Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
B.Ú.É.K. mindenkinek!
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
várnarancs #2294 üzenetére
RAM visszaosztás megvolt?
amúgy meg sztem lehetséges nálam ugyan ez van 250 felett... -
várnarancs
addikt
2281hsz vki?
Én meg felemeltem az egekbe, de nem akarta vinni a 245öt! emeljen 1.95-re vagy mi?És nekem is melegszik, igaz NW, aminek nem kellene annyira. én nem stock-al, hanem egy AC Super Silent 4 ULTRA-val nyomulok!
-
RECSKA
veterán
NEm értem, miért kell mindent szénnéhúzni!
Egy C2D alá már legalább egy 1900XTX, de inkább egy 8800 dukál, addig semmi értelme a húzásnak, mert egy ''szaros'' 7900GS szintű karit alapjáraton is kihajt! feltételezve, hogy 1024x768 4XAA 16XAF-be van a gamma. A 17-19''-os TFT-k natívjáról már nem is beszélbe!
Tesztelgettük haverral, és egy 4GHz környékére hajtott P4 elég kellemesen kihajt egy 7900GT-t is. Egyik barátomnál láttam a legjobb dolgot életemben!Vett egy gyönyörű Asus lapot, bele egy 6300-at, 1GB ramot és egy 7600GT...
Mondom neki, hogy ennek nem sok értelme volt.
Erre gyűjtött durván 1 évig vazze. Mire vesz másik Videókártyát, addigra már bőven kevés lesz az 1GB ram is. Szerintem inkább egy jó kis D820-915 , 2GB ram, meg egy 7900GS kellett volna, annak azért durvább lett volna a teljesítménye, Szerintem!
-
Sh4rKy
senior tag
hát igen azt elhiszem, most én is majdnem megvettem egy gef 7300GT -t igaz lófasz pénzért, de belegondoltam, hogy inkább akkor már gyüjtök egy kis pénzt és összekaparok anniyt hogy vegyek egy új gépet... C2D yoo is lesz =)
meg mostmár csak 3 hónap és jönnek az új geforce-ok és azokban nagyobb a jövő mint a mostani 7600GT vagy 7900GS-ekbe... szerintem...
úgyhogy jham...
már nem kell sok idő és jön a C2D szénnéhajtás -
Sh4rKy
senior tag
volna egy hirtelen jött kérdésem amit szeretnék megkérdezni a főszakiktol, hogy hogyan tudnám kideríteni, hogy a lap vagy a táp a kevés é esetleg a tuninghoz?
mer nekem van egy olyan érzésem hogy a 300W-s Codegen táp az oka, hogy innen nagyon nem akaródzik továbbmenni...
valahogy sztem maga a proci még menne egy keveset...
ez egy hirtelen jött ötlet
de lehet szimplán csak hülye vagyok =) -
Sh4rKy
senior tag
az lehet, de mostanság ahogy néztem itt a 3GHz-s prescottok szépen megközelítik a 4 GHz-t is akár =)
és ahoz képest azért még kevés az enyém is =)
(amúgy beleolvastam a logout blogodba... grat a karihoz =) bár sztem 70ér már inkább alaplap meg hasonló dolgokat cseréltem volna + egy gyengébb kari, bár ez csak személyes vélemény, nem akarok kötekedni)
mod: hopsz most látom azóta már uj a config =)
nemszóltam =)
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
válasz
Pocok18 #2284 üzenetére
Ez hűtőtől függ.. nekem egy kis coolermasterem van és ez elég jól bírja...
csak nézd mindig a hőfokot...
amúgy meg ha s478-as abit alaplapod van akkor ajánlok egy biosfrissítést ugyanis az én gyári biosomban pl (máshol is olvastam mondjuk...) a hőfok mérő programja rosszul volt megírva és sokkal többet mutatott mint egy frissítés után...
a feszültséget én pl 1,7ig is emeltem hogy feljebb emeljem, de ott is makacs volt...
alapfeszen nekem elment 2,8ig és hogy onnan tovább lépjek kellett majdnem 0,1V-t emelnem
szóval sztem 1,65ig simán adhatod, de mindig nézd a hőfokot
(én ajánlom az everestet)
sok szerencsét =)
[Szerkesztve] -
Pocok18
csendes tag
Akkor feszt még adhatok neki kicsit? Mert úgy nézett ki, hogy akkor elindulna...
-
Sh4rKy
senior tag
Sajnos ez van emberek... A northwoodok elég makacsok =/
Legalábbis szerintem azok a prescotokhoz képest...
Énnekem a 2,4GHz NW-m max 3,15GHz-n volt stabil de akkor már elég észrevehetően melegedett... a fölé az istenért se hajlandó menni, 3,2 nél még bebootol a windows még a játékok is mennek, de ha betolok neki valami tesztet egyből beint...
nekem most 250FSB-vel 1,6 voltal 3GHz-n megy totál stabilan, úgy hogy 60 fokot nem éri el...
Szerintem ez bőven elég, ez már majdnem 30% overclock a kicsikétől...
Most már csak várok pár hónapot és jön az új C2D E6300 aztán majd azt hajtom ameddig bírja...
Jha amúgy meg az NW-kkel kapcsolatban van egy jó kis videóm amin D1 steppingest folyékony nitrogénnel 5,255GHz-re húzták =) Sajnos hogy alapon hány GHz-s volt a proci azt kivágták a CPU-Z albakjából... nha de mind1 =)
Azért brutális...
Kellemes OC-kben gazdag újévet mindenkinek -
Pocok18
csendes tag
A P4 2,8 NW (D1 steppinges) procim nem akar menni 240-nel, igaz, a feszültséget nem mertem nagyon emelni. Csak 0,5 V-al kapott többet, de így sem ment a boot. 235-nél már belépett a windowsba, de az első kattintásnál kékhalál. Mennyi feszt merjek adni neki? Alapon 1,525 V ; 240-nél megpróbáltam 1,575-val.
Más: Kingmax DDR400-as (Kingmax chipekkel) 512 MB singleben, 2,6 V-al 462 MHz! Szerinem elég jó, szerintetek?
B.Ú.É.K. mindenkiNET! -
várnarancs
addikt
Létezik, hogy a 2.6 NW HT 512-m 240-es FSB fölé nem akar menni? 240et viszi alapfeszen, ami olyan 1.55-1.58 körül van, de a 245-öt 1.65-1.68-al sem akarja vinni, mindig kifagy! Mert olyan jó lenne, ha rendesen menne!
-
Retro11
senior tag
válasz
Temple-Anzan #2279 üzenetére
Temple_Anzan!
Légyszives olvasd el az elsö hsz#-t!!!Onnan lehet olvasni 1-2dolgot!!!
Üdv: Retro11
[Szerkesztve] -
Temple-Anzan
tag
hy
valaki tud segíteni proci húzásba??
privit küldjön pls -
Retro11
senior tag
Igen én is erre gyanakodtam a francba
!De mondjuk az is baj hogy a lapom (P5LD2SE) max 1.6ot enged ez van most
!Amugy durva az 1300as fsb alig várom hogy végre 05 és 06tesztet nyomhassak a vidkarival és akkor büntetni fog
!
Visszaosztani pedig nem kellet csak az idözitést feljebb vinni.
Üdv: Retro11 -
mycso
veterán
válasz
Retro11 #2272 üzenetére
Gondolom a ramot visszaosztottad, hogy bírja. /egyébként lehetne ramhiba is/
Ha igen akkor a proci lesz a bűnös --> valószínűleg a 4.9-et már nem bírja.
Mondanám, hogy még adj neki feszt, de már a mostani 1.6-al is a határon táncolsz.
Lapodnak elvileg még bírnia kell ezt at FSB-t.
Tehát valószínűleg proci!!!! -
mycso
veterán
válasz
Qkackca #2265 üzenetére
Hali, fogalmam nincsen, hogy azok mire valóak --> én sosem állítgattam.
Esetleg amikor a biosban ráállsz, akkor jobb fent ad róla egy rövid leírást, talán abból megtudhatsz valamit.
Esetleg az alaplap könyvjéből.
Már nekem sincsen meg ez a lapom, így megsem tudom nézni sajnos. -
Retro11
senior tag
Docci azért nem hiszem hogy baj lenne a lap mérésével meg beállitásával mert a cpu-zben is ingadozik 1.50 és 1.6közt szoval az a volt 1.6!!!De teljesen mindegy mert viszi a 4.6ot!
Mycso: A lentebb emlitett gondra mi lehet a megoldás?4.9en belép a winbe de program nyitáskor kampec fagy vagy kékhalál????
Tomcy7
tag
Köszi! Nekem sajna nem megy alapon annyit, így mivel szinte minden alaplap alulfeszel egy picit, a cpu z azt írja, hogy 1,504-1,520 között ''ugrál''. Megnézem majd, hogy ha visszább veszek akkor mennyire bírja ezt az fsb-t, de szerintem el sem fog indulni. Sajna nekem anno a NW sem ment alapon annyit, sőt 250-hez már 1,725v kellett, hogy stabil maradjon.
Bár lehet, hogy egy másik alaplappal jobban menne, mondjuk azt nem tudom, hogy ez mennyire függ a laptól?! Nekem egy Abit IS7-E-m van, ami már nagyon sok mindent megélt és ezért szeretem is nagyon, mert nem hiszem, hogy más lap ennyit bírt volna alattam! -
Tomcy7
tag
De jó neked, hogy láttál olyat ami alapon megy annyit! Az enyém 3Ghz-es volt és csak 3750-et ment igaz 1.725V-al de azt atomstabilan! Kb 1,5 évig használtam így a procit és semmi baja nem volt, majd eladtam
!
Intel procik 2 tized V-t simán bírnak pluszba!
Tényleg tudja véletlenül valaki, hogy a 2,8-as prescottnak mennyi az alapfesze, nálam most asszem 1,5-1,52V körül van?! -
Qkackca
őstag
Üdv mycso, konkrétan tőled kérdezném, de tremészetesen akinek van/volt ilyen lapja szintén adhat tanácsot
.
A biosban vhol (mintha az advanced fül lenne) VID CMOS Setting ill. a Max CPUID Value Setting mi?
A Vid 1~64 állítható, a másik az disable vagy más állítás van. -
Docci
senior tag
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz
Retro11 #2254 üzenetére
A marsok általában simán mennek 800MHz-et és felette.
Bár vissza is oszthatod a ramot, hogy ne az legyen a leggyengébb láncszem.
Pi-ből az lenne az igazi, ha elindítanál 2-t és mindkettőnél hagynád végigfutni, pl. a 32M-es tesztet.
Egyébként a jelenlegi fsb-d nél is, ha jól számoltam, 1:1-ben 640 körül megy a ramod, tehát bőven bírnia kell.
Ennél a procinál ilyen FSB mellett, már nem a ram lesz kevés. --> már ez is rettentő szép eredmény. -
Tomcy7
tag
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy a procimat meg szeretném izzasztani, de nincs hozzá progim! Tudtok valami olyan progit ami csak a procit gyilkolja a vga-t nem? Ha igen akkor 1-2 linket megköszönnyék!
A procim: [link]
Nem nagyon tudom, ezeket a steppinges dolgokat, ha valaki tudna erre mondani valamit tunongolhatóság terén, azt is megköszönném! Konkrétan arra vagyok kiváncsi, hogy ez a széria kiemelkedő tuningpotenciállal rendelkezik vagy csak sima mezei, vagy =0-val?!
Még annyi, hogy egy GlacialTech Turbine 4500-al hűtöm és alapból terhelés nélkül ha minden venti min-en megy(zárt házban) úgy 48-49 fokos(max fordulaton kb 3-4 fokkal hidegebb). Ez normális hőfok vagy túl magas? A proci a képen szereplő értékeken megy.
Köszi előre is! -
Retro11
senior tag
Docci!
Nekem 1.6vra van állitva a biosba az a max én arra raktam!A Freezeremmel (Pro) maximum csukott ablaknál(Szoba höm21fok) épp hogy 50felé kacsint 51fok nagy ritka!
Szoval az 1.6v al sincs semmi gond mert stabil a hűtés szoval egészen jó!
Amugy érdekes hogy viszaosztva viszi a kerek 4.9Ghz et de miután belépett a vindowsba az első program nyitásánál kikapcsol?Miért?
Retro11
senior tag
Kőszi Mycso
!Ja és az everst mindent visz a Super Pi viszont csak 512K-ig hibátlan (12sec) viszont az 1M az már csak mindig 2.odjára sikerül (29sec)...
Sajna még 3dmarkot nem tudtam nyomni csak a 03at azzal a cpu Score 1330pont!!!Eddig max nekem 1100volt!
Ja és a PC mark nemismeri fel az explorerem igy nem teszteli pedig a 6.0van fent?Na mindegy...
Szoval nem atom stabil viszont a 4.4Ghz az atom kökeményen odab@szosan stabil!
Szerinted kitudnék hozni többet belőle?800as rammal?Mert nekem Kingmaxx Marsom van 667es dualba!
RECSKA
veterán
Sziasztok!
Beléptem ismét a P4 táborba. Régen volt egy 2.6 HT-s P4-em, azt sajnos el kellett adnom, aztán átnyargaltam az XP-khez, de most egy 1.4-es Tualatin Celeron után ideje volt egy picit nagyobb ugrást csinálni.
A mostani cucc egy 3.0 Prescott , G1 , 0 forintos Abit IS7-V2 lappal, meg 512MB noname rammal. Nem nagyon próbálgattam a rendszert, de azért megnéztem, hogy a 250-es FSB megy-e a picikének.És ment! Ezen nem is csodálkoztam, hála a G1 steppingnek, ennyit minimum elvártam tőle. Csak amikor nyomtam a Superpi 32M tesztet, rájöttem, hogy 1.375V helyett bezony csak 1.34V megy a procinak. Azért az már nem olyan rossz.
3766MHz-en , 1.34Volttal, 5:4 visszaosztásban , i848P csipszel nyomott mindenféle finomság nélkül 1.29-et Superpi 2M-ban.Teccik.
MAjdnem jobban, mint a régi P4-em. Az 3500-at vitt, dual rammal meg IC-7el ment, mint atom.
Remélem tavasszal megkapja majd a maga kis DFI alaplapját, és sikerül találnom olcsóé 500MHz-es Ramokat. De ez még a jövő.
U.I.: Azért 19eFt-ért nem volt rossz a proci ( ÚJ! ) és alaplap... Szerintem! -
fer
őstag
válasz
szucsinka #2244 üzenetére
Szerintem nyugodttan megveheted az Asrock deszkát, de a D805 proci nem igazán jo választás, én is ilyet akartam elöször, de az utlsó pillanatban sikerült a rendelésemet egy D820-ra modositani, ez sokkal jobb mert 800-as fsbje van, míg az előbbinek csak 533, és a ramoknál ezt nagyon eszre lehet venni! Amúgy tuning szempontjából is elfogadható az Asrock 775DUAL-VSTA lap, én max 25% tuningot értem el vele, de vannak akik még ezt is túlszárnyalták!
-
Retro11
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Na megérkezett a Freezer Pro-m mostmár 1.6v-on terhelés alatt 51fok a max!És ujabb csúcsot sikerült elérnem (PR) természetesen saját csúcsot sikerült a 4.6Ghz!
Ez jo eredmény?Érdekes hogy minden lefut de mikor kikapcsolom magátol bekapcsol és nem tölr csak majd ha kikapcsolom s ujra be?Na mindeg yitt vannak a képek
!Ja és mi kell hogy felkerüljek a listára?
[link]
[link]
Mit kell behozni?
Docci
senior tag
válasz
Pocok18 #2243 üzenetére
Nem kell egyből megriadni.Nálam a 2.4c üzemel 1.525 volton 1 Abit IS7-E-ben. Szerintem ezek a fesz értékek megfelelőek és a lapod is egészen kiváló. Még anno láttam olyan northwood p4-et ami 1.475 v ot igényelt , de az ritka volt általában 1.5 v , vagy nagyobb fesz értékeket szoktak adni a lapok. (Tuningnal ez azert nem rossz, mert ''alapfeszen'' tobbet visz a kicsike.)
-
Pocok18
csendes tag
Abit IC7-G. Ha By CPU-n hagyom, akkor is 1,5225-öt ad, ami néha (így is) felmegy 1,54-re, igaz kerekítve. Az a minimum, kevesebbet nem lehet beállítani neki. Egyszerűen nincs más lehetőség, csak 1,5225 és felfele.
És ez a proci: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL78Y
[Szerkesztve] -
Pocok18
csendes tag
Mycso! Nincs ötleted arra, amit írtam? Hogy a proci gyárilag max 1,4 V-ot kaphat, nálam meg 1,5225 V a minimum!!!
-
Superman
nagyúr
válasz
szucsinka #2232 üzenetére
Ha így áll a helyzet nem igazán tudok segíteni. mert nem sok olyan lap van, ami DDR1-et és 2-őt is fogad. Ahogyan én látom, a helyzeted most az, hogy vagy, ahogyan Mycso javasolta áttérsz PCI-E-re, vagy - mivel most ruháztál be - eladod a procidat és veszel helyette egy Prescottot, meg valamilyen lapot mellé.
-
.mAEstrO`
csendes tag
Olyan gondom van, h ha több mint 10%-kal húzom a procit, akkor nem látja a sata-s vinyót a gépben. A konfig:
Asus P5GD1 Pro
Intel Celeron D 336 (prescott-256) 2.8 Ghz
2 ATA: Maxtor
1 SATA: Seagate
620 Wattos PFC Chieftec
Ötlet? -
Superman
nagyúr
Én éppen most panaszkodtam a tápos topikban, mert vettem egy FSP EPSILON 600 wattos tápot, de a híres-neves cuccon egy 3D alkalmazás sem fut le.
30000HUF-ért egy ilyen tápot kaptam a gyártótól.
Az egészben az a vicces, hogy azt mondták alulterhelt a táp, de ezt én nem hiszem, mert minden szervízben azt mondták, hogy csont nélkül kellene vinnie a konfigomat. Viszatettem az 520 Wattos Trustot és máris jó lett minden.
Most beadtam egy szervízbe, hogy alaposan vizsgálják meg, mérjék agyba-főbe, aztán visszaviszem, ha ott is ezt produkálja. -
Pigcop
csendes tag
Lehet, hogy a 12 V ágnál kimaradt egy 0 a 4-es elől, mert az elmúlt órákban nézegettem és és 12,22-nél nem volt magasabb, tehát vélhetőleg elirtam. Másrészt szerintem 3 hónap után nem fáradhat el. Mert ha igen akkor igen szarul érzem magam.
A magfesz emelkedést én engedélyeztem az alaplapban 1,525-ig, elmegy 1,35-el is, de az első problémám a rángatózás volt. Amióta az agp frekit autora állitottam a feszt megemeltem a rángatózás elmúlt.
Ebből két lehetséges megoldás adódik:
1. az AGP freki önálló életet kiván élni, mert a 66/33 beállitás nem tetszett neki
2. a cpu frekvencia emelése nagyobb feszt igényelt
vagy mindkettő.
Szóval a fene tudja. -
szucsinka
őstag
válasz
Superman #2228 üzenetére
ez egy kész gép volt (albacomp) radeon9600 pro vkarival csak olcsón hozzájutottam a 7800gs hez kicseréltem ja és simaDDR-es az alaplap csak az a baj hogy a biosba semmi tuning nincs
MSI PM8M3V ALAPLAP VIA P4M800CE CSIPSZET INTEL D805 PROCI 2X512 DDR/400
INNO3D 7800GS VIDEOKÁRTYA AGP
Az asrock fogad DDR és DDR2 IS / AGPX8 SLOT ÉS PCI-EX16 IS VAN BENNE
CSAK AZT NEM TUDOM HOGY MILYEN BIOSA VAN -
Qkackca
őstag
Ha már tápos kérdéseknél járunk akkor mondok én is pár eredményt mely talán kapcsolatban áll az előző hsz-emmel...
cpu: 1,35-1,44
3.3: 3,33-3,42
5: 4,97-5,05
12: 11,86-12,06
Nekem ezek egy délután jácci eredménye sok-sok csatával...
Nem hiszem hogy ennyire ratyi lenne a tápom a proci felől, talán suttyomban csak műxik az a C1E? -
mycso
veterán
LoL.
Dehogy sértődöm, ismerem én a tápokat.
Attol, hogy FSP tápod van, még elromolhat.
A 12voltos ágad kicsit sok /hogy egy ph-s kolléga szavait idézzem: tápod 12V-os tápága a túlterhelés határán van/
a 3.3 jó /3.14-3.47 a norma/tehát a 3.39 még beleesik
az 5v az jó
És hát ez a több mint 0.1voltos magfesz változás sem mondható olyan tutinak.
/tehát ennyit a tuti kis FSP tápodról--> attól, hogy az FSP jó tápokat gyárt, még lehetnek hibái, esetleg egy idő után ''elfáradhatnak'' a tápjai
/
Nekem ilyenek:/bár nekem csak egy buta kis csíftekem van/--> ezek JÓ értékeknek mondhatóak:
mag 1,33-1,35 V
+3,3 az 3,34,
+5 V az 5,06
+12 V az 12,13 -
apro
senior tag
hali nekem Chieftec 410-es tápom van, de az eredmények ,mármint Volt szempontjábol nem hiszem olyan nagy kűl lenne kőztűk szerintem a táp vagy megy vagy kaput ilyen egyszerű, nem? maX csak halk a márkásabb,vagy lehet hogy .nem?
-
Pigcop
csendes tag
Szóval, ne sértődj meg.
Az FPS-re azt irták a tápos totyikban, hogy stabil és pontos.
Kérdésedre a válasz: gondolom a mag a legérdekesebb 1,44-1,57 V között változik.a +3,3 az 3,39, a +5 V az 5,19 a +12 V az 12,4 és a készenléti +5V szintén 5,19.
Azt gondolom elég jó és pontos értékek
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Hát mivel itt olyan nagy lényegi különbség nincsen, azért nem is veszel észre különbséget tesztekben sem.
Egyébként minél ''szigorúbb/kisebb'' annál gyorsabb, tehát 3-4-4-6 a gyorsabb, de igazából az első karakternek van sok jelentőssége, ill. a 2. és 3.-nak van még nagyobb beleszólása a sebességbe. -
apro
senior tag
hali mycso, azt szeretném kérdezni,hogy melyik a jobb időzitési beállitás
a 3.4.4.8
vagy 3.4.4.6
mind kettővel megy de én nemveszek észre sem vált kőzőttűk
teszt eredményekben nagyon min a kűllömb ség -
mycso
veterán
a cpu-z talál hibát
Ezt nemigazán értem, hiszen a CPU-Z ben nincsen teszt lehetőség.
Egyébként amiket írtál az adódhat a proci, ram /esetleg vga/ túlhúzásából ill. a táp miatt is.
pl.: nem ad annyi energiát a cuccoknak, amennyi kellene.
Milyen tápod van, a feszek stabilak /idle-terhelt állapot között/? -
mycso
veterán
válasz
Pocok18 #2195 üzenetére
[link]
Ja ha visszavolt osztva a ram, akkor amiatt tényleg lassulhatott a rendszer egy picit.
Erre mindíg oda kell figyelni, mert ha auton hagyod, akkor egy bizonyos afsb felett a lapok automatikusan visszaosztják a ramot.
Én már több feszt nemigazán adnék neki, bár ha a hőmérsékletek rendben vannak akkor még egy hangyabokányi emelés belefér. -
Superman
nagyúr
Köszi a hőmérsékleti adatokat.
Érdekes ez az FSB emelés, mert: nálam egy MSI GeForce 7800GS videokártya volt a gépben, de lecseréltem egy Gainward Bliss 7800+-ra. Az MSi-t nem zavarta szinte semmi (igaz MSI alaplapban), a prockó 3.8GHZ-en futott. De most a Gaiward állandóan kiakasztja a rendszert. 3.72-nél nem megy feljebb, vagy ha igen,a benchmarkok elszállnak hibával. -
Superman
nagyúr
válasz
szucsinka #2203 üzenetére
Elég sok. A V jelű lap is megfordult a kezeim között. Stabil, de egy low budget alaplap, tehát semmi túlhúzási, extra lehetőség nincs benne, szinte csupasz a biosa.
Ellentétben az F jelűvel, amely egészen tisztességes alaplap. De ha rákeresel az MSI weboldalán magad is láthatod a különbséget, szóval elég nagy. Mindenképpen az F széria javasolt, ha meg tudod még rendelni, vagy venni. -
Pigcop
csendes tag
válasz
Superman #2200 üzenetére
Igen Zalman, nos a hőmérséklet terheletlenül kb 1700-1900 körüli fordulaton 41-45 fok között vándorol, teljes terhelésen pl. everest benchmarkon 55-56 fok 2200-2400 fordulat mellett.
Igen teszteltem a rendszert, de furcsa eredmények lettek az everest éjszakákon át hibamentesen ment, a cpu-z talál hibát, a prime95 megint nem. Úgyhogy fogalmam sincs mi lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Valorant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Facebook és Messenger
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest