Hirdetés
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Erről egy linket be tudnál tenni, hogy látszódjon, miről van szó?
(#17001) Partizan182: Ez gyors volt, köszi!
-
tutitibi
senior tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Soros portról gondolom meg lehet csinálni.
Szervizes szoftverrel. -
Zsmester89
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Pontosan! Év végi gyártás az általad leírt problémával. Sajnálom, hogy itt ezt egyből rávágják, a szervízes pedig annyit tudott mondani, hogy panel vagy elektronika
Ezt a szoftverezést panelcserénél is újra futtatják? Vagy hogy kell elképzelni ezt a procedúrát? -
Partizan182
senior tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Középen egy téglalap halványan? Kb a teljes képernyő méret harmada? Mert ha igen akkor az hibás széria, rosszul lőtték be a gyárban a LUT táblát, rtings-en volt ilyen, szoftveresen javítható. Tavaly év végi gyártásokat érintette lg szerint.
-
Zsmester89
őstag
December óta 3000 óra ment bele a b7v-be. Tv adást egy percet sem néztem rajta, csak a pc+ps. Az aladin elindításánál a vöröses homogén homok képnél láttam valami téglalap éleit, persze rögtön színteszt stb...hát van egy nagy téglalap aminek az élei látszanak. Lefutott jópárszor a gyári frissítés+én is adtam neki eggyet direktben. Filmeknél, alap felhasználásnál nem látszik de a tudat cseszte a csőröm, így tegnap hajnalban írtam az lg.nek, reggel visszahívtak, hogy keresni fog a helyileg illetékes szervíz partner. - Így is lett, ma el is vitték a készüléket. Folyt.köv.
-
LW
őstag
Sziasztok!
Szerintem jó vétel most Euronics-ban 399-ért az 55-ös LG B7. Árukereső nem listázza, mert csak személyesen lehet megvenni az üzletekben.
Tegnap voltam venni egyet, valóban van nekik.
-
RobexX10
aktív tag
Ha valaki most tervez vásárlást nem rossz ár érte LG 65B7V
-
jugeen
addikt
válasz
Zsmester89
üzenetére
X évvel ezelőtt nálam csak munkalapot hagytak.
-
Zsmester89
őstag
Ha az lg által kirendelt szervizesek elvinnék a tv-t bevizsgálásra/javításra, akkor milyen igazolást hagynak itt az átvételről?
-
krx21
nagyúr
válasz
rizsa7777777
üzenetére
Nem kell, hogy összefüggés legyen, de remélem rendbe jön...
-
krx21
nagyúr
válasz
rizsa7777777
üzenetére
A screen shift az más. Én nem tapasztaltam még ilyet...

-
Joshi
titán
Nincs mit. Ha konkrétan érdekel a téma, akkor le tudom mérni a Sony 65A1 fogyasztását amit bekalibráltam 120cd/m²-re. Szerintem normál használat mellett meg áll 250W alatt, de mondjuk HDR-nél azért átlag meg lehet a 350-400W is. Természetesen minden tartalom függő, és ugye most a csúcsokat írtam.
Viszont azt se felejtse el a tisztelt user(most nem rád gondolok), hogy a plazma csak FHD volt míg az OLED-ek 4K-sak. Több pixel több energia. Mondjuk ebbe nem vagyok biztos de ez lenne a logikus.
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy LG 55B7V TV-vel és olyan kérdésem lenne, hogy szoktam játszani a tv-n (xbox one) és az normális hogy 2-3 óra után ha kikapcsolom a konzolt akkor a fekete képernyőn ilyen random pixelek elkezdnek villogni fehéren összevissza a képernyőn ? De csak pár másodpercig és utána abbahagyják. Ez lenne az a screen shift amit a menüben lehet kapcsolni? Eddig csak xbox-ozás után vettem észre ezt. -
Joshi
titán
Utána néztem az Rtings teszteknek és szerintem ott az általuk tesztelt maximum fogyasztás van ami mondjuk egy Sony AF8-nál 176W lett. Gondolom ez 120cd/m² max fényerő mellett kalibrált tévénél mérve. Az a tény, hogy az LG egyszerűen nem közli a valós elérhető maximum értéket. Hozzáteszem még teljes fehér 100% fényerős képernyő mellett se hinném hogy eléri egy 55"-os OLED tévé a közel 400W-ot.
-
Joshi
titán
Még annyival egészíteném ki a dolgot, hogy az OLED fogyasztása is hasonlóképpen történik mint a plazmánál. Minél több pixel világít fehéren 100% fényerőn annál többet fogyaszt. Szóval a Sony által közzétett 65"-os AF8 pl elmehet egészen 500W-ig is, persze ez extrém körülmények között csak. Egy fogyasztásmérővel simán ki lehet próbálni mondjuk egy fehér háttárképnél 100% fényerővel. Azért az átlag a mérvadó, én nem mértem le, de ~200W-ot biztosan megeszik egy 65"-os OLED normál használat mellett.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Ki-mivel tisztítja a tv-jét? Nyáron este ha 1 légy is beszabadul, tuti, hogy a kijelzőre ül rá, és összepiszkolják, vagy én érek hozzá amikor elhesegetem, de a lényeg, h lassan ráférne egy tisztítás, ami mondjuk nem karcolja össze, és nem lesz foltos utána

-
so_ha
senior tag
Valószínűleg ez lehet a kérdésemre a válasz, bár én 65A9F-et néztem (X1 procival), Te meg az 65A8-at linkelted. Nekem nagyon soknak tűnik a különbség az átlag, és a maximum között (186W => 501W), miközben a rtings tesztjében az 55"-os LGC8 átlag 79W-on "ketyeg", de a maximum is csak 179W.
-
válasz
tutitibi
üzenetére
Egyrészt mert marketing, kettő ha lesz e-arc akkor nem kell média lejátszó és a tv ki tudja majd nyomni az atmost az avr-re és mehet az eget rengető atmos élmény.
Valamint azért van még benne, hogy egyáltalán meg tudja szólaltatni az eszköz az atmos-t ne az legyen, hogy semmi hang nincs. -
krx21
nagyúr
válasz
tutitibi
üzenetére
Az én meglátásom, hogy új oled és oled között nincs akkora szignifikáns képminőség különbség, hogy nagyon ez lenne a szempont.
Közel vannak egymáshoz. Nyugodtan döntsön a szubjektív benyomásod. Nyomkod meg őket és amelyik szimpatikusabb és vagy jobb ár/érték arányt képvisel, válaszd azt. Nagyon mellé nem nyúlhatsz.
Mindegyiknek kiváló képe van... -
Partz
senior tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Röviden, Pana FZ800, szorosan mögötte az LG C8. Manapság a stúdiók utómunkánál az FZ800-at használják, mint consumer referencia kijelző. Ilyen összehasonlító tesztek voltak, az LG EF, valamint a Pana első CZ oled szériájával, VT-ZT plazmákkal szemben és már akkor az oled nyert. Azóta évek teltek és fejlődött az oled technológia. Amiben a plazmák egyértelműen jobbak képminőség terén az a mozgókép felbontás, minden másban az oled.
Ami képminőség terén felveheti a versenyt a Pana FZ800-val, az a nem rég bejelentett Sony A9F lehet. Előző hozzászólásokhoz tartozik ami egyben az első eARC-s tévé lesz a piacon.
-
Joshi
titán
válasz
Tipli41
üzenetére
Én azt egy percig se vitattam hogy jobb mint a tévé hangszórója, egyszerűen csak fölösleges erőltetni ilyen hangkeltőknél a HD hangokat. Az Atmos és társa témát is kiveséztük, remélem. Egyébként hosszú értekezés folyamán se akartad tőlem elfogadni amit Balika911-től elsőre elfogadtál. Nem gond, gondolom mivel a napokban bemutattam a bunkóbb formámat, valószínű így reagálja le mindenki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tipli41
csendes tag
Kedves Joshi!
Remélem el tudod fogadni hogy helyhiány miatt nem maradt más megoldás csak a hangprojektor/sajna eddig rosszul írtam,nem soundbar,hanem hangprojektor/.
Nem mintha változtatna valamin,tudom hogy soha nem lesz atmos hang a nappaliban.
Jelenleg a tv fölé van fúrva a proji,a szekrény tetején a mélynyomó.Nem szép,de
a tv saját hangszórójánál ezerszer jobb.
Üdv! -
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz
Tipli41
üzenetére
Nekem konkrétan A1 van de egyáltalán nem érdekel az Atmos, leírtam hogy az Atmoshoz mik a feltételek. De azt is írta valaki, hogy a HD hangok átviteléhez eARC kell, mert a sima ARC sávszélessége kevés hozzá. Az lehet hogy valami átmegy sima ARC-on is, de az valami konvertált akármi.
És hidd el hogy kár erőltetni soundbaron a HD hangokat beleértve az Atmost és DTS:X-et. A térhangzásnak komoly feltételei vannak, ha soundbarod van annak bőven elég a sima DD vagy DTS is. -
Tipli41
csendes tag
Kedves Joshi!
Azért nem a soundbar keresőszót írtam be,mert arra voltam kiváncsi hogy a sony A1 oled átengedi-e az atmost arc-n!
A c8 igen,de ha az A1 nem,akkor néma a soundbar vagy a lejátszón kell más hangbeállítást választanom.
Ha a lejátszón a hangsávot atmos-ra teszem,és azt direktbe a tv-re küldöm,ami áttolja arc-n a yamahának,az miért írja ki hogy atmos? Tényleg érdekel!
Idézlek:"Az Atmost csak úgy támogatja az LG, hogy az adott film amit lejátszol a belső lejátszóval nem lesz néma."
Én nem a belső lejátszóval játszom le a filmeket.
Üdv! -
Joshi
titán
válasz
tutitibi
üzenetére
Az Atmost csak úgy támogatja az LG, hogy az adott film amit lejátszol a belső lejátszóval nem lesz néma. Magyarul lesz valami hangod lejátszás közben, de annak semmi köze az Atmoshoz. Talán valamilyen soundbárral működhet a dolog, ha mondjuk annak a soundbarnak van pass through kimenete egy erősítő felé, de nem hinném.
-
-
Joshi
titán
válasz
Tipli41
üzenetére
Szerintem a kérdésre kimerítő választ adtam, de ha használnád az OLED TV topikban a soundbar keresőszót, akkor nem is kellett volna kérdezned. Amúgy szívesen máskor is.

ui.: "De lehet hogy meglepődnél hogy egy szaros csík soundbar 44 hangszóróval,és egy mélynyomóval mit tud!"
Köszi de inkább nem akarom tudni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tipli41
csendes tag
Kedves Joshi!
Köszönöm a kioktató válaszod,de hidd el ,sajna nem tudok a nappaliba elhelyezni
8-10-15 hangszórót,ezért a helyhiány miatt kénytelen voltam venni egy ysp5600-at.
Nyilván jobban örülnék ha tele lenne a menyó,ajtó-ablak hangszóróval,de sajna ez van.
A decoder része nem hiszem hogy fals infót írna ki a bejövő jelről, az más tészta
hogy azt hogy szólaltatja meg.De lehet hogy meglepődnél hogy egy szaros csík soundbar
44 hangszóróval,és egy mélynyomóval mit tud!Nyilván atmost nem,de nem is ez volt a kérdés.
Üdv! -
Joshi
titán
válasz
Tipli41
üzenetére
Persze most olvasom hogy soundbarról van szó. Igen konkrétan soundbar-al megy az Atmos csak a soundbar is lekonvertálja neked valami fosra. Többször volt itt ez a téma és ne azt nézd hogy mit ír ki a technika, hanem valójában mit hallasz. Az Atmoshoz kell kiépített mennyezeti hangszóró, de egy soundbar még egy normális 5.1-es hangot se tud megszólaltatni nem hogy az Atmost.
Ha kiírná a kijelzőn hogy megnyerted az 5-ös lottót azt készpénznek veszed? 
ui.: ha valamihez nem értesz akkor miért nem olvasol utána? Ha nem tudod mi az a Dolby Atmos, akkor miért nem olvasol?

-
chris0000
őstag
azt honnan lehet tudni,h pl. a Gengszterzsaruk filmből lesz-e UHD HDR-esverzió és mikor jön ki?thx.üdv.
jah és thx a takarító hszeket...

-
Tipli41
csendes tag
válasz
adamssss
üzenetére
Szia!
Erről az earc dologról olvastam már itt a fórumon,de akkor nem értem hogy nálam mi a helyzet! A lejátszó zidoo, bekötve a tv-be/a hang beállításnál raw/, a tv C8PLA/a beállítás
hdmi arc/ a soundbar yamaha.
Amikor átváltottam atmos sávra a lejátszón,a soundbar kiírta a decodernél hogy Dolby Atmos.
Az előző tévén ezekkel a beállításoknál néma volt az atmos sáv. -
Tipli41
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a sony tulajokhoz: az a1 átengedi az erősítő felé az atmos hangot arc-n?
Köszönöm,Üdv! -
Pityu89
senior tag
Este kezdődik a plazmások, oledesek kedvenc műsora.

-
front3r
őstag
válasz
üzenetére
Az első mondatod remélem valamiféle irónia vagy poén! Mert van aki képes elhinni. (akkor jó
)Mikroszálas kendő a megoldás, illetve a pöttyökre sima vizet, vagy a makacsabbra telefon tisztító folyadékot használok, de csak annyit hogy vagy a kendőre teszem, vagy a kijelzőre, hogy ne follyon le a szélére! Gyengéden kell törölni értelemszerűen, mert vékony a panel. A gyártó nem javasolja hogy a szélére bármilyen folyadék menjen, mert az befolyhat és árthat a panelnek(és az ugye nem garanciális probléma)!
Remélem nem írtam semmi hülyeséget!
-
törölt tag
A szemüvegtörlő tényleg jó arra, ha mondjuk mozgatáskor ujjlenyomatos lesz. A mikroszálas ruha és a Pronto Duster pedig porra. Tévére, monitorra, fényes bevonatú hangdobozokra ezeket használom. A többi nem komoly.

(#16937) front3r: Nyilván, csak hangulatban voltam és ennél nagyobb marhaságot nem tudtam kitalálni.
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok, egy használt b7 vásárlás előtt állok. Mivel kellene letesztelni helyben pl színes képek demovideó vagy van service menü ahol ez megtehető?
-
törölt tag
válasz
chris0000
üzenetére
Kék Domestos, aztán alaposan átsikálom újságpapírral.
Bár, újabban inkább szemüvegtörlővel szoktam áttörölni. Azzal a zsírfoltokat is le lehet szedni, ha valamiért ujjlenyomatos vagy pörköltszaftos lett a tévé. Puha mikroszálas kendővel is szoktam finoman portalanítani, de erre van ez a Pronto Duster, az is tök jó.
(Nekem a 7-es sorozat kimaradt, de a komoly része a tévékre nálam bevált.)
-
chris0000
őstag
hi.
B7-es tulajok Ti mivel takarítjátok a TV képernyőjét?
elég sok port össze tud szedni.multkor pont úgy esett rá a fény,még megsajnáltam...
thx.üdv. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Kb. úgy szabad, mintha plazmát vennél. Tesztfotókat vigyél magaddal...szerintem.
-
ForRedGlory
félisten
Hulye vagyok OLED TV temaban, de most tervezek egyet venni hasznaltan, meg egy ev garanciaval.
A kerdesem az, hogy szabad ezeket hasznaltan venni?
Van valami onteszt benne, ami kimutatja az esetleges problemat, beegest? Bar utobbit gondolom latni amigy is.
-
tutitibi
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Nem egészen ilyen egyszerű. Annyira nem vagyok sznob, hogy csak kizárólag 4K-s anyagot nézek majd a , ha lesz OLED-em.
De pl. M4SPORT-ot muszály néznem a futamok miatt, meg SAT-ról sok sok sportadó HD-ban jön. 4K adás csak pár van, pl.a német RTL UHD de egyelőre csak az F1 futamokat adja 4K-ban, ilyenkor nincs is adás rajta.
Van TRAVEL4K meg FASHION4K, meg QVC4K, de ezeket ugye te sem néznéd órákig ??
Kivétel talán a TRAVEL.Most volt a WEC 6 órás futam a spanyol Eurosport végig adta a magyar csak az utolsó 45 percet.
Várható, hogyha Alonso elindul az Indycar-ban (amerikai formaautós sorozat) akkor már pár eu-s TV csatorna átveszi a HD-s sztreamet az ABC/NBC-től.
Sokszor ezt neten nézem és sajna SD-ben de örülök, hogy az is van. Pl. ma este is lesz

A német SKY ad még Bundesligat 4K-ban de a focit utálom meg arra nincs kártyám. -

Az angol SKY nem jön nálam, csak nekik jön Európára nem sugároz a műholdjuk szándékosan leszedték.Szóval az FHD még elég erősen jelen van.
-
tutitibi
senior tag
Westend: MM-ben szét kell nézni.
Azért eléggé elszálltak az árak: főleg a SONY és a PANA OLED-jei drágák, a PANa 55-es áráért kapsz egy 65-ös C8-at. És mindbe ugyanaz a panel.
Megnéztem az összes ismert tipust, az MM szépen kiállítja őket de minden DEMO cucc megy, az nem egészen jó át kell kapcsoltatni a kábelTV-re. Ott jön ki mit tud a TV majd otthon.Megnéztem az új SONY LCD-ket is , érdekes a demo 4K-s anyag egészen jó, de amikor átkapcsolnak az M4- Sportra sajnos egy életlen takonyá válik az egész. Ennyire nagy eltérés van a fullhd és a 4K között ??
Nem hinném,de az LCD TV még mindig nem érett meg a használatra. Az OLED-et meg szépen be lehet állítani hasonlóan a plazmához. -
so_ha
senior tag
"Szerintem engedd el a témát"
Elengedem, ... de a félremagyarázások helyett mondd ki, hogy
- trollkodás volt, hogy már rég tudott volt, mert valóban új hír a termelés felfutása
- trollkodás volt, 10.-gen gyárat idekeverni, amikor a hír a 8.5-ről szól
- trollkodás volt, el sem olvasni a belinkelt hírt, és úgy véleményezni
- trollkodás volt, az "általános ár" mert ilyen fogalom nem létezik -
so_ha
senior tag
"Áttörést a P10-el fognak elérni"
Ne nézz már hülyének! Senki sem kérdezte, hogy mikor jön az áttörés, csak belinkeltem egy új hírt. Az meg szimpla tény, hogy még nem termel az újabb technológiájú gyár, még "csak" a 2018-as Oled panelek gyártása futott fel, és a gyártástechnológia optimalizálásával ezt még tovább tudják növelni ... amire Te rám írtál, hogy ez már régen tudott volt ... azaz csak Te voltál az egyedüli jövőbe látó a fórumon.Egyéként az árakból sem lenne több hozzászólás, mint kellene, ha páran elfogadnátok, hogy szerencsére a technológia fejlődés nem fog leállni, és így egyre több, és egyre jobb panelt fognak előállítani, azaz mindegy, hogy ki, és mikor veszi meg az új Oled tv-jét az utána következő vásárló "jobb vételt csinál" (újabb modell, kisebb áron). De a tv-t senki sem befektetésnek veszi, hanem a fejlődés valamelyik szakaszában fizet valamennyit az aktuális technikáért. Az meg agyrém, hogy mi az "általános ár" (#16898), amikor bevezetés után folyamatos áresés/akciók vannak, majd jön egy újabb év alacsonyabb bevezetési árakkal és újabb áresés/akciók ... és aki használni/élvezni akarja az Oled technológia előnyeit az valamikor belevásárol ebbe a folyamatba, amikor számára megéri, vagy csak megadta magát a régi tv-je.
"És akkor mi van? (#16885)" => "írtam hogy miért "támadtalak" (#16915)"
Ez nálam nem stílus, pláne úgy, hogy még a fáradtságot sem vetted, hogy elolvasd a cikket! Ezt hívják trollkodásnak, ha valamit úgy köpködsz, hogy a hírt el sem olvasod, majd másról írsz! -
so_ha
senior tag
"azért épült a P10 gyár"
Ami majd 2019 év elején indul be, ha minden a tervek szerint alakul, de a belinket hírben a 8,5-Gen gyártásáról, és felhozataláról szólt, tehát új hír, ahogy a cikk alján is olvashatod, hogy 2018.08.17-én kelt. Azért az megnyugtat, hogy ezt Te már korábban is tudtad, mint az LG!
-
-
-
-
Joshi
titán
válasz
adamssss
üzenetére
Tulajdonképpen sakal83 próbálta bizonygatni hogy lcd árban vannak a 2017-es OLED tévék. De az köztudott, hogy a "duplázta az Oled panel termelését" hír hallatán kezdenek felröppenni olyan eszement pletykák, miszerint az OLED tévék jövőre fele árban lesznek. Nem lesznek mert TV Kartel volt/van/lesz.

-
Mi van??? Helyettunk ne talald mar ki h mire gondolunk. Hidd el mi is tudunk olvasni es szoveget ertelmezni. Ebben a hirben annyi allt hogy az lg duplazta a leszallitott panelek mennyiseget. Pont. Senki nem allitott se tobbet se kevesebbet. Az hogy te emoge mit gondolsz az a te magan ugyed viszont az nem fair h ezt mas szajaba adod.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ezt a szoftverezést panelcserénél is újra futtatják? Vagy hogy kell elképzelni ezt a procedúrát?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

thx.üdv.

Vhiktor