Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
baandii
senior tag
sziasztok!
szerintetek [ezt] miért írja mindig ki a tv (philips 65OLED769) bekapcsolásnál?
minden kábelt, antennát átmozgattam már. -
Atomgeszi
nagyúr
Valaki le tudná írni, hogy pontosan akkor milyen módban kell használni a C4-et PS5-el?
Én HDR-be raktam, nem is látok HGIG módot, vagy nem jó helyen keresem?!
-
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
A B7 kijelzőbe épített vezérlő egyben "kísérleti jószág" is (2018-ban bevezetett logó védelem, stb.). Beégés után új, kísérleti vezérlőpaneles B7 kijelzőt kaptam (mondta is a szervizes és néztük is, hogy más). Abban már működött mindenféle védelem kísérleti jelleggel, azok már jó nehezen tudtak csak beégni (2017 végi és 2018 eleji gyártásúak). Az OLED754 alapból ilyen volt, minden védelemmel ellátva, de a menüben nem, így nem is lehetett változtatni a beállításaikon. Persze attól még ezek is WBC-k.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Gondolkoztam korábban C1-->C4 cserén, de hálószobai, ritkább használatra nem nagyon érné meg váltani. Főleg, hogy a tavaly cserélt panel tök jó. Filmezésre amúgy is főleg QD OLED -et használok.
Majd ha a C szériában lesz érdemi, jelentősebb változás. Vagy úgy döntök, hogy lépek a G széria felé.
LG OLED váltáshoz jelenleg nálam az kellene, hogy többet nyújtson számomra, mint a QD OLED.
-
Vhiktor
Topikgazda
Én találkoztam közel 20.000 órás B7-el, ami sdrben tv adással majdnem max fénysűrűségen üzemelt éveken keresztül, a beégésnek nyoma sem volt, csodálkoztam is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Le volt véve, fejből most nem tudom mennyire. Illetve a védelem is be volt kapcsolva.
3 éve otthon van párom, azóta már a 2. gyerekkel, így elég sokat megy a TV, és miután nem igazán változatosan, könnyen be lehet égetni. Persze nyilván nem csak ez járult hozzá a beégéshez, ahogy feljebb írtam.
Sokáig egy mini LED -en ment a normál TV adás, csak miután az 2 évesen bedöglött, ahelyett is inkább OLED jött. Akkor "minősítettem le" a C1 -et általános használatra, ami nem tett jót neki.
Aztán jött a beégés, csere után ment a C1 a hálóba, "igénytelen" használatra pedig megint egy mini LED.
Nagyjából ennyi a sztori.

-
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
Az nem a beégésre, hanem a QD-OLED-en esetlegesen rövid időszakra megjelenő nagyon halvány banding-ra vonatkozott. Inkább azt mondanám, hogy azonos használattal a QD-OLED hamarabb beég, mint a WOLED-ex/MLA.
(W segédpixel nélkül az OLED kristályok terhelése nagyobb, elsősorban nagy fényerőnél fokozottabban számít) -
Rewmac
aktív tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Pedig éppen most nyugtatott mindenkit meg alaves kolléga

Én szinte csak játékra használom, sportot nézek a TV-ben meg pc monitor. Remélem nem ég be. A G2-t gariztattam mert volt rajta pár halott pixel, de az új panel meg hajlított és alap egy pixel, a C1-et is gariztattam, de ott patika a panel amit kaptam tavaly.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
C1.
Csatorna logó 40-60% fényerő körül, de két évig szinte csak játékra volt használva. A 2. évtől már általános használat, főleg sok TV adás. Abból is jellemzően egy-két csatorna tartósan.
3. év végén garanciáztattam, de akkor már az egész panel nem volt egységes.
Játékok főleg HDR/DV -ben. Ami HDR/DV, az nagyjából alapbeállításon. Ez is hozzátett ahhoz, hogy a panel már nem volt egységes. Akkoriban még több időm/kedvem volt játszani is. Pl. Diablo 4 pre season 150 óra.
2 OLED -et használok, de normál TV adások inkább mini LED -en mennek. Az elég "igénytelen" ahhoz, hogy ne kelljen semmivel foglalkozni, ami beégést okoz.
-
Tyrone89
senior tag
Elkészült a Transformers Age of Extinction IMAX verzió
Angol TrueHD Atmos és Magyar Dolby Digital hangsávval, valamint Magyar forced és full felirattal.
90 GB méretű lett
Aki úgy gondolja hogy megnézné, üzenetben jelezze.
-
alaves
addikt
-
ρσгτσ
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Gulyopapa
üzenetére
A fotón látszik, hogy nem teljesen szemből készült (csak majdnem). Próbáld meg cseréltetni. A szervizes ember hozzáállásától függ, hogy cseréli-e. Azt kell tudni, hogy több év óta főként a 65"-esek érintettek a titing-ben, azt nem tudni miért. Ha olyan lesz a csere kijelző is, akkor 65S90D.
(65"-esre váltásnál ez volt az egyik szempont, amiért S90C és nem C4. +két fő szempont: QD-OLED, kijelzőszéli sokasodó halott pixel). -
Sasi001
őstag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Javulni nem fog. Sajnos nem csak a havas tájnál látható, focimeccs -sivatag stb. Én nagyon sok helyen láttam szemből, ezért cseréltek anno panelt kétszer a c1-ben utánna kaptam csereutalványt mivel a csere panel is ilyen volt. Hihetetlen, hogy még most is jelen van a pink tint.
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok
Ez a tinting ok ? 1 hónapos C4 65”.
Lehet ezzel valamit kezdeni vagy fogadjam el hogy ilyen ha havas tájat nézek?

-
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
1 db pár cm széles nagyon halvány banding volt jobb széle felé, nagyon ritkán látszott, amikor egy bizonyos %-os szürke volt pl. tengeralattjárós filmeknél (1-10% valahol). Nem figyeltem, kb. néhány száz óra lehet, de nálam a TV-k ~4000-5000 óra/év-el mennek, úgyhogy hamar eltűnt.
-
Sasi001
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
Pendrive be, utánna futtasd a frissítés keresést, egyből megtalálja.
Egyébként nem igazán vettem észre változást. 77S95D -
Rewmac
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Én se nagyon tapasztaltam egyébként, csak az érdekesség végett gondoltam megkérdezem. Mert én a gaming miatt vettem ki, hogy ne kezdje e visszavenni a fényerőt a C1/G2 a HUD vagy a fényes/sötét jelenetek miatt. PC monitornak is használom az S90C-t, de én inkább akkor nem nyúlok hozzá, ezt elmentem azért.
Ez is jó lehet? [link]
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
C1-nél kikacsoltam, mert nem tették rendbe az fw-t. S90C-n legutóbb mikor néztem, a sárk.háza jelentenél sem aktivizálódott az ASBL, úgyhogy én nem is kapcsoltam ki.
Amúgy inkább egy ilyennel mennék a szerviz menübe [link] (lényeg, hogy factory gomb legyen rajta). Egyébként megjegyzi a beállításokat. -
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
A gyökérbe tetted a zip-ből kicsomagolt T-PTMDDEUC mappát? Látja a pen-drive-ot a TV a csatl. eszk. között?
-
anderledani
őstag
Samsung 1301 frissítéssel most mi is van?
S95D-m van, azt írja nincs elérhető frissítés. A honlapon 1301.0 van fent, leszedtem pendrivera de nem látja -
Rewmac
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm szépen.
Ki lehet a Samsungnál is kapcsolni valahogy a ASBL-t? Hogyan?
SmartThings-ben most meglett köszi. 919 óra van a TV panelben.
Nekem a Philipsnél nagyon fura, de egyszerű csak mindig be kell nyomni, de a 908+-on pl ha belépek a menübe kikapcsolom a TCP-t majd kilépek és újra belépek a menübe nem marad úgy, de remélem működik, 806-nél úgy maradt menübe beléptem akkor is.
-
Tyrone89
senior tag
Akit esetleg érdekel, talán a holnapi napon elkészülök a Transformers 4 IMAX változatával.
-
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
[link] Jó pár kompenzáció után magától ki fog tisztulni, pixelfrissítőt nem kell futtatni. Valamiért a használat kezdetén nagyon homogén, pár száz óra után megjelenhet bandingszerű nagyon halvány inhomogenitás, amely kitisztul további 200-300 óra után. Nálam azóta is tiszta maradt (4600 óra).
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Mondjuk csak gyors kamera mozgásoknál látszik picit sötétebb jelenteknél, de igazából figyelnem kell és odanézni. El tudom engedni túlélem. Csak fura, hogy 5-600 óra lehet benne talán vagy 800 max és most kezdtem el látni.Gondoltam megkérdezem itt mert annyira eddig ez nekem nem volt gond. Ninja Gaiden 2 Black-ben az egyik fejezetben szúrtam ki egyébként ki nagyon amikor a víz alatt úszkálok ott nagyon látszott.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Látom normál tartalomnál. Alan Wake 2, Ninja Gaiden 2 Black, Space Marine 2 illetve most nézem a SWAT sorozatot ott szinte folyamatosan elég rendesen. Utóbbi 2-3 hónap kezdett nagyon feltűnni nekem. Javulhat ez mint a sima oledek esetében? Tavaly ez nem volt ilyen rossz és nagyon szeretem ezt a TV-t.
-
Rewmac
aktív tag
Van arra valamk megoldàs, hogy az uniformitás kicsit javuljon?
s90c kb 1 éves és olyan mintha egyre rosszabb lenne. Ma futott le egy pixel frissítést és szerintem picit rosszabb lett. Mondjuk a telefon picit felerősíti.
korábbi kép:
[kép]A pixelfrissítés után:
Vagy ez egyre rosszabb lesz? Mert az LG TVeimnél pont fordítva volt eddig.
-
monster95
tag
Sziasztok
B2-es oled tv-m elég érdekes dolgokat produkál.
Egyik bemenetet sem jeleníti meg csak fekete képernyő.Át váltok ps5-re hdmi2 az nálam és fekete képernyő.
Át váltok hdmi1-re ami set top box é szintén fekete képernyő.Tv -6 működik egyébként.
Mi lehet a megoldás? -
kovsol
titán
Sziasztok,
Olyannal találkozott már valaki, hogy a TV alján fekete kivételével mindig látszik egy csík?
Egy LG C1 ről van szó. A rövid pixel frissítések nem tüntették el már hetek óta. Érdemes lehet esetleg ráküldeni a hosszú fajtából egyet?

Szabad szemmel csak az a vízszintes vonal látszik, a mobil kamerájával csak ilyen hülyén sikerült lefotózni. -
Tyrone89
senior tag
válasz
Peat76
üzenetére
Igazán nincs mit
ahogy írtam UFO971 release-it töltsd le, ő már a torrent nevében jelzi hogy P5 vagy P8 e az adott anyag. A P5 anyagokat nyugodtan töltheted, azok menni fognak Dolby Vision-ban, a P8 anyagokat is letöltheted tőle, de azokat át kell muxolni a webos 24 miatt TS-be hogy a tv DV-ban indítsa el. -
Peat76
őstag
-
Tyrone89
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
akkor sem lesz igazán látható különbség. A P7 DV ami a javító réteg miatt valóban többet kínál a normál HDR-nél. Ehhez viszont kell olyan lejátszó is ami tudja kezelni a FEL-t, mert a tv-k manapság már nem tudják. LG téren a 2019es modellek tudták utoljára.
itt a különbség a FEL javítóréteget tartalmazó DV és normál HDR között:
Legtöbb esetben extra fényességet ad a FEL, de tud ténylegesen javítani a hibás képen, lásd a Halloween 2 esetében ahol a base layer hibás képet eredményez, tehát HDR-ben valamint P8 DV-ben ilyen blokkosodott kockásodott képet fogsz látni ezen film ennél a jeleneténél, igaz csak kb 1 tized másodperc az egész, a FEL DV-nél pedig tökéletes a kép. Ennél a videónál nyilván látszik mi a különbség, de a Halloween 2 hibás jelenetét leszámítva szerintem egymás után nézve meg nem tudná mondani senki hogy épp HDR-ben vagy P7 FEL DV-ben látta a filmet.
Én ettől függetlenül továbbra is azt mondom, FEL ide vagy oda, nem ér annyit a DV hogy bánkódjon az ember a hiánya miatt.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
tibur5555
üzenetére
Mivel panel szinten egyforma a két készülék, így a játék lesz a döntő rész, illetve esetleg a filmekhez a Dolby Vision megléte
(bár fentebb írtam hogy a DV hiánya miatt nem kell bánkódni mert technikai értelemben jobb mint a HDR..de gyakorlatban nem nagyon tudnál különbséget tenni köztük, maximum ha egy Full Enhancement Layer P7 DV-t néznél egymás mellett egy normál HDR anyaggal.)
Ezek alapján a játék miatt főleg és ha kell a DV akkor LG, Vhiktor is az LG-t szokta javasolni ha a gaming is szempont.
-
tibur5555
csendes tag
Samsung 65MU8000-met váltanám egy 83-as OLED-re. LG C4 és Samsung S90D kb. 1 misi most. Melyik lenne jobb 4k HDR játékra (PC és PS4), valamint 4k és fullHD filmekre? Streaming nincs, és talpon állna. Hang sem lényeg, ősrégi Logitech Z-5500-on szólna.
Mindkettő WOLED, úgyhogy bennetek bízom. Vagy tökmindegy, döntsön pénzfeldobás?
Előre is köszönöm!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Októberben már segítettetek itt a legjobb tévé kiválasztásában, azóta egy 65"-es LG G4-et használok nagy megelégedéssel.
Most ismét szeretnék segítséget kérni. Szüleim számára keresek egy nagyméretű tévét, 83-86 colosat maximum 1 misi környékéig. Az oled kézenfekvő lenne, de a tévénézési szokásaik miatt (pl édesapám simán képes elaludni valami random tv csatorna adása közben) inkább hanyagolnám a dolgot. Maradnék LG vonalon.
Olvastam a miniledről. Magát a technológiát nem értem annyira, de elvileg ennek is igencsak szép a képe, jobb, mint egy sima LED és nem feltétlenül hajlamos beégni. Jól gondolom?
Gyors kereséssel két modellt találtam, amely a legfrisebbek közül való.
Utóbbi a drágább, szóval feltehetőleg az a "jobb". Mit gondoltok ezekről? Megfelelőek lehetnek, vagy tudnátok javasolni bármi mást?
Amúgy egy 12 éves, vastag keretes, 50 colos Sony led tévét váltana. Űrugrás lesz, akármit is lesz az utód.
-
hyppo!
aktív tag
Szia
Az a hátlap, nálam is most cserélték.
Talpon van vagy falon?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
minden kábelt, antennát átmozgattam már.
Az biztos, hogy egy C4/G4 ennél jelentősen többet kibír.