- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
No megnéztem ezzel a 630-assal mennyit fogyaszt a gép, hát majdnem rosszul lettem...
Konfig, adataimnál full terhelés (proci, vga, winyók...) míg a proci egy e2140 volt 3GHz-re meghúzva 150W körül fogyasztott ilyen körülmények között, idle pedig 85w körül.
Most, hogy a proci egy p4 630-ra változott @4GHz full terhelésnél 250w körüli a fogyasztás idle pedig 130w körül van...
-
Produkció
senior tag
P4 3.2nek mennyi a vége 24/7be gyári hűtővel?....4et gondolom nem viszi ki vele, de mondjuk 3.5-3.6 borítékolható?
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Str8 sk8r #4793 üzenetére
...bocsi nem lett linkelve az oldal...klikk ide...
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
udvardia #4792 üzenetére
...szerintem próbáld meg itt...ez a topic az...hátha...
...mycso-nak:gyakorlatilag az tőrtént hogy 16-on szorzón emeltem az FSB-t 250-re (14x250simán megy)és a mentéskór lelötte magát...leállt minden venti...kb. 1 percet vártam (az ilyedtségtől leblokkoltam) de semmi...mikór megnéztem az alaplapon még a led se világitott...
-
udvardia
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy: Van egy C2D E8400-s procim+ASUS Silent Square evo cooler egy Asrock 1600Twins P35D alaplapba, Asrock OC tunerrel ha húzom a procit adok neki rendesen feszt, hűtés szerintem teljesen jó és mégis csekély 19%-os túlhajtásnál kifagy! Ramok 16:8ratio DDR3 PQ 1333mhz, ezeken nem állítottam semmit, nem is akarom húzni! Csak a procit! Az lenne a kérdés hogy mitől fagy ki? Kevés fesz? Kevés a hűtés? Avagy ram ratio problémás?!
Bocsánat a lame kérdésért, most kezdtem belekóstolni a tuningolgatásba...és igen elolvastam 1hsz-t
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Str8 sk8r
őstag
...gyakorlatilag az első konfigodra hajaz az enyém is...csak én léggel hűtöm(mostmég),de lehet hogy ott rejlik a megoldás...egyszer gyári órajelről 16x200MHz(a BIOS-ban alapon56-58fokos) próbáltam 16x250-ra felhuzni feszemeléssel,de akkór nagyon megijesztett...amikór rányomtam hogy mentse el,egyszerűen leállt a gép mintha a táp ledörrent volna...vagy mintha a proci elérte volna a kritikus hőt...szerintem most hogy belegondolok lehet hogy az utobbi történt...vagy emtom...
-
mycso
veterán
válasz
Str8 sk8r #4787 üzenetére
Hát nálam anno így nézett ki:
Asus p4p800-e deluxe
p4 3.2@4GHz
2x512MB Geil DDR400@500
Sata 160GB Samsung
ATA 40GB maxtor
LG dvd rw
Asszem egy 6600GT-m volt akkoriban
Giga 3d galaxy vízhűtés
vinyóhűtő, 3db rendszerhűtő + néha egy uv neonEz volt egy 420-as Chieftec-el
Ezután volt konfig váltásom:
Giga ga 8n sli pro
Pentium D805@4GHz
2x512 Geil ddr2 667@???
Sata 160GB Samsung
ATA 40GB maxtor
LG dvd rw
Inno 7600GT
Giga 3d galaxy vízhűtés
vinyóhűtő, 3db rendszerhűtő + néha egy uv neonEz volt abban a változatban is, hogy proci E6300@2.3GHz lap pedig először p5n SLI majd valami 945-ös Asus és ekkor már léghűtés
Ez is a 420-al
Jelenleg pedig ez volt:
Giga p35 ds3-L
E2140@3GHz
2x1GB a-data DDR2 800@840?
Sata 500GB Seagate
Sata 200GB Samsung
Pioneer dvd rw
Palit 7900GS(ez is van néha ráncigálva 600/1600-ra)
winyóhűtő
3db rendszerhűtőEz pedig 400-as Chiefteccel. És néztem fogyasztásmérővel ha a proci 3GHz-en a vga 600/1600-on és full terhelés alatt a vga/proci akkor fogyasztott 155W körül...
Szerintem a tiedet így sok winyóval is bőven kiszolgálja a 450-es, de ahogy érzed ha akarsz vegyél nagyobb tápot...
-
mycso
veterán
válasz
Str8 sk8r #4785 üzenetére
Hát a tápod a bőven elég (sőt egy márkás jóhatásfokú tápból akár egy 300w-os is bőven megtenné...)
Ha nem ebben a lapban néztétek a ramot, akkor lehet az is beleszól....
Nekem annó volt 2x512MB DDR400-as Geil value kitem, ami nálam ment 580 körül, itt ph-n meg akarták tőlem venni, viszont a srácnál abit is7-ben 480-ig ment csak... (tehát nem minden lapban megy ugyanúgy)
A lényeg, a tápoddal nem lehet baj, tehát akkor maradt amit az elején mondtam: proci - ram ha ezek tuti bírják, akkor lehet tovább keresgélni (de szerintem a proci lesz itt a bűnös...)
-
-
mycso
veterán
válasz
Str8 sk8r #4783 üzenetére
Hát az, hogy a biosban elvan semmit nem jelent....(a mostani 3 gigás p4-em vidáman elvan 4.8GHz-en a biosban, sőt eljut a win töltésig is, ott mégis megfagy....)
A lapodnak olyan 270FSB környékéig bírni kellene.
Ha a ramod volt tesztelve akkor az kilőve (ebben a lapban volt tesztelve?), maradt a proci, illetve a következő kérdésem az nekem is a táp lett volna, milyen tápod van?Nekem anno a 3.2 prescottomhoz, hasonló lapban a 4GHz-hez (250FSB) 1.6v körül kellett adni a procinak...
A 3gigás E0 prescottom viszont 1.5v körül ment 4GHz-et (270FSB) (ez alapfeszen ment 3.75GHz-et és 4.13GHz volt a vége)
Bár volt olyan D0 3 gigás, ami már 250FSB-t is alig akart vinni.
Meg még volt egy pár variáció...Asszem ebben az időben egy 400-as Zalman majd egy 420-as Chieftec tápom volt...
-
Str8 sk8r
őstag
...4gigánál a ramok 550-futnak...gyári 500-asok cl3.4.4.8-on...tesztelve volt 560-on is stabilan bírta...hát a procin is csodálkoznék...4gigán elvan (mint hal a parton) BIOS-ba,3550-nél meg teszt alatt újraindul...én a tápot és az alaplap fesszabályzo rendszerét gyanusítgatom...de azért meghalgatok mást is...
-
mycso
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #4774 üzenetére
Hát igazából én már s478 foglalatba semmit sem bővítenék...
s478 procik drágák (a nagyobbak) --> annyi pénzért már vehetsz kisebb core2-őt
DDR1 ramok drágák --> ugyanannyi pénzért majdnem dupla méretű DDR2 vásárolható
vga-t pont most akarsz venni, a pci-e vgakjópár ezressel olcsóbbak az AGP testvéreiktőlTehát igazából amibe bele kellene ruházni, az egy 775-ös lap lenne..bár p35-ös lapok is vannak már 13k környékétől...
-
Str8 sk8r
őstag
...tesztelgettem kicsit...ennél a procinál normális a 68-70 fok tehelve?
...ilyennel hűtöm...jah a lényeg prockó huzva 14X250-re...eredeti 16x200... -
mycso
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #4766 üzenetére
Most nézem, hogy jelenleg egy 7600GT-d van... DDR3-as????
Ha igen akkor szerintem tök felesleges lecserélni, hiszen ezt sem hajtja ki a procid, ehez is kellene legalább 3.2-3.4GHz minimum!
-
mycso
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #4766 üzenetére
1HSZ-ben le van írva elég részletesen, ha majd még valamit nemtudsz, kérdezz.
Egyébként valószínűleg bármeddig is megy a procid, sosem fogja kihajtani a 3850-et...
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Volna egy kérdésem.Gondolom már 100 x végig lett járva a téma.(elnézést érte)
Gépem adatlapon.Az volna a kérdésem kelle e félnem attók hogy esetleg tönkre megy az alaplap vagy tuningolhatok bátran.Ha igen akkor mit állitsak mennyire stb.
Mennyi FSB milyen feszen esetleg van e bevált gyakorlat ami tényleg stabil és van teljesitmény.4 x 512 Kingmax Hardcore van a gépembe (jó áron tudtam szerezni párban ezért döntöttem ennél) és most készülök egy Ati 3850 re amit ki is kéne tudnom hajtani.
Továbbá memória időzitésben tud e segiteni valaki..
Kingmax Hardcore nak mik a legjobb időzitésekElőre is Köszi
Tehát iNTEL Pentium 4 HT 2.8 Northwood EE és Abit IC 7 + Kingmax Hardcore DDR500
-
mycso
veterán
válasz
Str8 sk8r #4763 üzenetére
Nem azt ajánlják, hanem attól kezdve támogatja, tehát ha a tiéden újabb van, akkor mennie kellene normálisan...
Proci csere óta bios reset, cmos-clear volt???
Az energiagazdálkodási cuccok ki vannak lőve a biosban???
Cpu-z milyen szorzót ír ki???Mert ez fmb 1.5-ös és a falánkabb (103w) tehát ennél valószínűleg működik a tm2 --> visszaveszi terheletlenül a szorzót 14-re --> 14x200 = 2.8GHz.
Ha terheled a procit, akkor mit ír a cpu-z órajelre, fsb-re???
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Viperator #4758 üzenetére
...én max 1.6Voltig mennék fel lépésenként a hőfok fügvényében...terheletlenűl a BIOS-ban max 50 Celsius fok...szerintem...
...Ím az én nagy problémám:van egy ilyen procim...rá vagyon írva hogy 3.2GHz,de az Asus P4C800e Deluxe lapom 2.8GHz-nek ismeri fel...ha ez gyárilag szorzólockos,akkór nem értem az Intel minek Irja rá 3.2GHz amikór csak 2.8GHz
...fel akarom tornázni 4GHz-ig de igy nehéz lessz...most 3.5GHz-nél járok...egyébként ugyanez a szitu...csak még nincs vizem...még...
...
-
mycso
veterán
Hali újra itt!!
Kezem ügyébe akadt egy p4 630 (p35-ös gig lapban).
1.3xv-nak írja a CPU-z a feszét alapon.
Ami érdekes: Bárhová állítom a feszt --> 1.4875, 1.5, 1.5125, stb... a biosban és win alatt is 1.44-et ír....
Így 4.2-őn még működik (alapfesz körül) viszont 4.5 és 4.8GHz-en csak a win töltés elejéig jutok el utána fegyi....
Majd lehet nézek egy bios resetet csak most nincs kedvem szétszedni a gépet, valakinek van hasonló tapasztalata???
-
Arkar
aktív tag
Helló Mindenkinek!
Esetleg valaki meg tudja mondani, hogy egy P4 531-s procinak mekkora fesz adható még biztonságosan?A lap P5B.
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
D1 steppinges, 2.4 GHz, Northwood magos processzor - /felhúzott állapotban/ - mekkora az ideális feszültsége? /vagyis magyarán mennyi feszültséget adjak neki? Felhúztam, nincs semmi gond, de mikor lefutattam az Orthost és egy kis idő után leáltt a teszt, maga az Orthos, a gép ment tovább..../
-
onyx8
csendes tag
Re. Na vissza felhúztam 3150Mhz-ra most folyton futtatom a 3D-Mark-ot meg ilyen processzor terhelő cuccokat... Azt szeretném kérdezni hogy a "Core Voltage"-en állítsak e valamit az "Auto"-rol? És ha igen akkor kb. mekkora értéket?
-
onyx8
csendes tag
-
onyx8
csendes tag
Hali...
Kiszeretném kérni a véleményeteket, hogy ez így szerintetek mennyire jó...
[KATT IDE A KÉPHEZ]
Leginkább a DRAM : FSB arányra ami: 5:4 -
mycso
veterán
válasz
gergobaby #4746 üzenetére
A hűtőcsere mindenképpen ráférne mert az a 70 fok már sok.
Az általad linkelt hűtőről nincsenek személyes tapasztalataim, így nemtok semmi konkrétat mondani róla....de itt volt ph-n régebben s478-as hűtő teszt is, keress rá esetleg és ott találsz rengeteg hűtőt (akár lehet ez is köztük van)
-
labuwx
tag
Hello!
Valaki meg tudná még azt mondani, hogy egy northwood magos 2,4ghz p4-nek mennyi feszt szabad max adni?
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy az előző hsz-ben leírt konfignál megvalósítható-e a proci szorzójának állítása(ha igen hogyan)?
A választ előre is köszönöm. -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Egyik cimbi szeretné tartósan túlhajtva használni a gépét... P4PE-X alaplapja, P4 2.4 GHZ Northwood procija van, most 3.2 ghz-en megy de 70 fokos ( gyári hűtő, prime 95 alatt ), ha rátenne egy ilyen hűtőt, akkor mennyit javulna a helyzet ( meg a déli hídra is menne új hűtő ) ? vagy az kéne, hogy ezen az órajelen mennyen 50 fok körül, vagy hogy 3.6 gz-en mennyen szépen... ( Most is elindul, de Vista bootkor restartol... ) Help légyszi!
-
leytner
csendes tag
Hmm..
Nekem Gigabyte P35-DS3L-el sikerült egy P4 631-ből (Cedar Mill, LGA775, 2MB cache, 65nm) sikerült kihozni 4,5GHz-et. (Nem tartósan.) Viszont tartósan 4,2-n ment.
Most Asus P5K-ban van. Jelenleg 4GHz-en. Ebben inkább nem babrálom.
Viszont a gigaban ilyesmi beállításokra emlékszem:
fsb: 280MHz
szorzó: 15X (állítható)
ram szorzó: 3.0
ramok órajele: 840mhz
pcie órajel: 100mhz
A feszültség állítgatást meg rábíztam az alaplapra.
Ha valamit elírtam, akkor javítsatok ki. -
Brumi˘
addikt
válasz
bgabor911 #4719 üzenetére
En is belefutottam egy ilyen lapba, eloszor egy p4 531 volt benne, es ertetlenul altam miert nem veszi be a beallitasokat, majd beletettem a tesztelt e2180am es azzal se volt hajlando elmenteni amit beallitottam pedig ramokat 1:1-be visszaosztottam. Neked is csak azt tudom javasolni amit annak a sracnak, vegyel egy p5b-t vagy egy 965p-s3/ds3-at, abba nem lesz ilyen para.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
várnarancs #4717 üzenetére
Szia!
Kis segítséget szeretnék kérni.
A régi gépem szinte ugyanilyen mint a Tied csak geil 400-as ramokkal. Nekiadtam a hugomnak, átszereltem egy noname házba és azóta csak gondok vannak vele. Prime 95 1-2 perc alat hibát ad. Minden alapon van semmi tuning. Proci fesz CPU-Z szerint idle 1,568 load 1,52 és néha lemegy 1,488-ra ás a prime ekkor dob hibát. Sokallom ezt a drop-ot Neked mennyire esik vissza a fesz?
A régi házban mindig atomstabil volt a gép három év alatt még se kékhalál, se fagyás most meg állandó fagyások, kilép a játékból, prime is 1-2 percig megy csak.Köszi a segítséget, mástól is szívesen veszem!
A gép : P4 NW 2,6 HT, Asus p4c800 deluxe, 2x512 geil value 400MHz, Radeon 9600XT, Noname ház és táp. A proci körül a kondik egyáltalán nincsenek felpuposodva, minden alapfeszen.
-
Qkackca
őstag
válasz
várnarancs #4736 üzenetére
, kb pont így.
-
várnarancs
addikt
Elvben a legjobb az lenne, ha a legmagasabb FSB-vel nyomnád amit bír a proci, és a legmagasabbal amit a ram bír. Ha megtudod mind2 max. órajelét, akkor keresd meg a kisebbet, és azt állísd be FSB-bnek! Utána meg állíts fel a szorzót, ameddig bírja a proci. Jah, először vedd lée 333-ra a ramot, és teszteld a max. FSB-t feszültségemeléssel, utána meg a ramot rakd 400mhzre, és azt is feszültségemeléssel illetve (szerintem) 3-4-4-8-as időzítésekkel próbáld ki!
-
fatal`
titán
Nekem is ilyen procim van, gyári hűtővel 3,2ghz-ig húztam alapfeszen, a ramok (3x512ddr400,1x512 ddr333) 320ra vannak beállítva a biosban, így a tuning miatt 180on (360) járnak. De az én CPUm csak C0 steppinges, a tied elméletileg jobban húzható és még a hűtőd is jobb. A szorzót alapon hagytam, csak az FSBt emeltem, de azt hiszem a szorzón nem is tudok változtatni.
-
saac
csendes tag
válasz
Qkackca #4731 üzenetére
NMe tezsteltem még mennyit megy a proci cska probalnek vhova elindulni hogy jobban porogjon a gépem mert igy alapon tuti hogy nincs kiaknazva az a lehetoseg ami meg a prociban és a memoban rejlik.... szoval nem bannam ha valaki konkretan leirna hogy melyik irany is a jobb és ha neki ilyen procija van o meddig huzta...! köszike;)
"Pók ember feeling"
-
Qkackca
őstag
Érdekes, milyen szorzók vannak?
A ram fülről is csinálhatnál képet hogy látszódjon mindkét modul.
Tesztelted már mennyit megy a proci illetve a ram? Vagy csak tapogatózol hogy melyik irányba haladj? Sztem előbb nézd meg kisebb szorzóval mennyi fsb-t bír a cucc aztán ha úgy alakul akkor nagyobb szorzóval is. A cpu : ram arányt 1:1-be állítsd.Jó a háttered, majdnem olyasmi pózban gondolkodtam én is
-
Qkackca
őstag
Milyen lap, milyen steppingű a proci, milyen hűtő, milyen ramok?
Mennyi feszt kapott a proci a különböző sebességeken?A hőmérséklet szempontjából ha s775-ös akkor 67,7 fok, ha s478-as 75 fok.
Szerintem kisebb szorzó nagyobb fsb, pláne ha bírja a ram, bár ha írsz konkrét példá(ka)t mit akarsz használni akkor egyértelműbb lenne.
Két külön proci vagy tudod állítani a szorzót?
-
saac
csendes tag
Llenne egy olyan kérdésem hogy melyik bealitassla lenne gyorsabb a gépem.(intel P4 prescott 2.8Ghz)... 21es szorző 200 alatti fsb 5:4 memória vagy pedig 15x szorzó 200feletti fsb 1:1 -es memória. memóról annyit hogy 512 ddr400 és egy 256os ddr 333? kibirja a 333-as a 1:1-es arányt! erre egy lightos tuning beállitás jó lenne hogy optimalizáljam a dolgokat mert több kihozható szeriontem ebből a gépből még!
Ja és egy prescott procit meddig huzhatok hő ügyileg.... eddig 2.8rol toltam 3.256-ra és már 73 fok terheléssel Zalmann hutocskével!
Hogyan lehetne huzni hogy minél kevesebbet melegedjen biztos erre is van vmi megoldás hogy a legtutibb sebesség kijöjjön belőle!
Egy válasz jo volna... köszike!
-
fatal`
titán
válasz
várnarancs #4726 üzenetére
Nekem 3000en megy az alaphűtő (azt hiszem még a 2.4es P4hez adták, de lehet hogy ehhez a 2.8ashoz már nem tudom).
-
ANT
őstag
válasz
várnarancs #4723 üzenetére
Nem lehet, hogy nagyobb ford.számú venti van a hűtőn?
-
fatal`
titán
válasz
várnarancs #4723 üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam már
Nem tudom, de gondolom a kisebb FSB miatt.
-
fatal`
titán
válasz
várnarancs #4718 üzenetére
A gyári hűtő nem bírja már visszaosztva sem 3.4en
-
Qkackca
őstag
válasz
várnarancs #4717 üzenetére
Milyen steppinges a procid vagy sspec?
Sztem ott lehet a vége 240 körül ez esetben, a lapnak tudnia kéne, a ramnak is, a agp/ pci frekit rögzítetted? A ramok jók, nem fagynak? Kézzel nézve a bordát is reális aza 55 fok?
Az aláírásodban szereplő másik rampár nélkül hajtod? Tápod bírja még? Procihűtő? -
bgabor911
csendes tag
-
-
várnarancs
addikt
Nah hy all!
Elkezdtem újra nyúzni a gépemet (2.6 NW HT 512, ASUS P4C800-DLX, 2*512 500 KingMax HC). A helyzet az, hogy 13*240 fölé stabilan az istennek nem akar menni. Ugye alapon 1.5-1.525V-ot esznek kb. Nah, ha felrakom mondjuk 13*245-re és 1.675V-ra, akkor sem stabil. A ramok meg ugye 1:1-ben, azért 500asok, 3-4-4-8-ban. Mindenképpen fagy. Ha hiszwek Everestnek 55fok fölé nem megy a CPU, BIOSban alapon 49fokot ír ki:S 5lete van vkinek?
Super P1:
1M: 43sec
2M: 1:38sec (240-es és 244-es FSBn is)
üdv
V -
fatal`
titán
3.2re sikerült húzni a C0 steppinges prescottom a gyári hűtővel. Ez jó eredmény a körülményeket figyelembevéve?
-
zsid
senior tag
válasz
Qkackca #4714 üzenetére
Biztos. Csak eddig néztük, és ez volt az uccsó amire emlékszem. Everest riportom, csak default van. De ha belekukkantok, akkor 1:1 DRAM: FSB nél a 480at 3600MHznél proukálja, szal lehet mégis csak vissza volt véve a ram.
( A saját rendszeremben a ramok csak 472MHzet mentek 2,5-3-3-6 1T nél, szal lehet tényleg csak az a domináns emlék, hogy mennyit ment
)
-
zsid
senior tag
EGy 3.0 E0 Prescottja vna havernak, alapfeszn simán ment 3800MHzen, a ramok meg 480on. Feljebb nem próbáltam, mert nyár volt, az Abit IC7 fölémért, meg a Zalman cnps7000alcu is mleedett rendesen. Gyakorlatilag csak az FSBt emeltem, a ramokat sem osztottam vissza, mert 3-3-3-9 2T nél simán vitték a 480at ( Nanya M2U51264DS8HC3G-5T és Samsung TCCC).
Hagyd a szorzót, csak oszt vissza a ramokat, fixáld az AGP/PCI t és mennie kell annak feljebb is. -
PapG.
tag
-
PapG.
tag
Hali!
Egy P4 3GHz Prescott-ból szeretnék valami többet kihúzni, de nem nagyon sikerül
Egy Asus P4C800 Delux lapon ketyeg, 800 FSB mellett 4*512 400MHz DDR társaságában
Na most bios-ban, csak az fsb értékét tudom 200ról szépen lassan emelgetni, de azonnal instabillá válik a gép. (akkor is ha takarékra veszem a ramokat) A CPU szorzója pedig fixen 15*, nem tudom állítani mert: "Ratio Status: Locked." Bios frissités után is locked. Valami olyasmit olvastam fórumokon, hogy ezt a szorzót csak a 3.2GHz és e feletti prescottokon lehet babarálni...
Valakinek esetleg van valamilyen ötlete, mert vagy 800MHz-nyi teljesítményt bele szeretnék préselni még valahogy.
Köszi előre is -
lala42
őstag
válasz
bgabor911 #4706 üzenetére
Hali! Ha még nem oldódott meg a problémád, akkor az a baj, hogy a RAM-ok nem bírják azt a 30-35%-os emelést. Ugyan nem ismerem a Foxconn lapokat közelebbről, de a DRAM frekvenciát vedd manualra és csökkentsd. Valamint az időzitéseket (timming) szintén manualra és adj neki 5-5-5-15, vagy alap értéket, amit a RAM-od támogat.
-
bgabor911
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám CPU ügyben, és úgy tűnik most megfelelő fórumot találtam a kérdéseimmel.Szóval van egy E4300-as Core2duom, egy Foxconn 945G7AD-8EKRS2H lapban, két giga 800-as rammal, amik viszont 667-en mennek, mert ennyit tud csak a lap.
Olvastam a neten, hogy az E4300 jól húzhetó, így a 1.8-as alapórajelről szeretném felhúzni 2.4-re. A netes tesztek alapján ez nem kéne hogy problémát okozzon.
Igen ám, de a gond az, hogy bármit is állítok be a BIOSban a CPU-val összefüggésben, újraindításkor az értékek visszaáll defaultra. (pedig más beállítások változtatását rendesen megjegyzi a biosn, de ezt nem)
Szóval ugye a biosban (phoenix bios) van a processzorral foglalkozó rész, FSB, frekik, satöbbi. Átállítom manualra, hogy tudjam módosítani a beállításokat. Majd megváltoztatom a beállításokat. Utána save és exit, a gép újraindul.
Belépek a biosba, és látom, hogy a processzor beállításai újra defaulton vannak.
FSB, frekik, minden.Namost ez szerintetek mi a fenéért van?
-
mycso
veterán
rup1u5: Egy ilyet találtam sis 655TX...
salesman: Ahogyan a kolléga is mondta, 100% terheltség esetén ne menjen 70fok fölé a proci hőfoka (én az everestet szoktam használni hőfok monitorozásra)
Mivel gyári hűtőd van, csak óvatosan a fesszel mert hamar el fog kezdeni melegedni. Én a 3 gigás prescottomnak 1.6v-ot adtam max, de nem ezen a feszen használtam tartósan!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest