Hirdetés
- Acer notebook topic
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
Csak hogy tudjam:
mennyire szokványos feladat, hogy egy sehogy sem kommentelt és leírással sem rendelkező programkódból kelljen megérteni, hogy a rendszer létrehozója hogyan akarta megvalósítani a nagyvonalakban általunk is ismert feladatot, majd használatba venni a kódot?
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
bucsupeti
senior tag
Nem nehezebb, inkább úgy fogalmaznék hogy más.
SZVSZ a C jellemzően hardverközeli, vagy operációs rendszer szintű programok írására való. Üzleti alkalmazásokat manapság nem C-ben írják.
A C egy struktúrált, moduláris programozási nyelv, míg a Java egy objektum-orientált nyelv. Ez a nagy különbség a két nyelv (és környezet) között.Bár én annak idején Pascalon (és Basic) nevelkedtem és strukturált elveket tanultam először, mégis azt mondom hogy az objektum-orientált gondolkodás és programozás hatékonyabb az üzleti alkalmazások fejlesztését tekintve. Ez persze az én véleményem és biztosan lehet jó progikat írni strukturált programozás elvek alapján is.
A C-t manapság gyakran arra használják hogy a programozás alapjait megtanítsák. A népszerű nyelvek legtöbbje C-szerű szintaxist használ. Pl egy for ciklus szintaktikailag ugyan úgy néz ki C-ben mint Javában.
Ha teljesen az elején tartasz és még nem programoztál akkor célszerű lehet a szintaxis megtanulása miatt C-ben kezdeni. De pl ne akarj Windows 8.1-re grafikus felületű programot írni. Nem arra való.
Ha kell segítség szívesen segítek, privátban keress meg ha gondolod.
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
bucsupeti
senior tag
nagyon ritka az adatbázisok nélküli fejlesztés, tehát adatbázissal nagy valoszinüséggel dolgozni kell, ha programozásban gondolkodsz.
java szerintem jó választás. intranet/internet alkalmazások és desktop alkalmazások mellett pl android fejlesztésre vagy különféle beágyazott rendszerek fejlesztésére is használatos."Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
artiny
őstag
Helotok.
Pozsonyba,ipari informatikara járok. Itt tanultunk C/Unix,Java-t. Kozep iskolában Delphi,Pascalt.
Egyikben sem vagyok profi...
A jovore nezve (januartol mar mellek allasba szeretnek allni valahol..) Milyen perogramozasi nyelvet ajanlotok amivel el is lehet majd helyezkedni és othon konyvekbol,turtorialokbol ellelehet valamennyire mélyedni.
Egyetem azt vartam azert jobban fogjak tanitani a programozást, ha nem olvastam utana akkor nem tudtam volna megoldani a beadvanyokat. Szoval azzal hogy iskolaban tanulni,az nelkul nem lehet errol van egy velemenyem.En most HTLM/CSS rol ovlasok. Gondotlam hogy webbel foglalkozni a jovoben....ennek mennyire van jovoje (ha kesobb meg JavaScriptet es PHP.t is hozza tanulnék) Erdekelne is ez,mivel ebben azért desing,Photoshop dolgokat is lehet csinalni. Valamiért akit ismerek,aki elvegezte ezt a sulit ahol most vagyok ha jol vettem eszre,latom akkor mind webbel foglalkozik...ezert is gondoltam erre,hogy biztos van valami oka ??!?
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok!
A következő linken levő feladat megoldásának a következő kódsor miért nem jó?
LINKstatic int doStuff(int a, int b){
int sum= 0;
for (int i = a; i<=b; i++) {
sum += (i*i);
}
System.out.println(sum);
return sum;
}Köszönöm
-
xlaxix
tag
válasz bucsupeti #8085 üzenetére
A fórumozást eddig is megoldottam, azzal nem lesz probléma.
Amúgy megnéztem a weboldalt és nagyon tetszik. Főleg, hogy a programkódot a weboldalon is lehet futtatni.
Tényleg hasznos. Köszi még egyszer!(#8086) Sk8erPeter
Majd akkor ráfekszek az angolra. Az úgyis ragad rám, mint a kosz, mert azt kevesebb tudással is, de sűrűbben használom, mint a németet. Csak még egyszer sem kezdtem el tanulni is.
Ha haveromnak megy a spanyol önképzőszakkör, akkor nekem is menni fog az angol.[ Szerkesztve ]
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz bucsupeti #8082 üzenetére
... most nézem hogy a nem konkrét nyelvet tanító kurzusoknál, lehet választani hogy milyen programozási nyelven szeretnéd megoldani a feladatot.
A választható nyelvek listája:
java
python
ruby
c#
c/c++
javascript
perl
php"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
bucsupeti
senior tag
tanulásnak, gyakorlásnak tudom ajánlani a http://www.learneroo.com/ oldalt.
Interaktivan lehet tanulni többféle dolgot. Pl web programozás, java alapok, algoritmusok, matematikai feladatok, programozási módszerek (program vezérlések) stb. Rengeteg feladat van és nem kell hozzá semmi egyből lehet gyakorloni. Általánosan JAVA nyelvet használja.Szerintem jó gyakorlás, kezdőknek, újrakezdőknek. A haladóknak pedig egy jó kis teszt és szórakozás.
Vannak tesztesetek, ahová le vannak irva a bemenő adatok és az elvárt kimenet. Futtatáskor ezekre a tesztesetekre kell jól működnie a programnak.
Ja és még egy hasznos dolog. Az oldal angolul van. Angolul van leirva a feladat, a specifikáció, a tesztelés. Ez azért fontos szerintem, mert "illik" ennyire tudni angolul egy programozónak, ha komolyan gondolja.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
OFF En a face hackercup idejen full algoritmikus feladatokat is java-ban csinaltam - egyszeruen mert az volt a mindennapi melo miatt a kezemben, kialakitva a kornyezet, meg ehhez voltak copypaste szinten behuzhato megoldasaim (es mert nem keszultem elore, utolso pillanatban derult ki hogy van). Nem akartam idohianyban kodolva me'g azzal is kuzdeni, hogy nem gepirasi sebessegen mulik az elkeszules, hanem pluszban totozas az altalam utoljara majd egy evtizede hasznalt szintaktikarol.
Termeszetesen a feladatok egy reszehez jo volt, amikor nem kellett osszetettebb, de itt persze nem is objektumos adatszerkezetet krealni. De mar egy mittudomen olyan struktura kellett, hogy egeszek egy halmazara kell nekem integerekbol allo listat letrehozni-kezelni, plane ha mondjuk ezen kapcsolatokhoz sulyt rendelni pluszban, akkor irigyeltem azert a pythonosokat... (kodmennyisegre, kezelesre).[ Szerkesztve ]
-
válasz bucsupeti #8077 üzenetére
"Javában csak OO programokat tudsz készíteni..."
Wohohohohohóóó, ez azért egyáltalán nem igaz! Kreatív emberek tudnak olyan strukturálatlan, procedurális kódot írni benne, hogy Gosling is sírva fakadna. Nem attól lesz ugyanis valami objektumorientált, hogy objektumokat kell használni benne, vagy osztályba kell foglalni a kódot.
“All nothings are not equal.”
-
bucsupeti
senior tag
Objektum-orientált elvekről, OO programozásról tanultál valamit? Ha nem, akkor először ezeket az elveket nézd át. Sokat fog segíteni. Javában csak OO programokat tudsz készíteni, ha az alapelveket nem, vagy felületesen ismered, akkor sok kérdésed lesz még.
-
xlaxix
tag
Sziasztok!
Szeretném elsajátítani a Java nyelv minden csínját-bínját.
Eddigi tapasztalatom programozás terén egy évnyi Pascal 11. osztályban. Szóval az alapfogalmakkal tisztában vagyok.
Találtam egy weboldalt, amit már elkezdtem tanulmányozni és pár leckét már be is nyaltam.
Weboldal: [Itt]
Illetve egy könyvet is szeretnék venni, eddig erre gondoltam: [Itt]
Aki ért hozzá kérem mondjon véleményt ezekről.
Illetve tudnátok ajánlani más könyvet vagy weboldalt? Lehetőleg magyar nyelvűre lenne szükségem.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz bigbuda #8067 üzenetére
Az ELTE-n tok nyilvanosan elerheto a tanorak beosztasa, ehhez nem kell ismeros (a szeptembertol kezdodo termeszetesen egyelore terv, a beiratkozasi het vegere szokott tobbe-kevesbe vegleges lenni, de a ferjemnek volt hogy utana pakoltak me'g keresztbe az orait, ha tobb vagy kevesebb csoport lett mint amennyit beterveztek). Mondjuk a targy nevet, vagy hogy melyik szakon van, erdemes ismerni... (most nezem, anno - ugyan Jate-n vegeztem, de akkor az elte-n is igy volt - volt a szamtech tanar, a progmat vagy kozg.prog.mat 3 eves, es mindkettore kulon felveteli utan a +2 ev prog.terv.mat szakra -- itt meg tobzodas van az infon belul szakelnevezesekben...)
[ Szerkesztve ]
-
válasz Sk8erPeter #8071 üzenetére
Nálunk nemhogy először, hanem többnyire papírt nyomtak a kezünkbe.
Ettől függetlenül nyelvfüggő, de például Java esetében semmi értelmét nem látom az IDE nélküli küzdésnek, például szerintem a - természetesnek számító - automatikus importok és az azonnali visszacsatolás nagyon sokat dobnak a folyamaton úgy, hogy nélküle csak frusztráció lenne, minimális didaktikus értékkel.
C-ben még elmegy, hiszen az a pár tucat header fejben is tartható, vagy egy kétoldalas nyelvi összefoglalóval a lexikális része simán zsebre tehető; sokkal több múlik a gondolatmeneten.
Vitorlázni se úgy tanul az ember, hogy kap egy pozdorjalapot és egy lepedőt, hogy csapassa.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz bigbuda #8069 üzenetére
Ahogy mostanában hallottam pár emberkétől, az Android Studio jóféle erre (és olyanok mondták, akik korábban Eclipse plugint használtak erre, de ezt sokkal jobbnak találták).
(#8070) Jim-Y :
"Hát nézd, én nem mondom, hogy követendő módszer, de az egyetemen is először adnak a kezedbe egy sima szövegszerkesztőt"
Nálunk először papírt adtak a kezünkbe, nyühühűűű.Sk8erPeter
-
Jim-Y
veterán
Hát nézd, én nem mondom, hogy követendő módszer, de az egyetemen is először adnak a kezedbe egy sima szövegszerkesztőt, és a nagyon egyszerű programokat abban iratják meg veled. Pl Java esetén megírod a programot *-ben (* helyére illessz be egy szimpatikus szövegszerkesztőt, Win-en pl Notepad++, Linuxon Geany, Gedit, Sublime, Atom vagy akármi), majd konzolból leforgatod, futtatod.
Ezt azért csinálják, hogy lásd később, hogy mi az amit az IDE megcsinál helyetted, így ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy nincs IDE, akkor is tudni fogod, hogy merre mennyi. Ez azért is ésszerű, mert a mai modern IDE-k nagyon sok repetitív munkát képesek levenni a programozó válláról. És ha netán azt hiszed, hogy az a sok repetitív task automatikus, akkor ha nincs IDE nézni fogsz mint Rozi a moziban, hogy most wtf van, csak, hogy egy kicsit szlengesen fejezzem ki magam
Nálunk munkahelyen Eclipse a támogatott, ezt kell használni. De áttérni egyik IDE-ről egy másikra nem kéne, hogy 1-2 hétnél tovább tartson. Szóval ilyen szempontból mindegy, hogy mit választasz. ELTE-n NetBeans-t használtunk, webfejlesztésre pedig itt cégnél WebStorm van.
Üdv
-
bigbuda
aktív tag
válasz Sk8erPeter #8068 üzenetére
Azt nem is említettem, hogy későbbeikben Androidra is szeretnék kódolni. Szóval ezt figyelembevéve melyik lehet a legjobb IDE?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az előadások időpontjáról, esetleg tematikájáról a hivatalos kari honlapon, vagy épp a külön-külön tárgyhonlapokon általában normális egyetemeken és tanszékeknél találhatók infók (ezeknél többet a diákok sem feltétlenül tudnak, max. ha elhangzik az előadáson valami extra).
Az IDE-vel kapcsolatban: teljesen jó a NetBeans Java-fejlesztésre, C++-ra, PHP-re, JavaScriptre, CSS-re, HTML-re, stb. Én is azt használom. Van, aki az Eclipse-et szereti jobban. Bizonyos cégeknél van preferált IDE (sok helyen az Eclipse).
Egyébként meg teljesen nyelvfüggő is lehet, hogy melyik IDE-t érdemes használni. Nyilván például C#-hoz a Visual Studio a kötelező darab.
Nagy általánosságban IDE-ket érdem szerint összehasonlítani nem lehet, max. egy flamewar keretében, mert előbb-utóbb mindenkiben kialakul valami preferencia, hogy melyikkel tud leggyorsabban dolgozni.Sk8erPeter
-
bigbuda
aktív tag
Köszönöm a segítségeket, lehet majd ha időm lesz akkor érdemleges előadásokat meg fogok látogatni
Esetleg nincs itt valaki, aki Óbudai Egyetemen vagy ELTE-n koptatja az iskolapadot releváns szakon? Hátha egyszerűbb lenne megtudnom mikor milyen előadások vannak/lesznek Persze nem most július közepén... Majd...
Továbbá mint ahogy említettem korábban nemrégen kezdtem programozói pályafutásom autodidakta tanulási módszerrel. Nos eddig NetBeanst használtam, de sokat olvastam más IDE-kről is... Kérdésem az lenne, hogy mit ajánlatok, melyik IDE-be mélyüljek el inkább, melyik az amivel későbbiekben jobban járok (esetleges céges munkavégzés esetén). Intellij IDEA vagy Eclipse? A napokban sokat olvastam mindkettőről és kicsit az Intellij felé húzok, de azért megkérdezem itt is, hátha kapok értékes véleményeket, ami segít a döntésben.
Köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz bigbuda #8059 üzenetére
Ez teljesen tárgyfüggő. Van gyakorlat, amire simán bemehetsz, nem figyelik, ki van vagy nincs bent (pl. számításelmélettel vagy algoritmuselmélettel kapcsolatos gyakorlatok), a számítógépes laborokon általában íratnak alá jelenléti ívet, itt a körbeadott papír még önmagában nem lenne gond, viszont lehet beugrós labor is, ahol a beugró az előfeltétel ahhoz, hogy bent legyél, vagy ha épp nem ilyen van, lehet, hogy nincs szabad gép, mert pont a csoportlétszámnak megfelelő a gépek száma is...persze van, ahova vihetsz saját gépet is, és azon is dolgozhatsz. Minden ilyen számítógépes gyakorlatnál vagy labornál beszéld meg inkább mindenképp előre a tanárral, az a tiszta.
(#8061) bambano :
"a bme-n mostanában beléptető kártyás kijövetel van. bemenni be lehet simán, csak kijönni
azt nem tudom, ahhoz mit szólnak, ha csak simán kijössz"
Ő, azért az elég durva lenne, ha csak a kártya becsippantása után tudnál kijönni egy teremből...
Nyilván a diák érdeke, hogy csippantson egyet, ha azt akarja, hogy a jelenléte igazolva legyen...Sk8erPeter
-
bambano
titán
válasz bigbuda #8053 üzenetére
a bme-n mostanában beléptető kártyás kijövetel van. bemenni be lehet simán, csak kijönni
azt nem tudom, ahhoz mit szólnak, ha csak simán kijössz. de jobb előadásokon tömeg van, aminek két következménye is van: nem biztos, hogy lesz helyed és sokkal nehezebben szúrják ki a potyázókat.de a lényeg: a bme-n a fontosabb előadásokról van videofelvétel a videotoriumban, ha mindenáron meg akarod nézni az előadást, szerintem jó ötlet lehet felvételről.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bigbuda
aktív tag
2012-es és 2013-as pótfelvételiket néztem és se az ELTE-n, se BME-n, se Óbudain nem hirdettek meg mérnök informatikus pótfelvételi szakot nappali tagozaton. Azért irtam, hogy sajna a nevesebb intézményekben nem volt ilyen, de szivesen bejárnék gyakorlati órákra, amennyiben lehetséges.
bucsupeti: De akkor ezekszerint lehetséges! Köszi! Ennek örülök.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
bucsupeti
senior tag
-
bigbuda
aktív tag
Hali! A Következő kérdésem után biztos többen érdekesen fogtok nézni, de első körben kiváncsiságból teszem fel.
Nos midnen bizonnyal úgy alakul, hogy szeptembertől elkezdek egy nappali költséges képzést valamely informatikai területen, lehetőleg mérnök informatikusként. Ez függ attól, hogy pótfelvételin milyen intézmények hirdetnek meg ilyen szakot. Bár valószínű, hogy inkább a "gyengébb" intézményeknél lesz pótfelvételre lehetőség. No mindegy, szerintem arra is jelentkeznék, lényeg, hogy minél gyakorlatiasabb legyen a programozás oktatása.
Azt tudnotok kell, hogy én már elvégeztem egy műszaki irányultságu Bsc szakot, és ahogy nézegettem, van jópár tantárgy (analízis, valszám, fizika, közgáz, jog, stb..) amit kreditátvitellel ki tudnék váltatni. Szóval tényleg szinte csakis az informatikához kötődő tárgyakra kellene bejárnom.
Felmerült bennem a kérdés, hogy szerintetek van e lehetőség arra, hogy más intézményekre "csak úgy" belopakodjon az ember programozás gyakorlati órák meghallgatására. Mennyire figyelik azt hogy ki az aki nem illik oda. Vagy esetleg az oktatók mennyire rugalmasak ilyen téren? Természetesen csakis a saját magam fejlesztésére irányulnának a látogatások, hogy minél több tapasztalatot szerezzek esetleg erősebb intézményekben.
Nálunk anno szinte az összes előadásra szerintem nyugodtan bejöhetett volna akárki, az oktatónak biztos nem tűnt volna fel.
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #8050 üzenetére
Á az nem fog megtörténni, mert akkor kiderülne, hogy mégiscsak az elpoénkodott CTRL-F-es megoldás lett a befutó
De az is lehet, hogy közben Icukát elküldték excel tanfolyamraÉn kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz flurider #8049 üzenetére
"de mindegy mar, megoldottam mashogy."
Azért amikor egy fórumban segítséget kér a zzzember, akkor ha közben dűlőre jutott a feladattal, illik megírni, végül mi lett a megoldás (még akkor is, ha nem kapott segítséget, sztem ez a netikett, mert másnál is előkerülhet hasonló probléma).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, kérdésem az lenne, Java-ban hogyan kellene megoldani, hogy egy int tömbben a többször előforduló elemek törölve legyenek, és így ugye a tömb mérete is megváltozna. Köszi
-
martonx
veterán
válasz flurider #8045 üzenetére
És ezt miért nem lehet magában az excelben megoldani? Minimális excel programozással... Komolyan pár sornyi kód. Dobd be az exceles topikba, pár ráérős emberke hátha ráugrik, és megírja neked azt a pár sort.
Hozzáteszem, excelben nyomsz egy CTRL - F-et, majd begépeled a 3 karaktert, akkor pont arra a sorra fog ugrani, amit keresel
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
flurider
aktív tag
válasz bucsupeti #8044 üzenetére
Hi
Szoval Windows ala kene. Egy egyszeru standalone ablak, egy sornyi kijelzessel, vagy egy lenyilo menuvel. Az adatok egy excel tablabol erednenek, ami viszonylag statikus, kb evente valtozik. Amit tartalmaz, az egy azonosito (1-310), valamint a hozza tartozo megnevezes (reszleg)
A lenyeg amit tudnia kell a dolognak, hogy a reszlegek lenyilo listajaban a megadott reszleghez ugorjon a kijeloles. Az egesz arra hivatott, hogy a szamokbol kideruljon hogy melyik reszleghez tartozik.
Ez egy kis postai szamitogepre kellene, lehetoleg csak ezt tudja.
Ha ez korabban kerdes volt, akkor azt szeretnem hogy miutan megnyilik, a 01-es azonositon allva szimpla numerikus adatbevitelre (3 digit) odaugorjon a szamhoz tartozo reszleg nevehez. Lehetoleg enterezes nelkul (tehat mondjuk 001 vagy 243, az egy/ketkarakteres leuteseket ne ertelmezze, vagyis legyen mondjuk az elso karakter leutesetol szamitva 2mp a varakozasi ido, majd alljon a program keszenleti allapotba, amikor is varja a harom karaktert.
Gondolom mostmar tul sokat irtam, vagy legalabbis nem csak azokat amikre szukseg volt, de egyszer csak kiszeditek belolem hogy mit is akarok ;>
KosziCsillagkörü Litér
-
bucsupeti
senior tag
válasz flurider #8042 üzenetére
nagyon pontatlan a specifikáció. a leirtak alapján bármilyen grafikus fejlesztőkőrnyezet beépített komponense (pl. listbox, treeview) alapból tudja a quicksearch-t.
de lehet hogy neked egy hűtőszekrény api-jába kell ezt leprogramoznod és akkor nagy hülyeséget tanácsoltam."Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
flurider
aktív tag
HI
Szeretnek csinani egy tok egyszeru programot. Van 300+ reszleg, melyek mindegyike szammal van ellatva (1-300+).
A lenyeg, ha beutom a szamot, akkor a listaban odaugorjon a neki megfelelo reszleghez. Kb se entert ne kelljen nyomni, se semmit, csak ugorjon oda.
Annyi csavar van benne, hogy az elso 39 reszleg szamat nullaval egyutt kell beutni (pl 01, 018 stb ), 40-tol mar eleg a 2 valos digitet nyomni (ez lehet hulyesegnek hangzik, es az is, de igy kellene hogy legyen)
De egyebkent meg ennyi.Mivel lehet ezt osszehozni?
Koszi elore is
Csillagkörü Litér
-
nagyúr
válasz bambano #8025 üzenetére
Csak fejből mondom, hogy CRC16-ra legalább 7 algoritmus van.
Léteznek online kalkulátorok, érdemes kipróbálni.szerk.: [link]
#8029: még jobban jár, ha vesz egy sima GSM modult, pl. RS232 vagy UART interfésszel, aztán csak ki kell rá tolni a parancsokat.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
bbTamas77
aktív tag
válasz fordfairlane #8036 üzenetére
Nem. De utána Googliztam, valami GPS-s kapcsolatos lehet.
Viszont ez a könyv valami rettentően borzalmas.
Egyszerűen olyan tudományosan, szakszavakkal, kifordítottan fogalmazva közelíti meg ezt az egészet.
-
válasz bbTamas77 #8033 üzenetére
Az Internet Archive letükrözte 2012-ben.
-
bbTamas77
aktív tag
-
válasz martonx #8028 üzenetére
A kettes ponthoz annyit, hogy olyan telefon kell hozzá, ami amellett hogy modemként látszik a gépről, az AT+CNMI parancsot is támogatja. Öt éve csináltam ilyet kicsiben, akkor ezt egy Nokia 9210-zel értem el, soros porton Az akkori S60-asok már nem támogatták.
De a gyakorlatban amúgy se jó megoldás, mert küldéskor fékez a hálózat.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Három lehetőséged van:
1. A 3 mobil szolgáltató valamelyikével leszerződsz. Az igazán tömeges, leggyorsabb SMS átfutási idejű megoldást ez fogja tudni szolgáltatni, és mindegyiknek van ilyen-olyan interfésze, amin keresztül vezérelni tudod.
2. Szimpla mobiltelefont hozzá tudsz kötni számítógéphez, és azon keresztül is tud menni SMS kommunikáció, de ez percenként néhány SMS-t jelent, mind küldés, mind fogadás oldalon.
3. Vannak kimondottan 3rd party üzenet küldő-fogadó szolgáltatások, mint pl. a Twilio (ez biztos, hogy fogadni is tud) vagy az SMS Cloud (ez lehet, hogy csak küldeni tud), vagy bármi ezekhez hasonló szolgáltató.
Én kérek elnézést!
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok. Olyan kerdesem lenne, hogy melyikek a legjobb angol nyelvu java programozas konyvek?
-
modder
aktív tag
válasz bambano #8025 üzenetére
Hali,
Nem konkrétan programozáshoz kötődő kérdés, de hátha valaki foglalkozott már ilyennel.Lenne egy olyan (tipikus) promóció, ahol a termékre elhelyezett kódot be lehet küldeni sms-ben (vagy weben, de most az sms a lényeg). Ismertek olyan konkrét szolgáltatást, amivel meg lehet oldani a tömeges sms fogadást és küldést úgy, hogy az valamilyen API-n keresztül vezérelhető, hiszen a fogadott kódokat fel is kell tudni dolgozni automatizáltan?
Első keresésre ezt találtam:
https://seeme.hu/tudastar/reszletek/sms-gateway-leiras
Illetve t-systemnek van egy ilyenje, de nem találok róla infót, hogy ennek lenne API-ja, csak excel export lehetőség:
http://www.uzletitelekom.hu/informatika/uzletmenetet_segito_informatikai_szolgaltatasok/tomeges_sms[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Egy kis segítség kellene crc-16-os algoritmus ügyben:
Egy beléptető kártyaolvasót buherálok. Az állítás az, hogy 9 bájtot küld kártyánként, az első két bájt a kártya típusa, 5 bájtban a kártya sorszáma, majd két bájtban egy crc-16-os ellenőrző összeg van magas-alacsony sorrendben. Ezt olvasom 5 kártyáról:
55:4d:09:00:60:4d:78:c6:90 9574
55:4d:09:00:7f:4d:35:a9:2a 2f30
55:4d:09:00:7f:4d:45:38:46 43d4
55:4d:09:00:7f:4d:48:db:5f 5a91
55:4d:09:00:80:4d:b3:f0:40 45a2Egy felületes keresésem a neten eddig 8 darab crc-16-os algoritmust talált, az utolsó szám az alapértelmezettnek írt algoritmussal számolt crc. Most:
a./ nem jó az olvasó
b./ nem jó a crc számoló kód
c./ nem tudom, melyik crc-vel kódol az olvasó
d./ bármi egyéboptimális válasz egy url egy olyan crc-16 kódra c-ben, ami ezt a végeredményt adja. kösz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gyurkikrisz
őstag
válasz Sk8erPeter #8022 üzenetére
És fordfairlane! Mindkettőnknek köszönöm szépen! Akkor úgy gondolom ezeknek most nem foglakozok többet a megértésével, majd később, mikor nagyobb lesz remélhetőleg a tudásom.
Egyébként eltaláltad, pont ezt a könyvet olvasom, gondoltam ha könyvként is ki lett adva, csak nem lehet olyan rosszA tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
fordfairlane
veterán
válasz gyurkikrisz #8021 üzenetére
Hát igen, sajnos a legtöbb magyar programozási könyv didaktikailag csapnivaló. Ezért ajánlják sokan az angol nyelvű szakirodalmat, sokkal nagyobb a választék, és sokkal több a jó könyv.
Amit te épp nem értesz (heap - stack), az tulajdonképp egy olyan implementációs részlet, amit kezdőknek szánt anyagba szerintem nem lenne szabad beletenni. Példaként itt egy angol tutorial, ebben a heap szó egyáltalán nem fordul elő, és a stack sem abban az értelemben van benne, hogy hogyan működik a CLR. És még ez sem a legjobb tananyagnak való könyv, láttam már jobbat is:
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz gyurkikrisz #8021 üzenetére
Hi! Később remélhetőleg meg fogod érteni ezeket, de egyébként jól látod, sajnos a kezdőknek szóló könyvekben is gyakran elkövetik azt a hibát, hogy olyan dolgokról kezd el magyarázni a szerző, ami egy kezdőt még rohadtul nem köt le, nem érti, még nem érdekli, és még azt sem tudja, mi fán terem egyáltalán a programozás, tehát lényegében teljesen értelmetlen ezeket a dolgokat elmagyarázni. Annak idején én is átéltem, és ilyenkor igazából nem a könyv olvasójával van a baj, hanem az íróval, mert szarul magyaráz, nem képes beleképzelni magát a tanuló helyébe. Egyetemi előadók is sokszor csinálják ezt. Mint az első Prog1 előadásunk, először még a perifériákról magyarázott (billentyűzet, egér), meg egyéb blablákról, aztán egyszer csak ott tartottunk, hogy egy C-kódot mutogatott, és a kettő között pár perces differencia van. Annak, aki előtte sosem kódolt, ez nem egy túl kellemes váltás. Szerintem először azt az érzést kellene kialakítani az érdeklődőben, hogy akarjon mélyebbre ásni, legyen sikerélménye, hogy érti, amit olvas/hallgat, ne pedig egyből a "mi az anyádról beszélsz?!", "hol vagyok?!"-kérdések merüljenek fel benne. Nem elég nagytudásúnak lenni, ha az ember tanítani akar, akkor átadni is kell a tudást, az külön művészet.
Egyébként nem erről a könyvről van szó véletlenül? Most belenéztem, és tényleg szó van ezekről még viszonylag az elején, pedig ez emlékeim szerint egész jó kis könyv az alapok szájbarágós bemutatásához. (Persze lehet, hogy van más/jobb, nem tudom, én magyar nyelvű, kezdő oktatókönyvek közül csak ezt ismerem, és sztem jó kiindulópontnak tűnik.)
Javaslom, hogy ezeket a részeket olvasd el, és ha elsőre nem is érted, haladj tovább, majd később összeáll, ha több ismeret birtokában újraolvasod ezeket a kis részeket. Semmi probléma nem származik abból, hogy elsőre nem tiszták ezek a fogalmak, ráérsz még felfogni őket.
Ami fontos, hogy sokat gyakorolj, tehát ne csak olvass, hanem kódolgass is folyamatosan, abból tanulod a legtöbbet, és úgy az elméletet is sokkal gyorsabban felfogod, hogy "aha, már értem, szóval ezért működik így".Sk8erPeter
-
gyurkikrisz
őstag
Üdv!
Még régebbi vágyam, hogy megtanuljak programozni, és a nyári szünet eljövetelével van is rá időm. C# könyveket keresgéltem, el is kezdtem olvasni egyet, ami elvileg teljesen az alapoktól kezdi a bemutatást. Nos, 30 oldal után elkezd magyarázni veremről és halomról, illetve dobozolásról. Kismilliószór újraolvastam ezen részeket, de csak nem sikerült őket megértenem. Még nem látom semmi hasznukat, úgy érzem mintha túl lenne bonyolítva. Mintha ki akarnék menni egy házból, de a nyitott ajtó helyett a szűk WC ablakon másznék ki. Jelentős részek ezek, és később meg fogom érteni ezeket?A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
martonx
veterán
válasz bigbuda #8019 üzenetére
Elvileg miért ne, másrészt a hr-es nulladik körös szűrésen jó eséllyel ki fogsz hullani.
Én a helyedben klasszikus kicsi cégeknél próbálkoznék, esetleg ismeretségen keresztül, ahol fontosabb, hogy tényleg mit tudsz, mennyire vagy motivált mint, hogy a hr-es mit lát ki a pár sornyi önéletrajzodból.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz bigbuda #8017 üzenetére
Szvsz, ha programozni akarsz roppantul nem ezen fog múlni.
Hidd el ezek a tanfolyamok jellemzően kamuk. De még a főiskoláról, egyetemről se jössz úgy ki, hogy bármi programozás tudás is rád rakódott, hacsak nincs mögötte a saját elhatározásod, saját autodidakta energia befektetésed.Én kérek elnézést!
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Alapszintű programozói ismeretekkel rendelkezek, bár régóta érdekel a téma, és nagyon szivesen tanulnám, fejleszteném magam és munkálkodnék mint programozó. Kitartásommal és tanulékonyságommal nincs gond.
Szóval maga a kérdésem az lenne, hogy van e bármi olyan mód, tanfolyam, amivel legjobban, legrövidebb idő alatt fel lehet fejlődni egy olyan szintre, ahonnan már elegendő volna az önképzés. Tehát merre és milyen módon lehetne kitanulni egy erős alap tudást? Akár egyetemi, akár OKJ-s lehetőségek is szóbajöhetnek. De leginkább olyan lenne jó, ha lenne valami gyorstalpaló, kifejezetten a programozási nyelvekre specializálódott intenzív tanfolyam, tehát ahol szinte csakis programozási gyakorlat van.
Biztonságtechnikai mérnökként végeztem, tehát megvan a szükséges matematikai képzettségem, azért modnom hogy az ilyen tárgyak nem lennének fontosak, csak maga a programozás.
Láttam, interneten is van számos tutorial, de az elején lehet jobb lenne, ha lenne egy profi, aki megtanit, akitől lehet kérdezni, aki kijavitja az esetleges hibákat. Egy mentor, akitől lehet kérdezni, és aki érdemben tud is választ adni minden kérdésre.
Köszönöm előre is a tippeket tőletek! Nagyon fontos lenne!
ui.: Ingyenes és költsége lehetőségek is érdekelnek. Csak érje meg az ára a megszerezhető tudást.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
A munkahelyemen van egy program amivel a kölcsönzéseket menedzseljük, eddig 1 gépünk volt most szeretnénk mégegyet beállítani a csatasorba. A program természetesen szépen működik egygépes környezetben.A lényeg az lenn, hogy a két gép 1 adatbázist használjon. Jelenleg a régi gépen van egy mssql szerver azt management studioval elérni akár a másik gépről is.
Ha az új gépen elindítom a programot természetesen kiírja, hogy nem tudja megnyitni az adatbázis, viszont a programnak van egy konfigurációs fájlja. Gondoltam hátha egyszerűen megoldható az új gépen való csatlakozás átírása.
Így néz ki a konfigurációs fájl:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
<connectionStrings>
<add name="KOLCSONZOEntities" connectionString="metadata=res://*/KolcsonzoModel.csdl|res://*/KolcsonzoModel.ssdl|res://*/KolcsonzoModel.msl;provider=System.Data.SqlClient;provider connection string="Data Source=.;Initial Catalog=KOLCSONZO;Integrated Security=True;MultipleActiveResultSets=True"" providerName="System.Data.EntityClient" />
</connectionStrings>
</configuration>A kérdés az lenne, hogy lehetséges e ezt úgy módsítani, hogy elérje a régi gép adatbázisát.
-
martonx
veterán
Ezért is kérdeztem, hogy milyen platformra, mert ha nagyon multiplatform akarsz lenni, akkor kb. a java az egyetlen opció. Na jó, csinálhatod Mono-val .Net-ben, vagy Qt-vel C++-al is.
Az biztos, hogy nem kezdeném el minden platformra külön-külön elkezdeni lefejlesztgetni ugyanazt.
Erősen elgondolkoznék a HTML5-ön is, mint lehetséges cross-platform megoldás. Win8 natívan támogatja, úgy rémlik, hogy az új OSX is, Linux alá meg biztos lehet találni valami köztes réteget hozzá.Én kérek elnézést!
-
Jim-Y
veterán
válasz Sk8erPeter #8010 üzenetére
Hát, nem is tudom, hogy hogyan tegyem fel a kérdést, hogy egyértelmű legyen :S
Az a lényeg, hogy tegyük fel szeretnék csinálni egy alkalmazást ami nem netes lenne, hanem sima Desktop alkalmazás, azt jelenleg Java-ban csinálnám Swinggel, vagy JavaFX-el, mert ezekkel van tapasztalatom. De érdekelne, hogy még milyen lehetőségeim vannak. Mi az ami mainstream/biztonságos stb.. manapság desktop applikációkat tekintve.A programnyelv kvázi mindegy, nem driod vagyok, hanem elméletileg programozó, ezért mondom, hogy mindegy
De ha szűkíteni kéne, akkor mondjuk, Java, C#, Objective-C, JavaScript, Dart, Perl, Python, C, Groovy .. igazából mindegy. Az érdekel, hogy manapság mi az, amiben érdemes egy GUI-s Dektop alkalmazást megírni.
Remélem így már jobb a kérdés ^^
-
Sk8erPeter
nagyúr
"- készítheted az alkalmazást, Java-ban, Swinggel, vagy"
... vagy az azt leváltó JavaFX-szel, esetleg a kettő kombinációjával (ha muszáj), csak a Javás részre.Aztán .NET-hez thread a WPF-ről és egyebekről...
De itt még annyi lehetőség van, hogy ember legyen a talpán, aki felsorolja, szerintem konkretizáld legalább a programozási nyelvet.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ha az ember asztali gui-s alkalmazást akar készíteni, akkor ehhez milyen eszközök állnak rendelkezésére ma?
Gondolok itt ilyen válaszokra, hogy:
- készítheted az alkalmazást, Java-ban, Swinggel, vagy
- készítheted C++ -ban Qt segítségével mittoménmivel
stb...Üdv, köszi
-
addikt
Sziasztok!
Remélem nem túl off, csak azt szeretném megtudni, hogy ha van egy MS Visual Studio 2013 kulcsom, de én a 2012-t akarom telepíteni, akkor azt is be tudom aktiválni vele? Úgy tudtam, hogy igen, de nem akarja elfogadni.
-
kispx
addikt
válasz szlovibuki #8002 üzenetére
Melyik egyetemre mész? Vagy júniusban még csak melyikre szeretnél menni?
Talán megtudjuk mondani, hogy ott melyik nyelvvel fogsz találkozni. Ha jól tudom C-t mindenhol oktatnak.[ Szerkesztve ]
-
szlovibuki
tag
Sziasztok!
A nyáron szeretnék megtanulni programozni (már amennyire ennyi idő alatt meg lehet). Vagy legalább az alapokat elsajátítani. Soha életemben semmi közöm nem volt a programozáshoz, de mivel jövőre kelleni fog az egyetemen nem szeretnék 0 tudással odamenni. Valaki segítene, hogy melyik nyelvvel a legérdemesebb kezdeni? Valóban a C-vel? Ajánljatok valami szakirodalmat is hozzá légyszíves. Előre is köszönöm mindenki segítségét!
-
attiati
veterán
válasz Sk8erPeter #7996 üzenetére
koszi, este ranezek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.