Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kzkz

    őstag

    válasz kzkz #68375 üzenetére

    Erre jutottam a #68375 jelzett HDMI ARC hibával kapcsolatban:

    Lépések:
    1. Erősítő reset, visszaállítása alapállapotba, HDMI CEC bekapcsolva, erősítő kikapcsolva, és nincs bedugva a TV-be.
    2. TV-be nincs bedugva egyetlen HDMI se, majd TV visszaállítása gyári állapotra.

    Ezután ugye csak Tv-n van hang, szól is rendesen.

    3. TV kikapcs, erősítő bedugva a HDMI ARC-ba a TV-n, erősítő bekapcsol, TV bekapcsol. Felismeri a TV az erősítőt, de egyelőre még a TV-n van a hang, mert nincs átállítva az erősítőre. Az erősítő és a TV már együtt be és kikapcsol a működő HDMI kapcsolat miatt.

    4. Itt jön a hiba: TV-n átállítom a hangot, hogy a kimenet a HDMI ARC legyen, ekkor kb. 1 másodpercre van hang az erősítőn, utána kb. 5 másodpercig a TV-re visszavált, majd ez megy a végtelenségig.

    Tehát erre kimondhatjuk, hogy valami miatt nem jól működik, ez még lehet TV, erősítő, és akár kábel hiba is. (Persze az erősítő és a kábel tök jól működik 2 másik Samsung TV-vel is, tehát nem gondolnám, hogy ez a hiba, hanem inkább a TV).

    Aztán most jön az érthetetlen rész, ami már tuti a TV irányába tereli a hiba okát.

    5. Rádugok a HDMI2-re egy Amazon Fire TV 4K-t, amin szintén megy a HDMI CEC, szintén van kommunikáció, mindhárom eszköz együt be/kikapcsol, a távirányítók is működnek. Még ekkor is rossz a hang ezen az eszközön is, mert itt is váltakozik magától a hang, ugyanúgy, mint a sima TV adás esetén a 4-es pontban.

    6. A Fire TV 4K-ban kikapcsolom a HDMI CEC-et, és megjavul a hang, csak az erősítőből szól!!! Persze ekkor a TV távirányítójával nem megy a stick, de a hang eljut az erősítőig, és stabil marad.

    7. Újra bekapcsolom a stick-en a HDMI-CEC-et, még ekkor is jó marad a hang!

    Már itt megnyugodna az ember, hogy innentől jó lesz, de nem!!! :W

    8. Ha átkapcsolom a TV-t a TV bemenetre, akkor megint elromlik a hang, megint hol itt, hol ott szól. Bár volt olyan is, hogy jó volt a hang, ekkor szerintem a sticken a CEC kikapcsolt volt, ha bekapcsolt ott a CEC, akkor egyből rossz a TVadásnál is. Szóval itt még van egy újabb csavar...
    9. Ha nem kapcsolom át a TV-t, hanem kikapcsolom a sticket (ezzel minden más is kikapcsol), majd újra bekapcsolom a TV-t, akkor is újra rossz a hang bármelyik bemeneten.

    A hiba egészen addig jelen van, amíg a 6-os pontban lévő stick HDMI beállításon nem állítok valamit.

    Mindebből szerintem az látszik, hogy egészen addig nem jó a TV-nek a HDMI kommunikáció kezelése, amíg valamelyik HDMI ARC-on kívüli bemeneten nem érzékel bemeneti hangot/jelet, ekkor helyreáll minden egészen addig, amíg ki nem kapcsolod a TV-t. Az erősítő és kábel hibát ezzel végleg kizártam.

    Szóval ez így használhatatlan, hívtam a szervizt, a szerelő szerint ilyennel még nem találkoztak, de alaplapot cserélnek, hogy kizárják az alaplap hibáját. Ezt mondta... :F

    Gyanítom az új alaplappal se fog ez megjavulni, de várom a csodát... :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák