Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szisztok!
Akkor most egy konkrétabb kérdéssel álnék elő, mint elösször
A jelenség az, hogy a 3,2-es procimat felhúztam 3,6-ra úgy hogy az FSB-t megnöveltem 225-re.
A problémám az, hogy az Everestbe mikor nézem pl a CPUID-ban a szorzó hol az alap 16x-os, hol 14x-es... folyton ugrál (Mintha terhetség függően dinamikusan változna). Ez csak az Everest hülyesége lenne, vagy ez valóban így van? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Qkackca #3791 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Gyári oldalon ezt írják: In automatic management mode it continuously monitors the CPU usage level and dynamically adjusts the CPU frequency, throttle and/or voltage level as needed, realizing the ''Performance on Demand'' concept.
Ami nekem tökéletesen megfelel.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
DJShak
csendes tag
Pentium 4 571 3,8 GHz Vegyél ilyen procit és Overclock 4,5Ghz ra 800Mhz DDR2 Geil Rammal tök Stabil a cucc. Idle 42C 100% Load 52-55C
Ciaó
-
Sziasztok!
Általános hüly kérdésem lenne.
Egy 3,2 P4-et kb meddig lehet húzni? Hűtés megoldott! -
Qkackca
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #3790 üzenetére
Pontosat én sem tudok mondani, esetleg amit az egyik kolléga ajánlott a #3782-ben, az RMClock talán segíthet.
-
TESCO-Zsömle
titán
Tudom, nem feltétlenül ide tartozik, de nem taléltam jobb témát.
Keresek egy progit, ami terheléstől függően automatikusan Overclockingolja a gép alkatrészeit egy előre meghatározott paraméterig. Mégjobb lenne, ha ezt lefele is megtenné...
Asus-nak van ilyen funkciója (AI NOS) de azt általában nem rakja be m-ATX méretű deszkájába...
Előre is köszönöm a segítséget! -
Qkackca
őstag
, nem úgy megy az...
Én legalább lelkes vagyok, próbálkoztam ma is, de a sivatagi meleget nem komálta a cucc, alaplap 43 vagy felette, proci bőven 50 felett, 250-en is hibázott, 260-nál 5 percet bírt aztán igen meleg lett a bordaAmiket még a délelőtt próbáltam abból lett két szép eredmény, aztán csak rosszabb lett
[link]
wprime 32m, 3.hely [link]
pifast 5. hely [link]
superpi 32m 1.hely, igaz ez még korábban sikeredett [link]
Erre lehetsz büszke -
Evilangel
tag
válasz
piadex2 #3781 üzenetére
Mikor Celeronról Pentium M-re váltottam nekem is minimumon ment. Feltettem az RMclock-ot, amivel szépen be lehet lőni a dolgokat. (a normál viselkedést talán driverfrissítéssel is elérheted, de az RMclock többet tud)
Támogatja egyáltalán az alaplapod a 133(533)-as fsbt? Mert a 600 nem erre utal
[Szerkesztve] -
piadex2
senior tag
Hello,
Találkozott már valaki olyannal, hogy egy 1,73GHz-es Dothan 606MHz-en futott?
Hogyan bírhatom rá a processzort, hogy a névleges sebességével fusson?
Előre is kösz a választ!
p.
ps: azért a Pentium 4-es topikba írtam, mert nem találtam Pentium M-es topikot.
remélem, hogy senki sem akad ki emiatt
[Szerkesztve] -
Evilangel
tag
válasz
Qkackca #3777 üzenetére
Ezt valóban érdemes megtenni. Addig emeld 1:2-ben amíg tudod. Valszeg a ram miatt fog behalni (remélhetőleg 102-nél tovább bírja). Így kiderül, mit bír a ram. Aztán úgy emeld tovább az fsb-t, és úgy állítsd az arányt hogy a ram mindig a max érték alatti lehető legnagyobb érték legyen. Pl. ha a ram bír 1:2-vel mondjuk 110-es fsb-t, és mondjuk ha akad 3:5-ös beállítás, akkor azzal tovább tudsz menni 126-os fsb-ig. Ha nem sikerül, akkor már biztos, hogy a proci hasal el. Ilyenkor lehet feszt emelni, az még megsegíti a procit.
-
Qkackca
őstag
válasz
urban racer #3776 üzenetére
Találtam egy olyat h a case temp max 92 fok, de nemtom h jó-e, mert nagyon mást nem találtam csak annyit h 5-6W a teljesítménye.
-
Qkackca
őstag
-
urban racer
senior tag
Egy gyors kérdés: mennyi a 845G csipszetnek az egészséges hőmérséklet? Illetve az egészségesen magas hőmérséklet...
-
Kormi76
aktív tag
-
-
-
cartz
csendes tag
nem tudom jó e vagy rossz de belinkelem az eredményemet
[link]
[Szerkesztve] -
Kormi76
aktív tag
Csátok! Lenne egy 2ghz 400fsb northwood proc, mellette giga ddr400. Arra gondoltam hogy a jelenlegi 100mhz fsb clockot 2:4 arány mellett módosításom 133-ra 2:3arány mellet és így húznám a procit. A lapom támogatja az FSB-t 800mhz-ig. Szerintetek ez járható út?
Üdv: Kormi -
mycso
veterán
válasz
Qkackca #3757 üzenetére
Nekem a ramot felfele lehetett osztani, csak visszafele nem.
pl 200FSB 533-as ram stb... tuning alatt is. (így néztem meg a ram végét is --> 625, mivel a proci nem ment volna 312FSB-t)
Sata vinyóval volt.
Asszem pi, everest tesztek talán metabench meg még 1-2 teszt volt amit lefuttattam rajta.
Most nemtom, mert nem az én gépemről vagyok.
Majd, ha otthon leszek megnézem, mert vannak screenek. -
Qkackca
őstag
Nekem is megy 1:1-ben (Geil One'S)
A visszaosztás vagy a felosztás nekem is pont ugyanilyen dolgokhoz vezet, mint amiket írtál.
Nemtom, szerintem a drop volt sok, de 1.6V-nál többet nem tudtam adni a procnak, nem bootolt felette, igaz sata-s a rendszervinyó, ide-vel lehet menne tovább is.
Neked milyen volt a vinyód a 275-nél? Ide v sata? Stabil volt vmilyen szinten vagy csak beállítottad, lőttél egy képet és csókolom? -
Eagle16
addikt
Fogalmam sincs
De itt egy jobb eredmény, itt már érezhető volt a változás -
Eagle16
addikt
Sok változást így nem vettem észre
(csak azt hogy a 3d mark hibát észlel ezért leáll...)
Vagy FSB tuning nem számít annyira
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
scope2007 #3743 üzenetére
Szia, a ramjaidban még bőven van tartalék, a lapod kiváló.
Tehát csak így tovább, szépen emelgesd az FSB-t.
Aztán ha fagy/újraindul/el sem indul/stb... akkor kis fesz a procinak.
Olyan 1.5-1.6v-ig kb. elmehetsz, a proci hőfokára azért figyelj oda.
Ja és azért inkább 1.6 alatt legyen, ha tartósan húzva akarod használni. -
scope2007
addikt
nem azt mondtam hogy ennyit bír csak hogy itt tartok ....
ramok ddr400on mennek jelenleg.... -
scope2007
addikt
jelenleg itt tartok:
[link] -
Eagle16
addikt
Hali!
Ezt az EIST-et vagy mit érdemes bekapcsolni?Visszaveszi a szorzót 12-re, csak nemtudom, játéknál egyből 15 lesz ugye?Tehát játékok alatt stabilan tartja a 3Ghz-et a procim nem? -
nat
senior tag
Létezik olyan progi amivel lejebb veszem a proc. feszt?
-
mycso
veterán
válasz
Qkackca #3725 üzenetére
Hát ezt mondogattam régebben is mindenkinek, ha p4-et vesz és még húzni is akarja akkor prescott (konkrétan 3/800/1m) --> szinte mindegyik stepping elég jól húzható.
Míg nw-ból 1-2 olyan proci létezik amik ''jól'' húzhatóak (s/n)
Itt ban egyébként egy pár prescott + nw eredmény: [link] -
Qkackca
őstag
Tegnap játszottam én is egy 3.4/800-as Nw-dal, hát nem sok sikerrel, 220-225 a vége, max 228 mert itt még teszteltem, de nem tudom h stabil-e, 230-nél fagyi volt. Feszt azt kapott 1.675-is, a ram is bírja jóval tovább, a lap sem rossz IC7-Max3.
Az everest memória olvasás az elég gyenge a prescottomhoz képest, ugyanazon órajelen és időzítésen kb 800-zal kisebb (~5500, 225-nél már karcolta a 6000-et) 214x17@3-3-3-8 lassabb mint 214x15@3-3-3-8, kisebb a többi is, egyedül a késleltetés jobb (ez nem is csoda, PAT aktív), a proci tesztekben is kisebb, még a pi is lassabb, viszont a cinebenchben jobb.
Utána kipróbáltam egy 3.0/800-as Nw-t is P4P800SE-ben és a mem olvasás abban is 5500 körül volt, 220 körül se nőtt sokat, igaz más ram volt. -
Eagle16
addikt
Sziasztok!
Procituninghoz kellene egy kis segítség.Szóval a BIOS-ban nem találtam ilyet konkrétan hogy fix pci express frekvencia, csak ilyeneket:
PCI Express Frequency: Auto
vagy lehet állítgatni 90-től 150-ig
PCI Clock Synchronization: Auto vagy
to CPU vagy
33.33Mhz
Na most ez a kettő ilyen, állítgatási lehetőség van.Ezek közül mit mire kell állítani tuning előtt?
[Szerkesztve] -
Patrick
addikt
Hát kétszer is emeltem feszt
1,6-ig mentem ekkor bejött a windows de le is fagyott, ennél többet meg már nem adok neki
3,150 marad
Érdekes, hogy 2,8-ön 1,582-at kap a proci, húzva meg 1,488-atA biosban meg 1,525 az alap, lejebb nem isl ehet, de egészen 1,9-ig lehet tolni
-
Patrick
addikt
Az egyik samsung a másik hynix, mennek dualban
A dram timing selectable-nál by spd-van, a cpu-z 2,5-3-3-7-et ír.
+ feszt? a biosban 1.525 Volt van így is, az már így sem kevés. Nem merek picit többet adni neki.
Amúgy az nem prescott magos volt hanem nw
[link]
[link]
Uez van nekem is csak 21-es szorzó és az ext. Family és ext. Model az nem 0-0 hanem F és 2
De 150 fsb-nél a ram a chipset hűtő(gyári), amin nincs is venti és a cpu hűtőborda csak langyos! -
-
Patrick
addikt
Hi!
Adott a 2,8-as P4-em (133*21, Northwood, FSB533, L2 Cache 512K, D1-es rev.).
Felhúztam 3150-re (150*21), ezen stabil a win és a gamek is (42-43 fok alapon, 53 terhelve). 160-as fsb-n már nem jön be a win (vmi kék hibát ir ki hogy károsodhat stb a rendszer), valamint 155 fsb-n a játékok nem futnak de a win az bejön. A dram:fsb az 5-4, így ha 160-on menne az fsb, akkor effektív 400-on mennének a ramok, így csak 376-on megy. Szal a 160-at akarom elérni, de az már nem megy, a ram biztos nem akadály. AGP/PCI le van fixálva.
Vagy lehet, hogy 1:1-be kéne kipróbálni? De akkor sem jó, mert 200*21 lenne, így eff 400 a ram, de 4,2 GHz azért az sok
Nem tudom miért nem megy feljebb, ami stabil lenne (abit is7). A PH-n anno volt egy 3 GHz-es p4 tuning egy abit IC7-esben (3,75-re), igaz az 875-ös chipset.
Megoldást tud vki?
[Szerkesztve] -
dagijoe78
csendes tag
P4es tuningról egy jó link kellene! 1,7 ghz celeron! köszi!
-
dulifiO
aktív tag
hello! valaki küldene nekem mailba, vagy másolna be ide egy everest testet (vagy csak az eredményt) a procijáról?
(dulifi@freemail.hu)
a következőkről:
-CPU queen
-CPU PhotoWorxx
-CPU Zlib
-FPU Julia
-FPU Mandel
-FPU SinJulia
lehetőleg S478-as 3Ghz körüli prescott magos 1mb cache memóriás 800mhz fsbsek írjanak!
válaszokat előre is nagyon szépen köszi! -
Paprikás
csendes tag
Hali! Asus P5K alaplapban szeretnék egy E4300-al CPU-RAM ratio-t állítani. Lehetséges ezt egyáltalán? Még nem vettem meg a processzort, mert nem tudom egyáltalán alkalmas e erre... Remélem az alaplap tudni fogja, mert azt már megvettem jó pénzért
-
dulifiO
aktív tag
hello!
van egy P4 2.8Ghz 533Mhz 512kb cache northwood magos procim, de nagyon nem szereti ha húzom, már 5%-os húzás után kidobja a taccsot, ami nem valami kielégítő...
van valami tippetek h mit tudnék tenni?
(a hűtés tuti elég neki) -
JrJerry
csendes tag
Sziasztok!
Kérném javaslatotokat, hogy milyen ventit tegyek Intel P4 2800/533 MHz procimra. Melyik lenne az ideális?
Segítségeteket előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest