Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vhiktor
Topikgazda
Csatornákat nem fogja érdekelni, hogy a világ tv nézőinek elenyésző százaléka hasznal oledet és hogy az beég vagy nem.
Ezt a gyártónak kell megoldania és nem másra hárítani a felelősséget szerintem.Én pl a melóban sem szeretem ha másnak a vackát, mondjuk nekem vagy más munkatarsamnak kell rendbe tennie.
-
fulton
addikt
Szerintetek mivel lehetne, vagy mit kitalálni a gyártóknak a logókra? Gondolom ki nem retusálhatják azt a részt. :D
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia!
Már leírtam, hogy csak a régi Pioneer erősítő a gondja az LG-nek.
Az alaplap cserével, csak feleslegesen lesz megbontva, ergo időpocsékolás lesz neked is és a szerelőnek is. Komolyan kérdezem, ha egyszer leírsz egy hibát és én megírom, hogy ugyanezzel az erősítővel a lányom férje ugyanígy szívott, akkor miért nem lehet elhinni?
A megoldás, Atmos képes új erősítő, ennyi a gondja a "kiszabott" LG tévének. -
BoneDragon
veterán
válasz
powerup2
üzenetére
Nagyjából 10 éve nem nézem ezeket a csatornákat, amik ilyen minőségi szolgáltatásokat adnak.
Szerintem egyre kevesebbet tévéznek az emberek, inkább már csak az idősebb korosztály, mert nem tudnak mit csinálni ezen kivül. 5-10 éven belül át kéne alakulniuk ha életben akarnak maradni. -
powerup2
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Jó az ilyen esemény oké de ezek a valóvilág és társai hát ezért fenntartani egy csatornát felesleges
. Sport eseményt szoktam nézni a darts eseménynél baromi viccesek a tagok mikor bevonulnak 
-
kzkz
őstag
Sikerült kipróbálni egy JBL 2.1 Bar-ral (ami szintén jópár éves már) az LG OLED A1-et, és ezzel hiba nélkül ment, PCM/áthaladás/simaARC/eARC-t, bármit állítottam, jól működött. Szóval a Pioneer-ral nem kompatibilis "csak", illetve ki tudja, hogy még mivel nem, így azért elég lutri másik erősítőt venni, nem is akarok...

Egyébként holnap jöttek volna alaplapot cserélni, így ezt most elhalasztom, holnap megkérdem, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Az LG ügyfélszolgálatán és a szervizes is, aki holnap jött volna mindketten meglepően kedvesek voltak, és a kedden bejelentett hibát végül is holnap már orvosolták volna, csak sajnos nem ez lesz a megoldás.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Panasonic-nál ez, kb 1 óra alatt megy végbe.
Eltolja az egyik oldalát észrevehetlenül az egyik irányba, ha teljesen eltolta, akkor az egyik szélén (balról jobbra kezdi) több, mint 1 cm-es a fekete sáv a baloldalon ( ez szokott zavarni amikor ennyire vastag másikhoz képest), majd félóra múlva teljesen beáll középre, és félóra múlva a jobb oldalán több, mint 1cm vastag a fekete sáv. és így megy a körforgás. Ekkora és folyamatos eltolásnál, én nem hinném, hogy bármilyen logó betudna égni. -
powerup2
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Én nem nézek tv adást
a tv nekem csak filmre van. A kocsiba hallgatok rádiót nekem az bőven elég hírekre. -
-
wyll358
tag
Azért írnak mást, mert a hivatalos warranty szabályzatot szajkózzák, csak azt felejtik el, hogy ez az összes gyártónál kb. ugyanaz, szóval a hőn istenített lg-jüknél sincs a garanciális feltételek között a beégés vagy 1-2 pixel hiba miatti csere, mivel ezek mind a normál működéshez vannak sorolva. Nyilván ettől aztán úgy térnek el bármelyik gyártónál és szerviznél egyénileg, ahogy jónak látják, de attól még ez a mostanában felkapott csak az lg garancia mantrázás egy hatalmas nagy csúsztatás, sőt meg merem kockáztatni erősen félrevezetés kategória...
-
csƵ
addikt
Telekomnál most fogyott ki az LG A1? Mire eldöntöm, hogy ilyet szeretnék, készlethiány van…
A milliomodik beégés vitára egy gondolat: elég lenne, ha a csatornák dinamikus színű logót és statikus tartalmakat használnának. Senkinek nem tűnne fel és a készülékeket is kímélné.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ricsip
üzenetére
Miért ne látnám?
A Panasonic és a Sony is rendesen tologatja ide-oda képet, nem csak 1-2 pixelnyit, hanem jóval többet, ezt abból látom, hogy az egyik oldalán a fekete rész van amikor egy kisjunyi vastagságú is. Az LG CX-nél ugyanígy láttam, biztos, hogy nálad rendesen működik ez a funkció? 1-2 pixelnyi eltolásnak semmi értelme. -
ForRedGlory
félisten
Volt/van itt egy gyerek, akinek az aláírásában benne volt a youtube család “opció”. Nem tudjátok ki az? Nem találom a kommentet
-
Yamaha R1
tag
Philips, Sony OLED TV-khez lehet szerezni olyasmi távirányítót, mint az LG Magic Remote megoldása?
-
-
alaves
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ennyi halott pixellel a Philips is biztosan cserélné. Egyébként nálam a B7 harmadik kijelzője jobb szélén végig volt kb. 80 halott piros alpixel, nem volt semmilyen külső behatás.
-
belan
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
De viperaval neki mentem .😂 az kék résznél azok fények nem voltak ott csak telefonon miatt látszik mintha ott lennének csak pixelek voltak ott már cserélték a panelt ,mondtam pixel háború volt .😂 68739: pontosan ! Vagy egy jó ps5 hozzá .
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vhiktor
Topikgazda
C1 és G1 kötött kepminosgeben csak minimális különbség van.
A legtöbb felhasználó ezt biztos nem látja szemmel, de még lehet hogy én sem.
A fenyereje valamivel jobb, de az sem számottevő. -
esicyhun
tag
Sziasztok!
Egy kis gyakorlati tapasztalatot osztanék meg, szívtam kicsit a C8-ammal, amivel amúgy eddig elégedett voltam.
Vettem egy új AX-es routert (AX86U), és a "csodálatos" C8 az istennek sem akart rá csatlakozni 5G-n: vagy eleve azt írta, hogy rossz jelszó, vagy ha sikerült a kb. 4. jelszó beírás után a kapcsolat, akkor ki és bekapcsolás után kezdhettem előlröl az egészet. Sok mindent kipróbáltam, de egészen addig nem volt hajlandó normálisan működni, amíg az 5G-s wifi csatornát a routerben nem állítottam át az előző router által használt 36-osra. Nem tetszett neki a router által belőtt 48-as. Sőt, a régi routeremet átállítottam a 149-es csatornára, ezt a hálózatot nem is látja. Erre az otthoni wifis eszközeim közül csak a "vadkínai" Teclast T30-as tabletem képes, az is csak az 5G-s wifi csatornák "legalját" látja. Próbaképpen lekapcsoltam az AX funkcióit a routerben, az sem segített, csak az 36-os csatorna beállítása.
Szóval az LG büszke lehet magára, sikerült a C szériás C8-as készülékébe egy hulladék wifis chipsetet beleépíteni. Nem tudom az újabb modellek érintettek-e, de sajnos az enyém igen.
Már csak a panelem garis, de azért írok az LG-nek egy panaszlevelet, ennyit megér nekem, sokat szívtam vele ma.
-
fulton
addikt
Az MM gold kiterjesztett gari dolognál az MM et kell keresni ha baj van pl a 4.ik évben.
Korrektek? van esetleg tapasztalat? -
salapp
addikt
Nagyon jó, hogy ezt megosztottad, köszi! Szervíz Kft-vel más ügyekben nekem is abszolút pozitív tapasztalataim voltak. Volt olyan termék, amit Németországban vettek nekem meglepetésként, csak a kinti blokk volt hozzá, minden további nélkül intézték az ingyenes javítást arra is.
-
Ma felvettem a kapcsolatot mind a Szervíz Kft vel mind a TPV magyar képviseletével. Kezdem a TPV-vel: (0617008151)
Egy ügyintézővel beszéltem.Az ügyintéző azt mondta hogy a TPV-nél a beégésre nincs garancia,mert beégni szerintük csak úgy tud ha a képernyővédők és beégés gátlók nincsenek aktiválva. Azt mondták, akár játékokkal, akár film nézés közben a Tv folyamatosan elemzi a képet és aktiválja a védelmet ha szükséges és kéri a 10 perces OLED védelmet. Nekem 8 óra használat után kérte eddig egyszer.
Amit tanácsolt még, hogy ne legyen áramtalanítva a TV tartós használat után, mert a Tv kikapcsolás után is ellátja a képernyő frissítését kóboráram mentesítését.
A fenti dolgok, hogy el lett e utasítva, ki lett e kapcsolva az oled védelem, hányszor lett le futtatva folyamatos használatnál stb kiolvashatók a szervízben. Amennyiben a fenti dolgok mind aktívak voltak és a frissítés ellenére is beég a TV a Szerviz kft döntése alapján cserélhető a panel. Tehát ha valaki úgy használja a Tv-t ahogy kell( oled védelem aktív) és beég, cserélik vagy a panelt vagy a Tv-t, amúgy nem, de az vessen magára.Pixelhibára : egyéni elbírálás alapján. Amennyiben képernyő közepén / fókuszterületén van és zavaró cserélik amennyiben szélén, akkor nem feltétlenül. Szerviz elbírálása alapján.
Távirányító :
Kompatibilis a 706 és 806 távirányító. hangvezérlést tudja a 706 TV de valamiért úgy kerül forgalomba hogy olyan távirányítót adtak hozzá amin ez az opció nem elérhető. Máshol van olyan ami ugyan így néz ki,de van rajta mikrofon...
A 806 távirányító egy belsős weboldalon érhető el de mi is rendelhetünk innen. 48600 forint, rohadt sok..
Innen rendelhető:
https://tpvision.sparepartservice.shop/eshopmvc/articledetails?viewpicture=n&pic=U151842&ag=02_33&vgruppe=3201000000&g7=1334516N&ger=true&modselect=3454145DE tudnak adni a TPV ügyfélszolgálaton információt melyik távirányító kompatibilis még a 706 tal és szinte az összes ami tudja a hangvezérlést kezelni tudja ezt is, tehát van olcsóbb alternatíva.
Szervíz KFT : (0612096052)
Ők is nagyon kedvesek voltak.
Elmondtam mi a félelmem.( igazából én nem félek tőle csak már unom a sok sírást ez ügyben)
Azt mondták, eddig egyetlen egy darab beégést javítottak az új Philips OLED tv-knél ami egy áruházban ment kiállítva majd valaki megvette alkalmi vételként.... szerintük erősen túl van biztosítva a védelme, ami jó.
Mindent egyéni elbírálás alapján kezelnek, futárszolgálattal viszik és hozzák a Tv-t háztól házig. A Pixelhibára szintén azt mondták, hogy nem jellemző a Philipsekre( nem volt még ilyen megkeresésük) de ha lenne és valóban fókusz területen van akkor cserélik, de egyéb esetben, ha a szélétől mondjuk 5 cm távolságban van és nem nagyon látható akkor nem. Egyénileg döntenek róla.
A kiolvasást a védelmek használatáról ők is elmondták, hogy fontos hogy rendeltetés szerűen legyen használva , mert ha úgy történik valami a Tv vel akkor fogyasztó tulajdonképpen le van védve nagy valószínűséggel bármit megoldanak garancia időn belül.
Megnyugtató. Tehát azért van a Tv ben a védelem hogy aktív legyen meg az a pár órás használtnál jelentkező 10 perces újraindításos védelem. Magyarra lefordítva ha így is gond van, megoldják.De így nehezen hiszem hogy beéghet egy Phillips 700-800-900.. -
-
Hegepapa
csendes tag
Sziasztok!!! Most vettem egy Philips 55OLED705 típusú készüléket.... Az eredeti terv viszont tcl c728 volt de meglattam ezt és 339 000 forintért a Philips lett.... Remélem jól döntöttem....
-
salapp
addikt
válasz
powerup2
üzenetére
Csak mondjuk ne az legyen neki a "rendesen", hogy napi három órát megy háttértévézésként valamelyik hírcsatorna. Ott előfordulhat majd, hogy a folyamatosan futó/megjelenő hírsávok és a hírolvasók aurája hamarabb fárad el. De a korábbi, elvileg még nem annyira kiforrott tévékkel végzett tartós nyúzótesztek esetében is évek kellettek ehhez.
Igazán két út van csak OLED esetén: kíméli, rendszeresen ugyanazon képernyőterületeken megjelenő statikus tartalmakat kerüli vagy használja és nem görcsöl rajta.
Mindkét út "rendes", ha úgy vesszük. -
powerup2
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Játék is mehet rajta de annál azt mondom változatos használat ugye statikus részeknél ne legyen az hogy 10 órán keresztül ott egy életjelző csik a tv-én

-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba a beégéssel kapcsolatban. Tényleg fennáll a veszélye a beégésnek a mai napig, még a fejlettebb paneleknél is? Gondolok itt LG C1 vagy Sony XR szériára (ha jól tudom ugyanaz a panel van bennük)
Van már millió képernyővédő funkció a TV-ben, ha valaki nem monitorként használja tényleg van reális esélye a beégésnek?
Teszem azt játékra használnám heti 1x és van egy minimap a játékban akkor mennyi idő után kéne kilépni a menübe? Vannak erről tesztek egyáltalán?A gyártók garancia terén mennyire rugalmasak a beégéssel kapcsolatban?
Köszönök minden észrevételt!
-
fulton
addikt
Srácok, a Sony A83J távirányíójánál látok olyat hogy rec. Lehet csatlakoztatni HDD a tvhez és használható mint háttértár akár tv felvételek rögzítéséhez? SatTV m van, függetlenül a szolgáltatómtól, tud rögzíteni HDD re a tv?
------
Illetve nem lehet valami univerzális cuccal amolyan LG féle egeres megoldást varázsolni a tvre? -
coolrob
aktív tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Már ne is haragudj, de ha butaságot írsz, és segíteni próbálnak, akkor ne te háborodj már fel.
Miért nem olvasol utána? A G1 az alábbiak miatt drágább:
Gapmentesen lehet falra tenni (dizájn), állítólag jobb hangrendszer, és a HDR alatti (papíron) nagyobb fényerő. Attól hogy esetleg a színbeállítás jobb volt a te esetedben, még nincs igazad. -
powerup2
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Az ár nem minden
ugyan az a két panel
-
fulton
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Értem. tehát a kettő nem ugyan az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Sport eseményt szoktam nézni a darts eseménynél baromi viccesek a tagok mikor bevonulnak