Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
Ok eddig jó, de terhelés alatt nem tudod véletlenül milyenek a feszültségek?
Mert a tuning során nagyon nem mindegy.
Haverom most vett egy új videókártyát és nincs is vele semmi gond, csak mikor elkezdtük tuningolni a kártyát, a feszültségek igen leestek, újra is indult a windows vmi miatt, gyanítom ez volt az oka. A rendszer maga is tuningolva van, igaz nem jelentősen ~15%. -
Birdie-
csendes tag
Ja igen, és hőmérsékletben mennyi a max. amit a proci még lazán kibír?
-
Birdie-
csendes tag
sziasztok
Celeron D352 procim van (3,2 GHz), meg mellé Kingston DDR2-667-es RAM-ok.
Alaplap Asus P5B-E Plus.
Milyen tuning értékeket lehet ebből kicsiholni gyári hűtéssel?
3,9 GHz már ment és everest stabilitás tesztje szerint minden oké.
Más:
ASUS lapnak van ez az AI Booster nevű cucca, meg az AI N.O.S. Viszont még nem sikerült rávennem, hogy XP restart nélkül tényleg változtassa az FSB-t.
Hogyan kéne ezt elérnem?
Vagy esetleg tudtok valami más progit, amivel van esélyem az FSB realtime változtatására? -
Match
tag
most a pu-n egy gigabyte 3d rocket pro cooler van ami 4200rpm-en zakatol,a azba van 5 db 160mm-es fan ami szinten fullon zakatol 2500rpm,es a vgan van egy gyari intel cooler,a ramokon van borda+ egy 80mm-es fan rajtuk,tehat van hang rendesen de engem ez nem erdekel,hosszutavon soha semmit nem hasznalok haver
,5 ho a max,cserelem olyan helyen dolgozom hogy van lehetosegem ra,egyik legjobb 3.2ghz-es 775-os procim ez,sok volt a kezembe,de mind voltolni kellett oket hogy menjenek 4.0ghz-en,biztos vanak jobbak is de nekem ilyen a szerencsem
-
P.e.t.ya.
senior tag
Nna vmi ilyesmire gondoltam én is
...mármint hogy ez lesz a procinak a vége.
-
mycso
veterán
Szia, gyanítom nemis fog többet menni a procid mivel így amint látom elég sok feszt emeltél, hogy egyáltalán elinduljon (1.3x körül van az alapfesz amivel tudta a proci a 4g-t, és te 1.55-öt adtál, hogy elinduljon 4.2-n).
A hőfokok rendben vannak, mivel hűtöd a procit???? Szal így megrántve mik az idle és a 100%-ra terhelt procihőfokok???
Hát ahogy látom a ramod az megyeget elég jól, tehát azt nem kell bántani --> nem az lesz a hiba oka.
Ja igen még annyit, hogy nem 1:1-ben megy, hanem valamilyen szorzóval, ugyanis pl.: 4GHz, 250FSB-nél 1:1-ben 500MHz-en menne a ram.
Bár egy ilyet megnéznék, hogy átrakom 1:1-be és így stabil-e a 4.2GHz.
Esetleg a procinak még adjál egy kis feszt, bár ha hosszúzávon szeretnéd nagyobb frekin működtetni, akkor mindenképpen az alapfeszes 4GHz-et javasolnám.
A másik dolog, hogy a lapodat konkrétan nem ismerem, de szerintem azt is kizárhatjuk mert az a 260-270MHz FSB nem lehet akadály.
Tehát összefoglalava: a ramot nézd meg 1:1-ben a procival, nézd meg a proci hőfokait, egy kis plusz feszt még adj a procinak. -
Match
tag
akkor nagyon varom micsot
,tenyleg!
-
Match
tag
adataim,meg a nickem sem az enyem
,meg az a konfig sem
da ha erdekel ide irom
cpu 640,2x 1gb corsair 667,7900gs,giga 8i-954p-g,2x 34 gb wd raptor,chieftec 400w,5x 160mm fan gepbe,cpu cooler giga rocket pro,2x dvd rw,nagy vonalakba ennyi -
Match
tag
amugy probaltam
vissza volt ossztva minimre
kek halal 2 ora orthos a vege
tenyleg nem ertem,nem vagyok kezdo,de ez valami uj szamomra -
Match
tag
a ramjaim mennek cl4-be 1000mhz-et is
4.2ghz-en 870mhz-en megy 1:1 be,tehat nem kell -
Match
tag
haver szamok beszelnek,en a tuningot imadom es a szamokat,engem ez erdekel,minden egyes mhz szamit nekem!
tovabbra is velemenyeteket varom,thx -
P.e.t.ya.
senior tag
Mondjuk ez nem help lesz,sajna ebben nem tudok segíteni.De mi a francnak neked az a plussz 200Mhz ha egyszer megy stabilan 4Ghz-en
Annyi különbség nincs,h muszáj legyen 4,2őn hajtani a prockót.És szerintem az élettartalmát is rövidíted(de lehet baromságot beszélek
)
-
Match
tag
ja es a lapom gigabyte GA-8I945P-G
segitsetek legyszi,thx -
Match
tag
hi all,kerdeznek
nekem 640 3.2ghz-es cpu-m van
volt nelkul 4.0ghz-ig megy lazan,na a kerdesem a kovetkezo, 1.55-voltom a cpu 4.2ghz-en gurl stabilan 2 orat aztak kek halal,primra gondolok ott tesztelem prioriti 9-en 10-bol 10x 2 ora orthos utan halal,valami otletetek?
ram,minden 1:1-be huzok,tapom chieftec 400w,ramok xms2 corsair ddr2 667mhz,varom otleteiket,elore is koszi -
P.e.t.ya.
senior tag
Üdv újra
Szereztem egy prockót([link]),és furcsállom a húzhatatlanságát.Alapfeszen a 3,8Ghz-et már nem bírja.Pedig volt nekem is E0-ás 3,0Ghz-esem...és tényleg vitte alapon a 3,6-3,7Ghz-et.Lehet többet vártam ettől a 3,4-estől(azé 4Ghz-et kinéztem volna belőle alapon).No mind1.7végén kísérletezek fesz.állítgatásokkal aztán kiderül,h mi a vége a cuccosnak.Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek...nehogy józanok maradjatok(mért nincs sörrel koccintós szmájli
)
-
mycso
veterán
válasz
Degradator #2649 üzenetére
Jajj téged meg kihagytalak.
A D0 prescottok még erősen elsőszériásnak számítanak, tehát: nagyobb hőtermelés, kisebb tuningpotenciál /hozzáteszem: általában/
A lapod egy elég jó tuningdeszkának mondható /a leírásod alapján látom minden fittyfenét lehet a biosban állítgatni/
Ami fontos, ahogyan te is írtad az AGP/PCI freki fixre állítása. A ramok visszaosztása nem szükséges --> ez ram és tuning függő.
1, ha nem húzod annyira a procit /220-230FSB/ akkor lehet szükségtelen, mert a mezei 400-as ramok általában még a gyári időzítésükkel is kibírhatnak 440-450MHz-et.
2, Ha valami űbertuning vagy 466-500-stb..ramod van, akkor szintén nem indokolt a visszaosztás.
Én elsőkörben azt javasolnám, ha sima 400-as ramjaid vannak, hogy keresd meg mennyi a vége??? /hátha szerencséd van és bírja a megahertzeket/
Aztán jöhet a procituning.
Az, hogy meddig és milyen fesszel megy, hát... megmondani nem lehet.
Pl.: az én E0-ás prescottom/3E/ alapfeszen 3.75 körül ment 1.6v-al 4.1körül.
Egyébként a lényeg, hogy a proci 100%-ra terhelve ne lépje át a 70 fokot. -
mycso
veterán
válasz
Degradator #2663 üzenetére
Hát a fene se tudja, lehet tényleg játékok alatt egy hangyányit az amd gyorsabb, a többivel viszont nem értek egyet, sőt egyenesen aztmondom, hogy : nem igaz!!!
-
Degradator
tag
válasz
Superman #2659 üzenetére
ha legerősebb AGPs konfigot akarod vedd meg az AMD -s konfigomat
najó nem eladó a kicsike
azért meglepődtem egy kicsit mikor kicseréltem a másik konfigomban alaplapomat és procimat (3000+os venice)
, MSI 865 Pe re + prescott P4, hogy játékokban mennyivel de mennyivel gyorsabb az AMD.
sőtt még winfos is gyorsabban bejött rajta.
P4 melegszik is...
de ettől függetlenül nem bántam meg a cserét, beteges tuningoló révén
vagy ilyenre gondoltam hogy DUAL P4 alaplapot szerválni.
létezik AGP8X 478 as dual P4 lap?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
Superman #2659 üzenetére
Hát ezt a p5p800-at nemigazán ismerem, hogy mennyire tuninglap.
Ami tény, hogy s478-ban talán a legjobb tunindeszka az Asus p4p800-e dx!!!!
Nekem tuning terén egyszer sem a lap volt a szűk keresztmetszet.
Látott már DDR1 ramot 600MHz-felett, FSB-t 280MHz környékén, olyan feszeket hogy csak na /vcore 1.95v/stb...
Tehát a p4p800-e dx az egy igazi tuning deszka volt, viszont a többi verziója /p4p800, p4p800-se, stb.../ hallomásaim és tapasztalataim alapján nem voltak űbertuning cuccok.
Tehát a chipset megegyezet: i865PE --> de nem lehet igazán a chipset függvényében általánosítani, ezért nemtom, hogy mennyire jó a p5p800.
Miközben irogattam, kutakodtam cseppet --> hát általában azt olvastam, hogy jól ment vele a tuning.
Viszont amit Qkacka mondott, az én lapomra is igaz vol: ha 1:1-be tuningoltam, vagy netán a ramot szoroztam fel, úgy addig ment amíg valamelyik cucc be nem adta a kulcsot, viszont ha visszaosztottam a ramot, úgy már nemigazán szerette a tuningot --> tehát kell hozzá egy jó ram is. -
Superman
nagyúr
Ezt főleg azért kérdezem, mert az MSi lapban 1:1-ben még nem sikerült futatnom a ramot és a prockót. Tehát szinkronban. Hátha az Asusban jobb lenne a helyzet.
-
Superman
nagyúr
Mycso!
Ha itt vagy, volna egy újabb erősen elméleti kérdésem. mint tudod nekem mániámmá vált a legerősebb AGP-s konfig kiépítése.
Az alaplapom egy MSI 865PE Neo3-F, ami jó, de lehet, hogy van jobb és még kapható ebben a témában.
Egy S775 ASUS P5P800S -re gondoltam. Mivel neked már volt Asus Deluxe lapod úgy tudom (igaz 478-as), ezért kérdezném, hogy mit szólsz hozzájuk, milyenek tuning terén. Hátha jobban menne benne a CPU....
(csak azért nem másik topikba írtam, mert veled mindent nagyon jól meg lehet beszélni és nem szeded le az ember fejét, ha kérdez valamit..)
-
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2657 üzenetére
-
Degradator
tag
nekem primecooler lesz az annak a teljes másolata
igaz nekem itthon a toledon 7700 van, igen jól hűt, 2.8 on 37 fok -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2655 üzenetére
Zalman CNPS7700 rézrózsa.
-
Degradator
tag
köszi
mivel hűtöd?
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2653 üzenetére
nem tudom milyen tuninglehetőségek vannaka biosban, de akkor:
-AGP/PCI 66/33.
-Ram 5:4 -el, ami annyit jelent, hogy a DRam frequency (MHZ) -et állítsd 333-ra, ha van ilyen a biosodban. Ekkor lehet az FSB-t növelni lépésenként és 250-nél ri el a 400MHZ-et.
(Persze ez csak az egyik lehetőség, út.)
-Nekem a 775-ös (640, L2 2MB) P4 3.20GHZ/3.97GHZ-en alapból 1.45Voltot kap és 45 fokos, de terheléssel együtt sem megy 60 fölé. 70 lenne már gáz. -
Degradator
tag
hát nagyjából mindent!
ram visszaállítás meg AGP/PCI frekvencia.
arra lennék kiváncsi hány c fokig lehet elmenni.... ?
60 fok az már Prescott nál nagyon gáz?
és csak ezt a két dolgot kell visszább venni a tuninghoz? -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2651 üzenetére
Nem egészen, mert az MSi 865PE Neo3-F 775-ös. Csak már nem lehet kapni, pedig nagyon jó lap.
Tuningban Mycso kolléga a szakértő, de írok valamit én is.
Mellesleg nagyban függ ez attól, hogy mit engedélyeza Bios. nézd meg a kézikönyvben, vagy a biosban, mik vannak a Frequency/Voltage Control, vagy hasonló menüpont alatt. Úgy értem, mit lehet állítani.
Olvasd el különben a 2645-ös hozzászólásomat, abban le van írva pár dolog.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
tudtommal csak 478 as tokozású MSI 865 PE lap létezik
ez neo2
tudnál segíteni a tuningban?
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2649 üzenetére
Nocsak, nocsak.
A lap csak nem MSI 865PE neo3-F??? mert nekem is az van, szerintem az AGP-s kategóriában az egyik legjobb 865-ös lap volt és marad is. Bár az én lapomban Prescott van, ami 775-ös tokozású, a tied meg 478-as lenne?
mert akkor mégsem ugyanaz az alaplapunk..... -
Degradator
tag
halihó
szeretnék útbaigazítást kérni P4 Prescott 478 tuning ügyben, mivel még sosem volt intelem.
na szóval ez egy D0 steppinges, MSI 865 PE alaplapban, alap 1,3875 volt.
jövőhéten megy rá egy jó hűtő, de még azzal sem vagyok tisztában, hogy ennél a procinál mi az elfogadható hőmérséklet.
azt észrevettem h elég sok hőt termel...
kérdésem annyi lenne hogy a ramok visszaosztásán és az AGP/PCI freki visszaállításán kell e még valami visszavenni az alaplapon hogy semmi sem akadályozza a tuningot?
kb mennyit taposhatok ki belőle fesz emeléssel? és kb mennyi feszt emeljek hogy elérrjem a 3.8 ghz et? kb!
előre is köszi a választ!
egyenlőre gyári hűtővel 3500 mhz feszemelés nélkül, de melegedett nagyon. meg hidegindításkor szarakodoott úgyh most alapon megy.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Kolléga!
Megint lenne egy kérdésem, persze erősen elméleti, hiszen mástól is függ, nemcsak a prockótól. Van jelenleg egy 3.20GHZ-es Prescott a gépemben (640), amely 3968MHZ-ig stabil. A feszültség 1.5Volt. A ram időzítések e melett 2.5,3,3,8.
A tesztek lefutnak, a prockó alapból 40-42 fok, terhelve 60 körül. FSB 248(x16), így jön ki az a 3.9GHZ. A problémám az, hogy az 5:4-es leosztásban sosem tudom kihasználni a ramokat, mert nem mennek 400-on, csak 397-en. A 250-es FSB (4GHZ) pedig megint vízválasztó, mert a 3D Mark tesztekbe belesül a proci, még akkor is, ha 3,4,4,8 -as ram időzítést választok is.
Kérdés: mennyi feszültséget lehet adni a prockónak, amitől még nem sül meg, vagy biztonságos lehet? 1.61-el próbálkoztam, de akkor sem futnak le a tesztek, újraindul a gép. 1.62-őt pedig a bios már pirossal jelzi, mint ami nem ajánlatos......
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
(Family, Model, Stepping, Revision) azt mutatják, hogy az adott processzor melyik sorozatból készült.
Family - (CPU) család
Model - (CPU) modell
Stepping - eljárás
Revision - javítás, átdolgozás
Stepping általában azt jelzi, hogy egy proci adott kiadása mennyiben változott meg az eredeti változathoz képest. Tehát a legelső változat egy adott procicsalád modelljéből az A0, a folyamatos technológiai fejlődéssel együtt a később legyártott darabok is javulnak, így lesz pl E0. -
R̲e̲m̲
senior tag
Hali!
Elmesélné nekem valaki, hogy mi az a Stepping??
köszi -
R̲e̲m̲
senior tag
Hali!
Lenne egy hatalmas kérésem!
Lenne olyan rendes valaki, aki kifejtené nekem, hogy mit takarnak a memóriaidőzítések? Nagyon megköszönném...
Lehet, hogy lámának tűnök, de legalább érdekel a téma
[Szerkesztve] -
Eagle16
addikt
Sziasztok!A p4-es procimat szeretném tuningra bírni(mily meglepő igaz?),nemrég volt már egy ''komolyabb'' tuningos próbálkozásom, de csak ideiglenesen.Veszek majd új VGA-t(8600GT ha majd lesz),de alaplapot, procit meg memóriát nem akarok cserélni, és addig is szeretnék egy kicsit többet kihozni ebből a prociból.A típusa 2.8-as 511-es(sajnos 533Mhz-es FSB-vel),nemrég eljutottam vele 3Ghz-ig,a ''nagy'' cél 3.2Ghz lenne, de 3.2-n már fagyott, a memóriákat belőttem kézi időzítéssel 333Mhz-re, így kiszámoltam hogy pontosan akkor mennének 400-on a memóriák ha a proci 3.2-n megy.Na de ha a a memóriákat manuálisan állítom be, akkor olyan szűk időzítéssel(2.5,3,3,6) már elvileg nem tudnak 400mhz-et.(emiatt fagyhatott ki?)És ha a pci frekvenciát fixálom, akkor mennyire fixáljam?(van a biosban vagy 3 féle)Egy kis help kéne :)
-
truba
tag
Ezt nem tudom hogy csinálták,3Ghz-ről 8-ra!Biztos folyékony nitrogénnel hűtőték?!
Ekkora túl hajtásnál a proc. olyan lehet mint a nap belseje. -
laceeek
aktív tag
hali
ezt mindenkinek el kell olvasnia:[link]
ez nagyon brutál -
mycso
veterán
válasz
pityeszka #2622 üzenetére
Hát valamiért nemkedveli a ramjaidat a lap, vagyis az időzítésükkel van valami baja.
Ugyanis a mam és a pm is a ramokat cseszteti, tehát ha auto vagy kikapcsolt állapotban vannak ezek a funkciók, akkor mehet a dc.
Bár érdekes.
Nemtudsz valakitől kölcsönkérni 2 ramot????
És a tiedet is megnézni egy másik dc lapban??? -
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Na eddig ugy látszik vhogy mégis sikerül zöld ágra vergődni ezzel a dc-vel!
Piszkáltam 1 kicsit a biosban eddig nem sz@r@kszik hála istennek!A köv.képp megy dual-ban a dolog:
>MAM:auto
>PM:auto(disabled)
Mem:3.0-4-4-8
Az a fura hogyha a MAM-ot Enable-re állítom fagyás,ha PM-et standardra fagyás!
Lehet érdemes lenne memóriát csrélni -
mycso
veterán
Hát az előbb beírt eredményeid szerint,
Standardban: gyorsabb a mem olvasás/írás/másolás
Turboban: viszont kisebb a késleltetés
Hát igazából fogalmam nincsen, hogy melyik beállítás a jobb.
Ezt valami összetettebb tesztel/játékkal lehetne eldönteni.
Esetleg pcmark, talán superpi ... -
apro
senior tag
hali
most állitgattam a bioszt ahogy írtad, és most nézem TÚRBÓ modban is van PAT(engedéjezett) amúgy persze hogy húzvavan 400-as ram,most= 500mhz 3.0ghz proci
3751mhz/250fsb-nél most jalenleg Túrbó modban, van pat ! (AZ elobb elirtam túrbóban is van)és igy a leg gyorsabb a tesztek alapján és a késleltetés is a leg jobb(78.1)
akkor szerinted mejikan a jobb
köszi a választ hali
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
De a Turbo csak a memória időzítését veszi le, nem?
Nekem meg olyat csinál, hogy 2 modul dualban, standard-en cpu-z szerint PAT van,
4 modul dualban auto-n, cpu-z szerint PAT nincs, viszont gyorsabb mint eddig bármikor,
4 modul dualban standerd-en, cpu-z szerint PAT van és még gyorsabb mint eddig
Az everest viszont stabilan állítja hogy a PAT letiltva... -
mycso
veterán
AUTÓ= 7376ms, 5173ms 4809ms 81.8
STANDART= 7403ms 5217ms 4905ms 77,8
TÚRBÓ = 7362ms 5206ms 4851ms 72.2
Szerintem a standard eredményeid a gyorsabbak, kivéve a késleltetést.
Alapon, a turbo-nak kell a leggyorsabbnak lennie --> ami nálad a késleltetésben mutatkozik.
Ha alapon használod a cuccot, akkor maradhat turbo-n, ha viszont húzod, akkor csak a standard-nál fog aktív maradni a pat. -
apro
senior tag
hali
köszi a választ. A CPU-Z-vel igazadvan mútatja hogy kivan e kapcsolva vagy engedéjezett.
én csak eszt nem értem NAGYON minimális az eltérés TESZT méréseknél ime nekem ezt prodúkállja
AUTÓ= 7376ms, 5173ms 4809ms 81.8
STANDART= 7403ms 5217ms 4905ms 77,8
TÚRBÓ = 7362ms 5206ms 4851ms 72.2
Azt iród ,hogy standart modban használja PAT-ot az eredmények TESZT Everest. alapján
a Túrbó, mód beállitás alatt viszont jobb eredményt mér akkor most hogy is van ez?
akkor most kell a pat,vagy nem? akarom mondani hol a gyorsúlás én még mindig nem értem, vagy valami nálam nem oké
Vagyis NEKEM aTÓRBÓ modnál méri a leg magasabb eredményeket, és itt nincs PAT!!!
hali
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
mycso
veterán
A C0-ból 2 féle létezik, mind2 103w-ot fogyaszt és melegszenek is rendesen.
Bár, ha van egy jó coolered, akkor ez nem lehet gond.
Ami a jó hír, hogy ezeknek visszavehető 14-re a szorzójuk. /bár hogy tuning szempontjából kihasználjuk, ide is elkél valami jobbfajta ram/
A ram kérdés egyértelmű: Ha visszavan osztva a ram pl.: 250FSB-nél nem 1:1-ben megy 500MHz-en, hanem visszaosztva 3:4 , akkor 375MHz-en megy, tehát sokkal lassabb.
Magyarán, ha tuningolni akarsz és azt akarod, hogy értelme is legyen a tuningnak, akkor vagy addig húzod a rendszert, amíg a ramok bírják, legalább szinkronban /1:1/ vagy beszerzel olyan ramokat, amik 500 vagy felette is mennek, így azok bírni fogják szinkronban a magasabb FSB-t is.
Egyébként én csakis g1 steppingeset vennék belőle, és max 15-16k körül. -
Qkackca
őstag
Igazából mind2!
De pl: memtest, jó kis progi, pont ilyenre, vagy vmilyen stabilitási teszt pl stressprime, újabban orthos. Meg lehet nézni az everest stabilitási tesztjét is, vmi 3dmark-ot esetleg, ráadásnak egy kis superpi 32M-et is lehet...
A célnak az első tökéletesen megfelel, illetve az általad használt programokkal is megnézheted miden rendben megy-e. -
eXodia
aktív tag
-
Qkackca
őstag
Proci ügyben nemtom milyen a C0, gondolom azért tűrhetően húzható (~3,6 vagy feljebb), csak jobban melegszik mint egy újabb (E0, G1) stepping.
A visszaosztás: ha visszaosztod de nem nagyon emeled az fsb-t,akkor eléggé éezhető lesz az eredmény csökken a memóriaműveletek sebessége, romlik az időzítás is, esetleg ha szorosabbra veszed az időzítést vmit kompenzálhatsz, de inkább menjen 1:1-ben amíg lehet
Pl itt egy hevenyészett kis teszt: [link] & [link], ezek saját eredmények 3/E0 scotty-val. -
Qkackca
őstag
Az jó kérdés,hogy miért írja még mindig azt az everest...
Viszont ha auto-ra rakod és nézel egy kis memória tesztet főleg az időzítésnél, aztán standard-re állítod és ugyanezeket a teszteket megnézed akkor hiába írja hogy letiltva,de 1 picit gyorsul,szóval mennie kell, nekem legalább is gyorsabb.
A PAT az vmi memória-kezeléssel kapcsolatos dolog, kb 5-7%-ot gyorsul tőle asszem, de itt a ph-n van remek teszt ezekről az alaplapokról és ott remekül leírja a dolgot. Keresd meg, én most lusta vok linkelni -
apro
senior tag
hali
aszt szeretném kérdezni,hogy az Everest miért irja aszt ,a PAT letiltva, mikor a bioszba
STANDART modra van állitva,
kérdem arendszer engedélyezi a Pat-ot,és csak az everest,irja hibásan? vagy a lapom tényleg nem támogatja (ASUSPP800-Edelux)
köszi ha valak tud segiteni
( JA éS még egy búta kérdés MIre IS jó az Mert még mindig nem teljesen tiszta ellöttem a PAT értelme)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
eXodia
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült jó áron hozzájutnom a jelenlegi videókártyámhoz, viszont van még benne kihasználatlan erő. Jelenleg 2.80 NW-om van. Kinéztem egy 3.20E Prescottot, de C0 steppinges.
A hűtőm Zalmi 7000A Cu.
Mennyiért érné meg ez a 3.2-es? Egyáltalán megéri-e váltani?
A 2.80-an nem ment 3.26 fölé vissza osztott rammal sem (viszont ezt vitte visszaosztás nélkül).
Ha húzni szeretném 3.2, akkor mit várhatok tőle? Mennyivel rosszabb az ha vissza van osztva a memória (olvatam több hsz-t meg az 1-t is de nem deült ki számomra)?
thx! -
rgida
csendes tag
AZ alaplapomhoz/ASUS P5GD2-X/van egy AI BOOSTER nevezetü progi.A kérdésem az lenne,hogy egy kicsit húzhatnám e vele a procit/P4 511 2.8GHz/? Úgy 10%ra gondoltam.Igy a proci 3093MHz lenne, 589FSB vel 533 helyett.De nem szeretném tönkrevágni a gépemet sem,szóval huzzam nyugodt szívvel vagy inkább ne?Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest