Hirdetés
Aktív témák
-
QuarK
senior tag
Nah, megb@sztak opkutból is; egy jónak indult vizsgaidőszak jó sz@r véget ért. 15 kredit megvan, 2-es feletti átlag is, na de akkor is.
Valahogy ki kell találnom, hogy értsem meg a matekot. -
tiv61us
őstag
hat vazze en mar lattam sok csodat, floridaban is Carolinaban is de ilyen vihart ami most van es ilyen jellegut 45 telem alatt megkozelitoleg sem
orulet
fuggoleges esofuggony robog horizntalisan, latotavolsag 2 m
a villamok itt csapkodnakhat ez csucs
szoval itt a viharok is sokkal de sokkal...
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
Lenne egy kérdésem! A (+) -os vagy a (-) -os szemet lehet lézeresen műteni?
-
ToBeY
nagyúr
Ez a Lynne&Tessa milyen nemzetiségüek lehetnek?

-
tiv61us
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
a reggelt te csak hiszed
neki nem kell 11-ig kicsekkolni igy meglatogatta ettermunket ez english grillt a kedves nejevel es megebedelt
pont az en asztalmohoz ultettek
nem adott valami extra tipet
holnap atugrok ,haggyatok a borbol egy pharral
csak meg kell kostolnom mit iszik a ven lokoto
amugy tok disztingvalt felesegevan, asztem valami pipivel rohangal de korban hozzaillo es semmi extra, fenykoraban sem lehetett bombano, es most mar reg tul van a fenykoran
kedves normalis idosodo hazaspar
es tenlyeg szereti a magayarokat
gondolom ki volt nyalva a sejhaja mikor nalunk volt
na ennyit a Dallasrol, az oreg New Yorkba repult aztan megy haza Texasba -
ladybug
őstag
Aham, megint meccs van. Kezd ciki lenni, hogy nem is nézünk tv-t. pedig világbajnokság van. Csak hát mire eljutok eddig az időpontig, inkább mást csinálok.
-
Joco
aktív tag
válasz
Kokkantas
üzenetére
''Gábor :
Héber eredetű bibiliai név, a Gabriel magyar alakváltozata. Jelentése: Isten embere, Isten bajnoka vagy ''Isten erősnek bizonyult''.
Az evangéliumok és a hagyomány szerint Gábriel arkangyal Isten küldönce. Nevének jelentése más olvasatban: ''én erőm: az Isten''.
A zsidó hagyomány szerint Gabriel választotta szét a Vörös-tenger vizét, amikor a zsidók Egyiptomból menekültek.
Az iszlám úgy tartja, hogy Gabriel (Gibril, Dzsibril) az Igazság szelleme, aki lediktálta Mohamednek a Koránt.
Gábriel egy Hold-arkangyal, őt úgy is hívják, hogy a születés arkangyala, mivel az ember születési folyamatát segíti elő. Ő az, aki az evangéliumokban bejelenti Jézus születését a szülőknek. Amikor az ember megszületik, mindig vannak körülötte segítő lények, segítő angyalok, a születés angyalai. Ők a gábrieliták, Gábriel arkangyal tanítványai. A halál folyamatát, azt, hogy ott minden helyesen történjen, a michaeliták segítik elő. Amikor Gábriel arkangyal domináns, tehát amikor az ő hatása a legerősebb az emberiségre, akkor mindig egy nagyot lépnek elő a Földön az emberi tudományok. Őt a tudományok arkangyalának is hívják, mivel elősegíti a Földön a természettudományok fejlődését. Ezzel szemben Michael a szellemi tudományok, a szellemi tanítások fejlődését segíti elő.''
-
tildy
nagyúr
Bevágoma szunyát. Holnap digit vizsga.fax kivan.
-
ngabor2
nagyúr
amiért ''kitalálták'', hogy a papír alapúban a bélyegzés könnyen hamisítható, és különben is, milyen jó a műanyag kártya igazolvány. igaz, a fénykép pici, és fekete-fehér (ezt a fénykép beküldésekor nem közölték), de legalább jó drága. akinek az ''átlagnál'' sokkal sötétebb, vagy világosabb a bőre, az érdekesen mutat rajta. a szomszédban 2 testvér pl. ugyan úgy néz ki a diákon, élőben azért van elég sok különbség. csak hát egészen világos bőr, illetve szőkésbarna és vörös haj... a fényképen kb semmi különbség. és gondolom napsütötte országból tanulás címén idejövő emberkéket is érdekes dolog megkülönböztetni/azonosítani ilyen fénykép alapján...
a hologrammos matrica meg a másik vicc. akárki, aki egy kicsit is hamisítani akarja, megtalálja rá a módot. van egy pár hologrammos címkével ellátott termék, az ellenőr meg nem fogja vizslatni, hogy mi is van a címkén...
Agostino: ha a bolt szervíz is, akkor valszeg tudnak adni. ha nem, akkor szerintem bütykölős haverjaidtól tudsz kérni. ha az se megy... akkor kötöződrót/kábelkötegelő, mint a modderek elengedhetetlen kellékei...
mod: most mi a baj vele? mármint a kötöződróttal. a többször több helyre belinkelt egykori gépemet is az tartotta a ''házában'', pontosabban egy hullámpapíron, illetve az epián is az tartotta a hűtőt, amíg el nem adtam. jó dolog, de az ellen nem véd. -
Agostino
addikt
Üdv.
Komolyan mondom az ember nem tud ugy leizzadni semmiben, mint amikor gépet bütyköl. Levettem a gépházat, hogy most majd milyen jó hűvös lesz a proci, még pasztáztam is, erre bumm: 4°C-ot hoztam.
Viszont a plusz venti, ami csak a vinyókra fuvat nagyon szépen teszi a dolgát. A két Maxtor, aminek átlaghőmérséklete 50°C volt, most csak 25°C. : )
Szerintetek ha számtechbolta bemegyek, és kérek csavart ventihez, akkor nagyon kiröhögnek, vagy tudnak adni?
3182.ngabor2 - Hmm drautkoszorú. Az biztos, hogy lesz egy hatása. : )))
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
kozben beleszerkesztettem, de akar benne lehet az is, hogy mig ervenyesitot 1-2 ezresert veszel, addig lepecsetelt iskolalatogatasit nem biztos, hogy talalsz (nalunk az kellett a volan-os papirhoz)
szerk.: de kellett (bv 97-98 tanevben, de lehete, hogy 96-97)
szerk2.: tobben jarnak szegeden egyetemre, mint ahany mako teljes lakossaga (legalabbis valamelyik eloadason ezt allitotta az egyik eloado) - ha nagyon akartam volna, tuti szerzek szte-s matricat ;p
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Akkor mond, minek külön papírfecni, ha úgyis ott a diák hátuljána lakóhely?

98ban még nem kellett. Akkor még a régi m papíralapú diákigazolvány volt.
3180-ra:ja ebben mondjuk igazad lehet, báááár msot már sulikódosak az érvényesítők, nem a régi móka megy...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
a volan veszi ilyen komolyan, mvk-nak (miskolci varosi kozlekedes), szkt-nek (szegedi kozlekedesi tarsasag) is eleg a diak, semmi mas nem kell melle
es mondtam, csak a lakohely es az iskola kozotti utazasra veheto igenybe a volannal a kedvezmeny, ezert nem kapsz nyaron, pontosabban tanitasi idon kivul (de asszem szakmai gyakorlat eseten is kapsz, bar erre nem eskudnek meg)
98-ban mar kellett - ugyanott tanultam, ahol laktam, de bejartam volna miskolcra edzesre - nem kaptam diakberletet
hulyesegnek meg hulyeseg, de fentebb irtuk tobben is (ngabor komolyan, en kifigurazva), hogy nem vagy koteles mutogatni a cimed, vagy az iskolad cimet a buszvezetonek/ellenornek
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
A poen az, hogy budapesten is van diákbérlet, ide meg nem kell semmi plecsni, még az sem kell, hogy pesti lakos legyél...
ad2: vidéken b.sznak nyáron bérletet adni, mivel úgysem jár a gyerek iskolába...no comment.
''miszerint szukseges egy igazolas, hogy a diakberletet az iskolad es lakohelyedd kozotti utazasra veszed igenybe, mert masra nem vagy jogosult)'' 98ban még iylen f.sság nem kellett.Amúgyis ott van a diákon a lakcím is. Újabb felesleges hülyeség, amit okosok kitaláltak...
kovsol:én nemcsak hogy hallottam, hanem tapasztaltam is , hugommal egyetemben. Nyáron járt be Jászberénybe gimis nyelvvizsgaelőkészítő németre, és vehette a jegyeket. (Jászkun volán)
Magyarán sem júlisúban sem augusztusban nem vehetett bérletet, de a szeptemberi bérlet már aug 25-től érvényes volt.
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Ölés van?

Vladinak melege van, vagy megint rossz napja...
mod: Jó Neked, én itt ülök egy 28.8°C szobában, azzal a testfelépítéssel, amit volt alkalmad személyesen, élőben is megcsodálni.
Kb. most én is úgy nézek ki, mint kistiv floridában.
u.i.: Rendeltem kímát...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
én a 14 év alatt arányaiban nem sokkal több kalajjal találkoztam. valóban nem lehet mindenre külön emberük, de nem is kell. ki kell nyalókázni egy fénymásolt lapot a bérletpénztár ablakába, oszt csókolom. esetleg minden évkezdéskor a newbie bejárókat figyelmeztetni.
és gyakorlatilag mindenben egyet értünk... akkor meg min vitatkozunk?
#1371: mert úgy ismersz te engem, aki bárkibe csak úgy beleköt. de ha ez lesz, akkor emberes kis flamewar lenne... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Agostino
üzenetére
á, ezen mi nem fogunk összeveszni. ahogy a főnököm monta egyszer: a gáborok különös emberek, ha valamit elterveznek, azt általában meg is valósítják. ezt nem csak rám értette, van egy másik gábor, akin nem bír kifogni. a rajtam kifogásról meg úgy tűnik, eleve letett
ennek én csak örülök, a többiek meg irigykednek 
-
VladimirR
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
arrol, hogy miert csak most tudta meg?
mert a volan-oknak, mint ez altalanossagban is megfigyelheto, semmire nincs penze/embere - 5 even keresztul jaram volanbusszal iskolaba, 3-szor talalkoztam ellenorrel
a buszvezetonek meg nincs mindenre ideje, mert koti a menetrend (ha 7-re jarnal dolgozni, nem 5-re, fel sem tenned a kerdest ;p) - vannak (de talan mar csak voltak) olyan jaratok, amik hatsoajtos felszallasi rendszerrel mukodtek, es hatul volt egy fazon, aki ellenorzott berletet, mindent, es ott lehetett a jegyet megvaltani - csak ugye nincs penz, nincs ember
es arrol hogy miert igy?
fentebb nem veletlenul irtam azokat, amiket:
-''diakberletet barki vehet, akar a 92 eves nagyanyam is'' - sot, vehet maganak is, mondjuk nezegetni - hasznalni viszont nem hasznalhatja: nem a vasarlashoz, hanem a hasznalathoz kell a jogosultsag, es annak igazolasa
-''...es probalj meg felslisszolni a kovetkezore, hatha nem olyan szemfules a sofor'' - vagyis ez alapjan siman bliccelhetek ilyen modszerrel, legrosszabb esetben csak egy kesobbi busszal tudok menni
en egyebkent ugy latom, hogy a sofor majdnem* helyesen cselekedett, megszuntette a kedvezmeny jogosulatlan** igenybevetelenek lehetoseget
*: fentebb emlitettem ugye a helyszini birsagot
**: egyfelol nem posztja ellenorizni, hogy azert nincs cetlije, mert balfasz es nem tajekozodott az ot megilletko kedvezmenyek igenybecveteleinek feltetelerol, vagy azert, mert bliccman - meg ugye valaki nagyon okosan, jogait lobalva (mint az ilyenkor jol megszokott) felvazolta, hogy de az ellenor uccse nezheti meg a diakot, a rendor meg nem adhatja ki, jol bekaphatjak (lol, bazzeg, ez pont te voltal, bar nem pont ezekkel a szavakkal ;p)
ne felejtsuk mar el, hogy az volan, az allam igen nagy kedvezmenyt nyujt ezzel a diaktamogatassal, sajat erdekunk, hogy tisztaban legyunk vele, mikor, hogyan hasznalhatjuk - ha pedig nem tesszuk, joggal leszunk megbaszva -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
majdnem igazad van... de nem inkább az aktuális volánnak kellene az első pillanattól (!) kérni a szükséges papírokat? nem is az a baj tulajdonképpen, hogy a mostani kérte, hanem hogy a legelső nem. ha meg ez kéri, akkor meg ne vegye el a bérletet, mert ahoz viszont nincs joga. figyelmeztesse, de ne vegye el.
miért x év után egy sofőrtől, és ráadásul ilyen körülmények között kell megtudni?
nekünk helyközi bérletet csak ezen papír bemutatása után adtak, ráadásul csak arra a távra. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Agostino
üzenetére
legegyszerubb az lett volna, hogy mielott utazol, tajekozodsz annak mikentjerol, de legalabbis ezen hibad miatti kemeny egy oran at tarto meghurcoltatasodat nem rovod fel a buszvezetonek
annak a buszvezetonek, aki teljesen jogosan jart el, leven nem rendelkeztel azon papirossal, ami igazolta volna, hogy jogosan veszed igenybe a ~80%-os kedvezmenyt, ami a diak berleten van
de nezzuk maskent, hogy miert is nem mondta azt, amit szerinted kellett volna
vegyunk mondjuk engem, nem vagyok mar diak, evegett nem vagyok jogosult semminemu diakkedvezmeny igenybevetelere a volan jaratain
tegyuk fel, hogy felszallok a diakberletemmel (mert vasarlaskor valoban nem kerdezhetuik meg mindenkitol, foleg ugy, hogy diakberletet barki vehet, akar a 92 eves nagyanyam is), es tegyuk fel, hogy van hozza ervenyesitovel rendelkezo diakom (nincs, de akar lehetne is)
papirom nincs, mert annak kiadasahoz iskolalatogatasi igazolas szukseges (legalabbis nalunk, a bv-nal)
roviden: bliccelek
ezek utan szerinted az a megfelelo eljaras, hogy a sofor azt mondja, vagy vegyel teljesaru jegyet, vagy szallj le, es probalj meg felslisszolni a kovetkezore, hatha nem olyan szemfules a sofor (meg ha nem is ezekkel a szavakkal, hanem pl a tieiddel), vagy az, hogy elveszi a bliccmen berletet?
en a helyedben suru kussban orulnek, hogy az egesz melle nem varrtak a nyakamba egy 6000-es helyszini birsagot (bv-nal -nal par eve ennyi volt), ami 30 nap utan el;etfogytiglani bortonbuntetesse lep elo -
Agostino
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Üdv.
Nem. Tökéletesen jól emlékszel, de utolag beláttam, hogy túlreagáltam, és valóban balfasz voltam.
Hogy mi az alapvető szabály, abba nem akarok belemenni. Összvissz 11 éves korom óta buszozok, mostani lakhelyemen 2 éve. El nem hiszem, hogy nem lettek voltna képesek figyelmeztetni. Amikor a nő adta a lapot rákérdeztem: ha tudja, hogy ennyi diák ingázik, akkor miért nem szól néha, hogy van-e ilyen igazolásuk? Erre azt mondta, hogy mindenkinek nem szolhat. Rendben, de akkor kinyomtatni miért nem lehet? Nem férne el, a műanyag bérlettartók árlistája mellett?
Igen, nekem áll feljebb, máshogy is hozzállhatott volna a sofőr a helyzethez. A dolog viszont ebben nem merül ki. Azzal, hogy, elvette a bérletem, nem tudtam hazautazni, ott álltam pénz nélkül -jobban mondva készpénz nélkül, kártyám volt - öltönyben a 31°C-ban. El kellett mennem automatához, ami önmagában nem baj. A baj az volt, hogy az legközelebbi automatánál 50m-es sor állt. El a következőhöz, a gép csak 10 000-est adott volna. Vissza be a sorba. Ezután nyomoztam vagy 30 percet, mire kiderült hol kaphatom vissza. Összvissz legalább 1 órámat csesztem el szaladgálással, végén patakzott rólam a víz. Öszintén: nem lett volna egyszerűbb, ha azt mondja, amit elöbb felvázoltam, miszerint elmondja mit és hol, és a következő busszal hazajöhettem volna?
Eldurrant az agyam. Ez van. -
VladimirR
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
egen, en is neztem, hogy nem tul up to date az oldal
en viszont csak egyszer szavaztam, nem erzem ugy, hogy raszorulnanak a tobbszorire ;p
forumban egyebkent beszlegetik, hogy igencsak eselyesek, hogy ok nyerjenek, es az oldal gazdaja is hasonlo velemenyen van
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Agostino
üzenetére
jol ertem, hogy amiatt kivantad hogy a sofor nezze vegig gyermekei halalat, mert balfasz mod nem vagy tisztavban a volan alapveto szabajaival (miszerint szukseges egy igazolas, hogy a diakberletet az iskolad es lakohelyedd kozotti utazasra veszed igenybe, mert masra nem vagy jogosult)? es meg most is, hogy tudod: te voltal a fasz, neked all feljebb?
ha igen, akkor csak gratulalni tudok
p.s.: amennyiben rosszul emlekszem, es keverlek valakivel, ugy elnezesedet kerem a gyanusitgatasert
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
Mi lehet az oka, hogy mostanaban kb. minden tizedik inditasra tudom csak hasznalni a billentyuzetet

-
parandroid
félisten
válasz
deniro2
üzenetére
''Minimálisra kell csökkenteni az olyan szituációk számát, ahol egy ember belátásán múlhat, hogy ki él és ki hal.''
Kit szeretnél inkább, hogy döntsön az életedről? Egy rendőriskolát végzett, rendszeres mentális kontroll és megfelelő kiképzés alatt álló hatósági személyt, vagy egy saját önző céljaiból, mindenki életét semmibe vevő bűnözőt?
Jelen körülmények között előbbinek szinte alig van alkalma jogszerű fegyverhasználatra, utóbbit pedig nem köti semi szabály. Mondjuk szerencsére utóbbiból van sokkal kevesebb. [Fellélegzős szmájli.]
p -
Joco
aktív tag
válasz
deniro2
üzenetére
Azért ha más megvilágításban nézzük a dolgot, akkor inkább olyan lőjön, akit erre képeztek ki és talált alkalmasnak egy megfelelő testület. Ha pedig mindenki tisztában van vele, hogy pl. a biztonsági őr lőhet, talán könnyeben áll el a szándékától és rendeződik vér nélkül a helyzet. Persze ez kicsit ördögi kör, mert kéne hozzá, hogy megbecsült szakmák legyenek a rendőr, biztonsági őr, stb. és ne a hatalommániás, kisebbségi komplexusban szenvedők közül kelljen összevadászni a jelölteket.

-
deniro2
senior tag
Elvileg a biztonsági őrnek annyi joga van használni a fegyverét, mint bárkinek, akinek van fegyverviselési engedélye. Komolyan szeretnél olyan világban élni, ahol nem csak lelőhetnek az utcán mondjuk rablás szándékával, hanem még azon is aggódhatsz, hogy milyen degenerált igazságosztó kapott lehetőséget, hogy rosszúl mérje fel a helyzetet és lője le azt , akit nem kéne? Minimálisra kell csökkenteni az olyan szituációk számát, ahol egy ember belátásán múlhat, hogy ki él és ki hal.
Kalandor : 2575 is fotónyomtató, pc nélkűl is tudod használni, nézd meg a hp oldalán, de szerintem ez a jobb választás.
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Tegnap Mr. Hagman-nel sajnos csak egy pohar bor es egy par szo erejeig futotta, mert ma reggel mar elhagyta a szallodat. Elmeselte a majatulteteset, meselt a hazarol Texasban...Jofej volt, ramnezett, aztmondja: ''varj csak egy kicsit'', erre eltunt...
5 perc mulva megjelenik 6 uveg borral a kezeben, az olembe nyomja, ramvigyorog, felteszi a kalapjat majd megkoszon mindent es eltunik az elevatorok fele. 3 uveg minosegi francia feher es 3 uveg ugyancsak igen minosegi spanyol voros borral lettem gazdagabb tegnap este
Hat ennyi volt. -
Dufresne
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Ahogy mondod, rendőrt odahívják, elvileg az sem adhajtja ki az adataidat, de persze ha tisztában vagy, akkor meg visszaélhetsz vele, mert annak ellenére, hogy jogtalanul utazol, mégsem bűnhődsz miatta és mindezt ráfogod a jogaidra. Sajnos tényleg a szabályok nem az ártatlanokat védeik, hanem a bűnösöket (tekintsünk el ettől a senki sem bűnös, amíg nem bizonyítják marhaságtól, amiben persze van vlaami
).
Én amúgy az előbb azthittem, hogy a diákjával együtt vették el a bérletét, ezért mondtam, hgy ahhoz nem lett volna joga, de azt sem tudom, hogy a bérletedet mennyire van joga lefoglalni... -
Agostino
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Ez mindig így szokott lenni. Aki parázik, hogy elkapják, az mindig tájékozottab mint az - pl én - aki azzal a szent meggyőződéssel utazik, hogy rendben van minden papírja. Ahol én utazom Pécs-Komló esélyed sincsen bliccelni, fel kell mutatnod a bérletet, aminek szépen kitöltve kell lennie, illetve ha jegyet veszel, akkor igazolnod kell a jogosultságodat rá. Pl Pécs helyi közlekedés megint más, de nyilván nem lehet az embereket 100 számra ellenőrzni. Most, hogy belegondolok tök régen találkoztam kallerral a helyin...
-
ngabor2
nagyúr
az a baj, hogy az utazók (és akik elfelejtenek bérletet venni) nincsenek tisztába a szabályokkal. a valódi bliccelők viszont vagy tisztában vannak, vagy ők is a ''vagy lebukunk, vagy nem'' elvet követik.
ugyanis ha jegy nélkül utazol, akkor vagy helyszíni birság, vagy ad csekket, vagy leszállít. ha ez utóbbi, akkor viszont megszűnik a birságolhatóság, hisz nem utazol továb...
a személyit nem kérheti el, sőt, asszem a diáknak is csak az érvényességét ellenőrizheti. a címedet vagy elhiszi, vagy se. nem hatóság, tehát nem vagy köteles neki válaszolni. ha meg rendőrrel van, ő elkérheti a személyidet, de az adataidat 3. személynek nem adhatja ki...
valaki javjtson ki, ha tévedek, de ezesetben ismét a ló rosszabbik oldalán állunk, mert a szabálytalankodónak több esélye van, mint a szabályt betartatónak... -
Agostino
addikt
válasz
Dufresne
üzenetére
Nem tudom mennyiben számít íratnak a bérlet, bár az tény, hogy a nevem, és a diákigazolvány számom fel van tüntetve rajta.
3133.Xpod - félreértetted. : )) Bérletem vette el, a zengedélyt ami kellett volna, hogy ne toszogasson nem vette, azt utána kértem, miután egy 30 perces rohangálás után lenyomoztam mi a franc is történt. -
válasz
deniro2
üzenetére
Ha a múlt heti esetre gondolsz, akkor azért én megnézném először a biztonsági kamera felvételét, mert nem hiszem, hogy csak az őr volt a hibás, hogy találat érte az egyik alkalmazottat.
Mellesleg szerintem ez a baj, hogy aki cselekszik még nagyobb bajba kerülhet, mint ki nem csinál semmit. Viszont a rendőrség meg képtelen teljesen ellátni a feladatát.
Dufresne a távolság igazaló papír, nem minősül okiratnak, így azt elkérheti, de jegyzőkönyvezni kell, mert a te tulajdonod.
[Szerkesztve] -
deniro2
senior tag
Ez nagyjából ok. Viszont szerintem egy 6 osztályos biztonságiőr ne döntsön senki életéről, még akkor sem, ha számára nagyon egyértelmű a helyzet. Legutóbb már a banki alkalmazott is kapott pár golyót, legközelebb meg egy ideges őrnek talán akkor jár el a keze, mikor a kabátomba nyúlok a tárcámért.
-
Joco
aktív tag
válasz
deniro2
üzenetére
Hát bizony nem mindenki Salamon.

Sokkal nehezebb eldönteni, hogy ki bűnös, mint azt, hogy milyen büntetést kapjon. Az érem egyik oldala, az ártatlanok védelme, hogy ne kerülhess ártatlanul börtönbe, míg a másik oldala az ártatlanok védelme, hogy ne lehess áldozat. A töketlenkedésnek van egy jó és egy felesleges része. Az hogy nem hurcolnak meg mindenekit, hanem normális bizonyítási eljárás van, abban éppésszel azt hiszem nem lehet kivetni való. Az hogy a biztonsági őrnek, de kb. még a rendőrnek is el kell dobnia a fegyvert ha jön a bankrabló, azért picit vicc. Erre lehet azt mondani, hogy bárkinek lehet rossz pillanata, ami ráviszi, a különbség, hogy igen kevesen jutnak el idáig és ha egyszer megtette, semmi biztosíték, hogy nem fogja még1x... -
deniro2
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ez mind frankó, csak az a baj, hogy a büntetés kiszabása nem hit, hanem bizonyítás kérdése. A legtöbben ezen akadnak ki, hogy valaki nem kapja meg méltó büntetését, annak ellenére, hogy nyílvánvaló a bűnössége. Na, igen, de ezt bizonyítani is kell, mert, ha pusztán érzésből küldenénk az embereket a villamosszékbe, akkor még a mostaninál is nagyobb korrupt szar lenne a vége. Pont ez a töketlenkedés véd téged és engem attól, hogy ok nélkűl kisebb eséllyel kerűljünk dutyiba, mégha a szomszéd fúj is ránk és azt állítja, hogy lelőttük a kutyáját. Ha nem lehet egyértelműen nem lehet bizonyítani valaki bűnösségét, akkor vélelmezni kell az ártatlanságát. Ez van. A halálbüntetéssel pedig egyetlen probléma van, mégpedig, hogy nincs rehabilitáció, pedig sokszor kellene...
-
Agostino
addikt
válasz
Dufresne
üzenetére
Sofőr elvette, és nem adta vissza, elmentem forgalmi irodában panaszt tenni, és ma visszakaptam a lakhelyemen.
Azért vette el mellesleg mert egy távolsági utazást igazoló papír hiányzott, amit 2 év alatt senkinek sem jutott eszébe adni, én meg a max a kisujjamból szophattam volna ki, hogy kell olyan is, a diákigazolványom mellé. Ma elbattyogtam lakhelyem autobuszállomására, ahol egy kedves ügyintéző hölgy visszadta, és érdeklődött affelöl, hogy kaptam-e bármifajta iratot, hogy lefoglalta. Mondok nem. Gonosz vagyok biztos, de megérdemli a sofőr. Mondott volna annyit : '' Nézze fiatalember, kell egy ilyen lap, pénztárban 40ft-ért kap, következő busszal hazajöhet könnyedén.'' Ehelyett szívózott. Most így járt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Az a baj a jogállamokkal, hogy nem tudják mihez kinek kéne hogy joga legyen. Alapvető emberi jog az élethez való jog, ugye? Ha egy rablógyilkos fejbelő 5ezer forintomért, akkor ott kinek volt joga és mihez? Ha én kiütöm a kezéből a pisztolyt és combonlövöm, akkor tanú nélkül feljelenthet, és engem bezárnak, ő meg fejbelő mást. Ha egy bankban egy fegyveres bankrablót aki sok tanú szeme láttára fenyegetett gyilkossággal, lelőnek, akkor nem a bankrablóból csinálnak bűnözőt, hanem abból aki lelőtte. De talán ugyanolyan mérlegel kéne mérni, mint amilyennel a bűnözők mérnek. Ha valaki géppisztollyal agyonlő sok embert, azt mi értelme van 15-20 évre bezárni? Amikor kijön akkor humanitárius tevékenységet fog folytatni? Hol húzható meg a megélhetési bűnözés határa? Piacon lopk egy almát? Elcsórok valakitől 2000Ft-ot? Pénztárcát lopok 50ezerrel? Postát rabolok 500ezerért? Bankot 5millióért? Ha valaki a rossz útra tévedt, azt nehéz véglegesen jó útra terelni. Ha valaki bűnözésre adja a fejét, az számoljon a következményekkel. Tudja hogy veszélyes, mégis csinálja. Mert tudja hogy megúszhatja, és ez nagyon szarul van sajnos.
Aki meg képes testi sértést is okozni, akár ölni is, annak bizony ne legyen meg az élethez való joga. Gyilkosoknak eltakarjuk az arcát, meg nem írjuk ki a nevét? Mert jogai vannak? Neki??? Mihez azok után? Inkább mindenhol ki kéne hirdetni és végighurcolni mint régen.
Igenis a magántulajdont, de főleg az életet minden eszközzel védeni kellene, ezt mindenkinek tudomásul kellene vennie, és aki ennek ellenére próbálna meg valamit csinálni, az senkitől semmit nem kérhetne számon, mert tudta ő is nagyon jól. Az meg hogy csak akkora lehet a védekezés mértéke mint a támadásé?? Tizedmásodperceken múlhat hogy meghúzza a ravaszt, én meg kezdjem el felméregetni hogy mekkora is az ő támadásának mértéke? Ha kinyírt akkor már nem tudok ugyanolyan mértékben védekezni, ez is egy baromság. Szarok a törvények, és a ''bűnözőnek is van joga'' mentalitást kéne kiszedni a törvényekből. Talán visszaszorítaná a bűnözést ha a bűnözőnek nem lenne semmihez joga miután elkövette. Aki ennek ellenére csinálná amit csinál, azt pedig miért ne lehetne kivégezni. -
Lord Zero
addikt
ehhe... tesco gazdaságos biztosítás: [link]
-
piqla
őstag
Mert igy 2006-ban az eroszakot altalaban csak a meg kemenyebb eroszak tudja megallitani...
Belevagnak egy kest a bal labadba, akkor mondod neki, hogy ''Figyelj srac, szerintem nem cselekedtel helyesen, gyere, uljunk le egy pofa sorre es beszeljuk meg, hogy miert vagtad bele ezt a 15 centis penget a labamba'' ? De ha mondjuk elovenned a szamurajkardod es lenyisszantanad a ket labat, abbol ertene![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na jo, ez igy kicsit talan fantasy.
De hogy a hozzaszolasodra is reagaljak normalisan: manapsag te hol latsz olyat, hogy a beilleszkedni keptelen egyen/csoport elhagyja a helyet, ahova nem tud beilleszkedni? Hol latsz te olyat, hogy kirakjuk oket egy szigetre? (Nem, nem szo szerinte ertem.)
Sehol... Ha egy bizonyos csoportot nem tud befogadni, toleralni egy tarsadalom, akkor a kisebbsegben levo csoportosulas azonnal megy az ombudsmanhoz, hogy marpedig itt rasszistak/antiszemitak/akarmik vannak es ok ANNYIRA akarjak, hogy szeressek oket.
Na megyek, mert munkat kell keresnem a nyarra
-
Joco
aktív tag
Harmadszor már nem lopna, igaz?

Nem értem különben, miért kell az erőszakra erőszakkal válaszolni. Kezdjük ott, hogy egyetemes értékrend nincs. Ergo a többség ítél, innen kezdve önkényesen, ezért talán nem is kéne ilyen irreverzibilis döntéseket hozni. Aki képtelen megfelelni a társadalmi normáknak, annak nem kell itt élnie, ennyi. Régen ez frankón müködött, száműzték, törvényen kivül helyezték. Viszlát.
Az hogy mi jó és rossz, szubjektív dolog. Hadd alakítsa ki minden közösség ezt magának, egy dolgot kéne meghagyni egyetemesen a szabad távozás jogát. Mindenki ott él, ahol szeretne és befogadják. Ha vlki veszélyes a társadalomra, akkor ki kell dobni egy szigetre, aztán oldja meg maga. Ennyi. Szerintem. -
piqla
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
En a lopasert siman itelnek manapsag is kezlavagast.
Jelenleg ott tartunk, hogy csak az ilyen buntetesbol ertene a tobbseg (ha az elkoveto ebbol sem, az mar az o baja; tul sok levagando resze nincsen).
De termeszetesen egybol jonne az amnesty international, hogy huha, K. Mauglinak marpedig vannak jogai, es csak megelhetesi bunozesbol kovette el.
Lex talio elvet a nepnek, az kell. -
Dufresne
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Jó ez, nincs vele semmi gond sztem. Ahogyan sztem a halálbüntetéssel sem, emberjogi aktivisták ide vagy oda. Aki megöl egy embert, az hol törődött a másik jogaival...ezután meg elvárják, hogy a gyilkossal meg törődjünk...na mind1, ez mindenki saját véleménye...
Tegnap pl apám bringázik hazfelé északi összekötőn, nagy motoros f@..kalap meg jön szembe és összeakadt a kormány, persze fater nagyot perecelt, szerencsére komolyabb baja nem lett, de azért horzsolások rendesen...persze motoros meg sem állt...természetesen itt tilos a motorozás, ami végülis abból a szempontból lényegtelen, hogy cserbenhagyásos gázolásnak is minősíthetnénk a dologt...mindenkire rábízom, hogy miféle büntetést szabna ki az ilyenre, de én tuti végighúznám egy morot után kötve a hídon...
-
burgatshow
veterán
Bekaphatja a Firefox. Most, hogy felraktam a mozillát, sokkal jobban tetszik, mert sokkal gyorsabb és nem zabálja meg a memóriát.

-
brownus
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
hmm, olyan idő ne legyen amikor már az emberek rendelnek egy kis hurrikánt, meg árvízet, hogy legyen min izgulni, meg katasztrófaturizmuskodni... durva
Kedves !
Indián Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse.
''Nem érdekel, miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz és hogy szembe mersz -e nézni a vágyaiddal.
Nem érdekel, hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmedért, álmaidért és azért a kalandért, hogy életben vagy.
Nem érdekel, milyen bolygók köröznek holdad körül.
Azt akarom tudni, hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom.
Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e a fájdalmamat és a fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni az extázistól megrészegedve anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.
Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz.
Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e s ez által megbízható.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem minden nap pompázik, és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni és a tóparton állva mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen!
Nem érdekel, hol élsz és mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.
Nem érdekel, ki vagy és hogy kerültél ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe és nem hátrálsz-e meg.
Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál.
Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál.''
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Csodálod

Nálunk is kifejezetten árnyékos a ház és mégis kinn a terszon 34fok volt a hőmérőn....olyan bágyadtak voltunk egész nap, mint a fene, nem csodálom, hogy szegény picúr nembírja...
Mi meg ráadásul még szombaton egy jó 20-25km-t túráztunk a Pilis-be, szóval tegnap abszolut készen voltunk
Jah persze mi nem kisgeyerekkel, hanem haverokkal mentünk
-
Pacák
senior tag
Tegnap, a délutáni órákban kétszer is pancsizott Máté a kiskádjában, így is tiszta melegkiütéses a bőre. Délelőtt csavarogni voltunk Budaörsön - etetőszéket néztünk - délutánra javult valamit a helyzet a lakásban, de még így is 29 fokot mutatott a hőmérő a gyerekszobában.
Pedig keleti fekvésű a lakás és értelemszerűen délutánra már árnyékban vagyunk.. A szokásos esti pancsit már előbbre kellett hozni, mert már annyira elkókadt szegény picur. A fürdéstől ugyan felélénkült, de mire megtörölgettem addigra teljesen ellazult és el is aludt. Fura volt szegénykét álmában pelenkázni, öltöztetni. Annnyira lazák voltak az izmai, mintha gumiból lenne mindene. 
-
Racecam
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Pff. De
Csak az dolgozik
(gondolom én.)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Nem is meséltem, tegnap megmentettem egy ladybugot. Szegénykém majdnem öngyilkos lett, fejjel lefelé úszott a strandona vízben. Kiemeltem, és a lábaira fordítottam. Úgy vettem észre, örült neki
-
tbs
addikt
Mennyetek röhögni: idióta linux-win(vista) flamewar, most pörög/indulgat.

[link]
Hadd legyen látogatottsága szegénynek, hadd lóbálja az e-péniszét..!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Projektor topic
- Arc Raiders
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Google Pixel topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet terhelni.Kinyitottad valamelyiket?
)
).

Pedig keleti fekvésű a lakás és értelemszerűen délutánra már árnyékban vagyunk.. A szokásos esti pancsit már előbbre kellett hozni, mert már annyira elkókadt szegény picur. A fürdéstől ugyan felélénkült, de mire megtörölgettem addigra teljesen ellazult és el is aludt. Fura volt szegénykét álmában pelenkázni, öltöztetni. Annnyira lazák voltak az izmai, mintha gumiból lenne mindene.