Hirdetés
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ha esetleg valakit érint:
-
válasz
markknight #198184 üzenetére
Mint írta, ezt szándékosan alakította így a Sony. Ez a visszaállítósdi is segített a rendszer törésében, és ez volt az egyetlen foltozási lehetőség. Merthogy bizonyos játékokon keresztül törték a rendszert, amihez a játékállás mentésüket kell manipulálni. És egy ilyen rendszer mentéssel lehetett rámásolni a konzolra, viszont így most már nem lehet.
Ennyi az oka neki, vagyis ez egy biztonsági javítás volt.
-
Wesder
titán
válasz
markknight #198193 üzenetére
Nemrég be lett vezetve hogy 90 napig tàrolódnak a képek videók. Vagy lemented magadnak, vagy Onedrive előfizetéssel tarthatod felhőben.
-
markknight
veterán
válasz
Wesder #198187 üzenetére
És az is milyen kafa dolog volt, hogy 6 év után mikor bejelentkeztem az XBOX fiókomba, akkor ugyanúgy megvoltak a képernyőmentések meg a videók.. Meg nyilván online is elérhető böngészőn keresztül, nem kell csöveskednem az applikációval, ami lementi nekem a telóra, majd az felsyncel icloudra, majd gépen letöltöm magamhoz.. Ha meg több kép kell mint négynél akkor meg megszívtam, mert az app nem tud letölteni négynél többet egymás után/egyszerre. Még a Switch is jobb ebből a szempontból, mert nyit wifin egy portot amit böngészőn megnyitok és direkben menthetem a dolgaimat.
-
-=Jam=-
őstag
válasz
ProEvoFan #198143 üzenetére
Hát, csak éppen a kill trófeáknál nem az aktuális számlálót veszi figyelembe, hanem ahol beakadt onnan folytatja a számolást. Nekem 13e killem van és a 10.000 killes 9%-on akadt be, tehát most kicsit több, mint 9000 enemy-t kéne megölnöm, hát azt kösz nem egyelőre. Megvárom hátha kijavítják rendesen, hogy a statban szereplő adat alapján adja meg a trófeát. Pedig már csak ez kéna a platinához.
-
Bad Pritt
félisten
Arra gondolom nincs semmilyen kiskapus lehetőség, hogy bárnely nemzet PS Directjéről rendeljek Mo.-ra terméket, igaz?
-
PTM
aktív tag
válasz
A Macet nem ismerem, de Steamen és XBOX-on például ingyenes a felhős mentés. A Sony csak genyó azzal, hogy ezt is előfizetéshez kötötte.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Pedig aztán a Mac-en is vannak furcsaságok.
-
markknight
veterán
2025-ben egy Macre meg vissza lehet tölteni a 2007-es biztonsági mentéseket. Oké, hogy nem egy Apple a Sony, de fényévekre a valóságtól ez a cég, már ami a szoftveres oldalt illeti. Weboldal - App - PS Firmware egy vicc kategória úgy ahogy van, nem tudom mikor lesz meg bennük a hajlandóság, hogy költsenek rá.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #198121 üzenetére
nem olyan erős számok ahhoz képest,hogy nagy címek. szerintem az van,hogy ps5 mellett azért ott a pc a játékosoknál és már tolták gp-ben.
-
ldave
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Én előfizettem megint 12 hó Essentialra, ggdeals+driffle kóddal felesben 9000 forintra jött ki. Multi miatt amúgy is kéne, meg ha azt nézem, hogy csak az e havi négyből kettőre tuti ránézek már megérte.
-
Frod
addikt
válasz
l.skywalker #198115 üzenetére
Ha ezek valid számok, az borzasztó.
Ha pl. kicserélnénk a szereplőket az "EA"-re és a "Dead Space"-re ugyanilyen számok mellett már múlt hétre be lenne szántva mindenki - ahogy azt meg is tették persze. -
30z.Samu
félisten
válasz
Farkassacred #198166 üzenetére
Én is lassan ott tartok, megvárok egy jókora akciót és megveszem.
-
30z.Samu
félisten
válasz
F-ECT$ #198160 üzenetére
Én konkrétan most az Essential-t is lemondtam, 28k-t (appban valamiért 25-öt ír) nem vagyok hajlandó kifizetni erre éves szinten. Online nem játszom, szóval az sem lehet húzóerő, max ha egy olyan játékkal akarok játszani majd amit megkaptam a Plus-ban, akkor előfizetek egy hónapra.
-
toxicjew
addikt
Most látom, hogy olcsóbban tudok upgradelni prémiumra, mint extrára az akció miatt
Na még meggondolom.
-
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #198154 üzenetére
Attól hogy benne van a 3rdparty jàték nem a GamePass kötelessége rentàbilisre hozni, hanem az összes platformnak tovàbbra is.
-
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #198150 üzenetére
Ilyenkor érdekes módon a többi platform "eltartàsi kötelezetsège" valahogy elfelejtődik 3rdparty jàtèk esetèn.
-
itldj
aktív tag
válasz
30z.Samu #198151 üzenetére
Neked most működött az appban a beváltás?
Én 4-5 napja próbálkozom, de ha kiválasztom, hogy 500 pontot akarok 2k Ft-ra váltani, akkor teker egy kicsit, bejön egy üres oldal bal fent egy Kész gombbal amivel visszadob az előző oldalra. Telefonon kívül meg másképp természetesen nem lehet beváltani... -
30z.Samu
félisten
Az AC Shadows új patch-e nem tudom mit csinált, de csiga tempóban tölti be a dolgokat. Patch előtt pedig villám gyors volt.
A Days of Play-re pedig inkább nem is mondok semmit. Egy akciózás a sok közül… Viszont a Stars pontjaimat még gyorsva beváltottam, így 12k-val olcsóbban rendeltem elő a Death Stranding-et.
-
-
bordi10
senior tag
válasz
markknight #198144 üzenetére
Most kellett volna betolnia Sony-nak a Days of Play alatt az Indit a prémium csomag alá, biztos, h nőtt volna az előfizetők száma...
-
ldave
félisten
válasz
markknight #198144 üzenetére
A GP-nek nem csak a saját MS stúdiókat kell eltartania, hanem a sok más 3rd party játékot is, amit megvesznek a szolgáltatásba. Amikor mindenki az elszálló fejlesztési költségek miatt sír, akkor tényleg érdekes infó lenne, hogy a nap végén az egész GP megéri-e az MS-nek jelenleg, ennyi a kiadás, ennyi a bevétel alapon. Mint vásárló, persze ez nem kell hogy érdekeljen, mert hát nem az én gondom, de mint a gaming ipar iránt érdeklődő, igenis megmozgat az ilyesmi.
-
markknight
veterán
válasz
S e t h #198142 üzenetére
Sztem attól függ, hogy a kiadó mit szeretne. Ha gyorsan kell több pénz akkor GP jó megoldás, viszont a belsős Microsoftos játékokat érdemes lenne melegében, megjelenéskor kiadni mindenhová. Szemmel látható, kimutatható érték, hogy mennyi pénztől estek el az Indiana Jones meg a Forza visszatartása miatt. Most áprilisban már a kutyát nem érdekli az Indiana Jones, max 2 cikk megjelent róla azt szevasz, de decemberben azért elég sokat írtak róla és téma volt, akkor szerintem boldog, boldogtalan megvásárolta volna. Xbox eladásokat biztos nem lökött meg, game pass új előfizetők száma pedig sztem elhanyagolhatóak.
De pofon egyszerű ám a recept, jó játékot kell csinálni ami legyen multiplatform. Ha ez megvan, akkor a játékosok csengetnek érte. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
markknight #198131 üzenetére
A tegnapi patch kijavitotta a bugos trófeákat. Megjelentek az első platinák. A héten elkezdem a második végigjátszást. A sztori és a 'másvilágban' az ugrálás (ezt elvileg most javították) tényleg necces, de összeségben nagyon jó játék.
-
S e t h
nagyúr
Nem értek hozzá, messziről ugatom, nem lenne nagyobb a bevétel, ha egy adott game kijönne rendes áron mindenhová, aztán 1-2 hónap múlva menne gamepass-be?
Nekem nagyon fekete folt, hogy adott cégnek mennyiben rentábilis a gamepass variáció.
Most eltekintve attól, hogy ki adta ki az Indiana Jonest, de lehetne más játék is, mittomén, Stalker, nem lenne nagyobb bevétel, ha jött volna első napon ps-re is?
Vagy inkább a stabil, kiszámítható biztonság a gamepass által?
-
itldj
aktív tag
válasz
l.skywalker #198135 üzenetére
Azt te tudod, hogy neked a Classic katalógus megéri-e.
Viszont az tuti nagy öngól ebben, hogy lefelé sosem lehetett váltani. Szóval ha a lejárat után nem Premiumot akarsz, még ha lesz is akció, akkor meg kell várni, hogy lejárjon. -
S e t h
nagyúr
válasz
l.skywalker #198134 üzenetére
Igen, az is csak erősítette bennem az érzést, Geralt of Rivia 2D, csak nekem a stílus nem jött be soha, amolyan bottal piszkálom dolog, próbálom megkedvelni, de úgy még nehezebb amikor mások szerint esnek ki a
csontvázakhibák a szekrényből. -
pzstm
titán
válasz
Indiana jones vegere ertem epp mult heten. Zsenialis volt
-
markknight
veterán
Valószínűleg ez történt, hogy elfogyott a büdzsé és most fejezik be a játékot a beérkezett pénzekből. Lehet engedni kellett volna a scope-ból picit és letolni az árat. És akkor az lenne az optika, hogy egyes funkciók-fícsörök még nem elérhetőek, de free upgradeként (ahogy most is) elérhetőek lesznek. Máris úgy maradna meg mindenkiben, hogy fúha, MVP-re milyen kafa játék lett egy tízesért és még jön hozzá sok-sok dolog.
Seth: Ezt írtam róla május elején: Szerintem hónapon belül szedni fognak belőle valamit. És valóban akciós is lett
Azt látatlanban megmondom neked, hogy marha drága volt, sőt magyar fejlesztések minőségét jól ismervén, kb ilyen USA áron ment a fejlesztés és biztos vagyok benne, hogy még mindig mínuszos az egész projekt. A tesztelésen pedig mindig szeretnek spórolni, főleg idehaza... ez utóbbi is ilyen klasszikus vonás, látszik is a terméken.
-
l.skywalker
titán
Prémiumra enged kedvezményesen váltani a Sony, de nem hiszem, hogy a Classic Catalogue miatt ez megérné:
-
l.skywalker
titán
válasz
S e t h #198133 üzenetére
A demót próbáltad? Mandragora: Whispers of the Witch Tree
(már ha egyáltalán erről a játékról van szó)
-
S e t h
nagyúr
válasz
Amit láttam eddig belőle mindig valahogy Witcher 2D vibeot érzek ki belőle, redditen nagyon dicsérik, amolyan 7 pont körüli játéknak néz ki, ezért lepett meg amit drk írt, de elfogadom, hogy nem hibátlan.
Ugyanakkor itt is elég gyorsan jött a leárazás, gondolom itt sem fogyott annyi, én szemszögemből rétegjátéknak tűnik, nem tudom mi lenne egy elvárható értékesítési szám ami alatt már nem bukovári. -
PTM
aktív tag
válasz
Történhetett az kiadói nyomásra, vagy csak kifogytak már a pénzből. Valószínűleg ők is látták, hogy még vannak bajok a játékkal. Azt én is sajnálom hogy így adták ki, a ceruza pedig tényleg vastagon fogott. A 2D platformer-metroidvaniák 10 ezer forint körül szoktak megjelenni.
-
markknight
veterán
Na majd PS Plusban rápróbálok. De az, hogy a trófeák bugosak és több mint 1 hónap alatt nem sikerült kijavítani az elég nagy égés. Értem én, hogy vannak priósabb feladatok is, de ki a bánat kérte, hogy ilyen állapotban adják oda a játékosoknak? És csak pár ezer forinttal olcsóbb mint az Expedition 33.. Röhej.
-
_drk
addikt
válasz
S e t h #198118 üzenetére
Annyira Nem rossz. Akit érdekel a stílus 5-6 ezret mint mondtam megér. Jó benne csapkodni.
De értékeljük helyén a dolgokat. Ez az ami nagyon félre ment minden szempontból ma a játékiparban. Kell-e átvezető videó egy játékban? Ha ötlettelen vagy szar a sztori akkor minek, de AAA-ban kéne, mert minőség befolyásoló tényező, nem?Na ez egy kis indi 2D játék jó kis art design-nal. De ez többet ér mint a DA Veilguard?
Production value eszméletlen ebben az iparban...Amúgy a játékról tömören: első harmada jó, sztori jól indul, érdekes NPC-k, a világ, a skil tree, skillek, stb.
Majd ez bele áll a földbe! Részét biztos kilehet patch-elni, de azért mindent nem lehet és nem is fognak szerintem.
Nincsenek balanszolva a dolgok.
A loot szar, többnyire csak receptet veszel fel olyan tárgyakra amit nem tudsz megcsinálni. Elég sok minden csináltattam a kovácssal, a végére 11.es szintű lett, persze exponenciálisan nő a követelmény és az end game cuccokhoz 20as szint kéne. De ez végig benne van, hogy mire megcsináltatnád az adott cuccot már nem is kell. De ez csak az egyik gond a craft rendszerrel.Egy idő után repetatív! Ugyan azt csinálod, ugyan azok a szörnyek. Ha az Elden ringben gond volt az újrahasznosítással akkor ez élen jár benne!
Pályavezetés érdekes... 120x estem le! Ezt is bugosan számolja a játék...
Legjobban a sztori zavart a végére.
Az eleje után leül és nem is pörög fel. Sőt! Én olyan endinget kaptam hogy egyenesen a föld alá feküdt, pedig semmi rosszat nem csináltam. Mondjuk sok mindent nem is lehet és ez már sok mindent elárul...Elkezdtem udvarolni a boszi csajnak ha már volt ilyen opció,.mondom miért ne. Na ez a szál semennyire nincs kibontva, kb 3x találkozunk vele, de nagy szerelem lesz viszont bad ending. -
markknight
veterán
válasz
Egyrészt, ez csak egy becslés és nem is hivatalos.
Másrészt pedig semmi meglepő nincs ebben. Nyilvánvaló volt, hogy nagyon kevesen, tényleg csak a hardcore rajongók fognak 28 ezret kifizetni egy úgymond eldobható játékért. Semmi mélység, semmi újrajátszási faktor. Egy drága marketing eszköz a Game Passnek, ami szemmel láthatóan (ha a kép igaz) sikerült. Most jött el a perc, hogy az id fogja magát és szépen atomjaira szedje, majd újraalkossa az egész koncepciót. A Doomot szeretik az emberek, a lövöldéket szintén. Már csak néhány kreatív kéne hozzá, nem lehetetlen.
-
denko
senior tag
Na elindult a days of play or whatever. Azért mennyire látni hogy penzehesek.De nem megyek bele megint. a végén áttérek X -esekhez gamepassra, valahogy jobb és több cím jön ki mostanság oda
-
Xaels
félisten
válasz
l.skywalker #198123 üzenetére
A DOOM körül voltak negatív visszhangok. Ha lenne GP képes eszközöm amin kipróbálhattam volna, lehet én sem vettem volna meg pár óra játék után... Számomra egyértelműen a franchise leggyengébb darabja lett.
-
l.skywalker
titán
válasz
oriic #198125 üzenetére
Nem tudom, de nem úgy tűnik mint akik csak átlagolnak
https://alineaanalytics.com/ -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Ez ilyen Source: Bro trust me, vagy honnan szerzi adatokat ez az Alinea Analytics? Vagy ilyen VGChartz fele hasraütés ez is?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Jó ég, az Indiana Jones azért meglepett. Nem gondoltam, hogy bankot fog robbantani, de erre nem számítottam.
Időnként azért elgondolkodik ebben nincs-e bent részlegesen a fomo hatás gyengülése a megjelenést követő időszakban, plusz vélhetően a több konzol egyidejű birtoklásának térnyerése.
-
l.skywalker
titán
MS címek eladásai megjelenést követő napi bontásban PS5-ön:
A Forzából összesen már ~2 millió példány fogyott ezen a platformon. Több mint pl. AC Shadows-ból
Forrás: [link]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Nagyon kevés fogyott belőle. De ha a gamepass játékosok nagy része a Doom miatt lettek friss elofizetők, akkor sokkal jobb a helyzet. (?)
-
l.skywalker
titán
Ritkán látható eloszlási adatok:
Forrás: [link]
-
proly01
őstag
uu de macerás volt a hozzászólás...
szóval mikortól lehet tölteni PS pluszban az Alone in the dark-ot?
Kösz. -
markknight
veterán
PS appban nagyon szuperek ezek a tippek a játékoknál, csak bele ne akarjon tekerni az ember.. botrány. Az biztos sokat segítene ha nem az 1 gigás xy.mp4 lenne mindenféle konverzió nélkül lejátszva. Őskor. Nade majd PS6-ra.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
LeventeV #198100 üzenetére
Keresd meg a prohardver wrc topikot. [link] Nézd meg mennyire komoly, szimpatikus társaság jött össze a játék miatt. Együtt játszanak házi bajnokságokat. Leírják egymásnak tök részletesen az adott szakaszon szerzett élményeket. Brutalisak a szó pozitív értelmében. Ha szar lenne a játék, akkor ők sem lennének igy egyben. Az EA bekaphatja.
-
Edge
veterán
válasz
markknight #198090 üzenetére
+itldj:
ja? lol ok
-
PTM
aktív tag
Mandragora 1.5 Patch Notes (Reddit)
Ez megint nem kis darab. Kerültek új cuccok a játékba, plusz sokféle csiszolás és javítás. NG+ még nincs, és a trófeákat is egy külön patchben javítják remélhetőleg sikeresen.Nem bántam meg, hogy ezzel kivárok, már most is sokkal jobb állapotúnak látszik mint a megjelenéskor.
-
Bad Pritt
félisten
Battlefront 2 épp másodvirágzását éli minden platformon, tele vannak a szerverek PS-en is. A Celebration Edition jelenleg 3747 forint, ennyiért szerintem bőven jó szórakozás, baromi jó meccseket lehet tolni benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P15s G1 - i7 I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest