- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ.Gróf
aktív tag
Nos én is tuningoltam egy kicsit a p4-es gépet a suliban, kompreszoros hűtővel! kicsit instabil a fesz de hasít a cucc!
Pár hőmérsékelt adat ,meg fesz!
[Szerkesztve] -
kariad
senior tag
Hi!
Ami érdekel az a memoria időzitések!Meg a visszaosztása.Ebbe kellen egy kis help!
Vannak ezek a beállítások:Valahol ezt olvastam 5.5.5.15 tegyem
Latency:5, Precharge:5, Delay:5 Activate to Precharge:15 Write Recovery Time:4
No jó lenne tudni azért mit jelentenek ezek magyarul!?
Write Recovery Time:4 a végén 5.5.5.15 be nincs!Az számít a cpu tunnignál valamit?
Nincs olyan Biosomba, ami visszaosztaná a ramokat!Ilyenkor mi van?
Amúgy kingstone Tipus szám: KVR533D2N4/1G 2x 1gb ramom van meg Asus P5PL2/C
és egy D945 3,4 Ghz procim
Ezt tudja a ram elvileg!De ez nem sokat mond nekem!
[link] -
mycso
veterán
Szió ha nem találtál a biosban a pci-e freki fixálására utaló menüt, akkor ne várj csodákat.
Egyébként ott kellene lennie, ahol az agp és pci frekit lehet fixre állítani.
Mivel ez egy ''hibrid'' lap, gondolom a gyártó nem figyelt oda minden részletre, ami a vga csatikat illeti. /pl 4x pci-e és nincs fix lehetőség viszont teljesártékű AGP és fixálási lehetőség/
Általában egy minimális tuningot így fixre állítás nélkül is el lehet érni, bár ez lapfüggő.
Magyarán ha tuningolni akarod a procidat mindenképpen, akkor más lapot javasolnék. -
misx
senior tag
válasz
P.e.t.ya. #2991 üzenetére
Ja csak ne mondd már neki, hogy vegyen a 478-asnak másik lapot. Akkor vegyen egy új lapot+új procit (DualCore), oszt belemegy a PCX-es kari. Persze, nem mondom, hogy vegyen, de a következő lépés úgyis az lesz, mert a 7600GT-nél erősebb kártyát nemigen fog tudni meghajtani a P4, pláne tuning nélkül...
-
[Vazz]
tag
Hi all! Van egy asrock p4dual-880Pro lapom, s478 3.0Ghz Prescottal. Nos az a problémám hogy egyáltalán nem tudom feljebb tolni az fsb mert a gép behal. A lapon van AGP és PCX is, az utóbbi csak x4. Mikor 6600gt AGP volt akkor az fsb-t fel tudtam tornázni 250 közelébe, de mióta pcx-es 7600gt van azóta nem tom semmennyire. Gondolom a pcx frekvencia nem fix ezért ha tolom az fsb-t tolom a pcx-et is, viszont ebben a csodálatos biosban nem találok semmilyen arra utaló optionst ami arra utalna hogy fixáljam. Ha valaki vágja a lapot akkor segítsen már ha tud. Én csak ezt gondolom hibának, mert ha emelek az fsb-n akkor a win faszán bootol csak néha belefagy a kép az XP kukacfuttatós képernyőjébe viszont tovább bootol jön a zene is csak a kép nem hozzá. Uhho valszínű az lesz az. Csak nem tom a bios beállításokat mert akkora gyökér e az asrock bios hogy nagyon. Köhi! BB!
-
truba
tag
Olyan problémám van Msi lapban nem tudom a procimat rendesen túlhajtani mert ez a nyavalyás lap lekorlátozza az fsb túlhajtást 15%-nál.
Msi 945P Platinum -Intel P4 511 proceszor páros.
Másnak is van hasonló problémája az Msi lapokkal?
Pedig kipróbálnám mennyit megy egy ilyen proc. -
UFO81
csendes tag
Sziaztok! van 1 problémám! pentium D 940 procim van a régi alaplapomban asus p5wd2 4.4ghz pörgött! De sajna bedta az unalmast
egyéb behatások miadt
! vettem 1 asus p5b ebben az istenért se akarom birni felhuzni 216fsb fölé!
ötleteket várok!
-
Superman
nagyúr
Mycso kolléga!
Küldtem privit, majd olvasd már el! Kösz. -
Dr.Én
veterán
Már végig olvastam at 1.Hsz-t,szoval csak ugy lehet tunningolni hogy a memoriát is állitgatni kell
-
Dr.Én
veterán
Hali
Celeron d 541 3,2GHz-es procit hogyan vagy hol lehet tunningolni?(biosban,valami progival)
Bocs hogy ide irok be,de már beírtam a kérdésem Celeron topicba de nem válaszoltak
Asus P5p800SE I865PE alaplapom van (0803-as bios) -
Qkackca
őstag
Lenne egy teljesen nem idevágó kérdésem: vga tuningnál honnan tudom hogy mikor érek a gpu/mem végére? A gpu elkezd pöttyözni, nem rajzol ki minden pontot, a mem esetében pedig vmi furcsa alakzatok (szimplán háromszögek akár) lesznek tetszőleges színben?
-
robyeger
addikt
válasz
akoska07 #2972 üzenetére
A <minimum speed> opció lényege, hogy fixen lent tartja a szorzót, mert amúgy ha bekapcsolod winben a ''minimális energiagazdálkodást'', akkor az bármelyik BIOSnál CPU terheltségtől függően a min.(12 vagy 14) és a max.(esetedben 16) között ugrál. Csak azért kérdeztem rá, mert láttam már hibás BIOS verziót is, ahol még választható volt a <minimum speed> opció, de már nem működött, úgy csinált mintha <disable> választottál volna.
-
válasz
robyeger #2969 üzenetére
asszem csak 2 lehetőség van, amiket emlitettél.
most a 0804 biost használom a tuning miatt.
van a lapnak, ehhez a procihoz való bios-a
0302 verzió , ott külön van a szorzó állitás,de nekem az nem kell.
teljesen jó a 16-os szorzó.
egyébként a proci csak átmeneti megoldás,a deszka pedig előkészités a C2D procihoz.
egyébként jó párost alkotnak ketten.
szép eredményeket tud elérni a cucc igy is hogy csak 1 magos procim van.
===: egyébként miért kérdezted ?
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
akoska07 #2968 üzenetére
Látom aránylag új lapod van és régebbi procid, ez elég ritka párosítás, ezért engedd meg hagy kérdezzek valamit:
A BIOSodban a Advanced menü, CPU Configuration almenüben az Intel® Speedstep Technology opcióban van olyan választási lehetőséged, hogy <Minimum speed> vagy csak 2 közül tudsz választani: <Automatic> és <Disable>? -
CPU Intel Pentium 4
TYPE 661
FREQUENCY 3600 MHz
CPU FSB 800 MHz
MULTIPLICATOR 18x
REVISION B1
L2 CACHE 2048 KB
L3 CACHE --
VOLTAGE 1.250V-1.400V
SOCKET 775
MANUFACTURED 65nm
CORE NUMBER 1
sSPEC SL94V
azért én egy 661-es procira nem mondanám hogy kevés
ami alapból 3.6Ghz,mások szeretnék annyira felhuzni a procijukat
ezek a procik nagyon kemyények, nem gyártottak belőlük 3-4 stepping-el
a cedarmill mag is magáért beszél.ezek az egyik legjobban huzható procik.
én bátran neki fognék a tuningnak,még hogy bátran,mint állat
én is AC Freezer 7 Pro-val hütöm
(egy kis csel, ha a proci hütő ventije lefelé áll a házban akkor gyönyörüen rá lehet tenni a hütőbordák tetejére egy 6cm ventit ami a hütőbordák közül rendesen kifujja a meleget.nekem, még 10°C-t hütött a procin.
)
szal... megkockáztatom annak a procinak léggel az 5Ghz-et.
toljad fel bátran az fsb-t ,feszt mindig csak akkor emelj amikor kéri.
fent látod a feszt ,amit a gyár még elfogadhatónak tart.
attól még lehet bátran feljebb menni de közben figyeld a hőfokot.
az hogy melyik játékhoz elég a procid,sztem mindhez. -
Superman
nagyúr
Ez a kezdeti lépés.
Ne csaka core Centerben emeld az FSB-t, mert az szoftveres, hanem a biosban. vagy ha így csináltad, akkor gratula az első lépéshez.
Óvatosan próbálj feljebb menni 245-250 közelébe 2MHZ-enként. Ha nem bootol be a Windows, akkor adj egy kis plusz feszta prockónak. Ja és persze teszteld mindig, hogy mennyire stabil progikkal, van egy rakás erre. -
Superman
nagyúr
Ezzel az alaplappal biztosan. Emeld az FSB-t, rögzítsd az AGP/PCI, vagy PCIE frekit.
Az MSI-nek egyébként van egy programja, a core Center, amelyet ha elindítasz és kijelölö9d az Auto opciót, addig emeli az FSb-t, amíg újra nem indul a gép, ezzel is jelezve, hogy meddig lehet elmenni feszültségemelés nélkül.
Az lenne jó, ha a ramPU 1:1-ben mennének, de ha nem vissza is oszthatod 5:4-ben őket. Mindez persze attól függ milyen opciók vannak a biosodban. ha már tudod az alapokat nem nagy kunszt nekifogni.
persze olyan eredményeket elérni, mint mycso kolléga, igen... -
beluschi
tag
válasz
Seraph 16 #2952 üzenetére
1. Ha jól tudom, akkor a lapon nem fixálható a PCI frek, ezért az FSB emelésével arányosan nő az is, ez van a /-jel mögött (140 FSB-nél 33 helyett már 39)
2. Általában igen, ha emeled a feszt, akkor egy bizonyos határig tovább tudod húzni a procit. A 70 fokos határt szokták emlegetni, de minél hűvösebb, annál jobb. -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam hogy lehet hogy már kevés az Intel 661-es procim a komolyabb játékokhoz!
Ti mit mondotok?
Érdemes meghúznom egy picit?
AC Freezer 7 pro hűtőm van egyébként, 36 fok igy desktopon! -
ké kérdésem lenne:
1. amiikor állítom az fsb-t, akk a per jel utáni érték mit jelent (pl. 133/34, 140/39...)
2. az 1.8-as P4-es gépem már 2370MHZ-nél jár. efelett kifagy. még nem emeltem feszt, de ha emelek, akk ugye még megy tovább is? és a fesz emelés nem veszélyes, ha 70°c alatt tudom tartani a procit? -
mycso
veterán
válasz
Superman #2950 üzenetére
0-1 FPS szokott lenni általában a prociteszt, tehát azzal nincsen baj.
Voltmodhoz nemigazán értek, bár sok leírást olvasgattam már és elvileg egyszerűbb dolgokat megis tudnék csinálni, de csakis saját vga-mon, mert még nem vagyok mindenben 100%-ig biztos.
Viszont valahol a VGA-knál volt egy ilyesmi topic, hogy nvidia 7xxx sorozat voltmodja vagy hasonló, ott van 1-2 ember aki vágja nagyon (bár ők meg nem miskolciak) -
Superman
nagyúr
Kérdés: te értesz a voltmoddoláshoz, vagy van itt Miskolcon olyan ismerősöd, aki biztos kezű ezen a téren? Én mindent megszerelek, de ilyet nem csinálnék, csak elbarmolás lenne belőle, viszont ki akarok próbálni egy voltmoddolt Gainwardot, a neten hihetetlen eredményeket hoznak ki belőlük. 700-as GPU, 1600-as memória értékek.
Nibitorral megnéztem és a voltmod ahhoz kellene, hogy a default 1.2Voltot változtatni tudjuk a biososn belül, mert azut jelenleg nem lehet. Szóval, tudsz valakit? -
mycso
veterán
válasz
Superman #2947 üzenetére
Hát akkor a procit visszább kéne venni.
Bár érdekes, nekem is egy réggebbi procim 3E, 4gigán simán ment, mindenféle teszt lefutott /prime95, pi 32m, metabench-ek, stb.../ viszont 3dm'06-alatt nálam is mindíg kilépett, általában a 2. cpu tesztnél, és vissza kellett vennem a procit 3.75-re mert csak úgy volt hajlandó végigfutni. -
Superman
nagyúr
Igen, valszeg vízhűtés lesz belőle, mert a mostani zalman is 14k körül volt.
Még egy kérdés: ha 3D Mark-ban megakad a lép, olyan, mintha lefagyna, de valójában 5-10mp után megy tovább, csak nem onnantól, ahonnan megállt, akkor azt vajh mi okozhatja? processzor, memória, vagy videokártya? -
mycso
veterán
válasz
Superman #2941 üzenetére
Ilyen volt már nekem is /3dm'2006-nál/, de ott a procim kezdett el hibázgatni.
Bár hőmérsékletét közben nem néztem, de valószínűleg túlmelegedett.
Vagy csak simán ''túlvan húzva'' és elkezd hibázni, kihagy 1-2 dolgot. /esetleg nemkap elég feszt, vagy a túl magas FSB-t nembírja követni a lap vagy valamelyik alkatrész, stb./
Hűtésnek egyébként én valami olcsó, komplett vizes cuccot javasolnék: pl: giga 3d galaxy /használtan már 15körül hozzá lehet jutni/ vagy TT Bigwater SE /ezeket olyan 11k körül meglehet venni --> bár ezt annyira nem ismerem/
Legalábbis én valami ilyesmit vennék tuti nem adnék ki 10-12k-t egy ''normálisabb'' léghűtésért. -
Superman
nagyúr
Mycso, találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy futtatod egy adott órajelen a 3D Mark valamelyik változatát. A processzor telejsítette az összes számítaási tesztet, egybe sem bukott bele, de: amint elindul a 3D mark, azt veszem észre, tehát már induklásnál, hogy az FPS 10-el is kevsebb, mint mondjuk alacsonyabb órajelen..:
Ilyenkor mi a helyzet? Hibázik a processzor? Mert 1 perc alatt még nem melegedhetett túl és a 3D mark amúgy sem csinál 100%-os terheltséget.
-
Superman
nagyúr
Valaki nem tud valamilyen baromi erős léghűtést, olyan 8000rpm-est?
Mert most már világos, hogy a 3D-s progik azért szállnak el (például 3D markban ha a procitesztre kerüla sor) egy bizonyos FSB mellett, mert túlmelegszik a prockó.
A Zalman képtelen megoldani a feladatot, pedig nem volt 2 forint. -
mycso
veterán
válasz
Superman #2933 üzenetére
Valószínűleg ez is a pci vagy pci-e frekik miatt lehet --> ha tudnám fixálni akkor gondolom nem szállna el.
Bár régebben hallottam valami ilyesmit sata winyókról, hogy bizonyos FSB felett labilissá válnak, de ezeket még régebbi rendszereknél.
Bár nálam s478 rendszernél sem volt vele ilyen gondom. -
Qkackca
őstag
válasz
Superman #2936 üzenetére
Az SFAN az mi is? Nekem is ilyen hűtőm van, és én rádugtam a proci melletti első venticsatira és az adott ventiszabályzóval nekem prímán állítja 1000 vmennyi és 2400 között nekem perpill 1640 körül pörög viszonylag halkan, mondjuk nekem még régebbi alaplapom van (P4P800-E Deluxe).
A hűtési rendszered kezd egyre kuszábbá válni számomra... -
Superman
nagyúr
Adott egy Zalman CNPS7700-as rézrózsás venti a processzoron. Szerintetek az normális, hogy az MSi alaplapban (SFAN1-hez, System fan1-hez csatlakoztatva) 2000rpm-el frogott az Asus alaplapban viszont csak 1700-al?
A venti szabályozható egy külön kapcsolóval, 1000rpm a legkisebb forgási sebessége. De az Asus alplapon nincs 3 pines SFAN így dugtam már rá a Chassis fan-re, meg a 4 pines CPU fan-re, de így is csak 1767 a legtöbb, amit ki lehet hozni belőle.
Most azt tervezem, hogy a moddolt zalman fataliti hűtő egyik 3 pines kimenetére dugom rá, mert van még két szabad elosztó helye, amelyek elméletben 3500rpm-es forgást biztosítanának, persze a zalman nem fog annyit menni és mérni sem fogom tudni, de remélem a 2000-et eléri. -
Qkackca
őstag
Nekem így konkrétan még nem szállt el vagy nem vettem észre hogy emiatt lett volna ?
De a win bejött, max újraindult esetleg lefagyott, de semmi kék halál
Igaz ekkora magasságokban még nem jártam csak 250-260-as fsb, de a saták is bírták mindannyian még a raidre kötöttek is. -
Superman
nagyúr
''a sata samsung winyóm olyan 350FSB körül elszáll DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
Aztán eszembe jutott, hogy van valahol egy régi IDE 40-es maxtorom.''
Ez annyit jelent, hogy ha valaki játékokat akar futtatni húzott gépen, inkább IDE drive-ra telepítsen, mintsem SATA-ra? Arra gondolok, hogy nekem is elszállt egy 200 gigás SATA Samsungon kékhalállal olyan beállítások melett a tuningolt gép, ami IDE drive-on vígan futkosott. -
Qkackca
őstag
Hm...érdekes,de értékes információ!
A bios-os kérdésre, sztem az olyan asusos tuning valami lehet, nekem is csinál olyat mikor beállítom a magasabb órajelet és kilépek a biosból, akkor a moncsi is kikapcsol pár másodpercre és csak utána indul újra az egész <--ja ez nem okosság,csak észrevétel...
Na meg elég szép eredmény, szó se róla! -
mycso
veterán
No hát történt egy s más.
Ma este/éjszaka valahogy nem tudtam aludni, no meg a gép is idegesített, hogy antituning.
Hát próbálkoztam....
Mint régi tuningos, az alap lépéseket egyből megtettem: pci fixre, pci-e fixre /bár ez nem mindíg jó --> pont asus lapok szokása, hogyha 100-ra van állítva akkor baszaxik, viszont 101-105 között már minden OK/, no hát állítgattam énis, de hiába.
Na mondom, milenne ha mindent auto-n hagynék és úgy próbálkoznék 300FSB felett --> hát fekete képernyő.
Aztán csak a pci-e, majd csak a pci frekit fixáltam, és láss csodát ha csak a pci van fixre téve és a pci-e auto-n akkor megy 300FSB felett is /miaz hogy/.
Alapfesszel a proci, olyan 360FSB környékéig bírja /bár nem nézegettem annyira --> örültem, hogy széthúzhatom/, viszont a sata samsung winyóm olyan 350FSB körül elszállDE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
Aztán eszembe jutott, hogy van valahol egy régi IDE 40-es maxtorom.
Telepítés, tesztelgetés, stb. ..
Szal a lényeg, hogy mostmár megyeget a tuning TEHÁT nem mindíg jó az, ha fixre állítgatjuk a pci-e frekit (legalábbis ennél a lapnál vagy chipsetnél)!!!
Bár még mindíg csinál érdekességeket (csak tuning alatt) pl ha a biosbol kilépek, vagy újraindítom a gépet, akkor nem egyszerűen újraindul, hanem olyan 2-3 mp-re kikapcsol, majd utána magátol visszakapcsol.--> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom
mod.: ja és a végeredmény
[link] [link]
Bár nem pont ide illő, de muszály volt megosztanom veletek.
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
Superman #2926 üzenetére
hali nekem is hasonlo dolgok vannak banne 1.ház chieftec 12cm 1430/p, acpu egy colling 2300/ford 1db vinyora 90mm chieftec, alég jónak mondhato a légáramlás.
de nekem a HANG is fontos hogy HALK legyen és ezek elég jok!
ja és aház es a táp is chieftec12cm-es ventivel
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
értem, de a melegedéssel én sem tudok mit kezdeni. A Zalman 770-as prockó ventivel együtt 7 (!!!) venti van a Superflower Tigermax házban, köztük egy Zalman fataliti, amit ugye házhűtővé alakítotam, mert eredtileg nem az. Namost ez 3500fordulat/s-el fújja ki a meleg levegőt, a többi ventit is úgy helyeztem el, hogy jó legyen a levegő mozgatása, de nem érek vele semmit úgy tűnik.
Terheletlenül a CPU 38-40 fok, az alplap 30-32 fok. A prockó 251-es FSB mellett 1.51 Voltot kap, mert ha ennél kevsebb, akkor kékhalál a 3D-s benchmarkoknál. -
apro
senior tag
válasz
Superman #2924 üzenetére
köszi a választ.
értelek,csak az én videokarim elég gyenge ezekhez a játékok,progi hoz,
és nem akarom a kártyát lecserélni,külön
egybe akarnám eladni a vasar (lap,proci.ram.vidikártya ) a múltkor már kértem és kaptam is választ hogy milyenre cseréljem le az akor megirtak közzűl(ha eltudom adni ezeket)
hali
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Tudom, hogy valakinek a prime 95 a mérvadó, nekem nem. ha egy program 100%-os terhelést generál a procinak, akkor persze, hogy felmegy a hőmérséklet, kivéve - gondolom én - ha vízzel hűtöd.
Mint tudod, én autószimulátorozom online. Nekem az a mérvadó, ha egy olyan nagy gépigényű program, mint az rFactor, vagy a GTR másfél órát fut és ezt kibírja a prockó (vbideokártyáról nem beszélek, mert az jóhogy, egy gainward Bliss 7800+ Golden Sample).
tehát betöltök egy másfél órás replay fájlt és hagyom futni. na nekem ez a mérvadó, mert ha lefut, akkor tudom, hogy mire számítsak. ha nem, akkor állítani kell.
Egyébként értem a problémádat, de a Windows alatti mérések megbízhatóságában erősen kételkedem, mert az Asus probe is írt ki már hülyeségeket.
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
Superman #2922 üzenetére
hali
figyi amikor fúttatod a teszt progikatpl(Primere 95duplán mert a penti prociknál ahogy irta mycsó is) duplán kell futtatni hogy 100%-osan terhelje a procit, es folyamatosan aszt irja,hogy csak 62C és ez a gond hogy az elöbb emlitet progik ezt nem valósan irták ki?! érted , azek a progik azt jelzik hogy FOLYAMATOSAN 100%-on megy de azt nem irta hogy visszaveszi a telj. vagy lehet hogy nem érthetöen irtam valamit, akor bocsi
hali
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
Superman #2919 üzenetére
hali nekem sem ment soha 62C fok fölé, de ezt everest-el,és speedfan-al mértem
de most a stabilitás tesztnél egyértelműen PIROSSAN irja a grafikon és teljesen fissza veszi 70-80%-as tejesitményre,ha te nemirod az elöbbi hozzászolásodat még mindig nemjöttemvolna rá én sem a teljesitmény ingadosás milrt jére, nemtudom érted e?mit irok, nekem ateszt eredményeknél elég sok eltéréseket produk. a gépem és ezért mert a hővédelem vissza fogja?!, amúgy semi más progi nem mútatta ki csak ez, de viszont biztos hogy gondok voltak a ''vasammal'' -
apro
senior tag
hali mycso, úgy nézki rájöttem miért csinálja ezeket az eltéréseket, az Everest stabilitás tesztjét elindittotamés kb 1perc után irja a grafikon hogy 100% tesztnél már letilt aHT (CPU Throtling ,szerintem ezért mér ilyen ösz,vissza ,
érdekes az everest túlhajtásnál.és a Speed fan, sem mutatta volna hogy túlvan melegedve, vagy ilyes mi, akkor ezek a progik úgylátszik nem teljesen tutik?
hali -
apro
senior tag
hali
direkt kikapcs minden fútó progit csak az maradtt ami minimum kell az XP-nek, énsem értem miért csinálja ezt.
most visszateszem a 20%-os( overvitre) gyári tuningra éz nyűstölöm úgy .
majd meglátom akkor hogyha itt csinálok külömbözö teszteket,lessznek ekkora eltérések
vagy perig én bénázok valamit
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
Superman #2913 üzenetére
hali
nekem tökéletesen mutatja mind a kettö az Everest CPUID,is és a CPUZ is mind a kettö ugyan úgy ,ime:EZ az everest
Intel Pentium 4, 3833 MHz (15 x 256)
Alaplap neve Asus P4P800-E Deluxe (5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Ez aCPUZ P4 3826,2Mhz,X15,0,255FSB,1020.1Mhz
nem sok eltérés van benne.
lehet hogy ujrakéne telepíteni valamelyiket.nem? -
mycso
veterán
Hát másabbak lehetnek az eredmények (háttérben futó progik, tálcán lévő cuccok, tűzfal, net, stb. ...) viszont az nálam max olyan 100 pontos eltéréseket eredményezett 2 különböző mérés.
Ha jól látom nálad majdnem 2k pont az eltérés.
Kezd kicsit x-aktás lenni a géped, főleg azok alapján amiket privibe írtál. -
Superman
nagyúr
Most nézem az Everest CPUID riporját, és szerint a processzorom szorzója 12 (maximum Speeden van a biosban) és csak 3012MHZ-en megy 4017MHZ helyett. A CPUZ a 16X szorzót mutatja.
Az Everest cache és memory benchmark része már 16X-osnak írja. Jó ez a progi....
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali megtudna nekem mondani valaki hogy tesztelésnél a MetaBench 0.91 BEta. minden teszt után más eredményt ir most jelenleg
255Fsb/204mhzram( 5:4 -9815jelenleg de volt már csak 80XX.is ugyan enél a beáll.nál
hali
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali a mem teszt is lefut rendesen,
-
apro
senior tag
hali
a Prime95-őt-el (duplán ) 100%-al terhelem a vasat aprocit is utána a Memoriát is 2-3-óra teszt is minden gond nélkűl lemegy nem jelez semmilyen hibát, a hőfok is csak max 60c-re megy fel,averest 3.0.631-es verz. olvasás=7610, irás-5620.
a mem teszt is végig fút , nem értem miért enyi?
nem lehet a video kari az oka? vagy annak nem sok jelentősége van ebbe?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Hát nekem továbbra is az eredményeid érdekesek.
Énsem értem ha kézzel állítod akkor miért csak olyan teljesítményt hoz, mintha alapon menne.
Amikor kézzel beállítod 250FSB-re, nézzél már egy memtest-et meg valami procigyilkoló tesztet mert szerintem annyi a baj, hogy valamelyik hibázik/kevés feszt kap. -
mycso
veterán
Szia a ram nem lehet a probléma, hiszen így visszaosztva 375MHz körül megy --> ezt egy 400-as ramnak tunia kell.
Bár történtek itt már érdekességek volt, hogy pont a visszaosztás miatt fagyott.
P.e.t.y.a. azt írja, hogy nála 230FSB-n még OK volt a proci alapfeszen, tehát az is lehet hogy pont most jött az az FSB ahol már feszt kell emelni.
Először is nézd meg úgy, hogy a procinak adsz egy nagyon kis feszt. -
apro
senior tag
hali
megnéztem a deszkámat (Asus P4p800E-delux 478) nekem viszont a%-os szarság mind a 3 (5%,10%.20% )is stabilan megy mindenféle tesztek is lefutnak tőkáletesen Prime96stb a hőfok is csak 54c, de már a 30% os nál tizperc teszt útán lefagy,ez azt jelenti ,hogy 3927fsb a proci 527a ram de ha kézzel állitom (manuall) akkor ezt a teljesitményt nem túdom kihozni belöle.bese bútól.a másik viszont ha %-osan állitom a tuning, akkor sehogyan sincs PAT (standart,auto,turbó) de ha kézzel akkor még autón is van Pat.elég érdekes,és még egy dolog ha % -osan áll 20%.os áll a z240FS 202ram, a superPi 1m 37983/s a méta be- 9759.
de ha manuáll álitom időzités késlelt stb akor ugyan ezek a teszteknél 250Fsb procia ram 500mhz 1:1-ben a sup 1m 46.750 a meteb 9212 nem érdekes!
vagy valamit nem jól állitok be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged