- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
y@g4n
tag
Részben az érdekesebb melók részre reflektálván, részben pedig általánosan;
Jelenleg mérnökinfót hallgatok, már valamennyire látszik a vége, androiddal még nem kellett foglalkoznom eddig, (lesz tárgy kövi félévben elvileg) viszont a webes ((bármi)) eddig képtelen volt megfogni. És reménykedem hogy nem kellesz front/back endhez , android alkalmazásfejlesztéshez nyúlnom.Probléma-e ez?
Azért is kérdezem mert álláshirdetések/szakmai gyakorlati helyek 80-90 százaléka az
/android app developement/jscript/php/angular/css/html/sql/hasonló mókákra keres embereket, hardver, mikrokontroller, netalán machine learning témakörben alig találok spotokat, és számomra ezek az érdekes dolgok.Üdv!
हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
Ezekkel a varázslatos hibaüzenetekkel találkozott már valaki?
Graphics Device initialization failed for : d3d, sw
Error initializing QuantumRenderer: no suitable pipeline founda másik az jobban idegesít:
Error: JavaFX runtime components are missing, and are required to run this application
Command execution failed.Van két "appom" , amik külön külön hiba nélkül lefutnak.
Az egyik egy hibernate-tel mókázó,
a másik pedig egy javafx-es felhasználói felület.
Egyelőre az lenne a tervem hogy fogom és az egyikbe a másik forráskódjait belepakolgatom, és mondjuk miután az adatbázisos lefutott (feltölt néhány tanulót és módosít rajtuk nem ez a lényeges), ezután megjelenítem a javafx kezelőfelületet ami lehet becrashelne ha kattintok egyet is,
de a lényeg lenne hogy egyszerre működne a kettő.Ez eddig nem jött össze, ha a hibernate-es forrásait rakom bele a javafx-esbe akkor az első hibaüzit kapom, ha fordítva akkor a másodikat.
-szerk:
Netbeans 11.2
JDK 13
javafx 11
stackoverflow/google nem segített[ Szerkesztve ]
हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
válasz Ezekiell #14252 üzenetére
Ha a pom.xml-ekre gondoltál;
Javafx projekt:
[link]
Adatbázis projekt:
[link]
-itt van egy önmagára hivatkozó dependency de nem számít jelen esetben
Kombózott projekt:
[link]Bónusz móka hogy egyszer működött (javafx-esbe raktam bele a H2-s cuccokat),
azután ugyanazon a projekten belül az egyik mainben (javaFXes) hivatkoztam a másik mainre(hibernate-es), na onnan elszállt és kapom újra ezt ha a javaFX-es maint futtatom:Error: JavaFX runtime components are missing, and are required to run this application
Command execution failed.Viszont a másik main lefut rendesen, ami feltölti az adatbázist
@Silεncε(#14251)
ezt próbáltam már de nem hozott sikert, windowson vagyok amúgy[ Szerkesztve ]
-
y@g4n
tag
válasz disy68 #14256 üzenetére
Ez lett a megoldás, csak a githubosat nem tudtam összerakni értelmesen,
ezt megcsináltam és oksa lett:
https://stackoverflow.com/questions/52533835/netbeans-9-0-with-javafx-11-and-jdk-11
Köszönöm a helpet!हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
Helló, újabb kedves hibaüzenetekkel érkezem;
WARNING: Can not retrieve property 'name' in PropertyValueFactory: javafx.scene.control.cell.PropertyValueFactory@6d114bc8 with provided class type: class projekt.classes.Jegyek
java.lang.RuntimeException: java.lang.IllegalAccessException: module javafx.base cannot access class projekt.classes.Jegyek (in module projekt) because module projekt does not open projekt.classes to javafx.base
...
Caused by: java.lang.IllegalAccessException: module javafx.base cannot access class projekt.classes.Jegyek (in module projekt) because module projekt does not open projekt.classes to javafx.baseAmit félkövérrel kiemeltem az micsoda, miért nem képes elérni?
Indiai tutorialok / stackoverflow ismét nem segített(ek), ((avagy rossz volt a keresési metódusom))
mutatok kódot, classokat, csak melyiket.
Segítséget kérek!हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
válasz sztanozs #14542 üzenetére
Viszont ha külön külön ellátogat az illető az oldalakra és/vagy bejelentkezik egyetemes e-maillel, esetleg elküldi az egyetemi kártyáját ilyesmi, akkor megkapja a discountot/free accot/kreditet stb.
Amazonos AWS education package-nál pl a debreceni egyetem nem szerződött partneregyetem, de felsőoktatási intézmény, így a 100 helyett 30 ingyen kredit (vagy dollár régen néztem) jár biztosan, ki is próbáltam, meg is kaptam.Amit kipróbáltam még és biztosan okés:
Unity Student Plan
Azure cloud services cucc
Jetbrains összes ultimate editionje (ezt meg kell újítani évente)
Educative[ Szerkesztve ]
-
y@g4n
tag
válasz Silεncε #14546 üzenetére
Az igaz, úgy emlékszem itt kell valahogyan: [link]
És előtte meg kell hogy legyen az aws alap account ahol nincs megadva bankkártya infó mert valami sunyiság van hogy képesek megterhelni ha lejárna. (ez nem fix)हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
Helló, ha valakinek van tapasztalata, ismerőse aki
ELTE Autonómrendszer-Informatikus MSc-n tanul vagy hallott infót róla,
meg tudja osztani esetleg?
Ez az az irány ami érdekel, csak nem tudom van-e értelme még MSc-zni is, az fix hogy mélyebben belemegy a dolgokba. BSc-ből van még másfél évem ha a neptun meg a to is úgy akarja.हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
Sziasztok, Veriloggal (Vivado) kapcsolatban kérek segítséget. Generáltam egy hosszú verilog kódot;
egy Keras-Tensorflow segítségével trainelt neurális háló weights és bias értékeit extraktáltam pythonban, majd (hogy ne kézzel gépeljek ennyit) szintén pythonban egy szkripttel legeneráltam a sok regisztert meg localparamot verilogul.
Az input az 784 darab integer localparamként (egy kép az MNIST datasetből), az output pedig az FPGA 10 ledje közül lenne az egyik (amelyik számjegyet jelentette az input, azon led villan fel).
A köztes logika pedig a neurális háló weights * biases lenne layerenként.Szintézis, implementáció lefut, kihasználtsági szint cirka 0%, a schematicon összesen 10 db output buffer van, amik fix 0-ra állítja a ledeket.
Kérdésem hogy miért történik ez?
Ami segítséget eddig kaptam:
"Mivel a bemeneteidnek fix értéke van, így a kimenetnek is (10 db nulla az értéke az adott bemenet mellett), ezért a szintézer kb. mindent kidob, hiszen nincs szükség ténylegesen a szorzók, stb, implementálásására."
Ez még egy olyan kódra volt válasz mikor a legalján lévő switch case-ben volt default ág, már nincs.
De nem tudom mit akar ez jelenteni!
Miért ne lenne szükség pl. szorzók implementálására?Kód: [link]
Hosszú nagyon, az egész csak a RAW Paste Data résznél látszódik.
Schematic: [link]
A kártya amire implementálok: Digilent Nexys 4 Artix 7हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
válasz kovisoft #14874 üzenetére
A
maxos = (i - 25)
-re felfigyeltem tegnap, a max_ kezdőértékre nem, (köszi) most mind a kettőt kijavítva ami egyedül változott az a 0. sorszámú led output buffer.
[link]
Meg változtathatóvá tettem az inputokat, arra vannak a switchek, de nem ez a lényegi baj.हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
-
y@g4n
tag
válasz kovisoft #14880 üzenetére
Jót írsz, párhuzamosak az alwaysok, lehetséges hogy egy darab always blokk lesz a megoldás de egy időre pihenőpályára teszem ezt a feladatot mert már elegem lett belőle, decemberig nem is sürgős, köszi a segítséget!
-
y@g4n
tag
Sziasztok! Van egy zseniális tárgyam a jelenlegi félévben, színtiszta elméleti matek, a jegyzet tartalomjegyzéke: [link]
Fel tud valaki világosítani hogy ennek tényleg van értelme?
Milyen munkahelyen lehet szükség ilyesmiket fejből tudni?हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
Na oksa, de egy gyakorlati példát tudsz mondani amikor pl. Markov láncokat kellett használnod?
Érthető hogy nem marhaság ez a témakör, de semmi gyakorlati részt nem láttam eddig, ez a fő problemam.
-
y@g4n
tag
@Domonkos, @emvy Konkrétumok! Köszönöm
@pmonitor ennél a tárgynál is ez a fő baj, nem köti össze példákkal a pali a tananyagot így nem ad túl nagy kedvet ehhez az egészhez
[ Szerkesztve ]
-
y@g4n
tag
válasz pmonitor #15112 üzenetére
A jelenlegi designod nekem nem adja (jojo szubjektiv), és lehet hogy nem blogot írsz, de ha az ebben a komiban [link] szereplő designokhoz hasonlítóra rakod össze az oldalad, akkor jóval könnyebben fogyasztható lesz a tartalom amit leírsz. Most ilyen 2006 körüli ált. iskola honlap vagy low effort egyetemi oktató honlap stílusa van.
-
y@g4n
tag
válasz pmonitor #15117 üzenetére
a navigálhatóság/átláthatóság/olvashatóság amit nézek, a naptár hasznossága amit nem látok jelenleg, meg ami zavaró !számomra! hogy jobbra balra tudok mozogni, ha valamit el kell érjek akkor jobbra balra kell mennem.
@axioma nem a retroval van a bajom hanem hogy nehezen olvasható és navizható vagy sem könnyedén, nem fejeztem ki magam a legoksábban
de egyébként jogos, ha magadnak csinálod csak, akkor lényegében mind1 lesz hogy néz ki
-
y@g4n
tag
válasz Primary92 #15242 üzenetére
A minecraftos ötlet az jó lehet ha szereti a játékot, redstone-nal egész komoly logikákat lehet összerakni, [link] command blockkal meg *ha jól emlékszem* lehet generálni, meg szkriptelni dolgokat.
Ez nem tudom mennyire bejáratott út, de ha érdekli jó ötlet lehet aliexpressről bevásárolni vagy 5 darab arduino nano klónt, meg egy breadboardos kitet és igaz hogy alacsonyabb szintű kódolás mint egy scratch/python viszont ott van benne valós életbeli visszajelzés.
Az hogy egy led felvillan vagy hogy egy motor elindul előre hátra számomra sokkal többet tud jelenteni mint egy pythonos hasonló alap szintű progi, és lehet egy gyerek is így van vele.
Nem is túl nagy befektetés szerintem, annyi hogy itt a kezét fogni kell mert hamar elfüstölhet az összes arduino ha rosszul kötöget.Komolyabb befektetés az ez: [link] Ez is áramkörösebb, angoltudás ajánlott, de ahogy nézem nem túl sok.
-
y@g4n
tag
Heló, fpga-val hajtanék egy Planar EL kijelzőt és végre találtam egy kódot, viszont ha jól látom benne, az 51. sorban lévő
poop <= el_vclk;
miatt soha nem fog lefutni a 72. sorban található if feltétel.
A 47. sorban az van, hogy az el_vclk 4 órajelig magas, 4 órajelig alacsony, és ezt az 51. sor miatt követi a poop.
A 72. sor pedig arra alapoz hogy:if(~el_vclk && poop)
Jól látom hogy ez lehetetlen?(a kommentek nem biztos hogy oksák, ha valaki hibát talál és jelzi nagyon köszönöm!)
a kód: [link]
-
y@g4n
tag
válasz kovisoft #15357 üzenetére
Ezt el is felejtettem, nem menekülök meg a timing diagram rajzolástól asszem.
Egy másik kóddal működik részben, csak az egy fárasztó és kusza mocsár.
Talált kód am, nem tudom mi a szellemes névválasztás célja
-
y@g4n
tag
válasz ValGerald #15404 üzenetére
Csak a debreceni egyetemmel van közvetlen tapasztalatom, ott is mérnökinfóról, de ismerősök vannak gazdon meg pti-n.
A gazd a könnyű opció, nem visznek bele mélyen hogy mi történik, kb kezelőfelületeket (API) megtanítanak kezelni (plusz egy kis python) de ha a gazdaságot kedveled, és nem érdekel se a hardver, se a mélye a programozásnak akkor ez a nyerő opció.
Általában kedvelik a gi-n lévő hallgatók a saját szakjukat (ha nem, javítsanak ki).A programtervező nem olyan egyszerű, van matek rendesen, de a képzés szerintem elfogadható, tanulni kell rendesen és értelmes szintet lehet elérni vele.
Itt váltakozó hogy mennyire kedvelik, többet kell tanulni jóval mint gi-n. (én ezt (pti-t) preferálnám, a gazdaságtól irtózom)duális képzésről, miskolci egyetemről fogalmam nincs, nyíregyházi mérnökinfóra egy ismerősöm járt, otthagyta nagyon hamar, de már nem vágom hogy miért.
Értelmes dolgokat viszont mindenképpen csak a szabadidődben fogsz csinálni ha nem vagy duálison (jó esetben diplomamunka), ez pl igazából rém egyszerű és elég fless is elsőre (szerintem legalábbis) [link]
[ Szerkesztve ]
-
y@g4n
tag
válasz K1nG HuNp #15408 üzenetére
A C meg hardverleíró nyelves résszel egyetértek teljesen,
lehet Pestet kiemelni, tény hogy jobbak az egyetemek, de ha valaki az általad leszólt egyetemeken a lehető legjobban teljesít, és emellett alaposan ássa bele magát az érdeklődésének megfelelő cuccba, erősen kétlem hogy egy code monkey szintre tudna csak eljutni.
És akár BME-s vagy ELTE-s az illető ott is fixen kénytelen lesz szabadidejében törni magát ha komoly/értelmes szintet akar elérni és ha csak arra támaszkodik amit ott órán kap, az nem lesz elég sok mindenre.
@Silεncε #15410 valami fasza hobbiprojekted sincs amivel fejlesztheted magad?
-
y@g4n
tag
válasz I02S3F #15670 üzenetére
Hali! Itt összegyűjöttem pár hasznos cuccot ilyesmire:
https://logout.hu/bejegyzes/y_g4n/agyserkento_eronletjavito_gyogynovenyek.htmlहरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
-
y@g4n
tag
Egy digitális kamerákhoz összerakott live capture appot nézegetek githubon, ezt:
mtplvcap
Működik, D90-el tesztelem, a fő problémám vele hogy maximum 640x424-es felbontásra képes, automatikusan erre áll be, a kamera live view-ét kapja el. Ez multiplatform és Go.Találtam azonban egy mac specifikusat, (nem élek apple termékekkel, kipróbálni nem tudom)
ptpwebcam
ahol lehetséges beállítani, (vagy minimum megpróbálni) nagyobb live view felbontást, és ezzel párhuzamosan nő az usb-n továbbított videofeed felbontása. Ez Objective-C.Se Go-ul, se Objective-C ül nem értek, ha valakinek van kedve szenvedni vele(m) akkor szívesen fogadok segítséget.
Az Objective-C ben megírt felbontásállítást kellene a Go-s cuccba portolni, tegnap kiakasztott ez a Go annyira korlátoz mindent mindenhol.
Azért gyanítom hogy lehetséges, mert itt az 543-as sorban a konstans hex kódja ugyanaz mint a másik repoban ugyanazen konstans hex kódja a 113-as sorban, és ezen utóbbi maces projektben vannak olyan konstansok amik felelősek a live view beállíthatóságáért, 0xD1A6, és 0xD1AC a tippjeim.Ez a commit ahol beillesztette a mac es projektbe a készítő a felbontásbeállítást.:
commit[ Szerkesztve ]
-
y@g4n
tag
válasz Alcsi69 #19310 üzenetére
Hali, amikor nezelodtem ilyen ugyben, a vodafone-nal lattam tobb teruleten is, azota, egy eve kb nem neztem, de jonak tunt leiras alapjan. Multik oldalait nezegesd specifikusan ott nagy esellyel talalsz.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest