Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz Taktoj #14298 üzenetére
Kb mindegy milyet keresel, bármelyik nyelven meg lehet ilyet csinálni. Van jobb és rosszabb nyelv rá persze. Mondjuk Python jobb rá, Prolog meg rosszabb :)
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok.
Milyen programozót kell keresnem ha egy sportfogadó oldalon szeretnék egy fogadó botot vagy szkriptet, makrót vagy akárminek is nevezik.? Egyszeru dologra volna szükségem, max egy időzitő jó lenne bele, s hogy szetteket pakoljon alaptéttel. Köszönöm ha érdemben tudtok javasolni, tippet adni.Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
sztanozs
veterán
-
Con Troll
senior tag
Valóban DRM-es médialejátszó van az oldalon, amit nézek, de ahogy (#14292) dabadab, én is azt furcsálltam, hogy a request titkosított, a response meg egy sima JSON.
(#14293) dqdb: megnéztem HxD-vel, sajnos nem
1f 8b
-vel kezdődik. És a request headersben sincs semContent-Type
, semContent-Encoding
.Akkor úgy néz ki tényleg titkosítva van és nincs mód az olvasásra?
szerk.: (#14294) sztanozs: szóval elvileg itt mozoghat a kulcs szerver és kliens között? A válasz jsonban egy license, meg néhány key_id jön vissza.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz dabadab #14292 üzenetére
Pedig a castlabs egy DRM platform... Szerintem kulccsere megy a kliens és szerver oldal között request-ben és kap vissza egy json választ az eredményről. De ugye se az URL-t nem látjuk, se a válasz json-t.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
dqdb
nagyúr
válasz Con Troll #14289 üzenetére
Jobb klikk a válaszon és lesz Save As, amint aztán be lehet adni értelmes hex editornak, mint például a HxD. Ha 1f 8b az első két byte, akkor tényleg gzip lesz.
Az sokat segíthet az ötletelésben, ha nem az Accept-Encoding mezőt teszed be, amiben a kliens mondja meg a szervernek, hogy mit támogat, hanem a Content-Type és Content-Encoding mezőket, hogy a kliens mit és milyen kódolással küldött.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
sztanozs
veterán
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Van egy oldal, aminek szeretném úgy-ahogy megérteni a működését. Chrome-ban nézem a hálózati forgalmat és az egyik HTTP POST requestnél a request payload ilyen karakterekből áll (szövegként nem engedi a fórum):
Szeretném megnézni, hogy mi van a payloadban, de eddig nem tudtam olvashatóvá alakítani.
A request headersben egyébként:
Accept-Encoding: gzip, deflate, br van, a kérésre válaszként egy JSON jön vissza.
Van erre valamilyen megoldás?[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz bobalazs #14286 üzenetére
Project properties->General tab alatt lennie kene valami olyasminek, hogy windows sdk version. A problemad, hogy ez az sdk nincs telepitve. Ket opcio van:
a) Letezik az az SDK azon az OS-en, amivel szorakozol, feltepeited, mukodik
b) Nem letezik az az SDK, csak ujabb van, ebben az esetben kivalasztasz egy ujabb verziot, telepited ha kell, es imadkozol, hogy mukodjon a kod azzal isSok szerencset!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
jerry311
nagyúr
válasz jerry311 #14281 üzenetére
Problem solved.
Nyilván user error, meg a faszom abba aki elnevezgeti a Ruby gem-eket.Van egy gem, aminek a neve '
ip
', és egy másik, aminek a neve 'ruby-ip
'.
Csak hogy jó legyen, mindkettőt a 'require "ip"
' sorral lehet "meghívni".
Nyilván nem az volt telepítve, amelyikre a kódnak szüksége volt. Ezt javítva, működik ahogy kell.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
hi,
Kis segítséget szeretnék, mert én lettem a kijelölt szopóroller tologató elvtárs.
Adott egy Ruby script, amit egy ex-kolléga írt ezer éve, és futott egy szerveren ősrégi Ruby-val. IT közölte, hogy új masinára kell költöztetni. Nyilván nem megy egyszerűen, tippelem voltak változások Rub oldalon, ami miatt nem megy a régi kód az új telepítésen. Ebben kérnék segítséget...
PlizA hiba:
Polling information from the NAT-R1 . . .
Traceback (most recent call last):
6: from /opt/scripts/snf.rb:35:in `<main>'
5: from /var/lib/gems/2.5.0/gems/snmp-1.3.2/lib/snmp/manager.rb:442:in `walk'
4: from /var/lib/gems/2.5.0/gems/snmp-1.3.2/lib/snmp/manager.rb:442:in `loop'
3: from /var/lib/gems/2.5.0/gems/snmp-1.3.2/lib/snmp/manager.rb:457:in `block in walk'
2: from /opt/scripts/snf.rb:59:in `block in <main>'
1: from /opt/scripts/snf.rb:59:in `new'
/opt/scripts/snf.rb:59:in `initialize': wrong number of arguments (given 1, expected 0) (ArgumentError)
A kód:
#=====================================================================
# ! To Whom it may concern !
# ------------------------------------
# I'm apologizing for this badly written script.
# I know it is alwfull and definatly not optimized, but given
# the 20 min that I had to write it in and the fact that
# it works perfectly I've not bother to spend more time on it.
#
# What it does?
# At the begining the script is asking for number of hosts,
# after which polls,via SNMP, ROUTER1 and ROUTER2 for all routes that
# are in their routing table. It filters all routes that start
# with 10.0 and calculate all free 10.0.x.x subnets which can
# fit the number of hosts specified in the begining
#
#======================================================================
require "ip"
require "snmp"
#starting variables
base_subnet = "10.0.0.0/17"
nat_r1_ip = "10.0.0.8"
nat_router_community = "snmpcommunity"
#preperation
routes = Array.new()
manager_r1 = SNMP::Manager.new(:host=> nat_r1_ip, :community => nat_router_community)
#manager_r2 = SNMP::Manager.new(:host=> nat_r2_ip, :community => nat_router_community)
#Get all routes starting with 10.0. from the NAT router
puts "Polling information from the ROUTER1 . . . "
manager_r1.walk(["1.3.6.1.2.1.4.24.4.1.1", "1.3.6.1.2.1.4.24.4.1.2"]) do |net, mask|
if /10\.0\./.match(net.value.to_s)
ip_string=""
case mask.value.to_s
when "255.255.255.255" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"32"
when "255.255.255.254" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"31"
when "255.255.255.252" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"30"
when "255.255.255.248" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"29"
when "255.255.255.240" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"28"
when "255.255.255.224" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"27"
when "255.255.255.192" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"26"
when "255.255.255.128" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"25"
when "255.255.255.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"24"
when "255.255.254.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"23"
when "255.255.252.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"22"
when "255.255.248.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"21"
when "255.255.240.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"20"
when "255.255.224.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"19"
when "255.255.192.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"18"
when "255.255.128.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"17"
when "255.255.0.0" then ip_string=net.value.to_s+"/"+"16"
else ip_string="0.0.0.0/0"
end
unless /10\.0\.0\./.match(net.value.to_s)
routes.push(IP.new(ip_string))
end
end
end
#Additional routes that should not be used aka EXEPTIONS
routes.push(IP.new("10.0.0.0/24"))
routes.push(IP.new("10.0.1.0/24"))
class NetworkHandler
def self.find_free_networks(base_subnet,used_subnets,hosts)
#initializing helper variables
free_networks = Array.new()
if hosts>2
possible_subnets = base_subnet.divide_by_hosts(hosts-2)
else
possible_subnets = base_subnet.divide_by_hosts(hosts)
end
#iterating
possible_subnets.each do |subnet|
not_matched=0
used_subnets.each do |used_subnet|
if subnet.is_in?(used_subnet)
break
else
if used_subnet.is_in?(subnet)
break
else
not_matched+=1
end
end
end
if not_matched == used_subnets.count
free_networks.push(subnet)
end
end
return free_networks
end
end
print "Specify the host count? "
hosts_count = gets.chomp
puts "Calculating the subnets . . . "
puts NetworkHandler.find_free_networks(IP.new(base_subnet),routes,hosts_count.to_i)
-
opr
nagyúr
válasz bobalazs #14278 üzenetére
Ki kell kapcsolni a precompiled headert. Guglizz rá, nem olyan bonyolult, én viszont közben már telón vagyok, úgyhogy ezt most rádbízom.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
dqdb
nagyúr
válasz bobalazs #14276 üzenetére
A Kernel projekt lefordításához biztosan szükséged lesz telepített WDK-ra az #include-ok alapján. Azt ellenben nem tudom, hogy manapság egy Windows drivert csak ilyen lazán le lehet-e fordítani VS-ben, vagy más, speciális módja van. Amikor legutoljára (egyúttal legelőször és legutoljára) drivert fordítottam, akkor még DDK néven futott, XP volt az uralkodó rendszer és parancssorból ment scriptekkel.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
opr
nagyúr
válasz bobalazs #14276 üzenetére
Nem igy ertettem. En hibam, fogalmazhattam volna tisztabban.
Szoval, File->Open->Project/Solution, ott nyisd meg.
Aztan elofordulhat, hogy nem egyezik a verzio, altalaban megoldja maganak, hagyd neki.Ha ott vagy, akkor felul Build->Build solution.
-
-
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, ez a megfelelő topic-e. Mi a véleményetek ilyen online programozós kurzusokról? Esetleg van-e ajánlott? Ami általánosan bevezet a programozásba. Ha körülnézek, vannak ilyene 6 hónapos kurzusok, mindenféle jóval ígérgetve. Persze nem olcsó.
Nem sok közöm van a programozáshoz, egyetem/fősuli kizárva, ez miatt. Érdemes ilyeneket nézegetnem? Egyelőre csak amolyan "jó ha konyítanék hozzá" gondolataim támadtak.
-
A_Papa
senior tag
@Ezekiell, kovisoft : Köszönöm szépen a segítséget!
Papa
-
dqdb
nagyúr
válasz aviator #14264 üzenetére
Mitől függ, hogy 32 bites, vagy 64 bites a kód?
Alapvetően attól, hogy 32 bitesre vagy 64 bitesre fordítodA problémát az okozta, hogy az első paraméter
HANDLE
típus mérete eltér 32 bitre (4 byte) és 64 bitre (8 byte) fordított alkalmazásokban. AzINVALID_HANDLE_VALUE
konstans értéke, amit az eredeti kódban túlbonyolítva meg szerettek volna adni, pedig -1, azonban ez így ebben a formában csak 32 biten sikerült jól megadni. Ha ott(HANDLE)-1
szerepelt volna, akkor működött volna, de a konstansok azért vannak, hogy azokat használja az ember.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ezekiell
veterán
válasz kovisoft #14267 üzenetére
Naugye h rég Cztem, minek pofázok bele...
De hogy példa is legyen arra, amit kovisoft írt: példa
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Mi annak az oka ebben a C kódban:
char str[100]="";
printf("Kerek egy mondatot:\n");
scanf("%s", &str);Miért van az, hogy ha azt írom be, hogy "alma ember", akkor csak annyit ír ki, hogy "ember"? És hogyan lehet megoldani azt, hogy a teljes mondatot kiírja a program?
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Papa
-
aviator
tag
Sziasztok,
Egy Win32-es projekt jelentős részét kellene átlátnom, megértenem, majd utána a saját igényeimnek megfelelően bővíteni. Jelenleg ott tartok a dologgal, hogy van egy exe fájlom, és megvan hozzá a forráskód. Az exe fájl szépen lefut ahogy kell, viszont ha a forráskódját beillesztem az editorba és megpróbálom futtatni, akkor elindul ugyan, de egy, a forráskódban definiált hibaüzenetet kapok. Visszafejtve arra jutottam, hogy a hibaüzenetet azért kapom mert nem tud lefutni a CreateFilemapping függvény.
A kódrészlet:
#define MAX_SIZE 0x7F00 // Largest data (kept below 32k to avoid
// any possible 16-bit sign problems)
// create the file-mapping object
m_hMap = CreateFileMapping(
(HANDLE)0xFFFFFFFF, // use system paging file
NULL, // security
PAGE_READWRITE, // protection
0, MAX_SIZE+256, // size
szName); // name
if ((m_hMap == 0) || (GetLastError() == ERROR_ALREADY_EXISTS))
{ *pdwResult = FSUIPC_ERR_MAP;
FSUIPC_Close();
return FALSE;
}
Az if-ben az első feltétel teljesül, tehát az m_hMap értéke marad a kezdeti nulla, azaz nem kap értéket a függvénytől, ezért íródik be az if-en belül a *pdwResult címre a hibaüzenet. Hiba nincs, a GetLastError() nullát ad vissza, ezt ellenőriztem.
Az egész kódrészlet egy másik függvény része, ezért van return FALSE a végén.A kérdés, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem fut le a CreateFileMapping függvény?
Igazából most van dolgom először Win32-es programmal, a butaságok állításáért, kérdezéséért előre is elnézést.
Köszönöm a segítséget.
-
disy68
aktív tag
Modul láthatósági problémának tűnik. Én nem igazán használtam a modul rendszert, de gondolom te így alakítottad ki az alkalmazásodat. A saját modulod leírójában (module-info.java) tudod megadni, hogy mit láthat más modul a te modulodból.
pl:
module projekt {
(...)
exports projekt.classes.Jegyek to javafx.base // ezzel teheted elérhetővé az osztályt a javafx.base modul számára
}Itt olvashatsz még a modulokról és a további lehetőségekről.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
y@g4n
tag
Helló, újabb kedves hibaüzenetekkel érkezem;
WARNING: Can not retrieve property 'name' in PropertyValueFactory: javafx.scene.control.cell.PropertyValueFactory@6d114bc8 with provided class type: class projekt.classes.Jegyek
java.lang.RuntimeException: java.lang.IllegalAccessException: module javafx.base cannot access class projekt.classes.Jegyek (in module projekt) because module projekt does not open projekt.classes to javafx.base
...
Caused by: java.lang.IllegalAccessException: module javafx.base cannot access class projekt.classes.Jegyek (in module projekt) because module projekt does not open projekt.classes to javafx.baseAmit félkövérrel kiemeltem az micsoda, miért nem képes elérni?
Indiai tutorialok / stackoverflow ismét nem segített(ek), ((avagy rossz volt a keresési metódusom))
mutatok kódot, classokat, csak melyiket.
Segítséget kérek!हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
válasz disy68 #14256 üzenetére
Ez lett a megoldás, csak a githubosat nem tudtam összerakni értelmesen,
ezt megcsináltam és oksa lett:
https://stackoverflow.com/questions/52533835/netbeans-9-0-with-javafx-11-and-jdk-11
Köszönöm a helpet!हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
disy68
aktív tag
Még lehet az is, hogy ez a probléma nálad is: https://github.com/javafxports/openjdk-jfx/issues/236
Ha most az alkalmazásod belépési pontja (osztály a main method-dal) kiterjeszti a javafx Application osztályt, akkor a futtatásnál történik ellenőrzés, hogy minden modul elérhető-e és ezen hasal el a dolog, ha jól értem. Kell csinálni egy külön osztályt, amiből majd meghívod a javafx-es osztályt és nem lesz gond a modulokkal.
-
fabri07
aktív tag
[link]
Ez a srác elég jól tolja -
y@g4n
tag
válasz Ezekiell #14252 üzenetére
Ha a pom.xml-ekre gondoltál;
Javafx projekt:
[link]
Adatbázis projekt:
[link]
-itt van egy önmagára hivatkozó dependency de nem számít jelen esetben
Kombózott projekt:
[link]Bónusz móka hogy egyszer működött (javafx-esbe raktam bele a H2-s cuccokat),
azután ugyanazon a projekten belül az egyik mainben (javaFXes) hivatkoztam a másik mainre(hibernate-es), na onnan elszállt és kapom újra ezt ha a javaFX-es maint futtatom:Error: JavaFX runtime components are missing, and are required to run this application
Command execution failed.Viszont a másik main lefut rendesen, ami feltölti az adatbázist
@Silεncε(#14251)
ezt próbáltam már de nem hozott sikert, windowson vagyok amúgy[ Szerkesztve ]
हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
disy68
aktív tag
RTFM.
Java FX a 9-es verzió óta nem része a JDK-nak, futtatáskor emiatt van mindkét gond. 2 lehetőséged van, letöltöd és hivatkozol a futtatásnál az elérési útra vagy maven/gradle build toolok segítségével használod - őszintén szólva nekem az utóbbi az egyetlen út, amit ajánlanék. Mindkét megoldásnál van mód arra, hogy csak a szükséges modulokat töltsd be.A hogyanok meg a dokumentációban:
https://openjfx.io/openjfx-docs/#install-javafx
https://openjfx.io/openjfx-docs/#maven
https://openjfx.io/openjfx-docs/#gradle[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Hát ha tudsz mutatni maven/gradle buildfájlt (mind2 app külön-külön, és a kombinált is), akkor sztem többet tudunk segíteni.
-
Silεncε
őstag
A második azért van, mert ha a nem GUI-s appodba pakolod be a GUI-s kódokat, akkor be kell oda is húzni a JavaFX-et. Az elsőre gyors keresés után: [link], úgy sejtem Linux alatt használod
Az szerintem lehet probléma, ha a JavaFX és a JDK verziója nem ugyanaz, de ezt csak csöndben jegyzem meg, mert lehet tévedes, Javahoz kevésbé értek
[ Szerkesztve ]
-
y@g4n
tag
Ezekkel a varázslatos hibaüzenetekkel találkozott már valaki?
Graphics Device initialization failed for : d3d, sw
Error initializing QuantumRenderer: no suitable pipeline founda másik az jobban idegesít:
Error: JavaFX runtime components are missing, and are required to run this application
Command execution failed.Van két "appom" , amik külön külön hiba nélkül lefutnak.
Az egyik egy hibernate-tel mókázó,
a másik pedig egy javafx-es felhasználói felület.
Egyelőre az lenne a tervem hogy fogom és az egyikbe a másik forráskódjait belepakolgatom, és mondjuk miután az adatbázisos lefutott (feltölt néhány tanulót és módosít rajtuk nem ez a lényeges), ezután megjelenítem a javafx kezelőfelületet ami lehet becrashelne ha kattintok egyet is,
de a lényeg lenne hogy egyszerre működne a kettő.Ez eddig nem jött össze, ha a hibernate-es forrásait rakom bele a javafx-esbe akkor az első hibaüzit kapom, ha fordítva akkor a másodikat.
-szerk:
Netbeans 11.2
JDK 13
javafx 11
stackoverflow/google nem segített[ Szerkesztve ]
हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
VikMorroHun
őstag
Teljesen más téma (mármint az eddigiektől más, csak gondoltam muszáj leírnom valahova).
Szóval egy Skyrim modon dolgozgatok. Különféle, a játékban meg(nem)jelenő objektumok egymáshoz való viszonyát próbálom lekezelni. Belebotlottam egy olyan hibába, amivel nem igazán tudtam mit kezdeni, mert egyszerűen nem hajtott végre egy utasítást a Papyrus rendszer. (Vagy lehet, hogy végrehajtotta, csak nem működött a dolog.) Aztán jött egy ötlet, hogy mi lenne, ha megismételtetném vele ugyanazt. Bejött. Így már működik. Csak azt nem értem, hogy elsőre miért nem, és ha másodikra igen, akkor miért igen...
(Érdekes. Miután ezt megírtam, újra ellenőriztem az előző változatot, és most már végrehajtja elsőre is. Viszont cserébe egyszer megjelent az UH-OH utasítás is. Azt hiszem, mára ideje abbahagyni. )
Kód részlet:
ActiRef = BaseRef.PlaceAtMe(PlaceMeAsTargetActivator as Form, 1)
if ( ActiRef == None )
debug.notification("UH-OH. ActiRef none.") ;ez még sosem jelent meg, tehát működik
return
endif
int i = 0
int j = StorageUtil.FloatListCount(none, "EFTargetPosList")
while ( i < j )
;XMarker: A generic marker, often used to designate a specific point. nem érdekes
posX = StorageUtil.FloatListGet(none, "EFTargetPosList", i)
posY = StorageUtil.FloatListGet(none, "EFTargetPosList", i + 1)
posZ = StorageUtil.FloatListGet(none, "EFTargetPosList", i + 2)
OtherRef = BaseRef.PlaceAtMe(PlaceMeAsTargetActivator as Form, 1)
if ( OtherRef == None ) ;itt van a baj
OtherRef = BaseRef.PlaceAtMe(PlaceMeAsTargetActivator as Form, 1) ; ez mi a túró?! Azonkívül, hogy megismételtem az előző utasítást, mert az nem elég.
if ( OtherRef == None ) ;így viszont működik
debug.notification("Fault! OtherRef none 2*, index: " + i + " size of list: " + j)
ActiRef.DisableNoWait()
ActiRef.Delete()
ActiRef = None
return
endif
endif[ Szerkesztve ]
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
törölt tag
válasz Smith Ügynök #14241 üzenetére
En anno nem jelentkeztem, hanem egy oldalra felrakott, osszecsapott oneletrajz alapjan vadasztak le egyetem alatt, pedig nem is info szakon voltam, csak volt egy programozos tdk-m. Azota csak rosszabb lett a helyzet.
-
Ezekiell
veterán
válasz bandi0000 #14244 üzenetére
Itt van egy raklap ötlet, válogass: https://github.com/karan/Projects
-
haxiboy
veterán
válasz bandi0000 #14244 üzenetére
Találj ki valami hasznosat, például egy Warehouse management system.
Elég nagy falat, viszont ha jól van megcsinálva, később akár mint open source cucc elég sok felhasználója lehet.
Ha elkülöníted a business logic-ot a presentation layertől biztosan szeretni fogják akár a kisebb vállalatok is, főleg ha valami fincsi API is van hozzá írva amivel 3rd party programok is végezhetnek műveleteket.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
bandi0000
nagyúr
Ha màr sajàt munka/bemutató projekt, mi az amit érdemes csinàlni? Most jelenleg egy weboldalt csinàlgatok, 1-2 érdekesebb dolgot megvalósítottam benne, de egy idű után szinte csak a CRUD műveletek és azok megjelenítése van
Asztali appon is agyaltam java spring és swing, viszont nem tudom mi az ami nem túl bonyolult de nem is túl egyszerű feladat
Xbox One: bandymnc
-
opr
nagyúr
válasz Smith Ügynök #14241 üzenetére
"Bár nem tudom tényleg ennyire programozó hiány van-e amennyire a gyorstalpalók reklámjai sugallják."
Erre annyit tudok mondani, hogy meg 2008 korul es utan is az volt a helyzet, hogy egy akar csak par ev tapasztalattal rendelkezo, valami nepszeru nyelven erto programozo is maximum par het alatt talalt maganak uj munkat, ha ugy volt. Sot, meg az abszolut kezdok is, max nem par het, hanem 1-2 honap alatt, de el tudtak helyezkedni viszonylag ertelmes fizetesekert.Persze, ez nem garancia semmire, nem lehet tudni, hogy a mostani valsag mekkora es milyen lesz, ha lesz.
-
Smith Ügynök
tag
Na szép kis vitát robbantottam ki
De nembaj, mert ez most tömegeket érintő kérdés. Bár nem tudom tényleg ennyire programozó hiány van-e amennyire a gyorstalpalók reklámjai sugallják.Igen , nekem is ennyi a célom, hogy egyáltalán be tudjam tenni a lábam az ajtón, aztán a többit megoldom, logikának, matematikának, gondolkodásnak, tanulásnak sose voltam ellensége.
Na majdlátjuk, addig is Udemy-n minden nap szívom magamba az infokat, az elméleti dolgokra kitalálok magamnak egy problémát, és azt lekódodolom, ennél többet szvsz nem lehet tenni a témáért. Az után, hogy a Java Core-t elkezdtem, utána 2 héttel már Springben írtam alkalmazot nyilvántartót, Thymeleaffel, szerintem nem vagy hülye a témához De persze ebben benne van 15 év informatika mint hobbi, és régen Turbo Pascal programozás, 15 éve... de az emlékek alapnak jók voltak.
Na igyekszek, aztán remélem lesz valami belőlem
-
opr
nagyúr
válasz Ezekiell #14239 üzenetére
Egyetertunk, viszont ahhoz kepest amit ad, szerintem nagyon draga, plane ha a 2-3 * ~10 euros online anyagokhoz merjuk.
Szoval, igen, vegulis a celjat eleri, viszont mondhatjuk, hogy abszolut nem ajanlott, mert ha onalloan is tudsz tanulni, akkor megoldod olcsobban meg kicsit jobban is, ha meg nem tudsz onalloan tanulni, akkor lehet jobb lenne mas iranyba nezelodni inkabb."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ezekiell
veterán
Ha felvehetők code monkeynak, az már teljesen jó. Az ajtón kell csak betenniük a lábukat sikeresen (ahogy írtad is), a többi már nem a code academy dolga.
-
opr
nagyúr
válasz Ezekiell #14237 üzenetére
Masodkezbol van csak infom nekem is. Az alapjan a jobbak/ugyesebbek vegulis alkalmazhatok, code monkey munkakorben meg eppen elmegy, amit csinalnak. A tapasztalat az volt, hogy kicsivel az alatt vannak, mintha valaki nagyon lelkiismeretesen onkepzett.
Viszont a masik oldalrol nezve, ha valaki szorgalmasan es becsuletesen vegigcsinalja, akkor arra azert eleg, hogy betegyek a labukat az ajton, aztan onnantol meg ugyanaz van, akinek valo es nyomja es csinalja es figyel es tanul, abbol lehet (es altalaban lesz) jo szakember, a tobbibol meg nem."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ezekiell
veterán
Én igazából még a Green Fox és társaira lennék kíváncsi, hogy onnan milyen arcok jönnek ki. Nem vagyok pesti (ahol ezek vannak többségében), így nem dolgoztam még ilyen code academyből kikerült emberrel (a jelenlegi munkahelyemen tutibiztos nem is fogok, mert senior szint alatt senkit se veszünk fel, de ez más téma), de marha kíváncsi lennék, hogy milyen szintű a képzésük.
Persze tudom, ez is emberfüggő: lehet a képzésük nagyon jó, szarból akkor se lehet várat építeni, és lehet szar is a képzés, ha egy isteni tálentumot tanítanak, abból akkor is Bill Gates #2 lesz
-
opr
nagyúr
válasz Ezekiell #14233 üzenetére
Ezzel szerintem mind egyetertunk. A Udemy es tsai arra valo, hogy idealis esetben be tudd tenni a labad az ajton. Aztan vegre kezdodhet a tanulas. Evekig. Illetve, bocsanat, dehogy evekig, hulyeseget beszelek. Orokke.
Ha ezt valaki nem elvezi, "meg akar tanulni" egy szakmat vagy valami, annak nagyon nem valo ez az egesz, jobb, ha mar most mas utan nez."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ezekiell
veterán
válasz haxiboy #14234 üzenetére
Hát ilyen programtervező munkakört én még nem láttam Architectet igen, de az azért nagyon más. Business analyst az aki általában a business requirementet lefordítja development requirementté, onnan meg mehet a kódolás. Ha komplexebb a dolog, akkor egy architect tervezi meg, developer meg megírja.
Biztos van ilyen, amit mondasz, de sehol se láttam még ilyet. Amiből sokat lehet tanulni, az az, ha az ember egy senior mellé ül, és együtt megy a pairprogramming. Na az nagyon hasznos, én is így mentorálok általában.
-
haxiboy
veterán
válasz Ezekiell #14233 üzenetére
Aki nagyon vágja az eméletet az első körben programtervezőként próbálhatja ki magát, ahol magát a működést és a logikát írják le, ha szorosan részt vesz az implementációs folyamatban és látja az egyes megoldásokra a kódot abból nagyon sokat lehet tanulni.
Nálunk sajnos, vagy nem sajnos ez a két ág teljesen összemosódott, egy nagyobb modul fejlesztésekor csak összeírjuk az ügyfél igényeit, egyeztetve egy konzulenssel aki tanácsokkal látja el a fejlesztőt hogy mit is kell kivitelezni, de a logikai megvalósítás valamint a kódolás már a fejlesztő dolga. Sajnos így sokszor belefutunk olyanba hogy az Usernek "csak" 1 gombra van szüksége ami ezt meg ezt csinálja, a háttérben meg hónapokig elhúzódó munka is lehet...Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Ezekiell
veterán
Nagyon egyetértek az első bekezdéssel. Nem mindenkinek való ez, nem mindenki fogja tudni csinálni, és marha sokat kell tanulni hozzá. Az Udemy kb annyira tesz programozóvá, mint egy elsősegélykönyv elolvasása orvossá.
Mindezek mellett igenis tanulható szakma, szép szakma, és ha van kitartás és szorgalom, akkor távolról sem lehetetlen jó programozóvá válni. De nem fél év alatt
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz haxiboy #14228 üzenetére
Semmi baj az udemyvel, csak olyan érzésem van néha, hogy "gyere programozni, tök jó lesz, ez most a menő", ezért sokakban felmerülhet, hogy ez nem is olyan nagy dolog, mindenki alkalmas programozónak. Pedig nem.
A tanulás része viszont nagyon igaz, elég ha visszagondolok az 5-10-15 éves kódjaimra.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
opr
nagyúr
válasz haxiboy #14228 üzenetére
"Te is ahogy Én is elmondhatjuk magunkról hogy a munkánk egyben a hobbink is Én nem ritkán felkelek hajnali 3-4 kor (ha egyáltalán alszok ilyenkor) hogy megálmodtam a megoldást, és azonnal nekiállok implementálni a megálmodott kódot."
Hu, ez mennyire igy van! Amikor felalomban, vagy akar szo szerint alvas kozben eszebe jut az embernek egy fasza megoldas egy problemara, es kipattan az agybol es rohan, hogy ha mas nem, legalabb egy papirra leirja gyorsan. Kell ez a fajta elmebaj ehhez a melohoz, de amikor sikerul, megnezed es szep, optimalis, modularis, stabil es eloszor latod mukodni, az egyszeruen megeri."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
haxiboy
veterán
Én C/AL valamint AL, .NET (C#) vonalon mozgok viszonylag stabilan. Itt már elmondhatom hogy nem vagyok Junior mert önállóan is nagyobb projekteken dolgozok.
Most kezdtem el Udemy-n a Laravelt mert van egy megrendelésem, akkor már miért ne ugranék neki valami újnak, legalább használom is amit elmakog az ember.
MVC amúgy is kimaradt az életemből.Te is ahogy Én is elmondhatjuk magunkról hogy a munkánk egyben a hobbink is Én nem ritkán felkelek hajnali 3-4 kor (ha egyáltalán alszok ilyenkor) hogy megálmodtam a megoldást, és azonnal nekiállok implementálni a megálmodott kódot.
Egyetértek azzal hogy kizárólag Udemy-vel nem lesz senki nagymenő programozó, de azért azt hozzátenném hogy az alapokra, és a nyers dokumentáció olvasás helyett egy életképes alternatíva jó áron, kellemes példákkal amiket később is lehet hasznosítani.
#14226) Ezekiell : Nekem körülbelül 1 év kellett hogy átlássam a kódot, és gány munkával meg tudjam csinálni amit kér az ügyfél. Munkahelyváltás kellett hozzá ahol van mellettem Senior, az előző helyen sajnos az volt a probléma hogy nemigen tudtam kérdezni senkitől realtime, így magamra voltam utalva...
De mi szoftverfejlesztők, örök életünkben tanulni fogunk, és muszáj hogy nyitottak legyünk az újra. Microsoft ERP-jénél pont most zajlik le egy ilyen folyamat, amelyik cég nem követi az csődbe megy néhány éven belül...Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Ezekiell
veterán
Ó, hát az első gyakornoki melómnál azt se tudtam, merre vagyok arccal. Utána jött az első igazi meló, még mindig fingom se volt. 2 évvel később új munkahely, ott már mintha kapisgáltam volna a dolgokat, és rá 2 évre lett az, hogy na mostmár stabilan nem junior vagyok. Onnan meg már gyorsabban ment a karrier is. Az első 4 év az tényleg nagyon tanulás, azt nem lehet megúszni. Úgy 4, hogy előtte azért volt 5 év PTM is...
Szóval tényleg senki se várja, hogy hipphopp programozó lesz - de megcsinálható persze, csak idő, kitartás és szorgalom kérdése.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ispy
veterán
válasz Ezekiell #14215 üzenetére
1 év kellett, mire kezdtem kapisgálni a dolgokat, jó 3, mire nem fostam össze magam akármitől is, szóval igen, ez is egy szakma, amihez sok kitartás és rengeteg szabadidő feláldozás kell, munkaidő után még az ember rátol 3-4-5 órát, plusz hétvégén, plusz eszébe jutnak dolgok, amiket ki akar próbálni, megérteni, megcsinálni. Tényleg nem akarom én elrontani senki kedvét, de 20-50-100 óra udemy után sem lesz senkiből programozó, én csak a múlt hónapban a térképintegrácon dolgoztam mondjuk napi 12-13 órát. Mondjuk minden percét élveztem, szóval nem volt nyűg, hogy este nyolckor még megoldásokon pörgött az agyam.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ezekiell
veterán
válasz Silεncε #14222 üzenetére
Na, az ügyes! Marha sokat számít a gyakornoki meló. De a válasz nem csak neked szólt (bár a te hozzászólásodra ment, az igaz)
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Silεncε #14220 üzenetére
Igen, sajnos ahol nincs leépítés, ott létszámstop van. Elvétve azért van 1-1 állás, de nehéz most.
Abban is tök igazad van, hogy helyfüggő, mit érdemes tanulni. Míg Pesten kb minden van, Szegeden azért nem ez a helyzet pl. De azért az arányok fontosak: míg machine learning emberből kell mondjuk 10, JAVA developerből 500. Nem mind1, amikor pályázol, pláne tapasztalat nélkül.
De pályakezdőként én nagyon nem szűkíteném le a keresést, kb mindenhova beadnám (ezt csináltam anno én is). Az első munkahelyed úgyis arról fog szólni, hogy megtanulod az alapokat: hogyan működik a szoftverfejlesztés a való életben, hogy megy a teamwork, hogyan kell cégen belül kommunikálni, stb. Rengeteg softskillt fel kell szedned magadra a hardskilleken kívül is. Majd a második munkahelyed, amikor már van 2-3 év tapasztalatod, na az már könnyebben lehet olyan, amit szeretnél is csinálni - pláne h munka mellett azért könnyebb képezni, specializálni magad.
-
Silεncε
őstag
Azt gyorsan tegyük hozzá, hogy ez eléggé helyfüggő is. Én ha most minden igaz végzek, nézegetem a Dél-Alföldön a lehetőségeket, egyelőre úgy tűnik muszáj lesz maradnom a frontend CSS bizergálós vonalon, mert nagyon kevés cég van erre, aki olyannal foglalkozik, ami érdekelne + ők is leginkább seniorokat keresnek. Az meg megint egy más kérdés, hogy mekkora gyomrost adott ez a járvány ennek az iparágnak is, jónéhány ismerősöm mondta, hogy mindenhol be vannak fagyasztva az új felvételek (a legnagyobbaknál is), örülnek, ha nem rúgják ki őket. Friss végzősként jó kilátások..
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Engem kiráz a hideg a C nyelvtől. Annyira fapados, de legalább cserébe, ha nem figyelsz nagy az esélye, hogy elbaszol mindent
De kell foglalkozni vele, ha az ember a Java nyelvre akar koncentrálni (Android).
Ezekiell: Köszi a listát, ráállok majd.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
y@g4n
tag
Részben az érdekesebb melók részre reflektálván, részben pedig általánosan;
Jelenleg mérnökinfót hallgatok, már valamennyire látszik a vége, androiddal még nem kellett foglalkoznom eddig, (lesz tárgy kövi félévben elvileg) viszont a webes ((bármi)) eddig képtelen volt megfogni. És reménykedem hogy nem kellesz front/back endhez , android alkalmazásfejlesztéshez nyúlnom.Probléma-e ez?
Azért is kérdezem mert álláshirdetések/szakmai gyakorlati helyek 80-90 százaléka az
/android app developement/jscript/php/angular/css/html/sql/hasonló mókákra keres embereket, hardver, mikrokontroller, netalán machine learning témakörben alig találok spotokat, és számomra ezek az érdekes dolgok.Üdv!
-
t256
őstag
válasz Ezekiell #14213 üzenetére
Köszönöm a bőséges útbaigazítást!
Neked is opr (#14212)!A C++ elején vagyok még. A 7. leckénél vagyok, hátra van még 13. Összesen 40 óra a kurzus.
A kérdésem, hogy utána álljak át rögtön a Java-ra vagy kezdjek el egy haladóbb C++ kurzust?Régebben jártam egy rendszerinformatika képzésre. Ott tanultunk HTML-t, C#-ot, valamint jártam Java fakultációra.
A HTML jól ment, weboldalam is volt. A másik két nyelvre sajnos nem is emlékszem. Nagyon fiatal voltam akkor, egyáltalán nem érdekelt a dolog. Ott is hagytam a sulit. Úgy tűnik meg kellett érnem a dologra.Angolból középfokú nyelvvizsgám van, ezzel nincs gond. A Kanban rendszert logisztikából ismerem.
Egyikőtök hozzászólása sem ijesztett meg.
Most motivált vagyok, végre találtam valamit, ami érdekel és hasznos is.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Ezekiell
veterán
Tényleg ijesztoen sok egy junior kovrtelmenylista, de azért azt tudatosítani kell, hogy ez nem egy egyszerű szakma, nem 5 perc megtanulni. Meg lehet csinálni, ahogy mi is mrgcsinaltuk, de ez inkább hónapok munkája. Aki hirtelen akar váltani, az csalódni fog, mert sehova se kell, és feladja. Jobb az elején tudni, hogy miket kell tudni egy sikeres allasjelentkezeshez, mert így nem csalódik.
-
opr
nagyúr
Igy visszaolvasva ez (meg Ezekiell kollega hozzaszolasa) eleg ijesztore sikeredett. Szoval az van, hogy teny, hogy sok nagysagrenddel nehezebb a C++, plane az elejen, iszonyat meredek tud lenni a tanulasi gorbeje, plusz ha oszintek akarunk lenni, C++ melobol is par nagysagrenddel kevesebb van, mint JAVA/C#-bol, de ha megvan hozza a kitartasod, ne hagyd, hogy ez eltantoritson, mert cserebe azert boven vannak elonyei is a dolognak:
- A legerdekesebb melok eleg nagy resze C++ (robotika, jatekfejlesztes, konzolok, urkutatas, auto/repulo pilota kepzo szimulatorok stb), cserebe kell bo 10 ev, mire egy tenyleg erdekes melot be tudsz zsakolni, es ott adnak is olyan feladatot, ami nem unalmas
- C++rol a legkonnyebb mas nyelvre valtani, utana sokkal konnyebb mas nyelvet megtanulni
- A szakmai megbecsulese is eleg magasan van, gyak ugy van kezelve interjukon, hogy ha azt tudod, azt is fogod, ami kell nekik, vagy ha nem, pikkpakk megtanulodTegyuk hozza azt is, hogy bar C++-rol onmagaban szokas beszelni, nem szokas kiemelni az ezer masik dolgot, amit tudni kell mellette (mint pl feljebb JAVA-hoz a leirtakat), attol meg onmagaban a C++-al nem ersz sokat, csak epp a nyelv nehezsegehez kepest a tobbi szukseges dolog eltorpul, plusz -ismet- ugy van vele mindenki, hogy ha C++ ment, azok is fognak.
Szoval En szemely szerint nagyon szeretem, egy percre se bantam meg, hogy vegul a C++ mellett dontottem, pedig be kell vallanom, eleinte sokszor a halalba kivantam az egeszet mindenestol. Sokszor alltam kozel hozza, hogy azt mondjam, hogy hagyom a picsaba az egeszet es kezdek inkabb valami massal, de igy utolag nagyon orulok neki, hogy kitartottam mellette.
Persze, nincs azzal se baj, ha inkabb, mint ahogy altalaban ajanljak, valami massal kezdesz, nagyon nem valo ez mindenkinek, legtobb programozo haverom bele is orulne, hogy C++-al kene szivnia, Ok ruhellik a "bitvadaszatot/bitlapatolast", En meg imadom. Ez is egyfajta elmebetegseg, tudtommal gyogymod sincs ra, dehat ilyen az elet.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
C++ az elég erős kezdésnek, JAVA-t jobban ajánlanám.
Én régebben vezettem junior képzést az akkori multicégemnél, szóval azt tudom elmondani, hogy egy 500+ fős pesti JAVA fejlesztő cég mit szeret látni juniorban:
- java alapok (erre jó udemy pl, és SOKSOK gyakorlás)
- valami java backend keretrendszer (Spring kiváló, rengeteg tutorial/könyv van hozzá)
- UI alapok: HTML+CSS+JavaScript, egy egyszerűbb weblap összerakása menjen
- SQL alapok: tábla létrehozása, lekrédezések, módosítások
- tesztelés: unit tesztelés, integrációs tesztelés - mik ezek, hogyan lehet, unit teszteket tudj írni egy metódushoz
- algoritmus alapok (keresések, listázások, sorrendbe rakás, fa algoritmusok, stb)
- verziókövetés (git mondjuk, alapok: mi ez az egész, mire jó, init, commit, push, pull, merge, stb)
- agilis módszertanokról valami fogalom (mondjuk SCRUM/Kanban, tudd mi ez, értsd h kb mire jó)
- continuous delivery: tudd mi ez, mire jó, Jenkins pl micsoda, mire jóJa, és angol nyelv, az kell. Nem kell anyanyelvi szinten, de értsd meg mondjuk a szakmai dokumentációt.
Nagyon fontos: motiváció, lelkesedés. Juniornak mész, senki se várja, h mindent tudj, de azt igenis elvárják, hogy AKARJ tudni mindent, és akarj tanulni
Tudom, hogy ez így hirtelen NAGYON soknak tűnik, és elkedvetleníthet, de ne tegye! Ez is egy szakma, amit tanulni kell - asztalos se 2 hét alatt lesz az ember. Kezdj hozzá, szépen alaposan. Minden kódodat töltsd fel GitHub-ra, hogy meg tudd mutatni majd az interjúztatónak. Írj a kódodhoz unit teszteket, secperc belejössz.
Példa bonyoltabb alkalmazások:
ToDo alkalmazás (UI+JAVA backend+SQL adatbázis)
Egyszerűbb bankalkalmazás
Raktárkezelő rendszerDe gyakorlásra ezek nagyon jók pl:
https://github.com/karan/ProjectsKitartást, menni fog!
Ja, és pl Green Foxon indul május 25-el egy ingyenes coding camp, egész jó tartalommal, ajánlom! (semmi közöm hozzájuk, még mielőtt... )
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
A C++ magában is elég nagy falat lesz, még junior szintre is. Ha ezen a vonalon akarsz elindulni, inkább algoritmusok meg bigO vonalon nézz körül, ha nyelv alapjaival már nagyjából tisztában vagy.
-
t256
őstag
Sziasztok!
Hasonló cipőben járok, mint Smith ügynök.
Én C++ tanfolyamot kezdtem el az Udemyn. Eddig mindent értek. Igaz a tömböknél (Arrays) tart a lecke.
Az jó hír, hogy az itt megszerzett tudással lehet mit kezdeni.Tehát érdemes csinálni egy saját programot referenciának? Egyenlőre még nincs ötletem. Porosodik itthon egy Raspberry Pi2. Talán arra kéne fejleszteni valamit.
C++ után szeretnék belevágni a Java-ba, vagy a Pythonba. Úgy tudom érdemes legalább két programnyelvet tudni. Ezeken kívül SQL adatbázis kezelés?
[ Szerkesztve ]
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Smith Ügynök
tag
válasz haxiboy #14207 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Udemy-n a Java Masterclass tanfolyamból átrágtam már magam az SQL részen, illetve
egy alapabb Spring Boot részt is megcsináltam, egy alapvető nyilvántartó programot annak segítségével meg tudok csinálni referenciának.A kérdés akkor még annyi, hogy mondjuk akkor a Spring túl nagy falat, meg lehet nem is lesz rá szükség, de akkor hogy tovább?
Az alap Javát vágjam be profi szinten, aztán álláskeresés, és amit ott kérnek arra feküdjek rá?
-
Silεncε
őstag
válasz Smith Ügynök #14206 üzenetére
A két előttem szólónak igaza van. Én anno hasonlóan jártam: volt már egy minimális programozói tudásom C-ben (Arduinos cuccokat bütykölgettünk egy évfolyamtársammal versenyekre), aztán munkahelyen gyakornokként bedobtak a JS-TS világába, majd 1-2 hónap múlva az Angularba. Kb 2 év alatt jutottam el oda, hogy azt tudom mondani, viszonylag jól értem mi miért történik. Kezdőként sztem a SpringBoot nagy falat lesz, ott rengeteg olyan egyéb tudás is bejön (design patternek, stb) amik nem kötődnek a Java-hoz, de a megértésük nélkül nem fogsz tudni boldogulni egy munkahelyen. De persze ha érzel magadban kellő motivációt, hajrá
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Egyetertek haxiboy-al, csak par dolgot tennek hozza:
Eloszor is: "Eddig annyi történt, hogy az Udemy-n a John Purcell féle Java Core tanfolyamot lenyomtam, begyakoroltam."
Ehhez gratulalok, jar a taps, nagyon ritka, hogy mar eddig eljut valaki, jar a dicseret, csak igy tovabb!Amit meg hozza szeretnek tenni az az, hogy csinalj valami sajat izebizgentyut! Lehetoleg ugy, hogy publikus git repoba dolgozol be. Ha ugy erzed, mukodik es prezentalhato, megvan a referenciad. Ez a legfontosabb, ennel tobbet semmi nem segit elso allas megszerezesehez.
Sok sikert kivanok!
-
haxiboy
veterán
Első körben az alapokat tanuld meg és értsd meg, így később nyelvtől függetlenül is meg tudod írni a programjaid nagy részét.
Ami még nagyon hasznos tud lenni az az SQL, kivétel nélkül szinte minden nagyobb projektnél adatbázisokat kezelnek.
Juniorként főleg a cégen fog múlni hogy milyen irányban kell elindulni komolyabban, illetve hogy ők mekkora energiát fektetnek a dolgozóik képzésébe, de nagy előny ha az eléd rakott kódot részben megérted.
Amit még érdemes lehet, az a verziókezelők alapos ismerete (főleg a Git, bár nálunk van SVN is).
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Smith Ügynök
tag
Sziasztok!
HEEEEEELLLPPP PLS!! FONTOS!1 hónapja említettem, hogy a járvány miatt pályaváltásra készülök sajnos, programozás irányába szeretném átképezni magam.
Eddig annyi történt, hogy az Udemy-n a John Purcell féle Java Core tanfolyamot lenyomtam, begyakoroltam.Most arra gondoltam, hogy ezzel a Spring Boot tanfolyammal folytatom:
[Spring Boot Udemy]Ez a kettő már elég lehet valami alap Junior állás betöltéséhez, vagy merre folytassam a tanulást?
Köszii előre is
-
axioma
veterán
Na hogy itt miert nem jartam eddig?
Hatha valakit erdekel, ma jott, bocs ha mar volt. Google Tech Elevate. Majus 26- juli 6, de kezdes elott beugro feladatok vannak!
[link] -
kovisoft
őstag
válasz DrojDtroll #14203 üzenetére
ládapakolás
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
bin packing problem-nek van valami szép magyar neve?
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Van koztetek, aki (alap szinten csak) ert az ABAP -hoz?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP Zbook Fury 15 G8, RTX A5000 16GB, I7-11850H, 32GB RAM, 1TB NVME, Magyar
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest