- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
válasz
LeventeV #197193 üzenetére
Itt az az érdekes, hogy ahogyan indult, az kb. ugyan az volt, mint amikor a PS4 indult. Csak akkor nem volt COVID meg nem volt chip hiány meg olyan gazdasági gyengülés mint 2020-21-ben. Hiány volt a PS4-ből is az elején, de nem akkora mint PS5-nél. És ennek ellenére az első évben kb. ugyan annyi PS5 fogyott, mint PS4. Voltak is itt is elmélkedések arról, hogy mi lenne itt, ha nem lenne belőle hiány. Aztán ahogy lényegében véget értek a lezárosok (amik igazából pozitívan hatottak az eladásokra), meg a chip hiány, azt várták volna, hogy aztán most kilőnek a PS5 eladások... és ki is lőttek, de nem annyira, hogy beérje időarányosan a PS4 eladásokat.
Viszont, ha nem csak eladásokat nézzünk, akkor a Sony igazából még ezzel a "gyenge" teljesítménnyel is degeszre keresi magát. Vagyis a bevétellel nincs gond (maximum annyi, hogy valószínűleg a generáció elején jobb eredményre számítottak).
És bár valószínűleg előjönne, de inkább most hozom fel ezt, de majd a kérdés az lesz, hogy vajon a Grand Theft Auto VI mennyire fogja megtoldani az eladásokat? Mert megfogja tolni, és valószínűleg időarányosan le is hagyja majd a PS4-et... talán!
Mert anno a PS3/X360 eladásokat, a GTA V annyival nem tolta meg. Igaz az már generáció konkrét vége volt (most is ahhoz közeledünk már és ezért is csökkenek a konzol eladások), de 2013 március végéig olyan 78.3 millió PS és ugyan ennyi X360 ment el, míg 2013 novemberéig (szeptember 17-én jelent meg a GTA V), olyan 80-80 millió ment el az akkori konzolokból, és év végig még további 1-2 millió... mindeközben GTA V-ból 2013 szeptember 17. és december 31. között elment 32-33 millió példány). Vagyis, ha csak kizárólag GTA eladásosok miatt nőttek volna a konzoleladások 2013-ban, akkor is az eladások 2/3 olyan személyeknél realizálódott, aki nem kifejezetten a GTA miatt vettek konzolt.
És valószínűleg most is hasonló lesz a helyzett. De mint írtam, az akkor egy másik idő volt (generáció vége). Viszont pontom pénzért tudtál konzolt venni, szemben azzal, ami majd jövőre lesz. És ezzel feljön egy érdekes dolog, mert ha az MS pl. day 1 biztosítja a Cloud hozzáférést a GTA VI-hoz, akkor igazából egy Game Pass Ultimate és a játék digitális példányának a megvásárlásával, olcsóbban tudnak majd vele játszani mintha egy Series S-t/ Digitális PS5-öt vennének. És persze a Sony is meg tudja ezt oldani, de nekik a szolgálatást kellene bővíteni ehhez (minden saját játék elérhető legyen és szinte minden platform tud használni a cloud szolgáltatásukat. -
S e t h
nagyúr
Még működik, most próbáltam.
-
Wesder
titán
válasz
LeventeV #197193 üzenetére
Nyílván ha a körülményeket figyelembe veszed akkor tényleg nem egy rossz eredmémy, csak a befektetőket, meg a business-t nem érdeklik a körülmények.
Őket az érdekli hogy mindig több legyen minden, mint a viszonyított időszakban.
Szerintem nem fogja már a PS6 megjelenéséig utolérni a PS4-et.
-
Farkassacred
őstag
Ezt hasonlóan látom én is, egy logikus következtetés. Bár abban nem vagyok biztos, hogy a jelen esetünkben majdnem 80 milliós ps5 tábornak akár csak a fele is rohan majd megvenni az új ps6-ot amint kijön.Olcsóbb biztosan nem lesz a mostani pro-nál így sokaknál évekig maradni fog még a ps5 szerintem.
Valszeg ez volt az utolsó konzol amiből ilyen sok elkelt, hacsak nem csökkentenek árat idővel a fejesek.
A lassan megjelenő switch kettőből se fog annyi elkelni szerintem, mint az elődjéből.
Egy közel 400 k-s konzol nekem sem éri meg, max akkor ha legalább 10-12 évre tervezek vele. (Ps6) -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
polonic #197190 üzenetére
Elég a standard.
A platina szerintem nem nehéz. Egy nehéznek mondható trófea van benne, a 'The Eliminator' játékmódot 1x nyerd meg.Ez a battle royal játékmód. A többi inkább időigényes, meg odafigyelést igényel a heti évszakváltás miatt.
Guide: [link]
Akik már platinázták, azok exploitot használtak az évszakos trófeáknál. A guide leírja, de szerintem butaság használni, minek ennyire sietni vele.
Vegyél fel friendbe.
Microsoft nevem: ProEvoFan79 -
RangerFox
Topikgazda
válasz
polonic #197190 üzenetére
Platinához nem kellenek a kiegészítők, csak a 100%-hoz a trophy listben. Nekem maga a "kampány", hogy érd el a Hall of Fame-et 21 óra volt, minden single player verseny teljesítése (dobogós hellyel, nem minden accolade összegyűjtve) 26 óra, erre még rámegy a két kieg hossza. Ha mindent fullozni akarsz, akkor 100 óra felett lesz, az biztos, engem a kocsigyűjtögetés meg gyorshajtás/drift eventek nem nagyon izgatnak.
-
polonic
félisten
A forzában mennyi idő a single player? Ha platinázni akarnám, akkor a fullos verzió kéne a játékból?
-
Moby
veterán
válasz
negyven2 #197186 üzenetére
Az ok-okozati viszony éppen fordított. Azért drágul, mert újra lett huzalozva az a majd negyedszázadig uralkodó stratégia, hogy minden háztartásba kell egy konzol, ami egyben a szórakoztatási központi, meg a többi izé, amik önmagukban sem lettek sosem sikeresek, de az alapvető cél is megváltozott. Már nem cél a megvalósíthatatlan, olyan olcsón eladni, hogy mindenkinél ott legyen. Bármilyen olcsón adják, csak olyan (földrajzi)területeken sikeresek a konzolok, ahol a demográfiai adatok csökkennek, ahol meg a demográfia nő, ott meg a konzolok teljesen irrelevánsak(ennek az okai is nyilvánvalóak, de ez egyel mélyebb téma), tehát a konzolpiac valójában szűkül. És hogy a szűkülés ne jelentsen üzleti csökkenést is, ezt most már csak úgy lehet kidodge-olni, ha az árak emelkednek. Ha infláció van, akkor azon felül.
-
PTM
aktív tag
válasz
negyven2 #197183 üzenetére
"A mostani jelentés után, időarányosan a PS5 eladások 1.4 millióval vannak lemaradva a PS4 eladások mögött. Ami ugye okolható talán a chiphiánnyal"
A rajtot megzavarta a chiphiány, de 2020 végére így is nagyjából annyi PS5-öt adtak el (4,5 millliót), mint PS4-et azonos idő alatt. Utána kezdett aztán nyílni az olló, illetve elmaradni a PS5. Szerintem éppen a következő pár év lesz ilyen tekintetben érdekes.De azért a képhez hozzátartozik, hogy a PS4 jelenleg az ötödik a legtöbb példányban eladott konzolok listáján. Értem, hogy céges szemmel mindig növekedni kell, csak na. Ez most nem az a generáció.
-
negyven2
veterán
válasz
pzstm #197185 üzenetére
Amúgy simán a harmadik opció lehet a helyes válasz, amiben benne van az első kettő is. Vagyis, hogy eleve csökkenő tendenciát mutat a konzolt vásárlók száma. Főleg a fiatalok (GenZ/Gen Alpha) körében, egyre népszerűtlenebb/fölösleges egy konzol, mert nekik elég már egy mobil is). Csak ez az Xbox-ot sokkal rosszabbul érinti ez a tendencia, mint a PS-et. Főleg azért is, mert a PS-nek azért mindig is sokkal masszívabb volt mindig a core bázisa, és a márka értéke.
ps. Viszont abból a szempontból meg érdekes, hogy csak ennyivel van lemaradva a PS5 a PS4-hez képest, hogy szinte minden megdrágult (infláción felül). Vagyis lehet, hogy a net tele van olyan hisztikkel, hogy jaj, drága a $450/$700-os (€500/€800) konzol, meg a $70-os (€80) játék, de attól még nem veszik annyival kevesebben.
pss. És hogy most bejelentette a Sony az PS eredményeket vajon ők is emelni fogják az árakat... főleg, hogy ilyet is nyilatkoztak most:We are responding quickly to the additional US tariffs that have already been implemented and are considering responses to multiple possible future scenarios.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #197179 üzenetére
Elfelejtették frissíteni.
Nem tudom, mi az oka, de ismerős volt az a 15M, akkor nézegettem a többit is és kicsit kilóg a lóláb. Lehet elfelejtették frissíteni.
-
negyven2
veterán
válasz
pzstm #197147 üzenetére
A mostani jelentés után, időarányosan a PS5 eladások 1.4 millióval vannak lemaradva a PS4 eladások mögött. Ami ugye okolható talán a chiphiánnyal, de ami ismét érdekes kicsit, hogy a gyenge Xbox eladások nem igazán jelenek meg a PS5 eladásokban. Vagy azért mert az Xbox-os játékosok többsége átment PC-re, vagy pedig meglátszik, és azért csak 1.4 milliós a lemaradás a PS4-hez képest.
-
l.skywalker
titán
válasz
Bad Pritt #197173 üzenetére
2023-as adat lenne? Azóta nem frissítették?
FY24.4Q_Supplemental Information -
negyven2
veterán
válasz
KaitouP #197153 üzenetére
Ha jól tudom, akkor ez a Persona 5: The Phantom X (amit nem az Atlus csinált, hanem a Black Wings Game) már egy ideje elérhető, de csak Kínában. Most (magyar idő szerint holnap du 4-kor lesz az event), lesz a Japán és a globális megjelenése mobilokra és PC-re (és bár kicsi az esély rá, de talán konzolokra is).
Ugye ez egy f2p mobilos (Genshin szerű) spin-off.Viszont elég nagy az esély, hogy a júniusi Xbox event-en bejelentik a... Persona 4 Remake-et (legalább P3 Reload szintű lesz). Illetve kisebb az esély rá, de elvileg ugyan ott, vagy máshol, leleplezik a P6-ot is).
-
-
-
válasz
pzstm #197170 üzenetére
Valószínű annyian, hogy megéri nekik a lemezt fenntartani.
Van az a réteg akik day 1 megveszik teljes áron a játékokat majd eladják őket de aki megveszi az is fizet a hardverért, plus szolgáltatásért a multi miatt és ingame tranzakciókért, sokan vannak úgy, hogy csak így tudják/akarják ezt a hobbit művelni.
Na most, ha kiveszed a lemezt a képletből akkor ezen réteg megvárja, hogy kapjon egy combosabb akciót vagy bekerüljön valami szolgáltatásba a game ami ugye a korábbi játékipari kijelentésekből ez nem jó az eladások tekintetében, jobb ha minél többen teljes áron vásárolnak.
És ez csak egy nézőpont, bonyolultabb dolog ez, mint ahogyan elsőre kinéz -
lo_jo
senior tag
válasz
Farkassacred #197164 üzenetére
De ha a kiadó nem két külön játékként kezelte az Enhanced megjelenéséig, akkor te hogyan? Senki nem tudja, hogy mennyi ment volna el belőle az alatt a 9 év alatt, főleg az utóbbi időben, ha nincs az online.
Persze értem, biztos nagyon nagy az aránya azoknak, akik sosem indították el az online-t, mert nem érdekli őket, meg azoké is, akik egyszer végignyomták a single-t megjelenéskor, azóta meg ki tudja hanyadik verzióban csak és kizárólag online játszanak. Mindkettőre ismerek példát az ismerőseim közül. De még egyszer, amíg a kiadó egy szétválaszthatatlan egységként kezelte a kettőt, addig bizony csak azt lehetett kijelenteni, hogy a GTA V live service (egyébként azóta is, mert nincs single és online külön, hanem single+online és online van). Még akkor is, ha valakit egyáltalán nem érint egy frissítés, mert nem játszik online.
Kicsit PS-től eltérő példa, de live service pl. az Euro Truck Simulator 2 és American Truck Simulator is. Minden egyes map dlc megjelenéskor és néhány ünnepkor (Valentin nap, halloween, karácsony) van World of Trucks event, megfelelő fuvarok teljesítése esetén kapsz valami kis bizbaszt a kabinba, festést a kamionra, stb. Ehhez annyi kell, hogy összekötöd a Steam fiókodat a World of Trucks fiókkal. Mindkettő a fejlesztő és kiadó által irányított, de ha te sosem hallottál az utóbbiról, akkor nem érint, semmi változást nem látsz a játékban, nem érhetők el a speciális fuvarok, nem lesz winter wonderland, stb. És ehhez nem kell multizni, 100% single player teljesíthető és abból is csak azt érinti, aki tesz érte, de ettől még live service, max valaki nem él vele.
-
pzstm
titán
Game Sales
- 13.2M - Spider-Man 1
- 6.5M - Spider-Man Miles Morales
- 10M - Spider-Man 2
- 23M - God of War
- 15M - God of War Ragnarok
- 12M - Helldivers 2
- 20M - Horizon Zero Dawn -
pzstm
titán
válasz
Fox Mulder #197163 üzenetére
csak kérdés mennyien....
-
RangerFox
Topikgazda
válasz
F-ECT$ #197166 üzenetére
Ez az adat a teljes játékokra vonatkozik, nincsenek benne a dlc-k. Szerintem a kövi genben csak digitális gépeket lehet majd kapni, talán megtartják a külön megvásárolható külső meghajtót opciónak, de őszintén még abban is kételkedek.
Erre a "20 év múlva nem lesz jó" témára meg: Én ma se szerernék 20 évvel ezelőtti játékokkal játszani, vagy rosszul öregedtek, és csak elrontja a nosztalgia érzését, vagy készült belőlük felújítás, ami jobb élményt nyújt.
-
ldave
félisten
válasz
Archttila #197165 üzenetére
Meglehet, de ahogy most ha PS1-PS2 játékkal játszanék, már nem az eredeti hardver és lemez kerül elő (amik megvannak eltéve amúgy), hanem emulátor és iso, ugyanígy 2045-ben ha PS5 játékokkal játszanék, akkor vagy az aktuális PS, ha lesz, remélhetőleg támogatja majd, ha nem, akkor emulátor
-
pr0bi
senior tag
Nagyon jó kaland volt az Indiana Jones and the Great Circle, tartottam tőle hogy 10-15 óra játékidő kevés lesz ennek amit írnak de a valóság megint bizonyította az ellenkezőjét. 35 óra lett a vége, összes sztoris field work küldi megvan és még mindig van gyűjtögetni való. Igazi vegytiszta oldschool egyszemélyes kalandjáték a jobbik fajtából, némi angol tudás sem árt hozzá de nyugodtan lehet mellette szótárazni.
-
F-ECT$
titán
Ez a 80% csak a teljes játékokra vonatkozik vajon? Vagy egy fizetős DLC-s letöltés is számít 1 darabnak a digit oldalon? Mert ha igen, akkor ez tovább torzít. De ha nem, akkor is azért jelentős még a lemezes réteg. (Szerencsére.)
Egyébként hogy a digit vagy a lemez tart tovább az nem egyszerű kérdés. Előzőhöz ugye kell szerver, utóbbihoz meg a lemez sértetlensége és az olvasó hibátlan működése kell, ami évtizedes távlatban azért messze nem evidencia.
-
-
válasz
ldave #197162 üzenetére
Igen, de mindig is meglesznek azok az emberek akik lemezen vásárolnak és az pénz.
Főleg ebben a dráguló környezetben.
De pontosan ezért kellenének azok a számok ami csak a lemezes játékoknál és ott is a teljes árú szegmensben amit csak a Sony tud pontosan, mi csak találgatunk.
De valószínűnek tartom, hogy megvan a bázis mert a lemezolvasót még mindig nem engedték el... -
ldave
félisten
válasz
Fox Mulder #197160 üzenetére
Én a PS5-tel váltottam teljesen digitális irányba (pedig lemezolvasós gépem van), egészen addig mindent lemezen vettem, ami úgy elérhető volt. Biztos egyre többen vannak így.
Szóval ha a 80% érték torz is, abban biztos vagyok hogy évről évre egyre jobban tolódik az arány a digitális felé.
-
lo_jo
senior tag
válasz
alratar #197159 üzenetére
Éppenséggel mindkettő live service. Nem azért, mert van online multi része, hanem azért, mert van hozzá frissülő tartalom, ami bevételt generál. A GTA Online folyamatosan kapta az általuk ingyenes DLC-nek nevezett tartalmat, ami mellett persze bármikor elérhető volt a shark card vásárlás. Vannak hetente rotált akciók, bónuszok, időszakos eventek, stb.
Csak azért, mert valami multiplayer, még nem lesz automatikusan live service, ahogy fordítva sem feltétlen igaz, lehet a single player élményt is "felturbózni" live service elemekkel. Ritka, de létezik.
-
-
alratar
addikt
válasz
markknight #197156 üzenetére
Miért lenne live service? Mert van egy online része?
Akkor a CoD is az, mert van online multi része? Vagy az EA FC? -
pzstm
titán
válasz
Fox Mulder #197157 üzenetére
Indie játékok eddig is nagyrészt digitálisok voltak.....az emg nem véletlen, hogy fizikailag nem kapható opciót választanak.....nagy meglepetés nincs ebben a számban
-
-
markknight
veterán
válasz
alratar #197149 üzenetére
Jó, de a GTA 5 már egy live service játék. Ezen az alapon a League of Legends vagy a Fortnite is ebbe a kategóriába sorolható. A Persona pedig egy story driven RPG, nincs semmi élő benne úgymond. Értem amit mondasz, de nem jó a példa. Bizonyos szempontból valóban ők is azon élősködnek.
-
LÁZ
addikt
válasz
denko #197135 üzenetére
akad pár teszter [gamepad teszter 1] , [dualsense teszter] ha van pc, nézd meg, mutat e vmit
-
KaitouP
nagyúr
válasz
markknight #197139 üzenetére
Egyetértek, de az Atlust ismerve, mire egyáltalán bejelentik a 6. részt...
-
alratar
addikt
válasz
markknight #197148 üzenetére
Ok hogy nem remasterelték meg ilyének a GTA5-öt, de nyolc vagy hány évig szívták a vérit.
Egyébként szerintem azokat a konzolos kiadásokat nyugodtan ide lehet venni, hiszen azok is mind egy kvázi remasterek.És rendben, igaz. A GTA 3 collection the ultimate kutyafülét nem ők csinálták, de engedték olyan állapotban kiadni. De ez már más téma.
-
-
pzstm
titán
77.8 millió eladott példánynál jár a PS5. A legutóbbi negyedévben 2.8 millió példány kelt el, ami 1.7 millióval kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.
124 millió aktív játékos volt, ami 6 millióval több, mint egy évvel ezelőtt.
5,9 millió saját fejlesztésű játék kelt el a legutóbbi negyedévben, ami 6,4 millióval kevesebb az előző pénzügyi év azonos időszakában eladott 12,3 millió darabhoz képest.
https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/library/presen/er/pdf/24q4_supplement.pdfilletve ami erdekes:
• Digital Download Ratio: 80%
-
alratar
addikt
válasz
markknight #197139 üzenetére
Ki szerint?
Szerinte a kiadóknál/fejlesztőknél nincs olyan szó hogy elég.
(Khm, igaz 2K és Rockstar?) -
pzstm
titán
Nah maris megerte az Astrobot bundle (nyilvan amugyis, plane nezve a trendet az arakban
)
nagyon elveztem mind a 22 orat. Igen, par helyen megizzadtam
-
denko
senior tag
-
Anti-Hero
aktív tag
válasz
ProEvoFan #197124 üzenetére
Utolsó bossnál én is levettem a nehézséget mert úgy szar ahogy van az a boss..
Amúgy nekem tényleg tetszett a Mandragora..Bár tény hogy van benne sok hülyeség vagy hiba.
Pl agyamra ment a boss-hoz futkározni sokszor..felesleges időhúzás. Tegyenek elé egy checkpointot.Meg pár build életképtelen egyszerűen. Nincs jól balanszolva. Szerencsére én jó "kezdőt" választottam így nem volt annyira nagy gond sose..mondjuk így sem volt könnyű a játék. Kraftolas meg tényleg hülyeség kb. Minimális cuccot kraftoltam magamnak anno.
-
KaitouP
nagyúr
Na ez vajon mi lesz...? [kép] Nem Persona 6 mondjuk, az tuti. Lehet csak mörcs.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Farkassacred #197129 üzenetére
Persze, talán az ő véleménye is segített abban hogy ne vegyem meg azonnal. Más is írt negatívat így toltam a vásárlást. Szóval nagyon nem védem, de majd ha javítanak rajta én is szeretném megvenni
-
denko
senior tag
Srácok, Sony PS5 DualSense V1 és v2 controller között van értelmes különbség?
Érdemes e még v1et venni?Csak mert van köztük némi ár különbség.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Farkassacred #197122 üzenetére
Ha figyelmesebben olvastál volna akkor nem írtad volna ezt. Nem védtem a játekot, nem azzal van a probléma
-
S e t h
nagyúr
válasz
ProEvoFan #197124 üzenetére
Lehet pont ott van a megoldás, ez nem souls game.
Lehet én is felcseszném magam, mert bár a souls stílust kedvelem, de 2D-s köntösben lehet kibillentene és ezért sem álltam neki eddig, sőt, még a Prince of persiat is sajnálom, 3x feküdtem neki a demonak, de hiába próbáltam erőltetni.Másrészt magyar játék ide vagy oda, végre nem az van, hogy trikolór pántlikába csomagolva szopja fel minden újságíró, hanem ha kelletlenül is, de írnak a bosszantó dolgokról.
-
ProEvoFan
nagyúr
Nem zavar, hogy nem tetszik az idei kedvenc játekom
, de én, aki életében egy soulslike játékot játszott végig (Elden Ring), annak a Mandragora sima liba volt, akkor nem értem az egyenletet annál, aki sokkal tapasztaltabb soulslike gémer, mint szerény személyem.
Oké, nem mondom hogy könnyű, de a Demon Solusnál ezerszer könnyebb, ami másnak meg easy.
Mandragora utolsó bossnál haltam meg a legtöbbször; 14x. Amúgy ha nem megy, vedd le a nehézséget 70%ra. Én levettem az utolsó fő muftinál, mert az unfer volt. Elvileg javították vagy javítani fogják.
Amiben egyetértés van; a sztori tényleg gyengus lesz a végére és az entropyban az ugrálás baromira idegesítő tud lenni. -
bmakszim
senior tag
Ha már előttem említésre került az Uncharted. Most akciós a Nathan Drake collection, ami ugyebár az első három rész ps4-re felújított változata.
Nekem, aki csak nemrég vetettem bele magam a ps világába, érdemes megvennem és ezzel kezdenem, ha érdekel a széria, vagy annyira régi már, hogy hagyjam a fenébe és menjen egyből a 4. rész?Last of Us, Spider-Man, Rift Apart, stb. nekem is bejöttek eddig.
-
markknight
veterán
válasz
Cipas #197119 üzenetére
Nem, nem unalmas. A történet érdekes. Maga a gameplay meg az az attitűd mint mikor elmész horgászni vagy truck simulatorral nyomod hosszú órákon át. Szól a zene, te meg csak mész, gondolkodsz az életeden, a játékon, vagy amin akarsz. Kikapcsol. Amúgy meg lehet futni is, meg később lesz autó/motor stb.
-
Cipas
tag
Sziasztok
Lehet hülye kérdés lesz.
Nem unalmas a death stranding?
Máshogy feltéve a kérdést, van aki tolta és tetszett neki, mi a véleményetek a játékról.
Megéri e letölteni?
Most toltam végig god of war és ragnarok játékokat, -és mint minden Playstation gyöngyszem nálam amit kijatszottam,- a játék befejeztével rohadt nagy űrt hagyott maga után. Így voltam annó a last of us részekkel, uncharted 4, spider man részek, ratchet rift apart...stb..de kb azt kezdem érezni hogy kezdek kifogyni ezekből a monumentális játékokból, Cusima folyamatban van még, és már nagyjából csak a Death Stranding van ilyen essentials ajánlások közül. Felér a fent felsorolt remekművek közé?
Azért is gondoltam,mert jön a 2. És érzem a hype-ot az az 1. Részénél is, de néhány videóból a rengeteg gyaloglás jön le..lehet az én hibám vagy kár volt nézni videót róla, mert kicsit elbizonytalanitott, hogy ez egy jó játék, vagyis olyan jó játék ami nekem való is egyben. -
PTM
aktív tag
válasz
bmakszim #197104 üzenetére
Teljesen jó az, ha valaki leírja, hogy miért nem tetszett neki a játék. A Mandragora amúgy sem egyértelműen pozitív igen, elég gyakori róla a negatív kritika. Steamen is vegyes, és belenézve már nem a kezdeti EULA és hasonlók, hanem a játékmenet miatt. (Én még nem vetettem bele magam, szeretném ha a trófeás bugokat kijavítanák előbb.)
-
Anti-Hero
aktív tag
válasz
markknight #197114 üzenetére
Mindkettő jó játék mondjuk szerintem
-
_drk
addikt
válasz
markknight #197114 üzenetére
Be van tervezve, egyelőre próbálom a spoilereket elkerülni.
Lords of the Fallen kezdtem el nem rég.
Az teljesen fasza soulslike játék, inkább könnyedebb nagyon haladós, már lehet inkább Hack&Slash is nem is soulslike.
Én a 2.0-val kezdtem nem tudom milyen volt előtte, jelenleg egész jó állapotban van és tényleg így kell csinálni, ha nem sikerül belőni a nehézséget ami nagyon nehéz egy ilyen játékban inkább legyen könnyebb. -
_drk
addikt
válasz
proly01 #197109 üzenetére
Aputestben pont jól megfogalmazta (Pedig az egy minden játék jó podcast kb OWZoly ellentét). A nehézség nagyjából jó lenne, de sok pontban egyszerűen rátesznek még 1-2 lapáttal és az már sok.
De pont az a baj, hogy aki belekezd egy ilyenbe az tisztában van ezzel, meg nyilván neki mész 100x egy Bossnak mert ez is benne van.
Azt se lehet mondani, hogy balfasz rengeteg ilyen stílusú játék után.De pont ezért írtam így és ezt a játékról, hogy mindenki legyen tisztában vele, hogy ez egy ilyen játék.
Egyébként néztem mage buildeket. Van amikkel minden olvad már a játék elején. -
proly01
őstag
Nem szeretnék ebbe bele keveredni(De nyilván bele fogok),de amit linkeltél videót is a the vr ból az egy kemény boss. Aztán jön egy könnyebb ahogy fejlődsz és persze,ahogyan fejlődsz mennyit farmolsz stb. úgy jön egy nehezebb -könnyebb boss... ez a souls like lényege.
Ha megnézed a játék adatlapját akkor ott mondja hogy nem lesz könnyű és össze fogsz törni pár kontrollert.
ezek alapján...... Pista nem olvasta el?! Vagy mi van vele?Ha akkora jampi akkor meg le kell venni a nehézséget,ennyi!Igazságtalan?Játszott a wukongal? játszott!Én ott 2 hétig álltam az első komolyabb bossnál és 1 kontroller bánta,de meglett és ott le sem lehetett venni a nehézséget...... -
Bencus88
nagyúr
válasz
bmakszim #197104 üzenetére
Elsőre, másodikra, harmadikra is mindenki megértette, hogy neki nem tetszik a játék, de akkor el kell engedni. Olyan mintha bemennék a golf forumba hogy tőlem mennyire távol áll ez a dolog és nem szeretem napokig írnám. Nincs baj a kritikával biztos igaza is van sok dologban, de miért nem lehet már elengedni, főleg ha nem egyszer leírta, hogy elengedte
-
bmakszim
senior tag
válasz
Bencus88 #197091 üzenetére
Szerintem meg jó, ha leírja (akármilyen a stílusa is), mert ha csak a pozitív vélemény elfogadott a topikban, az felesleges pénzkiadáshoz és csalódásokhoz fog vezetni. Ezzel a játékkal kapcsolatban pl. a neten található nemzetközi kritikák messze nincsenek összhangban az itt olvasható ajnározással.
-
-
_drk
addikt
Adtam neki stílust, hogy jobban átérezhető legyen és így jobban illik is a játékhoz.
Legközelebb annyit írok majd hogy: NOK!Egyébként én se tudom minek játszok még ezzel. Egyszerűen hajt, hogy csak azért is megcsinálom, mert kb az összes souls és rougelike játék ilyen. Csak itt valahogy elmarad a sikerérzet.
-
Bencus88
nagyúr
"Egyébként 1x írtam róla kb ugyan ezeket"
Na lássuk akkor:
-"Minél tovább jutok a Mandragorában egyre jobban felidegesít."
-"Nem csak eddig érdekes volt a sok felszopás. Annyi tény, hogy én nem játszok ilyen 2D-s játékokkal, de ez jelenleg egy nagyon elbaszott soulslike valami nekem."
-"Na a Vámpírnál inkább feladtam a Mandragorát végleg."
-"Nem tudom, nekem ezek a harcok nagyon nem adták. Meg úgy az egész játék sokszor felidegesített."
-"Én úgy sajnálom ezt a Mandragorát, hogy ez egy tök jó játék lehetne.
De nem az! Ez egy nagyon idegesítő és helyeként f*shalom játék."És csak kiemeltem 1-1 sort a sok közül
Alattam PTR röviden össze foglalta a dolgokat, nem bántani akarlak, de ez rinyálás. Tudom azt is, hogy a magad fajta embereket nem fogom tudni meggyőzni. A játékbeli frusztrációdat ide hozod, és bármi kritika ami ér téged támadásnak veszed és még jobban bele hergeled magad a szituba, hogy márpedig neked van igazad. Mint olvashatod nem egy embernek szúrt már szemet a viselkedésed. De nyilván mindenki butus, csak Te nem.
Ha egyszer leÍrod, hogy Neked nem jött be ez van senki nem szól be, nem a te játékod, máshogy látod, emberek vagyunk más véleménnyel tapasztalással, stilussal van a probléma.Köszönöm nem kell ajánlani Nekem semmit, szeretem saját magam megtapasztalni a játékokat, ha valami tetszik bárki mondhat róla bármit játszani fogom, ha meg valami nem tetszik, vagy felidegesit akkor lerakom és játszok mással.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Stellar Blade - Idő előtt kiderült a PC-s változat megjelenési dátuma
- Politika
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Medence topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest