Hirdetés

Panasonic HZ2000 OLED tévé tesztje

Nálunk járt a japán gyártó idei csúcstelevíziója, a 4K felbontású, HDR támogatású OLED tévé.

Panasonic HZ2000

Nincs mit szépíteni a dolgon, a Panasonic mostanra elvesztette korábbi meghatározó szerepét a televíziós iparágban, legalábbis ami a piaci részesedést illeti. Viszont a cég nem adta fel a harcot, és újrapozicionálva magát évek óta arra törekszik, hogy a drágább termékeket tömörítő prémium szektorban, illetve a jó gazdasági adottságokkal bíró (magyarán vastag pénztárcájú vevőkkel rendelkező) régiókban stabilizálja helyzetét. Ennek érdekében évről évre nagyon ráfekszenek a kép- és hangminőségre, és az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy nem is végeztek rossz munkát.

Panasonic HZ2000
Panasonic HZ2000

Emiatt aztán a vállalat idei csúcsmodelljét, a HZ2000 is nagy elvárásokkal fogadtuk. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy sikerült-e 2020-ban is tartani a korábbi igen magas színvonalat, hogy milyen a kezelés és vannak-e érdekes extrák.

Hirdetés

Nagyon konzervatív külső

A Panasonic egy időben próbálkozott különlegesebb formatervezési megoldásokkal, de mostanra a jelek szerint belátták, hogy célcsoportjuk nem feltétlenül igényli ezt. Évek óta az első látásra talán unalmasnak tűnő, egyszerű, letisztult, minimalista dizájnt részesítik előnyben prémium tévéiknél, és ez a helyzet a HZ2000 esetében is. Ez viszont szerintünk nem is baj. Nincs semmi gond azzal, hogy hiányoznak a szokatlan díszítések, furmányos trükkök, hogy a képernyő nem kelti a lebegés illúzióját és a tévé csak úgy szimplán ott tornyosul az állványon, mint egy éjfekete, masszív tömb.


[+]

A súlyos acéltalpba be kell csúsztatni a képernyőt, ami stabilan tart, viszont a forgatást, döntést nem teszi lehetővé. A tévé a szokásos módon falra is felakasztható szabványos, 300 x 300-as VESA konzolok segítségével. A ki- és bemenetek a hátlapon kaptak helyet, tehát a Panasonic továbbra sem gondolja, hogy helyes ezeket egy külső dobozon elhelyezni.

A készüléken négy darab HDMI 2.0 csatlakozó található, ami miatt sok kritika éri a céget, hiszen másoknál már megjelent a HDMI 2.1, amivel jobban ki lehet használni majd az új generációs konzolokban, valamint nagyteljesítményű PC-kben rejlő lehetőségeket. Néhány HDMI 2.1 funkciót azért megkapott a készülék, ilyen az ALLM (Auto Low Latency Mode) és egy port esetén az eARC szolgáltatás támogatása. Ezen kívül építettek rá két USB 2.0 portot, egy-egy USB 3.0, komponens, kompozit, Ethernet, digitális optikai és 3,5 mm-es analóg audió csatlakozót, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik, sőt ebből kettőt is pakoltak rá.


[+]

Főbb paraméterek
Panasonic TX-65HZ2000E
Panel LG 4K HDR OLED (10 bit, 120 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Támogatott HDR szabványok HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision
Maximális kontrasztarány végtelen
Maximális fényerő kb. 1200 cd/m²
Betekintési szög 179/179 fok
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Filmmaker, Igazi Mozi, Játék, Mozi, Normál, Professzionális fotó, Professzionális 1, Professzionális 2, Sport
Hangbeállítások Standard, Zene, Beszéd, Stadion, Felhasználói
Hangszórók 140 watt (2 x 40 W + 3 x 20 W)
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, komponens, kompozit, digitális audio, CI+ slot (iker kártyaolvasóval), 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, smart rendszer, kislexikon, EPG, hangalapú keresés, médialejátszó, My Home Screen 5.0 okostévérendszer, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, felbontás felskálázása, eSúgó, HDR támogatás, Bluetooth, Miracast
Teljesítményfelvétel maximum: 183 watt
normál módban, 50 százalékos fényerőnél: 125 watt
készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret talppal: 1446 x 907 x 310 mm
talp nélkül: 1446 x 885 x 78 mm
Tömeg talppal: 40 kg
talp nélkül: 33,5 kg
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-65HZ2000E
Fogyasztói ár kb. 1 200 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés