Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz
BoneDragon #68299 üzenetére
Igaz, de nem 3 évre veszem a tv-t, ezért a körültekintés.
-
fulton
addikt
Találtam egy érdekes tesztet, igaz ez régebbi modelről készült. Beégés kockázata
AZt írja hogy ha napi pl 2 szer nézel fél órát pl CNN -t akkor az ott lévő statikus tartalom napiban egyszeri 1 órának felel meg. (ezt sem gondoltam volna hogy össze adódik)
Hülye kérdés, de gondolom a filmeknél az alul felül fekete sáv nem játszik e szempontból, mert ott inaktivok lesznek am is a pixelek. Igaz? -
b.
félisten
aktív HDMI kábel nem lenne jó neked? ez [link] például jelerősítős, 4 K HDR. Ezeket direkt nagy távolságra fejlesztik azért van bennük jelerősítő. ha rákeresel így hogy" aktív HDMI kábel" fogsz még találni párat.
Amúgy külső dedikált lejátszó , pl Apple tv 4 K vagy Nvidia shield lenne a legjobb megoldás szerintem . -
Zan
aktív tag
-
b.
félisten
válasz
ricsip #68285 üzenetére
2020 áprilisa óta eltelt lassan 2 év... külön szupportot kapott 2020 ban a magyar netflix. Szinte az összes film, ami 2019 es vagy újabb magyarul kerül fel.A régieket is folyamatosan honosítják. A utóbbi 1 évben én nem találkoztam új filmmel amin vagy magyar felirat vagy/ és szinkron ne lenne.
fulton: sajnos nem tudok segíteni ebben,Philips 706 van nekem.
A netflixre van ingyenes 30 nap, nézz rá nyugodtan hidd el fullon van Magyarés tök jó tartalmakkal.Ki tudod élvezni a Tv-d tudását.
HD nek szinte minden HD, de 4 K nak nem az összes. Írja mindig a film címe alatt hogy Dolby Vision , HD vagy 4K . -
coolrob
aktív tag
válasz
Celtis #68259 üzenetére
Ne haragudj, de abszolút nem értek egyet veled. Az Rtings nagyon jó oldal, de vegytiszta specifikációt néznek, és ezt helyén kell kezelni. Nem véletlen, hogy minden oled tv hasonlóan teljesít náluk, pedig hatalmas különbségek vannak a különböző gyártók készülékei között. Sztem LG-nél kifejezetten fontos az Alpha 9-es proci. pl a Sony-hoz képest gyenge a mozgásmegjelenítése az LG-nek ha kikapcsoljuk az erre vonatkozó opciókat. Bekapcsolva pedig nagyon kijön az előny. Személy szerint 2 éve egy 65C9-et kuldtem vissza, mert akárhogy állítottam, fél óra után már fájt a fejem a borzalmas mozgás miatt. Azóta szerencsére sokat fejlődtek, 55CX és 65C1 tulajként mondom, hogy remekül meg lehet találni az aranyközéputat, ahol judder/stutter már csak minimálisan van jelen ráadásul nem is nagyon hibázik a proci a köztes számolásnál. Erre egy A1-ben lévő hardver viszont nem képes. Személy szerint nem vennék A1-et, még ha feleannyi a kerülne, akkor sem. Akkor már inkább egy tavalyi modell vagy ilyesmi.
-
zuzozuzo
tag
Kínálatban az utóbbi időben szerintem sokat változott a netflix. Ha filmeket nem is annyira de rengeteg tök jó sorozatot találni rajta, és mostmár elég nagy részük szinkronos is. Nemtudom a keresője hogy működött régen de mostmár ha beírod hogy magyar, akkor csak szinkronos tartalmakat mutat.
-
wyll358
tag
válasz
grasmus #68277 üzenetére
Leírtuk már többször. Webos az sajnos ennyit tud, egyik normális media player sem érhető el rajta (nem is értem, hogyan szerethetik egyesek, sőt khm androidot szarozzák vele szemben
). Szóval lg-n kompromisszum mentes videó lejátszáshoz külső eszköz kell, nem tudok jobbat.
-
ricsip
addikt
válasz
fulton #68284 üzenetére
ohohoho, netflixen minden feláras, köcsög kapitalizmus országából származik minden ilyen vásárlószopatás, nem tudtad?
prémiumnál se lesz minden film automatikusan 4k. Illetve az a 4k sem ugyanaz a 4k, mint amit UHD bluray lemezen kapnál. Eleve a bitrate jó ha negyede-ötöde, abba nem fér bele ugyanaz a minőség. -
ricsip
addikt
válasz
fulton #68280 üzenetére
2020 áprilisban próbáltam ki a 30 napos trial-t. Alig találtam olyan filmet, ami érdekelt volna, és van hozzá magyar szinkron. A tv-ben futó kliens keresője 1 trágyahalom, pl. szinkronra kib@ körülményes volt rákeresni. Írd és mondd csinalni kellett egy rohadt playlist-et, amibe fel kellett kézzel venned PC-s böngészőt használva a megnézendő összes magyar szinkronos filmeket, hogy utána a TV-s kliensben már csak a mentett playlist-et kelljen megnyitni, és ott úgy már élhetőbb a navigáció. De mint írtam, ehhez előtte kézzel végig kellett az embernek szopkodnia magának ezt, nem 10 perc volt.
Amúgy tele volt netflix sajátkészítésű b**ipropagandás sorozatokkal. Filmekből amit meg szerettem volna nézni pl. Bosszúállók, az mind Marvel. Aminek meg Disney a tulajdonosa. Amihez meg Disney+ kéne mert csak ott engedélyezték a hozzáférést minden konkurrenciától visszavonták a jogokat. Vagy vmi Hbo sajátgyártású, akkor az sincs netflixen.
Alapból régi 80-as 90-es évekbeli retró filmek sincsenek. Aztán meg eleve a magyar v. más európai nem azokat a filmeket nézheti, amiket a dagadtseggű néger a hülyék országában. Az előfizetési díjat mégis elkérik tőlem is ugyanannyit. Illetve még a bitrate is butított az amerikai földrészen lakókéhoz képest. Stb stb stb stb... -
ricsip
addikt
válasz
blakey #68275 üzenetére
ácsi-ácsi! Van aki írta, h. pl.LG-nél az appoknál (pl. spotify) ha szünetelteted a lejátszást, azoknál ilyenkor nem aktiválódik az elsötétülő kép vagy fekete háttéren mutat egy analóg órát fícsör. Akkor pedig be lehet égetni a statikus képet, mert ezekben az appokban nem halványít, mintha pl. HDMI-ről jövő kép szünetelne vagy a beépített mediaplayerben.
-
NoMagix
addikt
válasz
contaxg #68273 üzenetére
Van egy begyakorolt mozdulatom a ki-be húzásra, az elején féltem az oled vékonysága miatt de nincs baj itt sem.
Nem a készüléket fogom meg hanem a konzolt a tv felett benyúlva (nem simán a falon van a tv hanem egy beépített szekrényben ami 90cm széles, készítettem egy konzolt a konzolnakkicsit nehéz megfogalmazni és megérteni, bocsánat) húzom kifelé, befelé pedig a konzol karokat fogom össze.
-
grasmus
csendes tag
Sziasztok!
vasAroltam nem reg egy c11es oled tv-t. Jelenleg a legujabb webos fut rajta.
a kerdesem afele iranyul, hogy masnal is problemat okoz a media player hasznalata bizonyos filmeknel?
kulso hdd-rol jatszanek le filmeket, eleinte nem volt gond, de egy ido ota folyamat hibara futnak, elindul a film majd lefagy, meg se Nyitja. Film felenel megall es ujra indul stb. Torrentrol toltott filmek. 2160p, 1080p tobbnyire.
olyan is van, hogy regi avi fajlt lejatszott, most meg nem ismeri fel.
olvasgatom, hogy egy hulladek a media player. Valami alternativ megoldast tudtok javasolni?
esetleg a webos miatt baszakszik?koszi a valaszokat.
-
b.
félisten
válasz
fulton #68268 üzenetére
van magyar hang és / vagy szinkron rengeteg filmnél már, sőt már többnél van mint nincs.menü is magyar+Plusz HDR és Dolby Vision a magasabb előfizunál. Ajánlom próbáld ki, kevesebbet fogsz tv-t nézni garantálom
netflixnél kizárólag a menüben, ahol filmeket választasz és böngészel ott van ikon, film nézés közben nincs. Gyorsan lőttem neked két képet.EZ az az eset amit írtam, hogy balf@sznak kell lenni hogy beégjen, 12 órára mondjuk ott hagyni a netflix kezdőképernyőn a Tv-t....ezt általában egy normal tv-vel sem játssza el az ember, egy oleddel meg még úgy sem.
-
contaxg
veterán
válasz
NoMagix #68272 üzenetére
Köszi!
Az a gondom, hogy tévé hátában van egy apró "szub" két passzív sugárzóval. Ez egy apró szoba (2,4x2,4m) és ahhoz hogy jól szóljon legalább 20 centire el kell húzni a faltól. Egyébként meglepően jó ekkora területre a hangja de a mélyek a fal közelsége miatt "felkeményednek", így most rendesen visszavágtam a 100 és 300Hz körüli tartományt, de azért jó lenne néha ha "normálisan" szólna. Nagyon extra kütyüket meg nem szeretnék bevinni ebbe a parányi helységbe. Egy mozgatható állvány ezen elvileg sokat segítene, de ha macerás mozgatni, akkor megette a fene...
-
NoMagix
addikt
válasz
Celtis #68263 üzenetére
Pár éve vettem aldisat akkor talán 7500 forint volt, anyag van benne, jó nehéz, de én még külön készítettem hozzá erősítéseket, mert nem találtam elég merevnek amikor ráakasztottam a tévét. Kicsit előre bukott a tv nem volt 100%-ban függőleges (a felső káva és az alsó között kb 1-2 cm az eltérés) hiába rögzítettem a csavarokkal ami elsőre nem tetszett, de később derült ki, hogy nem is volt rossz mert a kanapéról nézve teljesen szemben volt velünk a tv képe.
A dupla kar nagyon feszült, kihúzás visszatolás nehézkes volt, lazítottam a csavarokon + wd40 egy kicsit jobb lett.
Nem venném meg újra. -
b.
félisten
válasz
fulton #68257 üzenetére
Szerintem abszolút nyugodtan. csak nézd meg pár napig a tv nézési szokásaidat és figyeld meg mennyi ideig látsz statikus tartalmat a mostani TV-nél amit használsz. A begégéshez órákig kellene ugyan ott lennie ugyan annak a feliratnak és az sem mindegy, hogy az milyen fényerejű.
igen tudnak pixelhibásak lenni, ez a világítástól független. -
contaxg
veterán
válasz
Celtis #68260 üzenetére
Köszi, benézek!!
Tuti , hogy címkézés van mert közben azt nézem, hogy a Hama is kínál nagyon hasonlót
-
Celtis
veterán
válasz
tuta1975 #68241 üzenetére
Az egész epeömlésre gondolok.
Itt van egy objektív összehasonlítás. A végkövetkeztetés, hogy nem éri meg az A1 ha kb azonos az ár a C1-gyel, nálunk viszont 30%-kal olcsóbb. -
-
mrThomi
addikt
válasz
powerup2 #68242 üzenetére
De ez mi egyebkent, mitöl lehet ha nem volt ott tartalom ? Nem volt azon a reszen kb soha semmi hoszu ideig. Max a böngeszöbe az oldalsáv ahol görgeti az ember az oldalt lefele, de 4x nyitottam meg kb. Ezert csesz csak fel mert mindenre odafigyelek erre bejön egy ilyen amit kb nem is csinaltam
-
szegto
senior tag
válasz
GuruZone #68244 üzenetére
Igen olvastam, azt be is állitottam de a youtube és amazon prime még mindig ajánlja a frankót
Ha meg mindent letiltok amit irtál, pl alkalmazások képei nem töltődnek be storeban. Valószínű kitalálták az LG-nél hogy ne lehessen megszabadulni ezektől.
Mindenesetre köszi.Más: arra van mód, hogy a live playback esetén csatorna váltásnál ne felejtse el az előző felvett tartalmakat? Igy ha csatornát váltok eltűnik az előzmény, sokértelme igy nincs. Webos 3-nál megjegyezte. Vagy ez feature, nem bug?
-
contaxg
veterán
Ilyen tv konzolt látott esetleg valaki hazai beszerzésből?
-
zuzozuzo
tag
Pontosítva nincs minden tartalomnál így, csak néhánynál. A tv beállításai között van olyan menüpont ahol ezt lehet állítani?
-
zuzozuzo
tag
Sziasztok. Mindig van valami apróság amit észreveszek a tv-n (Philips Oled 806). Van a képernyő szélén egy fekete csík ahol nincs kép. Na most ez az egyik oldalon nagyobb mint a másikon. Ez minden tartalomnál így van. Ezt a területet ki lehet töltetni képpel vagy a képet lehet mozgatni valahogy?
-
b.
félisten
válasz
fulton #68246 üzenetére
ha csak Tv-t nézel nem sok esélyt( konkrétan zéró) látok a begégésre. Szinte minden csatornán 20 percenként reklám van, leszedi a logo-t a sarokról . Ami meg reklámmentes csatorna, pl HBO ott olyan halvány ami nehezen tudna beégni 2-3 óra alatt, egy átlag 1,5 órás film alatt meg pláne. Ott is a kettő között reklám van amikor nincs sarokban semmi, főleg a mostani beégés védelemmel ellátott TV ken ez szerintem csak szándékosan vagy valami fatális véletlennel összehozható.
Online mozicsatornákon, Netflix, HBO Go meg nincs logo.
Én is pár napja amióta meg van az oled, azt nézegetem egyáltalán játék nélkül hogy tudna beégni, nem látok rá esélyt, max ha egy állóképet úgy hagynék jó pár órára, de az is kérdőjeles ártana e neki. -
-
paatrick
őstag
válasz
fulton #68243 üzenetére
Ha 8 évre tervezel TV-t venni akkor vegyél inkább qledet. Annál nincs ilyen kockázat.
OLED kb a TV-k teteje most. Mint mondjuk kocsiban egy fullos audi, bmw, merci. Valószínű 8 év múlva is prémium lesz, de elavult. Kocsikat is cserélik 3-4 éve, mert jön belőle még jobb.
-
-
mrThomi
addikt
válasz
powerup2 #68231 üzenetére
Köszi, az a terv hogy használom tovabb, de 3-4 hete nem akar eltünni. Korábban alul fölül volt szerintem a netflix miatt, de az siman eltünt. Lenne olyan tartalom amit ilyenkor érdemes futtatni pl youtobon 4k hdr vagy netlfix ? Mostanaba napi 4 orat ghost of tshusimazok rajta. Futtassa egy nagy pixelfeissitőt attól eltünhet ? 4 honapja megy a tv kb napi max 4-5 orakat szal 400-500 üzemóra lehet benne max
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
tuta1975 #68232 üzenetére
25/30Hz-et sem bírja tartani sima mozgással.
Én C-vel kezdtem amivel annyira nem volta megelégedve ,gondoltam ennyire az A- is jó lett volna ,aztán elmentem a MM-ba saját adathordozóval és kipróbáltam az A- szériát alaposan amin észrevettem ,hogy nagyon rossz és hozzá képest a C- széria valóban fényévekkel jobb TV.
Én mindenképp a C-t ajánlom neked de ha tudod próbáld ki őket vlhol aztán eldöntöd személyesen.
-
mrThomi
addikt
Valaki esetleg ?
[link] -
TechN7ne
nagyúr
válasz
tuta1975 #68228 üzenetére
Én most G-t vettem de szinte hozzá sem kellett nyúlnom semmilyen beállatáshoz ,bármire állítok bármit a kép gyönyörű marad ,mig egy A- szérián nyomhatod a kép beálltásokat reggeltől estig akkor is sz@r és sötét marad.
Lényeg ,az A szériánál kapsz egy nagyon alap és sötét oled kijelzőt ami max. 60Hz és az alatta lévő hardver szinte arra sem képes ,hogy akadás mentesen lejátszon bármilyen 1080p vagy 2160p videó anyagot ,nem is értem hogyan merték kiadni ennyire gyengén ezt a szériát (webOS rendszerrel sem bír el).
-
tuta1975
tag
Véleményetekre lennék kíváncsi!
Lg 65" oled lett a kiválasztott méret. Viszont nem tudom eldönteni, hogy "A" vagy "C" sorozat legyen. Csak és kizárólag tv /néha youtube, nettflix/, illetve média lejátszó megy rajt, semmi játék! A két tv közt 100e Ft a különbség. Ilyen használatnál kell a nagyobb proci, végülis az a fő eltérés. tesztekben képminőségben nem nagyon tudtak különbséget kimutatni "Movie" kategóriában.
Előre is köszi a válaszokat. -
univerzita
addikt
HDTV Test- Vincent beszél a új Philips 807 Oledről.
-
fravik
tag
válasz
BoneDragon #68219 üzenetére
03.21.20 lesz az új. A korábbi verzió az, amit írtál
-
BoneDragon
veterán
LG C1, jött update. 03.21.05
-
szegto
senior tag
Üdv.
WebOS 6-on a kezdő képernyőn le lehet tiltani az ajánlásokat? (youtube, prime, stb...)
Próbálkoztam pár utl cím letiltásával a routeren amiket találtam, de egyelőre csak részben működik.
Valaki tud erre egy működő url listát?
Köszi -
Azért szerintem a mostani generációt elég nehéz.
Statikus tartalmat pl egy idő után kitakarja. Szoktuk nézni a DigiOnline-t a TV-n és pár perc után a statikus pixeleket lekapcsolja. Ha megállítasz egy videót kb fél perc után bejön a mozgó óra az időjárással.
+ Ott vannak az OLED karbantartó technológiák amik tök automatikus futnak. Meg a pixel shift pl csatorna logó esetén.
Aki egy mostani LG OLED TV-t be tud égetni az nagymester szerintem. -
3L1T3
addikt
Sajnos nincs meg a dobozom es koltozunk. 65C9 , hogy oldjam meg h ne seruljon? Koszi a tippeket
-
powerup2
addikt
Nálunk sok lg termék van okos mosógép hűtő van pár oled tv mind jó szeretjük. Meg az lg szerviz soha nem volt rossz ha gond van cserélik korrektek. Ezért is veszem a termékeiket. Ha hibás valami cseréljék az nem visszaélés
vagy nem tudom itt milyen visszaélésre gondoltál.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
BoneDragon #68196 üzenetére
Én meg pont fordítva vettem észre ,gyári lejátszó gyakran jelzi “nem támogatott hang”(viszont hang marad) ,plex-nél meg ilyen gond nincs mindent visz.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest