- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
adamssss #47393 üzenetére
Azt a GX (CX)-en nem kell külön bekapcsolni, ha működik az ARC, ha meg nem működik, ki lesz szürkülve. Annyit tudok elmondani, hogy 2012-es PIO erősítő, EISA díj meg minden akkoriban, olyan szinten nem tudtak együtt működni a GX-szel ARC-on, hogy a kifeküdt a tv HDMI része és az erősítő is. Amíg nem volt áramtalanítva, mind a 4 HDMI bemenet használhatatlan volt.
Ha jól látom ez az erősítő még régebbi, szerintem simán elképzelhető, hogy ugyanezek az anomáliák lesznek. -
Fisha
őstag
válasz
Digital #47391 üzenetére
Kérdés, hogy a Denonon átszalad-e az UHD-HDR. Ha igen, akkor láncba kötve az ideális felállás (apple -> denon -> lg)
Ha nem, akkor nyilván nem szeretnéd bukni az erősítőn a legjobb oled feature-t.Szóval akkor marad a b-c terv. Én a helyedben ennél a felállásnál ARC-cal már nem b&szakodnék, mert kb. ugyanaz kimegy az optikán is. Szóval apple -> hdmi -> tv -> toslink -> denon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Digital #47391 üzenetére
Megoldható egyáltalán?
Ezzel az erősítővel szerintem nem fogják szeretni egymást.
De a TV HDMI2 (ARC) bemenete és az erősítő OUT kimenetét dugd össze. Ha tudja az ARC-ot az erősítő, akkor működni fog, talán és nem ütik ki egymást. Mármint ez a tv, a CX, egyszerűen utálja, ha valami "régi". -
Digital
addikt
Sziasztok!
Megjött a CX3LA tv-m.
A képen nagyon tetszik, és még be sem állítottam igazán.
Amivel viszont nem boldogulok:
Van egy Apple TV4k lejátszóm, az a tv HDMI 3-as portjára van dugva. A hangot hogyan tudnám tovább küldeni a Denon 4308-as erősítőmre? A kép nem kell csak a többcsatornás hang. Valakinek ötlete? Megoldható egyáltalán? -
-
Calogero
addikt
válasz
Giovanny #47385 üzenetére
Minimális eltérések vannak a márkák között. A felhasználástól függ.
Ha többnyire filmet nézzel és nem kell a HDMI 2.1, akkor Panasonic GZ950.
A panasonic színei gyárilag jobban vannak kalibrálva. Támogatja az összes HDR szabványt.Ha lesz rajta játék is , és olyan konzolt csatlakoztatsz rá, amelyik támogatja a HDMI 2.1 akkor
LG C9 vagy B9 ha találsz még.. a CX már túl van a 600-as kereten. -
Giovanny
őstag
Üdv., oled tujajdonosok! Szeretnék venni egy 65" Tv-t, ~600k értékben, és ott tartok hogy nem tudom milyen márkát válasszak, ha van valakinek hasznos infója , szívesen fogadom. Köszönöm.
-
Bazsi81
tag
válasz
ForRedGlory #47381 üzenetére
Köszönöm.Igen ismeri.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok!Ugye a "CX" széria nem támogatja a "dts-t".A mostani tv-m támogatja.Az erősítőre van kötve a pc a tv is.Ha így kötöm össze a "Cx-et" akkor lesz dts?
-
Segal
veterán
válasz
ForRedGlory #47369 üzenetére
Akkor gondolj bele amikor én 55-ről 78-ra váltottam (nem oled) micsoda méretkülönbség volt
-
Plebi
senior tag
B8-ban érdekes frissítést kapott a youtube app.
Eddig tekerőt lenyomva megáll a videó, most előre ugrik 10 másodpercet...
Nóóórmális!!
Akkor már miért nem netflixesen, jobbra balra nyomva ugrik, és középen nyomva marad az áll/indítás. Kiléptem teljesen a youtube appból, hátja javul, de tegnap este óta nem néztem, hogy ez csak egy bent ragad fícsör-e! -
daneel_hu
addikt
válasz
"Amúgy minden rendben van vele. Az 55-ös után a 65-ös nagysága eléggé meghökkentő, pedig alig 25 cm a különbség.
"
A készüléknek van magassága és szélessége - már amit általában szemből látsz -, tehát területileg kell vizsgálni az arányt és nem kápátlóban. Úgy pedig 40% a különbség az 55 és a 65 között.
Ezért tűnik meghökkentőnek. A 77-es is 40%-kal nagyobb mint a 65-ös.
-
Sziasztok, hát tegnap óta annyit járattuk a TVt, hogy kb 4x futott a pixel frissítő. S tegnap HDR tartalom alatt már nem látszódott ahogy írtam, viszont ma reggel már csak homogén rgb színes youtube tesztvideón sikerült kiszúrni, sima videón nem.
Szóval úgy néz ki, hogy a pixel frissítés úgy néz ki segít a problémán... ma még hajtjuk a TVt és max holnap reggel megy az e-mail az MM-nek vagy az LGnek de ha annyit javul mint tegnapról mára akkor már egyáltalán nem lesz kiszűrheto.
Köszönöm mindenkinek a megnyugtatást és a tippet / tippeket! -
válasz
Nálunk 42 után lett 55 s elég lesz a szobába...
Viszont érdekes, hdr filmnél nincs hiba, csak hdr nélkül... Lehet lefotozom és írok holnap az Lgnek
-
Segal
veterán
válasz
Ne a hibát keresd, hanem élvezd
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #47335 üzenetére
Na sikerült feltenni a helyére, miután az oldalbordám hazaért. Hát én még ennyire nem fostam, hogy kettétörik a TV, miközben bűvészkedtünk vele. Mennyit bírnak ezek, ha az ember mondjuk rossz helyen fogja?
Amúgy minden rendben van vele. Az 55-ös után a 65-ös nagysága eléggé meghökkentő, pedig alig 25 cm a különbség.
Alaposabban még nem néztem meg, de elsőre tökéletesnek tűnik a panel.
-
Plebi
senior tag
válasz
blakey #47363 üzenetére
Én is vettem a B8 mellé kiterjesztett garanciát az Euronicsnál. 27199 Ft volt, az union biztosít, és úgy írják, hogy G13-Kiterjesztett garancia, 5év, pont belefért ebbe az árkategóriába, mert 280.001-420.000 Ft-ig volt ennyiért és akkor még 419.999 Ft-ért vettem a TV-t.
-
daneel_hu
addikt
Kérjél írásbeli állásfoglalást a kérdésedre a biztosítótól.
Minden más csak porhintés.Az MM-ben ki mit mond az semmit nem számít.
Nekem azt is mondták, hogy a tévé nem tud beégni, meg azt is, hogy ők nem árulnak E8-as LG-t. Hagyjuk már, egyértelmű, hogy akik a tv-osztályon eladók azok nem túl nagy mágusok.
Olyat is mondtak E6V vásárlásánál, hogy ha visszaviszem a tévét egy év múlva - mert nem tetszik - visszaadják a pénzt.
Ettől függetlenül jó üzletlánc az MM, csak ajánlani tudom, de ez eladók hát izéééé... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
A plusz 3 év garancia eladás szempontjából is a legjobb, nálam már az is csúcs lesz, ha ez a tv kibír 1.5 évet. Annyi idő alatt meg nem tud beégni, de igazából ezzel a részével én nem is foglalkozom. Én tévézni szeretnék, nem pedig amiatt fosni, hogy mikor ég be valami redvás logó.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
nitro16 #47337 üzenetére
De mi lett ezerszer kibeszélve?
Mert én azóta több olyan embernél is rákérdeztem, akiknek nem az az agymenésük, hogy átverjék az vásárlót, főleg nem engem, mivel az MM-ben elég sok ismerősöm van. A kiegészítő garancia, az teljes értékű garancia, az egész annyiban változik, hogy a második év után az LG telefonszám helyett azt kell hívni, ami szerződésen van. És kb minden ugyanúgy intéződik. LG javít, biztosító köhögi a számlát.Vagyis erre vonatkozik, a nagyon nem olyan, hogy másik számot kell tárcsázni, vagy mire érted?
-
AL
addikt
válasz
Menotti #47331 üzenetére
Szia. Ha az MM ben vásárolsz, akkor fél éven belül szinte mindenre vehetsz + garanciát. Ha Sonyt veszel hivatalos kereskedőnél, akkor a Sony márkaboltokban egy éven belül. A többi helyen még nem vettem. Ha szeretnél venni érdemes körbetelefonálgatni. Szerintem a semminél jobb. Üdv.
-
válasz
Pro Koryak #47347 üzenetére
Bolti vásárlás 3 napom van elvileg... Vagy gari...
-
megvan az új (LG 55OLEDB9) tv 11 órakkor hozták 12 órakkor már a régi helyén volt és kb 12:20-ig tartott a felhőtlen örömöm
...
egy csikban bizonyos képeknél van egy csak... pixel hiba nem található? Mit tehetek? Gariba intézzem? Media-val intézzem?
nem tudom a képen mennyire látszódik... fullhd-s filmeknél szinte állandóan látszik ... -
Clay
senior tag
válasz
kicsi kecske #47340 üzenetére
Mint anno a samsung tv-knél a 3év, ami 1+1+1 volt, és ebből csak az első év volt a teljeskörű, a második a fő darabokra vonatkozott, a harmadik meg a szervíz munkadíjra...
-
Clay
senior tag
válasz
kicsi kecske #47336 üzenetére
Persze, hogy azt mondják, mert el akarják adni, a biztosítást is, aztán 3-4 év múlva úgyse mész vissza reklamálni, ha beüt a probléma, meg arra se fogsz emlékezni, hogy ki mondta neked ezt, meg le is fogják tagadni...
De mindegy, azt csinálsz amit akarsz, a te döntésed. Ha neked ez biztonságérzetet ad, akkor abba senki nem fog belszólni, csak a saját nevemben beszéltem
-
Calogero
addikt
válasz
ForRedGlory #47335 üzenetére
Gratula a TV-hez, kíváncsi vagyok a véleményedre hogy a 8-as széria után milyen a X-es.
Nekem segítettek kibontani a futárok, mert a dobozon volt lyuk, és néztük hogy a készülék nem-e sérült. És ha már kibontottuk segítettek feltenni az asztalra. -
nitro16
senior tag
válasz
kicsi kecske #47336 üzenetére
Ezerszer kilett tárgyalva hogy nagyon nem olyan mint a gyári garancia, mivel az ott kapható garancia hosszabítás az bíztositás..... Euronicsbe is van lehetőség csak keresni kell.... [link]
-
chros
őstag
-
-
Northlorien
tag
válasz
ztfolder #47313 üzenetére
Szerintem megéri a plusz 3 év gari, mar amiatt is hogy ha elakarod adni 3 év után akkor még mindig lesz 2 év garancia rá. Pixel hiba utólag nem nagyon szokott előfordulni, és az oledekre tudtommal kevésbé is jellemző mint az lcdkre. Itt inkább más dolgok jöhetnek elő.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Több ember a képernyőn, főleg akció jeleneteknél.
Oké egy gyors példa, amire tisztán emlékszem...Pl Tomb Raider 2018, 0:25-nél, illetve környékén, amikor a csajt kergetik a kínai barmok, és futkároznak a hajókon, na ott kb meg tud hülyülni az algoritmus.
A sony ag9 ezt röhögve vajsimán megette... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hát nem tudom, hogy ezt le lehet-e filmezni, mert nagyon apró. De mint írtam, a lányomnak meg ugye 65 GX van, és ott ugyanezeket észrevettem. Már arról is írtam, hogy 1.5 hónap alatt a negyedik szoftverfrissítés jött a tévékre. Szerintem ez nem jó jel, mert valami van csak van, viszont az jó, hogy foglalkoznak vele, és innen már válaszolva (#47324) Pro Koryak fórumtársnak is...
Viszont én azt tapasztaltam, hogy az utolsó uptate-el jöttek ezek a szarságok. Kötve hinném, hogy ezeket nem szúrtam volna ki már megvételkor, vagy az előtte lévő bő 1 hónapban. Tehát itt most nem az van, amit a múltkor beraktam, hogy a Shield pro refreshrate cseszik automatikusan frekit váltani és emiatt akad a lejátszás, ezek olyan röccenések, artifact, amikor az algoritmus totális hülye lesz és nem tudja, hogy az adott pillanatban, hogy is kellene egy jó nagyot és jól hazudnia.
A sony tudta, de mint írtam a CX és GX is tudta (szerintem) az utolsó frissítésig.Fisha, neked megpróbálok valamit erről filmezni majd...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
daneel_hu #47320 üzenetére
Nem erről van szó. Nem külső lejátszó, pl a legutóbb az HBO aszfalt királyai című filmnél elég sokszor láttam az artifactot, ahogy te írod, de ilyen a Sony-n nem volt.
Jah most már hibás a tévé, az véletlenül se lehet, hogy az LG-nél segghülyék elsőre normális szoftver írni a piacra dobott vadiúj szériás tévére? :-D -
daneel_hu
addikt
Film közben semmiféle röccenés nem lehet, ott vagy nincs szinkronban az fps (külső lejátszó miatt) vagy hibás a tévé. Interpoláció bekapcsolása végett sem "röccenhet", maximum néha artifactol(hat) ha olyan a tartalom.
Amit múltkor betettél, ott biztosan nem a tv a hibás. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rothfb #47318 üzenetére
Jajjmár...
Leírtam nem olyan rég, természetesen film és adás közben is szoktak lenni, pl saját applikációs netflix-nél meg lényegében semmi. De mint írtam, ahogy anno még Joshi is, akinek erre rá van állva a szeme, az kiszúrja, érzékeli, van aki ezeket egyszerűen nem is látja.
Én látom...és azt is, hogy a sony ezt röhögve kitudja küszöbölni. Nyilván az LG is, csak a szoftverészlegen össze kell tákolniuk egy olyan frissítést. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Bazsi81 #47252 üzenetére
Nem biztos hogy megér annyival többet a cx, de javítsatok ki ha tévedek
A CX - GX-ben, amikor az egyik német LG fejessel beszéltem, rögtön azt mondta, hogy több, mint 20%-kal erősebb a processzor. Én nem tudom milyen a B9, de még a CX-en is néha olyan röccenések vannak, hogy legszívesebben lerúgnám az asztalról olyankor. Már csak emiatt is Cx.
A fényereje nagyon durva, én még a HDR-t is levettem 50 OLED-re, ahogy a Dolby Vision-t.
A hangja kinek mi, szerintem egy fos, mint minden tévének, engem nem érdekel, mert házimozira van kötve. A lejátszója teljesen jó (lenne), ha nem állna meg ott a tudománya, hogy Dolby Digital. Emiatt Shield pro-t használok.
Én majd másfél év után cseréltem le egy szintén 77 collos sony ag9 helyett, sajnos azt kell mondjam, hogy nem jobb ez a LG semmivel, ahhoz képest, hogy teljesen új széria. A sony-n egy k..va röccenés nem volt, valahogy azt a sony-nál nagyon érzik, hogy kell azt frankón kiküszöbölni.
De a CX új, egy rakás frissítés vár még rá és én ezeket már feedback jeleztem az LG felé.
Összességében egy kicseszett jó tévé lenne, ha ez nem volna. De az is lehet, hogy ez másnak fel sem tűnik, mint pl a páromnak.
Nekem viszont igen és tudom, hogy a sony-n ilyen nem volt. A GX szinte ugyanilyen... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ForRedGlory #47288 üzenetére
Amikor a talpát megemeled, készülj fel rá, hogy több izomerőre lesz szükség.
Nem tudom, hogy a 65 és a 77 között van-e különbség talpsúlyban, de a 77-esé, kb mintha betonból lenne. -
ztfolder
csendes tag
A tegnap megvett 950-es 55-ös nagyot üt a 37-es plazmám után, ami szintén pana volt. Alaposan megnéztem, nincs pixel hibája és itt kérdezném meg, hogy ez idővel szokott előállni? A másik, hogy érdemes-e kiterjesztett garit venni. A 2+3 év mindenre kiterjedő 50 000, a legolcsóbb a 2+1 év kizárólag pixelhibára az 25 000. Utólag is köthetem, én eddig nem tettem.
-
alaves
addikt
válasz
Calogero #47311 üzenetére
Így igaz. Célom az volt, hogy akinek fontos az interpoláció minősége, tudjon választani az OLED-ek között. Amúgy sokan a csutkára felhúzott interpolációnál sem látják (vagy nem zavarja őket) az artifakt és a torzulások.
Egyébként, ha a B9-en 1-es DJ-nél artifaktol a megkülönbözető fényjelzés villogásának kivetítődése a falon, aszfalton, akkor biztosan gyengébb mint az alfa9 v. a P5 (Philips) procik interpolációs képessége. Nem hinném, hogy ilyen jellegű hiba egyedileg előfordulna. -
kicsi kecske
tag
Gz950 és lejátszó kérdés.
Ha nincs DTS támogatás es eARC a tvn akkor ugye a hddrol lejátszott filmeknel a DTS hangsavot nem játssza le a tv. Ha 5.1is van hozzá akkor az eARC hiánya miatt az 5.1sem jatssza le. De ha pl külső media boxrol jatszom le a tvn keresztül es a media box tudja a DTSt akkor a boxra kötött 5.1 le fog jatszani mindent?
Plex esetén ez miképp valtozik?
Kicsit össze vagyok zavarodva a végére 😁 -
alaves
addikt
Philips OLED754 (belső lejátszóval): Defending Jacob 41.20 perc körül, sapkában a házba befutó nő mozgása interpolációval: 1. Filmstílus: Film (LG DJ: ~2-3, DB:~10): optimális mozgás, artifakt és egyéb torzulások nélkül. 2. Filmstílus: Egyéni (Perfect Natural Motion: minimum, Perfect Clear Motion: maximum) (LG DJ: ~5-7, DB:~10): egyhe artifakt látható a fej kontúrjánál, de a fej nem esik szét, sőt gyakorlatilag az arc jobban felismerhető, mint interpoláció nélkül.
A legújabb 091.003.051.081 fw-ben (Saphi OS) növeltek a Film opció de-judder értékén kb. 0,5-1-et, viszont a Pure Cinema (ez lenne a régi Film) opciót jelenleg nem kapta meg a Saphi, csak a droid.
A leírásodból azt szűröm le, hogy gyakorlatilag a B9 interpolációja a B7-hez képest nem javult.
Javaslom, hogy a következő teszthez válassz sokak által HDD-n tárolt filmet (1080p is megfelelő), így többen, gyorsan tudnak tesztelni (p. Star Wars, Terminator, stb.). -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lionshamlet #47306 üzenetére
Kb. igen... táp nélkül kevés az amper 2db HDD- nek.
-
lionshamlet
senior tag
Egyben válaszolnék mindenkinek, nem külső tápos a hub.
De úgy látom akkor ez a Hub akkor felejtős. -
válasz
dgyuri0123 #47304 üzenetére
Még ha az is, egyáltalán nem biztos, hogy a hub áramköre nem zavarja meg a tv-t a hdd felismerésében...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lionshamlet #47300 üzenetére
Külső tápos a hub? Bakker, ezt már kérdezte előttem más is..
-
válasz
Felejtsd el a hubot. Az ilyen hubok általában inkább kisebb fogyasztású eszközök használatát teszi lehetővé, pl pendrive-okra gondolok. Vagy ha onnan akarsz tölteni valamit, pl egy okosórát. Nagyobb fogyasztású eszközöket, mint pl egy merevlemez, nem fog tudni kiszolgálni. Vagy pl nyomtatót sem érdemes ezekkel használni. Tehát pc-s felhasználás esetében is vannak bőven határai. Pedig a nyomtatóknak ugye van külső tápjuk is, mégis ez a tapasztalatom. Még egy sima usb hosszabbító kábel sem mindegy milyen, mert saját tapasztalatom, hogy még egy sima pendrive működésébe-nem működésébe is beleszól. A tv meg valószínüleg érzékenyebb is az ilyesmire, végülis ne felejtsük el, hogy ezekben a hub-okban is van egy kicsi áramkör.
-
Pelican
őstag
válasz
Táp van a hubon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Witcher topik
- Motoros topic
- GTA V
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest