- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forceberg
veterán
válasz kulerr #17449 üzenetére
Ajjaj, még mindig nem vettél?
Nekem a 10-20 melett 18-50/2.8-am van. A 28-as kezdő azért szűk tud lenni beltérben, a 17-18 már általában elég. 50-70 közötti lyukkal azért jobban el lehet lenni, mint a 20-28 közöttivel. Szerintem.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Kezdő fotós vagyok és szeretnék venni egy zoom objektívet.
Látom, hogy van képstabilizátoros és a nélküli változat is. Egy Canon EOS 450D-re kellene.
Ha én csak fotózáshoz használom az objektívet, akkor mennyit számít az IS?
(mert akárhol rákerestem a különbségre, mindenhol csak videó tesztek voltak)Előre is köszi!
üdv.: Péter
-
Bandesz18
tag
Valakinek van tapasztalata ezzel az objektívvel: tamron 70-300mm f 4 5.6 di ld macro lens?
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
HThomas
senior tag
Sziasztok!
Mennyire durva mostanában a Sigmák minőségi szórása? Csomó helyen olvasok főleg fókuszproblémákról, és nem csak az olcsó, de a drágább üvegeknél is. Ha véletlenül kifog az ember egy olyan hibát ami nem derül ki a bolti próbánál, akkor mennyire szeretik visszavenni és cserélni az obit a boltok? Illetve mennyire jó a Sigma itthoni szervize?
-
Real_Necro
veterán
válasz HThomas #17456 üzenetére
Ezért jó interneten rendelni, aztán ha 8 napon belül kiderül a hiba szépen visszaviszed. Ha nem, akkor sajna marad a gari.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoltee10
addikt
Megjött az 50mm F1.8 Canon obi. Nem rossz ennyi pénzért, de már értem, miért gyűjtenek sokan az 50 f1.4-re. A fókuszrendszere gyenge fénynél elvérzik, előbb találok kézzel, mint az automatika. Sokszor egyáltalán nem talál, csak a vaku segítségével.
-
Damage
senior tag
válasz HThomas #17456 üzenetére
Olvass vissza pár oldalt.
Én egy 18-35 F1,8 Sigma-t (Art) vettem. Jó párat ki kellett próbálnom, mire egy használhatót találtam. 3 év garancia van rá, ha a hivatalos utat választod. A hivatalos szerviz a Canon hivatalos szervize (C. Kft.). A forgalmazóval és a szervizzel is pozitívak a tapasztalataim, korrektek voltak. A pénzt azok ellenére is visszakaptam, hogy kifutottunk a 3 napból (1 hétig szaladgáltam, cseréltem, kalibrálták stb.) az üveget. Végülis pénz visszafizetés után az egyik boltból (szintén a hivatalos forgalmazó által került az országba) sikerült egy normális példányt kifogni. Amire nem árt vásárláskor figyelni:
- vízszintes és függőleges fókuszpontokra mennyire pontosan fókuszál (A4-es lapra egy egyenes vonalat nyomtatni és vízszintesen + függőlegesen is kipróbálni)
- zoom obi esetén a lehető legtöbb állásban kipróbálni
- minél több tárgytávolságon végigpróbálni, teljesen közeltől a 10 méterig
- ezek kombinálása
- manuálisan választott fókuszpont + zóna fókusz (amennyiben a váz tudja ezt a funkciót)
Pár HSZ-sal feljebb láthatsz mintaképet is, amit a jól működő lencsével készítettem.
Volt vele némi rohangálás, de megérte. Gyönyörű képe van és tág rekeszen is nagyon éles.
A garanciális ügyintézés, a forgalmazó, a szerviz és a bolt hozzáállása is korrekt volt!
A Sigma (nem a magyar forgalmazó, hanem a japán gyártó) hozzáállása pocsék, értékelhetetlen (írtam rengeteg mail-t a japán címükre, de válaszra sem méltattak)!
Ezek ellenére is újból végigzongoráznám az egészet, mert a végeredmény kárpótol mindenért. Minőségi anyagok, szép rajzzal. (Itt most nem a régi EX-ről beszélek, hanem az új Art kategóriás lencsékről).
Jah, és Canon bajonettel használom.[ Szerkesztve ]
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
törölt tag
válasz *Ropi* #17455 üzenetére
Aha.
A Sigma sajtóközleményében azt írja, hogy saját MTF analízis módszert fejlesztettek ki, melyet egy 46 megapixeles Foveon szenzorral készítenek
Tehát 15.33 MP-s képeken.
Amúgy csak kettőnk között (és akit érdekel): a Sigma Art szériás 24-105 is focus shift-es [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz *Ropi* #17463 üzenetére
Bocsi nem szóltam.
Amúgy elég gázok ezek a mai focus-shifting-es konstrukciók, USB dokkal sem korrigálható hiba, mert a gyutávhoz rendelt AF offset-et be tudod állítani, de az egyes gyutávokhoz ezenkívül egy másik tengelyen még a rekeszt is megadnám, hogy pl. 2.8, 4, 5.6, 8, 11 de ilyen nincs. Az halálbiztos, hogy még egy focus shift-es obim nem lesz a jövőben, akárhogy rajzoljon.
-
imyourfriend
őstag
válasz JohnyBlue #17416 üzenetére
Köszönöm, most várok a dolgokkal picit. 17-70 már elkélt de még kell gyűjtsek egy 18-35 vagy egy ilyenre. FX nem lesz így szerintem marad a Sigma. Vannak amúgy kifejezett tesztképek tág rekeszről?
(#17464) Eperkutyus: 17-70-el szórakozott nálam a D7000 amíg be nem volt állítva normálisan a fókusz. Ugrált fel alá a fókusz ha makrózni próbáltam vele.. Persze belőttem pontosra, de azért hajmeresztő volt első alkalommal látni hogy mit csinál ez a váz az obival. Mondjuk más tészta amikor 150ezres váz és 70ezres obi, mint egy 600ezres váz meg egy 200 feletti obi csinálja..
-
törölt tag
válasz imyourfriend #17465 üzenetére
Ez konstrukciós sajátosság, nem minőségellenőrzési hibaarány vagy szórás. Az obik egy kisebb hányada szimplán ilyen. Rekeszeled és tolódik el a fókuszsík. Ciki. LiveView-ban nem. Egy kontraszt alapú AF rendszerrel ellátott Sony A7R-en rohadtul nem érdekelne. Egy fázisalapú AF-es Sony A7-en - vagy bármilyen hagyományos DSLR-en - már zavaró lehet. Kis felbontásnál kevésbé. Fel sem tűnik lehet. De nálam gas.
-
.DLL
veterán
válasz HThomas #17467 üzenetére
Szerintem nem, mert ott a végső pontosítás a kontraszt alapon történik (ahogy egy hagyományos PD. esetén is csak máshol). Bááár, ha ugyan úgy nyitott rekesszel történik az előnézet és a fókusz, majd csak képkészítés során zárja a blendét, akkor előfordulhat ott is. Ez már gép, beállítás és algoritmus függő.
(P.H.)
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!
180-200 kozt, tehat a belepo szintu gepek kozt nezelodom Canon legyen .Mit tudtok ajánlani?
objektivval kapcsolatban: kitben milyen objektiv van melyik tipushoz? ill. utazos objektivben gondolkodom meg, az mennyire, jo kepet nyujt?
Nexus 5
-
törölt tag
válasz HThomas #17467 üzenetére
Nem tudom. Ha tág rekeszen fázisalapon megy a gyorsfókusz "nagyjából" (tehát odarántja az obit), majd szűk rekeszen a kontrasztalapú finomítás (így lenne értelme) - akkor jó lehet. Ha a kontrasztalapút is nyitott blendénél csinálja, baxhatja az ember. Inkább az a nem mindegy, milc-ekre ugyanígy viselkedő obik vannak-e. Totál nem ismerem őket.
[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e valami univerzális gumi napellenzőt kapni, egy régi manuális obira szeretném tenni, tudom, hogy szűrőmenetbe tekerhető fém verziójúak léteznek, de sajna az említett objektívemnek sérült a szűrőmenete
KösziFlickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
.DLL
veterán
-
ccs2929
senior tag
Köszi, annyira nem vészes talán a sérülés, majd megpróbálom finoman kikalapálni, nyilván nem a menet részét fogom ütögetni, mert a menet és a perem közt van egy kis sima rész, rosszabb csak nem lesz...
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
törölt tag
válasz HThomas #17474 üzenetére
De hisz ott a link előző hsz-emben.. na akkor újra. [link]
Alulra lemész és látod a fókusz tesztet különböző rekeszeken. Állj egérrel az egyes rekeszértékek fölé. Tolódik el a fókuszsík (persze nő a DOF is, de nem annyit, hogy ezen segítsen). Felette írja is.
A legtöbb obira, ha nem mindre, ilyen tesztet csinál a PZ.
-
balintkagan1
tag
Úgy néz ki az új 35mm 1.8 G majd' háromszor annyi lesz, mint az 1,8 G DX (Bocsánat ha old news ) [link]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Sera26 #17482 üzenetére
Árához képest kib...ott jó kis obi, Mo.-on kívülről pedig szinte "fillérekért" beszerezhető.
És ugye EU-s garival, tehát itthon is el kell fogadják, ugyanúgy 1 év van rá.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Sera26
aktív tag
válasz M_o_g_y_i #17483 üzenetére
Igen, el is gondolkodtam a beszerzésén.
Van 18-105 és fix 50-esünk, de néha hiányzik a tele vég, viszont annyit nem költenék egy 70-300-ra, amennyiért adják.
Ez ellenben rendkívül csábító, a véleményeket olvasva.
Ezt a külföldi forrást viszont megnevezhetnéd, mivel kíváncsi lennék honnan tudnék jó áron, újat venni. -
hollozoli
tag
Sziasztok,
DSLR témában kellene kis segítség, szóval nem biztos, hogy jó fórumon kérdezek.
Kinéztem egy DSLR típust magamnak, ami pont az igényeimnek megfelelő:Canon EOS 1100D.
Használtan szeretném megvenni. És 2 hirdetést találtam, ami érdekelne:Az egyik Canon 18-55mm IS II optikával adja a kamerát:
A másik nem IS optikával adja:
Természetesen az olcsóbbat szeretném megvenni, majd később, ha lenne pénzem szerzek hozzá jobb optikát.
Amit kérdeznék: hogyan tudok egy DSLR-t leellenőrizni, hogy mennyi expo-t csináltak vele, és, hogy nem sérült-e valami benne?
Várom a válaszotokat!
köszönettel:
hollozoli
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz hollozoli #17486 üzenetére
Pedig jobb az IS-II obi, de 15e-rel többet használtan nem ér, és a garancia miatt én is az itthonit venném.
Nem valószínű, hogy profi használatnak volt kitéve, de a bajonettet, a vakusarut ellenőrizheted, hogy nincs-e megkopva, Expogomb ne akarjon kiesni, legyen pontos működésű, nincs-e a zárnak furcsa hangja, belül ne legyen poros, az AF pontos-e.
Lap-toppal azt is megnézheted, hogy van-e döglött pixel a szenzoron.
Memóriakártya foglalat gondolom nem romlik el.Más nem jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Schuby
aktív tag
az expo számot úgy tudod ellenőrizni hogy csinálsz egy képet, és az irfanview képnézegetőben az exif adatok közt kiírja.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Sera26
aktív tag
Ha Ebay-ról (Anglia) veszek vadiúj obit, amire 1 év "International" garancia van, azt a pesti szervíz szó nélkül javítja ha bármi gond van vele?
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Sera26 #17491 üzenetére
"International Warranty
This applies to conventional equipment (lenses, film based cameras, Speedlights)
Your Nikon equipment is guaranteed against any manufacturing defects for one year from the date of purchase.
The warranty card is issued only at the time of original purchase; it is non-transferable.
The warranty card must be presented to the Nikon Service Facility before any repair can be made under warranty.
Establishing the original purchase date should be made by the original consumer purchase via the sales slips, or other evidence.
Damage caused by accident, misuse, do-it-yourself repairs, sand, grit or water is not covered by this warranty, which is only valid at a Nikon Service Centre.
All mail or transportation costs including insurance are at the expense of the owner. All other claims of any nature are not covered*.Nikon European Service Warranty - Digital Imaging Products only
This applies to Digital equipment (digital SLRs, COOLPIX compacts & Coolscan film scanners).
Nikon digital products sold in Europe have a warranty which is honoured by Nikon European offices in the countries listed below. This warranty is not supported by Nikon offices outside of Europe. Nikon digital products sold outside Europe also have localised warranties and are not supported in Europe.
1. THIS IS THE EUROPEAN ONE YEAR LIMITED WARRANTY (VALID IN THE AUSTRIA, BELGIUM, CZECH REPUBLIC, DENMARK, FINLAND, FRANCE, GERMANY, GREECE, HUNGARY, ITALY, NETHERLANDS, NORWAY, POLAND, RUSSIA, SPAIN, SWEDEN, SWITZERLAND, UNITED KINGDOM). YOU MUST PRESENT THIS FORM TOGETHER WITH PROOF OF PURCHASE AND PROOF OF PURCHASE DATE (BILL OF SALE) TO OBTAIN WARRANTY SERVICE. Should your Nikon product require warranty service, please contact the dealer from whom it was purchased or a member of our authorised service network in European countries.
2. YOUR NIKON EQUIPMENT IS GUARANTEED AGAINST ANY MANUFACTURING DEFECTS FOR ONE FULL YEAR FROM THE DATE OF THE ORIGINAL PURCHASE. If during this period of guarantee the product proves defective due to improper material or workmanship, our authorised service network in European countries will, without charge for labour and parts, repair the product in the terms and conditions set as below. Nikon reserves the right (at it's sole discretion) to replace or repair the product. This warranty is only provided upon presentation of the completed warranty card and original invoice or purchase receipt indicating the date of purchase, product type and dealers name, together with the product. Nikon reserves the right to refuse free-of-charge warranty service if the above documents cannot be presented or the information contained in it is incomplete or illegible.
3. This warranty will not cover: - necessary maintenance and repair or replacement of parts due to due to normal wear and tear. - modifications to upgrade the product from it's normal purpose as described in user manuals, without the prior written consent of Nikon. - transport costs and all risks of transport relating directly or indirectly to the warranty of the products. - any damage resulting from modifications or adjustments which may be made to the product, without the prior written consent of Nikon, in order to comply with local and national standards in force in any country than the ones for which the product was originally designed and/or manufactured.
4. The warranty will not be applicable in the case of: - damage caused by misuse including but not limited to failure to use the product for it's normal purpose or according to the user instructions on the proper use and maintenance, and to installation and use of the product inconsistent with the safety standards in force in the country where it is used. - damage caused by accidents including but not limited to lighting, water, fire, misuse or neglect. - alteration, defacing illegibility or removal of the model or serial number on the product. - damage resulting from repairs or adjustments which have been conducted by unauthorised service organisations or persons. - damage in any system into which the product is incorporated or with which it used.
5. This service warranty does not affect the consumer's statutory rights under applicable national laws in force, nor the consumer's right against the dealer arising from their sales/purchase contract. THIS WARRANTY MAY NOT BE REPRODUCED OR COPIED AND WILL BE VALID ONLY WITH AUTHENTIC PRODUCTS SOLD BY NIKON EUROPE."
Ha nem akarják megcsinálni, akkor az anyacéggel állítják magukat szembe.
Bár, ha a második felét nézzük, az obira nem biztos...
Persze, ez Hungarisztán, lehet azt mondják, nem Magyarország van a garipapírra írva...Megnézem mit ír a garilevél!
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
grigo
őstag
Olvasgatok már 1 órája angol nyelvű oldalakat de végül csak megkérdezlek benneteket.
Van valakinek tapasztalata Canon 50mm f1.8 II és 40mm f2.8 STM között. Ha valaki használta őket leírná, hogy melyiket szerette jobban és miért?
Előre is köszönöm.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Damage
senior tag
Nekem nincs 40mm STM lencsém, de egyértelműen jobb, mint az 50mm mk2. Nehéz összehasonlítani, mert nem fedi egymást a fókusztávolság. Képminőségben jobb a 40-es. Gyorsabb és pontosabb AF. Mozgóképre egyértelműen jobb (gyorsabb, csendesebb).
Nem ritka a pontatlan 50 mk2, tág rekeszen nagyon lágy.[ Szerkesztve ]
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Szépen lassan kiismertem a 600D-hez kapott 18-55 kitobit és a nem rég vásárolt 50 f1.8-at. Rájöttem, hogy az 50mm beltérben sokszor már szűk. Jobb lenne 35mm-es fényerős obi, mert APS-C szenzoron igazából az felel meg ugye 50mm-nek. Ugyanakkor nem nagyon van kedvem cserélgetni az obikat, jobb volna 1 db-bal megoldani az általános fotózást.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ki mit ajánlana a kitobi és az 50 f1.8 helyett, amit általános zoomként tudok használni és legalább egy kicsivel fényerősebb, mint a kitobi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest