- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
válasz ScomComputer #27396 üzenetére
Franc tudja miért -270, valami magas nézettségű youtube guideban volt.
Jó az 1845, de ha 1845re rakom, akkor 1860on megy. Bárhova rakom, mindig +15...Lehet ez a kártya gyári boostja, erre gondolok én! Ez egy nagykn gyenge gyári boostos kártya ugyebár.
Sylex: nekem superposition lefutott 1900@850nel, utána codwarzone eldobta, ezért levittem 1850re, utána cod ment jól, aztán horizonzerodawn eldobta 2 óra után. Feltételezem emiatt fagyott legalábbis...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
MPowerPH
félisten
Huzogassad a csuszkat, 0,8V -on, max. 0,85V -on, amig elbirja a frekvenciat. Ezt teljesen random, minden kartya mashogy viselkedik. 0,8V -on tudnia kellene az 1900MHz -t, biztosan, mindenhol.(3080 -ak tudjak, 3090 -ek egy resze is tudja) Ebbol indulj ki.
Don't Tread On Me
-
veterán
Van itt valaki köztünk aki huzamosabb ideje FE kártyát használ?
Egy jó UV beállítást tudna ajánlani vagy egy általánosan beváltat, mint pl nyul105 is állított az megfelelő lehetne nekem is?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
ScomComputer
veterán
válasz nyul105 #27395 üzenetére
Azt ugye tudod,hogy 15mhz-s lépcsők vannak...de az neked miért nem jó ha 850-n 1845-n megy?
Van itt egy guide, ebben találsz info-t: [link]
Miért pont -270,van aki csak -100-at ad...ezt honnan veszik,hogy ennyinek kell lenni...hasitasi oszt jóvan, gondolom..[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz ScomComputer #27393 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, kipróbálom.
-
nyul105
senior tag
Sziasztok,
Palit 3080 gamingpro kari, msi afterburnerben 1830mhz@850mV undervoltot állítok be, a görbén annyi is van (néha okézás után "kerekít" valami közeli értékre, ezt megfigyeltem), mégis 1860mhzen fut a kártya 850es fesz mellett.
Ezt mi okozza?
[ Szerkesztve ]
-
kevike576
senior tag
válasz kevike576 #27353 üzenetére
Közben ki is jött az összes cinematics, ha valakit érdekel
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz keIdor #27384 üzenetére
Áhh ez is vicc már ami a két kártya között van, 5-15%...
#Bossp; TUF nem tetszik, Strix mániás vagyok.
Legjobb nyilván egy 3080 Ti Strix lenne, de azt nem tudok ennyiért venni sajnos így ez a két opció van, hogy Strix 3080 vagy 3080 Ti FE. Az egyik letisztultabb és kisebb valamint nyilván kicsit erősebb, a másik viszont hűvösebb és robosztusabb minden téren. De, mint a hegylakók közül csak egy maradhat és egyik percben ez a másikban azt tartanám meg..
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
GAbre
veterán
Ha a nagy kártya vásárlás után nem maradt pénzed kijelzőre.
De akarsz nagy hajlított monitort.Akkor vehetsz régi használtat is.
Kicsit crt,kicsit ratyi,de hajlított nagy :
[link][ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz Laraxior #27377 üzenetére
El kell fogadni a határokat, normál körülmények közt ennyit mennek. Este akartam új rekordot, sajnos az új winem a legújabb driverekkel, pedig tényleg minden a legújabb, rosszabb eredményt produkált. Mindig úgy tettem wint, hogy telepítő be, végigzongoráztam amit kell, rágyújt, mire elszívom kész. Utána win update, keresse meg magának ami kell, mégegy cigi, mire elszívtam kész ;) Minden flottul működött.
Most először precízen a Giga oldalról leszedtem mindent, frankón drivereztem, nem a pro meg workstation verzió, hanem a home w10, ahol a legkevesebb a futó alkalmazás, eszközkezelőbe minden rendben, biosban minden sataport, anyámkínja kikapcs, erre nemhogy új rekord, de a régiektől is messze vagyok...
Cigis, lesz@rom, lesz amilyen lesz telepítés a legjobb ;) ...vagy a fene tudja, de rosszabb lett mint volt, megérte. Lol, majd visszacsinálom. -
veterán
válasz keIdor #27367 üzenetére
Az mennyire gaz máé b@sszus, hogy egy ismeretlen a fórumon telibe le írja azt ami valószínűleg történni fog. Tényleg szép és jó az FE, de nem elég combos hosszú távra a hutese számomra szóval inkább a Strix fog maradni, hiába egyel nagyobb kategória az FE. Viszont ezzel a cserélgetés le zárult számomra egy ideig legalábbis, mert jóból megárt a sok.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
keIdor
titán
Most értünk haza nem rég külföldről, szépen lehült a levegő, rögtön játszottam is a Crysis Remastered-el, ha már le volt árazva Steam-en.
Csak hogy lássa mindenki, hogy én személy szerint, miért nem erőltetem léggel a 450W-ot. Ezért nem engedem el a gyeplőt. Vizzel rendben van, de léggel... csak nézzetek rá a hőfokokra, főleg az a hotspot csúnya már szerintem.
S elég agresszív venti profilt használok, 0.9V-on 75%-on megáll, itt simán 100%.
Pulcsiban, lábmelegítővel ülök itthon, szóval nincs meleg... 18-19 fok lehet a szobában.
450W-on ez bizony ilyen. Csodák nincsenek, ez a fizika sajnos ilyen.
Arról nem is beszélve, hogy 55 fokra fűti a memóriát. Stabil, mert direkt hagytam benne, de kicentizett beállítással a stabilitás sok embernél bizony ilyenkor elhasalna.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #27369 üzenetére
Gyönyörű az FE, csak tényleg kevés az a hűtés már egy Ti-re.
Illetve azt nem említette még senki, de ezeknél a memória simán 100 fok játék alatt is.
Padcsere segít, de jobban melegszik, mint egy Strix pl.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
addikt
válasz Laraxior #27370 üzenetére
Ezek az alap értékek, amiket írtam.
A bírna még pedig az adott ember fülétől függ.
A 3080Ti-nál látható ,hogy már ott rezeg a léc.
A 3090 FE hűtése már combosabb lett (mondjuk amekkora nagy batár, ez a minimum).[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
keIdor
titán
Nem csodálom, hogy ki van akadva, hetente jönnek mennek a hardverek, az is macera, hogy jön a vevő, vagy te mész el találkozni vele.
Leírom a forgatókönyvet: el fogod adni az FE-t, mert sokallod a hőfokot, meg powerlimites, még a héten, de legkésőbb a jövőhéten. Gondolj bele, hogy mi lesz, ha még az RT és Tensor magok is mennek, most az, hogy a 10 éves CS: GO alatt menny az nem releváns. Onnan tudom, hogy már most gondolkozol ezen.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
veterán
válasz keIdor #27361 üzenetére
10-nél abba hagytam a számolást, viccen kívül....
#Scom; Lehetséges...
#BMW; Valóban így van. Megjön a fehér sima 3080 elvileg holnap szóval el kellene már dönteni, hogy melyik maradjon és melyik menjen. A kettő közül az egyiknek legalább egy évet ki kell húznia nálam (asszony nagyon ki van akadva szóval tényleg) csak hát nem tudom mi legyen..
-
-
veterán
Megjött a 3080 Ti FE. Jóval kisebb, mint a Strix volt, de mégis olyan kis elegáns kártya szerintem.
Játékot még csak a CS:GO-t és PUBG-t tudtam próbálni vele és 10% körüli az FPS növekedés, de ez várható is volt, hisz a papírforma is ezt sugallta.
Viszont amin meglepődtem az, hogy a bányában csak 60 MH/S tud az LHR Strix 70 MH/s-hez képest...
Kicsit zajosabb és melegebb, mint vártam. Legalábbis amikor a venti pörög olyan 75%-on már olyan hangja van, mint a Strixnek volt kb 85-90%-nál a hőfok pedig 10-15 fokkal több ugyan olyan terhelésnél, mint a 3080 Strix volt.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz Sziszifeca #27356 üzenetére
Ez a Kena süti rendesen a VGA-t.
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
AsakuraDave
őstag
Próbálta már valaki ezt a DLAA cuccost? Comparison képeket lőhetne
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Chalez
őstag
válasz Laraxior #27351 üzenetére
Úgy vettem meg igen, gondoltam is mekkora ász vagyok
21:9-en két fekete csík van az oldalán, nagyon irritáló. Úgy felqrtam magam rajta, hogy refundoltam..
Persze, mert nehogy előnybe legyek a másikkal szemben. Mi ez, e-sport?
Máshol szépen meg tudják oldani, pl Fortnite. Ha (pénz)díjas a verseny, akkor nuku wide screen, legyen mindenkinek 16:9. Na de sima játékokban nincs ez a szigor... D2R-nél persze ez nem megy -
kevike576
senior tag
válasz bulikavagyok #27341 üzenetére
Köszi az infót ! Igen, pont ezért kérdeztem a benchmark-ot, mert nálam sem indult el sajnos....
Diablo II resurrected is durva lesz, a felújított cinematic trailer alapján -
nagyúr
válasz Laraxior #27349 üzenetére
Nagyon régen én is töltöttem le X360-as játékokat, abban az időben tudom, h ez volt a jellemző. Ma már (legalább 5 éve) viszont nem merek letölteni semmit. Bár igazából a streaming szolgáltatások miatt már nincs is rá szükségem. Mondjuk úgy van, ahogy mondod, játékoknál demó híján jó opció lenne. De egy 2 órás "teszt" is megfelel erre a célra. Nagyon meglepődtem, h az Epic-nél ennyire gördülékenyen ment a refund. A MS kicsit körülményesebben intézi ezt.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Laraxior
titán
válasz bulikavagyok #27347 üzenetére
Nemelyik gyorsabban kint van viragboltban, mint ahogy megjelenne.
Mondjuk szerintem jo dolog hogy csinalnak mar lassan mindennek nyilt betat, ha kiprobalom, es tetszik, akkor nem okoz gondot erte penzt adni, de latatlanra mar nem locsolok ki 40-50-60€-t.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
ScomComputer
veterán
válasz bulikavagyok #27347 üzenetére
Nincs rajta semmi védelem egy steamemu oszt megy is...
Ezzel a benchmark-al felizgattatok....[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Őszintén, meg sem próbáltam. Mondjuk azzal ugyanez lett volna a problémám. Nekem OK lenne 16:9-ben is , de jelenleg nincs összekötve a PC-m a tévémmel. Kb egy hónap múlva orvosolva lesz ez a probléma (új helyre költözök), szerintem addig várok vele. Akkor ráadásul már OLED-en tesztelhetem majd. Gondolkodtam azon is, h PS-re vegyem meg, de annyira nem nyűgözött le 12 perc alatt, h ne tudjak várni rá egy hónapot.
Chalez: Virágbolti?! Ilyen gyorsan?
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Laraxior
titán
Ez is ilyen gyűjtögetős, mint a New World?
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Bossp
addikt
Miért nem játszod 21:9-ben? (; Nem olyan szornyű élmény :D
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
nagyúr
A Kena számomra sajnos "játszhatatlan" 32:9-es monitoron. Nem szélesíti ki a látómezőt - mint a legtöbb játék -, hanem levágja a kép alját és tetejét. Szval így az előny helyett hátrányban lesznek azok akik ilyen felbontáson szeretnének vele játszani. Ezzel együtt persze a kép minősége is sokat romlik. 12 perc után kértem a visszatérítést, pedig játszhattam volna vele ingyen 2 órát. Most először kértem refundot az Epic-től, durva, h egy percen belül megjött az email a PayPal-tól az összeg jóváírásáról.
Szerk.: Próbáltam futtatni egy benchmarkot, de nem indult el.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Laraxior
titán
-
Sziszifeca
őstag
Új nvidia drivert próbálta már valaki?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Bossp
addikt
válasz AsakuraDave #27310 üzenetére
Az az orajel amellett a feszko mellett azert eleg szerencsés! Grat!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Laraxior
titán
válasz zebra_hun #27336 üzenetére
Szerintem nem eri meg piszkalni.
En is csak azert frissitettem biost, hogy elerheto legyen a Re-Bar, bar kulonosebben nem vettem eszre semmi valtozast, de ha tamogatja, akkor had menjen.
Talan majd benne lesz az uj Battlefieldben is. Diablo 2-re, meg a New Worldhöz meg ugyse kell
(latom megtalaltad az online results fulet, akartam irni, hogy hol kell allitani a csuszkande schon vorbei )*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
veterán
válasz -=RelakS=- #27322 üzenetére
Nem fogja megérezni, mert az állam úgysem engedi be omlani a saját gazdaságát. Van ott annyi tartalék, hogy megtehetik, hogy "megmentsék" és államosítsák, még ha nem is lesz profitjuk belőle.
-
GAbre
veterán
Számomra ez rohadt ronda és olcsó:Dell RTX 3090 [link] (Ha még nem láttátok)
Bár ahogy látszik,annyira nem tűnik olyan rossznak,mint gondolná az ember."Keldor:Az OEM és a DIY piac teljesen más."
Az lehet,de attól nem lehet valaki ilyen gépet,vagy külön kártyát vesz?
Illetve nyilván nincs 1 súlycsoportba,kb 1ik önmagában kapható kártyával.
De olyan finoman szólva:qrva meleg a 3090! Tényleg finoman szóltam.
Hogy 2 kis szar ventilátor,hogy a viharba tud lehűteni ilyet?De megteszi,azért egész jól.
Az más kérdés,hogy kíváncsi vagyok a garanciális visszaküldésekre/ a hibaarányra itt
Nem csoda,hogy általában 1 év gart adnak ilyen oemekre...
De olcsó húsnak....Azért egész jó a leve.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Laraxior #27321 üzenetére
Remélem, hogy megmarad rémhírnek, de egy ilyet talán a kínai gazdaság is megérez...
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Laraxior
titán
válasz -=RelakS=- #27318 üzenetére
Pff, megint a remhir terjesztesek... Igy terjedt a kovid is..
-
ScomComputer
veterán
Hali mondjatok már valami okosat.....
.... mi lehet a gond,nem értem...itt van nálam a haver gépe,és nem tudom feltelepíteni az nvidia drivert....települ és a végén nvidia driver failed....facom,ha a win update-el keresem telepítem akkor simán felmegy...új win 10 tegnapi install...
szerk: ddu és egyéb megvolt de nem ez hiba forrása... -
MPowerPH
félisten
Ennyi neki a max. a gyari TDP -vel. 1V -ig tudok menni, 2190MHz -re.
GAbre: Akkor nem szabad eladni azt, ami van.
zebra_hun: Rakhatnal arra a kartyara egy mokolt BIOS -t. ffodi szerint mukodik az a 2 pin -es VGA -kon is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-=RelakS=-
veterán
Tegye fel a kezét, aki megint adósságválságot rendelt
Hátha nem a VGA ára lesz a legnagyobb gondunk jövőre
-
GAbre
veterán
Ahogy sejtettem.Drágaság várható.És sajna nem gyűrűk urás :S
-
zebra_hun
veterán
válasz Laraxior #27313 üzenetére
Bazz, rá kell gyúrnom
[link]
Azt a kicsit csak behozom, ha kell, ugrálok a tetején, hogy kiadja ;)AsakuraDave: passz, nem figyelem az árakat. Ti a legoptimálisabb kártya. Ez is lhr mentes, de nem értek a bányához, időm sincs rá, pénzre meg nem panaszkodom. Marad ez, nekem elég.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
zebra_hun
veterán
válasz AsakuraDave #27310 üzenetére
Nem egy 24/7 beállítás volt. Ha lenne ilyen lehetőségem, én is váltanék ti-re. Bár arra akkor vizesblokk, de mindegy, úgyse akar senki 3080ti-t adni egy 3080-ért.
-
AsakuraDave
őstag
válasz zebra_hun #27285 üzenetére
Nah ez majdnem egy 3080Ti pont. Ez csak egy UVOC fix 1935Mhz/0.868mV minden más a kártya alap OC bios alapján meg egy min 25fokos szoba 2.2Ghz-en mit szaladhatna ez is de ha azt veszem hogy 1:1be mentem 3080-rol 3080Ti-ra megérte mert azért ehhez az OC-hoz biztos van rajta egy legalább 100k-s víz meg azt megépíteni se olyan könnyű readásul ha tönkre megy ki tudja mennyire lehet gariztatni. Persze azért a - 20dba meg 30fok tetszene Majdnem vettem ilyen játékvizet rá az evga hybrid kitet de PONT elfogyott alzakbol
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Laraxior #27304 üzenetére
1.1Volt. nVidia titokban az Aperture Science leányvállalata, és már apokalipszis van?
Well done! The Enrichment Center reminds you that although circumstances may appear bleak, you are not alone. All Aperture Science personality constructs will remain functional in apocalyptic, low power environments of as few as 1.1 volts.
-
MPowerPH
félisten
válasz zebra_hun #27305 üzenetére
Nem is az osszevetes miatt linkeltem. Sokat nem ad hozza az 1000W -osd BIOS, arra akartam kilyukadni.
Az 5950X pedig messze nem olyan eros, SP alatt nincs is szerepe, es 8 magositani kell a jobb eredmenyert. En special ha lehetne, most valtanek vissza a volt 10900K -mra.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zebra_hun
veterán
válasz MPowerPH #27302 üzenetére
3090 jelenleg csúcskártya, 3080-al felesleges összevetni. Szépet ment, de egy gpu-z max és msi ab jól jött volna hozzá ;)
Ráadásul azért az 5950x jelenleg brutálisan eteti framekkel a vga-t. Top proci, top vga-val. Én pár lépcsővel lejjebb utazom, ott próbálom kihozni a maxot.[ Szerkesztve ]
-
Warzoz
senior tag
A GPU Voltage mV csúszkát hogyan kell MSI AB-ben elővarázsolni? Mert 1.081V-nál nem akar többet kajálni. Itt meg többeknél látom hogy a csúszka +100-on van...
-
MPowerPH
félisten
válasz zebra_hun #27301 üzenetére
Ugye itt jon eloterbe a custom kartya szerepe. Ha mar ott a bika VRM, akkor hasznalni kell.
Ezek a kartyak is szeretik a hideget, 100MHz -t jelent az pluszban, ha rendesen letudod huteni.
De a gyari BIOS -al, szobahon is rendben van nalam, itt a teszt. Csak a 3090 torkos, 550W a sweet spot vizezve.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Motoros topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest