Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesman
őstag
Üdv mindenkinek!
IS-7 alaplapban lévő 3.0 Prescottnak mekkora feszt. adhatok biztoságosan? Esetleg saját tapasztalata van valakinek? A hűtő eredeti Intel. -
rup1u5
nagyúr
sziasztok!
van valakinek tapasztalata ecs 648fx-a lappal?
konkrétan a biosára lennék kíváncsi. -
Zarbi
tag
Nah senkinek nincs ötlete, hogy emeljek feszt a procimban? Sajnos a BIOS-ban nincs rá lehetőségem.

-
-
Bull Boss
őstag
sziasztok! 2.66/512/533-as Northwood P4 procim van, MSI 845-ös lapkakészletű lapban ami a ramjaimat, csak 266-osként kezeli. Ennek függvényében a procit hány mhz-re tudom felhúzni gyári hűtéssel biztonságosan, illetve hány v-ot adjak a procinak? előre is köszönöm!

-
Tombolo
tag
válasz
Qkackca
üzenetére
adatlapomon vannak a hozzá való kacatok. Ez egy Prescott. 1.575-ig mentem vele. De még egy kicsi kellene a kerek számhoz, így teszt közben még kilép. 4 giga az álmom. 3.9-en még 1.525-ön megy stabilan. De a négyes nem akarja adni magát
Egy teszt erejéig akkor mehet akár 1.6 V is? Ez a kíváncsiság... 
-
-
Tombolo
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy léghűtéssel mennyi feszt lehet adni a procinak? Alap az 1.385v. E0 stepping. Előre is köszi!
-
Zarbi
tag
Köszi! Hát ez szomorú.
Azóta kicsit teszteltem még a procit és sikerült szinkron nélkül felhúznom 258 fsb-re PCIE maradt tehét 115mhz.
Szerintem még van bőven tartalék a prociban, de ezt már csak fesz emelésel lehetne előcsalni. Nem tom sokat számít-e, de a proci hőmérséklet alapjáraton kb 37fok és hajtás közben is csak alulról súrolja az 50 fokot, szal elég alacsony.
Valakinek valami ötlet, hogy hogy emeljek feszt?
-
Zarbi
tag
Üdv!
Van egy p4 631-es procim, ami alapjáraton 3ghz.
Sikerült felhúznom 3,78ghz-re, de csak a PCIE frekvenciával együtt.
Tehát CPU fsb 252 míg PCIE freki 115. Azt mondják 115 még nem tesz kárt a dolgokban de ennél feljebb nem is szabad tovább menni. Ha csak Cpu fsb-t húzom de pcie frekit hagyom 115-ön, akkor nem hajlandó tovább huzatni magát, míg ha szinkronban húzom akkor igen de ugye akkor nagyobb PCIE freki. Egyébként ha pcie frekit hagyom 100-on és csak a cpu fsb-t húzom egyből 252-re, úgy se indul el.
Tehát a kérdés adott: hogy tudnám még jobban húzni a procit, úgy hogy a PCIE nem kap 115 mhz-nél többet.
Az alaplapom asrock conroe1333-d667 (tudom nem a legjobb, de erre futotta
). Ha valaki tudja, hogy a biosban hol tudnék több voltot adni a procinak megmondhatná mert akármennyire kerestem nem találtam. 
-
Qkackca
őstag
válasz
gamer0101
üzenetére
Jobb ha manuálisan állítod be a dolgokat, az alaplap nem mindig baráti feszültségeket állít be, ha auto-n marad.
Gondolom nem négy egyforma modul van benne, más időzítésűek a modulok (páronként megegyeznek ha dual) így a ramokba programozott alapértékekből próbál egy használhatót összehozni lap, attól függetlenül hogy lehet mennek 400-on is. Egy kis manuális beállítás, tesztelgetés és megoldódik a problémád.
A cpu-z pedig szintén a beprogramozott alapértéket mutatja (spd) azon a fülön ahol a 2,5V-ot látod, szóval ha többet állítasz be, azon a fülön akkor is ennyi lesz (bármely más ram esetén is, persze ddr1-nél).Ajánlom figyelmedbe az 1. hozzászólást, a topik olvasgatását, illetve a tuning kezdőknek témát is

Megoldást nem tudunk adni, max útmutatást.
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült húzni a procimon, először 3,0-ról 3,3 Ghz-re, majd 3,6-ra. Most is ezen működik. Zalman CNPS9500 (teljesen réz) hűtő gondoskodik a hűtéséről szóval kibírja, ebben biztos vagyok.
Viszont van egy problémám. A 2GB RAM (4x 512MB) a gépemben most csak 266Mhz-en működik, és a CPU-Z szerint csak 2,5 V-ot kapnak. Dual Channel megy, de aggaszt ez az alacsony memória-órajel. Tudtok ebben segíteni, hogy miképp lehetne megoldani?
Egyébként nem sajátkezűlek, kontárkodva emeltem a proci órajelét, hanem az alaplapi BIOS egyik funkcióával. A jelenlegi órajelhez egyértelműen 20%-al. KÉP Amúgy is szenvedek a memóriával, mióta megvettem bele a másik 1GB-ot. Dual megvan, de nem hajlandó 400Mhz-en menni, csak 320-on. Most meg...
Ha bármelyik problémára tud valaki választ (mindkettőre lenne az igazi
), megoldást adni, egy abszolúte nem számgép-tuningolós gyereknek
akkor azt megköszönném! 
A teljes konfigom az adatlapomon, ha az kellene valakinek!
-
csongi
veterán
Sziasztok!
A d805-ös processzort kezeli e az Rmlock progrma? Van valakinek erről tapasztalata? -
mycso
veterán
válasz
gamer0101
üzenetére
Nagyjából le is van írva minden az 1. hozzászólásba, de...
Biosban, Advanced fül, Configure System Frequency/voltag, ezen belül: "Ai overclocker tuner" ezt manual-ra állítsd, és alatta megjelennek a beállítási lehetőségek.
Valami hasonlóan néz ki a biosodnak ezen része (legaláábis úgy rémlik):

Itt a felsőt ugye manualra ahogyan a képen is van
a második vélhetően neked is 200-on fog állni (ez a procid FSB-je) na ezt kellene emelni!!!
(10-20MHz-enként aztán megnézni stabil-e)
a harmadik a szorzó, azt nem tudod állítani
a negyedik a ram frekvencia (ram osztó) ha emeled az FSB-t nőni fog a ram órajele is, tehát ha nem valami brutál tuningramod van, akkor itt érdemes visszaosztani a ramot (320 vagy 266-ra rakni, attól függ majd meddig húzod a procit)
következő agp/pci ezt 66/33-ra beállítani!!!A következő hasáb a feszek:
cpu: ha esetleg fagyogatna, újraindulna, stb itt lehet a proci feszt picit megemelni (csak óvartosan a legminimálisabb léptékkel) a procid alapfesze 1.3v körül van (cpu-z-ben meg tudod nézni pontosan) A lényeg, hogy ne menjen 70fok fölé a procid hőfoka és azért 1.5 voltnál ne nagyon adj neki többet (sőt már ez is soknak számít)
ram:mivel vissza lesz osztva nem kell bántani
az uccsót szintén nemIlletve még van egy menü talán szintén az advanceden belül: Advanced Chipset Settings --> itt a ram időzítését tudod állítgatni --> javaslom majd akkor, ha már sikerült egy stabil tuningot belőnöd.
(most valahogy olyan írós kedvemben voltam
) -
gamer0101
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan segítőkész emberkét keresek, aki tud nekem segíteni processzorhúzásban! Az adatlapomon megtalálhatóak a gépem paraméterei. Az "Azonnal VGA-s kérdések órája" topikból zavartak ide.
Most vásároltam egy ATi Radeon HD2600XT-t és, hogy minden cseppjét kifacsarhassam a tudásának, ajánlották, hogy kb. 2-4 száz Mhz-et emeljek a CPU-m órajelén...csakhogy én ehhez abszolute nem értek!
Egy kis segítséget szívesen fogadnék.
Tudom mi az a BIOS, kezelni is tudom, csak még sosem állítgattam olyant amit nem tudok, hogy mi..ennyi.
Szóval aki tudna segíteni az kérem jelezze! Köszönöm!
-
válasz
Qkackca
üzenetére
De végülis ha meghúzom egy kicsit, mondjuk 166 fsb, ramokat felosztom 200-ra vagy felé (ha lehet fsb felé osztani persze...) és akkor csak jobb teljesítmény érek el, mintha 133/133-on menne.
Csak szerezni kell egy jó alaplapot.
De még meggondolom, hogy érdemes-e 5-6ezer forintot kiadni ezért...szerk: megnéztem, a leggyorsabb northwood alapórajele 3,4GHz, szal odáig csak eljutnék

-
Qkackca
őstag
Nemtom, de sztem a 200-as fsb-t nem biztos hogy eléred, vagy nagyon kell adni neki a feszt.
A dual kb kétszeres teljesítmény dob azokban az alkalmazásokban amik erősen kihasználják a ramot, pl tömörítés, szintetikus tesztek, a többi alkalmazásban pedig szimplán észrevennéd hogy gyorsabb

-
-
Sziasztok!
Lenne egy 2.8GHz northwood P4-em, és az lenne a kérdés, hogy állítható-e lefelé a szorzója
, és ha igen, akkor van-e értelme alá egy tuningosabb (865p) lapot venni, és az fsb-t 800-on, a ramot meg 400 single-ben járatni?
Most éppen egy nagyon gagyi antituning lap van alatta, fsb 533, ram 266.
-
Qkackca
őstag
válasz
csacsa1988
üzenetére
Most lehet hülyeséget mondok, mert most nem néztem utána, de úgy rémlik: kétszer akkora a sávszélessége, illetve kisebb a feszültsége a 8x-esnek.
Annyit meg nem játszottam sose, hogy megmondjam van-e a gyakorlatban különbség közte. -
Qkackca
őstag
válasz
csacsa1988
üzenetére
Ha csak egy bios frissítésen múlik, akkor szerintem belevághatsz.
-
Qkackca
őstag
válasz
csacsa1988
üzenetére
Észrevennéd a különbséget.
Kétszer akkora rendszer busz, sokkal több cache, gyorsabb órajel, nagyobb fogyasztás illetve több hőt termel, ezeken a területeken nagyobb értékeket produkál, illetve a hyper threading is ottvan. Ha tehetném, a helyedben cserélném erre a celeront.ut3: jó kis motyó, régebben ilyesmit akartam, nem jött össze , a lap szuper, a procinak is menni kéne igencsak, a videókártya tuningjáról fogalmam sincs, a ramoknak is hasítani kellene. Milyen op.rendszert használsz?
-
pityeszka
őstag
válasz
csacsa1988
üzenetére
A cerkától sokkal-sokkal jobb.
-
ut3
csendes tag
Sziasztok guruk!
A fórum arculatából ítélve szerintem jó helyen járok a megfelelő emberek között!A véleményetekre lenne szükségem. Nos:
Szeretnék összeállítani 1 gépet,aminek kb a 90%-a már megvan - (a maradék 10 a ház)
Hozzávalók:Lap: ABIT IC7 - MAX3
Proci: P4 3.4GHz / 1M / 800 - SL8K4
Hűtés: THERMALRIGHT Xp 120 + PAPST 4412 F/GL -120mm
Memória: 4x1Gb A - DATA VITESTA EXTREME EDITION 500+ DDR
Vid.kari: HIS ICEQ TURBO 1950pro 512/256 OC GDDR3 590/1540
Táp: LC POWER 550W SUPER SILENTSzerintetek mire számítsak ettől a vastól,mit lehet ebből kihozni,illetve külön a prociról mi a véleményetek,mennyire húzható,meg majd az egész?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv: Laci
-
djg
aktív tag
Cső. Nem tudom, hogy ez laptopoknál hogy működik, de a beleszerkesztést rád bízom.
Nekem jelenleg egy 478-as P4 3Ghz-es Prescott magos CPU-m van és amit tudni kell róla az az, hogy ez egy kazán. Sokat fogyaszt és nagyon melegszik. Talán azt mondhatom, hogy az Intel eddigi legrosszabb konstrukciója ebből a szempontból és simán jobban melegszik, mint a mostani 4 magosak.
Ellenben van régebbi, Northwood magos P4-es is szintén kapható volt 3GHz-es kivitelben, azok hőmérséklete és fogyasztása tűrhetőbb volt. A kettő közti különbség az L2-es gyorsítótárban van, ami prescott esetében 1MB, Norhwood esetében 512k. -
engusz
veterán
válasz
Qkackca
üzenetére
Ez egy DTR (Desktop Replacement) notebook, ezért van benne rendes LGA775-ös proci. Külföldi fórumokon már keresgéltem, de nem túl sok sikerrel. Találtam olyan emberkét, aki szintén ezzel próbálkozott, de csak elméletben. Elméletileg holnap érkezik a proci (631), jövő héten pár hővezető lapocska, így kedden vagy szerdán ki fog derülni, hogy működőképes volt-e az elképzelésem. Ha nem, akkor morci leszek.
-
Qkackca
őstag
Asztali proci laptopba? Egész jó lehet.
Annak próbálj utána nézni hogy a lapod támogatja-e az Intel 05A vagy 06-os procikat mint a 631-es, mert a 630-os az Intel 04A. Gyakorlatba nem tudom mi a különbség, de lehet kompatibilitási gond. Bár ha volt hozzá bios is, akkor mehet.
-
Qkackca
őstag
válasz
csacsa1988
üzenetére
Szorzózárat nem tudsz ennél a procinál feloldani meg nem biztos hogy a lapodat is tuningra hegyezték ki.
-
engusz
veterán
Sziasztok!
Nem teljesen ide vágó téma, de hátha tudtok nekem segíteni! Van egy ZD8000 családba tartozó HP notebookom, 915P chipsettel, amiben eddig egy 630-as P4 (3 GHz, 800 MHz FSB, 90nm). Ezt szeretném lecserélni egy 631-esre (3 GHZ, 800 MHz FSB, 65nm). Eddig le volt írva a HP oldalán, hogy az egyik BIOS-szal elérhető lett a 631-es CPU-k támogatása, de most már nem találom.
A két proci között elméletileg csak a csíkszélességben (90 vs. 65nm) és az Intel féle Thermal Sensor-ban van különbség. A 631-esben 2-es reviziójú van. Mit gondoltok? Szerintetek menni fog a vas az új procival?
-
ANT
őstag
válasz
csacsa1988
üzenetére
Annál a Celeronnál sehogy nem fogod feloldani a szorzózárat. Ha többet szeretnél tudni a témáról, balra fent keresőbe beír: "szorzózár feloldás".
-
csacsa1988
csendes tag
Sziasztok. Hogy lehet unlock-olni a cpu-tuningot a biosban?? Mert csak ennyit ír ki :
Cpu Ratio: Locked, a többi meg be van szürkülve szval arra még rámenni sem lehet.
Konfigom:
CPU típusa Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100)
Alaplap neve Kobian PVM266aM-P
Alaplapi lapkakészlet VIA VT8751A Apollo P4M266A
Rendszermemória 512 MB
BIOS típusa AMI (03/18/04)
Videokártya NVIDIA GeForce 6200 (128 MB)
Hangkártya C-Media CMI9739A/9761 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller -
Qkackca
őstag
válasz
forest_ns
üzenetére
Most nagyon szakszerű leszek: az órejelgenerátor az egy alaplapi alkatrész (bizgenytű) és rajta szokott lenni egy típusjelzés, na azt kellene leolvasni róla (a saját szemeddel, nem programmal) és az említett programban kiválasztani vagy a hozzá legközelebb állót. (Órajelet hoz létre amit felhasznál a többi bizgentyű
) -
Qkackca
őstag
válasz
forest_ns
üzenetére
De nagyjából, a 130nm-es az a Northwood idejében volt, a 90nm-es pedig a Prescott idejében (aszatali procik esetén). Elvileg minél kisebb annál fejlettebb, kisebb fogyasztás, kevésbé illene melegednie, picit gyorsabb.
A chipset támogatja az 533-as buszú procikat. Mire számíthasz? Kb 33%-al gyorsabb lesz a rendszer.Win alól pl: Clockgen vagy SetFsb, viszont ezekhez tudnod kellene milyen órajelgenerátor van a lapodon, vagy neked kellene megtalálni a megfelelőt ami pár fagyást eredményezhet mire rájössz

Szerintem laptopot igazán procicserével, ram cserével vagy netán merevlemez cserével lehet gyorsítani
-
forest_ns
tag
válasz
Qkackca
üzenetére
Köszönöm a linket, nagyon jó!
Azt nem tudod véletlenül, hogy mit jelent a 0.13-as technológia, esetleg hogy viszonyítható a 90 nm-es technológiához?
Ha 533MHz-es bus-os procit választanék, mire számíthatnék?
És még egy dolog; Win alól milyen progival tudnám húzni a gépet? Márkafüggő progikat találok csak, és Acer-hez egyet sem
-
Qkackca
őstag
válasz
forest_ns
üzenetére
A biosban nem hiszem hogy lenne ilyen lehetőség, hiszen laptop, azokat a biosokat nem ilyen szempontok figyelembe vételével készítik.
Amit linkeltem oldalt, onnan elvileg akármelyik proci jó lenne neked, de a amelyiknek 400-as rendszerbusza van az biztos.
Esetleg win alól valamilyen progival tudnád kicsit feljebb tornázni.
-
forest_ns
tag
-
Qkackca
őstag
válasz
forest_ns
üzenetére
Milyen chipset van alatta?
[innen választhatsz]recsse: van olyan topik hogy tuning kezdőknek, ott is szívesen és biztosan segítenek. Függ az alkatrészeid minőségétől, a szerencsétől illetve a tapasztalatodtól. Keres valami olyat hogy frontside bus (fsb) vagy valami hasonló nevű dolgot, elkezded szépen növelni az értékét, majd mikor fagy adsz neki egy kis plusz feszültséget aztán teszteled hogy bírja a cucc és így tovább addig a határig amíg el mersz menni illetve amennyi a biztonságos maximum érték a dolgaidnak.
-
recsse
csendes tag
HELP NEKEM
1.09Ghz
a procim (tom szégyen de ez van)! 512 ram A POROCIT HOGY TOLJAM FELL???
A BIOSZ ON BELÜL??? HOL TALÁLOM !!! HELP ME HELP MEEEEEE
ricsi.gersei@freemail.hu 
-
forest_ns
tag
Hali! Acer laptopomat szeretném tunningolni egy új procival. Valakinek lenne esetleg ötete, milyen procit érdemes belerakni, hogy a teljesítmény jobb legyen, de ne nagyon kelljen fagyási problémák miatt aggódnom? Jelenleg egy Pentium M725, 1,6GHz-es processzor van.
-
-
mrdan206
tag
Üdv Mindenkinek.
Olyat szeretnék kérdezni hogy hogyan kell 1 procit felpolírozni? Vagyis ez a művelet miből áll?
-
ALI_G
veterán
asztali proci?
csak akkor próbálkozz vele, ha eleve olyan volt a laptopban, és sztem akkor is próbálkozz majd leljebb vinni a feszültséget és inkább levinni egy kicsit az órajelet, mert megfőzi az neked
jó hűtővel IDLE-ben asszem 35 fokos, szar hűtővel (gyári box-os) 100%-on 65°C (vagy lehet még feljebb, sajnos már nem emléxem biztosan). Ha ezt még be is zárod egy szűk dobozba egy réz hővezető csővel meg egy ventivel...hát én odafigyelnék
-
klambi
addikt
helló mindenki
olyan kérdésem lenne, hogy laptopba szeretnék venni 1 478-as "3.06"Ghz-es procit, erről kéne hőfok infó, hogy mennyi hűtést igényel, belefér-e a laptoba hőfokilag..

-
HunChaos
aktív tag
tegnap elszállt a 19"os crt-m
majd megcsinálom,ha lesz időm...
mondjuk sok értelme nem volt felhúzni a procim,mert nem nagyon játszok így vizsga elött..de elmondhatom hogy igen 4ghz-es a semmit nem érő cel d 331-esem...
-
-
HunChaos
aktív tag
válasz
Qkackca
üzenetére
nah újjabb órák teltek el mindenféle próbálgatással...ramok lebutitva,mint időzítés,mint freki..fsb felment 225ig,sok fesz mindennek (cpu 1.5V),5/1 bios cheksum..5/4 eljut winválasztó ablakhoz,de ahogy lejár az idő kifagy...lehet újra kéne rakni win-t,de sztem nem..egyszerüen ,csak nem stabil itt már a cucc...hát azért vártam azt a stabil 4.5ghz et ,de be kell érjem instabil,de 4.5ghz el

-
HunChaos
aktív tag
válasz
Qkackca
üzenetére
a ram alap 533-as de feszemeléssel 600on volt stabil amit néztem...
na de mindegy
raktam ventiket a chipsetekere
adtam mindennek +feszt,pcie és pci frekit rögzítettem
procinak is adtam bőven feszt,próbáltam ramot mindenhogy lewosztani,feszt adtam,rontottam az időzítésen.
4,2Ghz>> win nem tölt be
4,3Ghz>>win nem tölt be és utána újraindul,vagy nem ,de köv indításnál "bios cheksum..."
4,4Ghz>>indításnál "bios cheksum.."sztem proc még bírná,csak lapom nem..

-
HunChaos
aktív tag
Hali
Az érdekelne első ízben,hogy nem tudjátok,hogy miért van az és mit csináljak...
alapfeszen 20*200-on megy a proc...és gyári hűtéssel is átlag 30C-os
fesz emeléssel próbálkoztam, és csináltam elsőnek 20*220-at be is indult,de ilyenkor azt produkálta, hogy "bad bios cheksum.." vagy mi..és keresett floppyt meg cd-t, gondolom bios céljából...
ÉS hogy ez miért lehet?és minek kéne feszt adnom, hogy bírja... (így is 800fölött van a gyári 533-helyett az fsb-m
)
Vagy ez miért is van?Nem tudtam, hogy egy bizonyos fsb fölött nem megy a bios

Pls help me...
Jah azt még hozzáteszem, hogy ez az alapfesz+4Ghz stabil, windowsban is
Ram leosztva 4:3 -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Megoldható, írtam üzit.
-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Érdekes, pedig az everest az új, igaz van újabb cpu-z, de annak is simán kellene ismernie a procid, nézd meg újabbal is.
Igazából aza furi hogy az everest 375-ös fsb-t ír illetve 12-es szorzót ráadásul a memória arány sem stimmel...Próbáld meg más aránnyal is pl 4:5-össel.
Olyan képet is csinálj amin látszik ez az everest teszt illetve a cpu-z cpu illetve memory füle.
Az energiatakarékossági funkciókat kikapcsoltad vagy használod? Vagy tudod állítani a proci szorzóját?
A ramok a fekete slotban vannak? Nézd meg ha adsz még egy kis feszt a ramnak nem javul meg? -
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
A vkari nincs tuningolva azt nem is szeretném.
A hőmérséklet a szokásos mindíg nő pár fokkal egy kis fesz emelés után átlag 33°C.
Kipróbálom persze majd egy kicsit visszább véve csak egy kicsit furcsa.
A poci fsb: 300 nem is veszem feljebb mert már akkor nem bootol a windows
ram: http://kepfeltoltes.hu/view/080412/nem_k_ser_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
valamiért más érték van memóriatesztnél mint ha cpu-z-vel nézem ez mitől lehet?
vkari: http://kepfeltoltes.hu/view/080412/gpu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Annak tűnik, bár ha az ablakmozgatásnál is jelentkezik lehet hogy ram lesz a ludas. A videókártya tuningolva van? Hőmérsékletek rendben? Kicsit visszább veszed az fsb-t akkor is ezt csinálja? Most hogy állsz az órajelekkel cpu/ram/vga?
-
anonymus89
addikt
(#4605): pontosabban nem tekerésnél hanem ha megfogom az ablakot és gyorsan mozgatom akkor meg filmindításnál.
-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Cpu spread spectrum és pci spread spectrum.
#4603: alakul, tesztelgess, nézd meg stabil-e, aztán igény szerint próbálkozhatsz feljebb is

-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
295-re felhúzva és semmi feszt nem adtam egyiknek sem amit írtál akkor az everest stabilitástesztje 8 perc után hibát észlelt és leállt.
300-on kikapcsoltam a transaction boostert mad windows betöltés után leállta az ati catalist meg a wgatry olyan címszó alatt, hogy hibát észlelt és leállt.
Ezután adtam +0,1-et a vcore-nak a pll-nek és levettem 100mhz-re a pcie-t most nem állt le egyik progi sem. -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Jól jön ám. Az a 290 sem rossz ám.
További megahertzekért adjál még a procinak, ha elakadsz akkor a pll-nek is, az északi hídnak kb 450-as fsb-ig elégnek kellene lennie az 1.4V-nak.
Dram timing-ot beállíthaod manuálisan is 5-5-5-15-re, vagy lazábbra ha nem megy.
Pcie frekit is teheted 100-ra, bár a 101-től sem kellene bajnak lenni.
Miután megtaláltad a procid beállítását és a ramod is bírja a Transaction Boostert bekapcsolhatod.
Az FSB Termination-t is megnézheted nagyobb feszen.Mod: a spectrumos valamiket kikapcsoltad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Arch Linux
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszönöm az infókat, majd próbálkozom. MSN-re felvettelek, hogy majd tudjunk részletesen is beszélni a dologgal kapcsolatban!
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)