- E-book olvasók
- Mini PC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házimozi haladó szinten
- Erősítő, hangfalak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Nos majdnem mindent leírok hátha jól jön:
PCIE frequency: 101 mhz
Dram frequency: 967 mhz
Dram timing control: Auto
Transaction Booster: Auto
Clock overcharging: Auto
Cpu voltage: 1.3875V
Cpu voltage damper: Auto
Cpu Pll Voltage: 1.50V
Dram Voltage: 2.10v
Fsb Termination Voltage: 1.30V
North Bridge: 1.40V
Kb ennyi van amiket állítottam 298 a plafon de ott tesztnél újraindul 295-nél meg hébe-hóba úgyhogy inkább maradtam a 290 stabilnál. -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Most mennyit kap a proci, ram, északi híd meg a többi? Írd le a beállításokat hogy állsz jelenleg, aztán meglátjuk.
Mellesleg szerintem szép eredmény az 15x295, stabil is vagy csak egy tesztre ment ennyit?
-
anonymus89
addikt
?????
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Nos megérdeklődtem a vdroppot a p5k-s topicban és ez nem meglepő a p5kc lapnál.
Azt mondták, hogy szinte mindenkinek előfordul ekkora, így javaslatukra kapcsoltam be a cpu voltage dampert, amivel javulást értem el.
De nem is ez a lényeg hanem továbbra is érdeklődnék, hogy mit javasolsz még beállításként a nagyobb és persze stabil sebesség eléréséhez.
Hivatkozva a (#4573), (#4577)-es hozzászólásokra. -
Qkackca
őstag
válasz
várnarancs
üzenetére
Az szép, elég jó ha csak 65 fokos passzívan is

-
várnarancs
addikt
Nah, mai kedvenc esetem: nem tudom h Far Cry után miért 65 fokos még 10 perc után is a procim. A hűtő egy AC Super Silent 4+potméter. Rájöttem miért: nem működött a potméter és passzív hűtésként ment az egyébként elég aktív darab!
Elég LOL nem?
üdv -
Qkackca
őstag
válasz
szkorhetz
üzenetére
Ott van az is, a Version 1.xx felirat alatt. Ahogy nézem van vagy négyfajta a chipsetedhez, lehet többet is ki kell próbálnod, hogy megtaláld a megfelelőt.
Ha tényleg semmit sem enged állítani a bios, akkor lehet nem kéne nagyon tuningolnod, mert ha sikerül a setfsb-vel húzni akkor az valószínűleg emeli a pci/agp busz sebességét ami nem biztos, hogy egészséges lesz a dolgaidra nézve (pl videókártya vagy akár hdd). -
szkorhetz
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
ugye nem vetted észre hogy ott is én kérdeztem D

-
anonymus89
addikt
itt a folytatása ami lemaradt: pic=4134&st=540
-
-
szkorhetz
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Intel billings 2
vagyis D845EBG2
egy adag szar az egész... -
anonymus89
addikt
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok
van egy szaros régi 2 ghz-s P4-em
sajnos a lapom nem enged fsb emelést, mert szar intel.
Szóval van bármi mód arra hogy kicsit több kakót szedjek ki belőle?
Tudom ne várjak csodát
ha csak egy kicsit lehetne erősíteni rajta nekem már az is jó lenne
kjöszi -
Qkackca
őstag
válasz
epidemic85
üzenetére
Az alaplapoddal kapcsolatban nem tudok segíteni hogy kéne, személyesen nem sikerült tuningolnom egy Asrock lapot, viszont irányelvet talán mondhatok.
Olvasd el az első hozzászólást kezdetnek, illetve tuning kezdőknek című topikot is ajánlom.
A beállításokat amik viszonylag egyértelműnek tűnnek (cpu, északi híd, fsb feszültség, ram fesz) próbáld manuálisan beállítani, ne hagyd auto-n. Próbáld meg az alap feszültsége(ke)t beállítani aztán pedig növelni az fsb-t apró lépésekben (5-össével, ha fagyást vagy mást tapasztalsz akkor kisebb értékkel, vagy ha biztos vagy a dolgodban - tapasztalat/tudod mid mit bír- akkor próbálhatod nagyobb lépésközzel pl 10-essével).
Közbenellenőrzésként futtathatsz különböző teszt progikat illetve az általad használ programokat hogy bírják a kiképzést. Ha fagy akkor a megfelelő dolognak adhatsz egy lépcsővel több feszt, de természetesen akkor ha tudod mi lehet a bibi, nem értelmetlen túlfeszelesre buzdítanálak...Biztonságos határ pedig kb 68 fok a procinak teljes terhelés alatt és kb 1,5V a feszültségnek, ezeken a határokon belül megy ahogy megy.
anonymus89: annak elégnek kellene lenni.
-
epidemic85
csendes tag
Üdv!
Szeretném egy kicsit húzni a procimat, de jobbnak láttam ha előbb utánna járok a dolgoknak.
Intel Celeron D 331, 2666MHz procim van gyári hűtővel. + Egy coolink 80mm-es rendszerhűtő.
Az érdekelne meddig lehet biztonságosan húzni? És persze az is hogyan?
Nekem a BIOS-on belüli tuning jobban tetszik mint ha windows-on keresztül csinálnám, de mivel egyiket sem csináltam még erről is várnám az észrevételeket. -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
1.39-ről 1.264-re az elég nagy. A lapod topikjában érdeklődj/keres rá a ceruzás drop (pencil mod) modra szerintem, sokat jelenthet. Az északi hídnak is adtál?
-
anonymus89
addikt
Esetleg valaki más tudna segíteni?
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Thx!
úgy néz ki 295-nél megadja magát adtam még +0.1-et a vcore-nak meg a ramoknak is valamint a fsb voltagenak. A biosban a Vcore: 1.39 de terhelésre eléggé visszaesik vagy enm is olyan sok?
itt a link róla: http://kepfeltoltes.hu/view/080403/j__kis_vdrop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tudnál valamit javasolni, hogy miket állítsak még? -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Olyan 1.6V-ig elmehetsz, bár tartós használatra alatta maradnék.
-
anonymus89
addikt
Skacok valaki válaszolna?
Köszi! -
anonymus89
addikt
Hi All!
Aki rendelkezik p4 631-essel érdeklődnék, hogy ha tuningolta meddig sikerült elmenni csak tudjam mire számítsak? -
sgergi
veterán
válasz
anonymus89
üzenetére
Milyen procin?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Meddig lehet elmenni proci fesz emelésnél? -
Qkackca
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nem nembaj ha be van kapcsolva, csak többnyire a tuningnál kiszokták kapcsolni hogy ne zavarjon míg megtalálod a számodra megfelelő beállítást, aztán igény szerint vissza. Viszont ha ki tudod játszani akkor még jó is lehet a 12x szorzó miatt, ugyanakkora órajel mellett mint eredetileg volt, nagyobb lesz az fsb, gyorsabb lesz ergo (ahol nem az órajel számít).
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Qkackca
üzenetére
Szia. jórészt csak az fsb-t állítom, meg a ram osztót, hogy ne hajtsam túl. 3.56-ig amúgy stabilnak tűnik. Nem vág ki egyből mondjuk az orthos, stb... Azt nem tudom meddig bírná, mert nem próbáltam, de 5-6 percig már ment, ez is haladás. Biztos hogy nem lehet kikapcsolni, mert egy hét alatt azért már ki kellett volna tudnom kapcsolni. Úgy hogy nem tudom.
Amúgy az baj, ha be van kapcsolva? -
Api(cs:s)
tag
Sziasztok
Felhúztam a procit (d805) 3,5-re, cpu fesz: 1,315
Egyenlőre úgy néz ki hogy nincs is nagyobb gond, viszont az everest stabilitás tesztben a cpu throttling 60-80% között változik, így terhelve 66fokon van a proci.Ez a throttling azt hiszem hogy valamiféle túlmelegedést mutat ugye? ez gond, lehet ellene tenni? vagy nem kell vele foglalkozni?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Qkackca
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Írd le beállításaid, miket állítottál eddig?
A strap-os dolgot hagyd auto-n vagy 200-on. Energiatakarékos bigyókat tényleg nem lehet kiszedni? Windowsba lévő energiatakarékossági beállításokat kapcsold ki, aztán a biosban lévőket is, hátha használ vmelyik. A proci tuti megy 267-et?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Köszönöm válaszod. Ezeket mindenképpen megnézem. A feszemelést azt nem nagyon erőltetem, mert gyári hűtőm van csak, plussz nem tom de valahogy szerintem nem jól raktam rá a ventit, mert alapon is 47 C-os.

-
anonymus89
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
De szerintem az nem baj ha a prcoi még a C1E és Eist kikapcsolása mellett is takarékosabbra veszi magát annak nincs semmi hátulütője.
A tetszés szerint úgy állítod magadnak ahogy akarod.
Először próbáld ki, hogy meddig bírja feszemelés nélkül az fsb-t és ha már nem indul vagy nem tölt a windows akkor adjál kakaót a Cpu Voltage-nek mondjuk: +0,1-t vagy még a ramoknak is ugyanennyit.
+ még ajánlom a prohardveres tesztnél a biosos beállításokat: http://prohardver.hu/teszt/tizenket_p35-os_alaplap_tesztje/asus.html
pl.: Clock overcharging: Auton
- Transaction Booster: Auto -
tzsolesz
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Kössz.
Everestel-el nézem az eredményeket.
Alaplapi fsb-ét húzom 200-240 re. Majd megpróbálom ezen beállítások mellett valamelyest megközelíteni a RAM 800Mhz-es frekijét, úgy hogy az arányokon állítok. Azért hogy a ram tuningpotenciálja még ne szóljon nagyon bele a prociéba. De valahogyan 3.7 és 3.8 környékén már abszolút nem stabil, legalább is az orthos szerint. 20mp múlva hibát észlel.
Nekem egyébként sehogyan sem lehet kikapcsolni a C1E, vagy az EIST-et, akkor is leveszi a szorzót, ha nem dolgozik a proci, amikor ezeket kikapcsolom.
-
anonymus89
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nos nem vagyok nagy tuningos csak tippeket adok mert hasonló konfigom van mint neked csak nekem p5kc-vel.
1. de ilyen, hogy fsb trap to voltage nekem nincs "szerintem azt hadd úgy ahogy van. "
2. A C1E-t hagyd kikapcsolva továbbra is.
3. Szerintem az xp takarékos funkcióját ne vedd le mert ha már húzod szerintem az nem tesz jót neki. Meg próbáld ki ha húzod bios alól akkor az xp-ben az alsuite progival "gondolom, hogy neked is van" nem engedi ő sem az energiatakarékosság beállítását.
4. A 3.2 Ghz-t azt 16-os szorzóval kapja, ha jól tudom akkor "az eist engerigatakarékossági funkció" csökkenti a szorzót így lassabban megy nekem is így van a szorzót leviszi 12x-re.
Egyáltalán mivel szoktad nézni az fsb-t xp alatt?Jó lenne ha leírnád hogy pontosan miket is állítgatsz be bios alatt mikor húzod a géped!!!
-
tzsolesz
nagyúr
Na skacok, jelenleg 3.84 Ghz-en szeretném a P4 640-esem (R0 stepping)-et járatni.
Az orthos 20 másodperc múlva kihajintott.
Lehet hogy valamit nem jó állítottam be biosban.
Mert ennek a prockónak a 3.8 mindenképpen bírnia kellene.
Nem vagyok egy tuningbajnok, és a segítségeteket szeretném kérni ez ügyben.cpu fsb 240mhz. Van olyan, hogy fsb trap to north bridge /auto/200/266/333/, ezt mire állítsam? a memóriaidőzítések 5-5-5-15, aszhiszem így pont 800Mhz-en ment a ramom.
Ja, és még egy kérdés, a C1E, és az EIST-et kikapcsolni nem lehet, mert hiába kapcsolom ki, az semmit nem határoz.
Ha az XP energiatakarékossági funkcióját kapcsolom minimális energiatakarékosságra, akkor meg ugyanúgy leveszi a szorzót, de tartja az órajelet a maximumon, úgy hogy az fsb teszi fel, és akkor már a ramok 1066-on mennek, nem értem én ezt.
Tehát 3.2 Ghz, mint alapból, de ezt 12x szorzóval éri el. Ez így jó vagy nem?
Szerintem így túlhajtja a ramokat , azt mondja cpu fsb 267. Ez hülye.
Ezt visszategyem asztali számítógépre?Utolsó kérdésem, most jó tuningoláskor ez az órajelesdi, és magfeszkó visszavétel, vagy nem?

-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Ha tényleg elírtad a feszültséget akkor semmit, csak kicsit nagynak tűnt az eltérés (a ceruzás mod alatt pedig azt hogy mikor nagy az eltérés a biosban beállított / a terhelés alatti feszültségnek, akkor lehet ezen segíteni ha besatírozol egy megfelelő smd-t).
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Áhhhh megint elírtam nem 1.19 hanem mint a kép is mutatja terhelésnél kb. 1.3 az alsó határ de akkor ha emelek a cpu voltage-en akkor nem lesz sok???
vagy kb. mennyi a sok amikor már nagyon melegszik?
most 1.38-on van.
hát pontosan nem tudom most megmondani mert Debrecenben vagyok de ha jól emlékszem akkor a C1E support: kikapcsolva erre az egyre emlékszek.
Az utolsó mondatod alatt mit értesz??? -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Kicsit kevés a proci fesz, vagy biztos hogy tud ekkora fsb-t 1.3V-on?
Adj a procinak, ha az nem lenne elég akkor a pll-nek is és/vagy az északi hídnak is.
A biosban 1.38V van a procinak? Elég nagyot droppol ha 1.19-1.3 között van, az energiatakarékos beállításokat használod? Egy ceruzás drop modot nézhetnél... -
anonymus89
addikt
válasz
Daemon09
üzenetére
Bocsi akkor rosszul fogalmaztam inkább inkább kicsit visszaveszettem az fsb-ből csak hogy
menjen.
Most ennyin megy: http://kepfeltoltes.hu/080330/proci_now_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Már egyszer emeltem vcore voltage-t de most utólag nem.
Próbáltam 300-as fsb-n de annál már be sem töltöt a windows így visszavettem 295-re viszont itt meg egy nagyobb terhelés után újraindult a gép és furcsa módon mikor beléptem a biosba a ramokat az égbe emelte mert effektív kb 1120 -on mentek.
Azt visszavettem 845 körülre viszont a memóriának adtam +0.1-et így most megy 1.9-en.
Pcie: 101 mhz
Transaction Booster: Auto
Clock Overcharging: Auto
Cpu Pll Voltage: + 0.1
Cpu Voltage: 1.38-on megy de terhelve a kép szerint csak annyi, általában pedig: 1.19-1.30 között mozog.
Fsb Voltage: +0,1
A prohardveres tesztből is vettem értékeket: http://prohardver.hu/teszt/tizenket_p35-os_alaplap_tesztje/asus.html -
Daemon09
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Helló!
Ha visszaállítod alapra, akkor sem tölti be? Emelj neki még feszt, a nagyobb órajelhez. Esetleg ha írhatnál bővebben, hogy mennyin megy most a proci, meg mennyi feszt kap. -
anonymus89
addikt
Ha tuning után már nem tölt be a windows akkor mit javasoltok, hogy mit tegyek?
Van még valami remény nagyobb sebesség elérésére biztonságosan, hogy működjön is??
?????? -
Qkackca
őstag
válasz
freestylerrr
üzenetére
Ja, az a 300 az annyi hogy max annyit bír a chipset, nem azt hogy megy is annyit, az újabb lapoknál 200-800 között szokott lenni az beállítható fsb, de 600 feletti eredmény sincs túl sok, szóval az inkább elméleti maximum lehet.
A saját beállításaidról tudsz képet csinálni vagy leírni? Ramok mennyin mennek milyen fesz mellet?
-
-
syckaloz
aktív tag
válasz
Qkackca
üzenetére
üdv
szerintem a régi lapban(Asus P5P800) a hőmérő hülyeségeket mért, mert most (Asus P5K) idlén 31fok a cpu, 100%on meg 55-60 fok. Most 800on mennek a ramok, így 200as fsbvel megy, cpu-ram ration pedig 1:2. Megpróbáltam 266fsb-vel, a ramok 1066on mentek végre, így 3ghzből lett 4 de a win se indult el. Talán kéne neki egy kis feszt adnom?
Hogya tudnám elérni hogy a cpu-ram rátion 1:1 legyen? Eléf bugyta a bios, sehol nemláttam ilyen beállítási lehetőségek. Ötlet? -
freestylerrr
csendes tag
Néhány kép a BIOS-rol

NEM saját kép de ez az -
freestylerrr
csendes tag
Nem értem minek van ráírva a 300 FSB ha Chipset nem bírja ... még a 240-et sem ...
?
Valami 5let hogy hogyan tuningoljak ?
ha kell csinálok képeket a BIOS-bol ....
Segítséget kösszy
-
freestylerrr
csendes tag
válasz
Qkackca
üzenetére
És ezen nem lehetne valahogyan segíteni ? alaplap csere nélkül

Hogy azért mégis kicsit többet bírjon ?
No meg elvileg alap 300as FSB - ig bírja .....
Ezt írják ASUS-ék is , meg a Bios-ban is addig lehet nyomatni
De valahogy 3.5-nél többet nem tudok kihozni belőle ...
az olan 230-as FSB de már ugyis instabil néha ....

-
Qkackca
őstag
válasz
freestylerrr
üzenetére
Lehet, szerintem azonban a sis chipset inkább, nem igazán tuningra hegyzték ki.
-
syckaloz
aktív tag
Üdv.
Szerintetek intel 630 (3ghz, prescott, 2ml2, 90nm) -al és kingston hyper-x ddr2 (1066 5-5-5-15) ös ramokkal meddíg érdemes húzni a zsigát? Van rajta egy zalman hűtő,de 100%os terhelésnél simán felmegy így is 85fokra. Bár lehet hogy rosszúl mér a hőmérő, mert a hűtőbordát simán meg lehet fogni, tuti nincs 85 fok. Korábban próbáltam, 3.3ghznél 90 fok volt , de afelett sajnos nem ment, mert a (régi) ramjaim nembírták. Van valakinek tapasztalat ezügyben? Nagyon megköszönném ha megosztaná velem. -
Qkackca
őstag
válasz
freestylerrr
üzenetére
Azért jó a g1 mert az a legutolsó kiadás, kevésbé melegszik, jobban tuningolható átlagban.
A rightmark nekem sem csinált semmit amikor kipróbáltam, de valakinek ment még régebben mobil procival talán...HunChaos: nincs valami energiagazdálkodás bekapcsolva?
-
freestylerrr
csendes tag
válasz
Qkackca
üzenetére
Nos kedves alaplapomon annyi van hogy ez a fesz vagy plusz 0.1V ... azt csá XD
Vagy csak én nem néztem eléggé tüzetesen át majdnem 1 év alatt a biost XD
Nem tudom eléggé fura mert ha visszaveszem a memokat 266-ra akkor megy 3.6-ot de sokkal lassabb ...
Gondolom a ramok miatt !
Miért is jó nekem ez a G1 ?
Tudtam amúgy hogy melyik a stepping csak gondoltam így teljesebb képet kaphatsz !
Van egy progi ez a Right mark CPU clock utility és ebben vissza tudom rakni a szorzót 14-re de le "Apply"-zom és semmi nem történik ... ujraindítom és akkor sincs semmi ... -
HunChaos
aktív tag
Érdekes!!!!
Cpu-Z szerint ugrál a szorzóm!!!
14 vagy 20
Érdekes
szerintetek miért? -
-
Qkackca
őstag
válasz
freestylerrr
üzenetére
Jó steppinged van, az a g1
, kevesebb fesszel nem megy?
Nem biztos hogy van, de sztem lehet vhol egy modbios (ebben sajnos nemtudok segíteni) -
HunChaos
aktív tag
válasz
HunChaos
üzenetére
i945G a chipsetem!
A SetFSB nem akarja az igazságot!Próbáltam,az alapprogival(2.0)
ilyen chipsetre 2 hasonló lap volt, ID hiba...
Ehhez a chipsethez, a SetFSB külön is adta ezt a progit(1.5a4 IG-80)
Hát ez Id hiaba,aztán fekete képernyő,és csak újraindítás segített....valaki, ötlet?
Más progit nem tudtok?
-
freestylerrr
csendes tag
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
esetleg ide benézhetsz a témába vágó: http://prohardver.hu/tema/setfsb/hsz_1-50.html
-
Qkackca
őstag
válasz
freestylerrr
üzenetére
Azon a lapon szerintem sehogy nem fogod eltűntetni a szorzó zárat
A procid steppingje mi? Saccra 20% tuninggal számolhatsz szerintem.A régebbi alaplapokhoz nem igazán készül már újabb bios, esetleg vmi moddolt bios valahol van, de az asustól ne várd.
-
HunChaos
aktív tag
válasz
anonymus89
üzenetére
FSC(Fujitsu)

-
HunChaos
aktív tag
Hali!
Nem tud valaki olyan progit nekem mondaniahol windowsba lehetne húzni a procit???
Előre is thx

-
freestylerrr
csendes tag
Sziasztok !
Van egy ASUS lapom P4S800-D [link]
És benne egy Intel Pentium 4 HT 1MB @ 3.0Ghz prociNah most érdekelne hogy lehet ezen a lapon olyat csinálni, hogy szorzó zár feloldása ?
És ha igen akkor hogy ?Jah és mennyire lehet tuningolni max ezeket a procikat ?
No meg nem tudom hogy honnan lehetne leszedni egy újabb Bios-t ... mert amit az asus oldalán találtam ehhez azt fel is raktam de elég régi már az is, és ráadásul BETA....
Köszi a segítséget

Ui.: Tudom már nem ártana fejleszteni xD de egy ideig még nem lesz rá esély és jó lenne egy kis vérpezsdítés

-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Nekem 7700-as Zalman van, az előző lapomnál (P4P800-E) alapjárat/terhelve 30/52 fok volt, a mostaninál a legutolsó béta biosszal 40/62 fok, mindez kb 1600-as fordulaton, így nem zavar a hangja.
Igazából én sem vagyok nagyon elmélyülve a témában, de a tx2 jó lehet.A lefutása egy 3dmarknak ha mindent bepipálsz kb 15 perc.
-
anonymus89
addikt
Szerintetek melyek a jó ár/érték arányú prochűtők a Cooler Master Hyper TX2 mellett?
Maximum 10k-ig mit javasoltok? -
-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Az amit kinéztél korrekt hűtő, de gyárival 54 fok sem olyan rossz, bár egy több órás játék után lehet még menne kicsit feljebb is.
A háklis alatt pedig azt értem hogy kinek, melyik 3dmark válik be egy bizonyos stabilitási szempontból, különösen ha a vga-t is húzza. Nekem pl a 3dm03 repülős tesztje elég érzékeny volt a ramjaimra, de van akinél a 05-ös cpu tesztje a bibi, másnál meg a 2001-es a jó vagy a éppenséggel a 06-os. Pl futtatja a prime-ot pár órát és stabil, aztán meg belefagy a 3dmarkba, vagy akár fordítva, ilyesmire gondoltam.
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Mit értesz a "háklis" alatt, hogy valamelyik alkatrész nem tetszene neki?
A gyári hűtő van rajta és pl. ha játszok akkor max 43 C a hőmérséklet de pl. tegnap ráengedtem az everestnek a rendszer stabilitástesztjét és akkor 10 perc után felugrott 54 C-ra. Gondolkoztam rajata, hogy veszek egy hűtőt de nem szeretnék rászánni 8-nál többet.
A voksom a Cooler Master Hyper TX2-re esett.Érdekelne másnak a javaslata is?
-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Rendszer teszthez, igen az a 3 program célszerű, mindegyik 3dmark elég háklis tud lenni vmelyik alkatrészre, az orthos meg a prime a prioritást nagyra állítva már valami támpont lehet, de az igazi ha azokkal a programokkal tesztelsz amiket használsz, ha azok redben lefutnak akkor szerintem jó úton vagy.
Milyen hűtővel mennyi fokos a proci?
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Ok és esetleg rendszerteszthez melyiket ajánlod mert olvasgatva 3 kering a 3dmark az orthos meg a prime azt hiszem?
És érdemes venni egy jobb hűtőt rá? Nem mondom hogy annyira melegszik mert ez a széria volt az utoljára kiadott a D0-s steppinges, meg szerintem sose fog egyfolytában 100%-on menni. Tétlen vagyok???????? -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Nincs mit ha tényleg hasznos volt.
Próbáld meg nyugodtan 15-ön is, igaz sokat nem kellene hogy jelentsen, de azért mégis, leglátványosabban talán úgy tudsz megbizonyosodni, ha futtatsz egy winrar sebesség tesztet a különböző beállításokon. -
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Ha teheted inkább te állítsd be a dolgokat, ne hagyd auto-n. Ha tuningolni is szeretnél akkor próbáld meg megy-e.
-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Eszerint jó, effektív 800-on megy a ram.
-
Qkackca
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Aza 400 az effektív 400, vagy mi írja hogy 400-on megy?
Most milyen arányban hajtod? Az everest vagy cpu-z megmondja nked. -
trialboy
tag
válasz
anonymus89
üzenetére
ha autora teszed vagy 800Mhz re azzal nem vagy elöbbre. Mindkettő ugyanaz.
-
anonymus89
addikt
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ez a konfigom asus alaplap: p5kc proci: p4 631 ramok: 2x1gb pqi 800mhz azt szeretném hogy a ramjaim ne 400mhz-n menjenek. ja most 4ghz-n megy és eddig adtam egy kis feszt a procinak is meg a ramoknak is a pcie 101 mhz-en megy.
+ még olvastam a p35-s alaplapok tesztjében, hogy ezeket érdemes még beállítgatni ami a tesztben van: http://prohardver.hu/teszt/tizenket_p35-os_alaplap_tesztje/asus.html
Gondolom az aránnyal van a baj de nem tudom hogy mennyire állítsam ha autóra állítom akkor is 400-on megy és ha 800 mhz-re szintúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Elég LOL nem?

Hogya tudnám elérni hogy a cpu-ram rátion 1:1 legyen? Eléf bugyta a bios, sehol nemláttam ilyen beállítási lehetőségek. Ötlet?
) Biosban nincs semmilyen állítási lehetőség,de alaplapi meg nem tudom,hol van!Őszintén azt se tudtam,hogy létezik ilyen!!