Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Mini PC
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
akoska07 #2796 üzenetére
Nekema következő a tapasztalatom ezzel a prockóval: én adtam neki akár 1.65Voltot is, de figyeltem a hőmérsékletet. Csakhogy: a 3D-s progik kilépkedtek sorra.
Visszavettem a feszt 1.48Voltra és csodák csodája lefutott minden 4Ghz-en. Most 4.1GHZ-en 1.51Volt a fesz és lefut szintén minden (persze ezek benchmarkok, hogy a használatban milyen lenne, az más kérdés).
Következtetés: a túl nagy feszültség sem használ, csak lépésenként, óvatosan adagolni. persze ahol te jársz már elkél az 1.6 Volt.
Milyen lapban megy ez ennyit? -
-
válasz
Superman #2793 üzenetére
tudom mi a gyári órajel
Tegnap este félig eljutott a Boot-ig 4720Mhz-en 1.44V-on
4640mhz-en be bootol a windows
nem mertem még neki több feszt adni és lehet hogy azért nem stabil
4500mhz-en 1.42V-on ,10 percet ment az Orthos
nekem amint irtam AC Freezer 7 Pro van rajta nyitott házban,nincs plusz venti.
akkor azt mondod nem lesz baja 1.65V-tól sem?
hátha ott stabil volna,vagy esetleg menne feljebb is 4.7Gz-től
mod: egyébként a mindennapi használatban 4333mhz-en megy teljesen stabil
teljes terhelésnél 58-59 fokos a fent emlitett hütővel
[Szerkesztve] -
eXodia
aktív tag
Hi All!
Van egy ilyen procim: [link].
Szeretném megoldani, hogy 5:4-re visszaosztva mennjen 3.5 GHz-en (nincsenek jó ramjaim). A szorzót visszaállítottam 14-re, az FSB 250, a windows a programok betöltése közben kifagy. Gondolom feszemelés kellene neki. Mit jelent az adatainál, hogy Core Voltage: 1.25V-1.525V? Ezeken az értékeken belül lehet nyugodtan állítani a feszt?
Jelenleg cpuz szerint 1.34V-on megy.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2789 üzenetére
Igen, azonosak a beállítások, de különös dologra figyeltem fel. Ebbena lapban 4GHZ fölött is stabil a proci, de kaatsztrofális eredményeket ad 3D Mark-ban. Viszont: ha visszaveszem mondjuk 3.9GHZ környékére, akkor közel azonos eredményeket kapok, mint az MSi lapban.
De miért mér kisebb processzor órajelen jobb eredményeket?Oké, lehet, hogy hibázik a prockó, de az akkor megmutatkoza abban, hogy kilép az alkalmazás, vagy újraindul a gép, nem? 4.2GHZ-nél már újraindult a gép, ezt meg is értem....
-
sziasztok
csupán annyit szeretnék kérdezni,biztos vannak más tuningos P4 640 tulajok
mi az a fesz amit elbir a proci AC Freezer 7 Pro-val?
1.4V a gyári(max). nekem 1.42V-nál ment 4500mhz-en.teljes terhelésnél 60 fokos
viszont több feszt nem mertem még neki adni,amig nem tájékozódom.
ha van vki ilyen tapasztalat birtokában szivesen venném a segitséget
előre is köszi
Üdv -
-
Superman
nagyúr
Nekem 4099MHZ-en van és mindent tudok vele csinálni, a Super PI is lefut, de a 3D mark 05 elszáll exe hibával például.
Sok teszt van: prime 95, 3D markok (2003 és 2005-öt mondanám), Super PI. Ezek közül választhatsz. próbáld biosból emelni az FSb-t. ha lefutnak bizonyos tesztek, még akkor sem biztos, hogy telejsen stabil lesz a prockó. Én sokat megyek online autóversenyt (GTR2, rFactor). Ezek elég kényesek a prockóra és a húzott kártyára. betöltöttem egy 1.5 órás replayt és elkezdtem lejátszani, persze otthagytam a gépet. belesült a proci, mert újraindult a gép. Hát ennyi. -
Superman
nagyúr
Újabb jelenség: a 200GB-os Samsung SATA vinyómra áttettema cuccaimat, erre a 4GHZ-en járó processzorral már nem fut le a 3D mark 2005.
A sima ATA vinyón simán lefutott még 4.1GHz-en is, az más kédés, hogy mitől volt lassú. De ezt tényleg nem értem már....valszeg a Biosban kell állítanom valamit, más nem lehet....
-
Hoffer
őstag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy 531-es 3.0GHZ es procim és BIOS-ban felhúzom 3.15 ig addig simán stabil ugy hogy a feszültség auto-n van de ha már 3.2 re felteszem betölti az xp-t de rögtön le is fagy!Szal szerintetek mit kéne csinálnom?
-
Superman
nagyúr
Hát ez az és tényleg nem tudok már mit mondani, hogy mi okozhatja ezt.
Már a legvadabb gondolatokra jutok, például, hogy az MSI lap biosában benne volt, hogy L1 és L2 Cache Enabled/Disabled, de az Asus lapnál nincs ilyen. Remélem az L2 cache aktiválva van, mert máskülönben...szóval nem értem ezt a radikális teljesítménycsökkenést....
-
pityeszka
őstag
Hy!
A Fönököt(mycsot)keresem!Tudni szeretném valójában mire is jó ez a szorzózár feloldás az inteleknél?A legelső hsz-ben annyit vágtam le hogy csökken a magfesz,+a hőtermelés??Nagyon kevés vagyok még ehhez a témához
Szal Mycso ha lennél szíves és elmondanád nekem mi is ez valójában megköszönném,csak azért mert írták ott hogy a ''köv.lapok biztosan támogatják stb.''na a enyém benne van és kíváncsi lennék ha mi lenne ha
De csak annyi van a biosban hogy:
Ratio Status>>LOCKED!
Ratio Actuel Value:szürke locked -
Superman
nagyúr
Hát, hogyis mondjam....Kipróbáltam még tegnap este az 5:4-es leosztást, hogy stabil-e a prockó 4GHZ-en, 250-es FSB illetve 400MHZ-en ketyegő ramok mellett. Az eredmény az, hogy stabil minden tesztben, de......az MSi deszkában már nem bírta a tesztek alatt, főleg a 3D markokban a 250-es FSB-t, itt igen...de.....
-a processzor korábban a 3D mark 2005-ben 4200 pontot kapott 3.9GHZ-en, most 3200-őt 4GHZ-en. Tudom ez, egy szintetikus benchmark, nem is veszem nagyon komolyan, de ekkora eltérést nem kellene figyelmen kívül hagyni.
-Super PI 11mp-t lassult!(2M-es teszt)
-3D mark 05 pontszám 1100-al kevsebb, mint volt az MSi lapban ugyanazzal a videokártya beállítással, kisebb FSB (248) mellett.
Mi lehet az oka ennek? Az Asus P5P800 as lap 865-ös chipsetje lassabb, mint az MSI-é, vagy csaka biosban nem vettem észre valamit? -
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2759 üzenetére
Kingmax Superramok vannak benne, tehát bírják akár a 450-et is, ezt az MSI-ben kipróbáltam.
266X16 lenne a legideálisabb? Az nem 4256MHZ? Ha visszaosztom a ramot, akkor is kikapcsol 270-nél. Most x16 szorzóval 255-ös FSB mellett 4079MHZ-el megy.
Vcore: 1.6V
Memória: 2.75Volt -
robyeger
addikt
válasz
Superman #2757 üzenetére
Már így is sokkal gyorsabb
A procid alapfeszen ugye 3.2Ghz-re hivatott, ezért a 266x16=3200Mhz lenne neki a legideálisabb, viszont a P5P800 deszka esetében, ez a chipsetnek is és a DDR1- 400Mhz memóriának is tuningot jelentene (memnél pontosan 426Mhz-t). A 865PE jól bírja, akár a 270-280-at is, de a memóriád, jó kérdés, ki kell próbálni, szóval 250FSB felett ez már a memóriád tuningolhatóságáról szól, mekkora plusz feszültségek mellett mit bír?
-
Superman
nagyúr
Szóval változatlanul nem értem. A CPUZ szerint:
Core Speed: 3124MHZ
Multiplier: 12X
Bus Speed: 260 MHZ
Rated FSB: 1041 MHZ
Csakhogy ha ez így lenne, akkor 340-es FSB mellett érném el a 4GHZ-et. Már 280-nál sem jön be semmi, kikapcsol a monitor. 1.6Voltot adtam neki, a CPUZ szerint 1.2Volton megy jelenleg.
Viszont ami még furább 4.16GHZ-et ír ki a bios és a betöltőképernyő.Hogy is van ez?
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2754 üzenetére
Megcsináltam és ugyan a betöltő képernyő még mindig 4GHZ-et mutatott, de a ''Minimum Speed''-el a CPUZ jelzi, hogy 12X a szorzó. tehát sikerült, 250-es FSB mellett, de ez csak 3GHZ. A Ram 5:4-es leosztásban 400MHZ-en megy most. Akkor hogyan tovább, hogyan tudok ebből egy gyors rendszert kihozni? Emeljek FSB-t?
-
robyeger
addikt
válasz
Superman #2749 üzenetére
Rossz helyen nézed! Szóval kezd előről a legfrissebb BIOS-al és a a Advanced menü, CPU Configuration almenüben az Intel® Speedstep Technology opcióban 3 közül lehetett választani: <Automatic>, <Disable>, <Minimum speed>. Ha „minimum speed”-re állítjuk, akkor az energiagazdálkodástól függően a legalacsonyabbra veszi a proci szorzóját. Ezt az egyetlen hivatalos dokumentációt találtam: [link]
-
Birdie-
csendes tag
Mycso:
köszi a választ.
vajon lehetséges, hogy azért nem állítja onthefly az asus cucc, mert ez egy celeron?
a 70 fok oké, 3,8 GHz-en 68 fölé még nem ment, és ha jól láttam QFan is itt kezd el rákapcsolni komolyabb hűtésre.
A fesz jelenleg BIOS-ban 1,31V, Asus progi méréssel 1,24V -
Superman
nagyúr
Feltettem a 1009-es biost, itt már megjelenika processzor státusza, de az írja ki, hogy:
ratio Status: locked
Ratio Actual value: 16
Változtatni nem lehet. És még CPU microcode errort is jelez.
Még az eggyel korábbi biost megpróbálom, aztán vissza a legújabbat, úgysincs értelme..... -
Superman
nagyúr
Most nézem, hogy a legújabb 1401-es biosom van fenn, most visszaupgradelem, mert a 640-es Prescottokat a 1007-estől támogatja.
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2736 üzenetére
A tapasztalatom: nem biztos, hogy megérte az MSI-ről az Asus deszkára váltani, bár visszatehetem akár holnap is az MSi lapot, de többet vártam, másoknak nagyon jól muzsikált.
A helyzet: a legújabb (ez is 2005 végi) biossal még csak fel sem ajánl semmiféle unlockolást. Ráadásul abban reménykedtem, hogy 1:1-ben hajhatom a ramokat, meg a prockót, de megint vagy 3:2, vagy 5:4 lesz az arány. ha 400-ra veszem a DRam Frequency-t, akkor meg nem indul ela gép, CMOS resetelni kell. Az MSI.-ben a ramok bírták (kipróbáltam ) a 450MHZ-et is, denem értem itt mi a helyzet. lehet, hogy egy korábbi biossal kellene próbálkoznom, csakhogy nagyon korábbra nem mehetek, mert nem fogja felismerni a prockót. -
KoM@
tag
Szevasztok!
Szeretném kérni a tanácsotokat fesz. kérdésben!
Az alant látható konfigom van, alapon hagytam a feszt. de így 3,1 ghz felett már kifekszik a gép játék alatt.
Alapon hagyva a ASUS saját programja szerint 1,6V-ot kap a mag, annál többet nem ad neki!
Kézileg mennyire lehet emelni hogy biztonságos maradjon? Szeretnék még több mhz-et!
Előre is köszi! -
Ja, és még vmi... ezt az 1.8-as northwood-ot kb. hány fokig nyúzhatom? 50 fülé nem merek egyenlőre menni (bár még csak 42 -nél járok terhelés alatt 10%-os tuningal ~1980MHZ).
-
Olvasgattam a topicot és úgy döntöttem,h megnézem mit tok kihozni gépemből. A kérdésem a következő, ahol a BIOS-ban be tudom állítani a cpu speed-et (alapbeállítás 1800MHZ), ott kell átállítanom manual -ra is, viszon van egy harmadik lehetőség: 2400MHZ. Ez mit keres ott? Ha ezt beállítom , akk elvileg menni fog minden bonyolultabb eljárás nélkül? Feszt nem nagyon szeretnék emelni, mert Codgen táp van benne, ami elvileg nem a legmegbízhatóbb.
A gép lényegesbb adatai:
CPU típusa Intel Pentium 4, 1816 MHz (18 x 101)
Alaplap neve Asus P4S533 (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
Alaplapi lapkakészlet SiS 645DX
Rendszermemória 256 MB (PC2100 DDR SDRAM)
BIOS típusa Award Medallion (04/30/02) -
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2736 üzenetére
Természetesen megosztom, de a bios verziókról szólva, az Asus P5P800 a legutolsó biosoktól kezdve támogatja a 2MB-os L2-vel rendelkező prockókat, így az én P4 640-esemet is. Tehát annyira nagyon nem mehetek vissza a biosok verziójában, de nagyon izgata dolog és beszámolok.
Egyébként olvastam a témában a hozzászólásaidat, inspirálóak. -
robyeger
addikt
válasz
STC Speed #2735 üzenetére
%-ba nehéz kifejezni, mert alkalmazás függő. Főként memória specifikus programoknál érezhető jelentős gyorsulás a nagyobb FSB miatt(pl: jatékok), a nagyobb L2 cachetár leginkább több program egyidejű futásánál hoz gyorsulást, nem beszélve a Hyper-threading támogatásról.
Inkább ár/érték arány miatt mérlegelendő 1magos P4 proci vásárlása, mivel az LGA775 kétmagos PentiumD prociknak elég nyomott az áruk. -
robyeger
addikt
válasz
Superman #2734 üzenetére
Deszka reviziótól is függ, hogy az ''R0'' steppingest is vissza tudja-e fixen venni 12x szorzóra. Lehet hogy a legújabb BIOS-oknál már tiltva van, ezért ha a legfrissebbel nem megy, érdemes pár régebbivel is próbálkozni. Habár feltételezésem szerint csak a Core2Dou támogató lapoknál és azok BIOS-ainál variáltak(áttértek a Core2 procik szorzóállítására és talán a kettő nem összegyeztethető
), mert pl. az P5LD2 deszkámnál csak a 1207 BIOS verzióig működik a két utánna következőnél már nem. Személy szerint is érdekel, hogy mire jutottál, ezért előre is megköszönöm, ha megosztod velünk
-
STC Speed
őstag
Hali!
Egy egyszerű kérdés:3ghz P4 1mb/800mhz HT proci hány %-kal gyorsab egy 3ghz Celeron D nél?
Köszi előre! -
Superman
nagyúr
Mycso!
Ma átpakolom az MSI 865PE Neo3-F-ből a cuccaimat az Asus P5P800-ba. Igaz az MSi-n több venticsatlakozó van és az én házam tele van ventikkel, de majd megoldom valahogyan.
Kérdés: egy P4 3.20 GHZ-es (640)-es (Stepping A, Revision R0) prockónál mennyi esély van szerinted, hogy a szorzót (X16) lehet majd állítani, mert ugye az Asus lapok, többek között ez is, ezzel büszkélkednek.
Van egyáltalán erről valamilyen tapasztalat? Mert olvastam sokaknak sikerült...... -
mycso
veterán
válasz
Birdie- #2694 üzenetére
Szia, ha az asusnak a gyári cuccai nem működnek jól win alól akkor ne is erőltesd.
Már többször volt róla szó Pl: a Clockgen vagy Setfsb nevű progival tudsz win alól babrálni, bár én eleve utálom az ilyen win alól tuningolós dolgokat --> tuningolni csak biosbol az a tuti.
A másik kérdésedet pedig nem lehet megválaszolni, már ezt is többször leírtuk.
A lényeg, hogy terhelve ne menjen a procid 70 fok fölé, és azért 1.6v-nál ne nagyon adjál többet neki.
A többi az lutri. -
apro
senior tag
hali miért nem nézed meg a Speed fan 4.27-el
elég profi
tárgytalan lemaradtam
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
de csak az orthos alatt csinálja ezt vagy bármi más alatt is kapsz kedves kék üzenet?
ez most lehet kicsit láma kérdés, de nem nagyon foglalkozok ilyennel, kap egy kedves tuningot, pár teszttel tesztelem utána jöhetnek az általam használt progik ha megy minden rendesen én ráfogom hogy megy, ha bibi van akkor kezdem előről.
Meg tudod nézni mit ír ki a kékség vagy egyből levágja?
[Szerkesztve] -
Match
tag
válasz
Qkackca #2718 üzenetére
nekem az az uj az egeszbe hogy ez a f....sz 640-es cpu 4.2ghz-en 1.55 volton 2 orat megy stabilan orthosba,aztan egybol kek halal,altalaba elso 10-20 percbe hibazik ha gubis valami,ezert uj ez nekem,sokan nem is engedik 2 orat az orthost
azt gondoljak stabil,itt egy ujabb pelda hogy tenyleg kell a 12 oras orthos teszt es meg akkor is csak 50% ba bizhtasz a stabilitasba
-
Match
tag
válasz
Qkackca #2712 üzenetére
chieftec 400w-os tappal a kovetkeoz konfigot kuldtuk1
E6600 CD2,8800GTX,2X 1GB DDR2 800MHZ XMS2 CORSAIR,2X WD RAPTOR 74 GB rai-0,GIGABYTE DQ6 LAPBA,minden tuningolva volt,es lazan vigyorgot a tapp,mivel 300 wkorul zabal ez a konfig tuningolva es cheftec 400w-os tap 345w-ot bir+12 voltos agon adni,tehat egy 400w-os chieftec tapot padlora hajtani az sok penz hardwaresen -
Match
tag
válasz
Qkackca #2711 üzenetére
haver chieftec 540w es 400w pont egyforma a belso reszuk,magyarul csak az veszi az 450w-os chieftec-et aki nem tudja hogy meg 1%-al sem nyujt tobbet a 400w chieftecnel
,sorry en igy tanultam annak idejen,es a hibas szeriaja a chieftecnek az a 41-w-os az nem szabad vasarolni
-
Qkackca
őstag
Hivatalosan nemis. Régebben volt vmi bibi az egyik beszállítóval azt tudom, csak azt nem melyik sorozatot érintette.Egyébként nekem is majdnem ilyen van,csak 450-es.
Nekem everest szerint csak 11,86V-ra esik vissza terhelés alatt, legrosszabb esetben is.
Esetleg naplózz hosszabb távon is 2-3 órán át, lehet nem lesz pontos,de a folyamat kiszűrhető lesz a jelekből... -
Match
tag
válasz
Qkackca #2705 üzenetére
thorttle watch,speedfan,mind mind nem realis voltokat irnak,nem szabad hinni ezekbe a progikba,amugy 1 biztosat tudok a vgamat modolom,ott a gpu 1.3 V,terhelesnel nem le hanem piciket fel mozdul ez az ertek,az 1.3 volt az merve hardwaresen a vga-rol multimeterrel tehat az atom biztos es az is hogy terhelesnel nem esik vissza
-
Match
tag
válasz
Qkackca #2698 üzenetére
gondoltam tudsz valami pontokat ahol tudok merni multimeterrel
minden lapnal van,csak en enyemnek nem tudom hol van,asus lapoknak tudom felso kategorias lapoket,enyem laphoz nem talatam semmi sem modolast,semmit,van topica a lapomnak itt a ph-n de ott izi emberek vannak
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest