- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Probléma DVD/CD íróval
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Az alsó- felső fekete sávtól sem kell tartani, a kompenzáció és az igénybevétellel arányos időközönként futtatott 'Pixeltisztítás' kiegyenlíti a pixelműködést.
-
Sziasztok. 48-50"-os oled tv-t szeretnék venni hamarosan (ennél nagyobb nem fér el a nappali szekrénysorban). Elsősorban film nézésre lesz használva. Fontos, hogy legyen rajta, vagy telepíthető legyen a netflix, prime video, hbo max, és a disney+ (ha elindul). Ezen kívül x265 10-bit uhd filmeket tudjon lejátszani pendriveról. Kb. max. 400 ezret szánok rá. Mit ajánlotok ebben a kategóriában? Köszönöm!
-
bnorci71
addikt
válasz
oszkarfincs
üzenetére
a mai oledek már nem égnek be normál használat mellett és ha a védelmek aktívak
alul felül idővel a nem használt pixelek lehetnek eltérőek, hogy mennyi idő után.... na azt nem tudom.
Megoldás lehet a kép nagyítása igaz így veszítesz a tartalomból
-
oszkarfincs
aktív tag
OLED TV-t szeretnék venni, de eléggé tartok a beégéstől. A régi Panasonic plazmánkon 2 éven belül megjelentek a csatornalogók, normál felhasználással. Nem feltűnően, de ha egyszer észreveszed, onnantól mindig azt nézed.
Olvastam az összefoglalóban lévő trükkökről, amik ezt hivatottak kezelni, de mi a helyzet az eltérő képarányból eredő alsó-felső fekete csíkokkal? Minden film 21:9-ben van rögzítve és mivel 95%-ban filmezésre használnám, így lényegében oda csak akkor kerülne tartalom, amíg feláll a rendszer és a számítógép menüjében mászkálok.
Gondolom a képeltolás funkció ekkora távolságot nem tud elcsalni. Erre létezik valamilyen trükk?
-
ribarszki
őstag
Ha valakit érdekel 2020-as Sony KD-65A8B 579k. Hogy ez jó ár-e, megéri-e 2020-as oledet venni, fogalmam sincs.. 180k-val van az árukereső árai alatt.
-
ribarszki
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
+1 Úgy alakult, hogy lett egy Samsung Q800B hangprotektorom 2 hete. Eddig Dali+NAD sztereo rendszerrel hallgattam a tv-t, filmeket, s az eddig hallott hangprojektorok röhejesen gagyik voltak. De töredelmesen be kell ismerjem, nagyon-nagyon jól szól ez a Samsung Q800b. Az pedig, hogy HDMI eArc kimeneten semmit nem kell kapcsolnom, mert a tv-vel együtt ez is bekapcsol, és a tv távirányítóval erre adom a hangot nagyon kényelmes.
De tényleg nagyon jól szól. Egészen jó a térhangzás, és mély is rengeteg van. (Lehet a két hátsó hangfalat meg kéne venni, ha végre kapható lenne itthon.. ) -
válasz
kiske13
üzenetére
Azt tartsd szem előtt, ha a gyári talpon van a C1 nem tudsz elé tenni Soundbart, minimum 2cm-t ki fog alul takarni a képből 👍 Ha falra van szerelve, akkor nem szóltam 😅 Amúgy a márka tök mindegy, fog működni mindegyikkel rendesen, ár érték arányban a Samsung felsőbb kategóriás 800-as Soundbarjai nagyon jók, de a 6-700-as is teljesen megteszi ha nem a legjobbat akarod! LG Soundbar-ról igazán jókat még nem hallottam

Azért próbálgasd még a tévét állitgatni, mert szerintem is baromi jó a hangzása ahhoz képest! Lehet nincs neked megfelelően beállítva, persze úgy nem fog szólni mint egy hangrendszer, csodát nem lehet egyik tévétől sem várni hangzásban, hisz csak egy képmegjelenítő elsősorban😳
-
kiske13
tag
Ha soundbarban gondolkozik az ember érdemesebb azonos márkát válsztani a tv-vel?
Nem ájulok el a c1 hangjától pedig a yt-bon agyba főbe dícsérték a hangzást. -
ricsip
addikt
válasz
ribarszki
üzenetére
kb olyan mint amikor a köcsög hipermarketekben a zöldség-gyümölcs osztályon olyan színhőmérsékletű világítást kap fentről a paradicsom, hogy élénk vöröses színűnek tűnik. Ha meg hazavitted, otthon természetes megvilágítás mellett fakó világos színű, mert még félig éretlen.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Vágom, én úgy tudom voltak piacvezetők, de nem is ez a lényeg, nagyon jó tévéket csináltak igen, PioKuro-m volt 12 évig kiszolgált, azt anno annyiért vettem, amiből egy szoba konyhás lakást lehetett venni a belvárosban😳 na annál soha sem fognak jobbat csinálni
Lenne belőle egy vadonatúj simán cserélném rá a C1-et👍 -
Pro Koryak
addikt
-
ribarszki
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Nem láttam még élőben Panasonic Oledet. Azt tudom, hogy itthon nagyon megszenvedtem a Csernobil és a Mandalorian színvilágával LG B8 oleden. Itthoni kalibrálás után valamivel jobb lett.
Viszont hazamegyek szüleimhez, ahol egy 15éves! Panasonic plazma tv van, lejátszom a Csernobilt, vagy a Mandaloriant mozi képbeállításban és tökéletes. minden a helyén, élmény nézni. Nem tudom megfogalmazni, egyszer sem érzem, hogy zöldbe vagy pirosba hajlana a képvilág, hogy egy-egy szín kiugrana a többi közül. Elképesztő, hogy mennyire élvezhető, természetes, gyönyörű a Pana plazma képe.
Emiatt, és a tesztek miatt is gondoltam, hogy oled-ben is jobban odatették magukat. Még ha LG panelek, akkor is saját processzor, saját hangolás..
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Bárcsak így lenne...régi szép idők, amikor a Panasonic volt a piacvezető, hát sajnos már régóta nem így van
Imádtam a tévéiket... -
Pro Koryak
addikt
Pana oled nincs kirakva, mert tudják, hogy jó és elkapkodják
, az idei LZ széria meg még nem érkezett meg. Talán nyár közepén. -
válasz
ribarszki
üzenetére
Igen MM-ben elég segítőkészek, ha megkéred, hogy te sötét környezetben szeretnéd az adott készüléket megnézni, szerintem simán megfogják oldani👍
Panasonic Oled gyakorlatilag sehol sincs kirakva, amit megint csak nem értek...vagyis értem,hogy az éppen legjobban fejő tehenet kell hirdetni/árulni(LG,Samu) na, de azért na😳 -
válasz
ribarszki
üzenetére
Nem tudom hol nézted, de Kispesten pl Shopmarkt MM-ben a tévé osztályon full sötét van, de szerintem bárhol megkéred, és lekapcsolják a lámpákat arra az 5-10 percre...amúgy viszont igen, sajnos általában mindenhol világos és neon van, amit amúgy nem is értek, legalább a tévéknél lehetne sötétebb vagy szűrt fény 😳
-
ribarszki
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jó lenne... A boltban sajnos a brutál erős neonfény/fénycsövek/kékes ledfény nagyon megcsalja a szemet. Illetve a többi tv képe akaratlanul is bezavar. Bármennyire szeretném, boltban képtelen vagyok megmondani egy tv képmódjáról, hogy tetszik-e vagy sem...

-
ribarszki
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyrészt látom, hogy tetszik-e a kép vagy sem az adott képmódban és fényviszonyoknál. Vannak erzékenyebb filmek ahol azonnal kibukik, ha a fehéregyensúly nincs rendben, vagy a színek elcsúsznak. Másrészt van kalibrátorom, rámérek.
A B8-on is azonnal feltűnt, hogy nincs rendben a kép isf módban sem. Pirosas zöldbe hajlott.
De ha kalibrált (referencia) monitort nézegetsz, akkor elég gyorsan megmondod, hogy más megjelenítőn valami gond van a képpel. Legtöbbször nem is a színeknél tűnik ki, hanem a fehéregyensúlynál. Egy jól kisímított 20ponts wb kalibráció már rengeteg jelent. Sok színt is helyretesz.. -
ribarszki
őstag
De hogy teszteled otthoni körülmények között?
A boltba viszek usb sticken filmet - nem mérvadó.
Az rtings-re próbálok hagyatkozni, és a visszajelzésekre.
Pl a tiédre, aki ha jól emlékszem pont a Panasonicot dicsérted nagyon az Lg-vel szemben.
65LGB8-am van. LG-t nem szeretnék..
-
madkiller
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Az LCD televizó a qled, de mezei LCDjük nem lesz ezek szerint. Pedig abból is van szépszámmal.
-
válasz
ribarszki
üzenetére
Értem, hát én 1 hónapja váltottam C1 Oledre addig kizárólag LCD fan voltam nem kicsit, de így 1 hónap használat után azt mondom, csak is Oled kell ezek után! Én hála istennek kifogtam egy tökéletes példányt, semmi anomália vagy egyéb dolog sincs
A képi világra pedig még mindig rácsodálkozom 
"Panák minőségibb, válogatott panelt kapnak"
Erre azért mérget ne vegyél 😅 Mindenhol zsákba macska sajnos, hogy mit fogsz ki... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ribarszki
üzenetére
Ne a gyári kalibráció alapján válassz tvt, mert az lutri, hogy hogy sikerül.
De pl C1 simán van annyira jó gyárilag mint a pana vagy még jobb is.
B7 más tészta volt, azóta sokat javult.Ha azt szeretnéd látni amit a rendező akkor muszály kalibrálni.
Egyik panában sem fogsz csalódni ha arra esik a választás.
-
ribarszki
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Értelek, és azt is elfogadom, ha valami bemutató módban nézi otthon az LCD tévét, mert imádja a túlszaturált színeket. Bátyáméknál is úgy megy a qled, hogy kiég a szemem a piros és kék színektől.
Én mégis a valósághoz, referenciához közelebb álló modellt keresek. Ami már elfogadható módon úgy jelenti meg a színeket ahogy a rendező megálmodta. Ahhoz meg kicsit drága mulatság, hogy visszaküldözgessem!Ja és még valami! A b8-on 3x cseréltek panelt annyira tintingelt! Van egy olyan reményem, hogy a Panák minőségibb, válogatott panelt kapnak.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszönöm a rövid beszámolót a JZ1500-ról. A B8-nál az volt a gondom, hogy out of the box egyik képbeállítás sem volt megfelelő. Előtte kalibrált projektorral házimoziztam, és rögtön feltűnt, hogy a WB ISF módban sem az igaz. A színekkel is volt gond. Ezért egy i1display stúdióval beklaibráltam az sor nappali-éjszakai módot. Így sokkal jobb lett, de a HDR-hez nem tudok hozzászagolni.
Olyan tévét keresnék ami out of the box is korrekt wb-t és színképet ad, kalibrálás nélkül is mind sdr-ben és hdr-ben. Legalábbis azt lássam amit a rendező elképzelt. (Kalibrálás után meg azon parázok, hogy egy frissítés hazavágja az aktuális beállításokat. Meg nem árt évente rákalibrálni..)
Eddigi olvasgatások alapján azt látom, hogy a Panasonic JZ1500/2000 lenne a megfelelő a számomra. Jól gondolom?
(Múltkor volt egy MM-os Sony 65A90JAEP 660k-ért... azt sajnos lekéstem.. Bár a Pana valahogy szimpatikusabb mint a Sony).Bár így házi i1Display kalibrálással a B8 is korrekt, de a HDR adással nem vagyok kibékülve..
-
ImACeltic
őstag
Az lehetséges, hogy 50 alá kell menni, hogy a fekete az fekete legyen? Érdekes, mert SDR módban 52-re kellett állítsam egy fekete szín teszt videó alapján, de most Dolby Vision tartalomnál, az Obi Wan Kenobi elején amikor a sorozat címe elszálló homok animáció után eltűnik, akkor sötét szobában minimálisan látni lehetett alul és felül a fekete sávokat, mivel közötte épphogy nem volt meg a fekete. Miután lehúztam a fényerőt 49-re, már nem volt különbség.
Ez tartalom hiba vagy valóban lehet, hogy Dolby Vision-nél 49 a megfelelő fényerő beállítás?
-
anrab
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Ja, és bekajálják. Mint látszik, a Qled és Oled.
Az Uled nem quantum dot tech. -
anrab
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Én a philips 65/805-re ráraktam egy 500GB-os ssd-t. Azt lett a belső tár.
Telepítettem a BitTorrentet és a Just playerrel játszom le.
Azt írják a guruk hogy a külső lejátszó valamivel jobb képet add.
Ha neked elég egy belépő atmost, akkor a kép is elég lesz. Főleg ha nincs mellette egy másik tv külső lejátszóval, ugyan azzal az anyaggal.
Nekem 60 fölött még a tv hangja is teljesen ok. -
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
És akkor mi a ULED?
-
válasz
titanium_100
üzenetére
Elméletileg némelyikre felrakhatsz ,de nem tudom hogy mindegyiken működik e ez.
A Philips nem Google Tv hanem Android TV még.
Philipsre biztos, arra felraktam Kodi-t szépen működik vele,de csak Dolby Vision anyagokhoz használom a Tv lejátszóját és Streamhez, amúgy inkább Shieldet hazsnálom.
A régebbi verzió( 2017) 30 ezer forint annyit nagyon megér. Dolby Vision-t nem tudja, amúgy mindenben király vas .Az új shield azt is tudja. Azt gondolom( saját vélemény) ha összeraksz Tv vel együtt 1 milláért házimozit ne a rendszer szívén, a lejátszón spórolj, mert ha az nem jó és nem megfelelően viszi rá egy félmilliós Tv re a képet vagy egy fél milliós házimozira a hangot akkor az egészsemmit nem ér. -
válasz
titanium_100
üzenetére
Én shieldet használok felraktam a VLC és nasrol szépen játszotta le a filmet felirat egyből mellé rakva
-
titanium_100
tag
Az erösítő earc képes. Tv is lesz új de max év vége fele, s nem szeretném addig kidobni a pénzt feleslegesen a médialejárszóra. Egy belépő szintű atmos rendszer a cél amúgy. Ha androidos tv-t veszek arra felrakhatok bármilyen lejátszót ami kezeli az ujabb kodekeket s nem szükséges médialejátszó? Vagy hogy van ez?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ribarszki
üzenetére
JZ1500-nak a gyári beállításairól tudok nyilatkozni.
Gyárilag 6000K színhőmérséklet, deltaE eltérés a szürkeskálát tekintve minden luminancia szinten 3 körül mozog SDR esetében. HDR esetén ettől nagyobb eltérések vannak.De ez panelről panelra változhat, Panasonic esetében láttam ettől sokkal jobbat és rosszabbat is, ez a 3-as eltérés kb az átlag.
-
-
ribarszki
őstag
Kedves Fórumozók!
Két kérdésem lenne:1, Panasonic JZ-1500 és a JZ-2000-ben a panel, illetve annak gyári kalibrálása, színhelyessége, HDR megjelenítés, csúcsfény érték, teljesen egyforma? Vagy a JZ-2000 a minőségibb hangzáson túl ebben is többet nyújt?
2, Mennyiért lehet eladni egy sdr forrásban kalibrált, 2024 áprilisig biztosítói garanciás, nappal gyári védőfóliával letakart LG65B8 Oledet makulátlan állapotban?
Köszönöm!
-
madkiller
őstag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére

--------------------
Egyébként....
Amikor maga a gyártótól rendeled a tévéd ( vagy más műszaki cikket) az mindig sokkal drágább, mint amikor kereskedőkhöz kerül.
Arra leszek kíváncsi, hogy, pl a MEDIA MARKT, vagy EURONICS mennyiért fogja árulni, szerintem kedvezmény nélkül 749-799 ezer ft lesz max áruk.
Addig meg el sem gondolkoznék a samsung tévéjén, amig legalább 4-5 ismert youtuber szarrá nem tesztelte másik oled tévékkel.És az meg főleg nem mindegy, hogy az említett két cég, ha nem tetszik a tv, azonnal visszafizetik az árát, ha beviszed hozzájuk. De ha már futárral kell valahova küldeni egy dög nagy OLED-et, mindig benne van a pakliban, hogy minden futár barom módjára siet és bármi történhet a tévével útközben.
-
Ne sajnáld annyira azt az áprilisi kuponozos hétvégét, mert az idei széria kb annyit is ér(tehát fél áron talán vállalható, de semmiképpen sem teljes áron, van aki már másfel hónapja árulja aprón már annyiért mint amennyibe neki van, és senkinek sem kell), lehet nem véletlenül engedte ezt a Samu😳 A QD Oledről nem tudok nyilatkozni, az elvileg jól sikerült...plusz azt akkor sem tudtad volna sokkal olcsóbban kihozni, és elég gyorsan el is fogyott mivel újdonság👍
-
depp
csendes tag
válasz
Alienwre17R4
üzenetére
Én is rendeltem egy 65-öst tegnap, egyelőre minden jónak tűnik a rendeléssel. Sajnáltam anno, hogy egy héttel lemaradtam a "Nagy Samsung Kupon Halmozó" áprilisi hétvégéről, amikor vagy 4-5 kupont is hagyott a rendszer egyszerre alkalmazni (a beszámolók alapján). Mondom fasza, akkor várhatok még fél évet, mire annyit esnek az árak, hogy meg tudjam venni. Azóta résen voltam és szerencsém volt, hogy észrevettem a kedvezményeket miközben a kosárral kombináltam a webshopban.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Alienwre17R4
üzenetére
Igen, minden frankó, a héten érkeznek és mivel tök szimpi vagyok a Samsungnak, még adtak 15% kedvezményt mind a 4 darabra. Ezer hála nekik, cuppantom őket...
Te mennyiért fogod aprón árulni, ha nem titok?
-
válasz
Alienwre17R4
üzenetére
Eredeti oldal, nem igazán volt mitől tartanod.

-
-
válasz
Alienwre17R4
üzenetére
Viccből írta a kolléga.

Én rendeltem egyébként bár drágábban, de azt ki is küldték egy hétre az előrendelésre kb. -
-
lala666
őstag
válasz
Alienwre17R4
üzenetére
Mert viccelt....
-
SZKEBE75
senior tag
Szeretnék vásárolni oled televíziót,65" méretben 600K környékén.
Nappaliban használnám,redőny van.
Filmnézés,streaming,néhe tévézés,játék nem lesz rajta.
Ami nagyon lényeg,a tv eARC-on keresztűl megy a hang a soundbarba.
Kérlek írjatok pár alternatívát. -
válasz
Alienwre17R4
üzenetére
Most ez komoly kérdés?

-
Alienwre17R4
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Neked rendesen átment és vissza is igazolták?
-
madkiller
őstag
válasz
titanium_100
üzenetére
Oled 4k, mert eleve 8k tartalom szinte nincs és gondolom ez is olyan, mint az fhd, hogy legjobban egy fhd tvn néz ki jól, tehát ha 8k tvn 4kt nézel az nem lesz olyan, mint 4k felbontasú kijelzőn a 4k tartalom.
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nincs kizárva hogy más tesztek értékei is jók és Vincent is jól mért.

Ő a megjelenéskor tesztelte azóta kijött 4 frissítés már , nem tartom kizártnak hogy a HDR nél is frissítettek valamit. A megjelenéskor még a Calman sem volt elérhető a 706 nál, azután lett beprofilozva azt hiszem a 2. frissítésben. -
válasz
titanium_100
üzenetére
Ha házimozi is -(tervben)- van és nem eARC képes az erősítőd akkor szerintem érdemes venned külső lejátszót. plusz függ a Tv típusától is.
Androidra sok lejátszót, akár Kodi-t is fel lehet pakolni. -
titanium_100
tag
Üdv!
Ha egy oled vagy samsung neoqled után vágyakozom akkor van értelme kivárni és nem venni addig feleslegesen médialejátszót, mert ezek már amúgy is mindent visznek? Avr lesz rákötve.
Ti mire szavaztok oled 4k vagy neoqled 8k?
Van esély arra, hogy elkezdenek zuhanni az árak, az említett tv fajtáknál, hogy most jön a samsung az oled tévékkel?
-
Vhiktor
Topikgazda
Pontosan ez a baj, hogy össze vissza adják meg. Az élénk képmód fényévekre van a szinhelyes képtől, úgyhogy az nem releváns hogy ott mit mérnek.
Egyetlen egy ember van akinek hiszek az pedig Vincent hdtvtest csatornája(bar azert érezhetően a Sony a szíve csücske), ő mindig a kalibrált értékekről beszél, ott pedig 700 nit körül van a max fényereje a 806-nak.
Rtings is sokszor kamul, van amikor a kalibráltat adják meg van amikor meg nem, így pedig nem életszerű az összehasonlítás. -
Kisszaboo
junior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Csak 2-2- őt? -
depp
csendes tag
Sziasztok!
Samsung.com-on egy trükkel az S95B-t most elég jutányosan lehet megvásárolni:
65": 808.556 Ft
55": 602.695 FtEleve ad most az oldal 10%-ot, ezzel összevonható a SAMAJUS10 további 10%-ért illetve 15%-ot a trükk ennél a kedvezménynél: "Vásárolj minimum 300 000 forint értékben telefont, tabletet vagy viselhető eszközt, és 15% kedvezményt adunk a kosárban lévő termékekre június 6-ig!"
És maga a trükk az, hogy nem kell minimum 300 000 forint értékben telefont, tabletet vagy viselhető eztközt venni! Elég, ha a kosár végösszege meghaladja azt, ami mindenképpen teljesül az S95B miatt. Tehát elég bedobni valami olcsó viselhetőt, még ha nincs is rá szükség akkor is megéri. Pl:
-
sub71
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Imádtam a tévéiket...
, az idei LZ széria meg még nem érkezett meg. Talán nyár közepén.
, akkor boltban is látnod kellene bőven a difit egy f.s képű és egy normális képprofilú oled között.

A boltba viszek usb sticken filmet - nem mérvadó.