Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen videókártyát?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
zebra_hun #28497 üzenetére
Nem listara toltjuk fel, szoval nem oszt, nem szoroz. 3DMark topikban is elavult a CPU-Z ablak feltetele, mert abbol nem mondod meg, hogy egy AMD eseten a PBO eppen melyik magot milyen orajelen tekeri. A GPU-Z info kepernyoje sem mond sokat, mert nem tudod, a kartya milyen orajeleken abszolvalta a tesztet. Azert orajeleken, mert ha volt power limit, hiaba irja ki a program, hogy 2200MHz a GPU, ha kozben a teszt futasa alatt folyamat droppol 2100 -ig.
-
MPowerPH
félisten
Ez ennyit bir, nem tud tobbet. Hidegben valszeg tudna... De 2220MHz a vege, utana hiaba fut a bench 2250 -en, mindig kifagy, random reszeken.
Mar probaltam all core OC 1CCD uzemmodban 4950MHz -n, erosebb PBO -val, de azzal sem lett valtozas. Jatszottam a memoriaval, de azzal sem ment tobbet vagy kevesebbet.
Itt valszeg hiaba az alacsony feszultseg(1.025V), folotte mar nem skalazodik.Tieden szerintem jobb chip van, bar az egy Kingpin, szoval szerintem elvarhato.
-
echterion
nagyúr
Köszi a tanácsokat. Akkor marad a 3060ti meg 3090 FTW3 Ultra.
Az azért csúnya, hogy a vizesből még semmit se küldtek ki. Mindegy, az Ultrára is úgyis fog majd menni egy vizes blokk, de az nem mostanában lesz sztem, mert tavaszi a rendelésem, annyira nem kell félnem, hogy holnap csenget vele a postás...
-
echterion
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #28488 üzenetére
Pont ezt akartam én is írni, gondban is vagyok vele. A mostani 3080-am szívesen cserélném egy 3090-re, vagy tennék mellé valami kisebb kártyát olyan mellékesen kapargatni a dolgokat, hogy mire kifullad lányom gépében a mostani kártyája, legyen másik, ami mehet bele.
Namármost, 3 féle 3090 van nekem bejelölve: egy xc3 ultra, ftw3 és ftw ultra. Emellett van a 3080ti hydro copper is, de erre meg azt írják, hogy nem javasolt a választás, mert nagyon lassú lesz a sor, magyarán ezekről terelik le a népet. Ezek mellett még be van jelölve a 2 és 3 ventis 3060ti, meg egy sima 3060, de olyan már nem kellene semmiképp.
Most megpróbáltam felmenni az evga oldalára, hogy linkekkel is tarkíthassam a hsz-t, erre access denied van, a mobilomról is...
-
-=RelakS=-
veterán
hehe, jött evga-tól levél, hogy törölgetni kéne kártyákat, és max kettőt meghagyni, úgyis a két legrégebbit fogják figyelembe venni.
Ezt szépen pirossal az oldalon is írják, október 11-től csak a két legrégebben felvett kártya fog számítani. -
AsakuraDave
őstag
[link] 4K Ultra, RT on, TAA - 3090-el azért ez nem a legjobb teljesítmény
Illetve vicces, hogy nekem feliratozva megy (angolul) és a csávóka aki feltartja a zsákot az amúgy mond egy sort és látni is hogy animálva van a szája de nincs hangja és ez nem az egyetlen eset amikor így kimarad a hang átvezetők alatt.
"Átvezető" részek alatt a karakterek szeme tele van ilyen fekete pixelek/csikokkal, ez AMD kártyákon is jelen van? Azt hittem nekem azért van mert én SMAA+1.3x res scale-el tolom 2K-n és az zavar be a texturának de ezek szerint nem. Meg ez a fix 30fps ilyenkor elég nevetséges... -
-
MPowerPH
félisten
-
Zorel
senior tag
válasz
ScomComputer #28477 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #28453 üzenetére
Ezt a banyasszunk LHR -es kartyaval csak ETH -t nem fog mukodni, korabban le lett irva.
Ha banyaszni szeretnel(azt irtad nem), es kell a Ti plusz ereje, akkor 3090. Most naponta $8.4 korul hoz.
De a 3090 -et nem fogod tudni meghuteni banya alatt, leghutessel. EVGA FTW3 Ultra -val okes, de azok nagy resze hulladek, biztosan nem vennek EVGA kartyat ebbol a szeriabol, orultem, hogy vegre megszabadultam toluk. Suprim X hutese a legjobb. Es a Strix meg elmegy. A tobbi az gyenge banyaszathoz, foleg in-house, mokolni kell rajta, hogy birja.
Ha meg csak jatek, akkor a Ti mindenre eleg. -
zebra_hun
veterán
Dolgozott rajta sokat
Most UbiMájszter te jössz
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs #28457 üzenetére
Igaz, ő is ezt a nyomi DX12 szidja. Jó az biztos, ha ez a shaderezés már megvan. Milyen már ez, hogy be kell járni a pályák minden részét, hogy jó legyen. Én Bfv-t is DX11-el játszom, fene kinlódik vele. Ok, leírni most még korai lenne, hiszen egy béta. Nagyon nincs optimalizálva jelenleg. Azért írtam, mert a képemen jól látszik, hogy a vga terhelés nagy. Low-on full egyenes framerate/time, stabil 144 1% low fps. Minden high, nem is ultra, 300W feletti fogyasztás, 99% kihasználtság, tiszta tüske az egész. Van mit "faragniuk" a készítőknek ;) Ez a csóka ráadásul 3080Ti-al játszott. Kicsit azért őszintén, jobbat vártam, de nem írom le. Nem lett sikeres annyira ez a béta. Milyen lehet ezek után egy 1080Ti-vel? Nem hinném, hogy nagy élmény.
Laychi:
Ez biza klafa stock-on ;)
-
omfgk
veterán
válasz
laychi #28458 üzenetére
Ennyit kell tudnia stock. Szóval minden okés.
De látom ,hogy nem lesz nagy jövője a kártyának.
Még azért kínáld meg a max power limit-el. Ahogy nézegettem mások eredményeit a neten, kb 0,975-ig bele szoktak férni a TDP-be. Kérdés ,hogy bírja-e a 2100-at Superposition-be.
Csak egyéni görbével fog látszódni a vége. A gyári görbe bármennyi Watt-ot képes elpazarolni a semmire.
-
Gigabyte Master(3090) v2-ről van valakinek véleménye, tapaszalata? A három csatis verzióról..
-
zebra_hun
veterán
válasz
#15779328 #28448 üzenetére
Azt hittem próbáltad. Nekem is ennyi időm volt, már melóból írok. Ahogy nézem, kihasználná a játék a 3080Ti-t ;)
Jobb tuningpotenciálért cseréltem, persze hogy nincs plusz ;) 18 fázis, 90A, ez tetszik, illetve a hülye ram tuning hobbim. Az volt a másik ok. Gondolom így már érthető ;) 300Watt felett instabil feszt ad, azért az a lap nem erre lett tervezve
-
törölt tag
válasz
zebra_hun #28446 üzenetére
A mai napom azzal telt, hogy beraktam a szelepvezérlőt a Gehl-be, amit 410e forintért újitattam fel, és mint egy szökőkút úgy spriccelt egyenesen felfelé, mert egy 25 forintos tömítést már sok volt nekik berakni, ez 6 óra munkámba került kicserélni, és a csíkot amit húztam a térkőre még kész sincs!
Ennyi időm volt a bf-re.
Ubi82
Semmi pluszt nem ad, ahogy a rocket a z490-ben. -
zebra_hun
veterán
válasz
#15779328 #28445 üzenetére
;) Nem tervezek. A lehetőséget így megtartom, lehet lesz haveri körbe ilyen és kipróbálom. Esetleg nem drágán apróról, aztán elpasszolni. Szívesen kipróbálnám, nem szólom le. Nem is dícsérem ;)
Jól remekel nálad a Ti-n a Bf2042? Nálam így béta létére kevésnek bizonyul a sima 3080. Bf5-öt kiszolgálja, de ez nagyobb falat egyenlőre. Arról volt szó, ugyanaz a gépigény. Kíváncsi vagyok 3080Ti vagy 3090 alatt hogy muzsikál.
Ubi:
Csak viccelek :)
-
zebra_hun
veterán
válasz
keIdor #28433 üzenetére
Laraxior szintén:
Köszi az infót. 2 db nvme van nekem, egy kicsi (256Gb) a Windowsnak, 1 db nagy (2Tb) a mindennek. Akkor megy úgy, ahogy eddig. x8 x4 x4. Van időm még keddig. 1200-es topikba majd kérdezek, ha elakadok ;) 10-es gen.-nél nem aktív a direkt cpu-ba huzalozott foglalat sajnos.
Garsza:
Aorus Extreme és Master brutál jó. Nem is olcsó kategória. Olvass utána. Apex szintén nagyon jó, de ha a Z390 is olyan mint az 590, vigyázz, 2 memória foglalatos! Neked 4 van ;)
Én csakis kedvtelésből váltok lapot, tökéletes játékra és normál felhasználásra a mostani. -
Laraxior
titán
válasz
Garsza #28431 üzenetére
Felesleges attol magasabb orajel jatekra.
En is valtottam, de csak az ujdonsag miatt. 5GHzen ment a 9900KS, de kb semmit nem vettem eszre a cserebol. A ramjaim jobban mennek, egyszerubb a tuning, a giga lap hamar osszehanyta magat oc-nel, az apex nem nyafizik kb semmiert.
De csak tenyleg akkor ha hobby... Amugy tok felesleges. Mint ahogy csikosló ur is bizonyitotta a tesztjeivel, hogy 4.8GHz, vagy 5.4GHz...nem oszt szoroz. FPSt még mindig a VGA fog adni.
Ha a ramok nagyon gagyik akkor talan, de ahhoz nem kell uj alaplap, ha nem tud magas orajelet, akkor jo az alacsony idozites is. Ugyanaz az eredmeny. -
Garsza
veterán
válasz
keIdor #28436 üzenetére
Giga hátam megé sem. Egyetlen Giga termékem volt eddig egy 850 táp amiről kiderült hogy gondonk vannak a szériával. Szerencsére ki tudtam belőle szálni és egy 5k plusszért vettem helyette egy corsairt 7 év garral.
Akkor inkáb marad a jelenlegi memóriák jól mennek és 5 vagy 5.2GH nem nagy difi.
Nem rég volt egy Extrem hirdetve azt bánom már hogy nem vettem meg.
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #28432 üzenetére
Dimm2 csak pcie3.0 tud.
Le van irva a manualban, hogy melyik m2 csati honnan veszi a savszelt, cputol, vagy chipsettol.
Nem olyan egyszeru ha sok nvme ssd-d van, neadjisten ket vga is, akkor aztan lehet kotogetni, es meg a biosban is kell piszkalni, hogy jo legyen a leosztas. Szivtam is amikor betettem a 6600XT-t.
De szerencsere mar redukaltam az ssdk szamat is.
Jo kis alaplap, kiveve hogy vga cserenel nem lehet hasznalni az igp-t, ha esetleg vga nelkul maradnal. -
keIdor
titán
válasz
Garsza #28431 üzenetére
Ne vegyél XI Hero-t, mert ott nem a legjobb a VRM, ott a 6/7 gen. óta nem változtattak rajta, XI Apex-et keress.
A legjobb Z390 VRM azon a lapon van, a memória OC meg azon a legjobb.zebra_hun: Dehogy, az csak annyi, hogy ott van fent a memória mellett, oda lett kivezetve, ennyi.
Előnye, hogy könnyebb hűteni. Hátránya, hogy fűti a memóriát, főleg az, amelyik majd bal oldalon lesz. -
zebra_hun
veterán
Igen, Z590 Apex. Ez nem 5 perc lesz, kicsi kuckóba van zsúfolva minden, le kell engednem a vizet. Utána jön az oroszlán része, nem ismerem az Asust, mire azt kiismerem...Majd kérdezek
Előtte a könyvét átnyálazom. VGA padozást is egybe megejtem. -
zebra_hun
veterán
válasz
AsakuraDave #28422 üzenetére
Ennyire nem merültem bele. Ennyi időm volt. Majd a kész verzióval folyt köv. Azt se tudom mikor jön ki. Kedden állok neki az egész gép átszerelésnek, új lap, vga padozás... Vannak tervek ;)
-
zebra_hun
veterán
válasz
Garsza #28336 üzenetére
Ma én is tudtam pár perc erejéig kiprószálni az új Bakkerfíldet. Ugye ez béta, ráadásul trágya DX12, tehát az első teljes bejárásig a shaderek optimalizálása folyik, így nem mérvadó.
Indításkor átdobtam low beállításokra, mentem pár percet, aztán átraktam high-ra, ott is bohóckodtam pár percet. Ugyannem igaz, hogy a gépigény hasonló, low-on 144-et tartja az 1%, high-on 93-at tudott tartani. Ok, gsync miatt semmit sem venni észre, vaj sima, ráadásul mint tudjuk béta és fos DX12, így elsőre teljesen elfogadható.
Ilyen az msi ab log erről a pár perces, 2 féle beállításos menetről:Frametime milyen szép lett a high-ra kapcsolással
-
-
szabeska
addikt
válasz
#15779328 #28399 üzenetére
Nem teljesen ide tartozik, de windows esetében is ugyanúgy működik a HDR beállítása, mint pl PS-nél, hogyha a HDR-t bekapcsolom, akkor az LG Oled-en alacsony feketeszintet kell állítani? Mert pl win10 alatt a HZD-nél ponthogy a Magas opció volt a nyerő szemre, más játéknál pedig az Alacsony
Azért is zavaros nekem az egész, mert a kártya ugye HDMI 2.1-es, ilyen esetben nem tudom, mi változik pl. Jahm, RGB full 12 biten megy ki a jel, a tv is kezeli ezt.
-
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #28400 üzenetére
A Days Gone indításakor a ps studio mozgóképén láttam a változást, tényleg jó lett a hdr.
Nálam is ki volt kapcsolva, mert csak rontott a képen.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest