Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ki írta , hogy sz@r?! Az 55-ös ag8 most : 250eFt , ez qrva jó vétel.( LCD tévéjük a csúcs , simán lenyomja a Samut , ez így igaz)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tobias88888
üzenetére
A lehető legrosszabb ötlet alkalmazni a beállitásaikat, mert mindegyik tesztjükben pc monitorkent tesztelik a tvket.
Tehát sokkal rosszabb lesz mint a helyes gyári képmód. -
válasz
tobias88888
üzenetére
774 nitet mértek a PH teszten.
-
kiske13
tag
A c1 távkapcs elem fedele, egyfolytában mozog/kattog a kezemben.
Csak én vagyok ilyen dilinger?!
Borzasztóan zavar. -
tobias88888
őstag
Az 55"os 806os most lett tesztelve és van írva ideális képbeállítás. A kb 30 órás tévémnél érdemes ugyanezt beállítanom, vagy panel és panel között is hatalmas különbség lehet?
-
salapp
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Igen, ez az, kétféle gyártó és más skála. Viszont mi most a tévézős Sony W809C-ről váltottunk az A8-ra, a környezeti fények és felhasználói szokás azonos. És így is elég a 20-as brightness, fekete fényerőszint 48-49.
Más, kérdés: a Philips 706/806 tartalmaz color banding-re? Sony-n tetszik, hogy ezt is lehet finomhangolni.
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Jó vicc volt. Még jó, hogy rádobsz húszat és van Philips.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Honnan tudod, hogy sz.r?
Csúcs lcd-jük elvileg pariban van a csúcs Samuval, sőt. -
Jorgi Kormi
senior tag
Tessék , tessék itt a jó árú 65-ös oled :[link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Elvileg igen. Voltak tesztelők, akik valami 100 nittel többet mértek a 806 esetében, de ilyen info hivatalos leírásokban nincs.
-
titanium_100
tag
Philips 706 és 806 között csak az ambilight és a távirányitó a különbség?
-
BossBoss
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
A következő tesztemhez választhatok a következő Samsung tv-k közül. Melyikre lenne a legnagyobb érdeklődés?
QN95B
QN85B
QN800B
QN900B -
tobias88888
őstag
-
junior19
senior tag
válasz
salapp
üzenetére
Pont megegyezik. Sonynál a Fényerő, a panel fényerejét jelenti, amit az Lg Oledfénynek nevezz. Tehát a funkció megegyezik, csak az elnevezés más.
Illetve a vezérlés is más, így más gyártók értékeit felesleges összehasonlítani. Meg a Sony ezt 0-50 között engedi változtatni, az Lg pedig 0-100 között.
Egyébként a Sonydnál az a 20-as Fényerő érték olyan 120-130 nits csúcsfénysűrűséget produkál, ha a kontraszt gyári értéken van a megfelelő beállításokkal. Ezt az értéket az LG-k általában 35 Oledfény értéken produkálják.
Te palzma után váltottál Oledre, így természetesen neked ez az érték megfelelő, még nagyobb is, mint amit a plazmánál megszoktál. De ha a fórumtársak lcd-ről váltottak, s ott megszokták a magas csúcsfénysűrűség érték használatát, akkor egy helyesen beállított Oled persze sötétnek fog hatni. -
salapp
addikt
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Tuti más beállításról beszélünk. Én Sony A8/A80J tévéknél a 'fényerő/brightness' beállítást mondom, hogy 20-on felhúzott redőnyökkel sem sötét. Szerintem ez más, mint más tévék esetében az OLED fény paraméter. Mondjuk én SDR forrásokhoz használom így, értelemszerűen HDR-nél nem lenne jó.
-
BossBoss
őstag
Sikerült megrendelnem egy 65" 706 Philips-et MM online 476999 Ft-ért . Ma már el sem érhető a termék lapja. LEhet utolsók egyikét sikerült elcsípnem. Sokat bújtam itt a fórumot, rágódtam 706 és 806 között, de a plusz ledsor és a távi nem győzőtt meg. 806 540 ezer lett volna. Remélem nem okoz majd csalódást. Lehet jövök majd kérdéssel
. -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100
üzenetére
Pana JZ1500 és felette, alatta szerintem nem érdemes nézelődni, esetleg JZ980, de attól a C1 jobb.
JZ1500 már valamivel a C1 felett van. -
Pro Koryak
addikt
válasz
salapp
üzenetére
"A Pana (Pio kiszállása után) mindig is a legdrágábban adta a plazmáit is"
Mivel a Pio kiszállása után ők gyártották a legjobbat, nem véletlenül.
A Pioneer is míg gyártotta őket, csillagászati áron adta, mivel akkor ők voltak ebben a legjobbak.
Pana + Pio utolsó szériái még most is kiváló képet tudnak.
Szép lett volna, ha pl. az LG a szutyok plazmáit hasonlóan árazta volna.
Jók ezek a mostani MM-es oled árak, mivel már törvény van rá, a köv. akciónál már ebből az árból kell engedniük.
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
2019-es Pana GZ950-ről tudok nyilatkozni. Kiváló készülék. Azonban a 2020-as A8 és a 2021-es A80J is jobban tetszik nekem (mindkettőt kicsit állítgatni kellett a jó képhez, a Panát szinte semmit). Ami az emlitett Philips 706/806 típusokkal árban viszonylagos közelségben lenne, az a HZ980, ami nagyon belépő Pana, nem lenne értelme azt választani, az 1500-as modell meg már megint ugrik árban.
A Pana (Pio kiszállása után) mindig is a legdrágábban adta a plazmáit is, az OLED-eknél sincs ez másképpen. Szűk réteg fizeti meg ezt. Persze ettől még szuper készülékek, de hogyan ajánlgassuk, ha 65-ös Philips készüléket kapsz tizesekkel 500ezer alatt?MM akció: Sony 55A8 345ezer
-
titanium_100
tag
Szegény Pana... senki sem ajánlotta
Akkor valóban C1/806 közül kell választanom.
-
salapp
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Te látsz többfélét és nagyon adok a véleményedre képminőség tekintetében.
Azért vannak egyéni preferenciák is. Pl. DTS támogatás nélkül készüléket én nem vennék, ezért (is) azonnal kihullik nálam egy C1. Meg én pl. semmilyen gamer-képességet nem használok ki, sokkal többet nyomott a latban az acoustic surface audio, a már ismert mozgásmegjelenítés és Astra műholdas képminőség és használhatóság, az elsőre teljesen hibátlan panel esélye (ami most már családilag kettőből kettő, így pipa) és az 5 évre kiterjeszthető gyártói garancia.
Ezzel együtt majdnem 55OLED806 lett belőle, csak fiamtól vettük át az 55A8-at, mert ő meg beújított egy 65A80J-t.
Ha első OLED-et keresnék, és számítana az ár (keveseknek nem), akkor azért vannak különbségek:
Philips 55OLED806 (kifutó) 360ezer vs. Sony 55A80J (kifutó) 430ezer
Philips 65OLED806 (kifutó) 530ezer vs. Sony 65A80J (kifutó) 630ezer
(Panákat nem is nézve...) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100
üzenetére
Nem közelíti meg egy oled fekete szintjét még távolról sem, csak akkor ha ki van kapcsolva a panel, de amint van rajta bármiféle taralom a feketén kívül akkor már drasztikusan megemelkedik a feketeszint.
Sonynál ma már csak a nevet fizeted meg, konkrét példa, hogy egy A90J semmivel sem nyújt többet mint egy LG C1, sőt......
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
A márkanevet kell megfizetni? Röviden: Igen. Vagy inkább részben.
A korábbi években a TP Vision/Philips nagyon szépen beleállt az OLED tévékbe és prémium kivitelű készülékeket tett le az asztalra, (folyamatosan rémes, nyolcvanasévek szökevény, hátborzongató gombkiosztású távirányítókkal - távokban a nagy többség szerint az LG a legjobb). Viszont a közvélekedés, tesztek alapján a Panasonic és a Sony algoritmusai azért pl. televízió nézésre jobb felkonvertálást illetve a Sony esetében a legjobban finomhangolható mozgásmegjelenítést nyújtottak. (Most már van itthon 65A80J is, és az is kiváló fentiek tekintetében).
A 2021-es év volt az első, ahol a Philips tévék elfogadható nyitó és kitűnő kifutó európai árak mellett nagyon sokat adtak. (Nagyjából) teljes aktuális video- és audioformátum támogatást, gamereknek tetsző funkciókat out of the box vagy frissítéssel, elég jó saját 2.1-es hangrendszert és még tetejébe Ambilight világítást is. Szerintem fantasztikus ár/teljesítmény arányú lett az 55/65" átlóval érkező 706 és 806. 2021-ben már ezekben is benne van a Philips szép számmal kínált beégés-védő megoldásain túl a statikus elemek (logók, HUD-ok, stb.) beállíthatóan agresszív halványítása.
Ha valaki nem ragaszkodik az LG-hez, mint "gamer"-tévéhez, akkor szerintem a legjobb ár-érték arány biztos tudatában vehet 2021-es szériás Philips OLED-et most kifutó áron.
Panasonic és Sony OLED-ből 2020-21-ben inkább a márka fanatikusok, illetve a "mindig-a-legjobbat" keresők vásároltak. A több százezres árkülönbözet azonos méretek esetében aligha igazolható arányosan jobb képminőséggel. (2023-tól ez akár változhat is, amennyiben az infláció nem eszi meg a 2022-es olcsóbb 7-es szériás Sony OLED-ek kifutási áresését). -
titanium_100
tag
Igazából azt olvastam és pl áruházban úgy is tűnk, hogy a neoqled feketéje már eléggé megközelíti az oledet. Igaz sötét szobában nem lehet megnézni egy áruházban :) De nyilván igazatok van. Ha oledről van szó, mindenki LG c1, még néha Philips 806-ot emleget. Gondolom ár/ érték arány miatt. De pl a sony-król mi a véleményettek? Abból 5-700k körül, 65"-méretben melyiket ajánlanátok? Vagy más márka is érdekel.....Panasonicnak nem tudom mennyire jó a támogatása, lehet-e azt választani hosszú távra?
De ha semmivel nem jobbak az említett márkák már elfogadható minőségű típusai, akkor csak a márkanevet kell megfizetni + 200.000-ért C1, 806-hoz képest?? 
-
Kobe
veterán
Sracok LG C1en nem kene gyarilag disney+ appnak lennie?
Szeretnek elofizetni de a taviranyiton a dedikalt disney gomb a bongeszot nyitja meg, az applikaciok kozott meg 0 talalat van ra.... Ez komoly lenne h csak bongeszos verzio van? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100
üzenetére
Én biztosan nem választanám oled helyett. Brutális blooming, töredéke a kontrasztja és a fekete szintje mint egy olednek. Előnye a 8k és a nagy fényerő.
-
válasz
titanium_100
üzenetére
-
válasz
titanium_100
üzenetére
Nekem is volt 3 hónapig QN90A,de nem akartalak lelombozni,de akkor leirom, így 1 hónap Oled használat utan,SOHA többé LCD és Samsung legalábbis tévében, a Fold3-at imádom 😉
-
válasz
titanium_100
üzenetére
Senki sem fog keresztre feszíteni, de ha annyira jónak érzed és jó árban van szerinted, akkor miért nem veszed meg
Teljesen felesleges ez ide...plusz miért nem a Samu topikban teszed be ezt, ott talán többen tudnak érdemben nyilatkozni, mivel itt a legtöbb embernek oled van értelem szerűen
-
titanium_100
tag
Ti mit szóltok ehhez a tévéhez?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/qe65qn700atx-p689797893/
Mielőtt keresztre feszít mindenki, hogy nem oled: azért az a neoqled se olyan rossz és ugye a 8K..... ja és már fél áron van, pedig csak egy éve jelent meg.... hmmmm? -
lagunary
újonc
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni, hogy mi a különbség a két model között? (az internet sem tudja pontosan
)
LG OLED55C11 vs OLED55C12.Köszönöm.
-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
csak az a menürendszer ne lenne . . .
-
Jorgi Kormi
senior tag
Beestem körülnézni a M.M-ba most este és láss csodát : oled tyelevízor 55'-ös Hisense ag8 270eFt-ért szinte ingyé van .
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ricsip
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Nem így működik az audio kódek dekódolása.
Egy konténerben (pl. MKV) a videó stream mellett lehet több audió stream is egymás mellett. Tipikusan nyelvenként van külön audió stream, pl. Stream1 Angol, Stream2 Magyar stb.
Ki tudod a lejátszóban választani, hogy melyik audio stream-at akarod hallgatni a film alatt. Alapesetben a TV lejátszója az 1. audio stream-et fogja kiválasztani, és automatikusan azt próbálja meg lejátszani. A C1 esetében ha az pont DTS kódekkel lett elkészítve, akkor dob rá 1 hibát (ismeretlen audió formátum), és azonnal ugrik a következő audió stream-re (már ha van következő audió stream az MKV-ben; ha nincs akkor így jártál, nem lesz hang a filmen).Ha a következő audió stream mondjuk Dolby kóodekkel készült, akkor azt kezdi el vidáman játszani, mert a Dolby kódek benne van a C1 szoftverében.
De ha egy audió stream DTS kódeket használ, az a C1-nek olyan mintha kínaiul beszélnének hozzá. Nem érti, nem tanulta, nem tud vele mit kezdeni. Így mindenféle átkódolás, meg sztereó-ra butítás vagy "passthrough" és egyéb más laikus ötletek mind nem működnek. Semennyire. A C1-nek a DTS tiltott pálya, 1 pillanatig nem foglalkozik vele.
ha viszont egy külső lejátszó van a TV-re kötve, és a külső lejátszó ismeri a DTS-t, meg a Dolby-t, meg a PCM-et is, akkor abban általában lehetőség van a sokcsatornás DTS-t mondjuk PCM-re átkódolni. A PCM bemenetet a C1 teljesen jól felismeri, és képes meg is szólaltatni.
De ilyenkor a külső lejátszó dolga hogy a C1-et olyan audió formátummal etesse meg, amit a C1 képes lekezelni. -
Blaise
veterán
Sziasztok!
LG OLED65C11LB és LG OLED65C12LA között mi a különbség?
C1 és G1 között van számottevő különbség?Köszi!
-
salapp
addikt
A 65A80J mellé csomagoltak egy 10A és egy 16A tápkábelt is. Van jelentősége, melyikkel kötjük be? Nálunk 3x32A van, azt tudom.
-
zozek
tag
Köszönöm mindenkinek,akkor nyugodtan játszok
TV-t meg nagyon ritkán nézünk hosszú ideig,csak az F1. -
válasz
SZKEBE75
üzenetére
Maga a tévé nem képes dts hangfájlok átadàsára, tehát ha a média lejátszód képes rá ,akkor a hang onnan fog menni az erősítőbe, a képet pedig a tévé szolgáltatja, ennyire egyszerű 👍
De, hogy teljesen világos legyen, ahhoz, hogy dts hangot kicsikarj, mindenképpen kell egy külső eszköz ami támogatja ezt, magából a tévéből (LG,Samu) nem fognak ilyen hangfájlok kijönni, mivel nincsenek benne nem támogatott
-
SZKEBE75
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
De ha egy Külső médialejátszót kötök rá eARC-on keresztűl képes DTS-t átadni erősítőnek vagy sounbarnak?Mármint a sony és philipsen kívűl?Mi van akkor ha pl. C1-en a netflixen indítok egy filmet amihez az eredeti hang dts? Nincs hang, valami nekem ezen nem kerek,így értékesíthetetlenek lennênek ezek a készülékek.
Világosítsatok már fel pls.
-
Vhiktor
Topikgazda
A beégésről az én teóriám:
Szerintem SDR tartalmakkal szokták beégetni a tulajok a tv-iket, mégpedig, úgy, hogy SDR tartalmak esetén is feeteszik MAX-ra vagy max közeli állapotba a fényerőt. HDR esetében ez nem baj, mert HDR esetében kőbe van vésve, hogy adott stimulus szint mellett hány nitnek kell lennie a fényerőnek. Pl.: 50% fehér esetében 94 nitnek.Ha SDR-ben fel van tolva a fényerő akkor 50% fehér-nek a fényereje lehet akár 150 nit is, ezáltal jóval világosabb képet kapunk mint HDR esetében,. Főleg, úgy, hogy HDR esetében az 50% fehér a diffuse white, felette lényegében a HDR hatások vannak.
Most teljesen hasraütésszerű számok jönnek, de egy HDR filmnek az átlagos jelentét ha vesszük, olyat ahol nincs sok HDR hatás, akkor monjduk azt hogy a képernyő teljes területére számítva az átlag fényerő mondjuk 50 nit, addig SDR esetében maxra tolt fényerő esetében ez lehet akár a többszöröse is.
HDR-nél egy egy csúcsfény rövid ideg van a képen, nem fog beéégsét okozni,
Maxra tolt fényerő mellet SDR esetében meg akár percekig, logó esetében meg órákig. Mondjuk egy M2 logó ilyen beállítások mellet legyen kb 500 nit.Ezért is van, az, hogy egy adott filmnek a HDR változata sötétebb mint az SDR.
-
salapp
addikt
Eleve az élénkebb sárga, piros és zöld színekre érzékenyebb ez a panel típus, úgy tudom, de szerintem egy 3Sat piros csatornalogó vagy valami hasonló előbb okozna visszamaradást, ha minden nap menne pár órát. De a 806-on eleve sokféle beégés védelem van, és már intelligens dimming is, szerintem ezekkel már nehezen lehet átlagos használat mellett belesütni valamit.
-
Vhiktor
Topikgazda
Új teszt a csatornámon:
Xiaomi Mi Desktop 27 monitor -
zozek
tag
Sziasztok,
2 hete van egy philips 806-om. A képet beállítottam hasonlóan az itt talált philips hozzászólások szerint. Az oled kontrasztot SDR-nél 35-re, HDR-nél 80-ra.Viszont nem tudom hogy a játék módnál is levegyem 100-ról?Ps5 és XSX van rákötve.
Amúgy minden este mikor hazamegyek rácsodálkozok hogy milyen baromi jó képe van és hogy mennyi féle árnyalata van a feketének,nagyon tetszik
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
A DTS-t már csak a Sony és a Philips támogatja.
Amelyik TV nem támogatja a DTS-t, annál a belső lejátszó csak a többi hangsávot játssza le, magyar DTS hangsáv elvétve van. -
ricsip
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
amúgy ha nem támogatja a tv és el akarom indítani akkor mi van? nem lesz hang?
Pontosan. Pl. LG kiírja h. ismeretlen hangformátum, és kihagyja.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100
üzenetére
Igen a JZ1500 sokkal jobb.
-
titanium_100
tag
Üdv ismét,
Mit gondoltok a Panasonic TX-65JZ980E típusról? (1500 sokkal jobb?)
Valamint mely oled tv-k kezelik a DTS-t? erről nem találtam anyagot és hallottam hogy nagyon sok tv nem támogatja... :/
(amúgy ha nem támogatja a tv és el akarom indítani akkor mi van? nem lesz hang?
-
Vhiktor
Topikgazda
Valaki nemrég kerdezte mennyi a CX fenyerje.
Kalibraltan HDR esetében 736 nit lett. -
alaves
addikt
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Elméletileg a kevésbé használt pixelek működését kellene visszavenni, hozzáigazítva a többi jobban használt pixelhez. Ha csak a használatban lévő pixeleket 'srófolja' feljebb, akkor már nem biztos, hogy sikerül a kiegyenlítés. A vezérlésben remélhetőleg mindkét irány engedélyezett.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
A pixeltisztítás pontosan mit csinál? Úgy képzeltem ezt, hogy ezek a funkciók inkább azokon a pixeleken segítenek, amik használva vannak, de "abnormálisan". Itt viszont nem használt pixelek vannak.
Kisebb TV-ken én is bele szoktam nagyítani a 21:9-be, de 55 colnál számomra a normál használat része, hogy a filmeket úgy nézem, ahogy készítették.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Speciel én kicseréltem egy 90 fokosra /pc tápkábel/ mivel szekrény mőgött van a dugalj.