- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
válasz
Szilágyi84 #197396 üzenetére
Nézd meg a HLTB időket, csak tudod, hogy a te stílusodhoz melyik szokott közel lenni. Nekem pl. 50 óránál még van egy fejezet.
De szerintem nézek buildeket ezen a ponton és ledarálom a végét, mert van pár dizájndöntés, ami miatt kezd belőle elegem lenni. Amit azért sajnálok különösen, mert más tekintetben pedig én is annyira jónak tartom, mint ahogy leírják. -
Wesder
titán
válasz
Szilágyi84 #197396 üzenetére
20-30 óra alatt megvan a vége.
-
pzstm
titán
válasz
Ctrl+Alt~Del #197393 üzenetére
Sehogy, mert nem 33 fo csinalta
-
markknight
veterán
válasz
Így-így
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Hány órás volt?
-
Wesder
titán
válasz
400+ az a 33.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Lepörgött az Expedition 33 credits. A generáció legjobb játéka, abszolút GOTY, de megkockáztatom, hogy minden idők egyik legjobbja.
Mindent és mindenkit felmos maga körül, egészen elképesztő, hogy 33 fő erre volt képes.
-
Wesder
titán
válasz
nincsnév007 #197389 üzenetére
Nem tévedett.
-
Cipas
tag
válasz
nincsnév007 #197389 üzenetére
Már Chuck Norrisal mémesítve
-
nincsnév007
addikt
válasz
markknight #197380 üzenetére
reggel láttam egy videót, ahol a tlou sorozatban ellie azt mondja: apa leszek. xD -
Szilágyi84
senior tag
Mandragora mégis lesz dobozosan szeptember 5.
Most vettem meg na mindegy addig úgyse bírtam volna várni. -
Xaels
félisten
válasz
S e t h #197377 üzenetére
Ha hosszan nyomod a támadás gombot akkor erősebbet üt. A sima katonák nagy része a demoban a Polearm-mal így jó ütemben 1 csapásra kiüthető közepes nehézségen. Amikor ráéreztem a demo végére pikk-pakk hullottak. A kovácsolásnál ha megvan a megfelelő technika elég gyorsan lehet 4-5 csillagosokat összehozni és adott fegyvernél nem kell végigcsinálni újra a kovácsolást, ha egyszer már jól sikerült. [link] itt streameltem, 36 és 47 percnél kovácsolok.
-
markknight
veterán
válasz
S e t h #197384 üzenetére
És az a poén, hogy nekem akkor sem tűnt ám fel mikor meghalt XY.. Utána a következő cutscene-nél volt fura a hangja és, hogy a mellkasánál ki van vágva a ruha
Mrdevil: Áh, nem kezdődik itt semmi. A japó játékok amúgy is tele vannak ilyesmi figurákkal, messzire se kell menni, ott van pl Cloud egy karnyújtásnyira. Csak itt nagyon félrevezető volt, ennyi
-
S e t h
nagyúr
válasz
Szentül meg voltam győződve én is róla a demoban, hogy a kinézet alapján kislányt kell istápolni, aztán amikor megszólalt akkor szaladt fel a szemöldököm, hogy itt valami nem oké.
-
válasz
Szilágyi84 #197379 üzenetére
Ez egy előrendelhető játék, az óra a visszaszámlást szimbolizálja a megjelenésig.
-
bordi10
senior tag
válasz
Alonso0180 #197317 üzenetére
Nekem sem adja be, ezzel lenne meg az 500 pontom
-
Mrdevil
addikt
válasz
Ajjaj kezdődik....
-
markknight
veterán
válasz
Szilágyi84 #197379 üzenetére
Én amúgy azt hittem, hogy a borítón az egy kislány. Aztán az egyik cutscene-ben vált világossá, hogy amúgy ő fiú..
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
S e t h #197377 üzenetére
Én tudtam róla érdekelt is, de a demó alapján nem nekem való a felsoroltak miatt amúgy lehetett volna jobb is élvezhetőbb. Jártam úgy hogy eltört a kard hiába volt megtuningolva és ott álltam a miniboss előtt úgy, hogy a kalapácsom elveszett nem volt a pályán az előző halál helyen. Nekem macerás a túlzott fegyver mízéria javítás gyártás tuningolás még fél áron se elég volt kb 3 óra.
Remélem a Wuchang jó lesz, hiába ugyan ezva csapat stúdió csinálja. -
S e t h
nagyúr
Tegnap kipróbáltam a Blades of firet, ami derült égből villámcsapásként ért, mert semmi előzményi infóm nem volt róla.
Ugyan rengetegen ps2,ps3 szintű grafikával illették, gondoltam inkább meggyőződöm róla a saját szememmel.Nem csúnya egyáltalán, a harc pedig igen smooth, aztán itt el is fogytam a dicsérő szavakból ugyanis a demo bár igen jó ötlet és az utóbbi időben volt olyan játék amit a demo által vásároltam meg később, itt viszont hiányoltam azt az impactot ami azonnal eltalál és magához láncol.
A harcot sem sikerült az idő rövidsége miatt megszokni, és bár nem játszottam a Kingdom come Deliverance játékkal, de kapásból eszembe jutott a tutorial során, amikor gyakoroltam a támadásokat jobbról, balról, felülről.
A környezet szűkös, sok mozgástér nem volt a játék elején ami különösen akkor volt kényelmetlen amikor többen támadtak rám egyszerre.A játék ötlete, ami köré épülni szeretne az maga a crafting rendszer, ami engem nem hogy nem hozott lázba, de még taszított is, mivel eléggé kikönyököl, hogy ez lenne maga a novum, csak sajnos ennek van negatív hozadéka is.
Az egy dolog, hogy igen részletes módon alkothatunk, kalapácsolhatunk az üllőnkön különböző fegyvereket és egy mini gamen folytatott kopácsoláson keresztül drukkolhatunk, hogy vajon hányszor leszünk képesek majd később javítani drága fegyverüket, de meg is érkeztünk a probléma gyökeréhez. Fegyvereink kopnak, nem kicsit, nagyon.Gyakorlatilag szemünk előtt válnak enyészetté ahogyan ütjük, vágjuk az ellent és el tudtam volna képzelni jobb újjítást is amire fókuszálna a játék, mintsem a fegyver kopását és a következő checkpoint(stílszerűen üllő) távolságát figyelni.
Arról nem is beszélve, az eltérő ellenfelekhez eltérő fegyverek javallottak, szóval nem árt ha a pörölyünk mellé kovácsolunk egy kardot és/vagy lándzsát és/vagy tőrt stb.
Egyébként aki némi God of war-os hasonlóságot vélne felfedezni az nem jár messze az igazságtól, több elemében is mutatkozik egyezés, viszont ez a nagy "elődnek" csupán alfa vagy béta verziója lehetne.
Különösen nem tartom fairnek, bár megértem a készítőket, de a játék jelenleg akciós, viszont csak a review embargóig, szóval nincs esélyed megvásárolni addig amíg az ítészek verdiktet nem mondanak.
Még futok benne egy kört és meglátjuk mutat-e valami pluszt a tegnapi 1-2 óra után, de álljon itt szomorú mementóként az első pörölyöm használhatatlan porhüvelye a frissen kalapált lándzsa mellett, amiből rövid időn belül majd fogpiszkáló válik.
-
Elderath
addikt
Próbáljátok ki Blades of Fire demot. Kipróbálás után már tudom mivel játszok Doom után. Nagyon bejött a demo. PCn toltam de marha szép, jól fut, combat meg crafting nagyon egyedi, zene is jó meg VA is. Mercurysteam úgyhogy számítottam rá, de nagyon jól tették, hogy csináltak demot
-
Xaels
félisten
Na belevetettem magam a DOOM: The Dark Ages-be. A történet mesélés nem az erőssége, valahogy mozisabb és egybefüggőbb átvezetőket vártam volna ha már a multit feláldozták miatta. A pajzs jópofa, de szerintem kicsit túlságosan olyan mintha QTE-znél és túl "erős" rögtön az elejétől, nekem a parry-zéssel együtt kicsit túl van tolva. A sárkányos részen kifejezetten bosszantott a parry erőltetése. A fegyverek, a sebesség, a látvány az nagyon tetszik, de érzésre szerintem az elődei jobban át voltak gondolva, valahogy "tartalmasabbnak" éreztem azokat.
-
F-ECT$
titán
Ha az akciózás számítana, akkor minden játék tízmilliós eladással zárná a pályafutását.
Jó játék, akció volt rá, hat rá a GTA 6, mindent értek, de ez nekem akkor se magyarázza, hogy a megjelenés után ennyi évvel ilyen darabszámok mennek el belőle. Főleg, hogy itt az online rész sem olyan erős, mint a GTA 5 esetén.
-
melega
őstag
Várja valaki rajtam kívűl a Blood and Dawnwalkert, vagy a Crimson Desertet ps 5 re?
-
melega
őstag
PS forever
-
dan83
tag
válasz
Szilágyi84 #197360 üzenetére
Előrendeléseknél szokott lenni, óra mutatja hogy mikor unlockolják.
-
válasz
Szilágyi84 #197360 üzenetére
Esetleg tudnál mondani egy példát, illetve mutatni egy képet arról, hogy mire gondolsz?
-
Szilágyi84
senior tag
Store ban mit jelent a játékoknál a jobb felső sarokban egy óra jel?
-
Wesder
titán
Red Dead Redemption 2 is reportedly coming to Switch 2, as Take-Two commits to Nintendo | VGC
Red Dead Redemption 2 is reportedly coming to Nintendo Switch 2 later this year, alongside a current-gen upgrade for PS5 and Xbox Series consoles.
-
Farkassacred
őstag
De van logikus magyarázat, szeretik az emberek.
Van ám szépen különbség pl. a Ubisoft és a Rockstar közösségi megítélése között. Az előbbi játékai érthető okokból nem fogynak úgy, mint a másiké. Egy pénzéhes cég a Rockstar is, de mégis szeretik az emberek amit csinálnak és persze megbíznak bennük. -
Frod
addikt
válasz
F-ECT$ #197319 üzenetére
Több alkalommal is - 75% akcióban ment az elmúlt hónapokban, gondolom a többi platformon is.
GTA hype miatt el tudom képzelni, v lehet több streamer is szintén emiatt felbújtotta a közönségét és bumm, 4M eladás. R*nak elhiszem.
A GTA is fogy a mai napig, arra sincs logikus magyarázat. -
Payphone
tag
válasz
markknight #197342 üzenetére
Hát azért talán a vállalhatatlan elég erős kifejezés
Bár nekem is volt olyan sima PS-en amitől kifolyt a szemem, Számomra a Lies of P olyan hogy valami iszonyat ronda Performance módban. Amit nem értek mert egy 2 éves játékról beszélünk, ami PS4-re is jött. De a Wukongal nekem nemvolt bajom sima PS5-ön
-
S e t h
nagyúr
válasz
markknight #197338 üzenetére
"Wukong pl szinte vállalhatatlan'
Még a szinte szó használata is erős túlzás.
-
válasz
markknight #197345 üzenetére
Mindennek ellenére imádom azt a kis gyenge vackot is, csomót használom a PS5 mellett
-
válasz
markknight #197342 üzenetére
Tudnád, hogy a Switchen a 15-25 fps után milyen jólesik a ps5 stabil 30-a ...
-
válasz
"Wukong pl szinte vállalhatatlan ahogy a sima gépen mozog"
Eközben én aki még mindig simán előveszi a Switchet és azon játszik 15 éves játékokkal
... Egy-egy nintendon játszott játék után meg előveszem a PS5 alapgépet és rögtön leteszem a hajam
-
Mike
veterán
válasz
ezek szerint a 8 bites, pixeles játékok élvezhetetlenek
-
markknight
veterán
válasz
Imre9211 #197327 üzenetére
Saját példámból tudok kiindulni. Ha érdekel mennyi FPS egy játék és milyen éles a grafika 4K kijelzőn, akkor inkább a Pro-t vedd. Így sem lesz minden csodálatos, kell pár címnél kompromisszumot kötni így is, de összességében én örülök neki.
Illetve az is nagyon fontos, hogy az adott játékot mennyire tudom élvezni vele. A Final Fantasy Rebirth ahogy futott performance módban, úgy az volt az a pont ahol rohantam Pro-t venni. Nem bántam meg, újrajátszani csak azért mert jobban néz ki biztos nem fogom, viszont így sokkal jobban élveztem a játékot és úgy marad meg az emlékezetemben, hogy korrekt kinézet mellett marhára éles is maradt a játék. A Wukong pl szinte vállalhatatlan ahogy a sima gépen mozog és mostmár egyre több olyan játék jön majd ahol a Pro sem lesz feltétlen életbiztosítás, hát még a sima.
-
F-ECT$
titán
válasz
Imre9211 #197336 üzenetére
A kérdés, hogy a jövőbeli esetleges plusz teljesítményért akarsz-e most fizetni. Azért egy konzolt elég könnyű eladni, szóval ha most simát veszel és később mégis kell a pro, akkor kis bukóval eladod az előbbit és megveszed az utóbbit.
Persze ha már most is van olyan játék, ami érdekel és jobb Pro-n, akkor nem csak a jövőbeli lehetőségért fizetsz.
Illetve ha nem számít, hogy 70-80%-kal többet kell fizetni 30-40% teljesítmény többletért, akkor szintén mehet a Pro.
-
Imre9211
aktív tag
Köszônöm a véleményeteket
Én is úgy gondolom hogy az a plusz amit a pro tud még jól jöhet majd a későbbiekben.(Nem bántva ezzel a simát sem hiszen az is egy nagyon szuper konzol)
A Ghost of Yotei-t várom idén nagyon.
-
-
dan83
tag
+1 a pro konzolnak.
-
Payphone
tag
Én simát vettem nem olyan régen. Igazából vannak címek ahol van komoly grafikai különbség főleg RT-ben. Viszont felbontás és társait nem igazán venném alapul. Egy egyszerű 4K TV-n a 1080 is jól tud kinézni. Betöltésbe, FPS-ben hasonlók nemlesz különbség. Kb tudja azt 60 FPS-el amit a sima csak 30-al. Viszont a Sima PS 60 FPS sem néz ki rosszul. Szóval igazából elég egyszerű a képlet, ha van pénzed egyértelműen a PRO. Ha spórolni akarsz akkor nemlesz rossz befektetés a sima sem. Azért akkor künbség nemelsz egy játéknál sem évek múlva sem mint most az Xbox S és X között. Szóval szerintem lazán élhető a sima PS5.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Imre9211 #197327 üzenetére
Szia.
Ez csakis tőled függ, hogy megéri e a pro. Ha van időd játszani és pénzed a pro-ra, akkor megérheti. De nyálazd át azért az enchanted játékok listáját, énnekem pl még eléggé szolid.
Én sem döntöttem el egyébként, hogy lesz e pro-m a Gta VI kijövetelekor vagy sem, mert addig a mostani simát átadom rokonnak tehát van dilemma most rendesen. -
Imre9211
aktív tag
Sziasztok
Jövő hónapban tervezek ps5-öt vásárolni, egészen konkrétan ps5 pro-t.
Sok olyan ellenérvvel találkoztam hogy "felesleges" meg hogy vegyem csak a simát, meg nincsenek új címek, és a többi. Nos valóban akkor sokat spórolnék, ugyanakkor a ps6 megjelenése még igen távoli. Addig azért kijöhetnek még nívósabb címek ahol azért számít majd gondolom az extra teljesítmény. GTA az speciel pont nem izgat de nyilván lesz más cím is ahol kifizetődhet.
Itt ugye 16.7 Tflopsról beszélünk a 10.3-al szemben, 2Gb-al több és nagyobb sávszélű memóriáról.
Bizonytalan abban vagyok, hogy spórolhatnék egy csomót és venném a sima slimet, de akkor lehet hogy idővel hiányozna az az extra többlet amit a ps5 pro nyújt
Szóval megéri szerintetek beruházni a Pro-ra?
-
negyven2
veterán
válasz
pzstm #197312 üzenetére
Illetve a GTA V-ből meg ugyan ezen idő alatt (január 1 - március 31, mert a februári kiírás itt az előző jelentést jelöli) elment ~5 millió példány, és így már több mint 215 milliónál tart (és így az összes GTA játékből meg elment eddig 450 milliót).
Illetve ezzel a RDR2 eladással az RDR sorozatból összesen elment több mint 100 millió példány (vagyis a Red Dead Revolver/Red Dead Redemption-böl elment több mint 26 millió). -
Scholes9
nagyúr
válasz
markknight #197296 üzenetére
Mi felesben vettük meg az új Doomot öcsémmel, így kb. 11-11 ezer volt fejenként, mert ment előtte egy Eneba feltöltő is. Ennyit lazán megért nekünk
-
Courage_7
aktív tag
Sziasztok!
PS5 Slim digitalt használok egy AOC I2490PXQU/BT típusú monitorral, viszont a monitor beépített hangszórói elég rossz minőségűek, ezért szeretném a PS-t rákötni egy erősítőre, ami viszont régebbi darab, aux port van rajta. A monitoron pedig jack csatlakozó van, úgy tudom audio in és out is. Van erre bármi esély hogy működjön a dolog, akár valami konverterrel? A fej/fülhallgatós használatot mellőzném
-
30z.Samu
félisten
válasz
Alonso0180 #197317 üzenetére
Van, hogy később adja be.
-
Edge
veterán
én is megvettem a mostani akcióban
-
Alonso0180
tag
Hello!
A PS Stars másnak se adja meg az 50 pontot a "Discover | Indies and Hidden Gems" kampányra? Csak játszani kell valamelyik game-mel amit megjelöl de 2-vel se adta be nekem. :/ -
pzstm
titán
Red Dead Redemption 2 has sold over 74M copies to date, as announced by Take-Two's recent earnings call.
It sold over 4M copies since February 2025
minek csinalnanak 60fps patchet ha igy is ennyire fogy -
-
30z.Samu
félisten
válasz
markknight #197296 üzenetére
Én is csak Gamepass-re fizettem elő, teljes árat nem adtam volna érte mert voltak fenntartásaim a trailer-ek alapján. Az Eternal annyira nekem sem jött be, ez sokkal jobb. De még mindig a 2016-os az etalon.
-
negyven2
veterán
válasz
negyven2 #197305 üzenetére
Legalábis az IGN számításai alapján.. (amúgy nagyon jó, hogy még a megbízhatónak számító személyek is át-át vesznek külsős becsléseket, amik vagy igazak vagy nem).
GTA VI Development Began 'In Earnest' in 2020 Following the 'Massive Success' of Red Dead Redemption 2, Take-Two Says - IGN -
negyven2
veterán
Voltak pletykák arról, hogy a Grand Theft Auto VI több mint $2 milliárdba került... nos mint ma kiderült, ezt tényleg csak egy kamu szám volt, mert valójában csak több mint $1 milliárdba...
-
Szilágyi84
senior tag
Gyerek nyagadt a Sims 4 pénzkódot szeretné használni mint gyors segítség akkor nem kell tartani, hogy letiltják vagy kidobja a játék? A trófeák nem izgatja.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple Watch
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest