- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fujifilm X
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sontqq
csendes tag
válasz
wassermann #26101 üzenetére
Jólvan akkor megnyugodtam. Csak furcsáltam, mert arra gondolna az ember, hogy tápellátást csak az arra kitalált porton kaphat. Köszi
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes dologba botlottam egy RPI3-al kapcsolatban.
A lényeg, hogy van rákötve egy 2.5"-os laptop hdd sata -> usb átalakítóval, az Y félével.
Az Y egyik része egy telefon töltőre van rádugva (1.5A) a másik része értelem szerűen a píbe megy, míg a pí egy másik telőtöltőre (2.0A).
Véletlenül kihúztam a pí tápellátását majd hamar vissza is dugtam és furcsáltam, hogy nem szakadt meg nála az áramellátás, folyamatosan üzemel úgy is, hogy elvileg nem kap áramot csak esetleg az USB porton a HDD-n keresztül. Van egy kis usb-be dugható fogyasztásmérőm és ha rádugom a töltő és a pí közé akkor azt írja, hogy 0 amper 5 Volt halad át rajta.Ez normális működés vagy valami anomália van?
-
sontqq
csendes tag
Érdekelne még olyasmi proxy szerver amivel tudnék olyat csinálni, hogy pl ha egy eszközzel letöltök egy steames játékot, és egy másik eszközről megint le szeretném tölteni akkor ne a netről húzza hanem a LAN-on lévő proxy-ról. Milyen csomaggal lehetne ilyet megvalósítani?
-
sontqq
csendes tag
Üdv!
Van egy RPI3-am, elsődlegesen seedboxként használom. Nem futtatok sok torrentet, így a hardver eléggé kihasználatlanul ül. Arra gondoltam adhatnátok ötleteket mire tudnám használni a kihasználatlan cpu időt.
Míg nem jut eszembe semmi fut rajta egy boinc max 75%-os terheléssel. Borda meg hűtő nélkül 60-65 fok körül mozog, a szoba hőmérsékletétől függően. Mennyi az a hőfok amit még kibír a PI huzamosabb ideig károsodás nélkül? Illetve lekapcsolja magát, vagy van valami beépített túlmelegedés védelem? Valamint érdeklődnék, hogy van-e olyan lehetőség, hogy amikor telefonálok és bluetooth távolságon belül vagyok akkor a PI rögzítse a beszélgetéseket?
Köszi a válaszokat! -
sontqq
csendes tag
Üdv!
Tudom, hogy nem témába vág de azért megpróbálkozom.
Adott egy PI amin fut egy apache. A PI egy pendrive-ra menti egy kamera által készített képeket (/media/usb).
Az apache pedig egy másik mappából dolgozik: (/var/www/html).
Az volna a kérdésem, hogy volna-e rá mód, hogy egy php script a pendrive-ról jelenítsen meg képeket. Tehát kívül esik a wwwroot-ból. Tegyük fel, hogy a képek nem mozgathatóak át a wwwroot-ba, és a wwwroot pedig nem helyezhető át a pendrive-ra.Van megoldás, vagy át tudnátok irányítani a megfelelő helyre ahol kapnék valami hint-et?
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni kísérletezgetni néhány kiegészítővel. Szeretnék biztosra menni, hogy ezekkel a GPIO kötögetésekkel ne tudjam tönkretenni a pi-t. Van erre valami módszer vagy eszköz?Valamint néztem pár leírást, hogy hogyan lehetne valami egyszerűbb 16x2-es lcd kijelzőt kötni a gépre és szinte az összes leírásban használnak ilyen Breadboard-ot aminek a használatát ha lehetséges volna kerülném mert helyet foglal és nem szeretem a kábelkötegeket. Pontosan mire használják ezeket, nem lehetne kivitelezni nélküle? Vagy csak arra van, hogy ne véglegesítsük forrasztással a kábelezést?
Nézzétek el a tudatlanságom
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy pi 3-at, méghozzá nem magyar oldalról, így olcsóbb. Találtam egy webshopot ahol 10ezer körül hozzá lehet jutni viszont meglepően olcsónak találom az árat. Mit gondoltok, ismeritek az oldalt?
http://hu.rs-online.com/web/p/processzor-es-mikrovezerlo-fejlesztokeszletek-es-kiegeszito/8968660/
-
sontqq
csendes tag
válasz
azbest #23734 üzenetére
Nem tervezem közvetlenül Pi-ről TV-re kijátszani a filmeket. Jobban szeretem a Samba - > PC -> TV megoldást. Ilyenkor a készüléknek nem kell konkrétan dekódolnia semmit ugye? Mármint ha megnyitom a filmet a samba megosztásból akkor nem számít, hogy milyen kódolást ismer, hiszen raw-ban küldi a fájlt, és a PC számolja a lényegi munkát nem?
Valamint érdeklődnék, hogy az OS-t mindenképpen az SD kártyára kell-e telepíteni, vagy van-e rá mód, hogy HDD-re kerüljön az is.
-
sontqq
csendes tag
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok. Szeretek kísérletezgetni és úgy gondolom talán hasznát is tudnám venni egy ilyen kütyünek ezért gondoltam beszerzek egyet magamnak karácsonyra. Elolvastam pár cikket, fórumot és két megállapítást tettem. Az első, hogy a Raspberry Pi-nek a legnagyobb a támogatottsága, és, hogy a legtöbbeknek az USB és Ethernet egy buszon lévőségével van problémájuk amiből fakadóan például seedbox-nak nem feltétlen volna alkalmas. Természetesen nem ez volna az elsődleges használati célja, de azért nem szeretném megbánni a vásárlásomat. Kinéztem magamnak egy Orange Pi Plus 2 (2gb ram)-os változatot. Egy kommentben azt írták itt már külön buszon van a két eszköz így nem lesznek IO sebesség gondok.
Valaki ezt meg tudná erősíteni? Valamint érdeklődnék a support felől is. A Raspberry-hez készült ilyen-olyan tutorialok mennyire alkalmazhatóak ehhez az eszközhöz? Vagy ha már sikerült felraknom rá egy Raspbian-t akkor probléma nem lehet? Valamint honnan érné meg beszerezni a készüléket? Ahogy látom kishazánkban drágábban árulják a viszonteladók. Szeretném 20ezer forint alatt a lehető legjobb ár/érték arányú mini számítógépet megvenni.
Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen alaplapot vegyek?
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged