Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- ASUS notebook topic
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- SSD kibeszélő
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
AMD Power
titán
+ :
Tágas utastér
Nagy csomagtartó
Jó minőség
Csendesnek ígérkező belső tér
Jó kilátás előre és oldalt előre is
Biztonságos úttartás
Jó vezethetőség
Korszerű hajtásláncok-:
Nincs pótkerék
Kis sebességnél feszes rugózás -
zolikaDB
veterán
Keprol eleg csinos:
Calibra V6 Leder -
zolikaDB
veterán
Mannol 5W30 2500km utan, sok varos/kevesebb fout, palya: [link]
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Olvasd el a K astras cikket ott fennt
Abban irta a csoka, hogy a 3 hengeres szebben jart, es szebb volt a hangja, mint az 1.4 4 hengeresnek es erre mondtak neki, hogy azert, mert a 3 henger jobban hangolhato a turbo tulajdonsagaihoz, mint a 4. 
En sem tudom, soha nem vezettem 1.0 turbot, csak a cikkre tudok hagyatkozni

-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Lehet, hogy igazad/tok lesz. Még teljesen tét nélkül kis kötekedés: megfelelő kenés mellett egy szépen szabályosan járó motor (nem 3 henger
) nem biztos durcázik attól, ha sokat kell pörögnie. Ott az a sok japó dög, 6 ezer alatt nincs élet, aztán mi bajuk több tíz évesen 
zolikaDB
tényleg kellemes utitárs, városban ablak le és hülyülés, amúgy meg ablak fel és csak duruzsolás. Nem akarok hülyeségeket beszélni mert tudom, hogy nem igen lehetséges, de pályán ráadásul mintha kényelmesebben pörögne sokat. Persze egy leömlő->cső hátra-> gázgyorsító->sport dob még lehetséges is hogy a motort kellemetlenül folytogató érzés megszűnik, de vajon csak egy hátsó dob kukázással ez nem csak képzelgés? Szerintem az de akkor is jó ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ez szvsz total falssh.
Mindent hatarertekre terveznek ma mar. Egy 3.0 szivo benzin alkatreszei ugyan ugy a teljesitmenyenek a hatarara +x% biztonsagra vannak tervezve, mint barmi mas. Senki nem fog dragabb, erösebb alkatreszeket beepiteni, mint amit a motor tud. Ergo ha a 3.0 szivora raakasztjak a turbot, ugyan ugy ki kell cserelni erösebbre a kritikus alkatreszeket, mint az 1.0 eseten.A masik meg, hogy nem forog többet egy motor, mert van rajta turbo.
Söt kevesebbet, mert nem 4000 fordulaton adja le a max teljesitmenyt, hanem 2500on mondjuk.(#40673) gban +1.
-
haddent
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Tessék, videó belülről a kézifékkar mögül. Okosan a mikrofonra ráállítva a telefon na mindegy
Sokat nem fogsz hallani, "nagyot" meg igazából sem. Minden helyzetben egyértelműen érezhető/hallható hogy nem gyári rendszer sokkal morgósabb mélyebb szebb, de nem hangos. Nem Ica néni hegesztette a szomszédbú kályhalemezbű 
-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Mást mondok - gőzük sincs hogy mennyire lesz tartós.
Mert az hogy járatják, és beletesznek annyi km-t egy hónap alatt, mint te 20 év alatt, az szerintem közel sem felel meg a hétköznapi használatnak, az idő vasfogának, a trágya utaknak, a csak picit is gondatlan júzernek, a belerakott nem gyári alkatrésznek, stb.
8 évig voltam gyártói mobilszervizben, ott is látszott, nincs idő tesztelni, ki kell dobni az új modellt, nincs annál precízebb meg olcsóbb mint amikor sok százezer tesztelőd van, és ráadásnak még ők fizetnek azért hogy tesztelhessék a telefont
Magyarul, 10 új modellből minimum 9-nél jött elő jelentősebb hiba az első 3 eladási hónapban, ebből nem minimális arányú volt a hardverhiba.
Pl. kiderült hogy egy modellnél gyári hibás az első széria (értsd, fél évig ezzel jött ki) procija (!!!), másiknál a kijelző volt hibás, a harmadiknál egy kis ellenállás, és sorolhatnám.
Sokan kérdezték, milyen telót vegyenek. Mondtam, garosat......
Meg ne olyat ami most jött ki. -
trassher
addikt
Látom a dáunszájzing a téma.

Nincs értelme tartós dolgokat tervezni mert akkor megáll a fogyasztás. -
haddent
addikt
IGen, hát ilyen ez a popszakma sajnos..

Declare hát marhára nem mindegy szerintem, bár nem vagyok fizikus. Főleg ilyen kis méretben. Mert az, hogy 400 vagy 600 lóerő az ténlyeg mindegy, meg 4 liter vagy 6. De az, hogy 1 liter 3 henger szenved 12 ezer fordulaton, mint ami egy értelmesebb speed motorban van, vagy egy normálisnak mondható 1.4-1.6-2.0, szerintem nem mindegy.
diablo1984 ja az más, igen ez tény. Bár nekem épp ezért tetszik fordítva
Egyedül azt a fránya első lámpát irigylem, mert van benne DLR
Ja meg, ne röhögjetek nem ér
, hogy az Opel jelükbe bele van gravírozva írva, hogy "opel"
No nem baj majd kap egy márkajelzés nélküli lököst aztán kész ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ahogy írtad, enyém is lízingelt volt, 4 év - 150 ezer után ment a levesbe, jó helyre került
gban pontosan erre gondoltam, nem a turbo tartosságára nyilván, hanem a motoréra.
-
diablo1984
veterán
állapotot is nézni kell persze, azt hogy ki használta, szervízkönyvnek utána nézetni és még akkor is ott van a szerencse faktor! céges verdák többségét még akkor kiszórják, amikor pénzt érnek, tehát 200e-300e km felett személyautókat már nem szoktak futtatni, mert több a szervízköltség, mint egy új lízingje, gari meg már rég nincs! azért jellemzően gariidő lejárta után szokták cserélgetni őket, az meg ha km megkötéses akkor 150-200e km között lehelik, vagy 3-5 év alatt(jellemzően a km hamarabb beleszalad).
nálunk is mikor eléri a 2-3 évet a cégautó(kis és teherautók, km megkötés nélkül), azonnal cserélve vannak, függetlenül attól, hogy szopóroller, vagy kutya baja és jön helyette az új! igaz nálunk 350 ezer fölött megy a furgonba 2 év alatt, de ezt nagyjából játszva kibírja, főleg, hogy 95% pálya.... -
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ezt mondom én is, infó kell.
De szervizkönyv is csak fenntartásokkal "infó" - szerelőm is mondta, ha kell, olyat csináltat hogy leülök tőle, még a 15 éves Astrámra is.
Meg a 160e 4 év alatt lehet pálya, de lehet az 320e pálya is, visszatekerve.
Szóval a mai világban nem csoda, hogy az információ éri a legtöbbet. -
Declare
őstag
Igy van ez motor kerdese, nem a turboe. Egy 1.4 es motor mindig nagyobb %os kihasznaltsaggal jar, mint egy 2 literes. Söt ha rarakjak a turbot, kevesbe kell pörgetni, valoszinüleg kevesbe is van pörgetve, ami meg pozitiv a motorkopas szempontjabol. Ok nyomatek nagyobb, de tetelezzük fel nem hülyek a mernökök es ami nagyobb terhelest kap, azt nagyobb teherbirasura cserelik.
-
diablo1984
veterán
válasz
haddent
üzenetére
dizájnra! a H inkább szögletes és puritán a belseje, a J sokkal szebb, kerekebb, a belseje meg egyenest szép! a motort meg nem csutkázzák tovább, csak ki kéne bírnia a gariidőt!

gban: 4 év alatt 160ezer az nagy valószínűséggel pályás, pálya nélkül elég gyilkos mód lenne, max taxiként! de egy 4 évesnél is a szervízkönyv az alap, ha az nincs, akkor dugjadfelmagadnak kategória számomra, meg ha első magyar forgalomba helyezésű, de a rendszám új, akkor is utána kell nézni, hogy nem-e taxi volt, vagy miért volt cserélve a rendszám! én a magyar taxiktól tartok, nem kicsit.....
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nekem se lenne jo, de egy varosban futkosos autonak, ha valaki arra keres kocsit, alternativa lehet.
Miben valtozik a turbo ha a motor 2 literes vagy 1,4 literes?
Ugyan az a turbo, ugyan az a cel, ugyan az a modszer. Van egy x teljesitmenyü szivo motor, amire raakasztanak egy turbot es lesz 1,5x teljesitmenyü. Nem latom a különbseget, hogy 90 lobol csinal 120 at (pl 1.4 eseten) vagy 150-160 lobol csinal 200 at (2.0 eseten) 
-
gban
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Valóban, ha 4 éves, és pályás a 160e, akkor az lehet tartósabb mint egy 6-7 éves, városban napi 2-3 km-ből összejövő 60e km-es bármi más.
Mert az a 60e alatt lehet hogy 3x annyi kuplungolást, fékezést, meg 10x annyi hidegindítást élt át.De ehhez tényleg elengedhetetlen a megfelelő infó, hogy biztosra menj, máskülönben nagy a kockázat, még átnézetve is - lásd trassher autójában a millió, utólag kiderült gányolást.
-
haddent
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Neeem dehogyis csak kis matrica oda van rakva "RON 100+" elvileg az, hogy minimum 100-as oktánszámra van emelve. De ez a sima drágábbik EvoNeo (nem tudom a teljes pontos nevét, de elvileg van a sima 95, evoneo 95/fuelsaver 95 és akkor ez a legnagyobbik).
Az az STP igen, azt hiszem egy 1000 -es kereken MOL Green -nel fizetve
Előtte: fogalmam sincs, talán shell vpower nitro racing 100?Vidi: már raktam fel nem láttad?ja a belső hiányzik ugye, na majd mindjárt
gban Hát nézd, 4 év alatt 160-at ebbe pályán raktak bele. Oké, hogy kockáztattunk egy elég rendeset amikor megvettük mert nem kevés benne a km, de 4 éves az autó (jó a G se sok 6 ha jól nézem?), ezt nem valószínű, hogy nagyanyó a városban léptette hármasban indulva. Kockázat, de bejött. Nyilván nem a "majd én megmondom a tuti használautó vásárlás módszerét" volt a lényeg, egyszerűen szerintem lehet jó vételt csinálni nem rengeteggel sokkal többért egy újabb modelből. Illetve nem is ez, hanem Te mondtad, hogy ennyiért nincs jó H. Meglátjuk mi és hogy lesz de szvsz. a legfőbb tényező a karbantartás. Lehet, hogy önámítás de szerintem vásárláskori állapotban lehet tartani megfelelő törődéssel (még ha a vásárlás újat is jelent).
Épp a múltkor beszéltük, ha a karbantartás oké volt, akkor nem mindegy, hogy mennyi van benne? Ha most egy dízelben lenne 400 ezer legyintenél, hogy mi az
-
gban
veterán
válasz
haddent
üzenetére
1.7 -ért G? Akkor már inkább érdemes keresgélni, a H 2 volt és mostmár lassan 15 ezer km -t tettem bele (156 -al vettük
) és max csak azt költöttem rá amit én akartam nem "kért" semmi. Még ez a szíj nyüszörgés is megnyugodott ma reggelre. Ki lehet fogni..1,5-ért G 60e km-rel vagy H 2-ért, 156e km-rel: most oké, 3 év múlva oké, de mint korábban is írtam, mi lesz a helyzet 10 év múlva? G-ben lesz 200e km, H-ban 300e. Nem mindegy szerintem - bár lehet, nem lenne lényegi különbség, de a számok, meg az addig ráköltés azért szerintem mégiscsak jelentős különbséget mutatnak.
Az árkülönbségből kijön a 10 éves ráköltés, és még marad is.De ha az ár nem számítana, akkor értelemszerűen egész más kategóriát néznék.
És mivel számít az ár, így a befektetés időszaka sem mindegy, hogy 5-6 évre veszem, vagy 10-12-re vagy többre. -
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
J miért ég-föld azon kívül, hogy dögnehéz és ugyanazokkal a motorokkal szerelték?
A belseje modernebb (nyilván) de műszakilag szerintem ugyanaz sőt hát fogyasztás/relatív erőben alul is marad azonos motorkódnál, nem?gban 1.7 -ért G? Akkor már inkább érdemes keresgélni, a H 2 volt és mostmár lassan 15 ezer km -t tettem bele (156 -al vettük
) és max csak azt költöttem rá amit én akartam nem "kért" semmi. Még ez a szíj nyüszörgés is megnyugodott ma reggelre. Ki lehet fogni..mohabá 007 hát szép gép is.. F classic sedan is szerintem/nekem egy örökéletű forma, olyan tényleg klasszikusan szép. De a hatchback F vagy netán gsi húú

Declare legyen igazad, és legyenek ilyen autók mert van rá igény... de nekem nem kell, és biztos van még rajtam kívül aki hasonlóan gondolkodik. Szóval maradjon csak fenn a szívó benzin kategória. Turbóról lehet szó.... 2 literes 4 hengeres motortól felfelé/mellé

Más: vettem egy flakon STP benzin adalékot a MOL -nál, ráöntöttem a felét a fél tank MOL RON100+ evo neo -ra, gyönyörűen megy. Eddig ez a benzin a legjobb érzésre/tippre amit próbáltam. Teli tank volt, most felénél jár és már 300km benne van és folyamatosan túráztatom pirosnál (kipuff felszerelés után tankoltam
), nyomom neki, indulásnál gumi csikor stb és így is (ja és pálya nem is volt benne max egy 50km szórakozás) -
Declare
őstag
Ez az opcio azert tovabbra is adott lesz. Azzal, hogy lesz egy turbo a benzinmotoron, nem lesz vege a vilagnak. Szvsz egyre olcsobb lesz az is, a javitasa is, alkatresz is. 10-15 evesen ezek a turbos kis benzinesek is menni fognak, de talan meg tovabb is. Szerintem tul van misztifikalva, de ezt mar sokszor leirtam. Meglasssssuk

K astras cikket elolvasva pl tök erdekes amikor irjak, hogy a 3 hengeres 1.0 benzin motor, pl jobban optimalizalhato turbora, mint a 4 hengeres. Ez is erdekes es maris megvan a magyarazat az 1.0 turbos benzinesre. Mindenki csak huhuog, hogy uuuuuuuuuu, aztan tessek, lehet, hogy egy 3 hengeres 1.0 benzin strapabirobb lesz turboskent, mint egy 1.4 es
Nagyon kivancsi leszek erre a K ra 
-
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Maximálisan igazad van.
Még annyival egészíteném ki, hogy ezeken felül hosszú távra is tervez - nekem az F 12 éve van meg, én így is gondolkodom, hogy nincs pénzem 5-6 évente "új" autóra, ezért is jó (jobb) választás egy fiatalabb, kevesebbet futott, de "butább" modell nekem. -
Declare
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Ez mindig erdekes kerdes, de szvsz egyszerü a valasz. Nem lehet összehasonlitani egy mai modern barmit (tv, telefon, auto) es egy 20+ eves barmit. Teljesen mas igenyek, teljesen mas technologia....a nev rajtuk maradt, de hivhatnank auto2 nek, mobiltelefon2 nek.....a mai cuccokat. Ma mar nem az az elsöszamu igeny, hogy veszek egy autot, amit majd a fiamra hagyok, hanem kenyelmes legyen, alacsony kibocsatasu legyen, okos legyen, online navival, tablafelismerö rendszerrel, 5km re vilagito reflektorral, ami felismeri ha jön valaki es ugy allitja magat, hogy azt ne vakitsa......stb.
Elkezdene gyartani valaki egy autot amiben nincs klima, esp, abs.....DE hohooo 15 ev jotallas. Ki venne meg? Hozna par szazalekot keleti piacokon, de ott is sokan inkabb a hasznalt nyugaton levetett autokat vennek.
Vagy olyan mobilt ami nem okos, de 2 hetig nem kell tölteni....van ilyen....par nagymama kapott ilyet az unokajatol karacsonyra. Kb ennyi a reszesedese a vilagpiacbol.
Megvaltozott a vilag, szvsz ennyi

-
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Most értettem meg a lényeget

Vagyis a kétféle megfogalmazást.
Gondolom korában volt az ólmozatlan megfogalmazás (tartalmat nem tudom, az is volt-e ilyen, vagyis ami nem ólmozott, de volt benne eleve némi ólom), aztán jött az egyértelmű "ólommentes", ami vagy ólomtalanított volt, vagy simán csak nem került bele, és így nem is volt benne egy mg sem.
Vagy tökugyanazt jelentette mindkettő, csak az első nem volt pontos megfogalmazás.De itt egy cikk:
A MOL Rt. nem alkalmaz ólomszármazékokat az ólommentes benzinben, és a szennyeződések mértékét is 0,002—0,005 gramm/liter érték alatt tartja. Összefoglalva nincs ólommentes benzin, csak ólmozatlan és ez kb. hússzor hosszabb idő alatt mérgezi meg a katalizátort, mint az ólmozott.
Ez alapján viszont az ólommentes helytelen megnevezés.
De hogy mi az igazság, azt már végképp nem tudom... -
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
+1
Én is igy vagyok vele, minden van ami kell, kombi is nagy is. Az a mocsok kijelző meg .... Nem értem az Opelt hogy rakhatott be ilyet... (én amit még hiányolok az a nyitott ajtót jelző valami). -
mohabá 007
aktív tag
Maradok a b vekimnél.
Belül kényelmes,amire szükségem van tudja,fülétől a farkáig rendben,motortér nem túlzsúfolt,idétlen,fölösleges elektronikával nincs teletömve,kaszni alak még mindíg tetszik,tükör szuper,szóval marad hosszabb távon is.

Csak az a fos TID kijező ne lenne ilyen gányadék!
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
hát jah, én is csak keresztbordás szivattyút láttam hozzá, az meg vezérműszijhoz van kitalálva, de akkor ez egy ilyen cumis dolog, erről sem tudtam eddig! de tényleg hülye megoldás akkor....
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ólommentes: nem küldöd tele a környezetet ólommal, ami mérgező.
Km óra 20-ról indul: alatta tökmindegy hogy mennyivel mész, mert csak gurulsz, és a kutya nem nézné ha mutatná a sebességet alatta is, akkor sem. Másrészt, csal 10-et az óra fölfelé - ha nullától mutatná, akkor álló helyzetben is 10-zel mennél az óra szerint
Sok telepen 5 km/h tábla van kirakva, annyival nem is tudnál menni
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Én azt nem értem,hogy ha a gyártó különálló rendszerrel,hosszbordás szijjal hajtatja a rendszert,(előző 1.6 os b vekimél is,meg ennél is) venni meg nem lehet,csak keresztbordást.
Sima nincs.
A mihez jó rovatba meg azt írja,hogy ez jó nekem pedig nem jó!
A kínálatban a meghajtó tárcsája minden benzinesnek keresztbordás!
Ezt a két részből álló sima lemeztárcsát meg sehol nem lehet külön beszerezni.
Lehet azért,mert ezt is egy örök életre tervezték.Még szerencse,hogy a tárcsa csavarral van rögzítve,és bontható.A 0 km-es alkatrész meg,irány a kuka.Ha meg a sima mégis behalna,lehet kutakodni,gányolni.. 
Na midegy Számomra örök homály marad,mind ahogy az is,hogy mi abban a jó,ha egy km óra 20-ról indul,vagy mi a különbség az ólommentes,és az ólmozatlan benzin között.?
-
mephi666
nagyúr
céges octavia 2008as, még télen hoztam haza dunaújvárosból, először megijedtem, mert irgalmatlan nagynak tűnik az f-hez képest, de kigugliztam és csak hosszában lényeges a különbség... (kisebb, mint egy c vectra, amin tanultam anno) ...öröm volt vele jönni: 1.9es dízel, előzésnél 3asban kicsit odaléptem neki és kellemes hang mellett már 90 fölött járt azonnal... a váltó olyan rövid úton jár, hogy eddig ilyennel nem is nagyon találkoztam... 4ből 5be tenni laza ujjmozdulat, máshol meg mindenhol dolgozni kellett csuklóból... a csomagtartó meg: asszem 20-25 6os karton bort pakoltam be a csomagtartóba... (majdnem jobban pakolható, mint a 207es peugeot, ami 2személyes...)
40641: nekem mondjuk extrák az f-ben nem hiányoznak... az egyetlen a fordulatszámmérő volt, ami azóta meglett, más semmi nem létfontosságú... céges kocsikban még tempomatot sem használtam soha
valahogy jobb szeretem, hogy lábam a gázon és gyorsul-lassul azonnal, ahogy én akarom -
gban
veterán
Octavia nagyon bejön, de nagy (parkolásilag), golf nem kellene (kb. mert csak.... észérvem nincs), J Astra: ilyen árban még H-t sem kapsz hasonló korút, és állapotút, ennyi km-rel, de még G Astrát sem.
mod: na jó, G van ennyiért, az tényleg jobb vétel, ott csak a forrás kérdéses, meg annak a megbízhatósága, míg a linkelt céget ismerem, 3 autónk volt már a cégtől.
-
Skizz
addikt
Igen, érdekes alakulnak ezek a benzinmotoros fejlesztések. Mire ezek elérik az olcsójános-autója kort, már nemigen lesz szívó alternatívának, onnantól kezdve nemtudom elképzelni, hogy anyagi megfontolásból valaki turbós benyásat vegyen tdi helyett.
Kettőstömegű, turbó itt is-ott is. Mazda csinálja jól, még most is nyomják a 2 literes szívó benzineseket, kisautókba is, le a kalappal. Inkább vennék olyat bármikor, mint egy kis pet palackot feltöltötten kihegyezve, mint a barom. -
mephi666
nagyúr
-
w333
félisten
LOL ... főnököm apósa ilyen autót vásárolt egy Focus után, és elmondása szerint sokkal rosszabb mindenben, ő így jellemezte ez az-az autó amivel nem a városban kell közlekedni hanem naponta kimenni vele a mezőre veteményezni és paradicsomot szedni ezzel csak annyit akart mondani hogy olyan mint egy mezőgazdasági gép, megbízható de nagyon sok minden hiányzik belőle ami a Focusban benne volt, illetve olyan rugózása van mintha a mezőn mennél vele

Szerk.
Ilyen áron már én inkább egy Octavia, J Astra, Golf V, Leon -ban gondolkodnék

(#40638) gban
Áááá F Astra után nem lenne túl sok extra

-
gban
veterán
Hirtelen elgondolkoztam ezen.

Elég korrekt vételnek tűnik. -
mephi666
nagyúr
tartósság: rövid távra terveznek az autógyártók is... nekik nem abból van pénzük, hogy eladnak egy kocsit, amit 2-3 generáció is használ... az f astra ilyen szempontból elb@szott egy autó lett, mert 20+ évesen is rengeteg jár az utakon...
gyártóknak az a biznisz, ha veszel egy újat, hajtod mondjuk 5 évig, aztán lecseréled... egy újabb modelljükre
a levetett gép meg 200-300ezer km-el mehet szépen a keleti használtpiacra, ahol szépen kijön sorban minden hibája... de mindennel így van ez: új smart tv-k sem bírják majd addig, mint egy régi videoton és mosógépek is jó ha pár évvel túlélik a garanciát... (amíg szüleimnél a forgótárcsás hajdu már van vagy 25éves)ui: múlt héten jártunk főnököm autószerelőjénél, aki mondta a 6éves (280k km) superb-re, hogy nyugaton ez a szalonokban a hozzáállás, hogy "ez egy 6éves gép... mit akar tőle? élete végéig ezzel járni, vagy múzeumban mutogatni? le kell cserélni újabb modellre és azt használni örömmel 5-6 évig" (onnan meg a "régi" gépeket nyomják szépen a keleti használtpiacra)
-
-
gban
veterán
Ha ráadásul árszintben is ott lesz mondjuk az 1.0 motoros mint a Skoda Fabia 1 literese (a legalapabb kb. 2,7M), akkor megint "népautó" lehet. De ezt kétlem

mod.: már 2,8 a legolcsóbb Fabia, és az 60 LE - a következő 1 literes az 75 LE, és 3,2M.
Az Astránál meg az induló 1 literes már turbós, és 105 LE....
Az 1,4 60 LE után ez elég durva, kíváncsi leszek a tartósságára - bár mire ezt megtudjuk, az jópár év. -
Calogero
addikt
K Astra :[link]
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nem csak a hidegnek van jelentösege. Egy 5w gyorsabban kezdi kenni normalisan a motort, mint a 10w, a 0w meg meggyorsabban, viszont ha a motorhoz nem passzol, akkor abbol többet is ehet....ha jol emlekszem, amikor en utana neztem. Nekem 5w30 van rairva, az is ment bele mindig, es ezutan is

-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
igen, 10,8-11V között

-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
jó kérdés! rámértél a töltésre?
mod: lehet ezt a kocsi még nem érzékeli töltéskimaradásnak, mert töltés van, csak nem megfelelő! biztos van egy határérték, ami tűrésbe még belefér! fordulaton mennyi a töltés?
Én egyszer az Iveco Eurocargoval jártam úgy, hogy menet közben széthullott az áramtalanító kapcsolója és az akku lekapcsolta az elektromos rendszerről. csak annyit tapasztaltam, hogy töltés lámpa világít, kiálltam egy pihenőbe, leállítottam a verdát és minden megállt, még a rádió is! kicsit meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy menet közben nem kell az akku a motornak....
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
gyújtásnál ég, tehát izzó van benne és működik is, ezért nem értem hogy WTF

-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
mert amúgy gyújtást ráadva eddig égett? magyarán van benne égő?
mohabá007: meghajlok tudásod előtt, ezért van az, hogy szerelők se rendeljenek cuccot a kocsihoz bemondásra, míg az autót nem látják! a kereső nem ezt hozza rá!
a képet meg kevertem a másik fórumtag 1,7-es isuzu motorjával, na nem figyeltem maximálisan....

-
F_Gergely
őstag
Tegnap végérvényesen megadta magát a generátorom, tudtam hogy rossz hétvégén viszem szerelőhöz, de tegnap teljesen elment a töltés. Úgy kellett betolni... Nem tölt semmit. De érdekes hogy a töltés hibát jelző lámpa meg nem ég hogy bazzeg nincsen töltés...
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
(ha neked az a vectrád van, ami az aláírásodban, és a 115 lovas motor, akkor azt nem hinném, hogy nem a vezérlés hajtja a vízszivattyút,)
Márpedig DE!!
Makacs valóság,tények képekben,bármilyen hihetetlen is. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A képen látszik a vízszivattyú,és a meghajtó tárcsája.Látszik,hogy tök egyenes a felülete.Látszik,hogy a hosszbordás szíj hajtja,külön van a vezérlés,a burkolat alatt.Külön érdekessége a meghajtásnak,hogy a bordásszíjnak nem a bordázott része hajtja,hanem a sima hátoldala.
Innen is látszik,hogy a vízszivattyú meghajtó tárcsáján semmi borda,csík,simán csak egyenes felület.

katt a képre,jobban látszik.Mindenkinek hinnie kell valamiben.
Én azt hiszem,iszom még egy sört! 
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
( ha kopott a motor, akkor ezt kevésbé eszi,)

A viszkozitás nem azonos a sűrűséggel.
akkor meg? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Semmi bajom ezzel se,bármilyen mellet döntesz,a lényeg csak megbízható forgalmazótól vedd meg.Nem az olaj nyírja ki a motort,hanem a nagytudású falábú okostojások,akik szeretnek padlógázon,kerékkipörgetősen,kanyarokat sivakodóan bevenni,mert az milyen menő.

" GM olajat tettem bele,oszt az meg hazavágta a motort"
A gépsárkányod azért nem eszi az olajat, mert a motor állapota újszerű

-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
hát jah, azzal mellé nem nagyon lehet nyúlni! csak minőségi legyen, ha kopott a motor, akkor ezt kevésbé eszi, de újkorától is tolható bele, így nincs vele gond! egyszerű, de nagyszerű, 1 év vagy 10e km után csere és csók!
én is a napokban veszek az asszonynak egy 2001-es yarist, abba is megy bele a 10w40-es total és kész! nem lesz annak semmi baja tőle, 1 évet kibír, annyi idő alatt nem megy bele 5000km se, de ha menne is kibírná, egyszerű szívóbenzin nem igényel csúcs fullszintetikus hígfos olajat, nem ken turbót, nem jelenthet neki gondot!

-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nagyjából igen. Azzal nagyon mellé nem tudsz nyúlni.

-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tudom hogy van gm olaj de nem sok jót olvastam róla eddig.
Oké hogy gyári de senki sem tudja melyik cég csinálja csak fel van címkézve mint genuine gm oil. -
Skizz
addikt
válasz
Laci2277
üzenetére
Az a baj higy az sem életbiztosítás ha nem lötyög. Amikor megvettem a kocsit (kb. 3 hónapja) szólt a szerelő aki átnézte, hogy bal első alsó lengőkar gömbfej picit kotyog, majd egyszer cserés, aztán kb. 2500km után gumicserénél megcibáltuk az emelőn, semmi kotyogást nem éreztünk, majd 1 hete egy Opel szakihoz elvittem aki itt maszekol, és annyit mondott, hogy bal oldali alsó+kormányösszekötő gömbfej is cserés. Előbbi teljesen tropa, utóbbi valahogy megszabadult a porvédőjétől és belefolyt a víz, ami hát nem egy egészséges dolog. Szóval érdemes egy kicsit több szakértelemmel megvizsgálni, mert nagyobbat lehet szopni egy kiöregedett gömbcsuklóval, mint egy lengőkarcserével. Sajna ez van, én is amilyen utakon járok néha, csodálom hogy 2 gömbfejből+állításből megúsztam most a dolgot, bár lett volna még stab.pálca meg még valami, de az nincs hatással futóműgeometriára és nem fog kikönyöklni a jobb hátulja egy kanyarban, úgyhogy még hagytam a következő lottósorsolásig.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Én GM dexos 2 5W-30 at tettem bele. 5 lit kiszerelés 8500 Ft. (Van ahol olcsóbb.) hologramos matricával védett.Az enyém se mai gép ,az olaj teszi a dolgát.Neked még utántöltésnek is marad 1 lit ,ami kitart a következő cseréig.Fölöslegesnek tartok nagytudású drága olajat beletenni,amit a motor nem tud hasznosítani csak simán kimegy a csövön,oszt csá

Ennyi pénzért még azt is elvárom, hogy 15000km kibírjon.
-
haddent
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem tudom, sok volt a nyomdában a festék kicsit tisztítani kellett a fejeket aztán odanyomtak még egy random számot kb

Ezeket adja a Mobil saját olajkeresője:
olcsóbb: Mobil Super 3000 XE 5W30
drágább Mobil1 ESP 0W40Én vagy az utóbbit tenném bele (tettem is), vagy ez Mobil1 ESP 5W30. Ennek elvileg valamiért nincs meg a dexos2, de rejtély hogy miért ugyanaz a széria (ESP) mint a 0W40 aminek megvan. Kétlem, hogy baja lenne belőle. Aztán lehet, hogy ugyanaz mint a Super3000 csak drágább mert csak

Olajos ember egyébként azt is mondta, hogy ezek a tanusítványok elég rejtélyes dolgok senki nem tudja mit tartalmaznak a viszkozitáson kívül. Valamint az Opel (GM) meg a volkswagen azok mindig ütik egymást. Hogy csak durci van, vagy valami atomi szinten az n+1 -edik adalék más, azt senki nem fogja soha megtudni. Nem hiszem, hogy bármelyik ártana a másiknak ilyen árkategóriában/márkában/minőségben.. Főleg ha azt vesszük alapul hogy kerülhetett volna bele "tecsó szintetik olj 10w-40 budget"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
haddent
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Amikor én cseréltem kb 2 hete akkor napokig jártam utánna és olvastam és röviden: nem, és sok szerelő sem tudja mi is a valami W másik valami szám és terjesztik az ökörséget. Első szám a hidegoldali viszkozitás, második a meleg. Magyarországon nem uralkodnak olyan természeti viszonyok, hogy 5W vagy 10W sokat számítson télen sem, a meleg oldali meg mindkettő 40, kb. ugyanaz lesz mindkettő. (ennek ellenére én megvettem a 0W-40 -et
) Ja, de azért, mert annál nehezebb előálítani, minnél kissebb a hideg szám. Mára már az 5W30 elég hétköznapi de a 0W-20-30-40 még jó drága. Ezért én megvettem, ebből tuti nem spórolnak ki semmi adalékot az fix
Olajos ember is le akart beszélni, hogy turbo nélküli szívó benzinbe minek nekem az, elég lenne egy ugyanolyan jó Mobil Super 3000 5W30, szóval sztem az is jó lehet 
trassher szerintem kicsit nagyon túl van misztifikálva a dolog és 10 ezer alatt szerintem alig mérhető nagyobb olaj fogyasztás hiába raksz bele 0W20 -at a 10W40 helyett akár.. Ha ilyen jól bírta ezzel, biztos bírni fogja a másikkal, nem víz és vaj szintű különbség van a kettő közt

F_Zolee ott írja: 0/5/10 W 30+ és nyilván a kvalifikáció is legyen meg (dexos2 azt csók vagy régebbi nevén valami csúnya Gm.asd.d1d12dqfqd hasonló)
-
trassher
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Én is afelé hajlok hogy hadd menjen bele ha ez az előírás. Az hozzátartozik az igazsághoz hogy úgy evett meg 0,5 liter olajat hogy közben szelepfedél tömítést is kellett cserélni ami miatt szivárgott az olaj. A szerelőm szerint az még gyári lehetett. Úgy el volt vetemedve hogy mikor kivette felakasztotta egy kampóra, 2 perc után a saját súlyától leszakadt és a földön apró darabokra tört.

Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Ubuntu Linux
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- ASUS notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kéziféket passzolom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Abban irta a csoka, hogy a 3 hengeres szebben jart, es szebb volt a hangja, mint az 1.4 4 hengeresnek es erre mondtak neki, hogy azert, mert a 3 henger jobban hangolhato a turbo tulajdonsagaihoz, mint a 4. 
Sokat nem fogsz hallani, "nagyot" meg igazából sem. Minden helyzetben egyértelműen érezhető/hallható hogy nem gyári rendszer sokkal morgósabb mélyebb szebb, de nem hangos. Nem Ica néni hegesztette a szomszédbú kályhalemezbű

Ja meg, ne röhögjetek nem ér

) és max csak azt költöttem rá amit én akartam nem "kért" semmi. Még ez a szíj nyüszörgés is megnyugodott ma reggelre. Ki lehet fogni..
Eszi nem eszi, nem kap mást!
Az ólmozatlan meg azért ólmozatlan, mert mincs benne ólom

A mihez jó rovatba meg azt írja,hogy ez jó nekem pedig nem jó!