- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
PROTRON
addikt
Nagyon szép ez a kép, csodálatos hogy ennyire sikerült letisztogatni a "az Asus a legjobb minőségű padokat rakja egy felsőkategóriás kártyára" kategória után az egyes VRM-ekről a padok után ott maradó szennyeződéseket, komolyan mint ha elfelejtettek volna gyárilag pad-okat rakni, tök faja hogy ilyen jó vagy tisztogatásból...
.
.
.
cirip cirip cirip....ja várj ez más fajta cirip.
Jah hogy eleve a gyártó lefelejtette a padokat? Törném el a minőség ellenőri osztály vezetőjének a kezét, azért vezető, mert Ő vállal minden felelősséget az alatta dolgozók hibáiért, elvégre azért vezető, mert jól kell tudni bánnia az emberekkel, ismernie kell a tervezőit, rá kell szólni ha ki felejti, ismernie kell a gyártósori műszak vezetőket, ha valamelyik alkalmatlan neki kell intézkednie és megkeresni az oda alkalmas személyt, aki az alatta levőket kézben tartja.
Tehát ha valahol hibázott az alkalmazott, sorozatosan, akkor ott hibás a műszak vezető és az Őt kijelölő vezető is...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
gjung44
tag
Oké, ilyet csináltam már anno egy gtx 970-en szóval menni fog, de komolyan lehetséges az hogy ilyen rövid idő alatt tönkrementek a padok a vramon? Még nincs másfél éve hogy megvettem a kártyát újan. Oc-zva nem volt és gondolom az Asus a legjobb minőségű padokat rakja egy felsőkategóriás kártyára. Másnál is hasonlóan melegszik a vram ennél a tipusnál? Nincs valami szoftveres megoldás amit megpróbálhatnék mielött szétkapom a garaciális vgat?
-
TheProb
veterán
Vastagságra mindenhol azt írták az Amp Holo-hoz, hogy RAM 2mm, minden más 3.
Viszont látom sikerült felcserélni a 2 típust... Azt hittem az ulti a puhább és az extreme a keményebb...Ha már ezt sikerült ilyen sikeresen kivitelezni, akkor nincs valami workaround? Kézzel kicsit összenyomni a padokat vagy valami?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
nagyúr
-
nagyúr
nem nincs semmi trükk!
Talán mert jobb a VGA-m mint a tied és kevésbé melegedik?
Vagy az AlphaCool FC blokk(gyári padokkal, és a takony subzéró paszta) ennyivel jobb mint a csoda EK-d? Mondjuk a 6900XT-nél is sokkal jobb hőfokaim voltak mint neked az EK-val, tehát esélyes hogy ennyivel jobb az AlphaCool blokk!
De a kedvedért csináltam egy olyat is hogy 2000MHz@0,881V, vRAM+1400MHz-en, és 400W TDP
és még így is 36.fok alatt vagyok
-
-
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
Windows alól a BIOS-ban turkáló programok bezavarhatnak. Instabilitási és rendszer problémákat okozhatnak.
Nem javasolt a használatuk. Sem CPU tuninghoz, sem RAM tuninghoz sem pedig mezei ventilátorállításhoz.
Ha magában a BIOS-ban módosítasz mindent akkor gyakorlatilag nincs hibalehetőség.
A gépre meg az alaplap gyártók malware-ja nem hiányzik.[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Joshi
titán
Tudom van is nekem elég jó minőségű szettem, de ilyen kicsi nincs. Most azért nem fogok venni 100db-os kittet, mert kell 5-6-7-es torx belőle. Úgy is rendelnem kell vizes cuccokat (cső, csatik, folyadék stb), majd egyben megcsinálom.
Amúgy nekem meglepően jó hőfokok vannak gyári hűtővel, a gpu nem nagyon megy 60 C° fölé még Furmarkban se. -
zebra_hun
veterán
Egyébként tényleg a max kihozásához kell a 13 gen, de azt is megcincálva.
Alapon nem elég.
Nyugtasson, hogy a játékok95%-a sz@rul optimalizált, így nincs hátrány. TR az egyedüli játékmotor, amely halad a cpu/ram párossal. Többinek ~200fps, és vége mint a botnak.
Persze cefet jó a Rapi, szó se róla. -
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
zebra_hun
veterán
Nem ám felveszed
A 286 fps-ed abszolut top, letöltheted a legújabbat, nem lesz több szerencsére.
Ő annó amikor Comet-en volt, ennek az eredménynek a közelében sem volt.
A 280-as értéked pont egy alap 12900k teljesítménye, ha nem nyúlnak hozzá.
Comet-tel ő ~230-250 fps-t hozott volna, ha csinált volna.
4500MHz volt nála az uncore clock. Az számít, a core clock semmit. Az egy szükséges vacak, hogy az uncore-t emelni tudjuk.
Nem az a szép eredmény, hogy megveszed pénzért, hanem mégis te mint tulaj, mit hozol ki pluszban.
A 13900k-tól a 300 fps egy rakás sz...r.
Persze, szép és jó, de ott illik behúzni a 350-380 fps-t.
Az a művészet.
Ott van pl Baryka, 8/16-os procival az alap 200 fps-ról behúzta a 270 fps-t. Az igen.
A tiéd az alap 220-230-ról 286 fps szintén kíváló
Nekem az elég volt, hogy suttyó olivér sztár 309 fps-es rekordját letaszítsam 316 fps-sel ;)
Közel 100 fps-t rádobtam az alapra. Ok, ez már extrém oc, 5200 uncore clock volt, és a ramok is 4600mhzcl16 16 16, tehát egyenes. Nem 24/7, de 50°C alatt volt végig 200Watt cpu fogyival. Veszek egy Rapit, behúzom a 400 fps-t simán[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Lehet azt kellett volna nekem is választani, majd megnézem a választható felbontásokat.
TDP limitet is nézem majd és írok mi a fejlemény.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Ez megvan, az a lényeg
Boxba asztali kártya van, az a kártya csatlakozik a TV-hez (mind2 port HDMI 2.1 és kábel is az)
"TDP-t nem tudod kitolni Msi Aftiburniban?"---> Már azt se tudom hogyan kell, olyan rég csináltam.
550W 80+ táp van a dobozba. /gyártói spec szerint/
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Ez a GDDR6X ilyen sokat bírna? /1200MHz/
Gondolom OC-tól jobban fog melegedni
Core az 190 indulásnak jó lesz szerintem, RAM meg +1000 amivel megelégednék, de ha többet bír, az sem baj! /350W TDP ami megfogná úgyis/Mind2 GPU aktív az nem gond, vagy érdemes tiltatni a laptop GPU-t míg a TB3 portos van használva? Laptop GPU megfoghatja a TB3 VGA/GPU-t? Mind2 ugyanarra a TV-re van kötve, csak más HDMI porton (van 4 db HDMI 2.1-es rajta )
Van olyan mikor a 2080S-t használom és annál nyitok meg valamit és lerakom tálcára, akkor a 3090-et használva látom a tálcán (indítva) de nem tudom képernyőre rakni, közbe meg másik GPU/kijelzőn a képernyőn van (ha atkapcsolom TV-t másik GPU/HDMI-re)
Ha tiltva lenne a 2080S míg a 3090 akkor ilyen se lenne...meg talán más szempontból is hasznos lépés lehet.
Ebbe tapasztalatom nincs, azért kérdem.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Megéri-e(?)
Jelenleg 1440p / 120Hz / G-Sync van használva a 2080 S , de a 4K így jobb volna (ha már van ilyen TV-m, akkor ki is kéne használni)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
Jó lett, nagyon patent minden érték. De van azért itt is 2 féle megközelitési lehetőség: 1, de jó. hogy 14 fokkal jobb a sima hátlaphoz képest a hotspot, nézőpont 2 : ennyibe fájós aktiv hátlapért csaaaaaaaak 14 fok, wtf ?? ( ) Csak, hogy tisztázzam, én ez első állásponton vagyok.
-
törölt tag
Egyenlőre mérés csak ez van. Új a win, octo sincs még bekötve, a lötty keringési sebessége a legalacsonyabb beállitható érték. Még baszkurálom ( de én alapvetően pár éve lejöttem a tesztelgetésről és a banchmarkokról ). Nyaralásból van 2TB ProRes BMPCC4K anyagom, Davinci Resolve 18 fusionra lett véve a kártya, jah van még BF 2042m, amivel hónapok óta nem játszottam. Csövi vagyok én az itteni PH-s hardcore réteghez képest na Sok sikert az EK aktiv cucchoz, drukkolok neked.
-
törölt tag
-
veterán
Ja hát ja De mit csináljak azóta nem volt 6900 sima nem se hogy ulti.
Strix ezeket hozza könnyedén sima léggel majd meglátod, kb egy quality a Suprimommal.Mindig a vörös oldal felé húz a szivem, csak jó lenne rágyurnának a VR-re, különben grün lesz megint
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Nem oda
Ott tuti nem találkozunk ;) Majd megírom WhatsApp-on. Minden lehetséges verziót felrúgtam, hehe.
Azért megnézném az ájemdébe, hogy ezzel a kimaxolttal mi jön ki. Scom RT nélkülit indított, ami nem baj, csak nem ez. Annó én is bevállaltam a zöldek gyengeségét a Forzánál.
Ugye ott a SAM baromira megtolja, amit a Rebar cefetül nem tud. RT-t meg a vörös nem tud, nincs ezzel baj. Amiben szarabb, hát az. -
zebra_hun
veterán
Dolgozott rajta sokat Most UbiMájszter te jössz
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest