Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
celf
őstag
hi, rovid kerdes, nem teljesen tuninggal kapcsolatban: mivel tisztitsam le a procimagrol a szaraz hutozsirt ami az elozo hutorol maradt fent?
nem akarok artani a magnak es nem is akarom, hutes rovasara tisztiani a feluletet a venti esa mag kozott..
help pls -
Tuja1
aktív tag
válasz
trialboy #4492 üzenetére
mi az hogy nem tuningos???
olyan nincs
csak vigyázni kell a beállításokra mert ha olyan opció marad bekapcsolva, akkor instabil lesz a rendszer.
PL: PAT,(MSI-nél MAT) le vele ha tuningolsz
Spread spectrum le vele ha tuningolszén a ramokat vissza állítottam 266 ra és mire felvittem az FSB-t 263ra addigra már felmásztak 350Mhzre.(antituning samu ramok 415Mhznél nem visznek többet)
plusz a ramoknak se ártott a 2.5 helyett 2.6 V
és a cpu Vcore 1,45V
tuning előtt érdemes az alaplap doksiját átnyálazni mert lehet egy-egy beállításon sok múlik.
-
-
Tuja1
aktív tag
válasz
trialboy #4489 üzenetére
most vettem egy komplett, zalman (ZM-WB2 ) vizesblokkot alig használtan,minden tartozékával: 2k volt
egy akvárium szivattyú hailea HX-2000A 1méteres szállító magasság, 650 L/óra 2700 Ftés most egy 10 liter vízzel játszom vele
(diszperzites vödör)
a 3m csővel együtt volt 5200Ft az egész
ha kitapasztalom mennyi víz kell hozzá csinálok neki dekoratívabb tartályt.
-
trialboy
tag
sztem nicns vele baj, ugyanis testvérem e4500-as procija ott 3-4fps-el megy enyém 1-2-vel és az övé is kifagyot egyszer. de alapórajelen nem használtam még a 3dmark06ban. nemtudod hogy hogyan lehetne megkerülni ezt a hálókártyás dolgot 4ghz-nél, mert nem szeretnék pci os hlókarit beletenni a gépbe.
-
HIJ
őstag
válasz
trialboy #4483 üzenetére
A 3dmark cpu tesztjét nem ismerem, de az nagy baj lenne ha alapórajelen kifagyna. Akkor ott valami más baj van. Még mindig az Orthost, ill. a Prime -ot tudom ajánlani erre a célra... Ezeknek a hibátlan futása min. 4 órán keresztül, már 99,9%-ban garantálja a CPU stabilitást.
HIJ
-
Tuja1
aktív tag
Ma úgy döntöttem meghúzom a procimat
az északi hídon passzív hűtésvan és bizony felkúszik 50 fokra is. Mennyi a max amin még nem károsodik a chipset?
a cpu még nem volt 55C°-nál melegebb.
-
trialboy
tag
-
trialboy
tag
válasz
Qkackca #4477 üzenetére
az van hogyha a pci sebességet de csak azt fixálom akkor ad képet de ugyanazt írja, de ha már ráteszem a pci-e 100-as frekit akkor már nem ad képet a gép... miért pont 100-ra kell tenni, nem lehet alacsonyabb vagy nagyobb értékre tenni??? VGA ilyen kor nem számít hogy milyen van benne???
-
Qkackca
őstag
válasz
trialboy #4476 üzenetére
Nem, nem alaplapfüggő a pci/pci-ex sebesség, de érdekes mindenesetre a bibi.
Olyan előfordulhat, hogy bizonyos fsb esetén ha nem rögzíted a pci busz (meg a többi) sebességét akkor nem látja a vinyót.Próbáld meg úgy is hogy rögzíted a pci/pci-ex sebességét de alapon tuning nélkül. Ha megy aztán újra nézheted feljebb is.
-
Qkackca
őstag
válasz
trialboy #4472 üzenetére
2.6V-on nem kell venti, csak akkor ha megfogod és melegnek érzed, az csak nagyobb feszen célszerű.
Nemtom meddig lehet húzni eseteleg ha tudnád milyen chip van rajta, akkor talán.
Az a hibaüzenet azt mondja hogy nem találja a vinyódat...
Fixáltad a pci és a pci-express frekit 33/100-on? Sata vinyón van a rendszer? -
Qkackca
őstag
válasz
trialboy #4470 üzenetére
Ok, így már stimmel. Azt a 15-öt még mindig sokallom, nem tudod lejjebb venni, mondjuk 8 körülre? A ramnak adhatsz nyugodtan 2,6V-ot, ha többet akarsz akkor nézd meg magán a ramon van-e vmi matrica amire rá van írva mennyit kér, aztán pedig figyeld melegszik-e ha eljutsz 2.7-2.8V-ig akkor már egy ventit is odarakhatsz.
A hűtéssel pedig teljes terhelés esetén maradj 70 fok alatt.
Azt megnézheted, hogy a proci meddig megy el ezzel a feszültséggel, akkor nem kéne melegednie jobban mint most. -
trialboy
tag
válasz
Qkackca #4465 üzenetére
itt vannak a pontos adatok:
DRAM CAS# LATENCY: 3
DRAM RAS# PRECHARGE: 4
DRAM RAS# TO DAC# DELAY: 4
DRAM RAS# ACTIVATE TO PREACHA: 15
DRAM WRITE RECOVERY TIME: 4
MEMORY VOLTAGE: 2.60V.2-90V-ig tehető és nekem automatán van.különben [itt] olvastam hogy levegővel 4.5ghz-en is megy vízzel pedig 5ghz-en is mehet, [itt] meg valaki 4.7ghz-et elért nemtudom milyen hűtéssel gondolom vízzel. [itt] a kép ami bizonyítja és nekem pont ilyen procim van, szóval már csak a vízhűtés hiányzik
-
norbi1992
tag
válasz
Qkackca #4461 üzenetére
Hát nem nagyon akarok újjat venni, egyébként alapon oldal nélkül 49 fok fölé még nem ment, oldallal 59 fok, gyári hűtővel.tehát még bőven mehetek, csak hát nem tom mennyi értelme lenne, végülis próbálkozok aztán kiderül volt-e értelme
ja egyébként D1-es , 9-es stepping. mire számíthatok?? most 100*24-esen megy a proci, ddr 200-as ramok (dualban), de 133-mal mennek és 3:4 araányban -
Qkackca
őstag
válasz
norbi1992 #4457 üzenetére
Socket 478 esetén 70 fok, bár egyik régebbinél 100 fok, bár ha legalább a steppinget tudnád az jó lenne.
A tuningnak akkor van értelme, ha nincs keret jobbat venni és szükséged van egy kis plusz teljesítményre, vagy egyszerűen szereted csinálni...
Ventiket meg igen a biosból, esetleg Speedfannal win alól.
-
norbi1992
tag
mennyi az a maximum hőmérséklet ami még bőven jó a procinak amin évekig stabilan rohangál (2,4-es celeron , norhtwood magos egyébként) ja és van egyáltalán értelme ezt húzni ??
Ja és a hűtőventillátort honnan lehet beállítni, biosból ?? vagy nem is minden ventinél lehet szabályozni ??
-
Qkackca
őstag
válasz
trialboy #4455 üzenetére
Milyen alaplapod és ramod van, ill milyen időzítésen használod?
Egy lépésnyit emelhetsz a feszen, ha nem lenne elég akkor még egyet.Most nekem is 15x214-en megy a gép, de én 1.41V-ot adok neki, így ha keveslem a sebességet kicsit, akkor a win alatt emelem 15x240-re, majd ha végzek vissza veszem.
-
trialboy
tag
válasz
Qkackca #4454 üzenetére
a célomat még nem értem el azért mert most 1.350-1.375 között van a feszültség 15x szorzón 215-ös bus sebességen. ha ennél föntebb teszem a bus sebességet akkor már nem akar rendesen be bootolni és kiírja hogy állítsam be újra a beállításokat. ilyenkor emeljem a feszt vagy a memória sebességet tegyem visszafelé vagy micsoda?
-
-
trialboy
tag
szasztok!
van egy p4 3.0ghz-es lga774-ös procim. alapból 30 fokon megy, felhúzom 3.2-re feszültség emeléssel, a ram frekvenciát autón hagyom. és úgy is 30-32 fokos persze alap hűtővel.(venti 1800 fordulaton megy.) everestben azt írja hogy 3600mhz a vége abban a lapban amiben most van.(everest ezt írja) szerintetek még menne alaphűtővel 3.6ghz-en???
-
mirkopeti
csendes tag
Üdv.
Az alaplapnál ezt írja ki:Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 63-2106-000106-00101111-081505-I865PE$P4P81106_BIOS DATE: 08/15/05 14:30:21 VER: 08.00.09
Alaplap neve Asus P4P800 DeluxeFront Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 200 MHz (QDR)
Effektív órajel 800 MHz
Sávszélesség 6400 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 1:1
Valódi órajel 200 MHz (DDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ] MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Hub Interface
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 100 MHz (QDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 400 MB/mpAlaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1 Socket 478
Bővítőhelyek [ TRIAL VERSION ]
RAM foglalatok 4 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394
Fizikai formátum ATX
Alaplap mérete 240 mm x 300 mm
Alaplapi lapkakészlet i865PE
Egyebek [ TRIAL VERSION ]Alaplap gyártó
Cégnév ASUSTeK Computer Inc.
Termék információ http://usa.asus.com/products1.aspx?l1=3
BIOS letöltés http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-usA max FSB a jelenlegi procival 262 Mhz.
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)
CPU alias Prescott
CPU stepping E0
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel [ TRIAL VERSION ]
Min / Max CPU szorzó 14x / 15x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár [ TRIAL VERSION ]
L2 gyorsítótár 1 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)Multi CPU
Alaplap azonosítója ASUSTek
CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2998 MHz
CPU #1 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2998 MHzCPU gyártó
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/processorCPU kihasználtság
1. CPU / 1. HTT egység 3 %
1. CPU / 2. HTT egység 0 %Egy régebbi prohardver tesztben is kb eddig bírta.
-
csabye
csendes tag
üdv.lenne még egy kérdésem.ati x1650 pro a a vga a gépbe.everest szerint ez van benne.
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya ATI Radeon X1650 Pro (RV535)
BIOS verzió 009.013.001.024.023512
BIOS dátuma 07/15/07 21:56
GPU kódneve RV535
Modell név 11x-8C8504SB-003
PCI eszköz 1002-71C1 / 174B-0850 (Rev 9E)
Tranzisztorok száma 157 millió
Gyártási technológia 80 nm
Processzormag mérete 131 mm2
Busz típusa AGP 8x @ 8x
Memória mérete 512 MB
GPU órajele 594 MHz (eredeti: 600 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 12
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 5 (v3.0)
Pixel árnyalók 12 (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0c
Pixel kitöltési sebesség 7128 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 7128 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 796 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz, overclock:99%)
Effektív órajel 1592 MHz
Sávszélesség 24.9 GB/mpés 61 fokos.mért irja zat hogy húzva van pedig nincs .
-
mirkopeti
csendes tag
Üdv minden fórumozónak!
3,4Ghz G1 steppinges procit szeretnék beszerezni.
A kérdés: kb. meddig lehet húzni.
Köszönöm.
-
-
Qkackca
őstag
Meg van az új lapom P4C800-E Deluxe
, egy baj van vele, hogy olyat droppol hogy az na...0.1V-ot 1.43-ról leesik 1.33-ra. Aztán találtam forrasztós drop modot, azt megcsináltam ceruzával és jó lett, most már majd nem annyit kap mint ami a biosban be van állítva, sőt néha felé is ad.
-
csabye
csendes tag
Üdv!
Szerintetek ebből mit lehet kihozni még?
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4, 3000 MHz (13 x 231)
CPU alias Northwood HyperThreading
CPU stepping D1
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2
Eredeti órajel 2600 MHz
Min / Max CPU szorzó 13x / 13x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 8 KB
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 07/14/2003-I865PE-6A79ZG09C-00
Alaplap neve Gigabyte GA-8IPE1000(-L)Front Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 231 MHz (QDR)
Effektív órajel 923 MHz
Sávszélesség 7385 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa Dual DDR SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 1:1
Valódi órajel 231 MHz (DDR)
Effektív órajel 462 MHz
Sávszélesség 7385 MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai:
Busz típusa Intel Hub Interface
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 77 MHz (QDR)
Effektív órajel 308 MHz
Sávszélesség 308 MB/mpAlaplap fizikai információk:
CPU foglalatok 1 Socket 478
Bővítőhelyek 5 PCI, 1 AGP
RAM foglalatok 4 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio
Fizikai formátum ATX
Alaplap mérete 240 mm x 300 mm
Alaplapi lapkakészlet i865PE
Egyebek EasyTune 4 -
djtom
csendes tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni proci tuningban! nem nagyon értek hozzá, csak olvasgattam a fórumokat! szval P4 EE 3.4GHz procimat szeretném a memóriákkal együtt tuningolni! hogy kezdjek hozzá, és milyen teszt progikat használjak?
proci: 3.4Ghz EE
memória: corsair 2x512 Pro Series LL , corsair Xms 2x512mb, corsair Xms 2x512
Cpu hűtő: Scythe Mugan
Alaplap: Gigabyte 8KNXP -
Qkackca
őstag
Nekem sem akadt még a HT miatt, sőt most egyenesen hiányzik a HT... A palacsintasütős északi híd miatt lett hirtelenbe Asrock 775 Dual VSTA egy Celeron 336-os procival. Észrevehető a különbség a 3.0 GHz-es prescott és a Celeron között, amikor több progit futtatok különösen.
Véeletlenül vkinek nincs tapasztalata mennyit megy kb a 336-os Celeron?
-
Cufter
tag
Sziasztok!
Lenne egy pici problémám:
Vettem egy 3,06GHz-es P4 procit SL6PG
a 2,53-as P4 helyett SL685
Az alaplapom egy elég régi darab:
Jetway P4X400DA 533FSB DDR400
A proci támogatja a HT-t az alaplapról nem tudtam hogy igen, de a feladatkezelőben is két magot lát ezért akkor talán mégis.A proci rendesen elindul működik, a baj akkor kezdődik, ha elindítok egy játékot, mert akadozni kezd, mintha nem bírná el teljesítményben.
Everest benchmarkjai szerint jobb az új proci, de akkor mégis miért akadnak a játékok?
Újra kellene telepítenem az xpt? Vagy a HT-vel lehetnek problémák?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
idg104
tag
Hát a gépemben van egy P4 3.0GHz-es proci, 2*1GB 800MHz-es Kingmax RAM meg egy Gigabyte GeForce 8500 GT 512MB-os videókari, és alig van pár régebbi játék amit visz normálisan maximális kidolgozottsággal, az újabbak pedig eléggé gyengén mennek alacsonyabb kidolgozottság mellett is! Na mindegy, köszi a választ!
-
mycso
veterán
Miután belépsz a biosba, nyomsz egy ctrl+f1 kombinációt, így a szokásos menüben, ahol az FSB-t is szoktad emelni, előjön pár új menü.
Ott lesz lehetőség a mem időzítés állítására.
Valami "dram timing spd" asszem ez a menü neve, ezt auto-ról manual-ra állítod, és így alatta mindegyik értéket fogod tudni állítani.
-
idg104
tag
Sziasztok! Lehet hogy nem ide tartozik, de azért megkérdezném, hogy a Hyper Threading-et ki lehet kapcsolni a BIOS-ban? Vagy ha nem a BIOS-ban, akkor hol lehet? Mert nekem is P4 3.0 GHz-es a procim, csak az a gond, hogy a játékok eléggé szarul mennek a gépemen, és csakis ez lehet a probléma! Előre is thx a választ!
-
pohár
félisten
Hello!!! Szeretném még tovább húzni a prockómat és a RAM-omat, de nem tudom hol a határ
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom lejjebb vinni a RAM időzítéseit???
Az aláírásomban szerepel a konfigom, és 100%-os terhelésnél a proci a gyári hűtéssel max 68 fokos!! Ez sok lenne?? -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
A hőtani tanszékhez lenne kérdésem: Ugye 2,8-as Northwood kevésbé fog melegedni 2 GHz-en, mint egy 2 GHz-es Celeron szintén 2 GHz-en? Lényeges eltérés várható?
Köszi, -
Qkackca
őstag
válasz
Qkackca #4406 üzenetére
Új fejlemény, sztem kipurcant a drága.
Kivettem mindent, csak a proci maradt a lapba, és még mindig csak a cpu test failed-et hajtogatja, semmi sípolás, hogy esetleg hiányolná a vga-t, vagy a ramot.Másik gépben megy a procim.Másik proci sem megy viszont az én lapomban.
Egy tűnetet észleltem, az északi híd bordája iszonyat melegszik, kb félperc alatt olyan meleg lesz, nem állja a kezem, máskor egész napi működés után is langyi volt. -
Qkackca
őstag
válasz
Qkackca #4400 üzenetére
Mostmár nagyjából értem mit mond: system failed....meg vmi olyasmi keep yourself a hangzás alapján, a de könyvében csak semmi ilyesmi nincs se hangzás alapján se szövegileg viszont kiszedtem a vinyókat, ramokat, vga-t és nem sípol semmire se csak nyomja a szöveget, aztán észrevettem hogy az optikai meghajtók ledjei sem világítanak, úgy néz ki táp halál lesz a végén...
Ja, de a ventik azért pörögnek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest