- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
Remek. Nem megy a gépem...Az alaplapnak van vmi opciója, hogy ha baj van akkor egy nő szövegel, én azt kikapcsoltam, most meg az sípol nekem vmit hogy blabla csak a vége érthető hogy 'failed'. Ha ki van kapcsolva ez az opció akkor mi a búbánatért beszél? Meg mér nem megy az a vacak

-
zolisz83
tag
Hát igen, tervezek venni Éihídra egy faxa hűtést, de csak amolyan hobbyból, mert azzal tisztában vagyok hogy 1 forintot nem éri meg költeni erre a konfigra. Ugyanakkor memekre is "sóvárgok", de szintén sokkalom a pénzt amit kérnek 2x1giga 550feletti ramokért.

Thermalright HR-05 SLI IFX Chipset Cooler pl de ma már van sokféle finomság lásd:memhűtő1 memhűtő2és a többi!
-
mycso
veterán
válasz
zolisz83
üzenetére
Ez már szép

Anno a 3.2-esem énis megnéztem 100-as FSB-n. [link]

mod.: ja igen FSB régebben olyasmi hírek, jártak, hogy ezeknél a 478-as lapoknál 270 felett már szerencse kellett, viszont ami ment 270 felett abból általában 280 környékét ki lehetett préselni. Itt viszont már illik a lap hűtésére is odafigyelni.
-
zolisz83
tag
válasz
zolisz83
üzenetére
ááá, csak most látom, hogy a memes rész az nem is memes a cpuz-ben
No mind1 úgyse érdekes, 5:4re van vissazosztva, tehát 440dual. Sajnos nem túl jól adagolható itt még a memhúzás ugye, ez pedig a kingmaxoknak nem igazán volt kihívás. Ami lett volna meg ahogy előbb írtam nem bírták..
Ha már írtam még1hsz.-t: kipróbáltam és a legkisebb FSB-n is elindult rendben amit bios engedett. -->100@1,6GHz. -
zolisz83
tag
3,2@4,4 Memók sajnos nem bírták a 4,1 - 4,2 közötti ugrást így már csak visszaosztva tudtam tovább menetelni.

Felmerül bennem, hogy vajon alaplap mekkora FSB-t bírna ki, mert gondolom itt procilimitet kaptam!!?
Ja és megtudtam, hogy memírás tesztben(everest) a proci sebességtől függ az érték nem a memektől.
Üdv! -
mycso
veterán
-
zolisz83
tag
Köszi! Annó olvastam ismerős is volt de már elfelejtettem, szóval köszi!!!!!
Ezek a tuningok meg azért nem épp biztonságik. 1,58-1,6v feszültséget én prockóim még nem láttak!
Nálam 263FSB majdnem alapfeszen, link feljebb. Jelenlegi 3,2-esem 4,1ig bírja 1,5volton max. Feljebb nem mertem menni, nem tudom hol van a határ ahol még biztonsággal használható. Ezek szerint az 1,6+ -t még elviselik?
Lenne akkor már még 1 kérdésem, gondolom párszor már meg lett válaszolva. Tuningnál sebeségben a proci órajele számít főleg, igaz? Tehát pl 3,8-on futó 3,0-s proci hiába magasabb FSB-jű mint 4,0-án futó 3,2-es, a játékok, kódolás, cpu-benchek alatt az utóbbi fog jobban teljesíteni. Tudom, hogy memória is van, ill É-ihíd, de azt nem hogy ezek sebessége mennyire számít a tényleges alkalmazásokban. -
mycso
veterán
válasz
zolisz83
üzenetére
Első hozzászólás közepe!
segítek: A történet onnan indult ki, hogy anno annak idején mikor megjelentek az első Prescott magos processzorok, amik természetesen még csak 478 tokozásúak voltak, 3Ghz felett már annyira meg növekedett az üzemi hőmérsékletük, hogy az Intel cég mérnökei kénytelen voltak a Northwood magoknál alkalmazott energiagazdálkodásoktól jóval hatékonyabb technológiákat alkalmazni a Prescott-ok esetében, ez lett a Thermal Monitor, aminek egy kibővített második specifikációja pedig a Thermal Monitor 2 (TM2) és a min. szorzó értékét 14-esnek választották. A bibi csak ott volt, hogy bizonyos régebbi alaplapok nem voltak képesek megvalósítani, még BIOS átprogramozással sem ezt a FID & VID modulációt, ezért az Intel a 3,2Ghz-es és 3,4Ghz-es 478 tokozású Prescott magos processzorait és elkövetkező alaplapjait úgynevezett FMB1.5 (Flexible Motherboard) jelzővel illette. egyébként az energiagazdálkodással és az esetleges szorzóállítással van összefüggésben, ha érdekel olvasd el az egész első hozzászólást

A lapodban menni fog, nincsen semmilyen inkompatibilitás.
Általánosságban a G1-es procik jobban húzhatóak, mint E0 társaik és kevesebbet is fogyasztanak (persze itt nem kell óriási különbségekre gondolni)
G1 alapfesszel 250FSB környéke. -
zolisz83
tag
Sziasztok!
Vki pls segítsen ki, hogy a "...support loadline B (FMB 1.0)..." mit is jelent konkrétan. Az E0-s prescottnál még A (FMB 1.5) van írva a G1-eshez már az előző.
Kompatibilitásban okozhat ez gondot? IC7es lap esetén?
Ill. hogy mekkora tuning potenciál különbség van a két stepping verzió között? ((tudom ,hogy minden darab egyedi és lehet a G1es is tök rossz, lécci ne ezt írjátok, hanem hogy optimális esetben statisztikusan van-e és ha igan kb mekkora difi? Köszönöm!))
Esetleg sikeres G1es tuningokat szívesen megnéznék ami eléri ill. meghaladja a @4,0GHz-et! (temészetesen minél kisebb szorzóval pl:x15)Üdv: Zoli!
-
m4rc!
őstag
Sziasztok!
Jobb helyet nem találtam, uh itt kérdezem:
Ez a P4-es proci milyen chipsetű lapba megy bele? 915 jó neki? Vagy bármelyik 775-ös? -
Qkackca
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Setfsb-vel mi volt a gond? A procid vagy a clockgen?
Lehet jobban jársz tényleg ha kicsit előrébb sikerül hozni a vásárlást. -
Blackhole13
senior tag
válasz
Qkackca
üzenetére
Asus progija sajnos nem volt jó, egy hibaüzenettel ledobott. Setfsb sem akarta amit én, auto 200 fölé állította az fsb-t.
Én úgynéztem a procim ebbe a családba tartozik.
Amugy ezt a tuning témát kivéve megy a lapban rendesen. Így akkor a proc vásárlás is előre tolódik kicsit... -
Qkackca
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Windows alatt sem tudod állítani az fsb-t?
Lehet h nem támogatja a lapod: LGA775 socket for Intel® Core™2 Quad / Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processors
Compatible with Intel® 05B/05A/06 processorsA procid pedig Intel® 04A. Elvileg nem is kellene benne menni

-
htpccsaba
csendes tag
Sziasztok.
Egy 3000MHZ es prescott magos procit meddig érdemes tuningolni?
(állandó használatra kondolok, msn, játék, zene....) Szóval nem csak akkor kapcsolom be a gépet ha játszani akarok.
Most 3480 MHZ-en megy és 55-59 fokos alapból, terhelve 69. (de a cpu venti nincs maxra állítva).15*232-n megy most az alap 15*200.
-
Qkackca
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Windows alól sem lehet húzni? Mondjuk setfsb-vel?
-
gardener
senior tag
Northwood 2,4es prociknak mennyi a max fesz amit szabad adni?
-
Qkackca
őstag
-
Bundás22
őstag
azt megkérdezhetem h egy 1,7 willmanette celeron mennyit fogyaszt?
és hány nm csíkszélességen készült? -
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Van egy P4, 524 Prescott procim (133Mhz×23 szorzó), már a leváltása tervbe van véve csak gondotlam kihúzom vele még egy-két hónapig, szóval tuningra szántam el a magam.
Neki is esnék BIOS-ban (ASUS P5K-E 0906-os biosa), de nem tudok szorzót állítani, a legkisebb beállítható fps pedig 200Mhz.
Természetesen, ha a legkisebb, 200-ra rakom el se indul. Valami ötlet, hogy oldhatnám meg?
Próbáljam AI Booster-el, ugytudom abba lehet állítani a szorzót? -
Dani_kp
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
"remek gépőr lesz belőle"
vagy esetleg felvenni videóra ahogy szétzúzod a winyót....mi egyszer 3 haverommal együtt összetörtünk 30 cd-t dvd-t (vegyesen) persze ezek már sz@rok voltak, de köztük volt egy eredeti UHU Linuxos telepítő cd is
, akkor vmi ezer éves pentium procit 1 másik őskövület videkártyát meg egy rossz winyót
aztán ami éghető volt az meg felgyújtottuk
-
Dani_kp
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Aha értem akkor a táppal nem lehet gond ezek szerint. és milyen a winyó, milyen idős, mi a márkája...stb. lehet h az a rossz (lehet h hülyeséget írok, de az nem képzelhető el h vmi nem stimmel a winyóval mondjuk zárlatos vagy valami és ez álltal amikor rákötöd a tápra ennek hatására old le a tápegységed) Vagy esetleg ha külön próbálod akkor működik?
-
polo20
tag
-
Pukkancs
aktív tag
Hy nekem van egy 351-es celeronD procim 3.2 Ghz-es alapon, eddig 3655 Mhz-en stabilan hajtom alapfeszen (ami valamiért rugalmas, néha lemegy 1,4-re, azt felmegy 1.44-re) Most gyári hűtő van rajta, de moddolt, nagyon jól szellőző házban van, ezért a hőmérséklet nem megy 52 fok fölé. Asus p5gdc pro lapban van (915P), és 800-as ramok mellett, ezzel így meddig tudom tovább tuningolni? Mekkora a legnagyobb fesz, amit adhatok neki? És tudom állítani a szorzóját? És ha igen, akkor azt hogyan csináljam? Ja és a cpu-z azt írja, hogy revision: E0, Stepping: 1
A válaszotokért előre is köszi -
polo20
tag
Hi!
Nagy problémám van srácok. Remélem nem egyedi. Nem tudom húzni a gépemet. próbáltam már nagyon minimálisan is 10x220, de semmi. Újraindul vagy 3x és marad minden a régiben

Találkoztatok már ilyen problémával? -
Qkackca
őstag
Vki meg tudja nekem modani mér nem indul el a gép ha rádugok egy huncut vinyót??
Ha csak a rendszer vinyó van benne megy, ha berakok még másik vinyókat is, megy, de amint rádugom a huncutot akkor nem...
Kikpacsolt állapotban nem indul a gép ha be van dugva a tápcsatija, ha menetközben rakom be (sata) akkor meg levágja a tápot. 2 külön gépen is megnéztem... -
Dani_kp
addikt
Hali.
Lehet hogy hülye kérdést teszek fel, de nem tudom h mit jelent everestbe a cpu-nál az 1. cpu / 1. HTT egység és alatta 1. cpu / 2. HTT egység. Erről volna szó. A válaszokat előre is köszi.
-
mycso
veterán
válasz
Qkackca
üzenetére
Bár vga-m ilyen nem volt, de amikor s478-am volt akkor asszem ez volt a leg brutálabb felállás (fogyasztás szempontjából): 3.2-es prescott (az izmosabb fajta, alapon 103w) ez persze meghúzva 1.6v környékén 4GHz-re, 2GB geil 400@500 fesz emelve, gf 6600GT @580/1150, 2 winyó, 2 optikai, gigabyte vízhűtés és asszem 5db rendszerhűtő + vinyóhűtő + uv neon valami ilyesmi, 400w zalman táppal, majd 420-as chieftec-el később volt vga váltás 9600xt, majd ismét 6600gt...
Én nem tapsztaltam, hogy akár a 400-as tápom is kevés lett volna hozzá...azért furcsálom, hogy a tiédhez a 450-es chieftec kevés lenne.
-
Qkackca
őstag
Azt nem tudom megmondani, de ha minden igaz akkor a pci-ex 1.0-ás szabványban 75W vehető fel a porton keresztül és emmelé némelyik kártyára még raknak külön tápcsatlakozót, az új 2.0-ás szabvány szerint meg 150W vehető fel a porton át és még mindig mellékelnek tápcsatlakozót a kártyákon...igaz fejlődik a gyártás technológia is, és az agp-ről meg fogalmam sincs, szóval sajnos nem tudok segíteni

-
Qkackca
őstag
A proci az a E0-ás prescottom 1.6V@3,9 Ghz, a videjókályha pedig 7800GS+ 450/625-ről 600/750 -re húzva plusz a vinyók meg az írók, és már keves volt, két vinyó is kevés áramot kapott (kattogott a 2 szerencsétlen), de egy nagyobb táppal (550W) már semmi gond sem volt. Viszont ha kicseréltem a vga-t egy 6600GT-re akkor semmi ilyen nem fordult elő a kisebb (450W) táppal sem. Ebből gondolom hogy a táp végét értem el.
Most 7% -os proci ill vga tuninggal (6600GT) játék közben elszalad a konnektoros fogy.mérő 340W-ig is a (monitorral együtt igaz) és körülötte is marad.Sztem nem olyan gagyi,de a fene se tudja 450W-os Chieftec a drága.
-
Qkackca
őstag
Gyári hűtővel nem volt dolgom, de olyan 70 fok körül van a vége, próbáld alatta tartani.
Ha jó minőségű a tápod, és rendesen leadja a feszültségeket akkor bírhatja, de ez erősen videókártya meg a többi periféria függyvénye is.
(Nekem 5 vinyót, 2 írót, tuningolt procit, meg tuningolt videókártyát már nem bírt el a 450-es tápom
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
van egy intel 630-as procim... hőmérsékletileg mennyit bírnak celsiusban-(gyári hűtő)? 300w-os tápom van hozzá és ha kicsit húzok rajta akkor az vajon még bírja, vagy károsodhat valami? ja és asrock 4coredualvista lapom van, ami elég sokat enged... megéghet benne valami?köszi
-
htpccsaba
csendes tag
Sziasztok, a 3.0 -ás prescott magos procimat felhúztam 3500 ra. így az alap hőmérséklete 58 fok terhelve 68. Ez így tűrhető még?
-
-
Code: 47
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy van egy Asus P5VD2-MX SE alaplapom, D805 processzorral! Nem tudom húzni a processzort! Valaki tudna segíteni?
(A gépben van még 2*1Gb 533-as Ram és egy X1600XT videokártya, és játékoknál állandóan azt csinálja,hogy megy szépen,gyorsan aztán belassul, aztán utána megint felgyorsul!(WoW-ban megy kb. 70FPS-el,aztán leesik olyan 11-re...elég idegesítő)) Ezért gondoltam arra,hogy kicsit tuningolnám a procit -
mycso
veterán
válasz
Sas madár
üzenetére
BIOS --> Soft Menu/ "CPU Operating Speed" valószínűleg ez után neked nem auto vagy default áll, hanem User Defined vagy más, tehát állítsd autora.
Ha húzni szeretnéd akkor hagyd User Defined-en és az ez alatti menüben növeld az FSB-t (Ext. Clock /cpu/agp/pci/) valami hasonló a neve...
-
Skizz
addikt
Ha az adott proci támogat DDR2-őt, akkor az már lapfüggő, hogy milyen memet tehetsz a proci mellé. Ha egy ASRock lapba van a proc, nevezetesen egy 4Core Dual-ba, akkor 667-es RAM-okat eszik meg max. (kisebbeket is, visszaosztva), ha meg egy gb p35-ds3-ban (Például), akkor 1066-osok is mennek mellette.
-
Jazz
veterán
Üdv!
Valaki mondta hogy PRescott csak 533-ig támogat mem frekit. Igaz ez???
Úgy terveztem hogy P4 530 Prescott (adataimnál) -omat 240alap frekire húzva (240x15=3.6Ghz), és 2:1 aszinkron memó hajtásban 1066-os memókat tudok kihajtani (240x2x2)=960Mhz-en.De valaki azt mondta hogy 533-ig vagy 800ig támogat mem frekit. Hogy is van ez?
köszi! -
Sas madár
őstag
De nagy a csend..erre felé

-
Sas madár
őstag
Sziasztok.
Van itt esetleg olyan aki ismeri a abit IS7-E2 es lapot van benne 1 pentium4 2.66 northwood magos proci de nagyon lassú.
Sajna egyedül nem jöttem rá hogyan lehetne a biost ideálisra álltani ugyanis valami miatt eleve 2.72 nek ismeri fel a procit és nem is engedi változtati mert gondolom valahol maualra kellene állítani (de hol?) -
Orochi
csendes tag
-
kory24
őstag
-
bvvitya
aktív tag
Hello mindenkinek!
Lenne egy nagyon buta kérdésem

Szerinetetek melyik proci a jobb
1. Intel Celeron 2,5/128/400 amit felhúztam 3ghz-re (478)
2. AMD Sempron 3000+ 1800Mhz (754)Szerinetek melyik a jobb????
ÉS a van türelme az illetőnak el is magyarázhatni röviden privátban.
Köszönöm előre is!!!
-
idg104
tag
Sziasztok!
Most nem tuningról szeretnék kérdezni, hanem arról, hogy miért nézi minden az én Intel Pentium 4 3.0 GHz-es processzoromat duplamagosnak??? Mutatok pár képet! Ezeket írja az EVEREST Ultimate Edition:
[link]
[link]És a systemrequirementslab.com-on is amikor megnézem, hogy hogy futna a gépemen egy játék, ezt írja:
[link]És amin felakadt a szemem (az egyik tesztelésénél):
[link]Valaki pls. megmagyarázná nekem ezeket??? Előre is thx!
-
alex89
senior tag
Szia Orochi!
Nekem is ASRock lapom van és először nekem sem akart menni a tuning 133-ról csupán 150-re sikerül feltornázni az fdb-t.Aztán kicsit körülnéztem a biosban és volt egy "Flexibility option" nevű beállítás(valahol a ram beállításoknál keresd) amit átállítottam Enabled-re(engedélyeztem) és máris vitte 180 fölötti fsb-t.Nemhiszem hogy ugyanolyan biosunk lenne de azért nézz körül mert szerintem megy többet is az a lap.
üdv.
-
tenshun
tag
Ismét a segítségeteket kérem. Hogy lehet az ha az everest-ben a DRAM
SB arány 6:4, a cpu-z-ben pedig 2:3?. Most akkor melyiknek higyjek? -
Orochi
csendes tag
Üdv,egy gyors kérdésem lenne a szakik felé...
Asrock 775Dual-915GL lapom van és benne egy Pentium 4 524-es proci.
(Intel i915GL chipszettel ugyebár..)
A problémám az,hogy 150-es FSB fölé sehogy se lehet húzni a cuccot.
Márha 151-es FSB-re állitom,azonnal újraindul.
A ramok 2x512 hynix d43-sok..
A proci amúgy nem melegszik,még több óra játék,tömörités,egyéb kinzások után se ment 40 celsius fok fölé...
Tud valaki tanácsot adni,hogy miért is ennyire antituning ez a lap,és miként lehetne segiteni ezen?
(tudom,lapcserével,de hátha azt megúszom)
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akvarisztika
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, a tesztben pedig 530-as procival nézik aminek meg 200, szóval ők se jutottak sokkal tovább mint te (+18 fsb a Te +17-eddel szemben) Lehet a tápod is már kevés, de sztem ennyi a vége.