Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz RedHarlow #13094 üzenetére
Szedjük szét:
1. A végterméket ott használod, ahol akarod, a te szellemi terméked, annak és olyan feltételekkel adsz a használatára jogot, amilyet akarsz.
2. A Visual Studio Community Editiont olyan feltételekkel használhatod, ahogy ott meg van adva. Ha otthon ügyködsz vele, akkor az rendben van. Ha a cégnél a rendes munkádnál akarod használni és nem kis ötfős garászcég vagytok, ott nem használhatod.
Az alapján, amit leírtál, tök rendben vagy.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dqdb
nagyúr
válasz RedHarlow #13094 üzenetére
a. Individual License. If you are an individual working on your own applications to sell or for any other purpose, you may use the software to develop and test those applications.
Szóval ha nem céges keretek között fejlesztetted, akkor szabad az út.b. Organizational License. If you are an organization, your users may use the software as follows:
· If none of the above apply, and you are also not an enterprise (defined below), then up to 5 of your individual users can use the software concurrently to develop and test your applications.An “enterprise” is any organization and its affiliates who collectively have either (a) more than 250 PCs or users or (b) one million U.S. dollars (or the equivalent in other currencies) in annual revenues, and “affiliates” means those entities that control (via majority ownership), are controlled by, or are under common control with an organization.
Céges keretek között ez a szabály él (az open source, driver, oktatási részt töröltem), szóval ha a cég, amelynek az alkalmazottjaként fejlesztettél, nem éri el a 250 felhasználót és/vagy évi 1 millió dollár bevételt, akkor az a cég jogosult a VSCE használatára 5 gépen, és ott fejleszthet eladásra is akár. Ha eléri a limiteket, akkor nem és ebben az esetben nekik vállalkozóként számlázva sem lehet használni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, Visual Studio ingyenes verziójában fejlesztettem egy egyszerű alkalmazást ami ide-oda pakolgatja a betallózott fájlokat. Az lenne a kérdésem, hogy a végterméket nagyvállalatnak használni mennyire legális?
-
marec1122
senior tag
tökéletes köszönöm a segítséget
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
marec1122
senior tag
de valamit mégis eltolhattam mert ennek le kéne futnia. tesztnek szántam, de nem jó
[link][ Szerkesztve ]
-
marec1122
senior tag
Köszönöm a visual studio jó lett. csak egy kis szórakozásra. tanultam programozni főiskolán, de nem foglalkoztam vele 10 éve és most kedvem támadt ha felidegesít abbahagyom.
még1x köszi
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Esetleg tudtok linkelni ingyene win 10- en futó 64 bites c fordítót?
-
martonx
veterán
válasz robicheck #13081 üzenetére
Minden csak rajtad múlik, ha eléggé szorgalmas vagy, bármelyikkel el fogsz tudni helyezkedni. Mindenesetre 5-6 alkalom szerintem éppen semmire nem elég, csak pénzkidobás.
Nálunk vannak kimondottan tehetséges Greenfox-os kollégák (az egyikük éppen HR területről képezte át magát), és ők is nagyon harmatos tudással érkeztek a 3 hónapos intenzív tanfolyam végéről hozzánk. Akkor gondolhatod, hogy 5-6 alkalmas képzés mire elég.Én kérek elnézést!
-
robicheck
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam a kérdésemnek megfelelő témakört, szóval kissé off topic lesz, de hátha tudtok segíteni nekem a véleményetekkel.Pár hónappal ezelőtt nekiálltam önszorgalomból tanulni a C# programozást (egyáltalán nem vág a szakmámban, eredetileg HR szakos közgazdász vagyok). Eleinte a Unity miatt kezdett el érdekelni a nyelv, mondhatni azért, mert jó pár megoldott tutorial után éreztem, hogy fogalmam sincs milyen kódokat gépelek le a különböző youtube videók alapján
Most a Láposi Zoltán - Kiss Tibor: C# programozási segédlet és munkafüzet című könyvből tanulgatok, nagyon az alapokat írja le a könyv, de valahol el kell kezdeni.
Viszont eldöntöttem, hogy 2-3 év múlva én már nem akarok a mostani szakmámban dolgozni, sokkal inkább a programozás, IT területén tudnám elképzelni magamat, mondjuk vállalatirányítási szoftverekkel szívesen foglalkoznék, akár egyedi cégre szabhatóakkal vagy olyan "polcról levehetőekkel" mint mondjuk a Nexon, KulcsBér.El kezdtem utánajárni a különböző programozó képzéseknek, mindent megnéztem az OKJ-tól és a FOKSZ-tól, a GreenFox-hoz hasonló tanfolyamokon át egészen a pár alkalmas képzésekig. Az OKJ tanfolyamokról nem hallottam sok jót, baráti körömben ismerek olyat aki ilyen 2 éves képzés révén szerzett bizonyítványt, de különösebb tudás nem járt a papír mellé. A felsőfokú szakképzés nem hangzik rosszul, viszont nem ülnék vissza 4 félévre a felsőoktatásba nappalin tanulni, levelezőn pedig attól félek, hogy elvesztegetett idő lenne az egész. A GreenFox akadémiát nem tudnám/merném bevállalni, viszont a SZÁMALK képzései elég jónak tűnnek, sok pozitív dolgot hallottam az iskoláról, árban is megfelelőnek találom. De az 5-6 alkalmas képzéseik azért némi kétséget ébresztenek bennem, hogy ennyi idő alatt mégis mennyi tudást képesek átadni? Szóval szerintetek melyik képzés éri meg leginkább?
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
RStudio-ban jártas egyénre lenne nagy szükségem. Van egy programunk amit elkezdtünk fejlesztetni, hogy megkönnyítse a munkánkat, de sajnos magánéleti problémák miatt megszakadt a dolog. Kéne valaki aki ért hozzá és be tudna csatlakozni, folytatni a fejlesztést ahol abbamaradt. Privát üzenetben bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
Elég sürgős lenne.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
martonx
veterán
válasz Mr Dini #13071 üzenetére
Ez is egy jó alternatívának tűnik. És vue-val tudod használni, ami egyik kedvencem. https://www.nativescript.org/
Én kérek elnézést!
-
Silεncε
őstag
React Native vs. Ionic: nekem Ionic-al van tapasztalatom, ugye az Angulart hozza át mobilra és hozzácsap a Cordova által egy csomó natív képességet (pl: device infók, Touch ID, stb.). TypeScriptben lehet programozni (ugye, Angular), a JS supersetje, nekem sokkal jobban fekszik, mint a JS, sokkal jobban köti a kezed, jobb lesz a végső kód. Van hozzá egy csomó előregyártott widget, UI elem + akár az Angular Material is behúzható, úgy meg már kb minden van, ami egy modern apphoz kell. Nyilván a crossplatform jelleg miatt eléggé erőforrás zabáló, de egy ilyen kaliberű appnál annyira nem lényeg ez szerintem.
Reactben annyira nem vagyok otthon, de ha jól tudom, ott a nagy talány, hogy az app logikát írod JS-ben, a UI elemek pedig natívan az adot platform UI elemei. Nekem a React annyira nem jött be, amikor nézegettem, maradtam az Angularnal, de ez igazából csak megszokás kérdése.
A különbség köztük leginkább az, hogy kicsit más a célközönség. Az Ionic a webdeveket célozza, hogy át tudják hozni a webes appjukat mobilra (vagy akár PC-re, lásd Windows és a PWA-k esete), a React Native-nél pedig inkább az a cél, hogy közössé kódbázis legyen a logika, a GUI pedig marad native (azt hiszem, a Xamarin is ilyen).
Ha i eszközökre is akarsz fejleszteni, készülj fel lelkileg: nekem most nemrég kellett, hát én még annyit nem szívtam semmivel, mint egy iOS deployal. Ja és persze ahhoz kell egy iPhone + egy MacBook is
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
"Egyszeru" multiplatform appokhoz a fluttert tudom erosen ajanlani.
Server-oldal valszeg maradhat is ugy, ahogy van, logikat meg gui-t kell portolni a droidos approl flutterbe es kesz is vagy. Szep, jo, egyszeru, szines-szagos, animal, mi kell meg?mind_against #13070: Talald ki mit akarsz konkretan csinalni, keresgeld ki, hogy ahhoz melyik nyelvet ajanlajak, aztan Udemy. Kitartast es sok sikert!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Hobbiból fejlesztgetek egy Plex szerű appot saját célra a családi fotók böngészésére, vagyis egy hálózati galériát. Annak idején NativeScriptben kezdtem el, ami JS alapú, de az async callbackektől hamar eldobtam az agyam, kiderült, hogy amit szerettem volna, nem is lehetséges szépen. Így akkor hagytam a csudába az egészet, s megírtam natív appként Androidra Javaban az egészet. Ez szép és jó, de azóta az alma eszközök is beszivárogtak a mindennapokba, a JS is kapott await syntax-t, illetve tucat új framework jelent meg. Gondoltam adok még egy esélyt a cross-platform galériának. Elérhető a cél?
Melyik framework ajánlott hobbi jellegű projekthez? Eddig a NativeScriptet próbáltam, ami tökéletes, csak túlzottan nagy, s amit nem tud ahhoz kell platformspecifikus könyvtár.
A React Native és Ionic kecsegtető még, de ezeket még nem próbáltam.
Köszönöm és remélem nem off itt!
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
mind_against
tag
Sziasztok!
Elég tájékozatlan vagyok a témában, de törekszem nem idétlen kérdéseket feltenni, ami lehet sikerül, lehet nem
Először is az érdekelne, hogy mégis mi hol merre hány méter, merre mit találok, ha elindulok. Mik a legkeresettebb "irányok"? Mert nekem rendkívül kesze-kusza, hogy mi micsoda, mi mire épülhet rá, hogy mely szakmákat keresik leginkább a programozás világában? Mi(ke)t érdemes elkezdeni tanulni és milyen formában, aminek van jövője, élvezhető hosszútávon és netalán tán még meg is fizetik?Egész más szakmában dolgozom és mást tanultam, sok közöm nincs a programozáshoz, de érdekel ez a világ. Pénteken és szombaton is dolgozom, ezért így nehézkes megoldanom a főiskolai levelezős képzést, egyelőre. Főleg, hogy a környéken Kecskeméten van csak legközelebb. Az online képzéseket szintén nem ismerem, nem tudom, melyik oktató szervben lehet megbízni, aki korrekt tudásanyagot ad át.
Szeretnék szakmát váltani, amint eljön az ideje, de már most a jelenlegi mellett minél hamarabb szeretnék elindulni ebben az irányban, hogy addig is hagy ismerkedjek a témával, amíg telik az idő és később egy kis plusz jövedelem is jól jönne, amíg a jelenlegi főállásomban vagyok. Későbbiekben szeretnék magamnak dolgozni. Így hirtelen ennyi.
Itt mindenki tapasztaltabb nálam, úgyhogy szívesen fogadok minden hasznos tanácsot! Köszönöm előre is. -
sztanozs
veterán
válasz kovacslevi98 #13065 üzenetére
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
opr
nagyúr
válasz kovacslevi98 #13065 üzenetére
Nem hiszem, hogy itt barki szivesen fog neked segiteni kartyaadatokat meg jelszavakat lopkodni a geped gyanutlan felhasznaloitol, bocs.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Hello,
Rovid, tomor valasz:
- Angol menjen minimum kommunikaciokepes szinten
- Dontsd el, mit akarsz csinalni
- Nezz utana, melyik nyelv erre a legjobb
- Udemy-n nezz erre valami tanfolyast
- Csinald vegig
- Csinalj valami sajat projektet, git-el
- Jelentkezz palyakezdonek, CV-be mehet referencianak a git repo linkjeEnnel bovebben... Hasznald a keresot, ezer meg egy kifejtett valasz van mar a topikban.
Sok sikert!"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kovacslevi98
csendes tag
Megszerkesztettem egy oldalt Google Chrome-on (elem vizsgálata), majd elmentettem, hogy tudnám beállítani, hogy a gépemen a szerkesztett verziót nyissa meg a böngésző, ha azon az oldalon vagyok? (szóval nem az egész weblapot, csak weblapon belül egy oldalt kéne megváltoztatni).
Van rá valami megoldás (bővítmény vagy programozni valahogy)
[ Szerkesztve ]
-
skt
tag
Sziasztok!
Tudom ez már egy elcsépelt kérdés lesz, viszont én megpróbálnám a segítségeteket kérni.
Meg szeretnék tanulni programozni, konkrétan a nulláról, kezdetben magam, majd később folytatni valami Greenfox szerű "tanfolyamon". Tehát a cél egyértelműen, az hogy ebben szeretnék dolgozni a távoli jövőben.
Tudom, nem a nyelv a legfontosabb, hanem a gondolkodás,én is nagyon mélyen szeretném ezt a szakmát "megtanulni".
Kezdésnek Pythont gondoltam,vagy javát vagy valami webes dolgot. konkrétan még nem tudom mivel szeretnék foglalkozni. Akár mobil app fejlesztéssel (ios, android) akár ipari dolgokkal, vagy webes fejlesztéssel.
Kérdésem, hogy jó indulások lennének e ezek a nyelvek (szép magyar mondat ) valamint mit ajánlotok mint forrás? Keresgéltem már pár helyen, de vagy régi volt, vagy nem tudtam megítélni a szakmaiságot.Elnézést a hosszú kommentért, és a segítséget előre is köszönöm!
-
jattila48
aktív tag
Sziasztok!
Írtam egy LOCAL_SYSTEM jogosultsággal futó Windows service-t, ami adott esetben alacsonyabb jogosultságú klienst személyesít meg ImpersonateLoggedOnUser API fv.-nyel. A megszemélyesítés szintje SecurityDelegation. A Microsoft dokumentáció szerint ez esetben a megszemélyesített kliens jogosultságaival férhetek hozzá a securable object-ekhez (pl. file-ok). Ez idáig rendben van, de úgy tűnik, megmaradnak a LOCAL_SYSTEM jogosultságaim is, vagyis hozzáférhetek a kliens által egyébként nem elérhető file-okhoz is. Kérdésem, hogy ez így rendben van-e, mert a dokumentáció szerint a megszemélyesítés egyben önkorlátozás is, hogy a megszemélyesített thread ne férjen hozzá magasabb jogosultságot kívánó objectekhez. Esetleg a SecurityDelegation szint miatt van ez így?
[ Szerkesztve ]
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
martonx
veterán
Asp.Net Core-t is javaslom egy próba erejéig. Mostanra nagyon kiforrott a .Net Core, az Asp.Net-et meg remélhetőleg nem kell bemutatni.
A mobil app helyett meg eleve PWA-ra készíteném a helyedben a rendszert. React-tal de leginkább vuejs-el.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
opr
nagyúr
A Go mar boven tulnott azon a szinten, hogy a google csak ugy le tudja loni, nagyon nepszeru, bar foleg microservices temakorben.
Ha a mobilos app, akkor esetleg flutter? Mondjuk az szinten guglis projekt."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
cattus
addikt
Ha a mobilapp valós igény, akkor én azt mondanám, hogy React + React Native (vagy esetleg Angular + Ionic), hozzá valamilyen backend (ha jól nézem, a CakePHP erre bőven alkalmas). Ha a mobilapp mégse kell, akkor használd azt, amit eddig.
Mit értesz az új Google nyelv alatt?
Do the thing!
-
Edorn
senior tag
Új programozási nyelvet, vagy php keretrendszert keresek.
Eddig szinte csak php-ban (PHP/JS/HTML/CSS/MySQL) dolgoztam. Azon belül keretrendszerként ha szükséges volt CakePHP 2-3-at használtam (weboldalak, webshopok, stb).
Most lenne egy projekt (webes felületen nyílvántartórendszer valószínűleg mobilos app-al kiegészítve), ami kapcsán lenne időm, lehetőségem egy új nyelvvel, keretrendszerrel megismerkedni.
Mit ajánlotok és miért?
Fontos, hogy hosszú távon legyen támogatottsága! Első körben az "új" google nyelvre gondoltam, de a google hajlamos egyik napról a másikra lezárni jólmenőnek tűnő projekteket, ezért google-be nem nagyon bízom ilyen téren, de azért meggyőzhető vagyok...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
cattus
addikt
válasz BTminishop #13055 üzenetére
De, vannak ilyen csak nyári programok, jellemzően nagyobb cégeknél.
Do the thing!
-
martonx
veterán
válasz BTminishop #13053 üzenetére
Behívnak állásinterjúra 200-ad magaddal, ebből felveszik azt a 100 nem teljesen hülyét, akiket 1-2 év alatt aztán kitanít a cég. Önmagában az, hogy fősikolásként mit tanultál, 99%-.ban irreleváns a cégek szemszögéből nézve.
Az a pár igazán kocka, igazán jó évfolyamtársad, meg simán elkel év közben.Szóval vagy ez utóbbi nagyon szűk halmazba beküzdöd magad folyamatos napi kódolásokkal, önképzésekkel, vagy sodródsz az árral, ez esetben halál mindegy, hogy mi van a cv-dben. Ha nem vagy teljesen hülye, úgyis felszippant a rendszer.
Én kérek elnézést!
-
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
kicsit off de hátha valaki tud segíteni.Most végeztem negyedik félévemmel mérnökinfó szakon és szeretnék keresni diákmunkát, bízva abba, hogy a jövő nyári szakmai gyakorlat helyszínét is megtalálom már idén. Régebben már dolgoztam egy multinál pár hónapot de azóta sok minden történt és szeretném frissíteni az önéletrajzom. Az lenne a kérdésem, hogy mit (az általános adatokon kívül) tartalmazzon a CV? Egy programozási nyelvet pl. C++-t egy félévig tanultuk és emlékszem is még dolgokra belőle de 0 tapasztalatom azzal a nyelvvel kapcsolatban. Ilyet megéri beleírni, hogy foglalkoztam már vele? Vagy ahol voltam gyakornok ott webfejlesztési technikákkal (js,html,css,jquery,bootstrap stb.) foglalkoztam leginkább de azóta (~1-1,5 éve) nem nyúltam hozzá, tehát nem naprakész a tudásom. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit írhatok bele és mit nem, mert ha tegyük fel behívnak egy állásinterjúra és mondják, hogy js-ben oldjak meg egy feladatot, akkor nehézkesen fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Sziasztok,
Ruby nyelvből lenne pár kérdésem, de inkább kérésem.
Van egy program ami generál egy *.csv-t, de a generált fájl mentési helyét kellene módosítani, amit nem tudom hol lehet.
50 sor kb az egész program.
Kérem aki tudna segíteni írjon rám priviben és átköldöm neki fájlt.
Köszönöm -
ssgk
aktív tag
Sziasztok.
Free Pascal ban fogok érettségizni, és az utóbbi években rengetegszer adnak/adtak olyan forrást (adatállományt) amiben az adatok soronként és oszloponként vannak jelen. Pl.: szóközzel elválasztva.
Kérdés: Hogy lehetne ezt a legegyszerübben beolvasni, eltárolni.
Eddig úgy csináltam, hogy az adatokat soronként betöltöttem egy array(tömb) be majd pos() -al elmentettem az elválasztó karakterek helyét, és így át másoltam copy() val a rekordokat a megfelelő helyükre. (Nem tudom mettől meddig tart egy adat a soron bellül, nem mind azonos hosszúságú).Ez így megy csak nagyon hosszú. Van erre valami egyszerű(bb) megoldás ?
Példa a forrásra:
Név Magasság szül.id. lány
XY 165 1997.12.05 1
ZZ 182 1980.02.12 0
...[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz bambano #13046 üzenetére
Persze, csak fontos, hogy egyszerre ket dologra is tudjon figyelni, hogy kozben a masik kezevel elo tudja kesziteni az utp-kabelbol fonott kotelet.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Lokids #13041 üzenetére
A kollegak arrol beszelnek, hogy a parositashoz normalizalsz.
Ertsd: Valamilyen strukturaban eltarolod mindket fajta adat (nev, utvonal) mindket fajta erteket, tehat a normalizaltat es az eredeti erteket is. Ezutan a ket normalizalt erteknek egyeznie kell, akkor talaltal egy part, amit aztan mar tudsz kezelni az eredeti ertekeknek megfeleloen.
Ami marad, az meg biodroid."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
XML-ben van egy String típusú attribútumom ami kitölthető mező a grafikus felületen. Hogyan lehet azt megoldani, hogy amint elkezdenek a mezőbe írni, akkor az link-ké váljon? Van erre lehetőség?
-
dqdb
nagyúr
válasz Lokids #13036 üzenetére
Akkor némileg ki kell egészíteni martonx javaslatát: normalizálod a mappák nevét, normalizálod a fájlok nevét, megkeresed az egyezéseket és feldolgozod. A maradékot pedig hibalistára teszed, és ezen listát végignézve kézzel létrehozod az összerendeléseket.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Lokids
addikt
válasz martonx #13035 üzenetére
Pár példa:
Nevek.txt
Alma
Ablak
Körte-Kálmán
József
Béla
Ablak ZsiráfÚtvonal.txt
C:\Valami\alma
C:\Valami\Ab-Lak
C:\Valami\Bela
C:\Valami\KorteKalman
C:\Valami\Jo_zefA fájlnevekben pontos egyezés található a nevekre.
Gyümölcs_Alma.docx
Tárgy_Ablak.docx
Név_Körte-Kálmán.docx[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
martonx
veterán
válasz Lokids #13034 üzenetére
Mit jelent, hogy a név nem egyezik? Víz Elek, az mindig Víz Elek lesz, még ha a szóközt, kötőjelet, ékezeteket, kis-nagybetűket érdemes is normalizálni, azaz "Víz Elek"-ből csinálj egy "vizelek" nevet, és a file-ok neveivel is ugyanígy kellene eljárni. Ami még így se talál össze, az valószínűleg tényleg problémás.
Egy ilyen txt párt igazán idetehetnél.
Én kérek elnézést!
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Van egy problémám, ami megfogott. (powershell, de a probléma nyelvfüggetlen)
Lényeg, hogy van 2 listám txt-ben. És van 1 mappám tele fájlokkal (~200). Ezeket kellene egyesével másolni különböző helyekre (kb 50 eltérő útvonal).
TXT1: nevek (személy, tárgy, kitalált, stb. Pontos egyezés a fájlnév közepével)
TXT2: Útvonalak. (mindegyik névhez 1 útvonal, ahova a fájlokat be kellene másolni)A probléma az, hogy hogyan párosítom a neveket az útvonalukkal? Nincs sorban. Az útvonalakban lévő név rész sajnos nem minden esetben ad pontos egyezést.
Addig jutottam, hogy:
For fájlok a mappában
For név a nevekben
Ha fájl tartalmazza név akkor...
itt jönne valahogy a másolás művelet az útvonalraVagy esetleg a txtben a nevet és az útvonalat egymás mellé írni?
Bár akkor sem tudom, hogy lehet párosítani.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
kezdosql
tag
Tudna valaki ajanlani egy konyvet, vagy leirast - akar angolul is - arrol, hogy python eseteben hogyan kell gondolkozni, felepiteni a programokat, mitol fugg, hogy mi keruljon kulon fajlba, stb?
-
martonx
veterán
válasz jattila48 #13030 üzenetére
Válaszokat kaptál, a problémádat meg tudod oldani. A windows, linux gondolom nem kell részletezni, de nem ugyanazok, ergo eltérhetnek egymástól működésben. Azaz ez már csak vergődés, flamelés, trollkodás amit még itt csinálsz információ gyűjtés címszó alatt.
Én kérek elnézést!
-
jattila48
aktív tag
válasz martonx #13029 üzenetére
Nem vergődök, csak egyszerűen érdekel ez a kérdés. Ha vergődésnek ítéled, egyszerűbb, ha nem válaszolsz. Nem egyszerűbb adatbázist használni, mert ez egy önmagában kompakt program, egyszerű konfiggal, és nem szeretnék még külön adatbázist is telepíteni/konfigurálni hozzá.
.Net-et nem használok, és nem is akarok.
Az OS/file-rendszer belső működése érdekel, mi a különbség Windows és Linux között (ebből a szempontból), Az MS miért írja, hogy a ReplaceFile atomi ha valójában nem egészen az, illetve miért javasolja a TxF helyett ezt használni (ha az meg valóban atomi). Igazából még most sem vagyok teljesen biztos benne, hogy a ReplaceFile nem atomi abban az értelemben ahogy írtam, szemben a Linux rename-mel. Az OK, hogy a Linuxban mindössze az i-node hivatkozást kell átírni (és ezért lehet valóban atomi a rename), azt nem tudom, hogy az NTFS-ben erre miért nincs lehetőség (nem ismerem az NTFS-t), mikor abban is van hard link. Márpedig ha van hard link, akkor a ReplaceFile lehet valóban atomi.Ui.: kérem, hogy ne alternatív megoldásokra tegyetek javaslatot, azt magam is meg tudom oldani (pl. mutex szinkronizálással), hanem ezt a kérdést próbáljátok megválaszolni. Már persze csak az, aki nem érzi vergődésnek. Ha annak érzed, akkor ne fáraszd magad (meg mást sem) a válasszal.
Köszönöm!„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
martonx
veterán
válasz jattila48 #13025 üzenetére
Van értelme ezen ennyit vergődni? Tényleg van olyan file-od, ami setting és folyamatosan változni is fognak a beállítások? És ha tényleg van ilyen, akkor nem egyszerűbb adatbázisban tartani?
Illetve a .Net világában a settings file-ok változásának lekövetését file watcherekkel szokták megoldani, azaz amikor a file watcher bejelez, hogy megváltozott a file, akkor ismét kiolvasod, amit ki akarsz olvasni, és kész.
Én kérek elnézést!
-
jattila48
aktív tag
válasz bambano #13026 üzenetére
Vagy lehet, hogy a Linux-on csak egy átnevezés van a Windows-on meg kettő? Itt lehet a kutya elásva? Ahogy írtad a Linux-on i-node hivatkozásnak számít a nyitott handle, ezért akkor is folytatódhat az ezzel megkezdett olvasási művelet, ha egyáltalán nincs file név bejegyzés erre az i-node-ra? Windows-ban biztos, hogy keletkezik egy A.tmp név bejegyzés valószínűleg azért, hogy a már nyitott handlékkal folytatni lehessen a megkezdett olvasásokat.
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
jattila48
aktív tag
válasz bambano #13026 üzenetére
Ez szerintem pontosan így működik Windowson is. Nem i-node van, hanem valami más struktúra, de Windows-on is csak annyi az átnevezés (ugyanazon a volume-on), hogy az új név bejegyzés a régi file-t leíró struktúrára hivatkozik. Ezt kipróbáltam, a régi file-ra megnyitott handléval zavartalanul lehetett folytatni az olvasást, természetesen a régi file-ból (ami A.tmp-re lett átnevezve). Az is igaz, hogy egy másik thread vagy az előző tartalmat, vagy az újat tudja olvasni, inkonzisztens file tartalom nincs. Az olvasásra történő file megnyitással lehet baj, amikor az első átnevezés már megtörtént, a második még nem. De ez logikailag ugyanúgy fellép a Linux esetében, hiába maradnak meg az i-node-ok. A Linux is két átnevezést kell hogy végrehajtson, ezek között pedig ugyanúgy köztes állapot van, amikor az A-t már nem lehet megnyitni, mivel már a neve nem létezik.
-
bambano
titán
válasz jattila48 #13025 üzenetére
linuxon ott az inode. mivel van inode-od, egy fájlt akkor is el tudsz olvasni, ha azután, hogy megnyitottad, letörölték. a linux azt csinálja, hogy számolja a referenciákat az inode-ra, és amikor az lemegy nullára, törli a fájl tartalmát. a könyvtárbejegyzés és a megnyitott file handlere is referencia.
az átnevezés meg annyi, hogy az egyik könyvtárbejegyzésből kinézi, hogy melyik inode-ra mutat, és beleírja a másikba. egyszerűen felülírja a másikban az inode azonosítót. ezért atomi, mert vagy az előző tartalmat tudja egy másik processz beolvasni, vagy az újat, köztes állapot nincs.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
jattila48
aktív tag
Ugyanakkor az MS nem javasolja a TxF használatát, helyette pl. a ReplaceFile-t. Most akkor mégsem váltható ki a TxF ReplaceFile-lal? [Alternatives to using Transactional NTFS]
Linuxban a rename valóban atomi, míg a Windowsban a ReplaceFile nem? Ugyanazt a problémát kell megoldani. A Linuxban ez hogy történik? A file rendszerben van erre egy belső szinkronizálás? Windowsban miért nincs, vagy miért nem lehet? Honnan tudjuk, hogy a Windowsban nem atomi a ReplaceFile abban az értelemben amit írtam (nincs kívülről megfigyelhető köztes állapot)? Hogy lehetne tesztelni?
Kísérleteztem a ReplaceFile-lal, és szerintem a következőképpen működik:
Legyen A a helyettesítendő file, B pedig amivel helyettesítjük. Mindkettő ugyanazon a volume-on van.
1. Átnevezi A-t A.tmp-re (vagy valami hasonló temporálisra). Az A file-t nem mozgatja, csak a neve változik (Linuxban az i-node marad ugyanaz), ezért az A-ra már nyitott handlékkal zavartalanul folytatható az olvasási művelet. Ez az a pont, ahol az A nevű file-t nem lehet megnyitni, mert ilyen név már nem létezik. Ez lenne a kívülről megfigyelhető köztes állapot, amikor másik thread nem tudja megnyitni A-t. Az A.tmp-t nem lehet megnyitni.
2. B-t átnevezi A-ra. Szintén nem mozognak file tartalmak, csak a név változik (i-node marad).
3. Az A-ra megnyitott handlék bezárásakor az A.tmp törlődni fog.Tehát a két átnevezés között van a köztes állapot, amikor A-t nem lehet megnyitni. Linuxon feltehetőleg logikailag ugyanígy működik a rename.
-
jattila48
aktív tag
válasz bambano #13021 üzenetére
ha neked az a feladatod, hogy létrehoztad egy temporális fájlban az új tartalmat, amit a helyettesítendő fájl helyére kell tenni, azt linuxon lehet atomi műveletként csinálni, a temporális fájlt átnevezed az eredetire.
Pontosan ezt akarom. A kérdés az, hogy Windowsban lehet-e ezt atomi módon megtenni. Mert abban a műveletben, hogy "a temporális fájlt átnevezed az eredetire" lehet kívülről megfigyelhető köztes állapot (az eredeti file név nem létezik). Linuxban biztos, hoy nem lehet ilyen?
-
bambano
titán
válasz jattila48 #13018 üzenetére
de akkor rossz helyen keresgélsz, mert a rename lehet atomi művelet, de a rename + create biztosan nem lesz egyetlen oprendszeren sem az.
ha neked az a feladatod, hogy létrehoztad egy temporális fájlban az új tartalmat, amit a helyettesítendő fájl helyére kell tenni, azt linuxon lehet atomi műveletként csinálni, a temporális fájlt átnevezed az eredetire. tehát nem azzal kell foglalkozni, hogy eltakarítsd a régit, hanem azzal, hogy az újat oda tedd a helyére. a régit majd eltakarítja a kernel.
rossz megoldás pszeudokódban:
move file file.backup
move file.new file vagy rename file.new filejó megoldás pszeudokódban:
move file.new fileEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dqdb
nagyúr
válasz jattila48 #13019 üzenetére
Erre a célra szerencsésebb lenne a FindFirstChangeNotification használata FILE_NOTIFY_CHANGE_LAST_WRITE filterrel, és a többi folyamat érzékelné a fájl változását a változást követően, nem kellene aktívan monitorozni a fájl tartalmát, töredékére esne az elérési ütközések száma. Ezután a többi folyamat FILE_SHARE_READ sharing flaggel nyitná meg a fájlt (azaz amíg nyitva tartja, addig a fő folyamat nem tudná módosítani azt. nem lesz dirty read), ha nem sikerül, akkor pár tizedmásodperccel később újra próbálkozik. Ha a fő folyamatnál nem sikerül a ReplaceFile hívás, akkor az is pár tizedmásodperccel később újra próbálkozik.
Szerintem érdemes lenne a mostani konfigurációs fájlnak nevezett dolgot kettéválasztása szigorúan konfigurációs fájlra, ami nem módosulna és állapotfájlra, amit a fő folyamat módosítana. Vagy bármi más megoldás (pipe, socket, zeromq, MSMQ, stb.), ahol a fő folyamat értesítené a többi folyamatot, hogy itt van új állapotadat, tessék azt használni.
[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
A file sharing flagek nem okoznak problémát, azokat tudom kezelni.
Nem IPC re használom a file-t, hanem közönséges konfig file-ként (amibe időnként visszaír a program).
A ReplaceFile-nál számomra "zavaró" köztes állapot csak az lehet, hogy a másik thread nem tudja olvasásra megnyitni a file-t, mert annak a neve (nem a file maga) abban a pillanatban már nem létezik (temporálisra lett átnevezve). Ha sikerül megnyitni, akkor biztosan konzisztens tartalmat tudok olvasni (vagy a régit, vagy a már módosítottat), sőt a ReplaceFile előtt megkezdett, de még be nem fejezett olvasási művelet is a régi konzisztens tartalmat olvassa (akkor is, ha a ReplaceFile közben már befejeződik). Tehát csak az OpenFile-ban lehet hiba. Arra gondoltam, hogy ez esetben rövid Sleep után újra megpróbálom (időt hagyva a ReplaceFile befejeződésére), és ha akkor sem sikerül, akkor a file valóban nem létezik, és feladom a próbálkozást. Mutexet és egyéb szinkronizációt azért nem akarok használni, mert éppen a szóban forgó konfig fájlból olvasnám ki a további szinkronizációhoz szükséges mutex nevét.„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
jattila48
aktív tag
válasz bambano #13016 üzenetére
Ez nem jó megoldás, mert megnyitni ugyan meg tudja, de akkor már olvasni is szeretne belőle. A cél az, hogy ha meg tudta nyitni, akkor vagy az eredeti (még ReplaceFile előtti) állapotot lássa, vagy az újat, de sem megnyithatóság, sem olvasás szempontjából ne lásson köztes állapotot.
-
dqdb
nagyúr
válasz jattila48 #13015 üzenetére
előfurdulhat-e a ReplaceFile végrehajtása közben, hogy a helyettesítendő file név pillanatnyilag nem létezik (mert temporálisra lett átnevezve), miközben egy másik thread próbálja megnyitni
Igen, előfordulhat. És az is, hogy a fő szálon azért száll el a ReplaceFile hívás, mert egy másik szál FILE_SHARE_DELETE flag nélkül nyitotta meg a fájlt és még nyitva tartja.De mindkét eset könnyen érzékelhető és kezelhető a fő és/vagy a többi szál kódjának módosításával.
Ha IPC-re használsz ilyen módon fájlokat, akkor továbbra is azt tartom, hogy a megoldást kellene átdolgozni olyanra, ami nem igényel atomi műveleteket. Vagy ha nem szükséges az üzenetek perzisztens tárolása arra az esetre, ha a többi szál nem futna, akkor a fájlok használatától is teljesen el lehet tekinteni.
bambano: windowst nem ismerem. truncate-nek szokták hívni angolul.
Vagy TRUNCATE_EXISTING paraméterrel kell meghívni a CreateFile-t (ez csak akkor működik, ha már létezik a fájl), vagy CREATE_ALWAYS paraméterrel, és ez vagy létrehozza az új fájlt, vagy truncate-eli a már létező fájlt.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz jattila48 #13015 üzenetére
ha az a problémád, hogy lesz olyan pillanat, amikor a fájl nem létezik, ezért nem nyitható meg, akkor ne rename-mel meg mozgatással dolgozz, hanem csonkold.
linuxon ez úgy működne, hogy kimásolod a tartalmát, majd belemásolsz egy fájl vége karaktert az elejébe, ettől levágja az egészet. windowst nem ismerem. truncate-nek szokták hívni angolul.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
jattila48
aktív tag
Köszönöm a választ. Én is tartok tőle, hogy olyan értelemben nem atomi a művelet, hogy blokkolná az OS-t, és valóban gondot okozhat, hogy több magon hardveresen (context switching nélkül) több szál is futhat.
A másik thread file megnyitásával kapcsolatban nem a sharing flagekre gondoltam, hanem hogy előfurdulhat-e a ReplaceFile végrehajtása közben, hogy a helyettesítendő file név pillanatnyilag nem létezik (mert temporálisra lett átnevezve), miközben egy másik thread próbálja megnyitni.
A posix rename különbözik ilyen szempontból?
TxF-et nem akarok használni, az MS sem javasolja: [link][ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz jattila48 #13011 üzenetére
A Windows ReplaceFile API függvényével kapcsolatban érdekelne, hogy az mennyiben tekinthető atomi műveletnek.
Ha átadsz backup fájlnevet, akkor a hívó szempontjából közel atominak tekinthető. A közel szó arra vonatkozik, hogy az eredeti fájl tartalma megmarad, csak az attribútumai nem (részletek itt).A kérdésem az, hogy a Windows preemptív ütemezője átadhatja-e a vezérlést másik thread-nek/processznek a ReplaceFile végrehajtása közben.
Természetesen. És mivel jellemzően egyetlen szálnál több létezik manapság egy processzorban, így még a preemptív végrehajtásfelfüggesztés sem kell ahhoz, hogy párhuzamosan más is fusson.Mert az, hogy a ReplaceFile teljesen vagy egyáltalán nem hajtódik végre, rendben van, de előfordulhat-e, hogy a ReplaceFile véhrehajtása közben egy másik thread megpróbálja megnyitni a helyettesítendő file-t?
Előfordulhat.Ekkor ugyanis lehet, hogy a másik thread nem fogja tudni megnyitni a file-t.
Ha olyan sharing flagekkel nyitja meg, amit a ReplaceFile nem enged, akkor nem fog sikerülni, ha olyannal, hogy engedi, akkor igen.Ha a ReplaceFile olyan értelemben lenne atomi, hogy az ütemező közben nem adhatná át a vezérlést másik thread-nek, akkor ez a probléma nem léphetne fel.
Vagyis egy ReplaceFile hívás blokkolná a teljes operációs rendszert arra az időre, ami nyilvánvalóan nagyon nem jó.TxF kell neked, és ott a MoveFileTransacted hívást, aminél minden fél számára atomi művelet a mozgatás. Vagy gondold át a választott megoldást, mert a legtöbb esetben más működést választva eliminálhatóak azok az esetek, amelyekre most választ keresel.
[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
A Windows ReplaceFile API függvényével kapcsolatban érdekelne, hogy az mennyiben tekinthető atomi műveletnek. Atomi művelet elvileg az, amit nem lehet megszakítani. Vagy teljesen végrehajtódik, vagy egyáltalán nem. A kérdésem az, hogy a Windows preemptív ütemezője átadhatja-e a vezérlést másik thread-nek/processznek a ReplaceFile végrehajtása közben. Mert az, hogy a ReplaceFile teljesen vagy egyáltalán nem hajtódik végre, rendben van, de előfordulhat-e, hogy a ReplaceFile véhrehajtása közben egy másik thread megpróbálja megnyitni a helyettesítendő file-t? Ekkor ugyanis lehet, hogy a másik thread nem fogja tudni megnyitni a file-t. Ha a ReplaceFile olyan értelemben lenne atomi, hogy az ütemező közben nem adhatná át a vezérlést másik thread-nek, akkor ez a probléma nem léphetne fel. Mi a véleményetek/tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
-
bambano
titán
válasz Dave Crank #13009 üzenetére
snmp?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Korábban írtam/kérdeztem a mérleggel kapcsolatban.
Azóta sikerült pythonban összehozni a programot.
Most a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám átadni egy helyi szerveren futó php feldolgozó oldalnak az adatot belőle?
Igazából a problémám az, hogy a xampp egy másik gépen fut, mint amelyikre a mérleg van kötve, a mérleges gépről elérem a helyi szervert, meg fordítva is, de amikor megnyitom az oldalt, a script nem fut le, nem éri el.
Az elképzelés az, hogy egy böngészőben futna a feldolgozó oldal a mérleg gépén, ami az egész dolgot vezérli, ez indítaná el a python scriptet is.
Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
törölt tag
válasz bandi0000 #13007 üzenetére
Az még fontos, hogy az első céges tapasztalat ne vegye el rögtön a kedved majd. Illetve az első pár év se.
~3 év után kezd igazán kinyílni ez az egész programozós világ átlagosan.
Ennyi időt el kell tölteni napi 8 órás munkaként a programozással, hogy...hmm, hogy fogalmazzak. A programozás tanulós időszaka a tutorial. Az első 2-3 év pedig a grindelős karakterfejlesztés. Utána pedig jön a megérdemelt end-game content, ahol az elején még zöldfülű vagy ugyan, de egy-egy boss legyőzése után radikálisan fog fejlődni a geared.
Kisebb cégnél ez hamarabb is megtörténhet, de az nem feltétlenül öröm, ha az ember nincs kész rá.Tehát kitartást és sok sikert. A pénz is jönni fog majd. Ne félj majd munkahelyet váltani 1-1.5 év után. Nagyot fog ugrani a kezdő fizuhoz képest. Aztán 3 év után megint egy nagyot lépsz felfelé. Aztán majd szépen belassul ez is, aztán ha igazán jó vagy, akkor ... de ez messze van még
-
bandi0000
nagyúr
válasz #20411392 #13006 üzenetére
köszi
Igen, gondoltam hogy félre lesz értve a második rész, nem arról van szó, hogy havonta pár napot nem tudn3k vagy akarnék rá szánni, hanem azt nem tudom elképzelni, hogy minden nap hazaesve a melóból még pár órát szütyögök programozással, mert ha napi 12 órát ezzel töltök, akkor már 3-400k nem is hangzik olyan soknak pár év után
Szeretem ezt csinálni, meg jó is lenne ezzel fogalkozni, de nem akarom a nap 24 óráját ezzel tölteni, persze nyilván megértem a céget is, de gyanús, hogy ennyi tanulást/magán képzést nem fizetik meg sose
Xbox One: bandymnc
-
törölt tag
válasz bandi0000 #13005 üzenetére
Saját tapasztalat és vélemény:
Ha csak a sulit csináltad, akkor veszteséget fogsz termelni a cégnek, aki felvesz téged, mert nem lesz elég a tudásod. Simán lesz pár hónap, mire talán a saját béred ki fogod tudni termelni. Emellett lekötöd az ottani kollégák figyelmét is, ami miatt ők lassabban haladnak majd.
Ezáltal a kezdeti fizetésed simán lehet 150-200 közötti. Főleg vidéken. (Ha penge vagy angolból, akkor ez lehet 200-250 közötti PESTEN. Amennyiben nem vagy jó angolból, akkor pedig...hát igazából akkor nem sok értelme van programozást tanulni. Az angol tudás komoly projekteknél elengedhetetlen.)
2-3 év után lehet normális fizetést realizálni.
Tehát a félelmed valós, de ez ilyen. A 8 általánossal rendelkező futár nem termel veszteséget (vagy kirúgják gyorsan) a cégnek. Miután te is kikupálódtál, akkor jöhet a rendes fizetés.Az utolsó bekezdésed viszont aggasztó, na nem nekem, hanem magadnak. Átlagosan a cégnél a projekteken dolgozol. Magyarisztánban leginkább régi projekteket kell karbantartani. Amiktől fejlődik a tudásod, de nem leszel naprakész, ha te magadnak nem teszel egy szívességet. Vannak cégek, akik támogatják, hogy a munkaidő X részében képezd magad, de ezeket a helyeket meg kell találni.
Szóval ha nem tartod magad up-to-date, akkor erős hátrányban leszel a piacon.
Területtől függ, hogy ez mennyi energiabefektetéssel jár. Mindenhol kell, de vannak területek, amik lassabban fejlődnek és változnak. Például mobilos vonalon ~2 évente változik meg minden és muszáj lépést tartanod, különben a friss kódod is legacy lesz, amit más bottal se igazán szeretne piszkálni.Találtam egy nem régi hozzászólást, amiben a kotlinról kérdezősködsz. Egy friss/juinor droid fejlesztőnek nem szabadna (SZERINTEM) kérdésnek lennie, hogy megakarja-e tanulni a kotlint. Sőt...nem csak a kotlint, hanem már ott a flutter is...mert oké, hogy te leszel az istencsászár natív droid fejlesztő. Kezd a felé tolódni az elvárás, hogy crossplatform appok legyenek...
A piacnak igénye van jó fejlesztőkre, de igénye van 'gyári betanított munkásokra is'. Amennyiben nem képzed magad, akkor a betanított munkásokkal fogsz versenyezni. Vagy pedig beragadsz és 10-15 éves kódokat kell majd tákolnod, ami gyorsan megöli az ember lelkesedését.
Természetesen minél többet programoztál és minél több fajta dolgot láttál, annál kevesebb energiabefektetés kell abba, hogy az új dolgokat elsajátítsd. Tehát az elején sokat kell otthon is nézegetned (ha jó akarsz lenni), aztán egyre kevesebbet, de olyan nem lesz, hogy hátradőlhetsz és 'na én már jó programozó vagyok, mindent tudok a területemen'. -
bandi0000
nagyúr
Nem akarok nagyképűnek vagy hasonlónak tűnni, csupán meg szeretném tudni, hogy mire számíthatok, illetve az elvárásaimhoz képest mit várjak
2 dolog érdekelne ha tudnátok segíteni
Lassan végzek a sulival és szeretnék szakmába dolgozni, tudom hogy vidéken pesten eltér a fizetés, nem is akarok mondani konkrét összeget, de ugye már lassan a 8 általánossal rendelkező futár is megkapja a 200-250k t, én nem is sajnálom tőle, de attól tartok, hogy olyan helyzetbe kerülök, hogy diplomával kevesebbet keresek majd mint ők, ez valós félelem?
Illetve a másik, hogy a tanulás, új technikák megismerésének nem vagyok az ellensége, de nem akarom azt, hogy reggeltől dél utánig dolgozok, hazaérek és még tanulnom, olvaagatnom kelljen minden egyes nap, hogy legyen munkám, ez mennyire jellemző? Azt elfogadom meg nincs gondom vele, hogy az elején ez lesz, de örökké nem szeretném ezt
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz dabadab #13001 üzenetére
jah ját Doc-ra konvertáltam
Wordbe van az a keresés és csere azért gondoltam első körben erre
Bár most hogy mondod leszedtem txt be így legalább nincs a felesleges formázás, 1 oszlopban van minden szó
Viszont így nem tudom mire kéne rákeresnem, mert a szavak elött nincs 1 szóköz se
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- ASUS notebook topic
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mazda topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- HP Zbook Fury 15 G8, RTX A5000 16GB, I7-11850H, 32GB RAM, 1TB NVME, Magyar
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest