-
4100 - 4001
5544 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
Igen az LGA p4-ek nagyja HT-s. ITT nézelődj
A pentium D és a Dual Core procik nem HT-sek, ellenben 2 magosak.
A C2D-k szintén nem HT-sek.
-
mycso
veterán
Alaplapból az abit ugyanis azon 875-ös chipsett van, ami valamivel gyorsabb (és tudja a pat-ot) mint a 865-ös(asus)
A proceszor az már kérdéses (jó lenne tudni a prescott procinak a stepingjét,és,hogy mire akarod használni)
A prescotban ugyan 1mbL2 van de az lasabb mint a nortwi 512-je.
A prescottok joval töbett Fogyasztanak,és melegednek is ,de viszont már van bennük sse 3 és a Ht-is hatékonyabb,valamint jól huzhatók
Nekem volt egy 3ghz prescotom (g1steping)terheletlenűl 20-25w-al töbett evett mint a 3,2 northwodom.terhelten nincs nagy különbség(5-8w)
Játékokban ahogy tapasztaltam a nortwi gyorsabb egy picitt,viszont konvertálásba a prescott a jobb.
A vgá-ból az x1650-prot rakd a gépbe valamivel gyorsabb mint a 7300gtKicsit kiegészítelek ha nem baj.

Az i865pe is tudja a PAT-ot.
Ha az asus lap egy p4p800-e vagy deluxe lenne, akkor egyértelműen azt az ic7 helyett, így viszont lapból tényleg az Abit IC7 a jobb választás. (hiába 875-ös, ebből a szériából az abitnak a MAX3 volt aminek "volt értelme" az viszont irreálisan drága még most is)Prociból a prescott a jobb választás.
VGA-ból a 7300GT ha DDR3 rammal van szerelve, ha csak DDR2 akkor inkább az x1650-et válaszd.
Most látom asus a 73gt is, az asusnak van AGP 7300GT-je???? -
Mz/ts250@300
tag
Ja igen játékok alatt a doom 3 erős kivétel(ott a prescott jobb a +cache végett)
-
Mz/ts250@300
tag
Az eo nem rossz annál már csak a g1 jobb de iggy is jóval kevesebett eszik egy eo-s proci mint az elötti stepingü-ek.
Én a northwoodot ajánlom ,ha húzod a procit akkor prescott.
IttVan egy táblázat csak kiválasztod a programot és megmutatja melyik proci a gyorsabb(jelenlegi link a Far Cry alatti fps-t mutatja) -
djyuri
őstag
Egy kis kiegészítő kérdés

Az baj,ha a CPU fém burka elektromosan hozzáér a házhoz?....a vízhűtő blokkon keresztülre gondolom,mert a merevítő túl vastag és a lefogató csavar gyakorlatilag is felfekszik

THX

-
Khelben
nagyúr
Alaplapból az abit ugyanis azon 875-ös chipsett van, ami valamivel gyorsabb (és tudja a pat-ot) mint a 865-ös(asus)
A proceszor az már kérdéses (jó lenne tudni a prescott procinak a stepingjét,és,hogy mire akarod használni)
A prescottok joval töbett Fogyasztanak,és melegednek is ,de viszont már van bennük sse 3 és a Ht-is hatékonyabb,valamint jól huzhatók
Nekem volt egy 3ghz prescotom (g1steping)terheletlenűl 20-25w-al töbett evett mint a 3,2 northwodom.terhelten nincs nagy különbség(5-8w)
Játékokban ahogy tapasztaltam a nortwi gyorsabb egy picitt,viszont konvertálásba a prescott a jobb.
A vgá-ból az x1650-prot rakd a gépbe valamivel gyorsabb mint a 7300gta prescott e0 steppinges, a northwood d0.
ami terheli az játék meg delphis adatbázis melók. -
Mz/ts250@300
tag
A vgá-ból az x1650-prot rakd a gépbe valamivel gyorsabb mint a 7300gt -
Khelben
nagyúr
Üdv!
A következő dolgok fekszenek előttem az asztalon: 2 alaplap, asus p4p800x és abit ic7, 2 proci, p4 3.0/800/512L2 northwood és p4 3.0/800/1ML2 prescott, és 2 vga kártya, asus x1650pro és asus 7300gt. melyik a legjobb konfig, ami ebből összejön?
-
djyuri
őstag
Üdv ismét Skacok

Egy-két apró kérdéssel fárasztanék csak

A Dual Core procikban nincs hyperthreading? A sima egymagos LGA-kban meg van?

Ezekszerint a Core 2 Duo (ami szintén két magos) az annyiban különbözik főként,hogy ott már szintén van magonként hyperthreading?
Köszi

-
mycso
veterán
Mehet még a procinak, 250FSB környékéig mennie kellene alapfeszen.

-
pityeszka
őstag
Na piszkáltam én is egy kicsit a biosban,mert már nem bírtam magammal
Feszt belőttem fix 1.4-re,memóriát viszavettem 320-ra(by spd),agp/pci frekit pedig 66/33-ra!! Na most itt tartok!A ninja nagyon jól teszi a dolgát,50fok felé nem nagyon engedi a hőm.Most játékokkal tesztelem vagy 2-3 órát,aztán próba-cseresznye tovább...Jelenleg 3.6.on megy a proci,192Mhz-en a ramok 3-4-4-8 időzítéssel!!Du.tán fél2-től folyamatosan nyomtam a Far Cry-t eddig nem volt hiba!!(hála) A hőm a ninjának hála 50 fok,ez maximum respect
De majd még nyúzom tovább 
-
pityeszka
őstag
Na piszkáltam én is egy kicsit a biosban,mert már nem bírtam magammal
Feszt belőttem fix 1.4-re,memóriát viszavettem 320-ra(by spd),agp/pci frekit pedig 66/33-ra!! Na most itt tartok!A ninja nagyon jól teszi a dolgát,50fok felé nem nagyon engedi a hőm.Most játékokkal tesztelem vagy 2-3 órát,aztán próba-cseresznye tovább... -
pityeszka
őstag
-
Qkackca
őstag
-
pityeszka
őstag
-
pityeszka
őstag
Ennél a procinál most 1.25 az alapfesz,mert a lapom azt írja hogy 1.4-et kap

-
Qkackca
őstag
Amit itt az everest kiír, azzal ne foglalkozz (az ilyen elméleti szarság, hogy melyik frekin mi lenne a jó)
Everest --> alaplap/lapkészlet alatt látod az aktuális időzítéseidet.
ITT tudod állítani az időzítéseket.
Hát igazából, hogy mire állítsd az a ramodtól illetve a MHz-től függ.
A névlegestől kisebb frekvencián üzemelő ramhoz általában szigorúbb (alacsonyabb) időzítések állíthatók.
Illetve vannak ramok, ahol a gyárilag megadott időzítések is szigoríthatóak.Általában a noname, brand, stb 400-as ramok 3-4-4-8 vagy 3-3-3-8 esetleg nagyon ritkán 2.5-3-3-6 ilyesmi időzítésekkel működnek, tehát próbálkozz, melyikkel stabil a gép.
És hogy mire jó és mi mit jelent, azt hosszú lenne leírni, klikk ide.
Köszönöm h kisegítettél a segítség nyújtásban

Alex: Igen előfordulhat olyan, esetleg egy bios frissítés segíthet még, bár nemhiszem.
-
AMD46
csendes tag
pctuning.eof.hu jelentkezzetek
-
GoldRiot
csendes tag
Most a 192 Mhz-en üzemelő memoriák időzítése : 2.5-3-3-7 . Most sztem auton van, és a frekvencia visszaosztásával szorosabb lett az időzítés. Majd megprobálom fokozatosan elérni a 250-es fsb-vel a 200Mhz -et és evvel az időzítéssel.
-
alex89
senior tag
Hy all!
Lehetséges az hogy nem lehet lefixálni az AGP freki-t ?
,egy régi s478-as ASRock lapom van és sehol sincs ilyen beállítási lehetőség. -
mycso
veterán
Amit itt az everest kiír, azzal ne foglalkozz (az ilyen elméleti szarság, hogy melyik frekin mi lenne a jó)
Everest --> alaplap/lapkészlet alatt látod az aktuális időzítéseidet.
ITT tudod állítani az időzítéseket.
Hát igazából, hogy mire állítsd az a ramodtól illetve a MHz-től függ.
A névlegestől kisebb frekvencián üzemelő ramhoz általában szigorúbb (alacsonyabb) időzítések állíthatók.
Illetve vannak ramok, ahol a gyárilag megadott időzítések is szigoríthatóak.Általában a noname, brand, stb 400-as ramok 3-4-4-8 vagy 3-3-3-8 esetleg nagyon ritkán 2.5-3-3-6 ilyesmi időzítésekkel működnek, tehát próbálkozz, melyikkel stabil a gép.
És hogy mire jó és mi mit jelent, azt hosszú lenne leírni, klikk ide.
-
mycso
veterán
Hi
Nekem asus p4p8x-em van, benne P4 2Ghz (100x20) húzva: 3Ghz (150x20).
memória-fsb arány: 5:4 (a memória javára)Hogyan lehetne elérni, hogy a memóra 400(200Mhz)-en menjen, mert most csak 375(187Mhz)-en megy. (dual ddr 512x2)
Érdemes lenne egyáltalán? mikor az fsb eléri a 150-et, a memóriabeállítás engedi a DDR333 beállítást. A DDR400-at csak 200-nál engedi. Van rá más mód is hogy feljebbtoljam?előre is köszi

Vagy ilyen beállítás melett feljebb tolod az FSB-t 160-ra és akkor 4:5-ben a ramok 200 azaz 400MHz-en fognak menni.
Vgay 1:1 beállítás mellett (DDR400) feltolod 200-ra az FSB-t --> bár kétlem, hogy ennyit menne a procid.
szvsz az első lesz a jobb megoldás. -
plangton
csendes tag
Hi
Nekem asus p4p8x-em van, benne P4 2Ghz (100x20) húzva: 3Ghz (150x20).
memória-fsb arány: 5:4 (a memória javára)Hogyan lehetne elérni, hogy a memóra 400(200Mhz)-en menjen, mert most csak 375(187Mhz)-en megy. (dual ddr 512x2)
Érdemes lenne egyáltalán? mikor az fsb eléri a 150-et, a memóriabeállítás engedi a DDR333 beállítást. A DDR400-at csak 200-nál engedi. Van rá más mód is hogy feljebbtoljam?előre is köszi

-
GoldRiot
csendes tag
Igen, a fokozatosság nemárt. A memó időzítéseire vigyázz (most mennyi?), feszt akkor kéne adnod mikor már fagy, 2,75V-ot adhatsz a ramnak azt még külön hűtés nélkül is simán bírnia kellene. A procinak meg szintén, mikor fagy akkor egy kicsit adsz még neki de terhelve ne legyen azért 70 fok fölött.
A memória most 192Mhz-en megy, időzitése itt. Igazából nem nagyon értem, h ez mit jelent. Ha lennél kedves ezt elmagyarázni azt nagyon szépen megköszönném. Hol állíthatom, mire kell állítanom és evvel mit érek el? Válaszodat előre is köszöntem.
-
Qkackca
őstag
Sziasztok!
Megprobáltam visszaosztani a memoriákat. Az 1:1 -ről raktam 3:2-re, FSB-t pedig 225-ről felraktam 235-re. Na most így pl Fifában rögötn kifagyott a rendszer. Ezután FSB-t 233-ra tettem memóriát pedig 5:4 arányra. Így proci 3500 MhZ-en megy, memória pedig 186 Mhz-en nem volt eddig fagyás, a max hőmérséklet 65 fok és érdekes módon megszűntek a képhibák.
Így szerintetek fokozatosan probáljak még emelni az FSB-n , hogy legalább a memória a 200 Mhz közelébe kerülne ismét ? Feszt mikor kell neki többet adnom ?Válaszaitokat előre köszönöm!
Igen, a fokozatosság nemárt. A memó időzítéseire vigyázz (most mennyi?), feszt akkor kéne adnod mikor már fagy, 2,75V-ot adhatsz a ramnak azt még külön hűtés nélkül is simán bírnia kellene. A procinak meg szintén, mikor fagy akkor egy kicsit adsz még neki de terhelve ne legyen azért 70 fok fölött.
-
GoldRiot
csendes tag
Sziasztok!
Megprobáltam visszaosztani a memoriákat. Az 1:1 -ről raktam 3:2-re, FSB-t pedig 225-ről felraktam 235-re. Na most így pl Fifában rögötn kifagyott a rendszer. Ezután FSB-t 233-ra tettem memóriát pedig 5:4 arányra. Így proci 3500 MhZ-en megy, memória pedig 186 Mhz-en nem volt eddig fagyás, a max hőmérséklet 65 fok és érdekes módon megszűntek a képhibák.
Így szerintetek fokozatosan probáljak még emelni az FSB-n , hogy legalább a memória a 200 Mhz közelébe kerülne ismét ? Feszt mikor kell neki többet adnom ?Válaszaitokat előre köszönöm!
-
Qkackca
őstag
-
mycso
veterán
Az a TDU hibája...nálam is szokott érdekes dolgokat csinálni.
-
Qkackca
őstag
Sikerült elkapnom egy ilyen képhibát! Nincs kizárva h a táp a gond csak akkor a régi vga-val is ugyanez fordult volna elő? Nemtudom, hogy az mennyivel fogyaszthatott kevesebbet? Esetleg megprobáljam egy másik tápkábellel, mert az ugyanaz maradt mint a réginél??!! Vkit megpróbálok megkérni, hogy adja kölcsön a tápját.
Nekem a TDU csinál érdekeset, de az a memória állapotára ill a beállításaira érzékeny. Fut több program egyszerre mellette meg játszok, akkor az indítás után előjön pár érdekes textúra, de ha alt-tab-bal visszalépek a win-be majd vissza a játékba akkor jó. De ezt se mindig csinálja.
-
GoldRiot
csendes tag
-
mycso
veterán
Sikerült elkapnom egy ilyen képhibát! Nincs kizárva h a táp a gond csak akkor a régi vga-val is ugyanez fordult volna elő? Nemtudom, hogy az mennyivel fogyaszthatott kevesebbet? Esetleg megprobáljam egy másik tápkábellel, mert az ugyanaz maradt mint a réginél??!! Vkit megpróbálok megkérni, hogy adja kölcsön a tápját.
Ilyen hiba akkor szokott jelentkezni, ha a vga ramját húzod túl és elkezd hibázni.
-
GoldRiot
csendes tag
-
mycso
veterán
Húú, ahogy látom ez valami kínai táp....meg még igazából sosem hallottam róla.
Ha lenne rá lehetőséged akkor esetleg kérjél kölcsön valakitől egy normális tápot, mert lehet az van, amit feljebb írtam.
-
GoldRiot
csendes tag
Semmi Bios mod nem volt, a procin gyári hűtő van. A tápom mondjuk nem túl acélos 350w-os Huntkey, de mint már említettem ugyanezt csinálta a régi vga-mmal is.(X800 GT)
-
greatchaos
addikt
Az én biosom ilyen. Sztem itt nem lehet ezt állítani, mert alapból fixen van az AGP/PCI freki. De javíts ki ha tévedek.
66/33-on van. A mostani videokarim pedig Msi Rx 1950 Pro AGP 256MB. A memok (DDR 400)ugyebár 450 Mhz-en mennek most, ezt vszínűleg mér birniuk kéne ??!! Ha tul nagy az órajele a memóriáknak az milyen gondot okoz?gyári hűtő van rajta? - esetleg nem cserélted? / mert akkor esetleg görbülhetett, vagy valami/ esetleg vga biosmod nem volt? órajelhúzásra gondolok, amit beleírtál a vga bioszába...
-
mycso
veterán
Az én biosom ilyen. Sztem itt nem lehet ezt állítani, mert alapból fixen van az AGP/PCI freki. De javíts ki ha tévedek.
66/33-on van. A mostani videokarim pedig Msi Rx 1950 Pro AGP 256MB. A memok (DDR 400)ugyebár 450 Mhz-en mennek most, ezt vszínűleg mér birniuk kéne ??!! Ha tul nagy az órajele a memóriáknak az milyen gondot okoz?Tehát, ahogy fent is írtam ha textúra hibák vannak, az mindenképpp a VGA hibája.
Tehát attól, hogy a procid, ramod túlhajtod nem jelenhetnek meg textúrahibák.
Proci, ram túlhajtásból (ha nem bírja ): újraindulás, fagyás, kékhalál szokott általában lenniTápod milyen van???
Még arra gondoltam, hogy esetleg a túlhajtás miatt ugye nagyobb a cpu-ram áramfelvétele, így esetleg a lap nem tud az AGP fele elegendő mennyiségű kraftot juttatni.
-
MR_Joe
senior tag
azért 805-s nem egy kategóriába tartoznak... kár is hasonlítgatni őket
Teljesen jogos
csak az ár miatt írtam, hogy a3Ghz/800-as proc meg ez kb egy szinten van, persze ezt a régebbi lapok nem támogatják. 
-
GoldRiot
csendes tag
66/33-on van. A mostani videokarim pedig Msi Rx 1950 Pro AGP 256MB. A memok (DDR 400)ugyebár 450 Mhz-en mennek most, ezt vszínűleg mér birniuk kéne ??!! Ha tul nagy az órajele a memóriáknak az milyen gondot okoz? -
greatchaos
addikt
-
greatchaos
addikt
-
MR_Joe
senior tag
-
GoldRiot
csendes tag
Elvileg fixen van az AGP/PCI freki, mert nem lehet autora rakni, hanem egy fix értéket kell megadni. Ez a minimumon van, tehát 66/33-on. Nem tudom számít e, de az AGP fesz 1.55V.
-
mycso
veterán
-
Khelben
nagyúr
-
mycso
veterán
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a gépem tuningolásában! Az FSB-n kívül semmit nem állítottam a 200 alapról raktam fel 226-ra. Ez az alap 3000 mHZ-ről 3383 Mhz-et jelent. A cpu memoria arány 1:1. A problémám az lenne, hogy játékokban, de nem mindben csíkok jelennek meg bizonyos textúrákról (pl: ember feje) és lehúznak a kép aljára vagy tetejére. A proci nem melegszik tulságosan, alapon kb 45 fok körül mozog, terhelés alatt max 62 fokot éri el. Stabilitási gondjaim sincsenek. Minél többet szeretnék kihozni a prociból, mert elég erős cpu limitem van. A régi VGA-mmal (X800 GT) is előfordult ez, bár nemtom pontosan mennyi emeléstől jön elő ez a jelenség, alapon tudom h nem csinálja. Gondolom a memóriák nem birják el ezt a terhelést és kérdésem lenne h milyen arányban osszam vissza, vagy pontosan mit hogy csináljak h a legjobb teljesítményt tudjam kihozni a gépből! És mit várhatok ettől a configtol kb?
Cpu:
Alaplap:
Spd:
Lapkakészlet:
Biosz:Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv: GoldRiot
Hát ha a texturák b@szódnak el, akkor az nem a proci hibája lesz...
Az a vga hibájából adódik.
De látom mint írtad, ez csak a proci tuningolása alatt megy, tehát a biosban te is állítsd fixre az agp/pci frekit. -
GoldRiot
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a gépem tuningolásában! Az FSB-n kívül semmit nem állítottam a 200 alapról raktam fel 226-ra. Ez az alap 3000 mHZ-ről 3383 Mhz-et jelent. A cpu memoria arány 1:1. A problémám az lenne, hogy játékokban, de nem mindben csíkok jelennek meg bizonyos textúrákról (pl: ember feje) és lehúznak a kép aljára vagy tetejére. A proci nem melegszik tulságosan, alapon kb 45 fok körül mozog, terhelés alatt max 62 fokot éri el. Stabilitási gondjaim sincsenek. Minél többet szeretnék kihozni a prociból, mert elég erős cpu limitem van. A régi VGA-mmal (X800 GT) is előfordult ez, bár nemtom pontosan mennyi emeléstől jön elő ez a jelenség, alapon tudom h nem csinálja. Gondolom a memóriák nem birják el ezt a terhelést és kérdésem lenne h milyen arányban osszam vissza, vagy pontosan mit hogy csináljak h a legjobb teljesítményt tudjam kihozni a gépből! És mit várhatok ettől a configtol kb?
Cpu:
Alaplap:
Spd:
Lapkakészlet:
Biosz:Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv: GoldRiot
-
mycso
veterán
-
Khelben
nagyúr
-
mycso
veterán
-
Khelben
nagyúr
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
Steppin-proci kérdése az egész.
"Nagy általánosságban" a p4-ek valamivel jobban melegszenek.
Ám én találkoztam már sok ellenpéldával is.
s478-ról beszélgetünk amúgy? -
Khelben
nagyúr
üdv!
egy p4es prescott mennyire melegszik jobban, mint egy celeron prescott?
van egy 2,66os celeron-d-m, 3,2-n megy, full terheléssel 50-52 fokos.
Ha ugyanez a hűtő (coolink tank breeze) alá berakok egy p4 3.0 prescottot, mennyire lesz meleg? húzhatom valameddig? -
Harti
senior tag
Én nem nyúltam hozzá az arányhoz, automatikusan lett ez az érték!
A CPU alapja 200as FSB, a RAM-om 667Mhz-es ami elvileg 333FSB ugye?
Rakjam a CPU FSB-t 333-ra akkor lesz 1:1?
-
Qkackca
őstag
-
Harti
senior tag
A tápnak elégnek kéne lennie.Pci-t 33-ra, pci expresst 100-ra, a ramnak is bírnia kéne, de azért nézd meg 1:1-be is. Kezd el emelgetni az fsb-t 5-ével, ha fagy akkor kevesebbel illetve egy kis plusz feszt adhatsz a procinak. A ram mennyi feszt kap? Nincs vmi északi híd fesz is esetleg bár ennyit simán kéne bírnia. Előbb próbáld meg ezt aztán majd meglátjuk.
Hogy tudom be rakni 1:1-be?
-
Qkackca
őstag
A tápnak elégnek kéne lennie.Pci-t 33-ra, pci expresst 100-ra, a ramnak is bírnia kéne, de azért nézd meg 1:1-be is. Kezd el emelgetni az fsb-t 5-ével, ha fagy akkor kevesebbel illetve egy kis plusz feszt adhatsz a procinak. A ram mennyi feszt kap? Nincs vmi északi híd fesz is esetleg bár ennyit simán kéne bírnia. Előbb próbáld meg ezt aztán majd meglátjuk.
-
Harti
senior tag
Szia!
Semmit nem fixáltam, mindent úgy hagytam ahogy a BIOS alapból beállítja, egyedül a CPU FSB-hez nyúltam hozzá, miket fixáljak le és mennyire?
Feszt sztem kap minden rendesen, egy 400W-os Chieftec tápom van!
CPU
AM arány 5:8! -
vazimódó
senior tag
Kicsit kevéske az 1,95V alaplapi adható fesz a RAM-oknak.
Ugyanilyen paraméterekkel rendelkező G.Skill-jeim vannak mint neked és 2,25V-on használom őket egészen 1150Mhz-ig felszorozva 5-5-5-15,de 1200Mhz-en is mennek 5-6-6-18. Még egy érdekesség hogy nagyobb fesszel 2,4V viszik 800Mhz-en 3-3-3-4-et is.
Mondjuk a maximálisan adható feszt jelentős mértékben befolyásolja a RAM-on lévő chip-ek milyensége. Ha G.Skill 6400 HZ-ed van akkor valszeg Micron D9 chipek vannak a tiéden is,csak azt nem tudni hogy GMH vagy GKX.
Micron GMH vs GKX -
vazimódó
senior tag
szia!
Időzítések 5-5-5-18-on, fesz 1.95 (alaplapi maximum).Ezt: "Kisebb FSB és magasabb szorzó esetleg?" nem igazán értem...
Szorzót nem tudok állítani. Ahhoz C1 stepping kéne, nekem B1-es van...
A cél pedig az FSB emelése volt.
3dMark06 eredmények:
Ref:4441
FSB 260-on:4160
Újra ref:4498Szia!
Értelek. Ha nem tudsz állítani szorzót akkor ez a része tárgytalan.
Ha az FSB-d 260-on van akkor az effektív órajel csak 520.
Fel vannak szorozva a RAM-jaid rendesen.
Az rendben hogy visszaosztani nem lehet,de szinkron hajtási lehetőség nincs?
A DRAM ratio 1:1 legyen és akkor az 260-as FSB-nél 520Mhz. -
TESCO-Zsömle
titán
szia!
Időzítések 5-5-5-18-on, fesz 1.95 (alaplapi maximum).Ezt: "Kisebb FSB és magasabb szorzó esetleg?" nem igazán értem...
Szorzót nem tudok állítani. Ahhoz C1 stepping kéne, nekem B1-es van...
A cél pedig az FSB emelése volt.
3dMark06 eredmények:
Ref:4441
FSB 260-on:4160
Újra ref:4498 -
vazimódó
senior tag
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, hogy az alaplapom (Asus P5B-VM) nem tud visszaosztani memóriáknak (G.Skill 800MHz 4-4-4-12) és azok így 1040MHz-en kezdenek "véget érni".
Hűtés bírja (100%-on 60°C), és a proci (D930) is csak 1,3V-ot eszik a beállított 4 helyett...Szia!
Ha az időzítéseket 5-5-5-15-re vagy 5-6-6-18-ra állítod akkor sem mennek feljebb a RAM-ok?
Memóriák mennyi feszt kapnak?
Kisebb FSB és magasabb szorzó esetleg? -
TESCO-Zsömle
titán
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, hogy az alaplapom (Asus P5B-VM) nem tud visszaosztani memóriáknak (G.Skill 800MHz 4-4-4-12) és azok így 1040MHz-en kezdenek "véget érni".
Hűtés bírja (100%-on 60°C), és a proci (D930) is csak 1,3V-ot eszik a beállított 4 helyett... -
mycso
veterán
-
vazimódó
senior tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni, van egy tuningolt gépem és szerintetek megéri-e venni bele egy nagyobb mondjuk P4 3,2 1M s478-as procit teljesítmény szempontjából, vagy legközelebb az egészet cseréljem?
Asus P4P8X i965
P4 2Ghz/512k @ 3Ghz (20x150; 32°C)
Samsung 2x512Mb Dual DDR
Sapphire Radeon 9600XT
WD 250Gb SATA2Szia!
Szerintem a VGA-dat már kihajtja a procid. Érdemesebb új konfigot vásárli.
Ha az intelnél maradsz akkor egy Core2 duo procit érdemes venni egy olcsó p35-ös chipsetű lappal 2x1Gb DDR2 memókkal.Mellé egy 8800GTS vagy 2900proSaccra: 20K+25K+20K+60K. Ez összesen 125ezer pénz. VGA fronton érdemes lehet várni esetleg november,decemberig az újabb sorozat megjelenéséig.Addig csökkennek a prociárak is.
-
plangton
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni, van egy tuningolt gépem és szerintetek megéri-e venni bele egy nagyobb mondjuk P4 3,2 1M s478-as procit teljesítmény szempontjából, vagy legközelebb az egészet cseréljem?
Asus P4P8X i965
P4 2Ghz/512k @ 3Ghz (20x150; 32°C)
Samsung 2x512Mb Dual DDR
Sapphire Radeon 9600XT
WD 250Gb SATA2 -
teebee
csendes tag
Okés akkor holnap megpróbálom, kolis gép... De nem emléxem arra hogy csupán a cpu-t is lehet e húzni... Minden biosba van rá lehetőség?
-
mycso
veterán
Nem teljesen értem, de megpróbálom leírni mi a helyzet. Ugye a proci 2400(100)Hz-en megy. A többi prekvencia is arányokban van megadva a biosban: 100/66/33 CPU/AGP/PCI. És én úgy húztam hogy a 100-at emeltem 110-re és akkor ugye vele nőtt a többi is. Adtam 1 kis plusz tápot is a procinak mert tudtommal tuningnál azt is illik. De a gond hogy ha húzom a hangkártya nem műxik, nincs hang. Ha visszaállítom minden ok. Integrált van benne, megoldaná a problémát 1 külső hangkari vagy mit javasoltok? Az ok amiért húzni szeretném a ram ami csak 266-on megy és 400-as lenne...
No, ezt az AGP/PCI frekit kellene lefixálni, hogy ne másszon el.
Feszt csak legvégső esetben "szokás adni" a procinak, először azt nézd meg, hogy alapfeszen mit tud. -
teebee
csendes tag
Nem teljesen értem, de megpróbálom leírni mi a helyzet. Ugye a proci 2400(100)Hz-en megy. A többi prekvencia is arányokban van megadva a biosban: 100/66/33 CPU/AGP/PCI. És én úgy húztam hogy a 100-at emeltem 110-re és akkor ugye vele nőtt a többi is. Adtam 1 kis plusz tápot is a procinak mert tudtommal tuningnál azt is illik. De a gond hogy ha húzom a hangkártya nem műxik, nincs hang. Ha visszaállítom minden ok. Integrált van benne, megoldaná a problémát 1 külső hangkari vagy mit javasoltok? Az ok amiért húzni szeretném a ram ami csak 266-on megy és 400-as lenne...
-
Qkackca
őstag
-
ThePoweR
senior tag
-
Qkackca
őstag
Sziasztok!
Tegnap próbáltam meg a gépemet egy kis plusszra bírni de nem igazán sikerül!
Nagy megdöbbenésemre az alap 200as CPU FSB már 210-nél nem indult el, most 208on stabilan megy!
Minden más beállítás alapon és automatán van!
Átolvastam a fejtágító írásokat de nem igazán jöttem rá miért is lehet ez az antituning jelenség!
Valaki tudna okosat mondani milyen irányban induljak el?
Konfig az adatoknál!
Köszi
Szia,
Pci frekiket fixáltad (sima, express)? Kap minden elég feszt? cpu:ram arány mennyi?
Nemtom milyen lehet az alaplapod és a ramod, de ennyit azért csak tudni kéne azoknak is. Bár lehet h az alap és az auto beállításoknál van vmi bibi. -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Tegnap próbáltam meg a gépemet egy kis plusszra bírni de nem igazán sikerül!
Nagy megdöbbenésemre az alap 200as CPU FSB már 210-nél nem indult el, most 208on stabilan megy!
Minden más beállítás alapon és automatán van!
Átolvastam a fejtágító írásokat de nem igazán jöttem rá miért is lehet ez az antituning jelenség!
Valaki tudna okosat mondani milyen irányban induljak el?
Konfig az adatoknál!
Köszi
-
mycso
veterán
Üdv, nekem egy olyan problémám lenne hogy amikor elkezdem tuningolni a gépem, egyszerűen nem lesz hang, ha visszaálltom ismét lesz...
A gép: Abit IC7-G, 2.4Ghz(400FSB), 2*512DDR 400, 9600pro radeon,
Nem tudom miért lehet talán vmi szar lenne a lapon? 1 másik probléma hogy a 400-as fsb miatt a ramot csak 266-osnak ismeri... Ezért szeretném húzni...
Remélem tudtok vmit segíteni esetleg 1 nagyon olcsó megoldást találni. Mert gondolkodtam hogy veszek 1 külső hangkártyát is és arról hátha lenne hang. Esetleg szerintetek mennyit érdemes/tudnék húzni rajta? Előre is köszi!PCI frekit fixre állítottad a biosban???
-
teebee
csendes tag
Üdv, nekem egy olyan problémám lenne hogy amikor elkezdem tuningolni a gépem, egyszerűen nem lesz hang, ha visszaálltom ismét lesz...
A gép: Abit IC7-G, 2.4Ghz(400FSB), 2*512DDR 400, 9600pro radeon,
Nem tudom miért lehet talán vmi szar lenne a lapon? 1 másik probléma hogy a 400-as fsb miatt a ramot csak 266-osnak ismeri... Ezért szeretném húzni...
Remélem tudtok vmit segíteni esetleg 1 nagyon olcsó megoldást találni. Mert gondolkodtam hogy veszek 1 külső hangkártyát is és arról hátha lenne hang. Esetleg szerintetek mennyit érdemes/tudnék húzni rajta? Előre is köszi! -
mycso
veterán
-
ThePoweR
senior tag
Tehát akkor elkezdeném a tuningot! Valami javaslat hogy mivel kezdjem? A 225-ös FSB-t bírja már sokszor teszteltem! Akkor 1-el lépkedjek előre? Az FSB-vel?
-
mycso
veterán
Az alap időzítés 2.5-4-4-8! Vagyis néztem a Geil oldalát és ez a a második az első a 2.5-3-3-6. De elvileg mind1 nemí, Vga mi a külömbség? Theát én megfogom és átállítom az időzítést és kész!? Miközbe ezt írom nézem egy 2005. Januári CHIP újságban a 2.5-3-3-6 időzítésű memót! 229FSB van írva a tuningtesztbe!
2.5-3-3-6-os ramokon jobb csip van, általában jobban húzhatóak.
Az, hogy beállítod valahova az időzítést oszt kész nem teljesen igaz, mert a ramnak tudnia kell az adott időzítést az adott frekvencián. -
ThePoweR
senior tag
Az alap időzítés 2.5-4-4-8! Vagyis néztem a Geil oldalát és ez a a második az első a 2.5-3-3-6. De elvileg mind1 nemí, Vga mi a külömbség? Theát én megfogom és átállítom az időzítést és kész!? Miközbe ezt írom nézem egy 2005. Januári CHIP újságban a 2.5-3-3-6 időzítésű memót! 229FSB van írva a tuningtesztbe!
-
vitoker
csendes tag
Nem tom jók e az ismereteim, hogy egy adott kategória legkisebb tibusát lehet a legjobban húzni. A D915-meg a 900-as D sorozat legkisebbje. De ebben már 2x2 mega L2 van. No meg az egész gép 1 gb ddr2 533-val 200 gb satával Geforce 6200 256 mb rammal kártyaolvasó, dvd író bruttó 70 e volt. Aztán majd meglátjuk meddig lehet meghajtani.
-
ANT
őstag
KHM

Egy négypumpás két körös kültéri vízhűtésem van
...egy Ford radi,egy watrburg radi és egy mini fűrdőszobai radi
....30-40méter gumicső
....5-7 litykó fagyálló
Ordasi féle legnagyobb blokk
Big 5R (asszem ez a neve)
A peltier elemek keményen 5 foikot bírtak nyomni a folyadékon a CPU-hoz képest...viszont a peltierhez ajánlott vízesedésgátló miatt kényszerültem új proci illetve új konfigra

(kiírásom)Nem szóltam.

-
djyuri
őstag
KHM

Egy négypumpás két körös kültéri vízhűtésem van
...egy Ford radi,egy watrburg radi és egy mini fűrdőszobai radi
....30-40méter gumicső
....5-7 litykó fagyálló
Ordasi féle legnagyobb blokk
Big 5R (asszem ez a neve)
A peltier elemek keményen 5 foikot bírtak nyomni a folyadékon a CPU-hoz képest...viszont a peltierhez ajánlott vízesedésgátló miatt kényszerültem új proci illetve új konfigra

(kiírásom) -
ANT
őstag
-
mycso
veterán
-
djyuri
őstag
Dooby Köszönöm

Qkackca Köszönöm
Akkor nekem megfelel majd a dualcora is....ha lesz pénzem...
-
vitoker
csendes tag
Én is most csiptettem egy d915 prockós gépet. két magos 2,8 ghz-s 2x2 mb L2.
A cor procikban az L1-ek 16 kb helyett 32 kb-k.
A kisebb órajelő Core procik jóbbak mint a D-s procik? találok valami összehasonlító táblázatot? -
Qkackca
őstag
Okéka:)
Nemigazán voltam tisztában,hogy a core2 duo és a dual core nem ugyanazt jelenti angolul,hogy két magos:D:D:D
Ok tehát megy,ennek örülök :R
Akkor annyit kérdeznék még hozzá,hogy mondjuk egy régi egy magos hypertreadinges processzorhoz képest a dual core azért mindenképpen duplázáshoz közeli fejlesztés processzorilag?:) :R Tehát egy magból lesz két mag?:) :R
Köszi :RKét magnak éppen két mag mindkettő, csak a d9xx az még a P4-re épül, a core 2 duo pedig már ettől eltérően új alapokra.
Igen, olyasmi
-
Dooby
tag
-
Dooby
tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni,hogy az alábbi két proci között mi az alapvető különbség:
(eltekintve az FSB-től)
P4-Dual Core-3,0GHz/800MHz LGA775 2X2MB 64bit (925) 1év
Intel LGA775, P4 Dual-Core, 3,0xx GHz, 800MHz, 2MB x 2 (18-20k körül)
Core2 Duo-3,0GHz/1333MHz LGA775 4MB Box 1év (E6850)
Intel LGA775, Core2 Duo, 3,0xx GHz, 1333MHz, 4MB (60k körül)
És még annyi
...hogy a fenti 64 bites procihoz feltudom-e rakni a 32 bites oprendszert?
Köszönöm
Szia! Vannak nálam okosabbak, de ha jól tudom a L2 chace-ben rejlik a titok!
Nem duplázod, töbszörözöd!
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Okéka:)
Nemigazán voltam tisztában,hogy a core2 duo és a dual core nem ugyanazt jelenti angolul,hogy két magos:D:D:D
Ok tehát megy,ennek örülök :R
Akkor annyit kérdeznék még hozzá,hogy mondjuk egy régi egy magos hypertreadinges processzorhoz képest a dual core azért mindenképpen duplázáshoz közeli fejlesztés processzorilag?:) :R Tehát egy magból lesz két mag?:) :R
Köszi :R -
Qkackca
őstag
Üdv!
(eltekintve az FSB-től)
És még annyi
Köszönöm
Mi a különbség? Csak a felépítése úgy ahogy van. Kb ég és föld, de ha rákeresel akár itt a ph-n is a tesztek között, pontosabb képet kapsz.
Igen tudod használni a 32 bites rendszert. -
Qkackca
őstag
Szia és köszi!
Nincs tuningolva,de nem is lesz ha így melegszik!
Mivel tudnám azt megmérni,hogy valójában annyi a hőmérséklete amit a biosz kiír?
Mivan ha hazudik nekem a bios
?
biosfrissítés esetleg?
persze a zalmanom 2400 on pörög a potival maximumra tekerve!!
A másik northwood magos procimat tunningolva félgőzzel lazán lehűti!Mondjuk a kezeddel meg tudod nézni, esetleg vmi hőmérővel
.
Hanyas biosod van? 1009-es az utolsó hivatalos bios.
Akkor vmi nem az igazi nálad, mert 2400-on nem kéne ilyen melegnek lennie, nekem is félig van (~1650) és nem megy 50 fok felé se, sőt 42-44 fok inkább, nyugiban pedig 30-32 fok, 1.4V-ot kap a proci. -
djyuri
őstag
Üdv!
(eltekintve az FSB-től)
És még annyi
Köszönöm
-
hopimix
tag
Sziasztok!
Van egy Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz 14x200 Northwood Hyper Threading procim, stepping M0. Ezt szeretném húzni, mit várhatok tőle? -
mycso
veterán
Ja a lap az bírja, nekem is ilyen volt. Nálam a proci fulladt ki 285FSB-nél...
Ha egy bizonyos FSB-nél nem indul vagy fagy, úraindul a gép és a memória, stb jól be van állítva akkor valószínűleg egy minimális fesz emelésre szorul... -
ThePoweR
senior tag
Lapod jó,
a procid sajnos ''D0'' steppinges (elvileg kisebb tuning és nagyobb hőtermelés az eddigi tapasztalatok alapján, illetve kisebb tuningnál is fesz emelés szükséges)
a ramod: elvileg jó a gyári időzítése 2.5-3-3-6???? Egyébként rengeteg chippel szerelték de általánosságban elmondható, hogy 500MHz környékéig elszaladgáltak.Tehát a lap az akkor bírja!?
A memória alap vagyis amin most van időzítése 2.5-3-3-8. Na és a proc ''kis tuningnál is feszültségnövelés'' de mégis hogy tehát hogy honnan tudjam hogy mikor dobjak rá feszültséget!? -
Sickboy25
addikt
Szia
Tuningolva nincs? Mondjuk egy picit melegebb mint a későbbi steppingek, de annyira nem kéne sztem. A paszta rendesen el van kenve,a hűtő jól van fel rakva, nem mozdult el?
Először igazítsd meg a hűtőt, újrapasztázhatot is ha az se segít.
A venti milyen fordulaton megy? Nem adtak hozzá véletlenül egy fanmate nevű kis potmétert amivel tudod szabályozni a fordulatszámot? Lenni kéne.Szia és köszi!
Nincs tuningolva,de nem is lesz ha így melegszik!
Mivel tudnám azt megmérni,hogy valójában annyi a hőmérséklete amit a biosz kiír?
Mivan ha hazudik nekem a bios
?
biosfrissítés esetleg?
persze a zalmanom 2400 on pörög a potival maximumra tekerve!!
A másik northwood magos procimat tunningolva félgőzzel lazán lehűti! -
mycso
veterán
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4, 3375 MHz (15 x 225)
CPU alias Prescott
CPU stepping D0
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3000 MHz
Min / Max CPU szorzó 14x / 15x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 1 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
Multi CPU:
CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3375 MHz
CPU #1 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3375 MHz
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 478 Pin uPGA
Tokozás mérete 3.50 cm x 3.50 cm
Tranzisztorok száma 125 millió
Gyártási technológia 7M, 90 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Processzormag mérete 112 mm2
Magfeszültség 1.4 V
I/O feszültség 1.4 V
Tipikus teljesítmény felvétel 89 W @ 3.00 GHz
Maximális teljesítmény felvétel 109 W @ 3.00 GHz
CPU gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/processor
CPU kihasználtság:
1. CPU / 1. HTT egység 1 %
1. CPU / 2. HTT egység 1 %
CPUID tulajdonságok:
CPUID gyártó GenuineIntel
CPUID CPU név Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
CPUID revíziószám 00000F34h
IA termék azonosító 00h (Ismeretlen)
Platform azonosító 1Fh (Socket 478)
IA CPU sorozatszám Ismeretlen
Mikrokód-frissítés revíziója 17
HTT / CMP egységek száma 2 / 1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 63-0903-000011-00101111-090505-I865PE$A0030011_BIOS DATE: 09/05/05 16:00:33 VER: 08.00.09
Alaplap neve Asus P4P800-E Deluxe
Front Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 225 MHz (QDR)
Effektív órajel 900 MHz
Sávszélesség 7200 MB/mp
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa Dual DDR SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM
SB arány 1:1
Valódi órajel 225 MHz (DDR)
Effektív órajel 450 MHz
Sávszélesség 7200 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai:
Busz típusa Intel Hub Interface
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 75 MHz (QDR)
Effektív órajel 300 MHz
Sávszélesség 300 MB/mp
Alaplap fizikai információk:
CPU foglalatok 1 Socket 478
Bővítőhelyek 5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi
RAM foglalatok 4 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394
Fizikai formátum ATX
Alaplap mérete 240 mm x 300 mm
Alaplapi lapkakészlet i865PE
Egyebek Asus Intelligence, JumperFree, Stepless Freq Selection, Ultra-ATA/133, SATA, RAID
Alaplap gyártó:
Cégnév ASUSTeK Computer Inc.
Termék információ http://www.asus.com/products1.aspx?l1=3
BIOS letöltés http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ DIMM1: GeIL CL25-4-4DDR 400 ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve GeIL CL25-4-4DDR 400
Sorozatszám 20020725h (621216288)
Modul mérete 512 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések:
@ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.0-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői:
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
Memória modul gyártó:
Cégnév GeIL USA
Termék információ http://www.geilusa.com/products.asp
[ DIMM3: GeIL CL25-4-4DDR 400 ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve GeIL CL25-4-4DDR 400
Sorozatszám 20020725h (621216288)
Modul mérete 512 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések:
@ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.0-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői:
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
Memória modul gyártó:
Cégnév GeIL USA
Termék információ http://www.geilusa.com/products.asp
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ Északi híd: Intel Springdale i865PE ]
Északi híd tulajdonságai:
Északi híd Intel Springdale i865PE
Támogatott FSB sebességek FSB400, FSB533, FSB800
Támogatott memóriatípusok DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM
Revízió / Stepping 02 / A2
Tokozás típusa 932 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Magfeszültség 1.5 V
In-Order Queue Depth 12
Memóriavezérlő:
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)
PAT Letiltva
Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 2.5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Refresh Period (tREF) 7.8 us
Hibajavítás:
ECC Nincs támogatva
ChipKill ECC Nincs támogatva
RAID Nincs támogatva
ECC Scrubbing Nincs támogatva
Memória foglalatok:
1. DRAM foglalat 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
2. DRAM foglalat 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
AGP vezérlő:
AGP verzió 3.00
AGP állapota Engedélyezve
AGP eszköz nVIDIA GeForce 7600 GS AGP
AGP apertúra mérete 64 MB
Támogatott AGP sebességek 1x, 2x, 4x, 8x
Aktív AGP sebesség 8x
Fast-Write Támogatva, Engedélyezve
Side Band Addressing Támogatva, Engedélyezve
Lapkakészlet gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/chipsets
Illesztőprogram letöltés http://support.intel.com/support/chipsets
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59
[ Déli híd: Intel 82801EB ICH5 ]
Déli híd tulajdonságai:
Déli híd Intel 82801EB ICH5
Revízió / Stepping C2 / A2/A3
Tokozás típusa 460 Pin mBGA
Tokozás mérete 3.1 cm x 3.1 cm
Magfeszültség 1.5 V
AC'97 hangvezérlő:
Hangvezérlő típusa Intel ICH5
Kodek neve Realtek ALC850
Kodek azonosítója 414C4790h
S/PDIF kimenet Támogatva
Lapkakészlet gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/chipsets
Illesztőprogram letöltés http://support.intel.com/support/chipsets
BIOS
--------------------------------------------------------------------------------
BIOS tulajdonságai:
BIOS típusa AMI
Rendszer BIOS dátuma 09/05/05
Video BIOS dátuma 08/30/06
BIOS gyártó:
Cégnév American Megatrends Inc.
Termék információ http://www.ami.com/amibios
BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40
Problémák és javaslatok:
Javaslat Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today!
Javaslat A rendszer BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ AGP 8x: nVIDIA GeForce 7600 GS AGP ]
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce 7600 GS AGP
GPU kódneve G73GSAGP
PCI eszköz 10DE-02E1 / 1458-3428
Tranzisztorok száma 177 millió
Gyártási technológia 90 nm
Processzormag mérete 127 mm2
Busz típusa AGP 8x @ 8x
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 401 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 12
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 5 (v3.0)
Pixel árnyalók 12 (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0c
Pixel Fillrate 4812 MPixel/mp
Texel Fillrate 4812 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 398 MHz (DDR)
Effektív órajel 796 MHz
Sávszélesség 12.4 GB/mp
nVIDIA ForceWare Clocks:
Standard 2D GPU: 400 MHz, Memória: 400 MHz
Low-Power 3D GPU: 400 MHz, Memória: 400 MHz
Performance 3D GPU: 400 MHz, Memória: 400 MHz
Grafikus processzor gyártó:
Cégnév NVIDIA Corporation
Termék információ http://www.nvidia.com/page/products.html
Illesztőprogram letöltés http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
nVIDIA GPU Registers:
nv-000000 04B200A2
nv-0010F0 00007FFF
nv-001218 00010000
nv-001540 73F31F0B
nv-0015F4 00000000
nv-0015F8 7FFFFFFF
nv-004000 C0010000
nv-004004 1A070801
nv-004008 03310000
nv-004020 AC313000
nv-004024 00003B02
nv-004028 00000000
nv-00C040 3C0307FF
nv-100000 00000000
nv-100200 53003071
nv-10020C 10000000
nv-100474 000D0010
nv-100914 10000111
nv-101000 A340EE8B
nv-680500 00000000
nv-680504 00000000
nv-680570 00000000
nv-680574 00000000
nv-68057C 80001C08
Képernyő
--------------------------------------------------------------------------------
[ LG Flatron ez T710BH ]
Képernyő tulajdonságai:
Képernyő neve LG Flatron ez T710BH
Képernyő azonosítója GSM4366
Képernyő típusa 17'' CRT
Gyártás ideje 39. hét / 2004
Sorozatszám 1439281620
Maximális látható kijelző méret 33 cm x 24 cm (16.1'')
Képarány 16:10
Vízszintes frekvencia 30 - 71 kHz
Függőleges frekvencia 50 - 160 Hz
Maximális felbontás 1280 x 1024
Gamma 2.81
DPMS mód támogatás Standby, Suspend, Active-Off
Támogatott megjelenítési módok:
640 x 480 140 Hz
800 x 600 110 Hz
1024 x 768 85 Hz
1152 x 864 75 Hz
1280 x 1024 65 Hz
Na ennyi elég gondolom
Lapod jó,
a procid sajnos ''D0'' steppinges (elvileg kisebb tuning és nagyobb hőtermelés az eddigi tapasztalatok alapján, illetve kisebb tuningnál is fesz emelés szükséges)
a ramod: elvileg jó a gyári időzítése 2.5-3-3-6???? Egyébként rengeteg chippel szerelték de általánosságban elmondható, hogy 500MHz környékéig elszaladgáltak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4100 - 4001
5544 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple Watch
- Starlink
- Milyen monitort vegyek?
- Freemail
- OLED TV topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- LG 24ML600SP IPS Monitor! 1920x1080 / 1ms / FreeSync / 75Hz
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5266, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De majd még nyúzom tovább 

,egy régi s478-as ASRock lapom van és sehol sincs ilyen beállítási lehetőség.

?