Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz hakos1987 #72396 üzenetére
értelmes futár minden címre odatelefonál, hogy 5 perc és érkezek
mert ugye van 100címe mondjuk ha mindenhol várni kel 2 percet míg kijön az ügyfél a fél napja várakozással telik
De ha nem lett megadva, hogy előtte 30perccel 1 órával hívni ugyan honnan tudná, hogy nem vagy otthon de ha megadtad akkor is kérdés eljut-e hozzá az infó a kereskedőtől...."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz Pro Koryak #72369 üzenetére
Számomra nem ilyen egyértelmű a külső lejátszó előnye, képminőségben pedig kétséges, de biztos lejátszója válogatja. Az SDMC DV8519B Amlogic S905X2 Soc-al szerelt Telekom-os androidTv-s smartbox VLC-vel vagy Just Player-el is kevésbé jó képet ad, mint a C1 belső lejátszója. Kb. olyan, mint kábelTV+CI kártya vs. IPTV (ez a rosszabb).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Scarletiel
senior tag
válasz hakos1987 #72396 üzenetére
Már nem emlékszem, de tőlük általában szoktam kapni értesítőt.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
hakos1987
őstag
válasz Scarletiel #72395 üzenetére
Ez lett volna a másik tippem. Tőlük kaptál bármilyen értesítést? Otthonra kértem a csomagot, bár szerencsére nem dolgozok messze, azért csak nem akkor hív, ha már ott van...
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Scarletiel
senior tag
válasz hakos1987 #72394 üzenetére
Nekem a 65 colos emag-os vásárlásom a magyar posta hozta ki kis kamionnal. Rendesen meglepődtem mikor arról leadta a csávó
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
hakos1987
őstag
arról van valakinek infója, hogy emag-ról rendelt és emag által forgalmazott TV-t 129 cm képátló fellett melyik futárszolgálat szállítja ki?
Elvileg holnap jön, de előzetes értesítést nem kaptam róla. Ha HDT, akkor jó eséllyel nem is fogok...[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
alaves
addikt
válasz ImACeltic #72386 üzenetére
PC-re (vagy pl. NAS-ra) telepíthető médiaszerver szoftver, a TV DLNA-ján wi-fi-n keresztül csatlakoznak egymáshoz és a média fájlok láthatóvá válnak a TV számára. Serviio 2.1 nagyon jó (pl. 'magtár'-ból), de vannak ingyenesek is pl. Universal Media Server.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ImACeltic
őstag
válasz #72042496 #72387 üzenetére
Teljesítmény igény alatt mit értesz, minek a teljesítménye kell?
Közben megnéztem a nem túl nagy blu ray gyűjteményemet és a Sötét Lovag Trilógiával lehet bajba leszek a C1-el mert ott nincs atmos sáv, mint a Zack Snyder Trilogy-nál és a Mátrix Trilógiánál, viszont van Dolby Digital, ami nem tudom, hogy a DTS családba tartozik-e vagy egy teljesen más hangsáv.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
törölt tag
válasz ImACeltic #72383 üzenetére
A Plex kliensek mögött fut egy szerver is (nálam egy Synology NAS a helyi hálón), ezzel a Plex képes átkódolni a kijelző által nem támogatott hangsávot egy támogatottra. Nem tudom, hogy a HD sávokból mit csinál, talán tévétől is függ, de ennek van egy teljesítményigénye és minőségromlás is lesz. De legalább szólni fog.
Videót is képes átkódolni, de ahhoz adott esetben tényleg kell a hardveres gyorsítás (fizetős Plex Pass és megfelelő gép) vagy bivaly szerver.
Itteni Plex topik.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz ImACeltic #72383 üzenetére
DTS-re másik megoldás saját média szerverrel: DLNA - serviio: 'Átkódolás: be'
(Így nem kell még a Plex szervert sem bevonni)[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Pro Koryak #72381 üzenetére
Úgy lesz, köszönöm!
-
Pro Koryak
addikt
válasz Scarletiel #72380 üzenetére
Amikor aktuális lesz a vétel, figyelni kell a boltokat, mert lehet nem is hirdetik, de akciós áron lesz valahol.
-
Scarletiel
senior tag
válasz Pro Koryak #72379 üzenetére
Á értem. Pedig pont jól jönne ki, mert van még egy futó hitelem ami pont szeptemberben lenne vissza törlesztve és akkor jobb szívvel vállalnék be egy 0%thm részletfizetést.
-
Pro Koryak
addikt
válasz Matt89 #72371 üzenetére
Használtan egy értelmes 5.1-et ~200e-ből kihozol ami körberöhögi a soundbart.
Mitől lenne jobb a tv belső lejátszója DV esetén, mint egy minőségi dedikált lejátszó
Kizárólag DTS hangsávval én eddig még csak koncerteknél találkoztam, filmnél mindig volt másik hangsáv is.#72372 Scarletiel +#72371 Matt89
Nem biztos, mert ilyenkor nem csökkentik az árát jelentősen, mivel így nem lesz belőle idén kifutó modell. Így volt anno az AG9 szériával is, 2 évig elég jól tartotta az árát, csak utána akciózták, amikor kijött a köv. széria.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz madkiller #72375 üzenetére
Ez érinti a DTS-HD Master Audiót és DTS:X-et is. Ezek elég fejlett formátumok, és van, amikor a fapad hangsávok mellett ilyen van csak a lemezen. Ez nem kifejezetten a DV-filmekre vonatkozik, hanem a filmekre általában.
De tévén futó lejátszóval Dolby TrueHD se lesz, szóval....
Nekem egyrészt azért tetszik a Sony, mert a tévére köthetném a médialejátszót és eARC-on megkapná az erősítő a hangsávot. Így nem lenne kérdés, hogy az erősítő miatt van-e a szaggatás, amit az előbb írtam. Olyan se lenne, hogy a tévé fölkelti az erőítőt, az erősítő pedig egy olyan eszközt, amit tökre nem akarok használni, és válthatok vissza egy másikra.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Ha te már olyan tartalmát nézel ami DVbe van kódolva ott már nem lesz gondod a dts-el, mert már más fejlettebb szabványban kódolva is ott lesz a hang. Dts hiánya 2000es évekbeli filmeknél lesz problémás, mert ott előfordul, hogy csak dtsben van kódolva a hang. Azt plexel lehet megoldani külső médialejátszó alkalmazása nélkül.
-
törölt tag
Nekem egy Shield TV-m van, és az LG C8 sokkal jobban kezeli a DV sorozatokat. Pontosabban a tévén megy normálisan a lejátszás, a Shieldről meg akad mint a franc. Mindkettőn Plexet használok, és azt hozzá kell tennem, hogy a tévén ez lassú.
A csapda az, hogy a HD hangokat viszont nem kezelik a tévék. Sorozatokon ilyen nincs, de filmeken már igen. Ha a HD hangokat bármi miatt meg akarod tartani, akkor a filmekhez külső lejátszóra lesz szükség.
Azt nem néztem, hogy milyen a lejátszás a Shieldről, ha közvetlenül a tévére kötöm. A hang miatt az erősítőn keresztül megy a jel, de az erősítő a videóba elvileg nem nyúl bele. Gyakorlatilag meg nem zárom ki, hogy az cseszi el.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz ImACeltic #72366 üzenetére
1. Nehezményezik, hogy megszűnt a 120 Hz-es BFI, mert játékoknál többen használták. (Egyébként ugye C1-en PC ikon-módban érthetően nincs az interpolációs mozgásjavításra lehetőség. Aki igényli BFI-vel lehet mozgásjavítást állítani, de C2-n már csak 60 Hz-ig.)
2. Felfedeztek egy 'bug'-ot, hogy ha régi 4:3 képarányú játékoknál átállítják a TV képarányát 4:3-ra, akkor az input lag 40 ms-ra megy fel és ez beakad. Gyári visszaállítással lehet megszüntetni a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
"az nagyon jó hír, ha idén marad az A90J, mert akkor őszre tuti lesz még jobb áron, köszi!"
Ősszel jobb áron mennek a tv-k mint most? Mert annyira nem égetően sürgős a váltás és akkor már én is akkor venném.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Matt89
junior tag
Sok fórumon ki van tárgyalva, hogy sok esetben /ilyen értékű tvnél főleg/ jobb a belső beépített médialejátszó dolby vision-re pl. (ha mégsem, esetleg cáfoljátok) Nézőpont kérdése, de ha ez így van, akkor szeretném kihozni DV témában a legjobbat, és az nem a külső médialejátszós út, hanem mp4/ts közvetlen a tv-re, és itt jön be, hogy a dts-t tartalmazó file-t nem viszi az LG.
Külső hang eszközre Sony vagy JBL atmos soundbar lesz (arra azért nem szánnék többet a TV áránál...itt még nem döntöttem, de ha a dts leakad már a lejátszásnál, akkor nem ez oldja meg, hanem valóban a mediabox).
@Vhiktor, köszi! Tiszta sor. Még talán az op rendszer, amit sokszor felhoznak máshol a Sony mellett.
@Balika911, az nagyon jó hír, ha idén marad az A90J, mert akkor őszre tuti lesz még jobb áron, köszi![ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
Ők főleg a videójátékok technikai hátterével foglalkoznak.
-
Pro Koryak
addikt
válasz Matt89 #72361 üzenetére
Már bocs, de aki ilyen értékű tévét vesz, miért egy 30-40e ft-os dedikált médialejátszón fillérb.szakodik(használtan 1-2éves komolyabb gépeket kapsz ennyiért). Sőt, ehhez már egy értelmes 5.1 hangrendszer is dukálna(használtan ez is szinte fillérekből megvan), főleg az új, nagyobb nappaliba.
#72364 ImACeltic
Nem ismerem őket, de így a videó alapján nem nézek ki belőlük sokat.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ImACeltic #72364 üzenetére
Nem neztem meg a videót, de az Allm az auto low latenci mode, tehát konzol észlelési esetén alapból átváltozás jatekmodba a tv. A bfi meg a black frame insertion, a mozgast hivatott javítani, de a gyakorlatban csak a baj van vele, szinte semmi előny mellett.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
Én továbbra is kitartok mellett, hogy még az A90j sem jobb semmivel mint egy C1. Mindkét modellből sokkal találkoztam már. De mindkettő kiváló választás.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ImACeltic
őstag
Gondolom van itt is, aki nézi a Digital Foundry videóit. Valaki pár mondatban leírná, hogy John Linneman-nek pontosan mi a problémája az újabb LG OLED típusokkal. Valami ALLM és BFI-ről van szó. Annyira nem jó az angolom, hogy teljesen értsem, hogy mik ezek és mit nem csinál jól az LG.
-
törölt tag
Az A90J marad az idén, nincs 2022-es utóda. Szerintem egy kiváló választás, nekem személy szerint szimpatikusabb is az LG-knél, csak kevésbé lenne megfelelő sajnos. Az LG azért népszerű, mert hozzájuk kötődik a panel amit az itthoni szerviz kb. bemondásra cserél ha úgy jön ki (jó a PR), kedvező a webOS megítélése, illetve a HDMI 2.1/játékos funkciókban az LG a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Matt89
junior tag
Sziasztok,
Új vagyok itt, eddig csak olvasgattam, de most kérdezni/hozzászólni is szeretnék.
(Kb ősszel költözni fogunk, ahol teljesen új nappali miatt elkezdtem jobban nézegetni a TV infókat az utóbbi időben.)
A mostani/idei bes buy oled témához ami nálam is kérdés leginkább, hogy mit tud majd a Sony dobni és a nem qd oled típusok (pl 77-es A80K) milyen áron mennek majd.
Sokszor írtátok az LG-t mint legjobb opció, a Sony-t viszont kevésbé. Viszont nemrég fent feljött a DTS kérdés, és azt ha jól tudom a Sonyk csípőből viszik külső lejátszó és egyebek nélkül. Szinte az összes youtube összehasonlítóban az A90J/A80J veri a G1/C1-et minőségben. Nyilván árban több, de ha máshogy látjátok és van még egyéb érv az LG mellett (az áron kívül), akkor írjatok esetleg, mert kíváncsi vagyok.
Még nem döntöttem véglegesen, mert ősszel veszek majd, de ha most vennék, akkor valószínűleg egy 65-ös A90J-re voksolnék, mert szinte feleződött már az ára 1 év alatt. (és lehet megy még lejjebb)
Szerintetek meddig lesz egyébként a 2021-es modellekből készlet? -
turika86
aktív tag
Ha már itt vagyok, megkérdezném,hogy most mi a best buy oled tv amit ajánlatok?(ár-értêk szempontjából)
"Time is the fire in which we burn"
-
Ren Hoek
veterán
Ja meg a legnagyobb suttyóság, hogy az algoritmus detektálja ha rádobsz egy 10%-os tesztablakot... és akkor tökéletes EOTF görbét produkál, hogy a tesztekben meg a kalibrációnál pontosnak hidd. 9%-nál meg rátolja a szaturációt és a fényerőt. Ez tényleg olyan mint amit a VW csinált a tesztpad meg emissziós botránnyal. Egyik tesztelő se ment utána csak Vincent. Valószínűleg a többiek kaptak egy ingyen TV-t.
Akkor már a 77 C1, ami itt akciós ~$2500 áfával már.(880K HUF)... a 65-ös S95B meg 1,1 millió HUF lenne áfával.). Ennyiből tudnék venni egy frankó bringát is a 77 C1 mellé.
Minimum megvárom a Sony mit hoz ki a QD-OLED-ből az A95K-val. Viszont ha $3600-4000, az is fájdalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz blakey #72314 üzenetére
Nekem is az volt a furcsa ezekben a bullshit tesztekben, hogy miert egy kalibralt LG C2 / A90J TV-vel hasonlitjak ossze a gyari S95B Filmmaker mode-ot? Ez igy nagyon nem fair osszevetes.
Legalabbis en azt hittem, hogy a Filmmaker kozelit a kalibralt allapothoz... tobb "videotesztelo" is ezt allitotta, hogy out-of-box mar kozel van hozza, csak sokkal jobb szinterrel.
Aztan erre csak chip boost. Ami szamomra erthetetlen, hogy miert nem lehet opcionalisan beepiteni. Standard modban mehetne a "leugro piros malna", Filmmakerben meg hozza a speckot. Mindenki nezze ahogy szeretne. -
madkiller
őstag
válasz ImACeltic #72350 üzenetére
DTS hangsáv a gyári lejátszóval nem megy, mert nem fizeti továbbiakban a license díjat az LG. Két megoldás van vagy külső medialejátszó vagy Plex azokban a tartalmakban, amik régi filmek és csak dts hangsáv van rajtuk. Friss vagy pár éves dolgok esetén tökéletes a gyári lejátszó.
-
OPiiPO
veterán
válasz ImACeltic #72350 üzenetére
pár órája linkelték, néha olvasni is érdemes, nemcsak írni
HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ImACeltic
őstag
Átfutottam az összefoglalót és megbökte a szemem, hogy a CX és a C1 sem támogatja a DTS hangsávokat. Azért ez elég gáz. Jött erre valami szoftveres megoldás vagy meglehet ezt oldani másképp? Amellett, hogy nem DTS hangsávot próbál hallgatni az ember.
Valamint érdeklődnék - ha itt erről lehet -, hogy a kb 3 és fél éves, beégés nélküli B8-amat mennyiért tudnám eladni?
-
turika86
aktív tag
Sziasztok!
Lg-s fórumtársaktól kérdezem, nálatok működik az lg content store?
Mert a ma vásárolt új c1 es tv-n semmilyen app nem hajlandó működni mert frissíteni kellene, de mivel a store nem működik így nem jön össze...
Előre is köszönöm"Time is the fire in which we burn"
-
félisten
válasz alaves #72344 üzenetére
Én is kb fél éve szembesültem ezzel a dologgal amikor átmentem a Tarr-hoz és jött a CI kártya hogy azt a milyen szart néztem eddig.
Telekom szerintem agyon tömörít mindent. Sima HD tv adásnál is kategóriákkal szebb lett a kép Tarrnál.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Scarletiel
senior tag
válasz alaves #72343 üzenetére
Igen nálam most a legjobb szerviz kontra ambilight az ami között megy fejben a harc... LG-nél nem szaroznak ha beég a panel cserélik, ha van pixelhiba cserélik. Nem tudom a Philips-nél hogy menne adott esetben ez...
-
alaves
addikt
Nem tudom megszokni ezt a 'szétszűrőzött' androidTV smartboxos Telekomos képet. A kábelTV-s CI kártyás kép sokkal jobb volt OLED-en, pedig a jelerősség 60-85% és a képminőség is 75-90% volt csak.
Ha smartbox a ludas, hogy a túróba lehetne kikapcsolni a zajszűrést és az élesítést (nincs opció, 'secret' vagy 'hidden' menüt nem találtam a neten sem).
Akinek van összehasonlítási alapja és OLED-en nézte mindkét szolgáltatás fajtát, mi a véleménye?Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Scarletiel #72336 üzenetére
Hasonló képet produkálnak, kicsit más képfeldolgozási koncepcióval. A Philips-ekben van DTS és HDR10+ is, viszont jelenleg 4k/120Hz/VRR felezett függőleges (1080p) felbontással. LG: teljes 4k/120Hz/VRR, légegeres táv., Airplay2, legjobb szerviz-háttér. Ha az 'okosságok' alapján nem tudsz dönteni, 'végső megoldásként' boltban megnézni saját, ismert videóanyaggal (táv.-okat elkérni, átállítani filmmaker-be).
-
ImACeltic
őstag
Hello there!
Szeretett B8-am utódját nézegetem már egy ideje, de most, hogy a PS5 kidobta a VRR update-et, így már főleg leváltanám. Lépnék egy kategóriát feljebb, C-t szeretnék venni 55-ös méretben (nagyobb nem is férne el meg az áruk is riaszt), de eddig nem tudtam, hogy érdemes-e megvárnom a C2-őt, vagy jó lesz a C1 is, azonban az elmúlt pár napban főleg a Digital Foundry-tól azt hallom/olvasom, hogy a C2 gaming szempontjából elmarad a C1-től. Én pedig főleg gaming-re használnám streaming, blu ray filmek(szintén PS5-ön), Youtube és Twitch mellett. TV csatorna nagyon minimális fog menni rajta, leginkább sport (Forma 1, UFC, NBA).
Mit tudtok mondani a C1-ről? Ezek alapján jó lesz nekem? A C2 valóban visszalépés?
-
Scarletiel
senior tag
-
törölt tag
válasz Scarletiel #72333 üzenetére
HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás a topik hozzá.
-
Scarletiel
senior tag
válasz alaves #72332 üzenetére
És ez képminőségben jobb mint a Philips 706/806 vagy nagyjából ugyanaz minden ebben az ársávban lévő OLED modell képe, csak az extra feature-ök a differenciák?
-
alaves
addikt
706/806-on optimális mozgásjavítás 'Pure Cinema' vagy 'Film'. Nagyobb interpoláció alkalmazása a Philips-nél és más gyártóknál sem célszerű.
-
Scarletiel
senior tag
Van egy hiba mentes 65 colos Samsung Q82 RAT Qled tv-m jelenleg amit majd váltanék OLED-re. Doboza már nincs meg, de papírjai igen, meg szerintem garancia is van még rá. Viszont olyan verzió is kellene ami gari nélkül van biztos ami tuti.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Scarletiel #72330 üzenetére
Az LG OLED55C1 szokott lenni 400 k alatt (Vodafone - Telekom jelenleg 390 eFt).
-
mohow
tag
válasz Scarletiel #72330 üzenetére
Mit szeretnél beárazni? Én csak a retro beárazósat ismerem...
[ Szerkesztve ]
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
Scarletiel
senior tag
Még abban tudtok nekem segíteni, hogy egy beárazós topicba elnavigáltok?
#alaves
Köszi a segítséget! Esetleg 400k-ig van olyan OLED modell 55 col-ban ami jobb mint a 706/806? Más márkából természetesen.
-
mohow
tag
válasz alaves #72328 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen beállítások mellett működik jól a mozgás javítás?
Egy 706-ot vásároltam nemrég.A mozgás javítás funkciókkal filmek, sorozatok esetén nekem csak a kikapcsolás vagy a film mód működik, más beállítás mellett rettenetes a szappanopera hatás. A kettő használható mellett meg amikor világos tartalom mozog a képernyőn, “akkor ugrálás” tapasztalható.
Egy-egy YouTube videó (pl foci összeállítás) meg több beállítás mellett is “szellemképes”. Ekkor minden maxra húzott mozgásjavitas segít néhol, de valahogy nem igazi."Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
alaves
addikt
válasz Scarletiel #72312 üzenetére
A 806-os HDR10/HDR10+/DV csúcsfényei ~100-150 nit-el nagyobbak. Fényerőben kb. úgy kell elképzelni, mint a B1 vs C1-et. Viszont az azonos vagy majdnem azonos hardver miatt pl. a 706 és 806 mozgásjavításban kb. ugyanaz, vagyis perfekt.
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #72311 üzenetére
Szakszerű magyarázat, mint ahogy azt már megszoktuk Tőled.
Gyakorlatilag két különböző gyártó TV-je nem kalibrálható teljesen egyformára, csak amennyire a képfeldolgozó algoritmus engedi. Pl. a kontraszt vágás hiánya miatt a Philips-et sem lehet mondjuk LG-sre kalibrálni. Nem gondolnám, hogy a Samsung képfeldolgozói 'boost'-ját el lehetne tüntetni.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
mohow
tag
válasz OPiiPO #72313 üzenetére
Szia!
Mit jelent a minőségibb távirányító?
Egyébként a 706-hoz hozza lehet pattintani a 806 távirányítóját? Mármint ha külön be lehet szerezni."Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
Scarletiel
senior tag
válasz ClioRS #72319 üzenetére
Végül úgy döntöttem, hogy nem lesz monitornak OLED TV kis méretben, inkább a Q82 RAT-ot cserélném le a szobában egy 706-os vagy 806-os Philips-re. Mivel játszani úgy is ülve szoktam az ágyon is így simán előre tudok ülni annyit, hogy akár 1 méter közelről tudjam nézni így az 55-ös méret is jó lesz. 65 lenne az igazi, hivatalosan még az is kicsi lenne a 4x4-es szobába, de előző lakásban 5 méterről néztem az 49 colos tv-t és elvoltam vele. Majd megszokjuk ezt is. A panel tudása jobban zavar a mostaniban mint a méretvesztés az Oled-nél. Amire meg használva lenne az: Konzolos játszadozás, meg Netflix és HBO max meg a párom néz sima HD kábel tv-t.
-
ClioRS
őstag
válasz Scarletiel #72316 üzenetére
Szerintem akkor jó a 4 oldalas Ambilight, ha falon van a tv. Nekem szekrényen van, ezért vettem a 706-ot inkább, plusz így spóroltam is valamennyit. 806-nak amúgy a fényereje nagyobb kicsit, de szerintem ezt csak úgy lehetne észrevenni ha a kettő egymás mellett lenne.
-
Scarletiel
senior tag
válasz blakey #72317 üzenetére
Bocsi úgy értettem, hogy tv állvány használata mellett (vagyis a tv azon lenne).
-
blakey
titán
válasz Scarletiel #72316 üzenetére
Nincs, alul ott a tükröződő kép, szóval a színek megvannak anélkül is.
Illetve TV állvány mellett mennyire működik jól az Ambi? - mit jelent az, hogy mellett? Általában a TV-állványon áll a TV, tehát rajta van, faltól 20-25cm-re jól működik, de elég jól be lehet állítani, hogy jó legyen, vagy kikapcsolod ha nem akarod használni.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Scarletiel
senior tag
válasz OPiiPO #72313 üzenetére
És az alsó ledsornak van gyakorlati értelme ha tv állványon használom és nem felfúrva a falra? Illetve TV állvány mellett mennyire működik jól az Ambi?
-
blakey
titán
válasz Ren Hoek #72303 üzenetére
Az első Samsung QD-OLED videónál az volt a véleményem, hogy "oké, a színek szerintem nem jók, van fényerő, de biztos, hogy az a jó?", aztán később láttam, hogy szinte biztos, hogy nem jó, mert egyáltalán nem olyannak kell lennie és ez a videó meg teljesen biztossá tette, hogy csak szemfényvesztés az egész, nem kell minden esetben világosabbnak lennie az anyagnak. ehhez egy jó elektronika passzolna és akkor talán helyre kerülnének a dolgok. Nem "csalódtam" a Samsungban, hozza a szokásos formáját, jelenleg nem kéne.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
OPiiPO
veterán
válasz Scarletiel #72312 üzenetére
806: 3 helyett 4 oldalas Ambilight + minőségibb távirányító (más különbségről én nem tudok)
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Scarletiel
senior tag
Lenne még egy kérdésem.
Philips 706 és 806-os OLED modell között mi az érdemi különbség? Érdemes a 806-ost választani?Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #72309 üzenetére
HDR vagy Dolby Vision alatt?
Lehet vele próbálkozni (de nem ajánlott tone mappelt képre rákalibrálni a gammát), de ha alapból nagyon el van csúszva a görbe, akkor erősen bele kell nyúlni a 20 vagy több pontos fehéregyensúlyba, de ennek 99%-ban rohadt nagy banding lesz a végeredménye és nézhetetlen lesz a kép. Hiába lesznek szépek a mérési eredmények és grafikonok azok még önmagukban ilyen szinten semmit nem jelentenek. Kivéve ha több 1000 mintával van kimérve, mert ott már a grafikonon is látszódni fog a hiba.
Ha lehet a panel natív szintjén (2.2 gamma mellett) kalibrálni a HDR-t akkor már bíztatóbb a helyzet, de nem minden tv-t lehet ilyen módba állítani. Meg akkor ott a beépített algon is múlik, hogy mennyire lesz pontos utána a kiszámolt EOTF görbe.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #72303 üzenetére
Ugyanaz a véleményem mint Neked és Vincentnek.
Kalibrált módban nem szabad semmiféle mágiának lennie, szabvány szerint kellene megjelenítenie a képet.
Még nem találkoztam ezzel a tv-vel, de hamarosan fogok, mondjuk 1 hónapon belül és akkor tudok róla valós véleményt alkotni.
De az is biztos, hogy a legtöbb felhasználónak jobban fog tetszeni így, mert "szebb" a kép.
-
Ren Hoek
veterán
válasz alaves #72307 üzenetére
Az EOTF görbét mennyire lehet egyáltalán finomhangolni?
Vincent csak egy S alakot tudott csiholni egyelőre. Ahogy látom a dinamikus tone mappingot nem lehet kikapcsolni.Ez esetben A95 valóban jó vétel lehet... ehhez persze tudni kellene a valós előnyét a QD-nek a WOLED-hez képest.
Vincent szerint is jó lehet a Sony.
-
alaves
addikt
válasz blakey #72300 üzenetére
Én megmondtam, a Samsung, QLED képet kíván kicsikarni a QD-OLED-ből 'rendes' feketével.
A Sony-ban szerintem lehet bízni, hogy az A95K korrekt vezérlést kap (mint minden Sony).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Pro Koryak
addikt
válasz Ren Hoek #72305 üzenetére
Már nem azért, de az összes híres-neves önjelölt tesztelő által készített YT összehasonlító videóban a Samu színeinek köze nincs(ebben a videóban is látható) pl. az LG vagy a Sony oled színeihez, amik nagyjából hasonlóak(kalibrálás nélkül is).
Szóval ugyan olyan "túltolt" a képe, mint a Samu qled lcd-nek = az EOTF + Luminance görbe dettó ilyen qlednél is.Mondjuk egy kalibrált Pana HZ/LZ2000-el kellene összevetni, valószínű lesz a vége a Samu szempontjából. Habár a sok nagytudásúnak elég lesz a túltolt kép , aztán rendelik is ész nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Egyébként ha ez így van, akkor lehet jobban megéri a 77 colos C1 2700 dollárért mint a 65 colos S95B 3000 dollárért.
Majd meglátjuk a részletes tesztek mit mutatnak, esetleg a W subpixel problémáinak kiküszöbölése, milyen előnyt ad.. de ezt is jó lenne side by side összevetni.
Mert jelenleg csak azért fizetnénk egy extra talicskányi pénzt, mert a vezérlés rálapátol egy rakás color boostot a magasabb intenzitásokon... ami overall világosabb és szaturáltabb képet eredményez.. de ennek nincs köze az RGB-QD-OLED-hez.
Ez minden csak nem fair összevetés más tesztekben. Ha Vincent kalibrálja és úgy mellérakja a G2-nek, akkor meglátjuk. Addig nekem túlárazott parasztvakítás kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Hát ez így elég nagy parasztvakítás.
Sejtettem amúgy, hogy biztos van rajta valami image processing és azért világosabb meg "élőbb" a kép mint bármelyik WOLED-nek, ami zöldes sötét fosnak tűnik a Samsunghoz képest.
Igen csakhogy a dual layer LCD referenciamonitor is zöldes sötét fosnak tűnik hozzá képest.
Igaza van Vincentnek, Filmmaker módban nem kéne hogy rajta legyen ilyen "boost". Azt kéne megjelenítse, ahogy a készítők fényelték.
Kíváncsi vagyok kalibrálással mit tud belőle kihozni, és sikerül e kihozni belőle a standard EOTF-t. Persze általánosan ez győzni fog, mert aki meglátja "leugranak a színek a TV-ről" az LG-hez képest. Közben meg csak a mikrocsipp csinálja, nem az RGB QD-OLED.
Vhiktor Neked mi a szakvéleményed?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Gorgonka #72284 üzenetére
Sdr játékok esetében (ha még van ilyen) akkor ott figyelj arra, hogy nyerjen 100as oled pixel fenyeron és maximális fényerő szerintem max közepesen legyen.
-
blakey
titán
válasz OPiiPO #72299 üzenetére
Most este összehasonlítottam két 1080p-s anyagot, NF-en jól látható tömörítési hibák voltak a sötét háttereknél, HBO-nál semmi zavarót nem láttam.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest