Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Steam Deck
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
nagyzsozso65 #70898 üzenetére
Mint rádió- TV műszerész: +1
-
válasz
nagyzsozso65 #70898 üzenetére
Nem kell többet hasonló sem!
Tévé vagy hibás készülék ?
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Szeretnénk párommal egy új TV-t venni, és OLED, 55 collra gondoltunk, és LG TV-t.
Arukeresőn túl sok információt nem lelek, így Hozzátok fordulnék segítségül.
LG OLED55C11LB
LG OLED55A13LA
LG OLED55C12LA
LG OLED55B13LA
Mi a különbség a fenti típusok között? (LG OLED55 a jelölésben eddig stimmel, hogy gyártó, technológia/panel típusa, méret collban, viszont ez után az A C B, és a többit már nem tudom mit takar.
Ezek a TV-k képesek AVI, MP4, MKV filekiterjesztést kezelni, és lejátszani? x265 illetve a x264 is megy?
Továbbiakban pedig aki a fenti típusok közül bárki bármelyiket használja, írna egy kis véleményt a televíziójáról?
A fenti megjelölt TV-knek utánanéztem az LG weboldalán, összehasonlító táblázatot is csináltam, de a fenti kérdésekre továbbra sem kaptam választ.
Köszönöm szépen! -
válasz
nagyzsozso65 #70892 üzenetére
Korábban is írták, hogy valószínűleg gyári hibás (megeshet bármivel sajnos) és cserét kérj. Szerintem az hogy teljesen elhasalt, így szinte biztosra vehető ,hogy ez történt.
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
nagyzsozso65 #70892 üzenetére
Az igen....borzasztóan sajnállak. Ez elképesztő. Szégyellheti magát a gyártó. Ekkora blama, kellemetlenség. És nem is újracsomagolt volt..... 500 ezer ft. Én átveszem a 805- öt....ha az is ilyen...kitérek a hitemből.....
-
nagyzsozso65
tag
válasz
Kisszaboo #70867 üzenetére
Szia!
Ma délután végkifejlet!15.10-kor megadta magát a philips!Újraindítás után sincs fény a kijelzőn!Kb. ennyi fél milkáért!Én dolgozom,feleségem őrjöng!Pénteken elviszik és jövő héten valamikor visszakapom a pénzem.Viszont oda többet nem vihetek és nem is viszek philips oled tévét!És ezennel lemondok ezekről! -
nrb263
tag
válasz
FollowTheORI #70887 üzenetére
Nemhiszem h gond lesz vele, a mostani VA lednek is levan véve a fényereje mert zavaróan világít
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
nrb263 #70886 üzenetére
Ezekkel a feltételekkel így, legalábbis OLED fronton, más választásod nincs.
Jó lesz, szerintem nyugodtan megveheted.Az egyetlen ami esetleg ellene szólhat, hogy gondolom nappal "fényes" környezetben lenne használva, így lehet érdemesebb ezért az árért valami "fényerősebb" LCD-t nézni... talán ezért az árért ott belefér nem csak a beugró szint is (bár nem követtem hogy vannak ott most a dolgok jóideje).
Amiről tudok, hogy pl a Hisense U8G sorozat egész jó a hírek/tesztek szerint és meg is kapod ennyiért bőven.(vagy a jó öreg Samsung Quantum dot... Q80 stb)
-
nrb263
tag
Sziasztok!
Milyen tv-t vegyek topicból jutottam ide, MAX 350K ig keresek 55" TV-t.
Csak Telekom TV műsor (90%-ban gyerekcsatornák) néha sorozat+film MKV megy de ezek reggel 7-től kb este 11 ig folyamatosan.
LG 55A1 -et néztem most 320ért, ezeknek a szempontoknak megfelelő lehet szerintetek? Nem játszom, nem érdekel a HDMI 2.1 se a 120Hz.
Jelenleg egy 50UH635V VA paneles LG-m van ezt szeretném cserélni.
Ajánlották még LG nano 90-es szériát is, ti bizonyára jobban benne vagytok, azért jöttem ide kérdezni. Esetleg más alternatíva?Köszönöm ha segítesz!
Üdv. N.
-
xerobyte
aktív tag
Így majd 1 év után, amit a 77A83J-val töltöttem és látva, hogy mi történt a piacon, mik az új árak, milyen a forint + tényleg kijött a VRR update...azt hiszem, hogy jó döntést volt majdnem megjelenés után megvenni 1.3M-ért. Ha várok 2-3 hónapot akkor lett volna 1.15M. Nekem megérte.
Most hogy itt az idei új széria, csak annyit akartam hozzátenni, hogy aki főleg filmezésre veszi és érzékeny a 'döcögésre', mint én, az tényleg jobban jár a Sony mozgásmegjelenítésével. Azóta is nagy megkönnyebbülés a korábbi LG Oledemhez képest és már csak nagyon ritkán triggerel be!
Sidenote: végre a helyes mozihatású TV méret is meglett a 77" személyében 2.2-2.4 méterre. Ezt onnan tudom, hogy egyáltalán nem akarok nagyobbat behozni a nappaliba, mert már nem lenne kényelmes, de vissza sem mennék 65"-ra.
-
Ijk
nagyúr
válasz
daneel_hu #70883 üzenetére
Nincs semmi technológiai probléma, az a probléma hogy a beépített lejátszó 60Hz-re korlátozott, ami azt jelenti hogy hulladék. A PCH VTEN-el semmi mozgásmegjelenítés gondom nincs, motionflow kikapcsolva BFI (clearness) 1 vagy 2-re álítva teljesen plazmaszerű a mozgás.
Sajnos a VTEN nem támogat dolby visiont és nekem 4k-t sem akarja valamiért pedig több kábellel próbáltam, szóval marad a FHD, SDR. Majd veszek egy Zidoo 10pro-t, csak most minden másra égetem a maradék pénzt, annyira nem fontos nekem a 4k HDR. -
daneel_hu
addikt
"Egyszerűen nem tudom megoldani ezt a mozgásmegjelenítés problémát. Tegnap megnéztem bekapcsolt cinemotion-nal, és nekem furcsa lett tőle a mozgás egyes jeleneteknél. Egyszer szájmozgásnál produkált olyan furcsa eredményt hogy inkább kikapcsoltam és néztem az ugrásokat.
Most nem tudom hogy ennyire érzékeny vagyok vagy valami mégse stimmel a beállításokkal.
Egyelőre marad a külső lejátszó (Vten) 1080p-re mert azzal nincs semmi anomália. HDR, 4k meg ad némi pluszt, de annyit nem hogy vegyek új, drága lejátszót."Szerintem aki plazmáról jön annak nehéz ezt megszokni.
Nekem sem sikerült tökéletesen pedig 2016 óta van oled itthon.
Mindig örök kompromisszum lesz, tehát vacilálsz a túl sima kép vagy a túl szaggatott között.
Talán a sportműsorok kivételek, de ennyi.Mozifilmeknél a 10-es skálán maximum 1-2-es interpolációt viselek el, esetleg a nullást.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak #70877 üzenetére
Hű! Ha! Na de ilyet!
-
ricsip
addikt
válasz
Pro Koryak #70877 üzenetére
Még szerencse hogy az íccsbéó ingyér adja a parasztoknak a szolgáltatását... oh várjcsak..!
-
Pro Koryak
addikt
-
-
drsanya
aktív tag
válasz
blakey #70869 üzenetére
Köszönöm, közben feltúrtam a facebookot is, anyázás megy legfőképp, meg "lemondomapics?baeztasz?rt" című kommentek, konkrétumok nélkül. Na most ennyiért inkább én várok amíg jó lesz, elég sok érdekes tartalom van fenn, és ennyi pénzért ajándék, főleg, hogy nincs minőségbeli megkötés.
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok,
LG CX 55 az alany, és azokhoz szólna a kérdésem, akik most előfizettek HBO Max-ra. 2 nap ment, aztán egész hétvégén "Tartalom nem érhető el" hibaüzenet fogad, és a régi LG tévén is. Böngészőből megy, újratelepítés, újra beléptetés megvolt. Másoknál is ez a helyzet? PC böngészőből megy, mobil app is akadozik. Netflix oké. Ennyire szar lenne az appal a helyzet? És annyira nem látom, hogy igyekeznének.
Azért raktam off-ba, mert ugyan TV-vel kapcsolatos, de mégiscsak egy appról van szó.
Köszönöm és üdv mindenkinek!
-
blakey
titán
-
Ijk
nagyúr
válasz
Celtis #70769 üzenetére
Egyszerűen nem tudom megoldani ezt a mozgásmegjelenítés problémát. Tegnap megnéztem bekapcsolt cinemotion-nal, és nekem furcsa lett tőle a mozgás egyes jeleneteknél. Egyszer szájmozgásnál produkált olyan furcsa eredményt hogy inkább kikapcsoltam és néztem az ugrásokat.
Most nem tudom hogy ennyire érzékeny vagyok vagy valami mégse stimmel a beállításokkal.
Egyelőre marad a külső lejátszó (Vten) 1080p-re mert azzal nincs semmi anomália. HDR, 4k meg ad némi pluszt, de annyit nem hogy vegyek új, drága lejátszót. -
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Adott egy LG C1 és egy Apple TV4K. Dolby Atmos tartalom lejátszása esetén miért Dolby Audio-t ír ki az információs sáv?Előre is köszönöm!
-
Ranagol78
csendes tag
Sziasztok!
77"-os Oled-et szeretnék én is venni van valami ár/érték bajnok jelenleg ebben a méretben?
néztem ezeket:
LG OLED77C11LB
SONY OLED XR-77A83JMozi + kis tv műsor és Netflix lenne a felhasználás
vagy ezen az árszinten + pár száz papír van esetleg valami jobb ár/érték arányú tv?
A Sony esetleg megfelelő lenne nekem, ajánlott?Már 14 éve Pana plazmát hajtok, imádom de az új házba már kicsi lesz
Köszönöm
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
fullpower88 #70855 üzenetére
[link] Parancsolj!
-
fullpower88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 77"-os OLED tv-t.
Melyiket ajánlanátok?
Ha valakinek lenne eladó az is érdekelne.
Üdv:
Dani
-
-
poli27
veterán
65G13 nál van akinél előfordul hogy kilépnek az appok? Pl nézem a netflixet és kilép, de Youtube, HBO Maxal is csinálja...
-
Maltheus
csendes tag
Hmm "Never buy hardware today based on a promise of software tomorrow" szóval nem tudom. Van egy 6800xt-m az szépen kihajtja a dolgokat 4k 90fps szokott lenni. De köszi az infókat utána járok. Az egyébként plusz pont hogy fullos a 2.1 48Gbps-el nem csak 40 mint az LG. Elmegyek a boltba megtapogatom.
-
madkiller
őstag
Van trükk, hogy C1en használjam a google assistant és ha működik, akkor magyar nyelven működik?
-
bnorci71
addikt
válasz
nagyzsozso65 #70785 üzenetére
ne a szervizzel beszélj a Philips oldaláról a támogatásnak írj.
1napon belül válaszolnak. -
b.
félisten
válasz
nagyzsozso65 #70828 üzenetére
Még annyit akartam ,nem tudom milyen fagyások vannak nálad,de írtam nem rég egy kommentet itt , pont a linkelt általad írt privi miatt [link] ha esetleg CA modult használsz érdemes cserélni másikra.
De gyanítom hogy érdemesebb lenne cserélned akár egy másik 706 ra mert lehet, hogy valóban gyári hibás a tied. -
Kisszaboo
junior tag
válasz
nagyzsozso65 #70829 üzenetére
Ez nem igaz....számítottam rá
Akkor jön a 805....hogyan javult meg a szoftver??
-
T560i
tag
A héten vissza szállîtom a C1 et, és bevállalok egy806 ot vagy egy Pana 65jz980e-t!
-
alaves
addikt
válasz
nagyzsozso65 #70803 üzenetére
A C1-től ne várj OLED706 képet, más a képalkotási koncepció. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Nagyszerű OLED kép mindkettőnél kicsit másképp.
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #70821 üzenetére
Hetente 1x csak úgy indítsd újra a készüléket, Netflix cache-t is lehet üríteni. Én saját tapasztalataim alapján írom a véleményem. Amikor dicsérték a Sony mozgásmegjelenítését akkor én is vettem egyet, Nagyon sokat "játszadoztam" a beállításokkal, mert sehogy sem akart jó lenni, kikapcsolva jó volt csak a 300 sor kevés volt. Nehezen találtam egy olyan beállítást, ami már némileg megfelelt, de nem voltam elájulva tőle, gondoltam, ha ez a legjobb akkor milyen lehet a többi?
Amúgy szoftveresen sz@r volt, sajnos. Később jött egy LG, ott már úgy álltam hozzá, hogy gyengébb lesz így próbálkozni kell, meglepetésemre elég jó mozgást tudtam összehozni nagyon hasonló beállításokkal, mint a Sony, tehát egyiken sem voltak jó az előre programozott módok. Aztán gondoltam egyet és vettem egy Philipset, sok reményt nem fűztem hozzá, nem számítottam arra, hogy egy előre beállított mód használható lesz és valóban, a Film mód teljesen rendben van, persze a többi beállításnak is megfelelőnek kell lennie, mert a "képjavító" funkciók hatással vannak a mozgásmegjelenítésre is.
-
b.
félisten
válasz
kisbalazs83 #70821 üzenetére
Én is egyetértek veled abszolút, én is így gondolom a márka sorrendet. Egyedül az ár nagy probléma a Sony/ Pana párosnál. Eredetileg Sony volt a kiszemeltem de majd 50% felárral elengedtem.
Elég jó ár/ érték ajánlatnak gondolom a Philipset ilyen jó kép és panel minőségéért . -
kisbalazs83
aktív tag
Jó kis tévé ez. Bár néha áramtalanítani kell, mert elkezd adakni a Netflix DV tartalomnál
Amúgy nagyon szép homogén kijelzőt fogtam ki. A tesztek, vélemények alapján amiket olvasok OLED-ekkel kapcsolatban él most bennem ez a sorrend.
65OLED707-re leszek kíváncsi, hogy mennyi lesz bevezető áron. Lehet az lesz az utódja.
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #70816 üzenetére
Több Panasonic és Sony mellett/után azt írom, hogy bizony ott van, nagyon is. Sokat vesződtem a beállításokkal mindegyik típusnál, a Philipsnél a Film mód pl nem hibázik, legalábbis olyan ritkán, hogy az már nincs is. Az LG-nek sem olyan rossz a mozgás megjelenítése.
-
kisbalazs83
aktív tag
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
nagyzsozso65 #70810 üzenetére
Szépen becsomagolod? Sérülésmentes lesz?
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #70813 üzenetére
Ahogy a Philipsét, Panasonicét is.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Sony Bravia KE-65A8B 579.990Ft-ért?
Nagyon dícsérik a Sony mozgásmegjelenenítését. -
b.
félisten
válasz
Maltheus #70800 üzenetére
szia! amikor vettem 100 ezer forint különbség volt a 65" 806 és a 706 között nekem nem ért annyit.
A 806 ugyan az a panel csak komolyabb a távirányítója és 4 oldalas az ambi nem 3. Elméletileg van 100 nittel magasabb fényerő is,bár ezt hivatalosan nem írják sehol, de nekem a 706- é is sok,közel sem megy a maximumon. ennek is magasabb mint a C1 nek és én félek az ilyen nappaliban cserélünk panelt dolgoktól ha hiba van, plusz a DTS .
Nem csalódtam, nincs pixelhiba sem lila folt ,sávosodás, szóval egyelőre nagyon elégedett vagyok ezért akadok ki az ilyen trolloktól, lásd feljebb. Nem vagyok márkahű, Sony-t szerettem volna, de sajnos nem fért bele a keretbe az, ami már tudja a HDMI 2.1 ficsőröket.
Ez Játékra tudja a 4 K 120 Hz-t de ha a VRR-t ha bekapcsolod, akkor csak 60 Hz-ig működik. Hamarosan jön hozzá frissítés amivel 4K 120Hz és a VRR együtt is menni fog. A 2022 es modellek piacra dobása körülre várható. -
blakey
titán
válasz
nagyzsozso65 #70810 üzenetére
Akkor a helyedben inkább segítséget kérnék az itteni 706-os tulajoktól, megpróbálnám nem kiengedni a kezeim közül azt a készüléket.
-
blakey
titán
válasz
nagyzsozso65 #70806 üzenetére
Csak, hogy világos és egyértelmű legyen, mindegyik márkánál kifoghatsz hibás készüléket, Panasonic, Philips, Sony, LG, Hisense, Samsung, TCL, bármi is legyen az. Az esetleges szoftveres hibákon kívül mást nem tolerálok, nem fogadom el, viszont a szoftveres hibákkal lehet mit kezdeni, ha amúgy a készülék rendben van.
#70808 jookomak
Míg 20-30 évvel ezelőtt szinte kötelező volt kiadni egy hibátlan készüléket addig manapság "bátrabban" kiadnak akár egy FW hibával is egy készüléket, mert könnyebben javítják. Ez az átka a nagy "FW-biznisznek", sajnos. -
Maltheus
csendes tag
válasz
Amúgy a jz1500-at én is nézem. 65ös méretben húzós, de azért nem milla
-
Maltheus
csendes tag
válasz
Várj én a zavarosban halásztam újra csomagolt termékek közt. Itt van sok elégedett c1 tulaj. Meg van aki visszaküldött legalább 4et..
de szerintem eltérőek az egyéni toleranciák
-
blakey
titán
válasz
Abból is van hibás.
-
Maltheus
csendes tag
válasz
nagyzsozso65 #70795 üzenetére
Én egyébként ha a panel jó, megpróbálnám megoldani máshogy a szoftveres dolgot.
Gondolom blakey béta firmwarere gondol ami lehet hogy megoldja. Az is lehet hogy complett reset segít. Ha ennyire jo a kapcsolat nem mondott valamit a szervizes? Csak ennyi hogy vidd vissza?
-
válasz
salapp #70799 üzenetére
Ja csak egy ideje itt van . Pár éve mikor idejöttem az alapokkal gyorsan tisztába lehetett jönni.
Nem értem ezt a márka imádatot sem ahogy néztem tavalyi évtől már mindegyik nagyobb gyártótól lehet venni jó tvt csak meg kell találni az adott pénzért melyik a szimpatikus. Ha meg hibás vissza küldöd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Battlefield 6
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest