Új hozzászólás Aktív témák
-
apro
senior tag
-
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam ebben a topicban az AI Booster progirol!
Tudja vki hogy miért dobálja azokat a szép pirosX-es hibákat folyamatosan

Bios a legujjab verzió a programm sem olyan régi v.!
Szal

-
Petya25
őstag
Ezt láttátok már? [link]
-
mycso
veterán
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Na szóval: A p4 640, nem 3, hanem 3.2GHz-es és lga775 tokozású. Viszont Rgabor23-nak egy abit is7-e van, ami s478-as tokozású procikat fogad.
A northwoodmagos prociknak 512kb az L2 mérete a prescottoknak 1mb vagy a 6xx sorozatnak 2mb.
Azt, hogy milyen magos azért kérdeztem, mert ha ragaszkodik a nw-hoz, akkor arról lebeszélném, ha viszont prescott akkor ajánlanám neki a G1 steppingest, vagy az e0-ból azt amelyiknek kevesebb a hőtermelése.
Bár voltak a régebbi szériás 3.2E procik között olyanok, amiknek állítható volt a szorzója --> bár ezt inkább csak tuningőrülteknek ajánlanám, meg ehez már valami jó cooler is kell. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Rgabor23
üzenetére
Hali!
Szerintem megéri, mert 7600GT-t azért nem hinném, hogy totál ki tud hajtani egy 533FSB-jő 2.8-as pentium, meg hát pl. * 640-es intel is igen baráti áron van kb. 15-16 használtan
és tuningal az is simán tép megfelelő gépben 3.8-4.0Ghz-n 
A memóriaátvitel biztos nagyot nőne a 800FSB miatt meg hát +400Mhz, haveromnál 533FSB procc van neki memolvasás ~4000-4300 nálam a saját memóival 6200-6400-at ment alapon
* A 640-es 3Ghz 800FSB 2Mb cache a 2X annyi L2 tár nem feltétlen jelent nagyobb teljesítményt, ez látható volt tesztekben is mikor a Prescott magos cpu (2Mb) ugyan annyit teljesített mint Northwood magos cpu (1Mb)
MOD: mycso ''Ja és a 3.2-es prescott vagy nw magos??''
Ezt azért kérdezed tőle mert tuningba gondolkodsz, vagy hűtermelés, vagy amit én is írtam csillagozva az L2 tár ??? tanulok tőled közbe csak azért
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
Az Xpötyivel nincs ilyen gond, ismernie kell a procit is simán.
Milyen vinyó ide vagy sata?
Raid (Nem kell raidbe kötve lennie, elég ha raid porton van) ?
A vinyó megy másik gépben is?
Csak a scotty-val csinálja ezt, a celeronnal megy minden rendben?
Leellenőrízheted az adatkábeleket, tápcsatlakozásokat is. Lehet a tápod nem bír vele.
Esetleg vmi bios frissítés?
Tessék itt van pár kósza gondolat...
-
apro
senior tag
hali
én akkor jártam igy, amikor keztem tuningolni a procinat, igaz nekem satás vinyómvan
és újrakellet telep az XP-ét mert akar mit csináltam nem indúlt el ,
de szerintem lehet csere útán az első inditáskor kiűtött az xp-ről valamit
de szerintem alapbol egy proci cserénél nem lenne szabad neki ezt csinálni -
Rolci
tag
válasz
Qkackca
üzenetére
Az operációs rendszer nem más mint at XP sp2-es.A másik proci egy celeron 2.13 Ghz proci. Most fordul elő ilyen előszőr.A Biosban minden ok! nincs semmi beállítás erre az esetre.(Albatron 875 ) Régebben ilyen procival futott az egész. Akkor sem kellett semmit átállítani! A CD-t felismeri. Amikor a cd-ről elkezdene telepedni a windows akkor a hardverkiépítés vizsgálata után a cursor villog elalszik az addíg villogó HDD led és ennyi!
Tehát valaki 5let mi lehet a gond?
A proci tehet erről? PLEASE HELP!
-
Qkackca
őstag
válasz
zsbacsi
üzenetére
Az lenne a lényeg amelyik az ICS, RTM vagy ilyesmi kombináció lenne...
Nézzd meg a clockgen honlapján van-e a tiedhaz hasonló chipsethez való, azt még ki lehet próbálni, egyik ismerősömnek működött
Na igen, ha rosszat választ az ember aból biza úraindulás lesz, de akkor is ha jót választ csak a proci offsetjét vagy mit nem jól állítja be.Ezért használom a systool-t, de nekem ismeri a pll-t és az jó
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
Helló!
Mi az op.rendszered és csak most fordul elő ilyen először? Mi a másik proci?
Mert pl a régi windows-okat nem igazán szereti elsőre a prescott...de a biosban lennie kellene (legalább is az Asus lapokban van egy bizonyos beállítás) vmi ilyesmi eshetőségre.
Pl a Win Milleniumot meg gondolom a korábit is csak akkor tudja használni ha azt (ha minden igaz Legacy vagy ilyesmi, így fejből nemtom) a beállítást állítom be a biosban, illetve a telpítésnél futtatni kell vmit a lemezről (na ezt meg most pláne nem tudom).De utána müxik.
Ha ilyesmi a problémád akkor vmi kompatibilitási gond lehet. -
zsbacsi
csendes tag
válasz
Qkackca
üzenetére
Megnéztem az ICS felirat utáni számot megint, olyan nincs a listában. A PLLen pedig egy teljesen más szám/betű kombináció volt, persze a listában az se volt.
Aztán elkezdtem kísérletezni, hogy a különböző lehetséges PLLek közül válogatok. Na ott az 1ik választásnál teljesen lefagyott a gép
aztán mikor újraindult, kiírta hogy overclocking failed, és stb.. szóval ez a program nemtudom mit akar itt állitgatni nekem, de érdekes volt 
Mindenesetre írtam Asuséknak mailt, majd meglátjuk egyáltalán reagálnak-e rá.
-
Rolci
tag
Sziasztok!
Nem tudom, lehet, hogy nem ebbe a fórumba kellene írnom, de azt hiszem Ti tudtok segíteni!
A jelenség a következő: Van egy pentium 4 3,00Gzz-es 478-as prescot magos 800 fsb-s processzorom. Amikor bekapcsolom a gépet teljesen tökéletesen beindul. A biosban is tökéletes minden. Viszont amikor kellene indulnia a rendszernek, egyszerűen nem ismeri fel a Winchestert! Kipróbáltam másik winyót is ua a helyzet. A Biosban felismeri a winyót fel is pörög meg minden. De nem akar egyszerűen be bootolni , a cd-t dvd-t felismeri meg minden. Ezek után átraktam egy másik procit a gépbe azzal meg teljesen tökéletesen szuperál. A kérdésem az lenne, hogy van-e erre megoldás? Valaki tapasztalt már ilyet? Egyáltalán létezik ez? Ha igen mi köze van a procinak a winyó felismeréséhez oprendszer indításakor?
Tehát HELP! Kérlek segítsetek!?
Előre is köszi!
-
Qkackca
őstag
válasz
zsbacsi
üzenetére
A Clockgen lehet hogy ismeri, csak magától nem, ha beállítod akkor mehet.
Azt könnyen megtudod nézni te is, hogy milyen órajelgenerátor (PLL) van a lapodon.
Ha minden igaz az északi hídtól balra van egy kis chip rajta feliratokkal (pl ICS 952607 P4P800 esetén) ami mellett van egy kis fémszínű, majdnem ovális alakú (na jó, lekerekített téglalap
) -felülnézetben- 'bigyó', az a PLL. A chipről leolvasod a kombinációt, majd ha van akkor beállítod a clockgen-ben és működni kellene. -
zsbacsi
csendes tag
köszönöm a segítséget!
(sajnos egyik program sem tudja kiolvasni a kívánt adatokat, mert a lap PLL típusát nem ismeri egyik sem)
viszont az nem lehet, hogy az alaplap automatikusan mindig beállitja a megfelelő frekvenciát, PCI és AGP esetén? mert pl ha nem celeron procit teszek be, hanem rendes P4-est, akkor ugye annak az FSBje 800MHz, és nyilván nem fog ettől sem elfüstölni pl a videokártya. pedig nem 533MHz marad az FSB.
amikor meg feljebb veszem a celeron proci FSBjét, akkor az alaplap szempontjából ugyanaz történik, annyi a különbség hogy a proci kicsit gyorsabb lesz.
mondjuk ez csupán találgatás, nyilván kiderülne az igazság, ha lenne vmi program, ami kiirná az áhított adatokat, dehát egyenlöre nem találtam ilyet.
aki esetleg tudna még mondani 1-2 lehet hogy működő programot, azt szivesen olvasnám. -
pityeszka
őstag
Vki eltudja nekem magyarázni hogy mi az DRAM Idle Timer

-
pityeszka
őstag
Na én még mindíg ott vaok hogy:
Singleben megy a gép mint a tik-tak!
Memtest semilyen formában nem dobott hibát!
Dualban mind1 milyen időzítéssel ujraindul a machina,sem a1-b1 sem a2-b2-ben nem hajlandó müködni!
Talán fesz emelés segíthet vmin???
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Hi, lehet túljárattad esetleg ?
megyek megkérdem az Abit ni8 sli topicba, hogy van-e valaki aki bármilyen cpu-t 235FSB-felett járat-e, ha van és neki megy a szekér, akkor én most írom meg a végrendeletem 
MOD: én már mindenre gyanakszom, lehet tápot is cserélek, próbaidőre...
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
ClockGen progival megnéztem és szerintem minden jó most=
CPU: 3509,87 FSB: 233,99 RAM: 267,42 PCI-E: 99,95 PCI: 33.32
Szerintem ez így jó
lehet váltok 805-re az 190FSB-vel elketyeg 3.8-on is sok szerencsével vagy 180-al 3.6-on esetleg de már 3.4-en is állítólag gyorsabb mint a 630-am 
De ha télleg az FSB-t nem bírja a deszkám 235 felett akkor LOL az, hogy 100-325-ig állítható, a RAM 400-1300-ig meg hát...
-
mycso
veterán
-
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
zsbacsi
üzenetére
Hi!
Manualba sincs AGP fix-ről infó ha jól néztem...
Neked nincs valami ABIT féle érdekes bios-os esetleg, hogy Ctrl+F1 és rejtett menü előjön
(csak tipp)
Nekem volt egy sis645DX chip-es Asus-om és abba se volt AGP/PCI fixálási lehetőség, mégis a 2000-res cerka vígan szaladgált 2600-on bár ott 100FSB-ről 133-ra lett csak emelve, de 133-at tudott a deszka
semmi baja nem lett a ki FX5700-amnak 
Várd meg a nagyok véleméynét
[Szerkesztve] -
zsbacsi
csendes tag
hello!
nemtudja véletlenül valaki közületek, hogy Asus P4S800D-X alaplap biosában miért nem találok olyan menüpontot sehol, hogy az AGP/PCI frekvenciát fixálni tudjam?
lehet hogy az alaplap magától beállitja minden esetben a helyes frekvenciát, ha az FSB-t állítgatom? -
Qkackca
őstag
Nah már nekem is kezdi...
Az új szerzemény ram 2.55V-on 2,5-3-3-6-on fogja magát és újraindítja a rendszert kb 10 perc után, teszi ezt azután hogy tegnap jól megcibáltam a rendszert egy másik rammal...
Remélem nem szállt el semmim csak egy kis fesz majd segít rajta.
-
P.e.t.ya.
senior tag
Uff!mycso IGAZAD volt
Beteszteltem két full különböző Hynix ramot dual channelben...és lássak csodát...frankót műxik.Sorry,h hülyeséget pampogtam.Lassan meg kéne szoknom,h hallgass az okosabbra 
-
pityeszka
őstag
Am here!
Na most tévedtem el a dual channelek mezejében a memtest dc-ben sem jelzett hibát!
Lehet most tényleg szerepet játszik a Vendor List!!!
-
pityeszka
őstag
Good Evening all!
Nah lefutattam a singlebe a memorikat sehon semmi hiba!(egyelőre)
Most jön a ''nemkedvelt dc''![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jah elképesztő hogy milyen nehéz manapság A/meghajtót szermányolni
-
mycso
veterán
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Azt láttam is, hogy a pci-e frekit fixáltad, de én nem is az kérdeztem, hanem a PCI-t.

A chipsetre érdemes rárakni valami coolert. /bár az abit nf4 chipset hűtését nem ismerem, asusnál adódtak gondok a passzív hűtés miatt --> fagyás, újraindulás, no tuning/
Tehát első lépésben próbáld meg, hogy fix pci és valami coolert a NB-re.
Lehet, hogy valamennyire jó de én azt írtam, hogy nem egy tuningdeszka /asus p5b/delux, giga ds3/4 stb i965, i975/
Az egy dolog, hogy más lapban mennyit ment és milyen fesszel, a te lapodban lehet csak ennyi a baj, hoogy feszt kell neki adni. -
Mr.Skynet
senior tag
Igen fixáltam a PCI-E írtam is

Abit AA8 XE deszkába ment 4.3-at
Nem adtam neki + feszt 3.5-nél, mert 3.6-ot még az Asrock-ba is ment alapfeszen
+ kegyetlen forró ez a Nforce4 északi híd, igaz hőcsöves hűtés van rajt de attól, hogy máshova vezeti el a meleget attól még kávét főzhetnék rajt
ráadásul nagyon rossz helyen van az egész, ventit is a ház kűlső felére tettem most nagyon jól szívja a meleget a bordáról, volt vagy 60C venti nélkül most kb. 30C mostmár téleg szuper a hűtés mindenhol 
Köszi a választ
és mért nem olyan jó tunigba az én drágaszágom 
-
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
Hát pont az a lényege ennek a QVL cuccnak, hogy abban leírják, hogy melyek azo a ramok/chipek amik tutira mennek dualban az adott lapban és tökéletesen működnek.
Tehát amelyik nincsen benne, azzal megeshet, hogy nemfog tökéletesen működni /bár elég ritka/.
Még azt a memtest dologt mindenképpen nézd meg, úgy hogy mind2 ram bentvan single ben, aztán duálban.
Kíváncsi vagyok, hogy mit ad. -
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
Ja azthittem a win sem jön be.
Magyarán, ha gyengébb időzítéssel hagyod DC-ben azaz 2.5-3-3-6 helyet 3-4-4-8, akkor is megmered a win?????
A ramon nincsen rajta, hogy mennyi a gyári időzítése???
Ha nincsen akkor a fentebb általam ajánlott CPU-z progival megnézheted az SPD fülnél, mind2 ramét. Természetesen a táblázat azon része érdekes, melyek a 200MHz alatt vannak. -
mycso
veterán
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Milyen lapban ment 4.3-at???
A te lapod az nem valami mega hc tuning lap.
3.5 felett feszt adtál a procinak, úgyse csinált semmit?
pci-t is fixre raktad???
Csökkentett mód nemis terheli meg annyira a gépet + egy csomó eszközt nem tölt be, tehát esetleg pont azt az ezközt sem indítja el, ami a restartot idézi elő. -
mycso
veterán
-
gabi123
senior tag
-
pityeszka
őstag
Szia!
A helyzet az hogy performance mod standardon van mégis elszáll a pat !!!
A másik hogy a könyvben nincs feltüntetve ez a típusu memória
A másik két slotban is ua az van>>reboot!
Ezt a memtest 86-ot meg gyorsan leszedem vhonnan!Esetleg vki 1 linkk
Az időzítések jelenleg 2.5-3-3-6! LoL ez a memtest floopyról fut mert nekem az nics b..ki!!
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
i865pe lapoknál a PAT tuning hatására kikapcsol.
A lapodnál, ha a biosban a performance mode menüt standardra állítod, akkor tuning alatt is aktív marad a pat.
Nézzd meg a lapod könyvében vagy a honlapon /QVL/, hogy ezt a tipusú ramot támogatja-e a lap DC-ben.
Illetve nézd meg a másik két foglalatban.
Időzítések nincsenek elbabrálva???
Ja és én a helyedben azért csak megnézném memtest86-al a ramokat.
mod.: látom közben Qkacka megelőzött
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
válasz
pityeszka
üzenetére
A tápnak a dc-hez? Sztem semmi, azt a kékhalálra írtam volna

A haveromnak szar már a tápja és folyton besípol a riasztás hogy a kritikus érték alá csökkent a fesz. Illetve tetszőlegesen
fogja magát kivág 1 szép kék idézetet hogy IRQ less thaneqaul vagy ilyesmi + fizikai memória listázása. Mondjuk nemtom mi az összefüggés...Igaz a win már vagy 4 vírus fertőzésen túl van, pár fájl hiányzik, de csak nem akarja újratelepíteni 
A PAT-ra az a megoldás hogy a Performance Mode-ot az Advanced fülnél állítsd Standard-ra (kösz mycso
) -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
pityeszka
üzenetére
Hali!
Ha ki akarod kapcsolni a kékhalál utáni restartot, nyomj F8-at rendszerinduláskor, és válaszd ki a ''rendszerhiba utáni automatikus újraindítás letiltása'' opciót.
FSB-húzásnál általában az ''Unmountable boot volume'' csöveget szokta kidobni.
ha jól tudom, a vinyó vezérlője nem bírja azt a frekvenciát. (ha minden igaz, a pci órajelet az fsb-vel 1ütt emeli)
Tudja vki, hogy meddig lehet tépni egy 631-es P4-et??
(15*200MHz, 2Mb 800as FSB) -
pityeszka
őstag
válasz
Qkackca
üzenetére
Kösz a tippeket!Egyébként a tápnak mi köze lehet a dc-hez

Régebben mikor csak 2*256-om volt 1 hynix és 1 samsung gond nélkül mentek duálban,nem tom mi a gond?!A ramjaim egyébként 2*512 Kingmax és tuti jók
Eszköz leírása
DIMM1: Kingmax MPXC22F-D8KT4R
DIMM1: Kingmax MPXC22F-D8KT4R
Az az érdekes számomra hogy mind2 ua
1 másik fura dolog még a számomra hogy ha emelem a procinak az fsb-ét elszáll a pat és be sem lehet kapcsolni,pedig a biosban azt írja hogy ENABLED!A kék halálra nem tok mondani semmit mert kb 1 mp-re ugrik be és reboot
-
Mr.Skynet
senior tag
Halihó!
Valaki mondja meg nekem mit nem bír a gépem
konfig az adataimnál
Default minden tökéletes
Tuning: PCI-E fix 100Mhz memó mindig 533Mhz (4-4-4-12 cr1) LTD szorzó 4X, 234FSB atomstabil az egész (3510Mhz) de ha 240FSB-re rakom (3,6Ghz), amint elkezdené tölteni az XP-t kajakra befagy! az érdekes, hogy csökkentett módban hibátlan 
Csökkentett módban ugye nincs EIST, erre kikapcsoltam a bios-ba hátha akkor jó lesz, a procc 4300-at is ment már (1.433V), hűtések is rendben, régebben olvastam itt, hogy sata vezérlők eltűnnek bizonyos FSB felett ezeket is kikapcsoltam
Valaki tudna nekem 5letet mondani?
-
P.e.t.ya.
senior tag
Gondoltam akkor ziher a dualban futás ha egyezik a szám...de akkor nulla köze lenne hozzá...
Nekem is csinált ilyeneket 2 Hynix RAM az IS7-esemben anno.Single-ben zsírul futott,de dual-ban bluehálálen
Aztán cseréltem full egyforma RAM-okra,és meg is oldódott a problem. -
P.e.t.ya.
senior tag
LOL
...''a napirend''...el lesz a srác egy darabig
.De elsőre csináljon szerintem egy everest reportot,és abból kiderül egyből,h mifélék azok a ramok és egyezik-e a típusszám.
Gúd nájt for evrivan!
-
Qkackca
őstag
válasz
pityeszka
üzenetére
Van egy tippem...
Tuningot lődd ki, kezdj mindent alapról. Biztos jók a ramok? Próbáld ki máshol is. Porold le a ram érintkezőit és a foglalatokat is. Meg ha már itt tartasz kifújhatod a házat/alaplapot is
. Nézd meg vhol támogatja-e egyáltalán a lap azt a ramot, bár valszeg igen. A proc + a lapnak is támogatnia kell a dc-t. Esetleg ha még nem próbáltad berakhatod a másik foglalatba is...
(A kedves kéküzenet mit ír? Lehet hogy a táp lesz a hunyó
)
Elsőre ennyi ötlött az eszembe. -
pityeszka
őstag
Hy all!!!
Lehet hogy nem ebbe a topicba tartozik ez a kérdés,csak azért teszem itt fel,mert nekem is 3.0-s HT presscotom van
Szal a kérdés az hogy az istennek sem megy a memóriám dc-ben és nem tom hogy mit csináljak má vele!A procinak nem tetszik ez a felállás vagy esetleg a lapomnak(asusp4p800se)nem tetszik a memória???Pedig párban vettem de nem izgatja a dolog annyira,singleben meg megy mint az óra de ha berakom dc-be pár perc után kék halál és win reboot!

Szóval f....om nincs hogy mit csináljak vele
-
fv82
tag
köszi mindkét választ, akármi is van a mikland lámult és szerintem azt hibázták el hogy 775 helyett a 478hoz írták
-
fv82
tag
Sziasztok nagyon nem vagyok járatos intelben, de lenne egy kérdésem:
478 INTEL PENTIUM-4 3,06GHZ CPU SOCKET-478 800MHZ 1MB
Ez a proci úgye Prescotos és támogat hyper threadinget?
előre is köszi a válaszokat -
apro
senior tag
válasz
Qkackca
üzenetére
nem
az én lapom nemis támogatja azECC-ramot
még alapodhoz anyit.(nekem is azt irja ,hogy intel,3,2GHZ-ig támogatás)
és mégis 3751MHZ-én megy szerintem az csak egy ajálás, és a telapodat elnézve aszt is lehetne állítani mert a leirásában szerepel(fsb-thúzni)
hali
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Az a lapod van ami az adataidnál van???
P4P800S-X ????
Mert a honlapon ezt írja:
Overclocking Features:
- ASUS JumperFree
- CPU, Memory, and AGP voltage adjustable
- SFS (Stepless Frequency Selection) from 100MHz up to 266MHz at 1MHz increment
- Adjustable FSB/DDR ratio. Fixed AGP/PCI frequencies.
- ASUS C.P.R. (CPU Parameter Recall)
[link] -
apro
senior tag
-
apro
senior tag
válasz
Qkackca
üzenetére
hali nekem is ilyen value.ram a chipp, azt, nem tudom ,ez a száma(KVR400X72C3A/512)
ez elott egy neve nincs ramjaim viltak és az csinált ilyeneket ,akár hogy akartam húzgálni nem ment, akkor mondták itt a topikban, hogy cseréljem le mert valúszinűleg (sőt) csak enyit birnak a ramok. Nekem még enyit sem birt a régi mint neked -
Prego
senior tag
Hát arra szerintem még várhattok:

-a lapom nem éppen tuningbarát, a Cerkámat csak 10%-ot engedte húzni. (FSB-t nem engedi kézzel módosítani).
-úgy tűnik, bőven elegendő a jelenlegi teljesítménye
-Indulásnál ''Intel CPU uCode loading error, press F1 to continue'' hibát ír ki.
Minden jól működik, csak a legfrisebb BIOS is 2005/11/28 adikai kiadású, és a gyártó is beismeri, hogy ezt a procit csak a következő fogja ismerni (jelenleg beta stádiumban van 2006/08/08 a legutóbbi kiadás)
Beta BIOSt nem igazán merek felrakni.
De ha bármi észrevétel, tanács felmerül, akkor szivesen várom -
Prego
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget prociválasztás ügyben:
A végeredmény:
LS8K2
Akinek ez Kínai: S478 Prescott 3,2Ghz G1 Steppingel, TDP:89
Mindez került 17,5 pénzbe.

-
Qkackca
őstag
-
Degradator
tag
OFF:
[link]
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
Szereztem másik ramot: Corsair cmx-512xl pro (1 pár)
A helyzet:
Tök mindegy mennyi feszt kap, milyen időzítéssel próbálom, 238 volt a max, de többnyire 234-ig jutok a win alatt systoollal az fsb-ben de itt nem stabil.Ha visszaveszem 230-ra 1 picit jobb, de nem sokkal... Fogja magát a win és újraindul....
Perpill 214-en használnám, a win mintha stabil lenne, everest tesztek lemennek, a superpi,de a 3dmark 03 a proci teszt alatt olyan nagy villódzó fekete izék jelennek meg tetszőlegesen, mint mikor szar a driver vagy a vga-nak van vmi baja.Pedig a gyorsulás szemrevaló alacsony időzítés mellett (2-2-2-5).
Ötlete van vkinek mi a szöszt kezdjek vele? -
sekli
addikt
most egy elég jól húzható NW-m van (2.4@3.5 alapfesz, 3.6 a vége...), de egy 200-as FSB-s HT-t szeretnék venni, melyiket érdemes venni, ami valószínűleg jól húzható (a mostaninál nagy szerencsém volt, most inkább biztosra mennék...
-
eXodia
aktív tag
Hi all!
van egy 2.8NW procim és hozzá DDR400-as ramom. jelenleg 200@233 ill. 2.8@3.26-on fut. ha tovább emelek az fsb-n akkor már nem indul el a gép. kérdésem: a proci vagy a ram miatt?
nem csipog semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ford topik
- Bestbuy játékok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem Megy!!!

a tokozást meg marha fejemmel meg se néztem
a többire meg a véleményem, hogy van még mit tanulnom

Utánna nézek aztán jelenkezem!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)