Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
BoneDragon #68597 üzenetére
Engem az érdekelne ,hogy melyik alkalmazást kell felrakni a telefonra ,hogy tudjam használni távirányítóként?
Más ,
Láttam a webOS felületén ,hogy tv rendszert lehet telepíteni (“frissíteni”) usb-n keresztül is…
Esetleg ha legfrissebb webOS nem tetszik ,akkor vissza telepíthetek egy régebbi webOS kiadást usb-n keresztül? -
ricsip
addikt
válasz
BoneDragon #68597 üzenetére
Hányok ezektől a hatásvadász címadásoktól.
Mintha az index címlapot nézném:
Módosították a riasztást. Lesz itt minden.
Gyökeres változás jön a Gmailnél, sok dolog átalakul
Nevet vált a világszerte sikeres magyar cég
PFIZER ÉS MODERNA-VAKCINÁK: EDDIG NEM ISMERT MELLÉKHATÁSRA DERÜLT FÉNY -
BoneDragon
veterán
Feldobta youtube, hátha valaki eljátszik vele. Én kipróbáltam, tényleg működik.
The LG Magic remote trick that NOBODY knows! -
alaves
addikt
+1 coolrob
A hozzászólások alapján a fórumot olvasó, már-már azt gondolhatja, hogy eget rengető különbségek vannak az OLED TV-k képei között. 10 OLED TV (LG C1-G1, Sony A80j-A90J, Panasonic JZ1000-1500-2000, Philips 706/806/936) képe között nincs jelentős különbség, legfeljebb abban van, hogy melyik fajta képalkotás tetszik valakinek. Ezen túlmenően az 'okosságban' és a dizájnban van eltérés. -
tylerddd
veterán
Üdv! Ma üzembe helyeztem egy LG OLED55C1-et, nagyon tetszik, remélem beválik majd!!!
Két kérdésem lenne:
1.) A Google Assistant valahogy működésre bírható? Google TV-s Chromecast-en és Xiaomi Smart Clock-on működik angolul. Állítsam angolra a nyelvet? Menü szintjén maradnék a magyarnál.
2.) Ez specifikusabb kérdés: Telekom tv irányítható a távval. Az érdekelne, hogy az eredeti Telekom táv Guide gomb funkcióját valahogy elő lehetne-e egy nyomással hozni? A 9-es gomb alatti 3 pöttyös menüben az Útmutatóra előjön, de ugye ez több kattintás
Köszönöm! -
-
TechN7ne
nagyúr
Tegnap volt az első alkalom ,hogy 2160p s videó helyett 1080p s tartalmat játszottam le rajta és kb. kiugrott a szemem ,hogy mennyire szép minőségben játszotta le ,meg nem mondtam volna ,hogy nem 2160p hanem 1080p s a film.
Le a kalappal az LG G1 előttjasso
C1-en ennyire szép nem volt... -
alaves
addikt
Egyetértek. Valószínűleg a párhuzamos folyamatok futtatásával és feldolgozásával van probléma. Azért valószínűsítem ezt, mert pl. nálam, ha rádugom az USB HDD-t, a felismerés idejére pl. eltűnik a bemeneti listáról a serviio médiaszerver.
Nálam a C1-en párhuzamosan 1 HDMI + 1 jack + serviio (DLNA, wi-fi) van használatban probléma nélkül. Hátha javítják a problémádat, addig meg kösd analógra az 'erőködőt'. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mint írtam ne hasonlítsd a Samsunghoz, egyszerűen a két márka "utálja" egymást, főleg, ha az erőstő régi. Ha van lehetőséged kérj kölcsön egy erősítőt kipróbálni. Ha meg nincs, akkor az alaplap cserével, csak feleslegesen fog dolgozni a szerelő, feleslegesen lesz megbontva a tv etc...
-
kzkz
őstag
válasz
Celtis #68582 üzenetére
Még nem jutottam hozzá másik HDMI-s erősítőhöz vagy soundbarhoz
ΞΔGLΞ: Szerintem az nem megoldás, hogy veszek több százezerért egy Atmos képes erősítőt, hátha majd azzal megy. Ráadásul miért kéne Atmos képesnek lennie? DD/DD+/TrueHD miért nem elég? (Atmos tartalom sincs elég magyar nyelven.)
Ráadásul ez a Pioneer erősítő simán megy egy Samsung Q82R Tv-vel, ami szintén nem őskövület.
Szerintem egyszerűen az LG rosszul implementálta/valósította meg a CEC szabványt. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy szoftveresen javítható lenne, de nincs elég nyomás rajtuk.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Felesleges alaplapot cserélni. Pontosan ugyanez a probléma volt a lányom CX tévéjénél, szintén pioneer erősítővel. Hiába volt ARC képes az erősítő. Szóval, erősítőt kell cserélni, mert ez az erősítő már "réginek" számít a tévének. Olyan erősítőt vegyél, ami már Atmos képes, és minden gond megszűnik.
-
kzkz
őstag
Erre jutottam a #68375 jelzett HDMI ARC hibával kapcsolatban:
Lépések:
1. Erősítő reset, visszaállítása alapállapotba, HDMI CEC bekapcsolva, erősítő kikapcsolva, és nincs bedugva a TV-be.
2. TV-be nincs bedugva egyetlen HDMI se, majd TV visszaállítása gyári állapotra.Ezután ugye csak Tv-n van hang, szól is rendesen.
3. TV kikapcs, erősítő bedugva a HDMI ARC-ba a TV-n, erősítő bekapcsol, TV bekapcsol. Felismeri a TV az erősítőt, de egyelőre még a TV-n van a hang, mert nincs átállítva az erősítőre. Az erősítő és a TV már együtt be és kikapcsol a működő HDMI kapcsolat miatt.
4. Itt jön a hiba: TV-n átállítom a hangot, hogy a kimenet a HDMI ARC legyen, ekkor kb. 1 másodpercre van hang az erősítőn, utána kb. 5 másodpercig a TV-re visszavált, majd ez megy a végtelenségig.
Tehát erre kimondhatjuk, hogy valami miatt nem jól működik, ez még lehet TV, erősítő, és akár kábel hiba is. (Persze az erősítő és a kábel tök jól működik 2 másik Samsung TV-vel is, tehát nem gondolnám, hogy ez a hiba, hanem inkább a TV).
Aztán most jön az érthetetlen rész, ami már tuti a TV irányába tereli a hiba okát.
5. Rádugok a HDMI2-re egy Amazon Fire TV 4K-t, amin szintén megy a HDMI CEC, szintén van kommunikáció, mindhárom eszköz együt be/kikapcsol, a távirányítók is működnek. Még ekkor is rossz a hang ezen az eszközön is, mert itt is váltakozik magától a hang, ugyanúgy, mint a sima TV adás esetén a 4-es pontban.
6. A Fire TV 4K-ban kikapcsolom a HDMI CEC-et, és megjavul a hang, csak az erősítőből szól!!! Persze ekkor a TV távirányítójával nem megy a stick, de a hang eljut az erősítőig, és stabil marad.
7. Újra bekapcsolom a stick-en a HDMI-CEC-et, még ekkor is jó marad a hang!
Már itt megnyugodna az ember, hogy innentől jó lesz, de nem!!!
8. Ha átkapcsolom a TV-t a TV bemenetre, akkor megint elromlik a hang, megint hol itt, hol ott szól. Bár volt olyan is, hogy jó volt a hang, ekkor szerintem a sticken a CEC kikapcsolt volt, ha bekapcsolt ott a CEC, akkor egyből rossz a TVadásnál is. Szóval itt még van egy újabb csavar...
9. Ha nem kapcsolom át a TV-t, hanem kikapcsolom a sticket (ezzel minden más is kikapcsol), majd újra bekapcsolom a TV-t, akkor is újra rossz a hang bármelyik bemeneten.A hiba egészen addig jelen van, amíg a 6-os pontban lévő stick HDMI beállításon nem állítok valamit.
Mindebből szerintem az látszik, hogy egészen addig nem jó a TV-nek a HDMI kommunikáció kezelése, amíg valamelyik HDMI ARC-on kívüli bemeneten nem érzékel bemeneti hangot/jelet, ekkor helyreáll minden egészen addig, amíg ki nem kapcsolod a TV-t. Az erősítő és kábel hibát ezzel végleg kizártam.
Szóval ez így használhatatlan, hívtam a szervizt, a szerelő szerint ilyennel még nem találkoztak, de alaplapot cserélnek, hogy kizárják az alaplap hibáját. Ezt mondta...
Gyanítom az új alaplappal se fog ez megjavulni, de várom a csodát...
-
Celtis
veterán
-
b.
félisten
Ma megjöttek a TV tartók konzolok. Nagyjából egy árkategória.
Egyik ez a Hama: [link] 32 K
Másik ez a Stell Sho 3610: [link] 30K
Mindegyik elég masszívnak néz ki .Hétvégén tesztelem őket , ha érdekel esetleg valakit adok róluk infókat.
Stell-hez jobb tipliket adtak na és nagyon "komoly" vízmértéket, amivel megvettek kilóra. -
belan
addikt
válasz
Borisz76 #68557 üzenetére
Én is vissza vonultam nem ér ennyit ez panel dolog hogy fórumon egymásnak essünk el kell engedni nem kell rá erőltetni senkire a véleményünket , maximum el lehet mondani valaki egyet ért valaki nem, de személyeskedés sértegetésnek nincs itt helye jó el gurul a gyógyszer néha
. És nem rad értettem ezt ! De szerintem kár vitázni el ismerem a Sony pana dolgot mibe jobb de azt is ismerjék el hogy lg-nek is meg vannak jó dolgai amikor 2.1 hdmi volt a c9-be a Sony pananak még sehol nem volt 2.1 tvéje ,és akkor még lehetne mondani persze lg-nek is vannak hibái hiányosságai ez ilyen.68553: most meg fogtál
-
Celtis
veterán
Bocsánat, hogy beleszólok, de ha a panasonic válogat, akkor vajon a JZ2000 tulajok miért látnak pl. durva tintinget. Ilyen panelek, mégis milyen válogatáson mentek át?
Nincs több kérdésem. -
coolrob
aktív tag
Egy dolgot tudok elképzelni. A Pana ha jól tudom, hűtéssel látja el az 1500/2000 -es modellek paneljeit. Ez ugye nem olcsó, így a megvásárolt panelleket tesztelik, és a jobbak kapják a hűtést, és mennek a csúcsmodellekbe, még a gyengébbek az alapmodellekbe. Ez még egy reális magyarázat lehetne.
-
powerup2
addikt
válasz
coolrob #68543 üzenetére
Szerintem a vita lezárása végett annyi hozzátennék hogy, lg készülékből jóval többet adnak el mint panasonic-ból vagy és sony-ból. Ha van hiba is akkor a többet eladottnál gyakoribb lesz. Szerintem nem ez fogja meghatározni a termék minőségét. Az hogy itthon a szervizek hogyan állnak az emberhez megint más kérdés. Sajnos ismerősöm panával megszívta nem cserélték ki neki a tv-ét. Sony sem szeret cserélni idehaza. Egyik gyártó tv-je sem rossz az hogy melyik gyártó mennyire figyel a kalibrálásra az fontos tényező, de ha kalibrálod profin akkor mindegyiknek ugyan olyan képe van. Ha van komoly mozirendszered pl felesleges azon rúgozni hogy a panasonicnak jobb a hangja mert nem fogod használni. Meg akkor érdemes több pénzt kiadni érte ha azt nem használod ki. Egy ideje olvasom a fórumot és sokan egymásnak esnek mi a jó mi nem. A legfontosabb az lenne mi azért járunk ide fel hogy megosszuk a véleményünket észrevételeinket és segítsünk másoknak!!! Fontos lenne tiszteletbe tartani mások véleményét ha valakinek rossz tapasztalata van azt is elfogadni. Remélem hogy a továbbiakba rendesen fognak folyni itt a beszélgetések.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Aki itt ismer a fórumon ( és jó sokan vannak), az tudja, hogy nem a magyar az anyanyelvem, hanem az angol, mégis megtanultam ezt a nagyon nehéz nyelvet a szlengekkel együtt a feleségem miatt úgy, hogy ritkán hibázok, de én a helyedben, főleg magyar létedre szégyelném magam ilyen helyesírással és ezzel a dedós válasszal.
Ahhoz, hogy szakmailag egy elllenérvnek súlya is legyen, a helyesírásnak (is) nagy szerepe van. És akkor lehet frankó szakmai eszmecserét folytatni, ettől lesz minőségi és szakmai egy fórum. Pffff
És igen, régen is téma volt már a reddit-en és itt is, hogy a Sony, Panasonic nagy valószínűséggel válogatott panelt kap. -
b.
félisten
válasz
BoneDragon #68535 üzenetére
miért ne tehetnék meg?
Én fehérváron a Philipsnél dolgoztam 10 évig gépbeállítóként, gépész vagyok. Ott gyártottuk a Loewe Tv ket.
Ugyan azon a soron ahol a 100 ezres Philips készült ott gyártottuk az 500 ezres Loewe-t. Kivittek minket képzésekre, teljesen más előírások alapján gyártottuk. Máshonnan jött az elektronika oda és más beszállítóktól a táp stb.
Volt olyan, hogy egy 8 órás műszakban 90 darab Tv-t gyártottunk le, ami csomagolásra is került, míg Philipsből 700-900 között, eleve az egész folyamat lassabban zajlott, nem mehetett bárki Loewe sorra dolgozni, még csavarozni sem a nők közül...
A TV hátlap lakkozásánál Philips 5 darab maximum 1 mm hibát engedett a Loewe 2 darabot egymástól minimum 10 cm -re.
Tamponnyomási hibát Philips egyéni elbírálás alapján, Loewe nullát engedett meg. ugyan ez a prégelt üveg előlapoknál.
A lényeg: A képernyő teszt Philipsnél 100 darabonként 1 órás Loewe-nél 10 darabonként 2 darab 3 órás teljesen eltérő teszt, ennek köszönhetően lett a végeredmény 90 darab egy műszakban ,mert kb 150-200 darab Loewe tv szétszerelésre került ..Ezt hívják minőségbiztosításnak. -
Dicker
őstag
Feleslegesen vitatkoztok ezen. A panel olyan, mint az autónál a motorblokk.
Legtöbb gyártó mástól veszi, és ő építi rá a saját elképzeléseit. Hiába van pl. egy Skodában, és egy Audiban is ugyanolyan blokk, más a teljesítmény, más a végeredmény.
Egy panel is kaphat extra hűtést, más vezérlőt, más szoftvert, vagy lehet ami az egyik gyártósoron elmegy, a másikon selejtként kibukik, stb... Úgyhogy van varázslásra lehetőség.
Az LG el van kényelmesedve a monopol helyzetével a panelgyártásban, ennyi az igazság. Inkább cserélget, mint minőségellenőrzést tartana, mert drágább. Majd talán változik a hozzáállásuk a gyártósoron, ha egyszer lesz konkurencia. -
b.
félisten
válasz
BoneDragon #68523 üzenetére
minőségbiztosítás is éppen teljesen más mindegyik gyártónál. A pana lehet nem enged ki ilyet a sorról.
-
belan
addikt
válasz
Hagyd úgy is meg magyarázza ,
pana át varázsolja a lg panelt .😂 házon belül rá engedik a fehér szószt . Űr technológia használ a pana .
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
BoneDragon #68527 üzenetére
Milyen infó kell?
Tehát Vincent hazudik, a prohardverrel egyetemben az összes többi teszt cikk is mind kitalálta ezeket. Ok...én meg nem értem még mindig, hogy a téma cím fent miért nem LG imádók klubja, vagy hasonló...
--------Hagyd már abba a szerkeszgetést, mire leírom a szöveget, újra szerkeszted a mondandód.
Honnan tudjam, hogy a pana csinál a paneljével és miért kellene ezt nekem leírnom?
Azt írtam le, hogy mit látok és én azt látom, hogy a HZ2000 röhögve megette a CX-et képminőségben függetlenül attól, hogy LG display van mind a kettőben. A JZ2000 már nem tudott jobban teljesíteni, mint a HZ. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
BoneDragon #68525 üzenetére
[link]
Nem csak a prohardver írja ezt, hanem a Vincent faszi is elmondta, hogy ez nem egyszerű panelcsere a Panasonic-nál, hanem dolgoznak a panelen. Mi olyan furcsán hihetetlen neked ebben? -
BoneDragon
veterán
Nem lesz más. De élj ebben a tudatban, ha ez téged megnyugtat.
Régebbi munkahelyemen panelek átnézésével foglalkoztak a kollégák és nekem is volt szerencsém párat megtekinteni. Brutális nagy szórás van 2 panel között is. Oké OLED-ról nincs tapasztalatom, de minden más tipusról igen. Volt hogy a 100ezres készülékben jobb volt a panel, mint a másfél millásban.
Ezért is szokták mondani: Panel lottó.
Szerencsés vagy a Panával, ennyi. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
De más lesz, mert házon belül csinálnak vele valamit a pana mérnökök, amit más nem tud.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez egy GZ, de mindegy.
Az MM-ban nem lehet összehasonlítani semmit és főleg nem raknak egymás mellé LG és PANA tv-ét, de én használtam így elég sokáig és láttam a különbséget, mert sokáig megvolt az LG oled-em a Panasonic mellett. Általában Sony és LG egymás mellett elég gyakran van az MM-ban. És a Sony mellett is simán ez az érzése az embernek. A félreértés elkerülése végett, engem nem érdekel a márka és az sem, hogy mennyibe kerül. Egy érdekel, hogy a legjobb képminőséget kapjam, WB és TT faszságok helyett.
Ha valaki azért vesz LG-t, mert a garancia intézés mögötte nagyon jó, akkor eleve arra asszociál, hogy a tévéje hibás lesz.
Másrészt nem tudom, hogy Magyarországon a pana, vagy a sony garanciás ügyintézése milyen, de Németországban épphogy nem hoznak a szerelők villásreggelit.
Szóval, Unió... Nem lehet megkülönböztetni országokat és nem hiszem el, hogy Mo-on a Panasonic kiröhögi a tulajt, ha hibás terméket jelent be, főleg abban az esetben, hogy a tévéje a legdrágább a piacon.Lg ficsörök...
[link]
[link]
[link]
[link]
Nos, nekem ilyenekre nincs időm, senki ne rabolja el az időmet panelcserélgetésekkel. A lányomék lg cx, 2-szer cseréltek panelt, az ismerősömnél szintén. Én megúsztam 1-el, de mint írtam egy oltári nagy szívás volt.
Panasonic 1%-os oled fénnyel, ahol minden hibának látszania kellene.
Nincs WB, nincs TT és a képminőség fantasztikus. A hangja is jó, de engem nem érdekel, erősítőt használok.Szóval engem nem érdekel, hogy a tévé homlokán milyen gyártó van, az érdekel, hogy a legjobbat kapjam, ha Panasonic, vagy nappalimban lévő 83-as dög sony hasonlót produkálna, azokat is szidnám. De az LG bevédésed itt több oldalon keresztül, akkor lenne értelme, ha, mögöttes tartalom is lenne ott. Ami nyilvánvalóan nincs.
Tökmindegy, hogy ki mennyire gazdag, tévét nem azért veszek, hogy utána szívjak vele. Nos, az LG-vel ez történt, engem nem győzött meg, nagyon enyhén szólva.. Ha fordítva lenne, most ezt írnám a panáról és az Lg-t dicsérném, de nem így van. A Pana menürendszere az LG-hez képest egy kicseszett nagy katyvasz, ez így van, de a tévét egyszer, vagy kétszer kell beállítani és nem a menüt nézzük. -
contaxg
veterán
válasz
Jorgi Kormi #68515 üzenetére
sony trinitron 21 the best, az oled tévém már majdnem olyan jó. Most vettem hozzá dvb-c tunert mert a gyári 29 csati már kevés volt
. imádom!!!
-
belan
addikt
válasz
Jorgi Kormi #68515 üzenetére
-
paatrick
őstag
válasz
farkas-j #68500 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, de azt látni kell ha mindenki így tenne akkor hamar beleállnák a következő világválságba
De nem is azt mondom hogy a 2 évente cserélt TV mehet a kukába. Én pl átörökítem majd a családba, nekik is javul a TV, nekem is, mindenki boldog. Sokan meg meghirdetik használtan, annak is van piaca. -
belan
addikt
válasz
salapp #68510 üzenetére
Szerintem normál átlagos ember 5,6 évig is el használna a tv-t én is ha addig menne a tv
de nem fog . Ha én gazdag lennék,
jaga diga diga jaga daga diga diga dom.
Éjjel-nappal, digi digi daj,
Tartana a nagy daj-daj.
Temetném a munkát,
jaga diga diga jaga daga diga diga dom. 2 évente cserélném a tevét ha gazdag lennék . -
tuta1975
tag
Egy nagyon érdekes teszt!
https://www.youtube.com/watch?v=HTEbgPhFykY
LG VS Pana . és a végén amire nem számítottam, hogy melyiket látják jobbnak. -
belan
addikt
Full hd ez jó 😂😂😂 hát kérje el a pénzed nem érdekel de igen láttam a mm-be mind 2 tv-t , és nem ájultam el panatól kicsivel élesebb volt a kép meg mozgás megjelenítés picivel jobb volt ennyi gondolom elektronika is picivel jobb de nekem akkor se ér annyit . max ha aranyból lenne akkor kellene .
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Láttál te már LG-t és Panasonic oled-et egymás mellett "futni" ugyanannál a demónál?
Kb úgy néz ki, mintha az LG FHD-ben menne a panasonic mellett.
A panasonic elkéri a pénzt a tévéjéért, de nem azért, mert a markenting agytröszt kitalálta, hogy ennyi az ára, hanem, mert ennyivel jobban értenek házon belül, hogyan kell azt a szájb...ott panelt úgy "meghekkelni", hogy abban ne legyen WB, TT és mérföldekkel jobb képminőséget nyújtson.
----------------
Elképzelhető, hogy az LG is tudja, de nagyívben leszarják, inkább orrba-szájba panelt cserélnek. Nekem elég volt egyszer hogy a 77-es LG-n panelt cseréltek, kellett hozzá két szerelő, a szomszéd és én és 3 óra tömény szopás, nehogy kettétörjön a panel. -
törölt tag
szerintetek lesz webos 4.0 a 2017-es tévékre?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Bluetooth hangszórók
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest