-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
válasz
kaposznyak #22025 üzenetére
A 18-135 vagy a 55-250 mar lehet portrézni is ugye? Vagy oda keves a fenyereje?
Arra csakis a 50/1.8S a masik kérdés a kettő obi közül 18-135 jobb vagy az 55-250?
-
-
zsolike
csendes tag
Szép napot / Sziasztok
Kezdő / próbálkozó fotós vagyok. Egy Canon EOS 300D rendszert cseréltem le nem rég, egy Nikon D60 vázra egy AF-S Nikkor 18-70 ED obival. A minap vásároltam hozzá egy Sigma 70-300 D 1:4,5-5,6 APO DG tip. objektívet. Fókuszmotorost szerettem volna, de most erre volt lehetőségem a családi kassza túlzott megrövidítése nélkül. Nincs problémám a manual fókusszal, az viszont elkerülte a figyelmem, hogy ezen az objektíven van rekeszállító gyűrű. Nos itt a problémám / kérdésem lényege. Csak a legszűkebb állásban hajlandó működni a gépen.
1. Származik e ebből bármilyen hátrányom? Azon kívül, hogy a záridő egyes esetekben jelentősen megnő?
Képalkotás, élesség stb....
2. Van e lehetőség, hogy ne csak ebben az állásban működjön?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Studi
veterán
Nem is azt ajánlotta Schawo!
A 24/2.8 ad egy ekv. 36mm-es nézetet, az az egyik legjobb utcára. Mellé egy 50-es, és már kész is vagy. De érdemes kiverni a fejből ezeket a "klasszikus" 28-35-50-85-135-200 számsorokat, és abból főzni, mai a kezed ügyében van. Akkor már az az ekv. 42mm is teljesen jó lesz.
-
Clemi
veterán
APS-C vázon, "street" fotózásra melyik fix obit választanátok?
-
swixx
tag
Természetesen a Canon félét fogom venni
Köszönöm szépen! -
torzo
őstag
A legjobbat mindenkinek! Sigma 17-35/2.8-4 EX HSM. Van, volt valakinek élménye vele? Kösz.
-
kaposznyak
aktív tag
Idézet a Sigma-tól:
"DC (DC objektív)
Ezt a speciális objektívet olyan módon kivitelezték, hogy a képkör illeszkedjen a legtöbb digitális SLR kamera képérzékelőjének kisebb méretéhez."Az 1100D 1.6x-os crop faktorral rendelkezik, pont hozzá való. A Canon vagy Canon EOS szerepeljen a hirdetésben.
-
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22034 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Utolsó bizonytalan kérdés: biztos rámegy a 18-125mm-as Sigma a Canon 1100D-re?
-
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22029 üzenetére
Találtam egy 18-125mm jó áron, márcsak teszteket és videókat kellene néznem róla.
-
A Zéé
addikt
válasz
meridaharcos #22030 üzenetére
Hoya HMC alá ne add ha mindenképp akarsz.
Amúgy milyen felhasználáshoz kell? Mert ez az UV szűrő igazából egy hitvita, de szerintem ha nem jársz gyakran sáros, vizes, nagyon poros környezetbe, akkor nem sok gyakorlati haszna van. Sima fizikai védelemre jó a napellenző is. -
meridaharcos
senior tag
Sziasztok, egy kérdéssel fordulnék hozzátok!
Nikon 18-105 kitobira szeretnék uv szűrőt sérülés védelmi céllal. Tudnátok esetleg abban segíteni, hogy melyik az a termék amit erre a kategóriára még érdemes lenne megvennem ?
Köszönöm előre is! -
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22027 üzenetére
Meg kell mondjam, hogy nagyon nehéz választani.
A stabilizátor kell sajnos és így drágább, de a kisebb obik még beleférnek az 50ezerbe (nagy nehezen..).
Sigma 18-125mm tökéletesnek tűnik: stabilizátoros és nagyobb is 55mmnél.Vélemény? Hozzáfűznivaló? Esetleg valami tipp?
-
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22025 üzenetére
EF-S 18-55 kit obim van csak STM és IS nélkül és ez az egyetlen oka, hogy nem szivesen veszek olyat. A Sigma 70-300 stabilizátoros már túllépi a keretet nálam, ezért max stabi nélkülit vennék.
Mennyiben számít a stabis és a stabi nélküli obi? -
kaposznyak
aktív tag
-
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22023 üzenetére
Sigma 70-300-n gondolkozok én is. De akár EF-S 18-135 vagy Sigma 18-50 is megfordult a fejemben. A 70-300-as obi videó oldaláról valami?
-
kaposznyak
aktív tag
Amit eddig olvasgattam, aszerint minél nagyobb a zoomtartomány, annál kompromisszumosabb az obi. Értsd: rosszabb a képminőség, főleg a maximum zoom környékén.
A "mindenre jó" lencse ebben az árkategóriában általában semmire sem igazán jó.
Én is hasonlóan kezdtem. Volt a 18--55 kitobi, aztán lett 50/1.8, most meg lesz Sigma 70-300.
Lehet, hogy neked is hasonló lépcsőzést javasolnék, ha szűkös a keret.
Egy ilyet kezdésnek, aztán, ha gyűlik a pénz, egy ilyet messzebre.
Persze ez csak egy vélemény.
-
.DLL
veterán
válasz
kaposznyak #22017 üzenetére
Ezt a 18-270-et eléggé dícsérik a maga kategóriájában, már csak annyiból is jobb mint a 18-200, hogy 200-on 6,3-nál jobb a fényereje.
-
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22017 üzenetére
Ezt mennyire ismered? Videózásra és fotózásra egyaránt jó? Stabilizátor?
(első obim lenne.. sajnálom ha hülyék a kérdéseim..)
(olcsóbb) -
Studi
veterán
Köszi! Én vettem meg végül amit itt 75-ért kínáltak. Nem 100%-os, de elsősorban manuális M42 objektívekkel bohóckodni vettem, ezért is gondolkozom egyetlen AF obiban csak.
Én is úgy láttam, hogy igen jó mindkét obi, és minden paraméterükben igen közel is vannak egymáshoz. A 85-ös legnagyobb előnye a könnyebb beszerezhetősége, és az olcsóbb ára. -
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22015 üzenetére
Kb. 50-55ezret áldoznék rá. Fontos nekem a videózás része is.
Ebay-ről rendelném és lehetőleg használtan, az is kb 125-130font. -
swixx
tag
válasz
kaposznyak #22013 üzenetére
Nem kell feltétlenül, más milyen lenne jó stabilizátorral? Mit ajánlasz?
-
faki_
senior tag
válasz
rockyka #22010 üzenetére
Valószínűleg címkék, leírások alapján keres a Flickr képei között, de a példádat nézve nem túl hatékony:
https://pixelpeeper.com/adv/?lens=13251&camera=1783
https://pixelpeeper.com/adv/?lens=13676&camera=1783 -
Mirman
őstag
válasz
rockyka #22010 üzenetére
Szia ! Nem tudom te hogyan kerestél , de Flickr-en van pár száz kép.
-
rockyka
tag
Olyan fotómegosztó oldalról tud valaki, ahol pl. konkrétan megadom, hogy a samsung nx300 géppel és a hozzá alapból adott 18-55ös objektívvel készített képeket szeretnék látni, akkor csak ezeket a képeket hozza be nekem a keresés eredményéül? Fórumon belül nem találtam ilyen témát, de nyilván van egy pár ilyen oldal, csak jelenleg google bácsi nem a barátom. Flickr-en nézelődtem, de nem sok ilyen felállású képet találtam rajta.
-
swixx
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Sigma 18-200mm objektívet Canon 1100D-re.
Mi a véleményetek magáról az objektívről (használnám egyaránt videózásra és fotózásra is) és a vásárlásról? Vagy inkább Tamron márkát vegyek? -
m3ss
veterán
-
-
Studi
veterán
Urak, ha egyetlen AF-es obit szeretnék, portréhoz, háttérmosni, fullframe-re (5DmI), megfizethetőt, akkor mi legyen? 85/1.8 vagy 100/2? És persze melyiket miért, és a a másikat miért ne? Más alternatívák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- DZOfilm Pictor Zoom 20-55 & 50-125 T2.8 cine lencse
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon )
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM teleobjektív -Újszerű-
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest