Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dabadab
titán
Vannak létező megoldások arra, hogy log alapján figyelmeztessék az embert, el lehet intézni az egészet pár soros shellscripttel is vagy valami nehézsúlyú cuccal, mint pl. a Graylog (az alap verziója open source, szóval simán ki tudjátok próbálni, ráadásul az valószínűleg tud mindent, ami kell nektek).
DRM is theft
-
Tuttu
csendes tag
válasz bambano #15056 üzenetére
Ez jó ötlet!
Kellően részletes a naplózás, de van program ami tudja ezt vagy kéne fejlesztetni egy céggel?
Összesen 33 PC van és két tesztet futtat egy időben, amik autómatikusan tudnak indulni, tehát elég sok fájl keletkezik.
(Amúgy elektromos autók aksiját teszteljük, különböző környezetben)Valamit ki kéne találnom, mert a legutóbbi meeting-en távoli vezérléssel való ellenörzést találták ki, ami vállalhatatlan elvárás lenne!
-
dabadab
titán
válasz tukiwik #15092 üzenetére
Ez viszonylag egyszerű (főleg, ha nem állsz neki agyonbonyolítani ), de azért nem teljesen triviális feladat, teljesen reális elképzelés az, hogy ezt megcsináld saját magad (az exceles megvalósítással tulajdonképpen demonstráltad, hogy alapvetően érted, hogy hogyan működik a dolog). Tanulni mindenképpen kell hozzá, de hát úgyis a lifelong learning idejét éljük, meg szerintem mindenképpen hasznodra válik egy ilyen tudás. Szóval hajrá!
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
tukiwik
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsokat szeretnék kérni, ha nem megfelelő helyen keresek akkor bocsi.
Grafikus vagyok minimális programozási ismeretekkel (néha weboldalakat is készítek, de ott többnyire egy kiválasztott alap formálása történik), de megpróbálkoznék egy számológép szerű mini program elkészítésében.
Tulajdonképpen egy szolgáltatás listához egy összesítő számoló lenne.
Nyomdából van, hogy "lassan" kapok választ az árajánlat kérésre és a hatékonyságom növelésére szolgálna ez a kis okosság.Jelenleg Excel-ben működik a dolog, de szeretném ha valami picit szemrevalóbb kinézete lenne.
A Excel jelenleg 3 munkalapból áll.
Az első maga "kijelző" ami kiírja, hogy menni az annyi a 2-3. fül alapján számolva.
Második fülön vannak a termékek külön oszlopokban és alá sorokban rögzítem a darabszámot. (pl plakát oszlok, 5 db)
Harmadik fülön vannak megadva az aktuális árak.
Érdemes lehet egy ilyen kalkulátort megformálni bármilyen módon majdnem nulla ismerettel elkezdve vagy inkább tegyek le róla?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
pmonitor
aktív tag
"nem ertem, hogy "valtottam ra" de mire?!"
A fontra, meg a színekre elsősorban.
" azt adja at, hogy par css beallitassal mennyivel jobban olvashato szebb honlapot lehet csinalni es ennyi."
Nekem ez kellett.Ezért írtam, hogy jobban néz ki.http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php
-
Jim-Y
veterán
válasz pmonitor #15079 üzenetére
En annyira nem ertem, hogy "valtottam ra" de mire?! Amit kuldtem azok altalanos jotanacsok nem egy css-lib vagy hasonlo amire "valtani" kell.
Az a kis par perces anyag azt adja at, hogy par css beallitassal mennyivel jobban olvashato szebb honlapot lehet csinalni es ennyi.
Egyebkent mar most jobban nez ki az oldalad mint korabban. A korabbi verzio nagyon bantott a a szemem, nehezen volt olvashato, ezen sikerult javitanod
Udv
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
-
martonx
veterán
Ez szerintem nem ennyire sarkos. Régen is használtunk Github-ot, MS évek óta megvette, azóta inkább lefelé mentek az árai, mint felfelé.
Attól még, hogy github, miért kellene Azure-t használni? Nálunk pl. Bamboo húzza le a kódokat Github-ból, és azok végül AWS-en futnak.
A CodeSpace meg egy Visual Studio Code, amit bárhol tudsz futtatni, ha mégis szabadulni akarsz a Codespace-től.
Ezek egymással tök jól vegyíthető építőkövek, ha valami jó és bevált, akkor nem kell csak azért is mindent egy adott céghez átvinni.
Ha valami komoly vendor lock, akkor az a felhő platform (AWS, Azure). Szerintem.Én kérek elnézést!
-
cucka
addikt
válasz Silεncε #15083 üzenetére
Nem arra gondolok. Olyanokra, mint
- stabil-e a szolgáltatás, amiért fizetsz? Jövőre is stabil lesz?
- kivesznek-e belőle fícsöröket 1 év múlva? (lásd Atlassian)
- beetető árazás, majd jelentős áremelés lesz?
- egyoldalú szerződésmódosítás, pár apró betűs rész módosult, aztán jövő hónapban falnak mész a számlától
- ha elég nagy a cég és nem férsz bele az előre megadott csomagokba, faszra húznak-e a sales-eseik, amikor az egyedi árazásról tárgyaltok?Ezek nem vádaskodások, hanem lehetőségek, amiket érdemes szem előtt tartani, amikor egy vendor-al szerződsz és a céged működését hozzájuk kötöd. Szóval semmi Microsoft specifikus, akármelyik SaaS/PaaS/Cloud szolgáltató örömmel kizsebel, ha lehetőségük van rá.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz K1nG HuNp #15084 üzenetére
A "bizalom" most egy ilyen bait'n'switch húzást jelentene, hogy mondjuk 40%-kal megdobják a díjakat, miután egy csomóan kényelmesen belakták a Codespacest és komoly dilemma lenne, hogy egy csomó pénzt költsenek a továbbköltözésre vagy maradjanak ott a megemelt díjakkal is.
Vagy minden belépéskor fullscreen Edge-reklámot kapnak az arcukba
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
cucka
addikt
válasz K1nG HuNp #15080 üzenetére
A Microsoft úgy jön ide, hogy övék a Github.
A vendor lock-in meg úgy, hogy ha átállsz a Github Actions + Codespace kombóra, akkor
a Microsoft-nál lesz a forráskód, a CI, a release-ek, az MS fejlesztőkörnyezetében fog mindenki dolgozni és a futtatókörnyezet is valami konténer lesz az Azure-ban.A nehéz kérdés azt mérlegelni, hogy mennyire éri meg ez a kockázat, mennyit spórolsz azon, hogy nem lábbal hajtósan üzemelteted mindezt, mennyire bízol meg a Microsoft-ban, hasonlók.
-
addikt
-
-
félisten
> A Codespaces-t kipróbáltad, benne vagy esetleg a bétában?
Benne vagyok a betaban.
> Az egyetlen újításnak az tűnik, hogy a szokásos git workflow helyett ad egy saját, egyedi, Microsoft és Github specifikus valamit - ez azért nem tűnik akkora bomba ötletnek.
A Codespaces lehetove teszi a kovetkezo use case-eket:
1) Uj fejleszto jon a ceghez
- megkapja a hozzaferest a GH-hoz
- megnyitja a Codespacest a megfelelo repository-ban bongeszoben, es azonnal elotte van egy teljesen beallitott fejlesztoi kornyezet, ahol futnak a tesztek, minden szukseges eszkot telepitve vanEzzel szemben egy 'klasszikus' enterprise kornyezetben X ideig (X: sok) tart, amig belovod a kornyezetet
2) Frissiteni/upgradelni kell a fejlesztoi kornyezeteket
- a valtoztatasokat egy PR-ral betoljuk a repoba
- mindenkinek frissul magatol a kornyezet
Ezzel szemben a szokasos modszer: ansible/etc. szkriptekkel vegigmegyunk a ceges gepeken, es imadkozunk, hogy mindenhol mukodjon, a regi, uj, etc. konfigokon is3) Novekszik a gepigenye a dev envnek
- mindenkinek nagyobb VM-et/kontenert adunkEzzel szemben a szokasos modszer: elkezdunk erosebb gepeket beszerezni
4) Gyenge laptoprol/tabletrol szeretnel fejleszteni (akar atmenetileg, mert tonkrement a fo geped)
while (!sleep) sheep++;
-
cucka
addikt
A Codespaces-t kipróbáltad, benne vagy esetleg a bétában?
Nézegetem és próbálok rájönni, hogy ez mitől jó, de nem megy. Az egyetlen újításnak az tűnik, hogy a szokásos git workflow helyett ad egy saját, egyedi, Microsoft és Github specifikus valamit - ez azért nem tűnik akkora bomba ötletnek.
De lehet csak a bemutatkozó oldaluk szar és nem jött át az ötlet nagyszerűsége. Amiket írnak, hát nekem mindegyik megoldott problémának tűnik.[ Szerkesztve ]
-
pmonitor
aktív tag
válasz dabadab #15072 üzenetére
Tényleg zavaró, hogy az újoncok csak 1szer írhatnak...
Engem egyébként a tartalom érdekel jobban. Ha a Cutter-t megnézed, az se design-os. Nem vagyok híve a túlcicomázásnak, és nem is értek hozzá(itthon a bútorok terén sem).
Ennek ellenére ha valaki konkrét megoldási javaslattal áll elő(mint pl. K1nG HuNp) azt (természetesen szelektálva), de figyelembe veszem.De ezzel, hogy: " jóval bonyolultabb téma annál, mint hogy egy mondatban le lehessen tudni" nem tudok mit kezdeni. Ez így elég flame.
Egyébént megnéztem a https://itcafe.hu/temak/szoftverfejlesztes/listaz.php oldalt a html és css validatorban. Hát annyi hibát kidobott, hogy csak na... Ez a jobb? Az enyém megnézheted.
http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php
-
dabadab
titán
válasz pmonitor #15069 üzenetére
egyedit akartam, nem copy-paste megoldást. Viszont tény, hogy a web programozásban nem vagyok annyira otthon
Szerintem ha belegondolsz, az egyedinek akkor van értelme, ha értesz hozzá, ergo van esély arra, hogy jobb lesz, mint valami, amit egy hozzáértő készített.
Ha ez nem áll fenn, akkor felesleges.
(És persze egy weboldal layoutjának a kialakítása messze nem csak magáról a technikai oldalról szól, hanem az esztétikai/kreatív részről is - és nyilván ez a nehezebb, nem a CSS selectorok használatának a megtanulása.)Egyébként a szövegre is ráférne egy erős stilisztikai szerkesztés, amit szerintem nyugodtan kezdhetsz azzal, hogy a hármas irásjeleket törlöd. Az összeset.
DRM is theft
-
K1nG HuNp
őstag
Hat mire vegigkattintottam jobban nezett ki az eredeti mint a vegleges https://motherfuckingwebsite.com
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
Jim-Y
veterán
válasz pmonitor #15066 üzenetére
Ajanlom neked ezt az oldalt https://jgthms.com/web-design-in-4-minutes/
10 perc alatt at lehet futni.[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz instantwater #15063 üzenetére
Ez nem ide való. Nem tisztem MS-t védeni, meg nem is akarom Csak jelezni akartam, hogy nem kell mindenből flame-et generálni. Olyan rendszer nincs, aminek nincsenek korlátai, és még olyan frissítés se volt (lásd legutóbbi Apple Big Sur), amivel valahol valakinek ne lett volna bármilyen problémája
Én kérek elnézést!
-
addikt
-
addikt
-
martonx
veterán
válasz instantwater #15058 üzenetére
"A GH Actions pontosan ugyanolyan publikus bétateszt mint a win 10" - azért ez erősen troll kijelentés volt, mind a GH-t, mind a win10-et tekintve...
Én kérek elnézést!
-
addikt
-
félisten
válasz instantwater #15058 üzenetére
Igen, még elég korai fázis, viszont a Codespaces + GH Actions kombó le fogja tarolni a dev piacot. Én 2021 végére - 2022 elejére tervezem átállítani a teljes fejlesztést arra, ha minden jól megy. Remote csapatoknak áldás lesz, teljesen standardizált környezet, biztonságosabb is, mint a saját PC ..
while (!sleep) sheep++;
-
addikt
Mondjuk azt, hogy vállalható, de az ingyen percek elég jó marketing értékkel bírnak.
Azért a CircleCI sokkal fejlettebb.
SSH build debug, manuálisan megerősített build lépések, korai kilépés.Csak néhány ami vagy nem vagy csak bonyolultan oldható meg GH actionnel, és belefutottam az elmúlt néhány hónapban.
A GH Actions pontosan ugyanolyan publikus bétateszt mint a win 10
A Jenkinst hagyjuk. Csak experteknek és időmilliomosoknak és Groovyban fluenteknek ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz instantwater #15049 üzenetére
Ha már GH akkor CircleCI.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Tuttu
csendes tag
válasz bambano #15052 üzenetére
Az ciki, mert sok esetben fut tovább a teszt és csak warning üzenetet ad, de a legtöbb esetben az is beavatkozást igényel.
Ilyenkor a proci terhelése(szerintem) nem valtozik.
Az IT a távoli vezérlest ajánlotta, de kit lehet kötelezni, hogy nézzen rá minden második órában? -
bambano
titán
hagy javasoljak kerülő megoldást: azt, hogy ablak felugrik, nem biztos, hogy egyszerű meglátni.
viszont ha az user inputra várástól lemegy a proci terhelés, azt viszonylag egyszerű kimutatni akár az adott rendszeren, akár snmp felügyeleti rendszerrel.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tuttu
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e, de már muszáj tennem valamit.Melóba teszteket futtatunk, amik hónapokig is mehetnek. Adódik probléma, ami ha délután, este vagy hétvégén következik be, nagy időbeli kiesést jelent.
Létezik olyan program ami értesítést küld, ha észlel egy feugró ablakok?
E-mail és sms is jó volna -
addikt
-
K1nG HuNp
őstag
nyitsz egy f12+network tabet mikozben hasznalsz egy weboldalt akkor egesz hamar ki lehet deriteni azokat az api endpointokat amit a site is hasznal. mondjuk meglep h a neptunnak van amugy elkulonitett api resze es nem csak egy shitty SSR php.
Siman tudsz irni egy sajat pl login formot ami jobb esetben tovabbkuldi a beirt adatokat es beleptet a neptunba es elmenti a kapott tokenedet es ezutan az appon keresztul a te nevedben hivogatja a neptun apijait, csak igazabol a jelszo lopasok is nagyon hasonloan mukodnek
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
DS39
nagyúr
Egy androidos appal kapcsolatos a kérdésem lenne:
Van egy nem hivatalos Neptun alkalmazás, amit egy diák csinált, és az érdekelne, hogyan oldotta, illetve általánosságban hogyan oldható meg, hogy egy saját appon, vagy webes alkalmazáson keresztül bejelentkeztetjük a user-t egy másik weboldalra?
(az, hogy utána ezzel ő hozzáfér a felhasználó által látható adatokhoz, melyeket megjelenít az appban, nem érdekes számomra, a login folyamat technikai megvalósítása érdekel engem)
Ha jól gondolom maga a megoldás nem android specifikus, hanem magát a form post-ot valósítja meg az alkalmazással, ezt próbáltam egy ilyen böngésző kiegészítővel tesztelni, de egyelőre nem jártam sikerrel. -
dabadab
titán
válasz Tigerclaw #15040 üzenetére
A docker segit abban is hogy ne kelljen feleslegesen sok eroforras pazarlo virtualis gepet inditani, vagy hogy akar egyet se.
Ha az ember tényleg nem akar erőforrást pazarolni, akkor nem dockerezik (és persze főleg nem virtuálisgépezik), hanem fizikai gépen, egy OS image-dzsel megcsinál mindent.
A docker a konfigurációban segít rengeteget, hogy nem kell mindent beállítgatni meg ilyenek, hanem az ember beállít pár változót, amiknek az értéke tényleg számít az adott környezetben, a többit meg megcsinálja a docker (meg az arra épülő dolgok), amit ráadásul nagyon jól lehet automatizálni.
DRM is theft
-
axioma
veterán
válasz Tigerclaw #15038 üzenetére
Koszi! Jo a pelda, bar ott gondolom mar a 20cm alatti darab mindegyike 0-val egyenlo erteku [ami torzitja a matematikailag legjobb eleresenek jelentoseget]. Meg a 45 fok mindig egy iranyban 45, nem lehet egybecsusztatni a vegeket, szamolasilag a kivulre kerulo hosszt kell venni.
De ez tenyleg jo, ablakcserenel nem lesznek full egyformak sem es 20-240cm kozott kb. barmi eletszeru, ha a 30 tobbszorosei minusz keves cm az jellemzobb is. Epitesnel gondolom inkabb szabvanyablakhoz igazitjak a kialakitando falnyilast ;-)
Amugy az nem derult ki, az eredeti felvetes milyen gyakorlati felhasznalasbol keletkezett. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz Dißnäëß #15029 üzenetére
A kubernetes az mar inkabb a docker utan jon, a learning curveben.
A docker segit abban is hogy ne kelljen feleslegesen sok eroforras pazarlo virtualis gepet inditani, vagy hogy akar egyet se.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Dißnäëß #15022 üzenetére
Erdemes talan eleve dockerben gondolkodni. Az segit a deploy reszeben. A gittel helyben is tarolhatod a kododat, nem kell remote repoban megosztani, de talan a Gitlabnal van ingyenes private repo is, szoval hasznalhatod azt is github helyett, hogy megis legyen tavoli masolat, vagy ha bovul az egyszemelyes csapatod.
A github, gitlab csak kiegeszito szolgaltatas a githez.Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz axioma #15015 üzenetére
Nem lattam mi az eredeti problema, olyan regi posttal indulhatott, de pl. a muanyag es fem ajtok, ablakok tokjanak, szarnyanak profilja is 6m koruli szalakban kerul legtobbszor szallitasra es ott millimeter pontossagu vagas kell es gyakran vagnak 45 fokban is...sot az a gyakoribb.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Postas99
senior tag
válasz dabadab #15036 üzenetére
Köszönöm és neked is #kovisoft.
A legegyszerűbb eset nem jutott eszembe...... és a matematikai kifejtést is.
Az a mák hogy a visszafejtett kód utolsó kiszámolandó értéke az SHRD EAX,EDX azt pedig már tudom, a többi is SHRD EAX,EDX de szerencsére EDX értéke minden esetben 0.
Köszönöm +1* -
dabadab
titán
válasz Postas99 #15033 üzenetére
A megoldás kulcsa az, hogy (Y>>1) legfelső bitje fixen nulla.
Innen, bitenként simán végig lehet szaladni, mivel:Xn = Yn xor 0 -> Xn = Yn
Xn-1 = Yn-1 xor Yn -> Yn ismert, vagyis Yn-1-et is ki lehet számolni
...
X0 = Y0 xor Y1 -> Y1 ismert, vagyis Y0-t is ki lehet számolniDRM is theft
-
kovisoft
őstag
válasz Postas99 #15033 üzenetére
Hogyan is kapjuk az Y XOR (Y>>1) egy adott bitjét? Ez akkor lesz 1, ha az adott bit Y-ban eltér a tőle eggyel balra lévő bittől, mivel Y-t az eggyel jobbra shiftelt értékével XOR-oljuk. És akkor lesz az adott bit 0, ha az adott bit Y-ban ugyanaz, mint a tőle eggyel balra lévő bit.
Ha ezt megfordítjuk, és vesszük X egy bitjét, akkor ha ez 0, abban az esetben Y-ban ugyanezen a helyen lévő bit meg kell egyezzen a tőle balra lévővel.
Ha elindulunk X legfelső bitjétől, akkor ez alapján megállapíthatjuk Y legfelső bitjét, mert Y>>1-nek a legfelső bitje 0, ezzel XOR-oljuk Y-t. Tehát Y legfelső bitje ugyanaz lesz, mint X legfelső bitje. Innen haladhatunk lefelé: ha X következő bitje 0, akkor Y következő bitje megegyezik Y előző bitjével. Ha X következő bitje 1, akkor Y következő bitje ellenkezője Y előző bitjének.
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha ezt a rovatot többen olvassák.
Matek guru vagy XOR guru segítsége kéne, vagy valaki aki írt már ilyen rutint.
Adott a következő proléma:
X= Y XOR (Y>>1)
Az első X értékét tudom.
Van-e erre nem BRUTE FORCE megoldás valamilyen bit eltolásos módszerben?
Mert BRUTE force-ban már megírtam. De 5 perc míg egy 6gen I5-ön kiszámol 4 ilyen 32 bites számot VB-ben.
Igazán azért lenne fontos mert ezt a műveletet egymásra épülően kell elvégezni. A kiszámolt Y érték a következő X értéke.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Ez attól függ, hogy olyan helyen kezdesz majd el programozni, ahol kell ilyen szintű matek vagy sem. Ilyen egyszerű.
Rengeteg féle programozó van, akik rengeteg féle dolgot programoznak, rengeteg féle szinten.
Én azt mondom, ha érdekel, akkor van értelme, ha nem izgat, akkor megtanulhatod, akkor sem lesz semmi haszna. Szóval érdemes olyan témákat választani, aminek van kapcsolodása hozzád, én például biztosan nem foglalkoznék ilyesmivel.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
JohnD
tag
Helló! Bocs ha rossz helyre írok vagy off: Notepad++ esetén el lehet érni olyan betű élsimítást, mint amik egyes fejlettebb IDE-kben vannak (pl. JetBrains PyCharm)?
Előre is kösz![ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
-
bambano
titán
nekem rossz tapasztalatom van a funkciók keveredésével.
ha a sales lemorzsolódókra akar vadászni, akkor mondja meg pontosan, hogy mit ért alatta. a programozó azt csinálja meg pontosan, oszt jónapot.
nehogy már a programozó találja ki, hogy a salesek agymenéseit hogyan kell megvalósítani...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz dabadab #15023 üzenetére
Nagy köszönet, rámegyek ezekre így ebben a formában. Amúgy miért nem jó a Jenkins ma is ? Miben hoz többet egy mittomén, Atlassian stack, egy Bamboo, vagy akármi egyéb ? Csapatmunka és társai ? (Én egyedül vagyok, lelkes hobbista).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
dabadab
titán
válasz Dißnäëß #15022 üzenetére
Githubon is levet private repokat csinálni, amiket csak te látsz, de git az ugye megy github nélkül is, saját gépen is (sőt, mivel distributed az egész, ezért alapvetően ugye a saját gépeden megy, legfeljebb szinkronizálhatsz egy másik repoval is).
CI/CD fronton ott a Jenkins, ami elég régi, de teljesen open source, van körülette elég nagy közösség meg rengeteg plugin, tud rendesen skálázódni és nem bonyolult installálni meg bekonfigurálni.
DRM is theft
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
kezdő vagyok, lelkesen tanulok ezerrel. Volna mindenféle motyóm, HTML is, JS is, python kódok is és még DB-m is... Ezek alkotnak egy stack-et. Valami normális release kezelést + saját virtuális környezeteim közötti egykattintásos deploy-t szeretnék megvalósítani cloud eszközök nélkül. (Igen, én vagyok az, akinek a fején az alufólia). Van erre valami eszköztár, amit tudtok ajánlani ? Még gitezni sem giteztem, csak szegről-végről láttam, mire jó, na de mindenki tölti fel online-ba a kódját szíves nézegetésre, nekem ilyen szempontból a github kicsit "fázós", nem szeretném egyelőre bárkivel is láttatni a kódom. Köszi (a türelmet is).
Egy desktop-os Ubuntun ülök, raklap virtuális géppel. Kis házi játszótér.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
pmonitor
aktív tag
válasz axioma #15015 üzenetére
"Hany masodperc vagy perc az elfogadhato futasido a linkelt peldan?"
max. 60-70 sec. Ez szerintem még határesetben belefér az emészthető futásidőbe.
"Mi a celod: penzt kerni a _gyakorlatban_ jobb algoert"Egyébként alapvetően a teljesen ingyenes szoftverek híve vagyok(pénzt csak olyan formában fogadnék el, ha lenne olyan, aki elégedett lenne a programmal, és ezért adná-úgymond köszönetként-). Pénzt csak olyan kérhetne, aki megtalálná az optimális megoldást, és kezelné a dőlt végződésűeket is. A gyakorlati célom, hogy a 60-70 sec. alatt a 96 darabos példán minél közelebb legyek az általam ismert legjobb esethez, ami 22 szálban 3709 mm. Jelenleg a programom ez idő alatt 3431 mm-es legnagyobb leeső darabot talál meg. Ez majdnem 28 centivel rövidebb a 3709 mm-esnél. Ezt a különbséget szeretném levinni 10 centi alá(tehát min. 3609 mm-es leeső darabot találna). Ha ez sikerülne anélkül, hogy a wikis és a 85 darabos példán a mostani eredmény csorbulna, az nekem gyakorlatban megfelelne.
Arra, hogy adott időn belül kezelje a 45 fokos vágást is ezen a három vágásmintán, arra nincs esély, ezért ez nem kritérium.
-
Silεncε
őstag
Hát most kicsit cikin érzem magam, hogy így nem sokkal egyetem után úgy kellett rágugliznom, hogy melyik micsoda (mondjuk onnan azért beugrott, hogy volt róla szó, de egy ZHt már csak nehezen tudnék belőle megírni...)
De nagyjából az összes egyetemi matekos tárggyal így vagyok (az elmélet sose ment)
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz pmonitor #15003 üzenetére
Na varj, akkor kezdjuk a feladat masik iranyu kovetelmeny-rendszerevel.
Hany masodperc vagy perc az elfogadhato futasido a linkelt peldan? [Most meg se neztem mekkora az input, majd utana. Nekem eleve 5-10x-es szorzo ha python scriptet irok...]
Mi a celod: penzt kerni a _gyakorlatban_ jobb algoert, tobbet mint ami nem optimalizal szerinted? [Az optimalizalas javitasa nem biztos h selling point-nak eleg.]
Feltalalni az absztrakt problema megoldasat? [Irtad h nem, de muszaj az elozmenyek miatt benne hagyjam.]
Kezelni a 45 fokos vagast?
Kezelni olyan eletkozeli problemat, h adhatsz-e 2mm-rel hosszabb darabot, vagy az mar nem befoghato maradek, nem tudod levagni, me'g egy szalat meg kell bontani?
[Nem kotekedeskent, de erdekel mi az az egydimenzios termek ami 6m-ben van es a darabolas 1/2 cm-nel pontosabb kell legyen. Betonvas ekkora de ott plane nem sublerrel me'rnek...]
De ha lemegy a munkahet es erdekel, szivesen csinalok egy probat hogy mennyit tudok kihozni en szandekosan nem elvi megoldaskent. Csak ha hasonlitani akarod, akkor generalj valami hosszabb es a valos korulmenyekhez illeszkedo teszt-sort, mert egy mintara aka'r kezzel betanithatnam...[ Szerkesztve ]
-
pmonitor
aktív tag
Ez komoly, hogy a Pécsi Tudományegyetem a prog.hu-t ajánlgatja olvasandó fórumnak?
Tervezem, hogy csinálok egy forums.php oldalt, hogy hogy zajlik a fórumozás(főleg a prog.hu-n, de úgy általában is).
-
y@g4n
tag
@Domonkos, @emvy Konkrétumok! Köszönöm
@pmonitor ennél a tárgynál is ez a fő baj, nem köti össze példákkal a pali a tananyagot így nem ad túl nagy kedvet ehhez az egészhez
[ Szerkesztve ]
हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
pmonitor
aktív tag
-
félisten
Pl. a sztochasztikus folyamatokra egy jo pelda, hogy mi van akkor, ha az UPS-eid az adatkozpontban idonkent meghibasodnak, es a terheles attevodik mas UPS-ekre; viszont azok nagyobb terheles alatt mas valoszinuseggel hibasodnak meg. Vagy van egy sales strategiad, es az userek neha kiesnek valamelyik pontnal, es vissza akarod oket csabitani, es szeretned, hogy minel olcsobban minel tobben vasaroljak meg a termeket. Vagy keresodobozt implementalsz, es autosuggest-el akarsz segiteni a felhasznalonak. Vagy meg akarod nezni, hogy a cegednel a fejlesztes soran melyek azok a lepesek, amiken valtoztatni kellene, hogy jobban haladjon a szoftverfejlesztes. Vagy tesztadatokat akarsz generalni.
Millio van, most ezek jutottak elsore eszembe (meg csomo sokkal specialisabb, de ezek tenyleg hetkoznapi problemak).
while (!sleep) sheep++;
-
Domonkos
Ármester
markov lanc: prediktiv bevitel errol a billentyuzetrol
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
y@g4n
tag
Na oksa, de egy gyakorlati példát tudsz mondani amikor pl. Markov láncokat kellett használnod?
Érthető hogy nem marhaság ez a témakör, de semmi gyakorlati részt nem láttam eddig, ez a fő problemam.
हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
félisten
Ez annyira alap, hogy kb. mindenkinek (egy irodalmarnak is) hasznos lenne tudnia. Ha ezekhez egyaltalan nem konyitasz, akkor nemcsak fejlesztokent problemas az eleted, de SRE-kent, vagy barmilyen mas munkakorben, ahol nehany darabnal tobb peldanyod van 'valamibol'.
Laplace talan nem kell, de valszam alapok, Markov-lancok, sztochasztikus folyamatok alapveto fontossaguak a szociologiatol a kozgazdasagon at a penzugyon keresztul a biologiaig, es barmilyen szoftver eseteben, ami ilyenekkel erintkezik (azaz kb. minden). Aki szerint ezek nem fontosak, az szerintem csak azert mondja, mert annyira nem erti, hogy nem is latja, mirol marad le.
Tenyleg, ezeket kenjed-vagjad.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
Most attol jobb lesz, hogy ha azt mondom, hogy a fejlesztők jelentős resze soha az eletben nem foglalkozott ilyesmivel a munkaja során? :)
Persze vannak kivételek, pl 3D jatekmotor fejlesztesenel nem art ha kepben vagy azzal mik a matrixok meg a vektorok es mire jo a gauss eliminacio.
Ha erzel magadban affinitast hogy megcsinald az egyetemet, akkor ugyis besajtolod amit kernek, ha meg nem akkor lelepsz a piacra 2x annyi alapfizuert mint amit az az oktato kap aki ezt tanitja epp neked.
[ Szerkesztve ]
-
y@g4n
tag
Sziasztok! Van egy zseniális tárgyam a jelenlegi félévben, színtiszta elméleti matek, a jegyzet tartalomjegyzéke: [link]
Fel tud valaki világosítani hogy ennek tényleg van értelme?
Milyen munkahelyen lehet szükség ilyesmiket fejből tudni?हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
pmonitor
aktív tag
válasz axioma #14995 üzenetére
A wikin található példa 140 mm-es legnagyobb leeső darabbal számol. Az algoritmusomban ez 580 mm. Sztem az 58 centis mégiscsak jobb, mint a 14 centis. Mert a következőben sokkal nagyobb valószínűséggel lehet használni.
Az ilyen(x fokban végződő) levágandó darabokról nem is beszélek:
Csak az a gond, hogy sokan lóvét kérnek(nem is keveset) azzal a szlogennel, hogy optimalizál a programjuk, holott ezt nem tudják bebizonyítani.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz dabadab #15000 üzenetére
Talan mar ertem a problemat. A rekurzivitas a problema? Ahol kiadok egy returnt az csak egyel visz feljebb a fuggvenyek lancolataban? Hogy tudnam megoldani hogy az a return ertek felkeruljon a legfelso szintre?
Ja... ok, ertem amit irsz. Megszakadt a lanc, mert ha a leglelso hivasra talalata van az visszakerul a hivohoz, de amit rekurzivan hivok meg, azoknak tenyleg eldobom az erteket, mert nincs elotte return.
Szuper. Koszi a segitseget. Szinte sosem hasznalok rekurzivitas.
17-bol 14 mintan at is ment. Vegre folytathatom a hibakeresest.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP Zbook Fury 15 G8, RTX A5000 16GB, I7-11850H, 32GB RAM, 1TB NVME, Magyar
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest