Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szerintem elfoglaltság miatti szabadkozás nem szükséges.
Más témában (főleg építőipar, de bármilyen szakképzettséget igénylő munkára illik), de nagyjából idevág:
az embereknek sajnos fel kell fognia agyilag, hogy nem maradt (vagy legalábbis alig) szakember ebben a tetves országban.
A mai magyar betyárkurva világban oda jutottunk (sajnos), hogy a megrendelő udvarol és könyörög annak a pár nemkontár iparosnak, aki idehaza maradt, ès kurvadrágán de általában még elfogadhatóan megcsinálja a munkát. A szarmunkat végzők meg általában ráérnek és valóban jönnek, de abban utólag nem lesz sk köszönet. Ezért bizony udvarolni kell a jó szakinak, és nem lehet elvárni h. ő magától emlékezzen rá amit megbeszéltetek. Hívogatni kell, basztatni kell, sűrűn, ha neked fontos a meló. Neki lesz másik kuncsaft is, nem neki fontos h. kész legyen a te melód, hanem neked.
Tv kalibrálás, vagy bármilyen szerelèsre alkalmazható jótanács.
-
bakator1
csendes tag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Hello! Ha már a távkapcsot említetted a Philipsnél, nem tudod, hogy a megvilágítás idejét nem lehet valahogy állítani? Nekem nagyon rövid a fény egy gomb megnyomása után, vagy már én lassultam le nagyon. Régi LG plazmámé, igaz külön gomb van rá, kb 5-6 mp-ig világít ami pont tökéletes. Csak utolérte a készüléket az egyik, (remélem már csak régi) LG betegség, tönkrement a hdmi bemeneteket vezérlő chip így csak antenna, ill. usb bemenetről használható sajnos.
-
salapp
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Igen, valahogy ezt kellene az összefoglalóba beírni.
Mármint, hogy az OLED, az OLED. Már ezzel a fő paraméterrel eldől, hogy csodás utazásra indul a fogyasztó, akár lcd-ről, akár plazmáról érkezik.
Jó lenne az egyes készülékek eltérő tulajdonságait tárgyalni, pl:
- kiválóan használható/háttérvilágításos/intuítív stb. távirányító
- ambilight
- képernyő mögé épített hangsugárzók
- formátumtámogatás
- csatlakozókínálat
- tükröződés és annak csillapítása
- HDR és SDR várható élménye
- összeszerelési minőség
- 4K alatti felbontások megjelenítése
- sötét árnyalatok, színátmenetek kezelése
- szerviztámogatás és garancia kiterjesztés
és hasonló aprónak tűnő különbségek, amik éppen azért, mert OLED vs OLED esetről van szó, döntők lehetnek. -
BoneDragon
veterán
válasz
zsozsa74
üzenetére
Nekem az LG-hez nagyon hianyzik egy hattervilagitos taviranyito. Kicsit irigy vagyok emiatt.
Raadasul szerintem borzalmas az LG-n a gombok elrendezese. Honapok utan se vagyok kepes megszokni es mindig felre nyomok. Soha nem volt problemam semmilyen iranyitoval, de ez…
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
salapp
üzenetére
Igazad van, nem szabad ezeket szentírásank venni, illetve sok esetben ezek a különbségek nem számottevőek, lehet, hogy az átlag felhasználó ezt nem is látja, de a teszteket végzőknek valami alapján csak pontozni/véleményezni kell.
Én azt mondom, hogy a mai oledekkel nem igazán lehet mellé lőni (mondjuk, hogy a Hisense milyen azt nem tudom, mert azzal még nem találkoztam).
-
zsozsa74
őstag
válasz
salapp
üzenetére
Nekem nagyon egyszerű volt a választás pl., mert Ambilight-hoz vagyok "kötve". (A barkács megoldások nem izgatnak, tudom, hogy léteznek.) Az előző tévém az 55POS9002 volt szintén a Philips-től, amit 4 éve vettem. Szóval az ambi miatt csak Philips lehetett és mindenképpen nagyobb kellett, de megvolt a keret, hogy 500 a max. Ez kis is szűrt kb. mindent és csak a 65OLED806 maradt, és az Alzánál pont jól megkuponozták. (vagy most lett volna itt az idő, mert máshol most lett 5 kiló). Természetesen megnéztem a teszteket, többet is, de mivel fullos 2.1-es hdmi-k vannak rajta és így gémerkedni is jó az új konzolokkal, nem nagyon izgultam semmin, gondoltam, 4-5 év alatt fejlődött annyit a tech, hogy csak nézzek ki a fejemből, akármit tud is a tévé. És kb. így is lett. Már tud Dobly Vision-t is, 120 hz-t, VRR-t, az Android végre rendesen működik, a távkapcsból lefaragtak vagy egy kilót, a gomboknak van végre normális nyomáspontja, háttérvilágítása és nem kell a távkapcsot az egyetlen infraportra irányítani, hogy érzékelje a tévé, szóval tiszta öröm és bódottá.
De a legnagyobb döbbenés, még mindig az a plusz 10 col, hogy így mekkora. Persze tudom, hogy hamarosan megszokom és megint kicsinek fog tűnni. Szerencsére a falam nem tud nőni...Az MM-ről jut eszembe, hogy az okos bácsik, amikor az előző tévét vettem, közölték, hogy az OLED nem is tud hdr-t, ezért gémingre nem alkalmas. Micsoda igazságok és összefüggések... LOL Ja és mondták, hogy mindenképp Samut kell vennem.
-
salapp
addikt
válasz
madkiller
üzenetére
Sajnos sokan, akik új tévét keresnek, szentírásnak veszik ezeket a teszteket (ráadásul sejthető, hogy az általad írt változók mellett többen fizetett véleményt osztanak).
Hol van már az a világ, amikor az ember bemehetett pl. az üllői úti Panasonic szaküzletbe és megfelelő környezeti fények mellett végignézhette a Panasonic tévé kínálatát, nyomtak neki rá blu-ray-t vagy pendrive-ot vagy tévé adást, hogy lássa, mire számíthat.
Most vannak az MM-ek, ahol rád rontanak a samsung agresszorok, töméntelen hazugsággal, de minimum csúsztatással, elhallgatással. Ahol a rohamosan ritkuló varkocsú Sony promoter agyvérzést kap, dúl-fúlva húz el melletted, motyogva magában, hogy "ezek az idióták 700-ért megvesznek egy kiállított kúledet" (konkrét élmény) és hasonlók. -
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem gond, sejtettem, hogy ilyesmi van mögötte. csak vártam hogy akkor jelezz mi van azzal a fehérvári kalibrálással akit mondtál hogy összekötnéd az enyémmel, ez volt az utolsó üzenetváltás.
Mostanában, az utóbbi 1 évben, annyi szakemberrel estem pofára építő iparban hogy nincs kedvem már futni szakember után hogy odaadhassam a pénzemet neki, mert úgy gondolom nem is annyira kell neki se a pénz se a meló, esetleg még púp is a hátán. Nem konkrétan rád gondolok ezzel, csak azt indoklom hogy miért nem zaklattalak utána már, hogy akkor mi van, jössz vagy nem jössz ide kalibrálni ahhoz az emberkéhez.
-
salapp
addikt
Jók ezek a mérések.
Vhiktor mérte:
A90J kalibráltan 777 nit ezt tudja kb a C1 is. De az A90J-nek kell egy kis idő amíg eléri ezt a fényerőt, tehát nem tud azonnal ennyit.
Az A83J 596 nit. Úúúú, ez "nagyon gyéééér".AVForums mérte:
The Sony XR A80J has a peak brightness of 640 nits at 1% window, 670 nits at 2% and 640 nits at 5% with a drop-down to 591 nits on the industry-standard 10% window size.
De a legviccesebb megállípításuk csak ezután jön:
These figures are on a par with the LG C1 and Philips 806 and what we would expect for this panel type.És akkor még Vincent meg Caleb, de ha előkerül Quantum, akkor meg minden csak szar lehet.
Komolyan vehető ez az egész? De őszintén?
Jó teszteket nézni, de azok inkább csak támpontokat adnak, több eltérő személyiség és vizsgálati attitűd jelenik meg, majd dönteni a saját preferenciák és előítéletek szerint fog mindenki. -
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem emlékszem, hogy mit beszéltünk meg. Elnézést, hogy elmaradt.
Sokszor nagyon elfoglalt vagyok és azt sem tudom hol áll a fejem, ezért is szoktma kérni, hogy a megbeszélt időpont elött 2-3 nappal keressük egymást, hogy nem-ew jött közbe semmi. Van amikor én keresem az illetőt van amikor elfelejtem és Ő keres engem, de muszály még elötte egyeztetni mert nagyon sok dolgom van.
-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Kalibrál ő is. Nagyon sokat segített nekem önzetlenül beállításokkal , küldött teszt képeket segítséget adott mindenben, privátban ért hozzá, szakember ő is.
Gondolom Vhiktor sem véletlenül tőle kérdezett többek között, évekkel ezelőtt..
Vhiktor-t nem tudom hogy dolgozik , biztos jól, de miután megbeszéltünk valamit utána már nem keresett meg. Biztos elfoglalt vagy nem jött össze a dolog amit megbeszéltünk, de mindegy is így utólag már én is elengedtem a dolgot és ő is.
junior segítségével sikerült kalibrálás nélkül is a kezdeti túl világos beállításaim után úgy belőnöm a Tv-t hogy most is nap mint nap gyönyörködőm a képben. Mindezt önzetlenül , minden pénz nélkül tette emailban küldött fájlokat és tesztcsomagot. ha egyszer találkozom vele egy jó kajcsira a vendégem
-
Héliosz
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi, hogy csinálod a csatornát, reméljük ez így is marad!
Kb 5 éven keresztül voltam TV osztályos, amennyire lehetett utána olvasgattam a dolgoknak, de persze nem voltam/vagyok profi a témában. Jó nap, mint nap olvasgatni a Te és még néhány fórumtárs szakmai hozzászólásait itt a topikban.Hiánypótló a munkásságod!
-
salapp
addikt
Az A80J-ről tudok nyilatkozni (asszem, csak káva/talp kivitelben lehet valami eltérés). Lehet, hogy "nagyon gyér", de itt a szobában kibeb@szottul király! Ha kell, frankón vakít, ami a film szerint fényes, ha kell, brutál sötét. Olvasgathat meg nézegethet az ember teszteket, irányba teheti magát pl. olyan szempontok alapján, hogy belefér-e neki egy valószínű többszöri panelcsere, vagy elfogadja-e, hogy 2022-ben nincs dts támogatás a konkrét tévében, hogy a VRR-t csak kompromisszumokkal kapja meg, ilyesmi, de csak te magad tudod az otthonodban, a saját felhasználási körülményeid közt megfejteni, neked való-e.
Például ha Te nagyon gémer vagy, akkor egy nithuszárabb LG a te tévéd, gondolom, és akkor nincs a HDR gaming alatt ABL vagy akármi.
Ezért csodás, hogy nem csak egy gyártó kínál egy ideje OLED tévéket. -
vepe
őstag
Tehát bekapcsolás után az A90 x idővel éri el a max fényerejét? Az A83 nagyon gyér a másik kettőhöz képest..
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junior19
üzenetére
Mint ahogy mondtam mind azért volt, hogy felmérjem, hogy mi a helyzet. Lehet nem volt etikus, de ezt nem is tagadom (piackutatás).
De az sem etikus, amikor valaki olyan kalibrál, aki nem tud HDR-t és Dolby Visiont és mégis úgy adja el. Vagy ha nincs mintagenerátora vagy ha nem profilozott a koloriméter vagy ha azt mondja hogy bekalibrálta a HDR-t, de közben nem mért egyetlne HDR mintát sem és sorolhatnám.....Szerintem senkinek nincs joga engem kérdőre vonni csakis annak akinél voltam kint személyesen és nem elégedett (ilyen még nem volt....).
De pl azt soha senkinek nem hoztam nyilvánosságra és nem is fogom, hogy ki rontotta el nálam. Ez viszont etikus.
Soha senkire nem panaszkodtam itt a fórumon, hogy nem ért hozzá, holott ha még tudtam is ezt, akkor sem.Egyébként meg ha akkor tanultam volna ki (ami nem így volt) akkor szerinted pár év alatt nem lehet ebből profivá válni?
Nem tudom miért támadsz, tudtommal soha nem ártottam Nekes és másnak sem, a tesztjeimben is direkt kiteszem a mérési eredményeket még HDR-ről és Dolby Visionről is. Amit más nagy oldalak meg kő keményen titkolnak....
Ha titkolni valóm lenne akkor lett volna annyi eszem, hogy új profllal regisztrálok az oldalra és úgy hírdetek, de nem tettem, holott tudtam, hogy kereshető minden. Nincs titkolni valóm.
Sajnálom ha anno elvettem az idődet, ha van ötleted hogyan akkor megpróbállak kompenzálni.
Nekem pozitív volt a privát beszélgetésünk mert kiderült, hogy Te értesz hozzá.
-
junior19
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
"Így van, többekkel beszéltem itt privátban, de csak egy célja volt hogy felmérjem hogy ki milyen szinten van az országban"
Közzé tesszük a privát beszélgetéseinket?
Mert ha azokat te csak felmérés miatt kérdezted, s elvártad, hogy fórumtársad időt és billentyűzetet nem kímélve válaszolgasson neked, az szerintem nem túl szép dolog.
De nem kell a privát beszélgetéseinket sem nyilvánosságra hozni,, a projektor topikban is ott a rengeteg kérdésed.
Szerinted etikus egy fórumot, topikot a saját céljaidra, az oda látogatókat kihasználni? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
salapp
üzenetére
Sokszor van az, hogy tesztre speciálisan előre kalibrált Tv-t küldenek ki. Mint ahogy nagy valószinűséggel ez volt nálam is a helyzet a C1 esetében, ami gyárilag szinte tökéletes volt. De mivel nem hazudok, ezért a tesztbe meg is említettem, hogy amiket eddig kalibráltam azok nem voltak ennyire jók. Simén megtehettem volna, hogy ezt nem mondom és akkor senki nem tudja. De szerintem ez így a korrekt

Mint ahogy a TCL C825 tesztnél is elmondtam, hogy a tesztkészüléknek ami nálam volt elég rossz volt a homogenitása, de közben kalibráltam ügyfélnél egy másik C825-t aminek sokkal jobb volt.
A csatornámmal egy célom volt, hogy hiteles legyen és ne kamu tesztek legyenek rajta.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Elemental
üzenetére
Ha számít az összeg akkor Philips, ha nem akkor C1.
A különbség a 2 tv között, hogy a C1-nek nagyobb a fényereje, illetve pontosabb a HDR és Dolby Vision kezelése, illetve játékra is jobb.
A Philips mellett szól, a talán válogatottabb panel (kisebb esély a panel lottóra), az Ambilight, a HDR10+, és a DTS támogatás.
Lényegében egyikkel sem lehet mellé lőni, elégedett leszel mindkettővel.

-
Elemental
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a véleményt!
Közben még agyaltam tovább, voltam a médiában is tévét tapogatni, asszony is beletörődött (az igazi árát is tudja
). De csak olvasgattam, keresgéltem, és most két verzió közül kellene választani
Philips 65OLED806 vs LG OLED65C11LB
Ha az árat nem vesszük alapul, akkor melyik legyen? Azt olvastam, hogy ugyanaz a panel, viszont a philipsnél elvileg kisebb a lehetőség a szar panelra. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
OPiiPO
üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, jó ha mindenkinek van véleménye, főleg ha jó szándék vezérli(akar valos a kovetkeztetese akar nem), hogy segítsen másoknak.

junior19 valoban nagyon segítőkész, ha kerdeztek tőle bármit. Most sem hiszem hogy rossz szandekbol írta csak ő sem tudta a teljes történetet. -
Janaboy
veterán
Euronicsnal 500e a 65oled806 [link]
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Fiam is 77-es Sony-t gondolt 55-ös után, majd az új nappalijába egyszer, de végül csak becsúszott egy 65A80J. Úgy látom, nem bánta meg, nem olyan szar méret. Most mértem le lézeressel, a 65-öst 2.5-ről nézi, mi meg az 55-öst tévézésre 2.4-ről használjuk (a konzollal 2.1-re is előre lehetne húzni bármikor).
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Sajnálom, hogy Philips 806-ot nem láttam még otthoni környezetben. Biztos az is nagyon jó.
-
-
válasz
junior19
üzenetére
Nem azt a lényeget ragadtad ki, amit szerettem volna h átmenjen: azaz lesz aki látja/látni fogja a különbséget bármilyen kalibráció után és lesz aki esetleg nem, kérdés hogy ki az aki utóbbi esetben be is vallja azt magának. A feleségem pl. semmit sem vesz észre előle. Én sem tudom megítélni, hogy az én szemem lát-e minden változást, de ezt be is vallom magamnak. Előtte Filmmaker módban használtam (Vincent, az AVforums, néhány youtube video és a flatpanelshd javaslatai alapján). Átlag userként ennél többet nem tudtam kihozni belőle. Kalibrálás után minden paramétert lementettem és ott látom, hogy milyen sok értéken állított a szoftver. Hogy az értékek jók-e vagy sem, azt szerintem maximum két kalibrátor tudná megvitatni. (egyébként sdr-ben látom leginkább a változást).
Az általad írtakra pedig... mint minden az életben, ez is szubjektív, valszeg egyikünk sem ismeri a teljes sztorit. Az Ő története ennél bővebb, csak nem éreztem magam felhatalmazva arra, hogy többet is elmondjak. Ha Vhiktor gondolja, szerintem leírja
. -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sok ideig nem reklamoztam, csak ismerősöknek csináltam és azok ismerőseinek, szakrol szajra terjedt.. De kb 3 evvel ezelőtt volt egy ismerősöm akinél már jártak kint 3an cégektől és azok sem csináltak még neki jól, na utána kezdtem hirdetni, hogy akkor miért ne ha már utánuk dolgozok és jobban.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junior19
üzenetére
Így van, többekkel beszéltem itt privátban, de csak egy célja volt hogy felmérjem hogy ki milyen szinten van az országban.
Nincs itt semmiféle félrevezetes, panasz senkitol nem volt még a munkámra. Méh azt is el szoktam mondani, hogy ha valakinek nem tetszik keressen meg és ha úgy van még vissza is fizetem az árát.
A teljes történet ez volt.
Kb 10 éve tortent hogy jatekfejlesztesben dolgoztam ahol mem voltak kalibraltak a monitorok. Ekkoriban vettem meg első komolyabb tvmet, kerestünk a céghez kalibralot de nem talatunk megfelelőt, ekkora tanultam ki. Ez előtt volt nálam valaki kalibralni otthon de nem volt jó a végeredmény és miután kaptam műszereket és képzést, kimertem magamnak és tényleg nem volt jó. -
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Eddig a Sony tévékkel nekünk bejött.
(Pana GZ950 is kiváló, de továbbra is jobban bejön a Sony-val finomhangolható mozgásmegjelenítés és a Telekom szégyen-kvázi-HD-IPTV adásból is a Sony tud jobbat tákolni). -
salapp
addikt
válasz
maximuss
üzenetére
Tök érdekesen szubjektívek a kalibrálást végzők is.
Pl. Vhiktor írja, hogy a Sony OLED-ek tapasztalatai alapján out-of-the-box nem színhelyesek.
Ez a kalibráló csóka meg egészen mást mond, szerinte "szokás szerint kalibrálás előtt is kiváló a színhelyessége a 77A80J-nek".
Szóval a legjobb a saját tapasztalat mindig. -
junior19
senior tag
válasz
maximuss
üzenetére
Eddig csendben voltam, de azért mindennek van határa. Többekkel privát üzenetben is beszélgettünk, s néhányszor kiderült, nem is volt olyan jó a kalibrálás.
Az, hogy Németországban tanulta a kalibrálást, nem tudom elhinni. Elég csak a projektor topikban a 3 évvel ezelőtti hozzászólásait olvasni, még a dinamika tartományt sem tudta pontosan mit takar.
Persze lehet, hogy azután kiment tanulni, csak akkor miért engem kérdezgetett privátban még 2 éve is, mielőtt elkezdte itt reklámozni a szolgáltatását.
Ezek után megtéveszteni egy fórumtársat, félrevezetni nem tartom etikusnak.
Nem tudok a kalibrálásáról véleményt mondani, mert nem láttam,, hogyan kalibrál, s így nem is lenne etikus. De félrevezetni az ügyfeleket, azt sem tartom annak. Illetve ha Németországban tanult, akkor gondolom a végzettségét is megmutatta. -
válasz
Vhiktor
üzenetére
Vhiktor múlt hétvégén kalibrálta a JZ1500-amat. Volt időnk beszélgetni, elmesélte, hogyan kezdte ezt az egész kalibrálásos mókát, Német.oban tanulta majd itthon csiszolta tovább, én azt gondolom hogy ennyi idő alatt igen sok tapasztalatot lehet szerezni és az alaptudáson kívül ez a legfontosabb. El kellene azt fogadni, hogy nem egyforma "szemmel" látjuk a világot (pl. 40-45 felett már erősen változhat a szemünk, fénytörés/befogadás stb.) és nem biztos hogy ugyanúgy látjuk az adott képet mint egy másik ember. Az Ő tapasztalatával az az objektivitás is kialakul, hogy "mit és hogyan kell nézni és látni", pontosan tudja hogy vmi ok vagy sem, én pedig lehet hogy észre sem veszem, mert nem tudom mit nézzek/kellene lássak. Esetemben a korrekciós értékek pontosan megmutatták hogy volt mit állítani a készüléken, jóllehet addig is élveztem a látványt. Hogy tényleg szükséges-e kalibrálni egy tv-t/monitort, azt mindenki döntse el maga. Monitor esetén ha munkavégzéshez elengedhetetlen a színhelyesség, akkor nem is kérdés. TV esetén ha minőségi forrást nézünk, akkor érdemes lehet belevágni, ha másért nem, legalább a tudatért, hogy a készülék biztosan azt és úgy jeleníti meg, amit és ahogyan kell. Egy oled tv árához képest maximálisan korrekt Vhiktor munkadíja, nem beszélve a kapott szolgáltatás minőségéről. Ajánlom tisztelettel!
-
madkiller
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Amíg ilyen erősen nyomják az lmbtq propagandát addig nálam skip. Florida rájuk koppintott ezt már az ottaniak gyomra se veszi be. Remélem egyszer még újra divat lesz a normalitás.
-
bnorci71
addikt
a black crush
az a fekete színek elkülönülése lenne?
csak hogy az is értse miről van szó aki nem szakmabeli
tényleg nem lehetne ezekkel a szakzsargonokkal az összefoglalót kiegészíteni?
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ebben az a 'szép', hogy a film- és TV adás készítők gyakran nem a fekete referencia szintet használják (csak vissza kell olvasni a topic-ot számtalan példáért). Ritkább esetben van referencia szint alatti fekete, gyakori az 1-5%-os szürke (pláne 2011-től a digitális filmkészítéstől). A filmszalagra rögzített filmek digitalizálásakor szinte mindig a referencia feketét használják, bár itt is van szélsőséges példa (egy eredeti BD-nél 30! 'brightness' értéknél tűnt el az alsó-felső fekete sáv és magán a filmen is így lett jó a fekete).
Ettől még zavaró lehet a 'black crush', de az előzőekben leírtak alapján nem biztos hogy akkora a jelentősége. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junior19
üzenetére
Igen a black crush az egyik legfontosabb és legjobban zavaró dolog.
Szerencsére LG-k esetében a black crushon a mezei felhasználói is könnyen tud segíteni.Szín függő, hogy melyiknél mekkora deltaE eltérés az amit látni lehet, van olyan szín aminél 3 körül már egész jó, míg másiknal 1-ig is simán látni lehet, találkoztam olyan grafikussal is aki azt állítótta, hogy 0,5-ig látja.
Én kb 1-ig mindennél látom.
Igaz nem pana, hanem Sony A90J gyári SDR kalirbációja a legpontosabb képmódban:

-
junior19
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
"Egy dologban jobbak mégpedig hogy nincs gyárilag black crush"
Az ilyen kijelentéseket bemutathatnád a mérésről készült képekkel is, hogy jobban látható legyen.
Egyébként szerintem a black crush zavaróbb, s nem nevezném jobb kalibrációnak, amin jelen van, mint egy másik készüléken, amin nincs, de magasabb a dE értéke az rgb levelnél. Általában a magasabb szinteken szokott magasabb lenni a dE, s ember legyen a talpán, aki azt látja is. -
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Mindenképp ki fogom próbálni, aztán majd meglátjuk.
#73934 salapp: nekem is hasonlóak a kétségeim, de egy esélyt kap

-
salapp
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Es a kontraszt-fényerő-"fekete szint" egymást befolyásoló módon is rendesen bekavar.
Van, aki pl. jóhiszeműen beállít egy "engergiatakarékosság" menüpontban valami "szintet" és az is keményen beleszól mindenbe. Vagy ott van a "fényérzékelő". Gyártója válogatja, melyiket hogy hívják, milyen almenüben kerül elő és mire van hatással. -
bnorci71
addikt
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Regisztráltam is. 4 eszközön lehet használni egyszerre, ha jól emlékszem. Két Sony OLED-del a házban már illik legalább bepróbálni egy ilyet. A Netflix kínálata nem győzött meg illetve virágboltosan kiszűrtük magunknak azt a kevés sorozatot, ami nézhetőnek tűnt, a csalódás nem volt túl nagy (pl. Ozark).
A Disney is nagyon elment woke-rémálomba, de meglessük. -
bnorci71
addikt
-
Jorgi Kormi
senior tag
Valaki elgondolkodott már a hamarosan nálunk is elérhető Disney+ szolgáltatáson?( Csak , hogy ne mindig az legyen a téma : mennyi az annyi , beég é , melyiket válasszam, stb)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szente
addikt
Sziasztok!
Tegnap megvettem a Hisense 55A8G OLED TV-t, és tesztelgettem Amazon Prime-al és Netflixel.
Gyorsan mozgó jeleneteknél elég sokszor előfordul utánhúzás szerű jelenség az élesebb körvonalaknál, illetve néha mint ha zajosodna is körülötte.
Kifogtam egy hibás darabot, vagy az alsókategóriás OLED az ilyen? Esetleg a streaming miatt lehet? -
Vhiktor
Topikgazda
-
exile
tag
Itt most egész jó áron van a 65 C1: [link]
-
salapp
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Hát igen. Sony 65A80J lett egy hete. Fantasztikus, de 5 évre kiterjesztett gyári garival már 686ezer lett a vége.
Pana plazma után mindenképpen LG? Esetleg 470-ért egy Philips?
Ja, de a lényeg, csalódni tuti nem fogsz. 50GT60 után annyiban jobb az A80J, hogy már fárasztó lenne ismét felsorolni.
Nyilván egy LG C1 is ugyanúgy brutál jó lesz. -
Dicker
őstag
Volt valami LG C1 frissítés a napokban? Tudtok róla valamit?
-
vepe
őstag
Van egy 650e-s MM-es kuponom, ha valaki tv-t akar venni priviben keressen meg.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
salapp
üzenetére
Multkor mar vagtak rajta Samsungek 300 dollart. (2700 dodo volt a 65 colos)... A Sony meg horror aron megy majd...
Elvileg a Samsungnak sikerult optimalizalnia a gyartosorokat es sokkal jobb lett a kihozatal. Emiatt vaghatnak arakat... de hogy mennyit?
Az inflacio tenyleg brutal, es ugye a forint rendkivul ramaty allapotban van a dollarhoz kepest, de az Euro is 400 Ft lassan. Kar hogy nincs fix hatosagi aras OLED, mint a benzin, liszt meg a farha

(*77 C1 akkor mar ebben a kategoriaban. 2600 dodo + 7% afa) -
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Tévé vásárlással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Sajna le kell cserélni a pana p50g20-as plazmámat. A képe makulátlan, de már nagyon kicsi.
65-ös oledet szeretnék, eddig eljutottam. 550-k lenne a limit. Árukeresőben néztem, ezt az lg-t találtam OLED65C12LA
Ez a tévé rendben van? -
alaves
addikt
válasz
madkiller
üzenetére
Ez [link] nem abba az irányba mutat, hogy megszűnne a DTS. Az LG távirányítóján pl. Disney+ dedikált gomb is van, és elég furcsa, hogy így az IMAX DTS nélkül megy. Üzleti érdekek és összefüggések alapján mennek ezek. A DTS codec-et bármelyik frissítéssel vissza rakhatják, ha akarják.
-
salapp
addikt
De minek? Tényleg. Jól azonosítottad a helyzetet, ez most egy ésszerű csere lenne. Főleg, hogy az infláció egyre durvul. Egyáltalán nem garantálható, hogy a QD-OLED (vagy bármelyik másik OLED) árai az elmúlt években megszokott módon csökkennek majd jövőre vagy azután kifutásuk felé. Illetve az sem garantálható, hogy egy-két éven belül kiforrja magát ez a technológia, hiszen a WRGB OLED-nek is nagyjából a 8. évében alakult ki az a változata, ami már viszonylag tuti. Hangformátum támogatásban meg ugye LG eleve visszalépett.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest