Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- RAM topik
- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
Sziasztok, beszereztem egy 3080 waterfoce wb-t , ennél is ajánlott a padozás? Esetleg újrapasztázás is ?
-
laychi
veterán
válasz
ScomComputer #29197 üzenetére
Gyerekülés azért hiányzik
-
Azt tudtátok, hogy az asus aura vezérli az FE-n az RGB-t?
Én is csak ma jöttem rá... A tetején a szöveg marad fehér, de az oldalán a csíkok színesek.Amúgy váltottam, 3080 FTW3 Ultráról 3080 TI FE-re
Idleben 15 fokkal hűvösebb az új. Pedig a venti ugyanúgy nem forog rajta.
Loadon 73ig ment fel eddig max, ehhez 2000-en pörög a venti, és a hangja ott még nem zavaró. Mem hotspot igaz felmegy 93-ra is hosszabb idő alatt, de annyira nem érdekel.Ezen kívül hozza azt a kb 5-10% pluszt 4K-ban. Meg nekem jobban is tetszik
-
RockHaRD
addikt
-
sittes79
addikt
Neki állnék 3080 ftw3 ultra evga padozat cserének meg paszta is, van minden jó cuccom hozzá. kérdés mire kelll nagyon figyuzni, hogy ne b/%+m el? köszönöm
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ScomComputer #29192 üzenetére
Ez még nem az. Reggel tettem fel a gyárit, a tied még hátravan.
-
ScomComputer
veterán
válasz
ForRedGlory #29188 üzenetére
Akkor ez nem az amit én küldtem ?
-
muxi-muxi
senior tag
Ez egy nagyon jó táblázat és elég tanulságos is. Anno ezért kukáztam a 2700X-emet is, mert nem ment az XMP. Hanem a 4 Ghz fölé lövő RAMOK arányosan drágábbak is, lehet többe kerül a leves, mint a hús. (pl. nekem gagyi Aegiseim vannak 3200 Mhz-n, azoknak 2X8-as párja hatvan euro, a 4266-os Ripjaw meg 100 euro. 64 gigánál már nagyon nem mindegy...)
Tényleg, 64 gigából mi profitál? Csak a Chrome? -
zebra_hun
veterán
válasz
ForRedGlory #29188 üzenetére
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #29184 üzenetére
Volt a gyártó honlapján egy kemény 5 nappal frissebb bios, mint ami az alaplapon volt. Feltettem, aztán most egyelőre nem fagyott még az XMP profillal sem, legalábbis két teszt végig ment. Ez a "tényleges" alap, már normális memóriával.
Annyi előnye volt, hogy össze lehet hasonlítani, hogy 2400 MHz-n és 3600 MHz-n mennyi a különbség. Qra remélem, hogy stabil marad.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
echterion #29185 üzenetére
Hát ja, még nézegetem, hogy mi újság. Az biztos, hogy a 3600-as memóriámat 2400-ban hajtja alapból, XMP nélkül. A lenti teszt is 2400-as rammal futott ezek szerint. Éjjel már nem volt kedvem vele szórakozni, de most nézem, hogy "kicsit" lassabb a memória a gyári beállításoknál.
-
echterion
nagyúr
válasz
ForRedGlory #29184 üzenetére
Az én lapomban sem volt jó az a ram, amit elsőre vettem, ha xmp bekapcsoltam, akkor kifagyott, így elálltam és olyan ramot vettem, ami a lap oldalán szerepelt. Manapság már jobban oda kell erre figyelni, vagy 8 éve volt utoljára pc-m, akkkr ez még nem számított ennyire.
-
ForRedGlory
félisten
Na megvan az új alaplap és proci. Minden alapon, még az Afterburner sincs fent.
Más kérdés, hogy a memóriára az XMP profilt sem lehet aktiválni normálisan a biosban, mert ha beállítom, akkor elég érdekesen tölt be a Windows, illetve fagyogat. A memóriának tuti nincs baja, hosszú hónapokig használtam a Z390-ben is. Sajnos nem egyedi, a neten is van sírás miatt, de majd egyszer csak jó lesz. Rég szívtam ekkorát alaplappal, de amikor utoljára szívtam, az is ASUS volt. Engem ez a cég nem akar szeretni...
-
zebra_hun
veterán
Valaki a 3080-asak közül próbálta az új Bf-et? Tapasztalat? Nekem még a holdon van, majd egyszer megveszem.
-
ffodi
veterán
válasz
skippper #29178 üzenetére
Mint a legtöbb félvezető alapú integrált áramkör, a kártyádon lévő memória IC-k sem szeretik a 100 °C környéki működési hőmérsékletet. Működnek ugyan, de az élettartamuk jelentősen csökkenhet, illetve a magas környezeti/működési hőmérséklet sokszor megnövekedett fogyasztással is párosulhat. Mivel ezeknél a kártyáknál alapvetően hőátadási/hőelvezetési probléma okozza a memória chipek magas hőmérsékletét, így érdemes az említett hibát a problémás hővezető lapok cseréjével orvosolni.
Számszerűen:
- 110 °C-os junction temp. esetén kezdi megvédeni magát a kártya, ekkor elkezdi visszavenni a teljesítményt
- Egy megfelelően kivitelezett hővezető lap cserével akár 20-25 °C is "nyerhető" -
echterion
nagyúr
válasz
skippper #29178 üzenetére
Engem 80-85 fok felett zavar. Elvileg a 95 sem gond még nekik, de ahhoz már túl közel a határ. Nekem bánya alatt max. 70 fokos a mem.junc. 101 MH/s mellett. Igaz, csak nappaliba berakott, félgőzzel forgatott ventis vízhűtés van rajta, ami közös ágon van hűtve a raptorturkász i5 10500-zal.
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #29179 üzenetére
Ez jó, köszi.
Fog ez feljebb is menni ;) Van egy 3 fázisú szennyvíz átemelő szivattyúm, megy le a kútba. Pont ilyen csövezésről álmodtam, tetszik. ;)Skipper:
Köszi. Szerintem sok a 95C. Padozás megvolt? Bányához semmit nem értek, így gőzöm sincs mennyi az annyi. Nekem még gyári minden, így is megfelelő. Bf5 alatt 20C a gpu full ultrán 1440-ben. Majd a nyáron meglátom, már megvettem a padokat, csak idő...
-
skippper
senior tag
válasz
zebra_hun #29177 üzenetére
Nem semmi rendszered van, grat hozzá
Volt itt egyszer egy tag PH!n, aki a padlásra rakott fel egy lada radiátort és azzal hűtötte a rendszerét hasonló módon, az is bitang eredményeket hozott
Nekem levegőn ez jött ki a 3080 Ti-ból, LHR nélküli 3080-t cseréltem el rá, egészen boldog vagyok így összességében. Halkabb, hűsebb, gyorsabb, az idle bányában valamivel gyorsabb is, mint ahogy a 3080-at hajtottam.
Erről mit gondoltok?
"Memory Junction temp mikor kezdjen zavarni? Munka közben bányásznék a kártyán, mennyire bántja hosszú távon ha 95 fok körül van?" -
zebra_hun
veterán
válasz
Busterftw #29176 üzenetére
Sok mindent nem tudok róla mutatni, itt csak a gép van, aztán 2 cső és fix 12V megy le. Még nem véstem be a falba, mivel a nyáron vakoltam ki a műhelyt/hobbiházat, rá 1 hónapra meg kitaláltam a kuka melegbe, hogy az egész retyemutya leköltözik. 2 méter cső, a pumpa simán megforgatja. Ugye zárt rendszer, amennyi erő kell a felhajtáshoz, annyival segít rá a lefelé ág. Vihetném 10 méterre is a kútba, az sem okozna semmi extra terhelést.
-
-
zebra_hun
veterán
Amíg nem csinálok erre is curve-t, addig jó lesz ez is.
[Time Spy] 5500MHz all core -
Tom456
tag
válasz
AsakuraDave #29170 üzenetére
Nekem is. (3080ti)
-
AsakuraDave
őstag
válasz
goodboy007 #29169 üzenetére
Nekem a Ti - omon ugyanolyan mint a sima 3080-ason.
-
warcat
veterán
Szerintem már várja végig a mai napot ( amikor legutóbb vettem tőlük, este 7 után valamikor küldték el a csomagértesítőket, igaz így épp be tudták tartani a 24 órát) Ha nem jön semmi akkor holnap mehet az email/telefon vagy az online ticket )
De mondom esélyes, hogy többet adtak el mint amennyi volt ténylegesen és most a kinek adjunk valamit kinek menjen refund-on vakaróznak. -
GAbre
veterán
Ftw3-nál ez az új led dizájn,hogy az eddigi ezüst helyett ,ratyi hatású műanyagos fehéres színű lesz a led foglalalt?
omfgk:
Ilyenről beszélek kb.
Ehhez képest főleg élőben sokkal olcsóbb hatást kölcsönöz
-
echterion
nagyúr
válasz
multimelon #29159 üzenetére
Szia,
Írj egy privit és ma valamikor 4-5 óra után megoldhatjuk. Előtte nem vagyok otthon. -
multimelon
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem egy kedves fórumtárstól.
Egy régebbi szgépet használok mostanában, amin a modernebb címek nem futnak túl jól ezért szereztem geforce now kupont, hogy tudjak ezekkel játszani, de állítólag csak nv 3060 vagy feletti kártyával lehet aktiválni.Azt szeretném megkérdezni, hogy tudna e nekem valaki segíteni az aktiválásban?
Nagyon köszönöm! -
echterion
nagyúr
Hát, számomra meglepő módon nálam is hasonló eredmény született. Csináltam egy alap tesztet AC Odyssey benchmark-kal, meg egyet, ahol 0,85-re állítottam a feszt 1900-as órajelnél. Igaz, ez a teszt nem szedi ki az összes wattot, de bő 100 MHz boost-ot bukva és 100W-ot spórolva majdnem szám szerint ugyanaz az eredmény jött ki.
-
skippper
senior tag
Pont ugyanezekre jutottam én is korábban
én 875-nél húztam le 1900-ra, meg megória OC, kezdetektől fogva így használom játékokban és ahogy mondod - síri csend. az a max 5% plusz amit ki lehet belőle hozni ideális esetben 40-50% extra áramot nyal be. Egyszerűen nem éri meg
-
Géjza
őstag
Kicsit szórakoztam, méricskéltem TS-sel és ACC-vel (143 fps limit bekapcsolva, ezért lehet néha felkoppant ennél, TS-ben lehet több pontot is hozhatott volna nagyobb OC-nál):
- alapon: TS 17800pont, ACC 130fps átlag, átlagfogyi 340W, max: 370W
- 2050MHz/0.975V: TS 18700 pont (TDP itt maxra ki volt tolva, emiatt átlagfogyi: 370W, max: 405W), ACC 132fps átlag (100% visszavett TDP-n átlagfogyi: 330W, max: 368W - éppen nem koppant fel, végig tudta tartani az órajelet)
- 2000MHz/0.925V: TS 18350 pont, ACC 131fps átlag, átlagfogyi: 295W, max: 340W
- 1900MHz/0.85V: TS: 17780 pont, ACC 129fps átlag, átlagfogyi: 250W, max: 280WLátszik, hogy az 1900-as UV profil ugyanazt hozza, mint az alap, csak 90W-tal kevesebbet kér. Ezt fogom használni érthető módon (csak ACC-vel játszom).
Suprim a 3080, így a hőfokokkal alapból nem sok gond volt/van, de az 1900-as profillal egyszerűen röhejesen alacsonyak az értékek és full néma a kártya.
-
Géjza
őstag
válasz
echterion #29150 üzenetére
Nem tudom, még új nekem ez. Csak ahogy utánaolvastam, sok helyen mondják, hogy -100W-t eredményez UV ugyanolyan teljesítmény mellett. Gondolom ez nem 2GHz core clock-nál lesz igaz, de lehet 1800-nál már igen. Kérdés mekkora a difi 2GHz és mondjuk 1.8GHz között teljesítményben.
-
Géjza
őstag
válasz
Puma K #29147 üzenetére
ACC (Assetto Corsa Competizione), UWQHD bontásban. Ahol tuningolt 6800 (kb 6800XT szinten volt) 100fps körül volt átlagban, ott ez 130-135-öt tol. Enyhén zöldekre van optimalizálva a game, főleg 2k felett nyúlik el 6800-tól (ami amúgy nagyon jó kis kártya volt). Fogyiban is durva különbség: 6800 200W-tal jól elvolt, ez benyeli a 300-350-et is.
UV-n még kell dolgozni, hogy 250W-ra lemenjen elfogadható gpu órajel mellett pár fps árán.
-
Géjza
őstag
Tegnap óta van egy 3080-asom (6800-ról jöttem), ma játszadoztam kicsit UV-val. 0.925V-on 2000MHz okés kb? Így TS-ben éppen TDP limitbe belefér (max 99% volt), ami amúgy nincs kitolva, az alap 100%-on van (ami a kártyám esetében 370W). TS-ben 18500 pontot hoz így. Ez is ok? 6800-hoz képest kevéskének tűnik, de ahogy gyorsan körbenéztem TS-t jobban szereti a 6800/6900. Amire nekem kellett, ott viszont nagyon durván elkeni a 6800-at (+30-35% fps).
-
warcat
veterán
Tartani szokták amit kiírnak, Versandbereit in 24h (24 órán belül feladják, nyilván munkanap).
DHL pedig másnap kiviszi Németországon belül.Csomagtovábbítózva +2 munkanap Magyarország.
(ma már nem foglalkoznak vele. Holnap feladják, csütörtökön a továbbítónál 11 óra környékén ezért eléred a GLS 13:00 csomagzárást, pénteken utazik de elvész a "hétvégén nem melózunk"-ban, és vagy felbukkan hétfő hajnalban itthon, vagy pedig csúszik egy napot és kedden hozzák ki)
De mondom kételyeim vannak, valaki nem zárta le a darabszámot.Bár a Noctuás 3070 lekerült már az elérhetők közül. -
warcat
veterán
válasz
laychi #29139 üzenetére
Jómunkásembernek nem volt más kéznél/béna, mostanában már párszor megesett amikor kirakták a friss bundlet.
Az a döntő ami a leírásban és a számlán szerepel, meg tudom erősíteni, hogy BUNDLE ASUS TUF-RTX3080TI-12G-GAMING + TUF Gaming 750W + ROG STRIX Impact II-t igazolnak vissza.Viszont szerintem túl régóta ki van rakva, bár nagyobb készlet érkezhetett be hozzájuk ugyanekkor amazonon eladtak egy 20 darabos 3080 Strix készletet 1500-ért 15-20 perc alatt, szóval lehet sztornó lesz az egész.
-
laychi
veterán
Mediamarkt leakciózta 1910 eurora a 3090-et. [PNY GeForce® RTX 3090 (NVIDIA, Grafikkarte) | MediaMarkt]
Majd megszorozta 2-vel xD
-
warcat
veterán
Óccó Asus TUF 3080 Ti (1599.9€) német címmel rendelkezőknek.
Adnak mellé még egy 750es bronz tápot meg vezeték nélküli egerentyüt.El lehet sózni talán a kettőt 30-40ért (gyorsbecslés)Van még pár bundle, alapvetően jó drágán.
-
ScomComputer
veterán
Nos...próbáljátok kifelé oszt mondjátok: jó e ?
[link] -
GAbre
veterán
Rájött már valaki már,hogy nicehash alatt miért megy vissza fogyasztás meg hash 3080ti alatt?
Ismerős most vett nála is valami hasonló volt, azt mondta nice nélkül nem csinálja.
Nálam win 11-el végre jónak tűnt.Ma már 2x úgy maradt.Eleddig újraindítás után jó volt,és mikor géphez ültem nem fogadott ez.Csak ha játszottam,és utána indítottam. -
Nevyll
újonc
válasz
X Factor #29099 üzenetére
Mostanában teszteltem ki az AC Valhallán, hogy mi a stabil (EVGA3080ti):
1800MHz - 0.818V
Tudom nem OC bajnok, de inkább a csendesebb működés a cél mert zárt házban van és csak 2K-ban használom. Így 16100 pontot ad a Superposiban.Off: Ugyanitt ROG Strix 2080 eladó, gondoltam bedobom ide hozzátok mielőtt felküldöm apróra.
-
Ma újrapadoztam a kártyámat, egy RTX3080Ti Suprim X-et.
Az ajánlottak alapján memóriákra gelid extreme, vrm fet TG minus pad, gpu-ra TG Kryonaut Extreme került.
Futtattam előtte és utána egy 3dmark stress testet, hogy lássam mennyiben változtak a hőfokok, íme:
Előtte:
[kép]
Utána:
[kép]Sok változás nem érezhető, bánya alatti hőmérsékletekben annál inkább, ott kb 30 fokot javult a hőmérséklet.
Kérdés: Mi okozhatja, hogy nem megy át a gép a stress testen default beállítások mellett? Kimaxolt PL mellett 97% felett teljesít.
-
szabeska
addikt
Valaki tudja, ez a 4 csavar hajszál pontosan milyen méretű lehet?
TUF 3080. Rendelnék ebay-ről, de rengeteg féle van. [kép]. -
ForRedGlory
félisten
.
-
AsakuraDave
őstag
Az enyém azért több mert a min és max érték csak egy pillanatnyi érték az egész bench 0.1% ideje alatt volt annyi az FPS. Viszont az egész bench 99,9%-a alatt nekem több FPS-em volt mondjuk 1-3FPS-el mint neked és az több pont összesen hogy 2percen át +1-3pont mint, hogy két ponton volt -10pontom.
-
válasz
muxi-muxi #29117 üzenetére
Nem tudom, hogy itt vagy másik topicban írtam, de a gyárilag levegős változatú RTX30xx kártyák 99%-ra 2mm-es pad megy a memóriára, és 1/1.5/2.5/3mm mehet típustól eltérően a VRM-re és egyéb hűtendő felületekre.
Sok esetben a VRM-en menthetőek a padok, illetve ha lejön úgy a borda, hogy utána még használható marad a pad, akkor felesleges is lecserélni, mert oda amúgy jó a gyári pad is, vagy ha már csere elég egy TG Minus pad is vagy más 6W/mK körüli pad is.
A fentiektől többnyire a gyári vizes, vagy utólag custom blokkok a kivételek, ott van hogy csak 1mm körüli padok mennek a memóriára. -
Roba
tag
válasz
AsakuraDave #29102 üzenetére
Az OC scanner, ahogy omfgk is fogalmazott, semmirevaló. Az Afterburner-t is megcsinálhatnák olyanra, hogy a beállított órajel-feszültség görbét stabilan a beállított értékeken tartsa és ne változtathassa a hőmérséklet függvényében a kívánt érték alá vagy fölé 15 mhz-cel vagy össze-vissza.
Hasonló a véleményem Superposition (4K) Benchmark-ról. Ha megnézed a minimum és maximum fps értékeket, ami nálam több ebben a beállításban és mégis kevesebb pontot adott rá, mint neked. Nálam ez nem 24/7 beállítás, mert nem stabil máshol (pld Metro EE).
875mV&1950Mhz
min. fps: 107,92 / átlag fps: 129,68 / max. fps: 164,37= 17338 P
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
Shkiz0 #29114 üzenetére
Na ja, az általad átpadozott VGA-k a legnépszerűbbek a piacon, kellő fórumtapasztalatokkal, már a mi a padok vastagságát illeti. De mit tegyen az, akinek orchidea-kártyája van? Egyelőre nem ugranék neki, a hőfokok rendben vannak, csákányt meg nem kap a kártya. A garancia miatt egy kicsit ronyóznék, egyébiránt a művelettől nem félnék, bár ez már nem az "átpasztázom a procit"-kategória.
Amint a hőfokok drasztikusan romlani fognak, átpadozom a kártyámat. Egy éves lesz tizedikén, gyakorlatilag semmi negatívumot nem észleltem a hűtés hatékonyságát illetően. Mondjuk egy XC3 kétslotos hűtésénél én is meggondolnám, h kockáztatok-e a gagyi padokkal. Egy négyslotos hűtésben azért még kevésbé jó padokkal is van némi tehetetlenségi tartalék...
(szerk: időközben gugli válaszolt a problémámra, 2 és 3mm-es padok kellenének az esetleges átpadozásnál...) -
-
ribizly
veterán
válasz
Shkiz0 #29114 üzenetére
Pl. azért mert lehet nem érsz el érdemi javulást miközben elveszíted a garanciát adott felhasználás mellett. Gaming only vs mining felhasználáskor más más komponensek melegítik jóban a hűhűtőt. Persze lehet, hogy jobb minőségű puszta és padok használatával eleve nem melegednek úgy fel és nem is melegítik annyira egymást.
Én csak "hangosan gondolkodtam", amikor a kommentemet megírtam. Simán lehet, hogy minden esetben megéri. Garancia végével az olyan felhasználóknak, mint én (aki csak gaming-re használja) kb. kötelező full pad meg paszta csere. -
válasz
ribizly #29110 üzenetére
Miért ne érné meg? Ha valaminek ki tudod tolni az élettartalmát, vagy meg tudod kímélni a feleslegesen kitett hőtől akkor miért ne érné meg?
Nyilván a bányászat teljesen más terhelést ad, mint ha csak játszanál, de olyan ez mint a kocsiba az olaj. Ott is csak az van megadva, hogy legalább milyen normát kell tudjon, azon belül nem szabja meg neked a gyártó hogy mondjuk a 4000 FT / literes vagy a 8000 Ft / literes olajat rakd bele. Mert végső soron mind a kettő olaj, ennek ellenére mégis lehet különbség köztük, és növelheted a kocsid motorjának élettartalmát, csökkentheted a kopást stb. Így van ez a padozással is. Nem egy rocket science, akinek minimális érzéke is van hozzá simán meg tudja csinálni otthon, és kb egy 3080 12-15K-ból kihozható.
Nálam át lett padozva 3db 3080 (FTW3, XC3, STRIX), és 1db 3090 (STRIX) és a GPU hőfoka sehol sem növekedett. Én MX5-öt tettem rá.
Azt viszont már írtam, hogy önmagában a pad sem megoldás mindig. Amíg a STRIX 3080 megáll 74-76 fokon, az FTW3 80-82, között addig az XC3 94-98 fok között van nekem. És ugyanaz a Gelid pad van ezen is mint a többin, sőt a 3080 STRIX-et leszámítva egyszerre csináltam őket. Annyi a titok, hogy az XC3 verzión fele olyan vastag a hűtőborda (meg maga a kártya is szinte) mint az FTW3 ezáltal hiába a jó pad, ha nincs minek, vagy nincs hova leadni a hőmérsékletet. Elsőnek azt hittem elrontottam, de újrapadoztam és akkor is ennyi.
De eleve a GPU hőmérsékletek is árulkodóak, mert az XC3 5 fokkal magasabb mint a többi kártya.#29113 fahrii
Nálam a ROG STRIX megy már több mint fél éve, és nem romlott abszolút.
A gyári padnál is azért romlik, mert a gané padok ilyen ragacsos levet engednek magukból és az szigetelőként kezd el működni, rontva a hőátadást. Gelid esetén pedig nincs ilyen, ezért sem romlik a hőfok. -
Padozás után mi a tapasztalat? Mennyi idő után romlanak a hőfokok jelentősen pl gelid esetén?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
ribizly #29110 üzenetére
Én tegnap padoztam át a 3080Ti Founderst Gelid Extreme 2 és 3mm-es padokkal, + Kryonaut paszta a GPU-ra. Összességében 18-20C-al alacsonyabb a memória hőmérséklet, amellett, hogy a GPU hőfok nem változott. Én is gondolkoztam ezen, hogy ha a memók melegebbre fűtik a hűtőt, akkor a GPU is melegebb lesz, de nem így lett. Mondjuk az eredeti paszta tök kemény volt, nemtom mit rak az NVIDIA a GPU-kra, de lehet, hogy jobb a Grizzly Kryonaut. Végülis nekem megérte, mert nem volt jó 90-100C-os memó hőfokokat látni game közben.
Padozásnál arra kell vigyázni a GPU oldalon, hogy ha kicsit nagyobbak a kivágott memó padok a szükségesnél, vagy összenyomáskor szétlapulnak, akkor becsípődhetnek a GPU foglalat kerete alá és emiatt nem lesz jó a GPU hőkontaktja. Ezért még paszta nélkül célszerű egyszer összenyomni, majd megint leemelni és pengével körbevágni a felesleges részeket a padokról és úgy már minden rendben lesz (már ha megfelelő vastagságú a thermal pad.)
-
ribizly
veterán
válasz
Shkiz0 #29105 üzenetére
Azért az elgondolkodtató, hogy ha valaki gaming-re használja kizárólag a VGA-t, akkor megéri e cserélni. A videó végén erre utalást is tesz a tesztelők, hogy habár a memória hőmérséklet valóban komoly mértékben csökken ám ezzel egy időben növekszik a GPU-é, mivel hatékonyabban adja át a hűtőfelületnek a meleget a hatékomyabb borda. Ami mining esetében (ahol a GPU-nem annyira van terhelés így nem is ér el magas hőmérsékleteket) nem érdekes, de gaming-nél az a mérvadó és a behatároló tényező. Ez amúgy korábban már bennem is felmerült, de érdekes lenne látni egy olyan tesztet, ahol egy jobb hűtésű darabon variálnak a padokkal meg pasztákkal és megtalálnák azt a párost, amelyiknél a legjobban tud boost-olni egyik, másik vagy mind a kettő.
Egyébként köszi ezt a videót!Hasznos!
-
Thermal Pad Showdown! What you should (and Shouldn't) Buy
Nagyjából az jön ki amire számítani lehetett
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest