Új hozzászólás Aktív témák
-
saac
csendes tag
válasz
Qkackca #4731 üzenetére
NMe tezsteltem még mennyit megy a proci cska probalnek vhova elindulni hogy jobban porogjon a gépem mert igy alapon tuti hogy nincs kiaknazva az a lehetoseg ami meg a prociban és a memoban rejlik.... szoval nem bannam ha valaki konkretan leirna hogy melyik irany is a jobb és ha neki ilyen procija van o meddig huzta...! köszike;)
"Pók ember feeling"
-
zsid
senior tag
válasz
Qkackca #4714 üzenetére
Biztos. Csak eddig néztük, és ez volt az uccsó amire emlékszem. Everest riportom, csak default van. De ha belekukkantok, akkor 1:1 DRAM: FSB nél a 480at 3600MHznél proukálja, szal lehet mégis csak vissza volt véve a ram.
( A saját rendszeremben a ramok csak 472MHzet mentek 2,5-3-3-6 1T nél, szal lehet tényleg csak az a domináns emlék, hogy mennyit ment
)
-
Tombolo
tag
válasz
Qkackca #4686 üzenetére
adatlapomon vannak a hozzá való kacatok. Ez egy Prescott. 1.575-ig mentem vele. De még egy kicsi kellene a kerek számhoz, így teszt közben még kilép. 4 giga az álmom. 3.9-en még 1.525-ön megy stabilan. De a négyes nem akarja adni magát
Egy teszt erejéig akkor mehet akár 1.6 V is? Ez a kíváncsiság...
-
válasz
Qkackca #4666 üzenetére
De végülis ha meghúzom egy kicsit, mondjuk 166 fsb, ramokat felosztom 200-ra vagy felé (ha lehet fsb felé osztani persze...) és akkor csak jobb teljesítmény érek el, mintha 133/133-on menne.
Csak szerezni kell egy jó alaplapot.
De még meggondolom, hogy érdemes-e 5-6ezer forintot kiadni ezért...szerk: megnéztem, a leggyorsabb northwood alapórajele 3,4GHz, szal odáig csak eljutnék
-
-
engusz
veterán
válasz
Qkackca #4648 üzenetére
Ez egy DTR (Desktop Replacement) notebook, ezért van benne rendes LGA775-ös proci. Külföldi fórumokon már keresgéltem, de nem túl sok sikerrel. Találtam olyan emberkét, aki szintén ezzel próbálkozott, de csak elméletben. Elméletileg holnap érkezik a proci (631), jövő héten pár hővezető lapocska, így kedden vagy szerdán ki fog derülni, hogy működőképes volt-e az elképzelésem. Ha nem, akkor morci leszek.
-
forest_ns
tag
válasz
Qkackca #4638 üzenetére
Köszönöm a linket, nagyon jó!
Azt nem tudod véletlenül, hogy mit jelent a 0.13-as technológia, esetleg hogy viszonyítható a 90 nm-es technológiához?
Ha 533MHz-es bus-os procit választanék, mire számíthatnék?
És még egy dolog; Win alól milyen progival tudnám húzni a gépet? Márkafüggő progikat találok csak, és Acer-hez egyet sem -
forest_ns
tag
-
HunChaos
aktív tag
válasz
Qkackca #4619 üzenetére
nah újjabb órák teltek el mindenféle próbálgatással...ramok lebutitva,mint időzítés,mint freki..fsb felment 225ig,sok fesz mindennek (cpu 1.5V),5/1 bios cheksum..5/4 eljut winválasztó ablakhoz,de ahogy lejár az idő kifagy...lehet újra kéne rakni win-t,de sztem nem..egyszerüen ,csak nem stabil itt már a cucc...hát azért vártam azt a stabil 4.5ghz et ,de be kell érjem instabil,de 4.5ghz el
-
HunChaos
aktív tag
válasz
Qkackca #4617 üzenetére
a ram alap 533-as de feszemeléssel 600on volt stabil amit néztem...
na de mindegy
raktam ventiket a chipsetekere
adtam mindennek +feszt,pcie és pci frekit rögzítettem
procinak is adtam bőven feszt,próbáltam ramot mindenhogy lewosztani,feszt adtam,rontottam az időzítésen.
4,2Ghz>> win nem tölt be
4,3Ghz>>win nem tölt be és utána újraindul,vagy nem ,de köv indításnál "bios cheksum..."
4,4Ghz>>indításnál "bios cheksum.."sztem proc még bírná,csak lapom nem..
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4607 üzenetére
A vkari nincs tuningolva azt nem is szeretném.
A hőmérséklet a szokásos mindíg nő pár fokkal egy kis fesz emelés után átlag 33°C.
Kipróbálom persze majd egy kicsit visszább véve csak egy kicsit furcsa.
A poci fsb: 300 nem is veszem feljebb mert már akkor nem bootol a windows
ram: http://kepfeltoltes.hu/view/080412/nem_k_ser_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
valamiért más érték van memóriatesztnél mint ha cpu-z-vel nézem ez mitől lehet?
vkari: http://kepfeltoltes.hu/view/080412/gpu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4601 üzenetére
295-re felhúzva és semmi feszt nem adtam egyiknek sem amit írtál akkor az everest stabilitástesztje 8 perc után hibát észlelt és leállt.
300-on kikapcsoltam a transaction boostert mad windows betöltés után leállta az ati catalist meg a wgatry olyan címszó alatt, hogy hibát észlelt és leállt.
Ezután adtam +0,1-et a vcore-nak a pll-nek és levettem 100mhz-re a pcie-t most nem állt le egyik progi sem. -
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4599 üzenetére
Nos majdnem mindent leírok hátha jól jön:
PCIE frequency: 101 mhz
Dram frequency: 967 mhz
Dram timing control: Auto
Transaction Booster: Auto
Clock overcharging: Auto
Cpu voltage: 1.3875V
Cpu voltage damper: Auto
Cpu Pll Voltage: 1.50V
Dram Voltage: 2.10v
Fsb Termination Voltage: 1.30V
North Bridge: 1.40V
Kb ennyi van amiket állítottam 298 a plafon de ott tesztnél újraindul 295-nél meg hébe-hóba úgyhogy inkább maradtam a 290 stabilnál. -
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4575 üzenetére
Nos megérdeklődtem a vdroppot a p5k-s topicban és ez nem meglepő a p5kc lapnál.
Azt mondták, hogy szinte mindenkinek előfordul ekkora, így javaslatukra kapcsoltam be a cpu voltage dampert, amivel javulást értem el.
De nem is ez a lényeg hanem továbbra is érdeklődnék, hogy mit javasolsz még beállításként a nagyobb és persze stabil sebesség eléréséhez.
Hivatkozva a (#4573), (#4577)-es hozzászólásokra. -
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4572 üzenetére
Thx!
úgy néz ki 295-nél megadja magát adtam még +0.1-et a vcore-nak meg a ramoknak is valamint a fsb voltagenak. A biosban a Vcore: 1.39 de terhelésre eléggé visszaesik vagy enm is olyan sok?
itt a link róla: http://kepfeltoltes.hu/view/080403/j__kis_vdrop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tudnál valamit javasolni, hogy miket állítsak még? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Qkackca #4559 üzenetére
Szia. jórészt csak az fsb-t állítom, meg a ram osztót, hogy ne hajtsam túl. 3.56-ig amúgy stabilnak tűnik. Nem vág ki egyből mondjuk az orthos, stb... Azt nem tudom meddig bírná, mert nem próbáltam, de 5-6 percig már ment, ez is haladás. Biztos hogy nem lehet kikapcsolni, mert egy hét alatt azért már ki kellett volna tudnom kapcsolni. Úgy hogy nem tudom.
Amúgy az baj, ha be van kapcsolva? -
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4550 üzenetére
Áhhhh megint elírtam nem 1.19 hanem mint a kép is mutatja terhelésnél kb. 1.3 az alsó határ de akkor ha emelek a cpu voltage-en akkor nem lesz sok???
vagy kb. mennyi a sok amikor már nagyon melegszik?
most 1.38-on van.
hát pontosan nem tudom most megmondani mert Debrecenben vagyok de ha jól emlékszem akkor a C1E support: kikapcsolva erre az egyre emlékszek.
Az utolsó mondatod alatt mit értesz??? -
syckaloz
aktív tag
válasz
Qkackca #4539 üzenetére
üdv
szerintem a régi lapban(Asus P5P800) a hőmérő hülyeségeket mért, mert most (Asus P5K) idlén 31fok a cpu, 100%on meg 55-60 fok. Most 800on mennek a ramok, így 200as fsbvel megy, cpu-ram ration pedig 1:2. Megpróbáltam 266fsb-vel, a ramok 1066on mentek végre, így 3ghzből lett 4 de a win se indult el. Talán kéne neki egy kis feszt adnom?
Hogya tudnám elérni hogy a cpu-ram rátion 1:1 legyen? Eléf bugyta a bios, sehol nemláttam ilyen beállítási lehetőségek. Ötlet?
-
freestylerrr
csendes tag
válasz
Qkackca #4538 üzenetére
És ezen nem lehetne valahogyan segíteni ? alaplap csere nélkül
Hogy azért mégis kicsit többet bírjon ?
No meg elvileg alap 300as FSB - ig bírja .....
Ezt írják ASUS-ék is , meg a Bios-ban is addig lehet nyomatni
De valahogy 3.5-nél többet nem tudok kihozni belőle ...
az olan 230-as FSB de már ugyis instabil néha .... -
freestylerrr
csendes tag
válasz
Qkackca #4531 üzenetére
Nos kedves alaplapomon annyi van hogy ez a fesz vagy plusz 0.1V ... azt csá XD
Vagy csak én nem néztem eléggé tüzetesen át majdnem 1 év alatt a biost XD
Nem tudom eléggé fura mert ha visszaveszem a memokat 266-ra akkor megy 3.6-ot de sokkal lassabb ...
Gondolom a ramok miatt !
Miért is jó nekem ez a G1 ?
Tudtam amúgy hogy melyik a stepping csak gondoltam így teljesebb képet kaphatsz !
Van egy progi ez a Right mark CPU clock utility és ebben vissza tudom rakni a szorzót 14-re de le "Apply"-zom és semmi nem történik ... ujraindítom és akkor sincs semmi ... -
freestylerrr
csendes tag
-
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4514 üzenetére
Mit értesz a "háklis" alatt, hogy valamelyik alkatrész nem tetszene neki?
A gyári hűtő van rajta és pl. ha játszok akkor max 43 C a hőmérséklet de pl. tegnap ráengedtem az everestnek a rendszer stabilitástesztjét és akkor 10 perc után felugrott 54 C-ra. Gondolkoztam rajata, hogy veszek egy hűtőt de nem szeretnék rászánni 8-nál többet.
A voksom a Cooler Master Hyper TX2-re esett.Érdekelne másnak a javaslata is?
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca #4512 üzenetére
Ok és esetleg rendszerteszthez melyiket ajánlod mert olvasgatva 3 kering a 3dmark az orthos meg a prime azt hiszem?
És érdemes venni egy jobb hűtőt rá? Nem mondom hogy annyira melegszik mert ez a széria volt az utoljára kiadott a D0-s steppinges, meg szerintem sose fog egyfolytában 100%-on menni. Tétlen vagyok???????? -
-
trialboy
tag
-
trialboy
tag
válasz
Qkackca #4477 üzenetére
az van hogyha a pci sebességet de csak azt fixálom akkor ad képet de ugyanazt írja, de ha már ráteszem a pci-e 100-as frekit akkor már nem ad képet a gép... miért pont 100-ra kell tenni, nem lehet alacsonyabb vagy nagyobb értékre tenni??? VGA ilyen kor nem számít hogy milyen van benne???
-
trialboy
tag
válasz
Qkackca #4465 üzenetére
itt vannak a pontos adatok:
DRAM CAS# LATENCY: 3
DRAM RAS# PRECHARGE: 4
DRAM RAS# TO DAC# DELAY: 4
DRAM RAS# ACTIVATE TO PREACHA: 15
DRAM WRITE RECOVERY TIME: 4
MEMORY VOLTAGE: 2.60V.2-90V-ig tehető és nekem automatán van.különben [itt] olvastam hogy levegővel 4.5ghz-en is megy vízzel pedig 5ghz-en is mehet, [itt] meg valaki 4.7ghz-et elért nemtudom milyen hűtéssel gondolom vízzel. [itt] a kép ami bizonyítja és nekem pont ilyen procim van, szóval már csak a vízhűtés hiányzik
-
norbi1992
tag
válasz
Qkackca #4461 üzenetére
Hát nem nagyon akarok újjat venni, egyébként alapon oldal nélkül 49 fok fölé még nem ment, oldallal 59 fok, gyári hűtővel.tehát még bőven mehetek, csak hát nem tom mennyi értelme lenne, végülis próbálkozok aztán kiderül volt-e értelme
ja egyébként D1-es , 9-es stepping. mire számíthatok?? most 100*24-esen megy a proci, ddr 200-as ramok (dualban), de 133-mal mennek és 3:4 araányban -
trialboy
tag
válasz
Qkackca #4454 üzenetére
a célomat még nem értem el azért mert most 1.350-1.375 között van a feszültség 15x szorzón 215-ös bus sebességen. ha ennél föntebb teszem a bus sebességet akkor már nem akar rendesen be bootolni és kiírja hogy állítsam be újra a beállításokat. ilyenkor emeljem a feszt vagy a memória sebességet tegyem visszafelé vagy micsoda?
-
-
Qkackca
őstag
válasz
Qkackca #4406 üzenetére
Új fejlemény, sztem kipurcant a drága.
Kivettem mindent, csak a proci maradt a lapba, és még mindig csak a cpu test failed-et hajtogatja, semmi sípolás, hogy esetleg hiányolná a vga-t, vagy a ramot.Másik gépben megy a procim.Másik proci sem megy viszont az én lapomban.
Egy tűnetet észleltem, az északi híd bordája iszonyat melegszik, kb félperc alatt olyan meleg lesz, nem állja a kezem, máskor egész napi működés után is langyi volt. -
Qkackca
őstag
válasz
Qkackca #4400 üzenetére
Mostmár nagyjából értem mit mond: system failed....meg vmi olyasmi keep yourself a hangzás alapján, a de könyvében csak semmi ilyesmi nincs se hangzás alapján se szövegileg viszont kiszedtem a vinyókat, ramokat, vga-t és nem sípol semmire se csak nyomja a szöveget, aztán észrevettem hogy az optikai meghajtók ledjei sem világítanak, úgy néz ki táp halál lesz a végén...
Ja, de a ventik azért pörögnek...
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Qkackca #4381 üzenetére
Asus progija sajnos nem volt jó, egy hibaüzenettel ledobott. Setfsb sem akarta amit én, auto 200 fölé állította az fsb-t.
Én úgynéztem a procim ebbe a családba tartozik.
Amugy ezt a tuning témát kivéve megy a lapban rendesen. Így akkor a proc vásárlás is előre tolódik kicsit... -
Dani_kp
addikt
válasz
Qkackca #4360 üzenetére
"remek gépőr lesz belőle"
vagy esetleg felvenni videóra ahogy szétzúzod a winyót....mi egyszer 3 haverommal együtt összetörtünk 30 cd-t dvd-t (vegyesen) persze ezek már sz@rok voltak, de köztük volt egy eredeti UHU Linuxos telepítő cd is
, akkor vmi ezer éves pentium procit 1 másik őskövület videkártyát meg egy rossz winyót
aztán ami éghető volt az meg felgyújtottuk
-
Dani_kp
addikt
válasz
Qkackca #4357 üzenetére
Aha értem akkor a táppal nem lehet gond ezek szerint. és milyen a winyó, milyen idős, mi a márkája...stb. lehet h az a rossz (lehet h hülyeséget írok, de az nem képzelhető el h vmi nem stimmel a winyóval mondjuk zárlatos vagy valami és ez álltal amikor rákötöd a tápra ennek hatására old le a tápegységed) Vagy esetleg ha külön próbálod akkor működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged