Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz
Daryl Dixon #73193 üzenetére
Rafináltkodsz Zolibá!
-
DJosef
őstag
Üdv Urak megkérdezem itt is hátha nagyobb sikerrel járok mint az Xbox Series X topikban.
Xbox Wireless Headset tulajokhoz lenne egy kérdésem.
Nektek megy az Atmos rendesen úgy értem ha elindítok egy játékot pl Halo Infinite akkor nálam a TV (LG C1) csak a Dolby Vision logót teszi ki az Atmost nem. Próbáltam újra párosítani a fülest de ugyanúgy nem megy. Ha TV-n hallgatom úgy megy rendesen (Kiírja a Dolby Atmos logót)Dolby Acess megvan vásárolva.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
atus72
őstag
dillemmázok: LG 65C11LB vagy Philips OLED 65" 806 vagy 856?
-
Vhiktor
Topikgazda
Simán lehet használni.
Nézd meg a tesztem abban vannak naappali fény mellet felvett jelenetek is.Annyi, hogy ha sok fény van akkor érdemes a gammát 2.2-re állítani illetve a feketeszintet újra beállítani valamint a fényerőt is feljebb tekerni.
Én 170 niten használtam nappal is, nem volt hiányérzetem.
-
anrab
addikt
válasz
Daryl Dixon #73182 üzenetére
Próbáltam vadászni de nem találok olyan adót ahol nem látni semmit és a műsor is megy.
A Batman-t meg már letöröltem de szerintem azzal se lenne gond.
Én szerencsés vagyok mert ahonnan nézem nem tükröződik bele az ablak. -
tthom
senior tag
válasz
Daryl Dixon #73184 üzenetére
Közvetlen fény nem lenne, csak szimplán világos szoba. A tévével szemben van az ablak, de télen túl alacsonyan jár a nap, a házak eltakarják, nyáron meg zöldben vannak a fák a ház előtt, azért nem. Szóval csak világos van ezerrel, ha olyan. Thx még egyszer az infókat mindenkinek!
-
-
sakal83
addikt
válasz
Daryl Dixon #73184 üzenetére
A közvetlen fény ami kvázi kivegzi sajnos. A sima vilagos csak a sötét jeleneteket offolja.
-
-
tthom
senior tag
válasz
Daryl Dixon #73179 üzenetére
Be lehet sötétíteni, persze.. Az is opció, csak eddig nem volt rá szükség, mert sima LEDes tévé van, abból is a mattított.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Daryl Dixon #73168 üzenetére
erről egyből beugrott egy régi fotó, amit a vaterára töltött fel a pacák, valami vázát fényképezett, mögötte meg a TV kikapcsolt fekete képernyőjén visszatükröződött 1-az-1ben h. egy szál f*szban csinálta a fotót
-
anrab
addikt
válasz
Daryl Dixon #73172 üzenetére
-
-
tthom
senior tag
válasz
Daryl Dixon #73177 üzenetére
Csak hát azt se akarom, hogy átcserélem, aztán megbánom. Itt is főként estelefele van a filmnézés, de azért hétvégente délután is leül az ember néha a kölykökkel egy közös mozira, tehát jó lenne, ha nem magunkat látnám benne.
-
-
tthom
senior tag
Ijj.. Hááát, köszönöm mindkettőtöknek. Egen, a tükröződés az halálom.. Meg kell néznem egy x80j-t, vagy a pana 980at, de videókból kiindulva, azok is tükröződnek eléggé..
De köszönöm a real life képeket! Pincében tudom, hogy fain mind. -
bnorci71
addikt
-
válasz
sakal83 #73173 üzenetére
Igen valóban, de én még mindig azt mondom, hogy aki teljesen világosban néz egy Oled tévét, nos az meg is érdemli 👍 Én nekem most csak kivételesen van ilyen világos a szobában, amúgy 365 napból 360 csontra be van nálunk sötétítve...tehát nekem tök mindegy, csak egy kérdésre adtam választ, fotókat mellékelve, aztán majd emberünk eldönti, hogy jó-e ez neki😅
-
sakal83
addikt
válasz
Daryl Dixon #73168 üzenetére
-
-
b.
félisten
válasz
Daryl Dixon #73170 üzenetére
Nem a minőséget kérte számon , csak azt hogy lehet e használni, nappali fényviszonyokban.
Szerintem simán lehet. -
-
b.
félisten
Lehet látni, nálam 3 nagyméretű( 150x150) ablak van és egy terasz ajtó körbe a Tv nél.
A felület tükröződés ami jobban zavaró, nem a fényerő, de szerintem abszolút vállalható és használható.
Persze a képminőség félhomályban sötétben a tökéletes de én úgy alapból nem tudok Tv-t nézni még ambival sem, még is elégedett vagyok vele.
Nem igen volt olyan hogy ne tudtuk volna ugyan úgy használni és nézni fényviszonyok miatt mint elötte a Samsung LCD-t. -
Világos szobában még mindig felejtős szerintem
Most eléggé világos van nálam, redőny félig fel van húzva oldalt, de kizárólag ami a terasz ajtó előtt van, és most megy a Film+on egy eléggé sötét film, hát nem sokat látok belőle 😂
Ilyen...azt már meg sem említem,hogy minden látszik benne, de szerintem látszik is, ott ülök szemben vele alsógatyában😂 Tehát ki merem jelenteni, hogy az Oled kizárólag, teljes sötétben mutatja meg a kvalitásait még mindig, vagy teljesen besötétített helységben 😳 -
tthom
senior tag
Kérdés.. Akármi tesztet nézek neten, azt sötét szobában, mesterséges fénnyel végzik.. Normál körülmények között, a mostani Oledek használhatóak már világos szobában is? Nem kell, hogy kiégesse a retinám, de lehet látni mondjuk a délutáni Forma 1 közvetítést? Tehát SDR.. Nagyon vonz, hogy kipróbáljam valamelyiket, de nem akarom, hogy a zasszony megöljön... Ugye a vidkamerás felvétel se adja vissza hűen, azért kérdezem a személyes tapasztalatokat.
-
-KP-
addikt
http://madshi.net/madVRhdrMeasure159.zip
Ha majd pár hónap múlva esetleg kiírja hogy lejárt a build érvényessége próbáld ugyanezt a linket 160-al, 161-el stb.
-
-KP-
addikt
Valamint fel kell tenni a madvr bétát, nem az ősrégi 0.9.2-vel kell szenvedni.
-
Thom!
veterán
Megjött 55 C1 igen megvagyok elégedve vele.
Q80T váltott QN90B pedig ki se bontottam és elkeltPC-n HDR filmet lejátszani nem kóser
HDR film HDR módban PC nem igazán jön össze normálisan.
MPC-HC+madvr, SDR-re tökéletes, illetve HDR film >SDR konverzió is rendben van.Most megnézem a beépített lejátszót ha az rendben van akkor happy finish.
Samsung beépített lejátszója 10/8 volt kevés cuccot nem evett meg, DTS hiánya annyira nem zavar. -
Kobe
veterán
LG C1nek milyen nyugje lehet az 5ghzes wifi halozatokkal?
Semmilyen exotikus halozati beallitas nincs, 5g wifi vegyes modban ac/ax, 20/40/80/160Mhzes vegyes modban, WPA2es titkositassal. megsem hajlando kapcsolodni ra
Latja a halozatot a listaban, jelszo megadasa utan meg csak homokorazik es nem kapcsolodik -
Vhiktor
Topikgazda
Vincent videója alapján írtam a 700 nitet.
Én nem vagyok benne biztos, hogy Ők a 803 nitet kalibráltan mérték, ráadásul a grafikonon látszik, hogy 100% stimulus esetén sok a kék ami megdobbhatja a fényerőt.
RTINGS is sokszor tükrözik a max fényerővel, mert sokszor a gyári beállításokkal mérik kalibráció elött és bekapcsolnak mellé mindent.
De benne van a pakliban, hogy egy fw frissítéssel feljebb ment a max fényerő.
Ha találkozok egy 806-al akkor megírom
Bár őszintén szólva 700-800 nit között nem is biztos, hogy a legtöbben észreveszik a különbséget.
-
bnorci71
addikt
válasz
Vhiktor #73134 üzenetére
tesztelni fogod vagy csak kalibrálni? Kíváncsi vagyok!
A videóhoz egy pici észrevétel. esetleg a végén lehetne egy alá felé pozícionált készülék is hogy el tudja az egyzerű érdeklődő helyezni a táplálékláncban az adott modellt.
Pl a Z-től olcsóbb X-tv ami ebben kevesebb, drágábban Y-tv ami ebben tud többet. -
zozek
tag
Megnéztem a videót,jó volt. Viszont most kicsit elbizonytalanodtam,este rendeltem meg a 806-ot,remélem nem bánom meg. Tudom visszalehet küldeni.
Kicsit vonz az ambi,még sosem volt olyan tvm -
DVlad
őstag
Itt a lényeg:
"Akkor úgy fogalmazok, hogy ár/érték arányban nem éri meg." (Ez egy nagyon fontos, utólagos megjegyzés. Ráadásul nem is az összes OLED volt még a kezeid között, így különösen furán hat a videód "konklúziója".)
"De nekem nem érne meg annyival többet egy pana vagy egy Sony ." (Teljesen elfogadható érv, de ez nem minősíti a többi készüléket, sőt, az általad vásároltat sem általánosságban vagy a technikai jellemzőket illetően.)
"tehát nekem ez most tökéletes és kielégítő minden tekintetben" (Teljesen elfogadható érv, de ez nem minősíti a többi készüléket, sőt, az általad vásároltat sem általánosságban vagy a technikai jellemzőket illetően.)
"Prioritás: Ambilight." (Teljesen elfogadható érv, de erősen leszűkíti a mozgásteret, és a képmegjelenítést semmiben nem befolyásolja, maximum az "érzetet".)
Vagyis, minden esetben elmondható, hogy : Neked/szerinted, az adott egyénnek a véleménye..
Szerintem, ha valaki egy mozgókép megjelenítő készülék esetében a mozgókép minőségét helyezi előtérbe, az nem ördögtől való. Mint, ahogy az sem, ha a magának kijelölt ár sávban keresi a számára megfelelőt. De az sem, ha legolcsóbbat vagy épp a háttérvilágítással szereltet részesíti előnyben, esetleg a legjobb hangrendszerrel rendelkezőt vagy a legtöbb szolgáltatást nyújtót. -
-
belan
addikt
válasz
Daryl Dixon #73133 üzenetére
Sőt sokan még újabb modellre se váltanak 2,3 évet legalább várnak .
-
-
Persze, mint mindenben gondolom ebben is lehet fokozni a dolgokat, csak az kérdés,hogy ár érték arányban megéri-e azt a többletet 😳 Aki tele van lével mint a déli busz, annak biztos megéri, de az eleve nem is ilyeneket nézeget, hanem fogja és megveszi az éppen aktuális legnagyobb és legdrágább modellt, hogy a kuki is nőjön egy centit, ne csak a tévé átmérője😂
-
-
belan
addikt
válasz
Daryl Dixon #73125 üzenetére
Szerintem se de ez én szerény véleményem amibe jobb picivel mozgásmegjelenítés meg talán elektronika hangrendszer ! De nekem nem érne meg annyival többet egy pana vagy egy Sony .
-
alaves
addikt
válasz
Daryl Dixon #73125 üzenetére
Ha egymás mellett használod egy jó darabig, igencsak látni a különbséget. Az OLED936 és a JZ2000 nem csak a hangrendszerük miatt extrém drága, a képminőség is 'oda.@sz'.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez egyéni mérlegelés kérdése, de ha nem látni szemmel a különbséget és műszeresen is csak pár % az eltérés akkor szerintem nem éri meg.
Persze ha valaki a csúcsra törekszik és a legjobbat szeretné, mindegy mennyiért akkor persze, hogy megéri, ezt nem vitatom.
Akkor úgy fogalmazok, hogy ár/érték arányban nem éri meg.
-
-
alaves
addikt
válasz
hakos1987 #73119 üzenetére
A Philips OLED-ek SDR kezelése is eltér a szabványtól, figyelemmel a gamma követés szabálytalanságára, nem véletlen a -4 - +4-ig terjedő gamma beállítás, hiszen nem egyezik egyik érték sem a 1,9; 2,2; 2,4, de még a BT.1886 szabványokkal sem. A kontraszt vágás egyedi megvalósítása (hiánya) is speciális. Optikailag többek között ezért látványos a Philips képfeldolgozás.
-
b.
félisten
válasz
Vhiktor #73116 üzenetére
Mondjuk én úgy tudom a 706 és 806 között 100 nit fényerő a különbség semmi más és 7-800 körül van a 706 nak is.
A Pana ma néztem 499 volt emagon a 65 " de elfogyott.[link]
De Médiába 599 ezer . [link]
Ami azért egy kategória már a c1 gyel. [link]
Elfogadom, de azt gondolom ez egyéni preferencia kérdése.
Én a magam részéről pont a 806 ról gondoltam azt hogy a piacon a legjobb ár/érték arányú készülék mindent összevetve.
Most azt hogy valaki észreveszi e azt egy kalibrálatlan Tv-n hogy a Dv esetleg 99% os , hát kétlem,de a DTS hiányát vagy az Ambi jelenlétét azért lehet jobban látja meg a prémium távirányító világítását is utalva a videódra4K VRR meg elért a Philipshez is lassan meg a 800 nit is elég jól hangzik.. azonos áron a C1 gyel.
panáról
Természetesen ezzel nem az Lg-t leszólva mert az biztos hogy remek Tv. -
Vhiktor
Topikgazda
Hisense nem színhelyes, kalibracioval lehet rajta segíteni, de nem lesz akkor sem az.
Philipseknek nem szabvány szerinti a hdr és dolby vision kezelese. Persze nem kell itt hatalmas hibára gondolni.
C1-el philipsek terén a 806 van egy sulycsoportban, nem a 706.Jz980at nem lattam, illetve most gyorsan rakeresve az jóval többe kerül. Valamint a max fenyereje azért jóval alacsonyabb, kb 120-140 nittel, nem egy kategória.
Jz1500at többet kalibraltam, picit magasabb a fenyereje, de szemmel nem veszed észre, de nem kalibralhato ugyanolyan pontosra mint mondjuk egy C1, illetve néhány alkalmazás hiánya.
Valamint ha fontos a játék akkor LG abban az élen jár.
Persze ezek is nagyon jó tvk, de véleményem szerint mindent összevetve a C1 nyer.
Persze beleszolhatnak a választásba az egyéni preferenciák (ambilight, hdr10 plus támogatás, oprendszer típusa, stb)De mint ahogy fentebb is írtam jó lenne ha ezek a TVK is vendégeskednének nálam és nem csak pár órás benyomás alapján alkotnak róluk véleményt.
-
b.
félisten
válasz
Vhiktor #73113 üzenetére
"Ár érték arányban az oledek közül a legjobb"
Csak kérdezem mindenféle kötekedés nélkül, pusztán a véleményed miatt de például azonos méretben mondjuk hasraütésre az emag választékot megnézve:
a 65" C11 549 ezer forint:
65" ban nézve van még
Philips 706 : 489 K
Panasonic JZ980E 499K
Philips OLED 806 539K
és Hisense A9G 469K
Mi szól mondjuk a 806 vagy a 980 ellen ár /érték arányban ? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ren Hoek #73111 üzenetére
Igen csinálok, igazából lehetne tízszer ennyi tartalom is a csatornán, mert csinalhatnek azokról a tvkrol is amiket csak kalibralok, de eddig nem csináltam, mert nem érzem fairnek, hogy 3 órás tapasztalat után véleményt formáljak róluk.
1 teszt készülék legalább 1 hónapig van nálam, mire véleményt alkotok róla.
Ez alatt az idő alatt rengeteg filmet és sorozatot megnezek rajta, megy rajta jó sok tv adás és játék is.
Konkrétan ebbe a tvbe több mint 200 órát beletettem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ricsip #73110 üzenetére
Köszönöm szépen az észrevételt.
Természetesen nem fizetett tartalomrol van szó.
Semmi bevételem nincs ebből csak jó sok kiadásom :)
Illetve fizetett tesztet nem is vállalok. A csatornám célja a készülékek valódi tudásának bemutatása, ezért is osztom meg kendőzetlenül a mérési eredményeket.Lehet, hogy úgy jött le a videóból, hogy ez az első oled amit láttam, persze nem így van, viszont akik nézik a videot nem biztos hogy láttak oledet illetve tudják, hogy mi az előnye, ezért tűnhet olyannak mintha rácsodalkoztam volna, de csak ki akartam emelni, hogy miért is jó.
Tényleg így gondolom, hogy jelenleg a legjobb a piacon.
Munkámból kifolyólag rengeteg tvvel találkozom és kalibrálom őket. Ár érték arányban az oledek közül a legjobb.
Pl véleményem szerint egy sony A90J semmivel sem tud többet, hiába kerül jóval többe.Most vettem észre, hogy az internet sebesség mérése kimaradt a videóból, pedig az anyagot felvettem hozzá :(
-
ricsip
addikt
válasz
Vhiktor #73103 üzenetére
Jó videó lett, főleg mivel a game és PC módokat is kivesézted. A kalibrálós rész a laikusoknak kínaiul hangzik, de aki érti miről beszélsz annak biztos hasznos. Sok munka van benne, az látszik.
Egy dolog ami nekem zavaró volt: nagyon sales-esre sikeredett az eleje és a vége is. Ha hasonlítani akarnám, kb. mint egy autókereskedésben, ahol az ember minden áron rám akarja tukmálni a portékáját. Így ilyenkor nekem mindig megkondul a vészharang h. egy bújtatott fizetett reklámot néztem végig.
Mivel nincs ott összehasonlításként a kategória többi szereplője, illetve olyan az egész hangulata a videó végének, mintha most látnál oledet először és gyermekien rácsodálkozol a demó videók milyen faszán néznek ki rajta (a demó videók minden tv-n faszán néznek ki, mert így lettek elkészítve). Így itt 1 kicsit csökkent a hihetősége a videónak. Hiszen valószínüleg a sony, panasonic, philips hasonló kategóriás oled tv-jein is pont ugyanilyen jól néznek ki a harsányszínű gigakontrasztos demóvideók. Ergó eltúlzottnak érzem ezt az azonnali ezalegszuperebb pozicionálást. Mivel ezzel foglalkozol, nyilván nem most láttál oled tv-t először, de akkor tényleg ennyire kiemelkedik a mezőnyből a C1?A 2021es magic remote-ról lespórolták a dedikált playback control gombokat, h. pl. a Rakuten nevű számomra sosem használt sztrímingszolgáltató dedikált gombja legyen helyette. Cserébe lehet kalimpálni a légegérrel a lejátszóban, ha szüneteltetni akarom a videót.
Mondom ezeket úgy h. nálam is C1 van itthon, mielőtt vki le szamszung-sony-philips-bérencezne.
A webos reklámok pl. gusztustalanul tolakodók, elég sok is van belőlük a dashboard-on. Az időjárás appot még embert nem láttam a bolygón aki csettintett volna rá h. igen b+ ez kellett nekem!
Vezetékes 100-as LANon a 4K DV remuxok szaggatnak, mert 100mbit fölé megy a pillanatnyi bitrate és gyenge a beépített lejátszó pufferelése, amelyik film mérete nagyobb mint 35gigabájt/óra, ott mind jelentkezik ez a pufferelés. Ez a 100mbit-es LAN nem egyedül az LG sara, az összes tv gyártó egyformán sáros ebben, de ezt akkor is érdemes megemlíteni.Szóval jó TV, tényleg sok oksságot tud, de valószínűleg van annyi hátránya, mint amennyi másféle előnye meg a többi konkurrensének is lenne.
Félre ne értsd, jó videó lett, még több hasonlót!
-
-
belan
addikt
válasz
Daryl Dixon #73104 üzenetére
Zolibá ne siess azért annyira meg vár a videó .😂
-
-
Vhiktor
Topikgazda
Végre felkerült a teszt videóm az LG C1-ről a YouTube csatornámra. Fogadjátok szeretettel:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Battlefield 6
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest