Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz hakydakillah #67599 üzenetére
"De hát enyém egy LG G1, próbáltam pcn, tv media playeren és xboxon keresztül is, de ezeknél folyton ilyen az eredmény."
Windows nem tudja, tv beépített lejátszója nem tudja mkvból, xbox elvileg tudja.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, 3x futottam bele olyan filmbe, ahol a kép ilyen zöld-lila. [kép] Többen is panaszkodtak rá, annyi választ kaptunk, mert a TV-nk nem tudja a Dolby Visiont.
De hát enyém egy LG G1, próbáltam pcn, tv media playeren és xboxon keresztül is, de ezeknél folyton ilyen az eredmény.
-
contaxg
veterán
válasz korpas15 #67589 üzenetére
Media Player-rel is meg kellene osztani a DLNA kapcsolathoz, önmagában a hálózati megosztás kevés. (Látom sikerült már megoldani, szuper!)
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
korpas15
tag
Sziasztok! LG C1-en szeretnék hálózaton keresztül filmeket nézni a tv gyári lejátszójával. Gépről megosztottam a meghajtómat, de a tv nem látja. Mit csinálok rosszul?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67586 üzenetére
Lehet akár fokozatosan is, pár napig meleg1 aztán meleg2.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dealer95
őstag
válasz Jorgi Kormi #67550 üzenetére
Tinting lesz az
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67583 üzenetére
Meleg3 már túl meleg, gyárilag a Meleg2 áll a legközelebb a szabványhoz.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz hackeeeee #67577 üzenetére
Mint ahogy Vhiktor is írta LG-ken a Meleg 2 (2021-es modelleken Meleg 50) színhőmérséklet van legközelebb a 6500 K referenciához. (Régebbi modelleken volt Meleg 3 is).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Megnéztem. A Dolby Vision 'otthoni mozi' képmódnál alapból be van kacsolva az 'AI fényerő' és 'Automatikus műfajválasztás'. Ezért volt neki szürke, e kettőt kikapcsolva már állítható a trumotion.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67577 üzenetére
Hozzá vagy szokva a hideg képhez, használd pár napig meleg2-n és akkor már nem lesz furcsa.
-
alaves
addikt
C1-nél képmód és bemeneti címke beállításnál minden esetben ellenőrizni kell az 'AI szolgáltatás' opcióit, mert a képmódoknál eltérő be-ki állásokat használ.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67573 üzenetére
Igen, csak nézd meg hogy minden "kepjavito" ki van e kapcsolva. A mozi(felhasznalo) is jó.
-
alaves
addikt
válasz gabo01 #67546 üzenetére
Délután olyan fényviszonyok voltak, hogy a redőny résein bejövő fény olyan szögben érte a kijelzőt, hogy sarkalatosan látszik az evo kijelző beégés elleni védelmét szolgáló réteg, amely bizonyos szögből nézve hozzáadhat a tinting-hez is:
...nem horrorfilm
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz gabo01 #67565 üzenetére
Az *Otthoni mód a szabványostól eltérő fényerő görbét használ, amivel világosabb lesz a kép, mint ahogy a Dolby szeretné. Az napfényes szobába való, a sima pedig sötétbe (ahogy a HDR-t kitalálták).
SDR-ban hagyd Ki álláson, mert pontatlanabbak lesznek a színek a többi állásban (az HDR módhoz van kitalálva, ami a maximális fényerőt preferálja a színhelyesség helyett. De HDR módban ez csak a csúcsfényeket érinti, ami nem olyan zavaró, míg SDR módban észrevehetőbben elrontja a színeket)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
janos666
nagyúr
válasz gabo01 #67563 üzenetére
Az, hogy oldalról nézve magentás "az ilyen". Az nem selejt, hanem "egyszerűen ilyen".
A sötétebb szürkék foltosodása már kicsit más, de igazából is az is "tipikus betegség", nem minden panel ilyen, de sűrűn előfordul. Van, amelyik csak addig ilyen, amíg fiatal a panel, de néha ilyen marad örökre.
De ha megnézed egy LCD feketéjét, általában azok is "felhősek" ("bevilágítás"). Nem mind, ki lehet fogni olyat, ami homogén, de tipikus jelenség.
Ugyan így, a legtöbb LCD-n látványosan torzul a kép oldalról nézve (csak másképp).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
gabo01
őstag
válasz tibcsi2012 #67559 üzenetére
Így legyen! Nem szeretnék sportot űzni a panel cserélgetésekből.
A szerelő megnézte a régit és azt mondta szerinte nem hibás de ha az Lg ki akarja cserélni Ő megcsinálja.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Visionhoz milyen szín modot használtok? Rájottem h az otthon mozi megsem annyira jó, mert a truemotion nem kikapcsolhato. Beallitottam az eredeti modot, mimden extra kikapcsolva, sokkal élhetőbb.
Véleményem szubjektív...
-
janos666
nagyúr
~1 óra a panelcsere? Mikor nálam csinálták pixelhibák miatt, akkor ~0 perc volt, mert annyira tele voltam pakolva, hogy arra sem emlékszem, hogy itt járt a szerelő (csak az ujjlenyomatát hagyta ott a bal felső sarokban, amikor visszaraktuk az asztalra, de azt sem tudom, hogy nő volt vagy férfi).
Viszont én szerencsés voltam, az első és a csere panel is tinting/banding mentes (C9).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
powerup2
addikt
válasz gabo01 #67556 üzenetére
Járatni kell a panelt plusz elvileg 75-100 óra környékén éri el csak azt amit tud a panel pl fényerőben. Nálam pl most érte el meg az új Fw elvileg 70 nit plusz fényerőt ad igy néha kellemlet mert amikor van egy sötét jelenet és hirtelen világos kép jön csak pislogok. És még ezen a fényerőn akarnak nővelni
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
gabo01
őstag
válasz tibcsi2012 #67555 üzenetére
Ha nem is jó elviselhető. Ez a rózsaszínesedés kevésbé zavar talán mint a régi panelé ami legszélén volt.
Viszont ezek a függőleges sávok most idegesítenek. De ha elmúlik 100 óra környékén akkor ok.
Én is va Samsungot cseréltem oled-re. Illetve bekerült a hálóba csak, hogy bármikor megnézhessem mennyivel gyengébb a képe! -
tibcsi2012
csendes tag
Szemből szerintem jó . Enyémen is van rózsaszín elszíneződés de nem zavar. Film nézésekkor semmit nem látsz belőle.link [kép] [kép] [kép][kép] Én va panelt váltottam oledre mert zavart hogy néha bevilágitott a sötét jelenetekbe. Ez megoldódott így tudom élvezni a filmeket.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz gabo01 #67548 üzenetére
Van
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz gabo01 #67548 üzenetére
A ting ting nem fog változni. Az marad.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
coolrob
aktív tag
A szürkeárnyalatos vertikális csíkosodás sztem eléggé letisztul az első 50-100 óra használat után. Viszont nálad mintha lenne két rózsaszínes terület a képek alapján. Bal oldalon, és a közepétől jobbra. Ez nem fog változni, így ez a panel valóban rosszabbnak tűnik, mint az előző volt.
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
powerup2
addikt
100 óra használat után nézd meg !!!
-
félisten
válasz magickonfig #67543 üzenetére
tegnap aki rám írt priviben ő használja az általam linkelt készüléket, hibátlanul működik neki, kivéve a CEC , ami a TV fele működik de az erősítő fele nem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
magickonfig
tag
válasz farkas-j #67540 üzenetére
Ezek közül melyik , mert van 4 féle is.
Ha jól gondolom a második ( ZY-AV8 széria) , ha kell az eArc, Dts , ATMOS , stb. ?Valakinek van hasonló kütyüje?
Ha jól láttam páran panaszkodtak ennek a készülék ki-be kapcsolásán. ( folyamatosan be van kapcsolba és nem lehet kikapcsolani és szívja az árama vagy valami ilyesmi?)Nekem is ugyan ez a gondom. Philips 705 Oled-hez van rácsatlakoztatva egy régi AVR. Csak DD 5.1 megy coax-on. HDMI hang nem megy át. A forumon visszaolvasva ez az átalakító talán orvosolhatja a problémát
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Toth_Jani #67537 üzenetére
Ez is egyéni történet mindenkinél. A filmarchívumomban a 32"-es korszakból vannak DVDR-ek, 43"-as korszakból 720p-1080p, jelenleg meg nyilván 1080pSDR/HDR- 4k SDR/HDR/DV.
A 720p is jó 55"-ösön, nekem nem zavaró. A DVDR-eket nyilván ki kellene már dobni, csak jelenleg nincs elég tárhelyem, hogy leváltsam min. 1080p-re
A VHS kazettákat már régen kidobtam
Egyébként az SD TV adás is jobb OLED-en, mint az azonos méretű LCD-n (a fekete, a kontraszt és a színvilág bármilyen felbontáson érvényesül, akinek meg kell az 'elmosás' kapcsoljon zajszűrőket hozzá).Ui.: Vannak olyan felhasználók, akik 4k HDR/DV-n kívül nem hajlandóak mást nézni
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Toth_Jani #67537 üzenetére
Az összes Streaming szolgáltató 4K-n is ad tartalmat, szóval elég sokan kihasználják.
Nálunk persze megy az SD virágboltból, mert arány meg sóher stb, sokan nem is igénylik, mert fogalmuk sincs róla, kedvencem az "ingyenes" online stream oldalak tele hirdetéssel, ilyet soha nem néznék meg. -
Celtis
veterán
válasz redingitell #67536 üzenetére
Valamit félreértesz. Ott van az oldal alján a bekötés. A TV-hez csak az (e)ARC port csatlakozik.
-
félisten
válasz hackeeeee #67526 üzenetére
ez más módon működik , vagy nem jól látom? Itt az eARC a kimenet ? Amúgy miből gondolod , hogy jobb? ennek normal német ügyfélszolgálata van, válaszolnak is a kérdésekre gyorsan.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Toth_Jani
őstag
válasz paatrick #67535 üzenetére
Igazából a 4K felbontást a való világba elég kevesen használják ki.
Ha megnézzük a Magtárban lévő anyagokat ott is az SD a preferált a HD még elmegy a 4K-t pedig csak egy igényes kissebség "vásárolja".
Egyébként nálam egy Sony Master van és TV nézéskor azért próbál csodát tenni az SD csatornák képével is, az nem mondom hogy 720p minőség. de azért egész nézhető -
redingitell
senior tag
-
paatrick
őstag
válasz alaves #67527 üzenetére
Vicces, emlékszem anno a 82 cm-es 1366x768 Samsung TV-n milyen király tűéles volt az 1 gb-os 720p film vagy 15 éve mondjuk nagymamám még mindig azt használja
Mostanra meg kín ha valamit 720p-ben kell nézni.
Bár emlékszem anno mikor már el volt terjedve a fullhd teljesen akkor is voltak akik úgy kerestek TV-t hogy a "640x360-as avi-t jól játssza tesvérem?"
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz alaves #67527 üzenetére
Pl. én falat kaparok a true motion, és egyéb hasonló dolgok használatától, és nem csak én, hanem a feleségem is, szó szerint zavaró számomra.
Sőt, nekem fáj is tőle a fejem, pár perc után..
25-ös OLED fénnyel használom SDR-ben a CX3-at, és gondolkozom rajta, hogy még visszább veszem, mert este így is nagyon világos..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
powerup2
addikt
válasz hackeeeee #67529 üzenetére
Ha neked jó akkor biztos jó marmitek az egy komoly darab nézd meg az milyen.
-
powerup2
addikt
Én Marmitek-et használok az jobb mint ez.
-
félisten
válasz privacy99 #67521 üzenetére
Tegnap egy kedves hazimozis fórumtárs ajanlotta ezt [link] Neki tökéletesen működik,leválasztja az eARC ról az audiot es egy 720P fekete kep kisereteben tovabbitja az AVR be.En is megrendeltem.olcsobb mint erositot cserelni ,atmos, HD audio minden megy.
Most latom ezt linkeltek feljebb is.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Tv nem média lejátszó! ahhoz hogy élvezd a minőségi hangot mindig is kellett egy lejátszó ez nem változott és nem is fog.
-
Danex
addikt
Ezekre lenne megoldás egy ilyen eszköz ha jól értem nem?
-
privacy99
senior tag
válasz hackeeeee #67518 üzenetére
Ügyesen elintézték, hogy mostmár ne lehessen egy erősítőt se megtartani sokáig, mivel abból megy tovább a kép a tv-re, így talán 2 TV-t még kiszolgál, de utána elavult lesz, és cserélni kell Amúgy a 2021-ben megjelent erősítők már támogatják az összes új konzolhoz való cuccot (VRR, ALLM, 4K/120hz stb.) egész alap szinten is, nem kell felső kategóriásat venni.
Ugyanez a helyzet a beépített média lejátszóval. Közel 600 ezres OLED TV mellé még kell egy külső lejátszó 100 ezerért, hogy meglegyen a legújabb hang is hozzá... szerintem nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz jookomak #67467 üzenetére
Ez játék szempontból is szívás.. Pl. az erősítőre hiába kötöd rá a konzolt, csak 60Hz-d lesz.. Visszafelé meg, vagyis ha a TV-be kötöd a konzolt, hogy legyen 120Hz, akkor meg nem lesz sem atmos, sem dtsx. Elvileg.. De pont írtam házomozi topic-ban, hogy nekem a nanocell-ről kiírta az erősítő, hogy atmos, pedig nem earc-os sem a tv, sem az avr, a CX3-mal még nem próbáltam ki, valamikor megnézem ott is.
Más, a pixelfrissítés.. Ha néha valami miatt mégis történik valami, akár áramszünet, bármi, utána a következő x órás cikusnál megcsinálja magától? Vagy néha érdemes egy manuális opciót csinálni Akár "gyorsat" akár "lassút"?
Alapból én szünetmentest használok szinte mindenre, az a biztos.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
salapp
addikt
válasz tutitibi #67508 üzenetére
Ilyet. APC SurgeArrest8 (Most látom, Calogero is ilyet linkelt, mindegy.)
És valóban, biztosításban villámcsapás másodlagos hatása is biztosított eseményként szerepel nálunk is.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Jackie_Chan
senior tag
Én egy Apc back-ups pro 900-at használok,mert mostanában gyakran tapasztaltam 1-2 sec-es áramkimaradást.Erre van rá dugva Tv,Xbox,Ps5,házi mozi,szóval minden!
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
paatrick
őstag
Nekem valami ilyesmi van, géphez meg TV-hez is. Minden piros bizbaszt le kellett ragasztanom szigszalaggal mert úgy világított hogy tiszta horrorpiros volt éjjel a fal
Túlfeszültség védelem nem igazán volt szempont, de csak 1 ezressel volt drágább anno mint a sima.
Ha szerelnek a házban akkor szólnak, pl villanyóracserénél, és akkor úgyis FI relét kell lehúzni. Ha meg beüt a ménkű akkor mindegy is, kétlem hogy egy elosztó megfogja. Nekem ismeretségi körben még soha nem ment tönkre TV ilyentől.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
eagleberg
tag
válasz Pro Koryak #67505 üzenetére
Mondta már, hogy nem kell vele vitatkozni vagy bárkit meggyőzni. Köszönjük azért a véleményét. Mindeni tegyen úgy ahogy jónak látja.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz farkas-j #67496 üzenetére
A hosszú "litániád" szerint, akkor aki nem húzza ki minden használat után az elektromos készülékét, azoknál pár év alatt el kellene romlania/el is romlik a folyamatos áramellátás/készenlét miatt vagy ha nem romlanak el mégsem, akkor azokat 10-20-30 ... évre tervezték még ha csak pár évesek is, mert mégis bírják.
Én továbbra sem húzom ki egyiket sem, max. ha tudom, hogy vihar lesz.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz tibcsi2012 #67485 üzenetére
Sztem a samu több tuneres volt... ennyi a megoldása..
-
alaves
addikt
válasz -SeveN- #67500 üzenetére
Az eredeti UHD blu-ray is tömörít HEVC-el, különben TB-os hely kellene egy filmnek. A remux nem tömörít tovább. Ahol H265 van és nincs remux megjelölés az tovább tömörített. A képernyő méretétől és egyéni érzékenységtől függően látható a különbség. Próbáld ki, hogy igényeidnek melyik felel meg leginkább.
-
alaves
addikt
válasz szasanyi #67433 üzenetére
Önmagam egyéni véleményét ismételve ~ ezredjére (saját tapasztalat és a B7 használatával kapcsolatos ügyfél-szolgálati válasz alapján): az 1 órás pixeltisztítás 2000 üzemóránkénti automatikus lefutásra van beállítva a szervizmenüben, amely - véleményem szerint - az átlagos felhasználáshoz igazodik (napi 4-8 óra). Extrém napi üzemóra (12+) és/vagy sok statikus elem megjelenítése és/vagy nagy OLED fény használata esetén, az ezzel arányos mennyiségű 1 órás pixeltisztítás futtatását javaslom (2014-2017 modelleknél inkább többször, 2018-2021 modelleknél kevesebbszer).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- OTP Bank topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BMW topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CNC topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest