-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
válasz
#85259337 #19099 üzenetére
Szia,
SAP és a Dynamics 365 egy nagyon jó irány. Én utóbbiban fejlesztek. Nekem konkrétan a pénzügy/számvitel tudás hiányzik ahhoz, hogy zökkenőmentesen menjen.
Jó irány még a Data Analyst. Power BI-t érdemes nézegetned. Gondolom van Excel tudásod. Arra tudod építeni a BI-t.
Ezt az egészet szépen összefoglalja az MS Dynamics. Ha bővebben érdekel írj pü-t.
Kezdésnek kezdj el Youtube-on egy JavaScript vagy Python esetleg C# alapozót. Menj végig a változókon, ciklusokon, elágazásokon.
Tölts el ezzel pár órát, próbáld ki, hogy egyáltalán tetszik-e. -
t256
őstag
AL programnyelvvel a Dynamics 365 Business Central-hoz (ERP) lehet kiegészítőket fejleszteni. Ez lehet egy plusz mező kirakása, de lehet egy teljesen új menüpont.
Létezett ez korábban is a Microsoft háza táján. Amit az emberek általában ismernek az a Navison (NAV). Van még Dynamics AX is.
Most a Business Central az aktuális szoftver. Felhő alapú (Azure) és böngészőben fut.
Nem ciki, hogy nem találkoztál még vele. Mondjuk úgy elég belterjes dolog.
Már nem vagyok pályakezdő. 10+ év logisztikai tapasztalatom van, COVID alatt váltottam szoftverfejlesztésre. A szerződésem korrekt. Van Microsoft MB-800 vizsgám is, amit a cég finanszírozott.
Nincs apróbetűs rész, nem kell fizetnem, semmit, ha felmondok.
Ha állást keresel, akkor sokszor szembe fog jönni Veled a Dynamics 365. Sokan foglalkoznak ezzel (főleg a CRM-el). Multik is (Accenture, IT Services) és kisebb KKV-k egyaránt. -
t256
őstag
válasz
SybenX #19072 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ!
Azt látom, hogy udemy kurzusok között lehet válogatni.A frontendél Vanilla JS-t kell használni? Konkrétan mit? DOM műveletek?Ha kezdőkènt könnyű vele elhelyezkedni, akkor érdekel. Mondjuk úgy kezdeném el kiküldeni a CV-met, hogy már van egy Udemy-s certificate-em.
-
t256
őstag
Microsoft féle C/AL és AL nyelveket ismered? Már csak az AL a használatos. A lényeg, hogy egy ideje már létezik és a fejlesztők jól keresnek vele, mert csak egy szűk réteg ismeri és nehéz beletanulni a sok számviteli logika miatt.
Ugyanakkor a pályakezdőket szívesebben felveszik és elkezdik tanítani, nem úgy mint a mainstream (Java, C#, JS) nyelvekre.
-
t256
őstag
Sziasztok,
Egyre többet jön velem szembe Salesforce Developer álláshirdetés.
Azt látom, hogy egy "Apex" nevű programnyelvet kell hozzá elsajátítani.
Van valakinek ebben tapasztalata?
A hirdetésekben JS tudást várnak el. Ezek szerint van köze az Apexnek a JS-hez?
Érdemes belevágni kezdő JS és C# tudással? -
t256
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek!
A lényeg, hogy jó, ha a .net vonalon maradok.Sajnos kezdőként tényleg csak azt látom, hogy rengeteg a lehetőség és könnyű beleesni abba a hibába, hogy az ember csak ugrál a technológiák között, de maga a kódolás, a logika tanulása a háttérbe szorul.
A másik hiba pedig a tutorial hell. Helyette saját projektek kellenek, azokkal többet lehet tanulni.
-
t256
őstag
Sziasztok,
Pályakezdő szoftverfejlesztőként hogyan érdemes elindulni? Melyik az a technológia, amivel könnyen el lehet helyezkedni?
Úgy vettem észre, hogy a Frontend mintha telítve lenne. Ha keresnek valahol Juniort, akkor pár év tapasztalat azért kell, plusz komolyabb stack. Persze a Junior az nem pályakezdő, de kifejezetten pályakezdőt nem keresnek sehol.
Szoftverfejlesztő OKJ képzést végeztem.
A következőket tanultam: C# alapok egészen az OOP-ig. HTML, CSS átfogóbban. JS érintőlegesen, kb egy DOM műveletet néztünk meg a semmiből. Kicsit átfogóbban tanultunk PHP-t. SQL alapok.
Azóta a JS-t sikerült jobban megtanulnom. React-et kóstolgatom, de nem teljesen világos.
Arra gondoltam, hogy folytatom a C# tanulását is. Entity Framework, MVC, ASP.NET.
Egyébként sikerült elhelyezkednem MS Dynamics területen. AL nyelven "fejlesztgetek", de nem tudok benne fejlődni, a mentor hamar elengedte a kezem és a google sem segít.
Ha váltanék, akkor jó irányban keresgélek az önképzést illetően vagy teljesen tévúton vagyok.
Magyarországon nincs olyan cég, ami felszippantja a kezdőket? -
t256
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Grafikus felületen szeretnék csinálni egy egyszerű beléptetést. Sajnos nem lép be, pedig a feltétel szerinti user/pass párost adom meg:private void OkBtn_Click(object sender, EventArgs e)
{ if (FelhNevBox.ToString() == "admin" && JelszoBox.ToString() == "admin")
{
Menu menu1 = new Menu();
menu1.Show();
this.Close();
}
else {
MessageBox.Show("Hibás Felhasználónév/Jelszó!");
}
}
}Debuggerrel néztem, rögtön az else ágra ugrik. Mit rontok el a feltétel megadásánál?
A vizsgált mezőkbe beírom, hogy "admin", utána rányomok egy "ok" gombra és indul a feltétel vizsgálat. -
t256
őstag
Köszönöm Mindenkinek!
Mindkét megoldás nagyon jó. Nem is bonyolult, igazából adja magát csak nekem nem áll rá az agyam. -
t256
őstag
válasz
Drizzt #15539 üzenetére
Köszönöm a sok sok választ!
Szóval a "jatekter" egy for ciklussal fel van töltve. Minden sorban és oszlopban '_' van.
Elvileg elég lenne ennyi:
static void egyJeletVeletlenLerak()
{
int bekertSor = rnd.Next(0, 3);
int bekertOszlop = rnd.Next(0, 3);
char jel = rnd.NextDouble() > 0.5 ? 'X' : 'O';
if (jatekter[bekertSor, bekertOszlop] == '_')
{
jatekter[bekertSor, bekertOszlop] = jel;
}
}
?Beleraktam egy elágazást, ami megvizsgálja, hogy a tömb indexének értéke '_'-e, ha igen tovább megy. Így is elég ritka esetben rak le 5 jelet. Ahol nem talál '_' karaktert, ott egyszerűen kihagyja?
Kéne egy else ág, ami megmondja, hogy mit csináljon, ha 'O' vagy 'X' jel van ott? Pl, rakja a sorban következő indexbe. Ezt, hogy fogalmazom meg programnyelven?else { jatekter[bekertSor+1, bekertOszlop+1] = jel; }
?Szeptember óta tanulom ezt munka mellett. Nehezen érzek rá a logikára.
-
t256
őstag
for (int i=0; i<5; i++;
{
egyJeletVeletlenLerak();
}static void egyJeletVeletlenLerak()
{
int bekertSor = rnd.Next(0, 3);
int bekertOszlop = rnd.Next(0, 3);
char jel = rnd.NextDouble() > 0.5 ? 'X' : 'O';
jatekter[bekertSor, bekertOszlop] = jel; }Sziasztok!
A fenti kód egy részlet egy amőbás játékból. Itt annyi a lényeg, hogy a "jatekter" nevű 3x3-mas mátrixba az "egyJeletVeletlenLerak" metódus véletlenszerűen lerak egy 'X' vagy 'O' jelet.Házi feladatként kaptam, hogy annyi jelet rakjon le, amennyit beállítottunk. Mivel a progi nem ellenőrzi le azt, hogy egy adott indexen már van-e jel, ezért (gondolom én) felülírja.
Légy szíves vezessetek rá valahogy a megoldásra. A Google keresés ötletekből kifutottam.
Szerintem a megfelelő helyre kéne egy for ciklus, azon belül egy feltétel, ami ellenőrzi, hogy az adott indexen van-e már jel. Sajnos nem jövök rá, hogy milyen feltételt kéne megadnom. Esetleg kéne valami segédváltozó? Nincs ötletem.A segítséget előre is köszönöm!
-
t256
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani valamilyen feladatgyűjteményt vagy példatárat, amiben C#-hoz vannak feladatok? Jelenleg a metódusoknál tart a tanfolyam. Ciklusokat és elágazásokat használunk bennük.
Ezeket szeretném gyakorolni.
Valahogy a logikára nem áll rá az agyam.
Az sem baj, ha fizetős könyvet ajánlotok.
Az nagy probléma, hogy a topicban elhangzó dolgok 99%-át nem értem?
3 hónapja tanulom a programozást. -
t256
őstag
válasz
Primary92 #15242 üzenetére
Szia,
Mi a szoftverfejlesztő tanfolyamon ezzel kezdtünk: Blockly Games
A Maze és a Bird nagyon jól bemutatja, hogy mire számítson, aki belevág a programozásba. -
t256
őstag
válasz
Ezekiell #14350 üzenetére
Köszi!
Találtam egy Másikat.
Azért szimpatikusabb mert érthetőbben beszél az oktató. Idegen nyelvű online kurzusnál ez nálam szempont.
Korábban már írtam a topikba. C++ nyelvet kezdtem el. Elég jól haladok vele. Egyenlőre mindent értek. Az ottani tudást át lehet emelni Javascriptbe? Néztem, hogy ugyanúgy vannak benne: Arrays, Loops, Objects, stb.
Elméletileg ugyanaz. -
t256
őstag
Sziasztok!
Webprogramozás témakörbe most hogyan érdemes belekezdeni?
Régről van egy kis html tapasztalatom.
Nézegetem a Kurzusokat.
HTML, CSS, Jscript, Bootstrap stb van mindenhol. Ez lenne a Full Stack?
PHP az más műfaj? Használatos még? -
t256
őstag
válasz
Ezekiell #14213 üzenetére
Köszönöm a bőséges útbaigazítást!
Neked is opr (#14212)!A C++ elején vagyok még. A 7. leckénél vagyok, hátra van még 13. Összesen 40 óra a kurzus.
A kérdésem, hogy utána álljak át rögtön a Java-ra vagy kezdjek el egy haladóbb C++ kurzust?Régebben jártam egy rendszerinformatika képzésre. Ott tanultunk HTML-t, C#-ot, valamint jártam Java fakultációra.
A HTML jól ment, weboldalam is volt. A másik két nyelvre sajnos nem is emlékszem. Nagyon fiatal voltam akkor, egyáltalán nem érdekelt a dolog. Ott is hagytam a sulit. Úgy tűnik meg kellett érnem a dologra.Angolból középfokú nyelvvizsgám van, ezzel nincs gond. A Kanban rendszert logisztikából ismerem.
Egyikőtök hozzászólása sem ijesztett meg.
Most motivált vagyok, végre találtam valamit, ami érdekel és hasznos is. -
t256
őstag
Sziasztok!
Hasonló cipőben járok, mint Smith ügynök.
Én C++ tanfolyamot kezdtem el az Udemyn. Eddig mindent értek. Igaz a tömböknél (Arrays) tart a lecke.
Az jó hír, hogy az itt megszerzett tudással lehet mit kezdeni.Tehát érdemes csinálni egy saját programot referenciának? Egyenlőre még nincs ötletem. Porosodik itthon egy Raspberry Pi2. Talán arra kéne fejleszteni valamit.
C++ után szeretnék belevágni a Java-ba, vagy a Pythonba. Úgy tudom érdemes legalább két programnyelvet tudni. Ezeken kívül SQL adatbázis kezelés?
-
t256
őstag
válasz
dabadab #14099 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Egyenlőre valami ingyenes, átfogó tananyagra gondoltam. A programnyelv az mindegy? Van egy ismerősöm Aki ebben dolgozik. Sokat nem tudtam kihúzni belőle, de azt mondta hogy a nyelv az mindegy a logika megértése a lényeg.
Gyakorolni kell ez tény. Saját projekt most nem jut eszembe, de szívesen összeraknék egy Far Cry-hoz hasonló játékot
Tudom kisebben gondolkodjak. -
t256
őstag
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni programozni. Szeretnék szoftverfejlesztőként dolgozni.
Szakközépiskolában "tanultam" Pascalt. Úgy 3 órát foglalkoztunk vele.
Később rendszerinformatika okj (amit nem fejeztem be) képzésen C# nyelvet szintén néhány órában.Most Youtube videok alapján átvettem a C++ alapokat QT környezetben. Változók, függvények, számok.
Hogyan tovább illetve mivel kéne kezdenem? Egyenlőre itthon tanulnám Szeptembertől elmennék a Ruanderhez képzésre.
Képzésre már úgy mennék, hogy legyen valamennyi fogalmam a dologról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest