- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
4200 - 4101
5544 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbodiesel
csendes tag
Hát nyílván újratettem alaplapcserével, különben el sem induln acsak kékhalállal ha. Egyébként megkérdeztem a haverom, azt mondta Driver. Ráraktam mert msneztem a microfon boostot a myke-ra és betorzult minden. Na akkor jöttem rá, hogy a hangkártya drivere eszi a gépet. BIOS-ba kikapcsoltam szoftvert+drivert leszedtem, beraktama gépbe a jó kis CT4810-es SoundBlasteremet és egy kanyit nem szaggat a játék. Erről ennyit. Realtek AC 97-et nem ajánlok senkinek!!!
-
Zozzant
addikt
Sziasztok! Nekem egy ASUS P4V800D-X lapom volt amit anno aproneten vettem használtan, a hozzá tartozó 2.8-as P4 procival (Nem HT-s 1ML2-ős, 533) meg ATI 9600 PRO Connect 3D kártyával és egy Raptor Gaming egérrel. Ez így ahogy van került pár éve nekem 40.000Ft-ba. Néztem is, és bejött az aranyszabály, olcsó húsnak híg a leve: azaz hibás volt az integrált LAN, húzott volt a proci, az egér scrollja halott volt, a VGA-t is húzták ugye szoftverrel+alaplap tuning ugye amivel a procit is húzuták. Ugyanis ha emelitek az FSB-t mert a Ratio Locked, akkor az AGP-PCI buszsebessége is emelkedik meg asszem a RAMé is., mostanára sokszor szétesik a kép és unstabil volt a rendszer. Tegnap váltottam egy másik alaplapra ami egy MSI 865PE Neo-2V. Hát Intel 865 Chipsetes, de nem tudom mi a rákér van az, hogy a rendszer gyorsabb ezen a lapon, a Toca Race Driver 1 meg szaggat ami az előzőnél nem volt.
valaki ha tud választadni akkor megköszönném.WIN-t újratetted?
-
turbodiesel
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy ASUS P4V800D-X lapom volt amit anno aproneten vettem használtan, a hozzá tartozó 2.8-as P4 procival (Nem HT-s 1ML2-ős, 533) meg ATI 9600 PRO Connect 3D kártyával és egy Raptor Gaming egérrel. Ez így ahogy van került pár éve nekem 40.000Ft-ba. Néztem is, és bejött az aranyszabály, olcsó húsnak híg a leve: azaz hibás volt az integrált LAN, húzott volt a proci, az egér scrollja halott volt, a VGA-t is húzták ugye szoftverrel+alaplap tuning ugye amivel a procit is húzuták. Ugyanis ha emelitek az FSB-t mert a Ratio Locked, akkor az AGP-PCI buszsebessége is emelkedik meg asszem a RAMé is., mostanára sokszor szétesik a kép és unstabil volt a rendszer. Tegnap váltottam egy másik alaplapra ami egy MSI 865PE Neo-2V. Hát Intel 865 Chipsetes, de nem tudom mi a rákér van az, hogy a rendszer gyorsabb ezen a lapon, a Toca Race Driver 1 meg szaggat ami az előzőnél nem volt.
valaki ha tud választadni akkor megköszönném. -
ígyvanferi
addikt
ígyvanferi: nem igazán értem hogy miért nem váltassz 775-ös foglalatra... (így vettem ki a szavaidból) Vettem az Asrock lapomat 13500-ért (kezeli a DDR-t DDRII-őt AGP és PCI-E-t) Fejlesztésre tökéletes. Akkor egy Intel P4 LGA 775-ös 3,0ghz-es proci 10000 forint nagyából. Egy PCI-E-es VGA (olcsóbb mint a AGP-s és gyorsabb is) igény szerint... van 7600GT ha ez elég. 25000FT akkor van 8600GT 26000-30000 közt. DDRII-es ram 1gb 6000-7000FT
Nem értelek... a maradi sz@r cuccok drágábbak és szarabbak is nem értem hogy ennek ellenére mért akarsz annál maradni. Mellesleg proci-t nem is lehet már kapni... legalábbis itt nem de nem is baj mert senki se vesz már ilyen lábbal ellátott ...-t
Számoljunk Lap: 13500
Proci: 10000
Ram: 1g 6000 2g 12000 - 13000
VGA: 27000 - 30000 (8600GT-t ajánlom a 7600-nál 2-3e-vel drágább de jobb)
Táp: 5000 (ez nem lenne egy top táp de elég lenne)kb ennyi és mennyibe kerül? 64500... ennyiből max használtan raksz össze egy általád kiválasztott maradi cuccokból össze állított PC-t de nagyon nem érné meg...
szerk.: amúgy oda bízom a döntést de nagyon marhaságot csinálsz ha amellett döntessz... (már most se tudnád másnak eladni nem hogy késöbb, ha váltani szeretnél)
Kicsit jobban átgondolva, teljesen igazad van Neked is és Mycsonak is. Valóban hülyeség lenne megmaradni a régi szabványoknál, ha nagyjából ugyanannyi anyagi ráfordítással már alap szinten is sokkal jobb lesz a cucc.
Egyébként ezt amolyan koleszos, netezős, néha WoW-ozós gépnek szánnám. Később lesz pénzem egy jóféle játékgépre, ahogy már említettem.Ezek fényében akkor milyen processzort ajánlotok? Valami tuningosabb változatot szeretnék 12000-13000 Ft-ból. Esetleg valami hozzá passzoló lapot ...

Kössz szépen Nektek a felvilágosítást! Jó, hogy előbb kérdeztem, és nem cselekedtem.

-
Qkackca
őstag
Nálam is lett egy kis bibi, igaz nem konkrétan ide vág ,de teszek egy próbát: van egy p3-as gépem és a 300W-os codegen tápot kicseréltem volna egy 450-esre.Csak miután beraktam a tápot, az első indításnál felpörgött a proci venti, majd le is állt és volt egy kis pukkanás szerű hang is
Azóta nem megy a gép. Nem volt időm még átbogarászni a lapot, de ez mi a búbánattól lehet? -
Eagle16
addikt
Sziasztok!
A konfigom az alábbi:
ASUS P4P800 Deluxe
Intel Pentium 4 2,6GHz HT (Northwood, 512Kb L2)
2 x512MB Kingston PC3200 DDR RAM (dual channel)A BIOS-ban Overlocking +5%-ot választottam.
Így az FSB 200-ról 210-re (effektíve 800-ról 840-re ment)
Ezáltal a cpu 2600MHz-ről 2730MHz-re.Ami azonban aggaszt az a RAM-ok.
Mivel nőtt az FSB 210-re, így a RAM-ok mostmár nem 400MHz-en hanem 420MHz-en futnak.Ez nem baj? (hiszen csak 400-asok)
Mondjuk Kingston az elvileg márkás és Zalman zns7700-AlCu cpu coolerem van, az elvileg hűti a ramokat is...Szerintetek ennyi húzás árt valaminek huzamosabb használat mellett?
Ja a vga kártyám egy Sapphire Radeon 9600 (AGP)
Dehogy árt, nekem ugyanilyen 400-as Kingston-jaim voltak, vagy 6 hónapon keresztül 433Mhz-en mentek. És szerintem bírta volna még fentebb is.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
A konfigom az alábbi:
ASUS P4P800 Deluxe
Intel Pentium 4 2,6GHz HT (Northwood, 512Kb L2)
2 x512MB Kingston PC3200 DDR RAM (dual channel)A BIOS-ban Overlocking +5%-ot választottam.
Így az FSB 200-ról 210-re (effektíve 800-ról 840-re ment)
Ezáltal a cpu 2600MHz-ről 2730MHz-re.Ami azonban aggaszt az a RAM-ok.
Mivel nőtt az FSB 210-re, így a RAM-ok mostmár nem 400MHz-en hanem 420MHz-en futnak.Ez nem baj? (hiszen csak 400-asok)
Mondjuk Kingston az elvileg márkás és Zalman zns7700-AlCu cpu coolerem van, az elvileg hűti a ramokat is...Szerintetek ennyi húzás árt valaminek huzamosabb használat mellett?
Ja a vga kártyám egy Sapphire Radeon 9600 (AGP)
-
ANT
őstag
Köszi szépen!
Módosítottam is a hírdetésem.
Az Abit IS7-V2 lapja van valakinek még? Esetleg tuningolt is már azon procit? Milyen eredménnyel? Hátha a lapot nem kéne cserélnem. Csak új proci, plussz memória és új videókártya...
Az IS7-V2-n i848 chipset van, ami még a DC-t se támogatja. Márpedig a DC épp ennél az architektúránál dob a legtöbbet a teljesítményen. Szóval ez az alaplap mindenképpen FELEJTŐS!
-
zsltjkby
tag
ígyvanferi: nem igazán értem hogy miért nem váltassz 775-ös foglalatra... (így vettem ki a szavaidból) Vettem az Asrock lapomat 13500-ért (kezeli a DDR-t DDRII-őt AGP és PCI-E-t) Fejlesztésre tökéletes. Akkor egy Intel P4 LGA 775-ös 3,0ghz-es proci 10000 forint nagyából. Egy PCI-E-es VGA (olcsóbb mint a AGP-s és gyorsabb is) igény szerint... van 7600GT ha ez elég. 25000FT akkor van 8600GT 26000-30000 közt. DDRII-es ram 1gb 6000-7000FT
Nem értelek... a maradi sz@r cuccok drágábbak és szarabbak is nem értem hogy ennek ellenére mért akarsz annál maradni. Mellesleg proci-t nem is lehet már kapni... legalábbis itt nem de nem is baj mert senki se vesz már ilyen lábbal ellátott ...-t
Számoljunk Lap: 13500
Proci: 10000
Ram: 1g 6000 2g 12000 - 13000
VGA: 27000 - 30000 (8600GT-t ajánlom a 7600-nál 2-3e-vel drágább de jobb)
Táp: 5000 (ez nem lenne egy top táp de elég lenne)kb ennyi és mennyibe kerül? 64500... ennyiből max használtan raksz össze egy általád kiválasztott maradi cuccokból össze állított PC-t de nagyon nem érné meg...
szerk.: amúgy oda bízom a döntést de nagyon marhaságot csinálsz ha amellett döntessz... (már most se tudnád másnak eladni nem hogy késöbb, ha váltani szeretnél)
-
mycso
veterán
Gondoltam, hogy ilyesmi választ fogok kapni.
Nos, lesz hamarosan (január közepe táján) egy komolyabb rendszerem, de nem a mostani gépem helyett, hanem amellé. És ezt nem akarom teljesen kicserélni, maradok az S478 foglalat, AGP-s videókártya, stb. cuccoknál.Tehát visszatérve ennek a fényében a kérdésre...

Nem teljesen értem mire térjünk vissza...

Aszondtad: ram, proci, vga és lap is ha muszály..
Na már most ha egy s478-hoz hasonló árban (max pár ezer difi) kijön egy legalább 5x gyorsabb c2d, és majd januárban vehetnél e mellé egy "komolyabb rendszert" akkor nem teljesen értem miért is rgaszkodsz hozzá....
Ha tuningolni szeretnél, akkor asus p4p800-e dx vagy p4c800 vagy abit ic7 (ebből is inkább max3). Ha már is7 akkor abból a sima
-
ígyvanferi
addikt
s478-ban akarsz lapot/ramot/procit fejleszteni????
Felejtős....
Ha már mindent fejleszteni akarsz, akkor 775-ös pci-e/ddr2-es lap (ha lehet akkor c2d ready) --> kis szerencsével 12-3-4k körül is találszmár normálisabb c2d lapokat (i945)
DDR2 --> ez talán még mindíg olcsóbb a ddr1-nél, no meg hosszabtávon előnyösebb
PCI-e lap --> hát ez adja magát .. nc
775-ös proci --> lehet (sőt biztos) ebből olcsóbban sokkal jobb procit kapsz, mint egy s478 3-3.2 körüli prescott
Gondoltam, hogy ilyesmi választ fogok kapni.
Nos, lesz hamarosan (január közepe táján) egy komolyabb rendszerem, de nem a mostani gépem helyett, hanem amellé. És ezt nem akarom teljesen kicserélni, maradok az S478 foglalat, AGP-s videókártya, stb. cuccoknál.Tehát visszatérve ennek a fényében a kérdésre...

-
mycso
veterán
Köszi szépen!
Az Abit IS7-V2 lapja van valakinek még? Esetleg tuningolt is már azon procit? Milyen eredménnyel? Hátha a lapot nem kéne cserélnem. Csak új proci, plussz memória és új videókártya...
s478-ban akarsz lapot/ramot/procit fejleszteni????
Felejtős....
Ha már mindent fejleszteni akarsz, akkor 775-ös pci-e/ddr2-es lap (ha lehet akkor c2d ready) --> kis szerencsével 12-3-4k körül is találszmár normálisabb c2d lapokat (i945)
DDR2 --> ez talán még mindíg olcsóbb a ddr1-nél, no meg hosszabtávon előnyösebb
PCI-e lap --> hát ez adja magát .. nc
775-ös proci --> lehet (sőt biztos) ebből olcsóbban sokkal jobb procit kapsz, mint egy s478 3-3.2 körüli prescott
-
zsltjkby
tag
Köszi szépen!
Nekem volt Abit IS7-em (lehet nem V2) De az biztos hogy te nem fogod megúszni a lapcserét... mert ha jól sejtem a V2 is socket 478-as olyan procit 1 nem lehet már kapni 2 "sokkal" szarabb mint a 775-ös. De ha nem 478-as a foglalat akkor nem szóltam akko lehet elég a proci, ram és a vga....
-
ígyvanferi
addikt
Köszi szépen!
-
TakkerX
aktív tag
Nem hiszem h működne, mert az mobil proci, más foglalattal mint az asztali gépeknél, hiába írja azt az oldal, h a lábkiosztása 478-as. Esetleg egy Asus CT-479-es átalakítóval és a támogatott lapokkal, de kérdezd inkább az eladót ill várj egy tapasztaltabb kollégára aki jobban tudja ezt.
köszi szépen!
akkor még várok esetleg, h valaki biztosat mondjon
-
Qkackca
őstag
-
CséZé
őstag
ja 400mhz-es ddr2, tudom elég rossz, de ez van, 1-két hónap múlva megkapja ezt a gépet az öcsém és addig a legjobbat szeretném neki kihozni belőle, én meg majd az új géppel hasítok

-
Qkackca
őstag
Nem hiszem h működne, mert az mobil proci, más foglalattal mint az asztali gépeknél, hiába írja azt az oldal, h a lábkiosztása 478-as. Esetleg egy Asus CT-479-es átalakítóval és a támogatott lapokkal, de kérdezd inkább az eladót ill várj egy tapasztaltabb kollégára aki jobban tudja ezt.
-
Qkackca
őstag
Nem, nem arra gondoltam, de ha jól csavarjuk kihozhatjuk ezt is belőle.
Vannak nála gyengébb, erősebb procik is.A másik kérdésedre: végül is igen, főleg ha túlfeszeled jelentősen, de egy enyhe tuning az belefér, és ha rövidül azt nembiztos,h észre is veszed.Valószínűleg több ideig bírja mint ameddig te fogod használni.
-
kory24
őstag
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy hogyha húzok pl 10%-ot a procin, akkor azzal rövidítem az élettartamát?
-
zsltjkby
tag
3,4-en nem fagy ki de 3,46-on igen... szóval szerintem tuti fesz probléma van, csak az a baj hogy nem találom meg a biosba a fesz "szabályzót". köszi a válaszod.
-
TakkerX
aktív tag
-
zsltjkby
tag
-
kory24
őstag
Szia, az a proci kb olyan tök átlagos, illetve asszem a legkisebb 800-as fsb-s proci.
A kérdéseid nagy részére választ kapsz ha elolvasod itt a ph-n a procitesztek között az idevonatkozót (fsb, prescott vs nw)
Tuningolhatóságról nemtudom, de sztem egy 10-15%-ot túl lehet hajtani minden gond nélkül.
A stepping az adott széria 'finomításai', módosításai. Általában minél nagyobb szám/betű kompináció jelenti az újabbat.Köszi
Az hogy "átlagos" ugye nem azt jelenti hogy gyenge?
-
Qkackca
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen procit:
Intel Pentium 4 2,6GHz HT (Northwood)
sSpec Number: SL6WH
Bus Speed: 800 MHz
Bus/Core Ratio: 13
L2 Cache Size: 512 KB
Package Type: 478 pin
Manufacturing Technology: 0.13 micron
Core Stepping: D1
CPUID String: 0F29hNos azt szeretném kérdezni ez milyen procinak számít?
Illetve mennyire tuningolható?Az FSB pl mit határoz? Mivel jobb ha nem 533MHz hanem 800MHz?
Melyik mag a jonbb? Prescott vagy Northwood és miért?
Ez mit jelent: Core Stepping: D1 ?
Melyik a jó?Köszönöm a választ!
Lehet sok kérdésemre már van válasz e topicban, de nagyon hosszú lenne végig olvasnom.
Szia, az a proci kb olyan tök átlagos, illetve asszem a legkisebb 800-as fsb-s proci.
A kérdéseid nagy részére választ kapsz ha elolvasod itt a ph-n a procitesztek között az idevonatkozót (fsb, prescott vs nw)
Tuningolhatóságról nemtudom, de sztem egy 10-15%-ot túl lehet hajtani minden gond nélkül.
A stepping az adott széria 'finomításai', módosításai. Általában minél nagyobb szám/betű kompináció jelenti az újabbat. -
Qkackca
őstag
Akkor nemtom, de tuning nélkül is fagy? Vegyél vissza egy kicsit belőle és nézd meg úgy is.
Feszt pedig nemtom, nemvolt még asrock lapom, de nembiztos h lehet állítani. Haveromnak is vmi ilyesmi lapja van abba se sikerült. -
kory24
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen procit:
Intel Pentium 4 2,6GHz HT (Northwood)
sSpec Number: SL6WH
Bus Speed: 800 MHz
Bus/Core Ratio: 13
L2 Cache Size: 512 KB
Package Type: 478 pin
Manufacturing Technology: 0.13 micron
Core Stepping: D1
CPUID String: 0F29hNos azt szeretném kérdezni ez milyen procinak számít?
Illetve mennyire tuningolható?Az FSB pl mit határoz? Mivel jobb ha nem 533MHz hanem 800MHz?
Melyik mag a jonbb? Prescott vagy Northwood és miért?
Ez mit jelent: Core Stepping: D1 ?
Melyik a jó?Köszönöm a választ!
Lehet sok kérdésemre már van válasz e topicban, de nagyon hosszú lenne végig olvasnom.
-
mycso
veterán
400MHz-es DDR2-d van???

Hát végülis akkor jó az arány, ha a ramot az FSB emelésével is 400MHz körül tudod tartani--> ezt is a biosban tudod állítani (az aktuális FSB-hez kiírja mennyin futna majd a ram).
-
CséZé
őstag
-
mycso
veterán
-
CséZé
őstag
Mint fent írtam 230-250FSB környéke alapfeszen.
Ha a terhelés alatti hőfokod az 50, akkor még bőven mehet feljebb...
Orthos, vagy 2-3-4órán keresztül (az okosok szerint).
Bár ha valami odab@szós játékkal megnyúzod és megy rendesen akkor már stabilnak veheted...
Esetleg amit én régebben procistabilitás mérésére használtam--> 3d mark 2006 procitesztjei
Kösz akkor holnap nekilátok, ettől ugye nem lesz baja a procinak?
Ha elqrtam valamit akkor hogy tudom visszaállítani?, ugyanúgy biosba? -
mycso
veterán
Mint fent írtam 230-250FSB környéke alapfeszen.
Ha a terhelés alatti hőfokod az 50, akkor még bőven mehet feljebb...
Orthos, vagy 2-3-4órán keresztül (az okosok szerint).
Bár ha valami odab@szós játékkal megnyúzod és megy rendesen akkor már stabilnak veheted...
Esetleg amit én régebben procistabilitás mérésére használtam--> 3d mark 2006 procitesztjei
-
CséZé
őstag
Bizony hogy számít, konkrétan erre lettem volna kíváncsi.
G1 --> nagyon jól húzhatóak és kevésbé melegednek
Általában alapfeszen 230-250FSB és elketyerésznek 4giga felett is akár.Hogy a gyári hűtő mihez elég azt nemtom, talána míg nem kell feszt emelned...
Amikor mrghúzod a procit, valamivel terheld meg fullra pl.: orthos és figyeld a hőfokot --> ha nem hibázik/fagy a proci és nem megy 70 fok felé akkor JÓ!!!
Felhúztam 3.7-re játszottam vagy 3-4 órát kb 50°C volt (a ház elég rosszul "szellőzik"). akkor még adjak a szájának?
Feszt semmiképp nem akarok emelni. Alapon mennyit megy kb?
És az Orthosnak meddig kell futnia? -
mycso
veterán
Bizony hogy számít, konkrétan erre lettem volna kíváncsi.
G1 --> nagyon jól húzhatóak és kevésbé melegednek
Általában alapfeszen 230-250FSB és elketyerésznek 4giga felett is akár.Hogy a gyári hűtő mihez elég azt nemtom, talána míg nem kell feszt emelned...
Amikor mrghúzod a procit, valamivel terheld meg fullra pl.: orthos és figyeld a hőfokot --> ha nem hibázik/fagy a proci és nem megy 70 fok felé akkor JÓ!!!
-
CséZé
őstag
prescott magos lga-s p4-e 3.2ghz-es prcoi 1mb l2-vel
ennyi elég? vagy még mit mondjak?
mod:ja és ha jól láttam az everestben akkor g1-es steppinges, ha számít valamit... -
mycso
veterán
-
zsltjkby
tag
a 33,33 az az alap.. úgy már kifagyott 5-10 perc után hogy fentebb vettem bírta 20 percig
kérdem én akkor ezen a lapon hol tudok feszt állítani? mert feltételezem az a cink. -
Qkackca
őstag
Hi all!
Most egy Intel P4 LGA775-ös 3,06-os (+531 tipusú) procim van. A kérdés a következő hogy 3,46-on minden megy vele... kivéve a cod 4... 10 perc után megfogja és lefagy újraindul stb... nem értem miért van. Asrock alaplapom van. a feszültségen úgy állítottam ahogy az asrock biosába van hogy 33,33-ról 33,80-ra és így is kifagy. kérdezem én mi lehet a probléma? a többi game megy vele (nem túl jól, de arra akarok kilyukadni hogy fagyás meg más cink nincs vele csak a cod4-be) v.mi ötlet esetleg? régebben 3,6-on is ment 2db 3dmark test erejéig. utánna vissza vettem 3,4-re. legutobb is 3,46-ra azért vettem fel mert úgy szalatt dualba leggyorsabban a 2x512 ddr-em... (ami már 1x1gb ddr II lett) lehet hogy a ram csere is problémát okoz? olyan szempontból hogy format nem volt azóta... (procin hűtés zalman 9500 led... azzal nincs baj
(húzva is csak 37 fok win-be) pls segítsetek. thx előre is.hali
Üdv, az a 33.33 az nem a feszültség sztem, hanem a pci busz frekvenciája, azt rakd vissza 33.33-ra és próbáld meg úgy. A többinek bírnia kéne sztem.
-
zsltjkby
tag
Hi all!
Most egy Intel P4 LGA775-ös 3,06-os (+531 tipusú) procim van. A kérdés a következő hogy 3,46-on minden megy vele... kivéve a cod 4... 10 perc után megfogja és lefagy újraindul stb... nem értem miért van. Asrock alaplapom van. a feszültségen úgy állítottam ahogy az asrock biosába van hogy 33,33-ról 33,80-ra és így is kifagy. kérdezem én mi lehet a probléma? a többi game megy vele (nem túl jól, de arra akarok kilyukadni hogy fagyás meg más cink nincs vele csak a cod4-be) v.mi ötlet esetleg? régebben 3,6-on is ment 2db 3dmark test erejéig. utánna vissza vettem 3,4-re. legutobb is 3,46-ra azért vettem fel mert úgy szalatt dualba leggyorsabban a 2x512 ddr-em... (ami már 1x1gb ddr II lett) lehet hogy a ram csere is problémát okoz? olyan szempontból hogy format nem volt azóta... (procin hűtés zalman 9500 led... azzal nincs baj
(húzva is csak 37 fok win-be) pls segítsetek. thx előre is.hali
-
CséZé
őstag
lga, nem kérek nagy tuningot olyan 3.6gh-re gondoltam első körben. annyi tuninghoz kell orthos?
-
mycso
veterán
s478 vagy lga????
Ha s478, akkor mi az sspec száma vagy steppingje???
Hogy megéri-e te neked kell tudnod.......
Hogy tudnád az pedig a procin/lapon/ramon/esetleg tápon függ no meg a hőfokokon...
Tehát kicsit összetettebb ez a dolog. -
CséZé
őstag
Hi hozzáértők.
Van egy P4 3.2ghz-es procim 1mb L2-vel. Megéri-e egy kicsit tuningolni? Gyári hűtőm van tehát nem szeretném h valami baja legyen, mit javasoltok? Kb meddig tudnám felhúzni?
-
FxRRulez
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!!
majd megírom mit sikerült beszerezni. Elvileg ma meglesz a lap. Egy 865 chipsetes.

mégegyszer köszi!!
Balázs
-
mycso
veterán
Sziasztok srácok!
Lenne egy nagy problémám és örülnék neki, ha megtudnátok válaszolni a kérdésemet. Vagy tudnátok segíteni. A problémám nem csak a proci-tuninra vonatkozik, hanem érinti az alaplapokat is. Remélem ez nem gond. A gondom a következő:
Jelenleg van egy ASUS P4S8X-MX deszkám és volt benne egy Intel P4 2.4-es 533 FSB-s proci. Ezt tudtam húzni , méghozzá 10 százalékot. Nem akartam többet. De így nem is használtam, hanem elhatároztam hogy beruházok egy új procira. Így a minap vettem egy PRESCOTT INTEL P4 3.0Ghz 800 FSB-s procit. 1MB cache-e van. Beleraktam a gépbe és csak úgy üzemel 3 gigahezen, ha azt az értéket, amit 100-200 ig lehet állítani(pontosan most nem jut eszembe mi az) 200ra rakom. Azaz maxra. Ezt értem is hogy miért van így, mert csak így jön ki a 3 gigaherzes érték, viszont ez sajnos azt jelenti, hogy nem tudom húzni a procit. Pedig szeretném, ha egy minimum 10%ot tudnék rajta csavarni. Tehát én úgy gondolom ez azt jelenti, hogy ez az alaplap ennyit bír. Sajnos. A kérdésem az lenne, hogy milyen alaplapra cseréljem, amivel tudnám húzni a processzoromat. Felsorolok egy -két opciót , amit innen az apróból másoltam ki. Hátha ráböktök az egyikre, ami esetleg megfelelő lenne erre a célra. Mert nézem a gyártók honlapját és az egy dolog, hogy írják, hogy a lapba belemegy a maximum 3.4es proci, de azt nem tudom hogy lehet kideríteni, hogy az én 3 gigás procim húzható lenne-e benne. Remélem érthetően magyarázok.
Íme az opciók:
-ASUS P4BP-MX
-ASRock P4i65GV
-ASRock P4V88
-Asus P4g8x DeluxeHát ennyi lenne..
Előre is köszönöm segítségeteket!!
Balázs
Szia a lapod hivatalosan a 133 (533) FSB-s procikat támogatja.
Viszont félighivatalosan a 200 (800)FSB-seket is, mégpedig azzal a módszerrel, hogy 533-nak látja és neked kell felhúzni a biosban 800-ra....
További tuningra nincsen lehetőség, ez a max beállítható FSB
Az általad felsorolt lapok megvétele felesleges, mert hulladék mind....
Az előttem szóló kolléga által javasolt 2 abit lap ami jó megoldás lehet, illetve asus: p4p800 vagy p4c800.
A lényeg, hogy i865 vagy i875 chipsetes lapot keress!!! (még esetleg az MSI lapjai is szóbajöhetnek)
mod: na megelőztetek
-
ANT
őstag
Ha te találsz olyan 533-as procit, ami megy 800-on, akkor valóban támogatja
!
Ja, ezek 478-as alaplapok. -
FxRRulez
csendes tag
Hát támogatja a 800 FSbt de csak túlhúzással. Úgy értem, úgy is van írva hogy:
800 fsb*
*: only when overlocking modeKöszönöm a válaszod. Megpróbálok utánajárni. De ezek a lapok ugye 478 socketosok??
köszi
Balázs
-
ANT
őstag
Sziasztok srácok!
Lenne egy nagy problémám és örülnék neki, ha megtudnátok válaszolni a kérdésemet. Vagy tudnátok segíteni. A problémám nem csak a proci-tuninra vonatkozik, hanem érinti az alaplapokat is. Remélem ez nem gond. A gondom a következő:
Jelenleg van egy ASUS P4S8X-MX deszkám és volt benne egy Intel P4 2.4-es 533 FSB-s proci. Ezt tudtam húzni , méghozzá 10 százalékot. Nem akartam többet. De így nem is használtam, hanem elhatároztam hogy beruházok egy új procira. Így a minap vettem egy PRESCOTT INTEL P4 3.0Ghz 800 FSB-s procit. 1MB cache-e van. Beleraktam a gépbe és csak úgy üzemel 3 gigahezen, ha azt az értéket, amit 100-200 ig lehet állítani(pontosan most nem jut eszembe mi az) 200ra rakom. Azaz maxra. Ezt értem is hogy miért van így, mert csak így jön ki a 3 gigaherzes érték, viszont ez sajnos azt jelenti, hogy nem tudom húzni a procit. Pedig szeretném, ha egy minimum 10%ot tudnék rajta csavarni. Tehát én úgy gondolom ez azt jelenti, hogy ez az alaplap ennyit bír. Sajnos. A kérdésem az lenne, hogy milyen alaplapra cseréljem, amivel tudnám húzni a processzoromat. Felsorolok egy -két opciót , amit innen az apróból másoltam ki. Hátha ráböktök az egyikre, ami esetleg megfelelő lenne erre a célra. Mert nézem a gyártók honlapját és az egy dolog, hogy írják, hogy a lapba belemegy a maximum 3.4es proci, de azt nem tudom hogy lehet kideríteni, hogy az én 3 gigás procim húzható lenne-e benne. Remélem érthetően magyarázok.
Íme az opciók:
-ASUS P4BP-MX
-ASRock P4i65GV
-ASRock P4V88
Balázs
Én úgy látom, hogy ez a lap nem támogatja a 800 FSB-t.

Sztem ezek helyett inkább próbálj meg használtan venni pl. egy Abit IS7-IC7 szériás lapot. Főleg ha tuning lenne a cél. -
FxRRulez
csendes tag
Sziasztok srácok!
Íme az opciók:
-ASUS P4BP-MX
-ASRock P4i65GV
-ASRock P4V88
Balázs
-
Qkackca
őstag
Üdv mindenki!
Sok HSZ-t elolvastam már, de nem sikerült kiszűrnöm belőlük az engem érdeklő dolgot, nevezetesen, hogy érdemes keresgélnem egy E0-ás steppinges P4-est vagy a G1-es steppingű procik is hasonlóan jók? Gondolok itt az átlagosnál kevésbbé melegedésre vagy a jobb tuningolási teljesítményre. 3GHz-eset keresek, esetleg nagyobbat. Tudtommal a 3GHz-esek húzhatók a legjobban.
Apropó, az E betű mit jelöl az órajel után? Itt több, általam keresett típust is elláttak az E betűvel...
Igen az E0-is igen jó, de a G1-es még jobb, jobban tuningolható, kevésbé melegszik.
Nekem is elférne egy G1.
Úgy tudom, hogy a Prescott magos procikat jelölték 'E' betűvel 478-as tokozással, a Northwood pedig 'D' betűs volt. -
ígyvanferi
addikt
Üdv mindenki!
Sok HSZ-t elolvastam már, de nem sikerült kiszűrnöm belőlük az engem érdeklő dolgot, nevezetesen, hogy érdemes keresgélnem egy E0-ás steppinges P4-est vagy a G1-es steppingű procik is hasonlóan jók? Gondolok itt az átlagosnál kevésbbé melegedésre vagy a jobb tuningolási teljesítményre. 3GHz-eset keresek, esetleg nagyobbat. Tudtommal a 3GHz-esek húzhatók a legjobban.
Apropó, az E betű mit jelöl az órajel után? Itt több, általam keresett típust is elláttak az E betűvel...
-
Qkackca
őstag
Kb így sorban ahogy írtad

Illetve még a proci is lehetséges sőt driver összeakadás is tud ilyesmit okozni....
Lefagy vagy újraindul????
Ramnál általában kékhalál vagy újraindulás.Nálam a hibázó (túlhúzott) proci csinált hasonlót, csak azzal a különbséggel, hogy 2-3mp után ment tovább minden, majd ismét fagyi...
A lényeg, tesztelgess le mindent egyenként...
Oh, remek
Lefagyott. Néha előfordul, h megáll a vinyó, aztán pár másodperc múlva tovább megy, de az egyik vinyómmal lett egy kis bibi. Aztán a múltkor már mindegyik vinyóm fagyott, miután beraktam egy nagyobb vga-t, sztem már lehet kevés volt a táp. Aztán játszottam, kevés volt a 2x512, beraktam mellé még 2x512-t és most visszaraktam a kisebb vga-t.
Szóval kisebb vga, 4x512 ram meg a vinyók és ma gépindítás után kb 2 perccel csontramegdermett. A múlthéten volt mondjuk egy kis újraindulás is. Most ráküldtem 2 memtestet a win alatt és az egyik jelzett 1 hibát...
Kb ahogy tippeltem lehet sorba mindhárommal van vmi, de kékhalál nincs, a proci is jó, driver gond nem hiszem h lenne, nem frissítettem/változtattam semmit. -
mycso
veterán
Kb így sorban ahogy írtad

Illetve még a proci is lehetséges sőt driver összeakadás is tud ilyesmit okozni....
Lefagy vagy újraindul????
Ramnál általában kékhalál vagy újraindulás.Nálam a hibázó (túlhúzott) proci csinált hasonlót, csak azzal a különbséggel, hogy 2-3mp után ment tovább minden, majd ismét fagyi...
A lényeg, tesztelgess le mindent egyenként...
-
Qkackca
őstag
Olyankor mivan, amikor megy a win, csak a winamp szól és random csontrafagy a rendszer? Ram, táp vagy hdd?
-
Eagle16
addikt
Nos úgy látszik, az új alaplapomban jobban érzi magát az öreg prescottom.
Az előző lapban nem volt hajlandó 3.4Ghz fölött menni, megbolondult tőle a windows.
-
Qkackca
őstag
-
FoolProof
csendes tag
hmm azt a fixedes miacsoda dolgot elmagyarázná nekem valaki?? sztem az lesz a ludas csak biosban sehol nem találtam ilyesmit
Mégis mit keressek? -
FoolProof
csendes tag
Biosból sajnos még annyit se enged mint a progival ... belőttem FSB-t 215, indulásnál fogja magát hirtelen leáll bekapcs pill kis szünet leáll majd elindul és visszaállítja az eredeti értékre
210 ig még engedi ... 222 ig meg a CoreCenterrel lazán elhúzom
Valakinek ötlet?
-
mycso
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy kis pluszt előcsalni a gépemből és szeretném a segítségeteket kérni
Leírom a konfigom és azt hogy mit értem el eddig...
Intel P4 531 3Ghz 1MB
Msi 945P-Neo2
2*512 MB Kingmax DDR2 667Mhz
X1950Pro 512MB
Jelenleg 11%-os túlhajtást értem el ... de ezt se úgy ahogy szeretném
Az MSI laphoz kapott programot használtam ami 11% ot enged max sajnos
Tehát most CPU : 222-es FSB mellett 3330Mhz de ezt is csak úgy tudtam elérni h a ramokat eggyel visszavettem 533-ra és a húzással lett 592 asszem valamint lejjebb vettem időzítéseket 4-4-4-12 re
Feszhez mondhatni nem nyúltam +37,5mV nemtom ennyinek van-e értelme?...
A gondom az hogy stresszeléssel nincs gond bármit tökéletesen bármeddig elfuttat... melegedéssel sincs gond....teljesítmény is javult... viszont pár játékban pl DIRT hirtelen belassulást tapasztalok ami nem lagg de nagyon idegesítő 5mp-enként, ami alapórajelen nincs...
Tehát szerintetek mi lehet a lassulás oka? (Mennyi +feszt adhatok neki biztonsággal?)
Vagy ha van valami ötleteket hogy hogyan lehetne 11%-nál jobban túlhúzni szívesen okulok
Biosban huzogasd, ne programokkal.
Az FSB-t emeld és közben figyelj a ramra is.
Feszt majd akkor emelj amikor már nem indul/fagy/újraindul/stb...Elsőkörben a minimálisan legkevesebb adható feszt add, majd ha nem jó akkor megint 1 egységet...
-
FoolProof
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis pluszt előcsalni a gépemből és szeretném a segítségeteket kérni
Leírom a konfigom és azt hogy mit értem el eddig...
Intel P4 531 3Ghz 1MB
Msi 945P-Neo2
2*512 MB Kingmax DDR2 667Mhz
X1950Pro 512MB
Jelenleg 11%-os túlhajtást értem el ... de ezt se úgy ahogy szeretném
Az MSI laphoz kapott programot használtam ami 11% ot enged max sajnos
Tehát most CPU : 222-es FSB mellett 3330Mhz de ezt is csak úgy tudtam elérni h a ramokat eggyel visszavettem 533-ra és a húzással lett 592 asszem valamint lejjebb vettem időzítéseket 4-4-4-12 re
Feszhez mondhatni nem nyúltam +37,5mV nemtom ennyinek van-e értelme?...
A gondom az hogy stresszeléssel nincs gond bármit tökéletesen bármeddig elfuttat... melegedéssel sincs gond....teljesítmény is javult... viszont pár játékban pl DIRT hirtelen belassulást tapasztalok ami nem lagg de nagyon idegesítő 5mp-enként, ami alapórajelen nincs...
Tehát szerintetek mi lehet a lassulás oka? (Mennyi +feszt adhatok neki biztonsággal?)
Vagy ha van valami ötleteket hogy hogyan lehetne 11%-nál jobban túlhúzni szívesen okulok
-
mycso
veterán
-
pityeszka
őstag
-
Harti
senior tag
A RAM 2x1gb Micron és gyárilag 2.1V-os és ezt is adtam neki! Ezzel sztem nem lehet baj?
Meddig mehetek el CPU feszen egy 3.6os P4-nél??
-
mycso
veterán
Nah,ezt ki tudtam belőle sajtolni eddig!!
kep1
kep2Nem tudom huzom-e tovább,nem akarom széthajtani!!Vga-t sztem tuti kihajtja így.A ramokkal nem vagyok kibékülve,mert nem mennek dc-ben
Nem baj,ugy néz ki benevezek 2G Geil KIT-re hátha
A hőm-ről annyi,hogy alapon olyan 39-40°C,20°C szobahőmérsékletnél.Terhelve max 54°C 
Na hát hajrá, a hőfokok rendben vannak feszt emeltél vagy alapfeszen sikerült????
Egyébként a VGA-d alapórajelen is kihajtja....
-
mycso
veterán
Sziasztok!
Nemrég írtam ide hogy egyáltalán nem lehet tuningolni a CPU-mat!(3.6Ghz P4 Cedar Mill)
Ma ismét nekiugrottam a dolognak de megint sikertelenül!

Adtam neki az alap fesz helyett 1.3V-ot és 220FSB-t (alap 200) de már itt nem volt hajlandó elindulni!

Jelenleg 215ön fut 10 perce!
Nem tudom elhinni hogy ennyi lenne a max tuning?

Ramod megfelelő frekin fut???
Esetleg próbálj még meg feszt emelni ha nem túl forró a proci.....lehet valami antituning darab és csak sok fesszel fogsz tudni keveset húzni...
-
pityeszka
őstag
Nah,ezt ki tudtam belőle sajtolni eddig!!
kep1
kep2Nem tudom huzom-e tovább,nem akarom széthajtani!!Vga-t sztem tuti kihajtja így.A ramokkal nem vagyok kibékülve,mert nem mennek dc-ben
A hőm-ről annyi,hogy alapon olyan 39-40°C,20°C szobahőmérsékletnél.Terhelve max 54°C 
-
Qkackca
őstag
-
Khelben
nagyúr
De azt nem mondtad, hogy a biosban a 400 meg a 320 meg a 266 az nem konkrét mhz hanem viszonyszám!!!
Nembaj, legkésőbb szerdán megint itt lesz a kártya és most már ki se szedem a gépből
-
GoldRiot
csendes tag
Mondtam én!
És te nem halgattál rám
, hanem visszaküldted a vga-t.
Na de komolyra fordítva örülök, h megoldódott a problémád. Mondom nekem is ez segített csak, amikor már mindent kipróbáltam. Énis két vga-val néztem ugyhogy azzaz nem lehetett gond. -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Nemrég írtam ide hogy egyáltalán nem lehet tuningolni a CPU-mat!(3.6Ghz P4 Cedar Mill)
Ma ismét nekiugrottam a dolognak de megint sikertelenül!

Adtam neki az alap fesz helyett 1.3V-ot és 220FSB-t (alap 200) de már itt nem volt hajlandó elindulni!

Jelenleg 215ön fut 10 perce!
Nem tudom elhinni hogy ennyi lenne a max tuning?

-
Khelben
nagyúr
Amikor beállítod a 400-at akkor végülis nem a ramfrekit állítod az asusnál hanem a cpu : dram arányt! Szóval nem úgy megy h fogod a procit felhúzod x-re a ram meg marad 400-on, hanem amikor 400-at állítasz akkor 1:1 lesz az arány pl 240-es fsb-nél 240-on fog menni a ram (effektív 480, ehhez kell jó ram), ha 320-at állítasz akkor 5:4 lesz a cpu : dram arány pl 250-es fsbnél pont 200-on megy a ram (vagyis effektív 400).
És tényleg, kipróbáltam. Az életben rá nem jöttem volna... Köszi!
-
Qkackca
őstag
M E G O L D O T T A M ! ! !

Szóval, annak volt igaza, aki a memóriákra gyanakodott. Az a szívás, hogy visszaraktam a régi radeon 9550es kártyámat és elkezdett azzal is hibázni.
A következő a fő gond: az alaplapom hülye és hiába fixálom le 400 mhz-ben a ram frekit, emeli tovább az fsb-vel, 3,6on 240 (480)-on mennek a ramok. Viszont ha berakok a 2x1gb kingston mellé 2x256mb samsungot, akkor a ram csak 160 (320) mhz-en megy, minden fsb beállításnál. viszont a proci megy ugye 3,6-on. És láss csodát, a vga hibák elmúltak.
És hogy nagyon megszívassam magam: kb 1 órával azelőtt, hogy minderre rájöttem, visszaküldtem a srácnak az x1650est
Áááá, nem nézett hülyének, mikor hívtam, hogy ha megkapta, rögtön küldje is vissza

Úgyhogy most várom, hogy visszaérjen a kártya és kipróbálhassam azzal is az új felállást.
Amikor beállítod a 400-at akkor végülis nem a ramfrekit állítod az asusnál hanem a cpu : dram arányt! Szóval nem úgy megy h fogod a procit felhúzod x-re a ram meg marad 400-on, hanem amikor 400-at állítasz akkor 1:1 lesz az arány pl 240-es fsb-nél 240-on fog menni a ram (effektív 480, ehhez kell jó ram), ha 320-at állítasz akkor 5:4 lesz a cpu : dram arány pl 250-es fsbnél pont 200-on megy a ram (vagyis effektív 400).
-
mycso
veterán
Hát neked is a kolléga által beírt 1. hsz elolvasását javasolnám

Igazából a biosban elő kell hozzni a tuning menüt, majd az FSB-t emelni.....
"Ctrl+F1" -el lehet előhívni a tuning finombeállításaihoz szükséges menüt.PCI-e, pci frekit fixre rakni, ram időzítéseit megfelelően beállítani illetve a ram frekit megfelelőre beállítani, ha a proci vagy ram miatt fagyna nem indulna, stb. akkor a megfelelőnek adható minimális többlet feszültség....
-
Mz/ts250@300
tag
-
Khelben
nagyúr
A lapot eladom, úgyhogy majd az új tulaj frissít rajta
)Próbáltam másik vga-val, azzal jó. Alapon se tökéletes, de olyankor hibázik mondjuk negyedóránként egy aprót, húzva meg a húzástól függően egyre nagyobb hibák lesznek. És nem melegedés, mert tettem mellé 3 ventit, akkor is ugyanazt csinálta, meg northwood és prescott procival is ugyanazt csinálta.
Amúgy már tárgytalan, mert visszaküldtem az eladónak, maradt a 9550-es radeon... Mindenesetre tanulságos volt, pl ha boltban vettem volna, milyen indokkal viszem vissza?M E G O L D O T T A M ! ! !

Szóval, annak volt igaza, aki a memóriákra gyanakodott. Az a szívás, hogy visszaraktam a régi radeon 9550es kártyámat és elkezdett azzal is hibázni.
A következő a fő gond: az alaplapom hülye és hiába fixálom le 400 mhz-ben a ram frekit, emeli tovább az fsb-vel, 3,6on 240 (480)-on mennek a ramok. Viszont ha berakok a 2x1gb kingston mellé 2x256mb samsungot, akkor a ram csak 160 (320) mhz-en megy, minden fsb beállításnál. viszont a proci megy ugye 3,6-on. És láss csodát, a vga hibák elmúltak.
És hogy nagyon megszívassam magam: kb 1 órával azelőtt, hogy minderre rájöttem, visszaküldtem a srácnak az x1650est
Áááá, nem nézett hülyének, mikor hívtam, hogy ha megkapta, rögtön küldje is vissza

Úgyhogy most várom, hogy visszaérjen a kártya és kipróbálhassam azzal is az új felállást.
-
Zolexx
aktív tag
Hello! Van nekem egy intel celeron d 352/3200mhz-s procim és 2x512mb/667mhz-s ramom 4-4-4-12 mennek most elvileg.- kicsit meg szeretném huzni a procit. hogy kezdjek hozzá? ill kb mennyit feszt lehet ennek annak adni??
-
Khelben
nagyúr
A lapot eladom, úgyhogy majd az új tulaj frissít rajta
)Próbáltam másik vga-val, azzal jó. Alapon se tökéletes, de olyankor hibázik mondjuk negyedóránként egy aprót, húzva meg a húzástól függően egyre nagyobb hibák lesznek. És nem melegedés, mert tettem mellé 3 ventit, akkor is ugyanazt csinálta, meg northwood és prescott procival is ugyanazt csinálta.
Amúgy már tárgytalan, mert visszaküldtem az eladónak, maradt a 9550-es radeon... Mindenesetre tanulságos volt, pl ha boltban vettem volna, milyen indokkal viszem vissza? -
Tombi
őstag
Nekem is volt mindegyikből, én saját tapasztalatai alapján (net, game, videó tömörítés, tömörítgetés, ...) azt tudom mondani, hogy a prescottot gyorsabbnak találtam.
Tuningban szintén a prescott volt a jobb.
Hőfok: G1 E0 prescottal semmi baj, én még 4GHz-re húzva sem találkoztam 70 fokkal pedig egy gagyi coolerem volt (cm aero4 lite).
Viszont ez már a 3.2-esre nem igaz, abból is egy E0-ásom volt de a "keményebbik" 103w.
Na ez már melegedett, viszont ezzel sem sikerült elérnem a 70fokot (persze alapórajelen.)Eddig volt 2.8@3.8GHz-as prescottom (asszem D1) (533FSB) mondjuk ez alapórajelen elég gyengécske volt.
Volt 3 gigás prescottom E0@4.1GHz és C0@4GHz steppinges, 3.2@4GHz-es E0 és egy 2.8@3.2GHz-as nw D1 -- itt be is fejeztem a northwooddal való foglalkozást. (előtte nekem is csak netes tesztekből volt ismerős az NW és az, hogy tényként kezelték gyorsabb a prescottnál illetve jóval hűvösebb).mod.: ja még mielőtt valaki megkérdezné a fent említett procik mindegyikénél ugyanazt a tápot, lapot, ramot, coolert használtam.
Ja és még egy dolog: mindenki jön itt, a szeretem a hűvös procit dumával.
Igazából ezek a p4-ek prescottok 74-5 fokig mehetnek (ott kezd throttingolni), tehát hogy innentől kezdve 22, 35, 40 vagy 67 fokon megy tök mind1Saját tapasztalat: NW általában valami spéci széria kell belőle, ha igazán tuningolgatni akarsz, bár 2.8G nw vs 3G prescott viszonyítási alapom volt egyértelműen gyorsabbnak találtam a prescottot. Harmadik dolog a melegedés, valóban valamivel hűvösebb volt a norti, de nem kell itt 10-15 fokokra gondolni. Az E0 3 gigásomtól, talán pár fokkal volt hűvösebb a 2.8-as nw.
Fogyasztás....nc (akinek ez számít vegyen valami full integrált notit)röviden ennyi
Szia tudnál nekem tanácsot adni, hogy érdemes huzni a procit? jelenleg Giga 8n-sli lapban van egy 2.8GHz-es p4 prescott 4x512 ddr2 533-as kingston társaságában
előre is köszi legalabb 3.5 Ghz-et szeretnék elérni
-
mycso
veterán
A lapon frissíts biost ;)
A másik VGA-val is megnézted, azzal nem csinálja ezt a jelenséget???
Ha a proci alapon van akkor nem b@szakszik a vga???? -
Khelben
nagyúr
Hát ha lefixaltad az agp/pci frekitt akkor nekem sincs tipem, mi lehett.
A másik Vgá-val is szemetel?
Nem lehet,hogy a a tuninghoz már gyenge a táp és nem tudd anyi kraftott adni a vgá-nak?
Vagy lehett a bios nem menti a beálitásokat ,hiába 66/33-ra van állitva.Az alaplapra viszont van egy tipem ,annó nekem egy abit is 7-es is ugyaneszt csinálta beálitottam a bios-t mentettem majd lefagyott ha kinyomtam nem,de ha Alt+ctrl+Delete-vel inditottam ujra a gépett a bios elmentette a beálitott értékekett.
Az alaplap közben megoldódott, nem bírja a prescott procit, northwooddal simán megy... A vga-val nem jutottam előre, minden javaslatot kipróbáltam de semmi. Asszem megy vissza az előző tulajnak
-
Mz/ts250@300
tag
Hát ha lefixaltad az agp/pci frekitt akkor nekem sincs tipem, mi lehett.
A másik Vgá-val is szemetel?
Nem lehet,hogy a a tuninghoz már gyenge a táp és nem tudd anyi kraftott adni a vgá-nak?
Vagy lehett a bios nem menti a beálitásokat ,hiába 66/33-ra van állitva.Az alaplapra viszont van egy tipem ,annó nekem egy abit is 7-es is ugyaneszt csinálta beálitottam a bios-t mentettem majd lefagyott ha kinyomtam nem,de ha Alt+ctrl+Delete-vel inditottam ujra a gépett a bios elmentette a beálitott értékekett.
-
GoldRiot
csendes tag
Na, végeztem a nagy gépösszerakással.
(ha valaki nem emlékezne: asus p4p800x vs abit ic7 és p4 3.0 northwood ht d0 vs p4 3.0 prescott e0)Először is az abit lap hibás volt, a biosában valami elszállt, nem lehet menteni a beállításokat, azonnal lefagy, amikor a mentésre megyek. úgyhogy maradt az asus lap.
A procik közül azt kell hogy mondjam, hogy alapórajelen és húzva is a northwood a gyorsabb és ráadásul 10 fokkal hidegebb a prescottnál (40 vs 50 fok teljes terhelésen) meg pár wattal kevesebbet fogyaszt (3,3-on 90 ws 94W)
Ami viszont nem hagy nyugodni az a vga kártya (asus ax1650pro). Amint a procit 3,3 Ghz fölé húzom, a vga 3d-ben elkezd hibázni. Mindkét procival egyformán. Ez mi a rák?

Szia!
Nekem hasonló promlémáim voltak, amikor huztam a procit. Olyan 225-ös FSB-től hibázott. (#4068)
Nemtudom, h az FSB
RAM arány mennyin van neked, mert nekem ezt akkor csinálta amikor 1:1-be ment. Miután 5:4-re állítottam jó lett. Igazábol vmi összefüggés lehet a ramokkal.Egy próbát megér.

Üdv..
-
Khelben
nagyúr
(ha valaki nem emlékezne: asus p4p800x vs abit ic7 és p4 3.0 northwood ht d0 vs p4 3.0 prescott e0)Először is az abit lap hibás volt, a biosában valami elszállt, nem lehet menteni a beállításokat, azonnal lefagy, amikor a mentésre megyek. úgyhogy maradt az asus lap.
A procik közül azt kell hogy mondjam, hogy alapórajelen és húzva is a northwood a gyorsabb és ráadásul 10 fokkal hidegebb a prescottnál (40 vs 50 fok teljes terhelésen) meg pár wattal kevesebbet fogyaszt (3,3-on 90 ws 94W)
Ami viszont nem hagy nyugodni az a vga kártya (asus ax1650pro). Amint a procit 3,3 Ghz fölé húzom, a vga 3d-ben elkezd hibázni. Mindkét procival egyformán. Ez mi a rák?

ja és a biosban az agp/pci freki fix 66/33-ra állítva.
-
Khelben
nagyúr
Nekem is volt mindegyikből, én saját tapasztalatai alapján (net, game, videó tömörítés, tömörítgetés, ...) azt tudom mondani, hogy a prescottot gyorsabbnak találtam.
Hőfok: G1 E0 prescottal semmi baj, én még 4GHz-re húzva sem találkoztam 70 fokkal pedig egy gagyi coolerem volt (cm aero4 lite).
Viszont ez már a 3.2-esre nem igaz, abból is egy E0-ásom volt de a "keményebbik" 103w.
Na ez már melegedett, viszont ezzel sem sikerült elérnem a 70fokot (persze alapórajelen.)Eddig volt 2.8@3.8GHz-as prescottom (asszem D1) (533FSB) mondjuk ez alapórajelen elég gyengécske volt.
Volt 3 gigás prescottom E0@4.1GHz és C0@4GHz steppinges, 3.2@4GHz-es E0 és egy 2.8@3.2GHz-as nw D1 -- itt be is fejeztem a northwooddal való foglalkozást. (előtte nekem is csak netes tesztekből volt ismerős az NW és az, hogy tényként kezelték gyorsabb a prescottnál illetve jóval hűvösebb).mod.: ja még mielőtt valaki megkérdezné a fent említett procik mindegyikénél ugyanazt a tápot, lapot, ramot, coolert használtam.
Igazából ezek a p4-ek prescottok 74-5 fokig mehetnek (ott kezd throttingolni), tehát hogy innentől kezdve 22, 35, 40 vagy 67 fokon megy tök mind1Saját tapasztalat: NW általában valami spéci széria kell belőle, ha igazán tuningolgatni akarsz, bár 2.8G nw vs 3G prescott viszonyítási alapom volt egyértelműen gyorsabbnak találtam a prescottot. Harmadik dolog a melegedés, valóban valamivel hűvösebb volt a norti, de nem kell itt 10-15 fokokra gondolni. Az E0 3 gigásomtól, talán pár fokkal volt hűvösebb a 2.8-as nw.
Fogyasztás....nc (akinek ez számít vegyen valami full integrált notit)röviden ennyi

-
Mz/ts250@300
tag
Én a tuningról már lemontam csak alapon hajtok mindent
Mint irtam alapon 20- wattal kevesebett fogyaszt a notwhwood-om (kb +1 vinyó),terhelten 10w(egy g1 es hez viszonyitva)
A gyári hütőwel 65-68 folyamatos nyuzás után melegbe 70-72 fokott is elérte tutuló ventilátor mellett, a nortwoodom eddig max 55fok volt ez pont 15 fok különbség.(matx es ház nuku szelözés és +venti)
Tuningba egyértelmű.hogy a prescott a jobb ez nem is kérdéses.
A konvertálás tömöritgetésbe is jobbegy picitt
A net használata során nem vettem észre különbségekett,de az általam használt játékoknál a nortwi gyorsabb volt (fry car,c.o.d.2,NfsM stb)Visszont azt hozzá kell tenem,hogy a northwoodom 3,2-es a prescott pedig 3ghz-s volt(bár az a 200mhz nem sokmindent jelent)
1:1 be cseréltem el egy srácal itt a ph-nÉn közbe játékra is használom a gépett,igyhátt a full integrált noti kiesett .
Lecserélni nem volt(nincs) kp ugyhogy maradt ez.
A szusz már ugyis kifogyóban van mindegyikből.Azonban amit nagyon szeret(ett) mind a két proceszor az a dual memoria kezelés.
-
mycso
veterán
"Alapórajelen lassabb a 2.8-as Prescott, mint 2.6 GHz-en működő Northwood magos "társa". Fizikailag ott van a nagyobb cache, az SSE3 utasításkészlet, de (egyelőre) ez nem sokat segít a Prescottnak. A tesztek 90%-ában alapórajeleket tekintve a 2.8-as Prescott lassabbnak bizonyult egy 2.6-os Northwoodnál"
Ezt egy 2-3éves cikkből idéztem,tény ,hogy az azóta elterjetek az ss3-ra optimalizált programok .
Do-Eo stepping összehasonlitás
Végűlis én meg voltam (vagyok)elégedve mindkét proccal .
Csak idegesitett ,hogy ha játszok tutul a venti mert a procc70fokos.
Én szeretem ha hüvős a proci egy kicsit

-
Mz/ts250@300
tag
"Alapórajelen lassabb a 2.8-as Prescott, mint 2.6 GHz-en működő Northwood magos "társa". Fizikailag ott van a nagyobb cache, az SSE3 utasításkészlet, de (egyelőre) ez nem sokat segít a Prescottnak. A tesztek 90%-ában alapórajeleket tekintve a 2.8-as Prescott lassabbnak bizonyult egy 2.6-os Northwoodnál"
Ezt egy 2-3éves cikkből idéztem,tény ,hogy az azóta elterjetek az ss3-ra optimalizált programok .
Do-Eo stepping összehasonlitás
Végűlis én meg voltam (vagyok)elégedve mindkét proccal .
Csak idegesitett ,hogy ha játszok tutul a venti mert a procc70fokos.
Én szeretem ha hüvős a proci egy kicsit

-
Mz/ts250@300
tag
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
IttVan egy összehasonlitő teszt egy 3,2gh-z nortwi illetve prescott-rol ,
A fogyasztás a te prociddal lényegesen alacsonyabb lesz mivel ezek az elsö szériás darabok.
A prescott (ha csak a procin mulik)meggy töbett is ,nekem 500fsb-vel szakitott egy g1-es fesz nélkül.
Viszont a jobb hütő nem árt májd rá.500FSB p4-el?????
-
Mz/ts250@300
tag
Alaporajelen a legtöbb tesztbe nem is gyorsabb viszont tuningba életre kell.
Az intel ezt a procit 4-5ghz-es orajelle szánta azért növelte meg a futoszalagokat ,csak nem jött be nekik a nagy fogyasztás és melegedés végett.Ha az intel a northwoodot fejlesztetti tovább(90nm-sse3-1mb L2 stb)akkor méltó ellenfelei lettek volna az athlon prociknak
-
Khelben
nagyúr
IttVan egy összehasonlitő teszt egy 3,2gh-z nortwi illetve prescott-rol ,
A fogyasztás a te prociddal lényegesen alacsonyabb lesz mivel ezek az elsö szériás darabok.
A prescott (ha csak a procin mulik)meggy töbett is ,nekem 500fsb-vel szakitott egy g1-es fesz nélkül.
Viszont a jobb hütő nem árt májd rá.hát, érdekes mindenképpen.
kérdés, megéri-e a többlet fok meg fogyasztás azt a pár előnyt, mert azért sokkal nem gyorsabb a northwoodnál. bár ha az e0 stepping tényleg kevesebbet fogyaszt meg kevésbé melegszik, akkor végülis jobb a prescott. -
Mz/ts250@300
tag
még egyiket se, egyelőre beleraktam a celeron helyett a northwoodot, mert a prescott majd jövő héten ér el hozzám. aztán szerintem belegyűröm azt is és megnézem sandrával, melyik mit tud meg mennyire húzható/melegíthető. a northwoodos egyelőre szépen megy 3.0@3,3-on és 24 fokos, hűtőventi szinte áll. Terhelve se bírtam 33 fok fölé zavarni.
Viszont van elfekvőben egy aerocool ht101-es hőcsöves hűtőm, azt még lehet hogy ráapplikálom a mostani coolink helyett.IttVan egy összehasonlitő teszt egy 3,2gh-z nortwi illetve prescott-rol ,
Viszont a jobb hütő nem árt májd rá. -
Khelben
nagyúr
Én személy szerint nem kinlodnák a dologgal föleg ha valoban aktiv a pat.(persze én nem tuningolok,super pi-zek,3d markozok stb)
Amugy melyik procit választotad?még egyiket se, egyelőre beleraktam a celeron helyett a northwoodot, mert a prescott majd jövő héten ér el hozzám. aztán szerintem belegyűröm azt is és megnézem sandrával, melyik mit tud meg mennyire húzható/melegíthető. a northwoodos egyelőre szépen megy 3.0@3,3-on és 24 fokos, hűtőventi szinte áll. Terhelve se bírtam 33 fok fölé zavarni.
Viszont van elfekvőben egy aerocool ht101-es hőcsöves hűtőm, azt még lehet hogy ráapplikálom a mostani coolink helyett. -
Mz/ts250@300
tag
Én személy szerint nem kinlodnák a dologgal föleg ha valoban aktiv a pat.(persze én nem tuningolok,super pi-zek,3d markozok stb)
Amugy melyik procit választotad? -
Khelben
nagyúr
Akkor tutti az Ati
inno3d. kerülendőoké, köszi.
egyelőre az alaplapcserére nem tudom magam rábeszélni, nem akarom annyira szétkapni a gépet. tényleg annyival jobb az ic-7 mint a p4p800x? -
djyuri
őstag
-
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Kicsit kiegészítelek ha nem baj.

Az i865pe is tudja a PAT-ot.
Ha az asus lap egy p4p800-e vagy deluxe lenne, akkor egyértelműen azt az ic7 helyett, így viszont lapból tényleg az Abit IC7 a jobb választás. (hiába 875-ös, ebből a szériából az abitnak a MAX3 volt aminek "volt értelme" az viszont irreálisan drága még most is)Prociból a prescott a jobb választás.
VGA-ból a 7300GT ha DDR3 rammal van szerelve, ha csak DDR2 akkor inkább az x1650-et válaszd.
Most látom asus a 73gt is, az asusnak van AGP 7300GT-je????Miért lenne baj,sőt

Nekem is i865chipsetes alaplapom van ,az 533fsb-s prociknál rendre bekapcsola magátol a pat-ot,de 800fsb-s nél már nem.
Gondolom ez alaplap gyártotól függ,de hivatalosan a 865-ös ben nincs pat ,ennyi a különbség csak a 875-től(jól mondom?)A prescott nekem nagyon ellenszenves a nagy hötermelése,fogyasztása végett.(bár mivel ez eo lehett én is ezt álitanám harcba,csak mivel nekem meggy a gép 24/16-ot sokat jelent az a -20-25wat)
Persze ma már jol jöhet az sse3 1mb L2 stb
Viszont a Ht az érezhetöen jobb a prescotban . -
Khelben
nagyúr
Kicsit kiegészítelek ha nem baj.

Az i865pe is tudja a PAT-ot.
Ha az asus lap egy p4p800-e vagy deluxe lenne, akkor egyértelműen azt az ic7 helyett, így viszont lapból tényleg az Abit IC7 a jobb választás. (hiába 875-ös, ebből a szériából az abitnak a MAX3 volt aminek "volt értelme" az viszont irreálisan drága még most is)Prociból a prescott a jobb választás.
VGA-ból a 7300GT ha DDR3 rammal van szerelve, ha csak DDR2 akkor inkább az x1650-et válaszd.
Most látom asus a 73gt is, az asusnak van AGP 7300GT-je????elrontottam, a 7300gt inno3d. mindkettő ddr2-es.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4200 - 4101
5544 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 7950X3D
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

valaki ha tud választadni akkor megköszönném.

Azóta nem megy a gép. Nem volt időm még átbogarászni a lapot, de ez mi a búbánattól lehet?

kérdem én akkor ezen a lapon hol tudok feszt állítani? mert feltételezem az a cink.

(húzva is csak 37 fok win-be) pls segítsetek. thx előre is.
!

)