- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Táp ventilátor csere
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
razor03
aktív tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Ezek a gondolatok nekem is eszembe jutottak, egyik haverom 15 évig a meleg színekért volt oda, én a hideget preferáltam, most ő is hideg felé húz, mert perpill az tetszik neki. Holott pár éve még össze is "vitatkoztunk" ezen, hogy melyik a "valóságosabb"
.Viszont a firmware frissítés nem véletlenül fog érkezni...
-
razor03
aktív tag
Valami nem ok ezzel a monitorral, mert Resi2-ben még a régi 2012-es DELL IPS-em is jobb feketét produkált (!!!), olyan volt a kép, mint amit 100x kimostak, a fekete nem fekete volt, hanem szürkésfehér. Más játékoknál meg olyan szaturáltak a színek, hogy nem akarom elhinni, hogy ennek ilyennek kell lenni, pedig nem kapcsoltam be se a HDR-t, se SRGB-t.
Elég fura érzés olvasni, hogy mindenki oda-vissza van a frissen vásárolt OLED-től, én meg le vagyok sokkolva, hogy ez egyáltalán nem mondható szépnek, de még átlagosnak sem. A homogén szürkén látott hibákról meg ne is beszéljünk.
Remélem meg tudják oldani a firmware frissítéssel. Monitoroknál hogy megy ez? Leszedem és lefut, vagy kell hozzá valami segéd progi?
-
razor03
aktív tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Szerintem nagyon gyenge a fényereje 85 alatt, most biztos azt gondolja valaki, hogy nem vagyok normális, de ha 85 alá megyek, úgy néz ki mintha be lenne kapcsolva az energia takarékos mód. A peak brightness low-on van, ha ezt a funkciót kikapcsolom még a fentebb írtaktól is rosszabb, high-on nagyon világos.
-
razor03
aktív tag
Az normális dolog, hogy beállítok egy bizonyos fényerőt, és olyan, mintha a monitor ezt időnként magától megváltoztatná (lentebb veszi, és nagyon idegesítő). Leginkább a Windows asztalon vettem ezt észre, böngészéskor, vagy ha megnyitok teljes képernyőn egy total commandert egyértelműen látszik, hogy változott a fényerő.
-
razor03
aktív tag
Ha most eladom, mennyit fogok bukni? Kb. 50.000-ret... inkább használom 1 évig, és kevésbé lesz fájó a veszteség
Játékokban nem látszik, csak a homogén szürkénél, kb. 70% szürke felett.
Jó lenne tudni, hogy mitől van ez a jelenség, és hogyan lehet új vásárlás esetén kikerülni. Van rá 3 év gari, lehet igénybe veszem...
De van más furcsaság is, ezekről majd később.
-
razor03
aktív tag
Igen az van, karácsonykor 250 volt az AQUA-nál... egyelőre marad, meglátom milyen lesz 1 év múlva. Ha nem javul, akkor eladom és vagy veszek egy fullos IPS-t vagy ha van olyan oled monitor ahol nincs ez a jelenség, akkor azt veszem.
Valahogy többet vártam ettől a monitortól. Ráadásul felerősíti a képi hibákat, gondolok itt régebbi játékok indításakor a 2D-s tartalmak olyan blokkossak, hogy rossz nézni.
A 0.03 ms viszont nagyon brutál, pedig nem vagyok kompetitív játékos.
-
razor03
aktív tag
A steam fps számlálót szabad-e bekapcsolva hagyni? Mert a számok változnak, de az "FPS" betűk állandóak és gondolom ez is beéghet
-
razor03
aktív tag
LG 27GS95QE-B monitorral nálam is ilyen volt.
Sajnos még mindig nem látok javulást. Azt nem értem, hogy akinek kezdetektől fogva rendben volt a homogén szürke az hogy lehet?
Engem eddig nem győzött meg az oled, vannak játékok, ahol a 13 éves IPS monitorom jobb feketét produkált (pl. Resident Evil 2) pedig 125x átnéztem a beállításokat (gamma, kontraszt, fényerő + peak brightness, black stabilizer) meg Windows-ban is be van állítva a 12 bit és társai).
-
razor03
aktív tag
Amikor homogén szürke van az oled monitoron sajnos nagyon sok pixel nem jól jeleníti meg ezt a színt, nagyjából 70-80%-os szürkénél lehet látni, hogy "piszkos" a kép, de kissé "csíkos" is.
Image clear és pixel clear napi szinten lefut, mióta megvettem ezt az LG-t ezt tapasztalom. A neten azt olvastam, hogy 50-100 óra után már várható a javulás ez ügyben, de nálam már több mint 100 órát ment a monitor és nem vettem észre hogy jobb lenne.
Bezzeg szomszédnál az AOC OLED nem produkált ilyet, én meg direkt LG-t vettem...
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam hogy GTX 1080 Ti kártyával nem ment a 12 bit és 240 Hz egyszerre, még DP kábellel sem. 8 bit 240 Hz vagy 12 bit 144 Hz volt a két lehetőség.
Idő közben lecseréltem a 1080-at 2080 Ti-ra, és azonnal elérhetővé vált a 12 bit 240 Hz-el. Nem utolsó sorban a post képernyő és a bios sem látszott az előző kártyával, most ez is megoldódott.
Szóval úgy látszik, hogy a GTX széria nem túl jó párosítás az OLED monitorokhoz.
Gondoltam visszajelzek, hátha hasznos lesz valakinek még ez az információ

-
razor03
aktív tag
Nahh siker.
Elsőnek kipróbáltam a PS5 gyári HDMI 2.1 kábellel, mert kezdtem gyanakodni, hogy amit az LG adott az nem 2.1-es, de "PS5 kábellel" sem lett jobb.
Visszaraktam a gyári DP kábelt, és egyből be tudtam állítani a 10-12 bitet. Viszont csak 144 hz mellett engedi, 240-en 8 bitet kapok. Érdekes, hogy amint DP kábelre váltottam, egyből megjelent OSD-ben az 1.4 mellett az 1.4 DSC is, mint opció, és automatikusan ez volt az aktív.
Csak így meg nincs bekapcsoláskor post képernyőm, se BIOS settings. Illetve a PC speakerem 1x kisípolja a kártyámat, mintha nem lenne a slot-ban. Boot jelszó van a gépen, csak akkor kapok képet, ha beírtam a password-öt
A sípolás/post képernyő és a 240 hz hiánya alapvetően nem zavar, ezzel a konfiggal úgysincs több 60-100 fps-nél egyik játékban sem, csak single játékokkal játszom. Persze ha van erre a 2 "problémára" megoldás, mondjuk egy jobb DP kábel, vagy valami BIOS setting az sem lenne rossz
-
razor03
aktív tag
A gyári HDMI kábelt használom a monitorhoz, kipróbáltam a gyári DP kábelt is de utóbbi nem jeleníti meg az alaplap BIOS-át
, illetve a bekapcsolás utáni jelszót sem tudom beírni, mert nem jeleníti meg azt a felületet sem. Magyarul se post képernyő, se BIOS nincs DP-ról. Viszont HDMI-ről látom a post képernyőt, csak így meg elesek a 240 Hz-től.240 Hz nekem nem hiányzik, CS-vel meg egyéb kompetitív játékokkal nem játszom, Assassins Creed, meg Resident Evil... ilyen gamek vannak fent, 60-100 fps-nél úgysem kapok többet max grafikán.
Van erre a post képernyős dologra valami megoldás? Esetleg drágább DP kábel megoldhatja?
8 bit, 10 bit: tegnap kértem egy alapértelmezést a control panelhez, és ezután felajánlotta a 10 bit-et, leokéztam, de nem fogadta el, maradt a 8 bit, és utána már nem tudtam újra kiválasztani a 10 bit-et. Legfrissebb driver van fent, szerintem a kártya ennyit tud.
Nem baj, hamarosan úgyis lecserélem 2080 Ti-ra

-
razor03
aktív tag
Megoldotta. Fura, hogy nincs benne az OSD menüben, külön gomb van rá a távirányítón.
A 10 bites módot viszont nem tudom bekapcsolni nvidia control panelen. Vagy azt csak a w oled tudja?
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg az LG 27GS95QE-B monitor amit rendeltem.
Ezt a csíkozódást észleltem a kijelzőn, ha megnyitok egy böngészőt szemmel látható, de a játékokba is beleteszi.
Mi lehet ez? 1 órája megy a monitor... bekapcsolástól számítva megvan ez a jelenség.
Gyári hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision T2324p 24" IPS Monitor,1920x1080,HDMI,DP,VGA,USB,Vesa,Pivot,számla,cseregarancia
- 43" Samsung M7 Monitor 4K 2027.11 Emag baleseti biztosítással
- LG 24MP59G-P Monitor
- Új LG 32GX850A-B - 32" OLED, 4K, 165Hz - 330Hz, 2 év garancia
- MSI MAG 321UPX QD-OLED Gamer Monitor!32"/4k/240hz/0,03MS/G-sync -Freesync/Konzolhoz is!Beszámítok!
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Adata DDR5 5600 RAM 2x8 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H110M i5 6600K 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
.

.