Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MPowerPH #29695 üzenetére
Hát az aprók igen durván meglesznek töltve eladó kártyákkal és sokkal több lesz mint 2018-ba, mivel azóta kijött több generáció ami szintén bányászik, ugye akkoriba a gtx 1080 ti volt a sláger tele volt velük az apró. Elég egy-két statisztikát megnézni hány bányász van, amivel azért lehet saccolni... irgalmatlan sok VGA bányászik manapság.
-
válasz
ForRedGlory #29650 üzenetére
Ma elhoztam, naná hogy levegős
azért kemény hogy lassan fél év, és még mindig nem cserélték le az AiO képet.... de legalább nem fehér
CW nincs szerencsére, jó a kártya
-
nexwo
őstag
Eközben az evga megoldotta a "problémát' [link]
hasrét (bocsi tűsszentettem) -
Puma K
nagyúr
Amit a Micron ír azaz, hogy 0 és 95°C/105°C között van a működési hőmérséklete.
Tehát az optimális az e közötti érték. Amit meg a gyakorlatban látunk hogy 95-110°C-on járnak a kártyák memóriái. Az meg nem jó ha csak pár hónapnál hosszabb ideig nem akarod használni a kártyát.
Mert a magas tartós hőmérséklet az ami kinyírja szépen lassan.
-
4264adam
veterán
válasz
Shkiz0 #29683 üzenetére
Ha a chip nem hibázik akkor az intermetallikus rétegvastagodás a fő érv az öregedés és degradációra. PCB anyaga,mem chip lábkivezetés minősége, PCB felületkezelése, forraszanyag típusa (flux) és a gyártósori hőprofil által keletkezett első nm vastagság.
Lényeg a lényeg ahogyan írtad is a minél alacsonyabb hőfokon üzemeltetés és DeltaT csökkentése. -
110C-nál throttlingol és életbe lép a védelem. Szóval elméletben eddig nincs gond, az más kérdés hogy biztosan hatással van az élettartamra, de mivel a GDDR6X még relatív fiatal így nincs nagyon adat róla, hogy mennyire tolerálja ezt tartósan, ezt majd az idő eldönti.
De mint a legtöbb elektronikai cuccot jobb lehetőleg minél hűvösebb, és konstans hőmérsékleten tartani. -
nexwo
őstag
Csak kiemelném, Micron szerint 95°C vagy azon belül a GDDR6X biztonságos [link]
Viszont 105°C is szerepel. -
zebra_hun
veterán
Fogalmam sincs, hogy milyen lapja van, de a 9900k a csúcs abba. Játék alatt 100W körül fogyasztanak, azt még egy középkategóriás lap is megadja. Nem kell Bench rekordokat döntögetni, de játékra valószínű elég.
+1 a 9900k javára. A 16 szál hatalmas előny. Nvidia panel trükk kötelező. Igaz a lenti állítás.
Egyébként a videón nincs fps mérés, úgyhogy pont semmit nem mond.
Ram: minél jobb, annál jobb -
Puma K
nagyúr
Alig van másik játékos a pályán.
Ha ezt 64 fővel csinálná az amúgy is -ahogy néztem- állandóan 82-85% feletti használatú 9700K-val akkor nem tudom milyen lenne a játékélmény.
Volt aki korábban simán csak azért váltott 8mag/8szálról mert meg-meg akadt az adott online lövölde ha voltak játékosok is a pályán. Váltás után 8mag/16szál esetén meg kisimult az adott játék.
"...elég neki költségvetés szempontjából..."
Ha van pénz majomra legyen pénz banánra is. A 3080 nem egy olcsó kártya így dukál mellé egy kellően erős proci...
-
Puma K
nagyúr
válasz
kozika1988 #29637 üzenetére
Amíg nem cserélsz procit legalább egy 9900K-ra vagy hasonló teljesítményű procira, addig az Nvidia driver-ben állítsd át adott játékra vonatkozóan az energiasémát Maximális teljesítményre.
Hátha ezzel valamennyit javul a helyzeted. Lehet annyira nem hatja meg az a proci azt a VGA-t, hogy nem tartaj a 3D LOW órajeleket sem és dobálja ez alatti értékekre...
-
echterion
nagyúr
válasz
kozika1988 #29671 üzenetére
8700k vagy 9700k már megfelelő lesz neki az esetek nagyon nagy többségében. Ha tutira akarsz menni platformváltás nélkül, akkor 9900k.
-
válasz
kozika1988 #29671 üzenetére
Egy 5600X lenne a legjobb választás, 3200 vagy 3600-as rammal és megoldódna a gondod.
-
nexwo
őstag
válasz
skippper #29667 üzenetére
Vagy csak úgy közelíted meg a dolgot ahogy át akartam adni, hogy egy sok száz ezer forintos videokártyán nem a padon és pastán kéne spórolni, mert egy dupla pad kevésbé hatékony mint egy egész ben nagyobb, akkor inkább hagyd az egészet eredetiben vagy csináld rendesen.
-
skippper
senior tag
Szóval ha 4.0mm-est rakok rá 3.0 helyett, akkor felrobban
na erre nem gondoltam. A kérdés nem az, hogy mi a tökéletes megoldás, hanem az, hogy mi történik, ha a backplate alatti thermal pad nem 3-as hanem 4-es. Tekintve, hogy a gyári is egy kalap fos, nem gondoltam volna, hogy a 4-es Gelid rosszabb lenne, de most elbizonytalanítottatok.
-
skippper
senior tag
Ha csak 2.0mm-s thermal padem van, akkor mennyire gáz, hogy ha a hátuljára duplán rakom a 3.0-s helyett? Vagy inkább hagyjam a gyárit? (ROG Strix 3080 Ti)
Alapvetően megoldható-e a padozás ha csak 2.0-s van nálam?
-
zebra_hun
veterán
válasz
KAMELOT #29657 üzenetére
Nálam teljesen tiszta a víz, de szívesen megnéznék egy 5 éves blokkot. Láttam én EK blokkot is eldobni a nikkelezést itt a ph-n.
Egyébként olyan nincs, hogy gagyi blokk. Az vagy réz, vagy vmi más. Azokon a képeken réz blokk van, csak elrohadnak. Tehát valami, feltehetően alu van a körbe.
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
F e Z o #29652 üzenetére
Összehasonlításképp: [link]
Nekem még látszik a felületen a körkörös marás, az már nálad eltűnt. A fekete korrózió nálam is látszódik foltokban. Tehát nem menekülök. Az tisztán látszik, hogy mi a gyógyszertáras löttyel jobban kíméljük, mint akik veszik a gyári trutyit, azok gyalázatosan szétbarmolják. De színes, hogy megéri. -
zebra_hun
veterán
válasz
F e Z o #29652 üzenetére
Köszi a képeket.
Én aztán nem értek semmit se ehhez, első vizes rendszerem, azért annyira nem tetszik. Nagyon jó minőségű képeket készítettél, és látszik rajta, hogy ez sem sima, tökéletes felület.
Kérdem akik már sok éve vizes rendszert használnak, hogy ez mindig így néz ki? Nem brutális, a lenti képek számomra elképesztőek, ez milliószor szebb, de újonnan tökéletes, sima bordázat van. Lassan kopik, eszi a rozsda? A nagy neveknél is van ez a jelenség? Droid EK blokkja is ilyen volt, jött le a nikkel, aztán tömte el lassan a rendszert. Nálam ezek szerint azért nem ilyen még, mert annyira kevés üzem van benne, hogy az szinte még új. Ha használnám is, valószínűleg az is ilyen lenne. Ráadásul én szűrőt sem raktam be a körbe. Eddig szép tiszta, de azért mert semmi óraszám. Egyedül ami aggaszt, hogy lassan teleszemeteli a kört. Ok, tiéd messze nem gáz, akiknek szétrohadt, azok nem tudom hogyan csinálták. Szintén desztvíz és alkohol a gyógyszertárból.
Köszi a képeket. -
F e Z o
veterán
válasz
F e Z o #29643 üzenetére
Mivel ma beraktam egy szűrőt a rendszerbe, megnéztem a Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce WB blokkot is. Volt benne némi szmötyi, lehet a desztvíz+5% fagyálló folyadék végett. A lamellák közül amennyire tudtam kipiszkáltm fogvájóval, tűvel nem mertem felsérteni a felületet nikkelezett réz felületet. 4 hónap után pár apró helyen már lejött a nikkel, de korántsem tüntek el a lamellák, mint az egyik fórumtársnál.
-
válasz
ForRedGlory #29650 üzenetére
Kicsit az enyém is cicereg, de csak ilyen 350W felett hallom ki zárt ház mellett, de az is nagyon enyhe, pedig én erre háklis vagyok a 6800XT-t ez miatt adtam el, az valami borzalom volt, a játék hangja nem nyomta el...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
DeathAdder #29645 üzenetére
Üdv a klubomban.
Amúgy egy kis update a vizes strixről. Írtam ugye, hogy van coul whine. Na ez elcsendesedett, halkabb a kártya, gyakorlatilag tökéletes lett, pedig a Helios ház annyira nem is jó hangszigetelő. Örülök, hogy nem álltam el a vásárlástól.
Ha kell a Strix, akkor vedd át, hátha szerencséd lesz és hangtalan.
-
nexwo
őstag
Van itt olyan aki EVGA queue-ból szerzett 3080/3080 TI/3090-et?
(csak az értesítés időpontja érdekelne. pl reggel 9 óra.)
-
válasz
laychi #29647 üzenetére
Tuti, hogy levegős, ezt benéztem.. vagyis hát minek is nézzek leírást írhatnak oda úgyis bármit, sosem szoktam a specifikációkat nézni a webshopokban. A címet meg gyakran elírják, vagy hibásan írják, pl. "AsusS"
Múltkor emagon még ki is oktatott a kiscsillag amikor vettem egy 60ti-t és mondtam csak akkor veszem át annyiért ha az tényleg nem LHR-es ahogy azt hirdetik, azt mondja ez nem LHR-es, én nem LHR-est vettem, úgyhogy vegyem át, hát persze hogy LHR-es volt
éltem is gyorsan az elállással.
Ha nincs baj az FTW3-al, akkor mi értelme cserélni?
Nem tudom, azért kérdezem
Nekem csak emocionális okok miatt mertült fel, jobb lenne a közérzetem, ha egy strix lenne a gépemben, és nem kerülne semmibe, de csak ez miatt nem váltok, csak ha rábeszéltek -
laychi
veterán
válasz
DeathAdder #29646 üzenetére
Ha nincs baj az FTW3-al, akkor mi értelme cserélni?
Ha CW-s az asus, az FTW3 nem, és zavar a cw, akkor öngól.
Ha 20-50MHz-el többet megy, nem egy nagy dolog, nem lesz szemmel látható különbség.
Ha az FTW3 a neveden van, 5-10 év kiterjesztett garit vásárolhatsz.
Ha kifut a széria és behal a kari, de van rá még garid, akkor az új szériából kapod a cserét RMA-nél,legalábbis én így tudom
Azt passzolom, hogy mi szerint kapod az újat(ár, teljesítmény vagy épp csúcs kártya, mint a mostani). Én is a fórumon belül olvastam erről a dologról, ezért hiányos az ismeret, de biztos vannak tapasztaltabb versenyzők köreinkben.Egyébként a vizes verzió típusszáma ASUS ROG-STRIX-LC-RTX3080TI-O12G-GAMING LC=Liquid Cooling
Szóval sanszos, hogy léghűtéses, amit rendeltél
"Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING" -
válasz
DeathAdder #29645 üzenetére
Ha viszont levegős strix akkor lehet át sem veszem, olvasom hogy itt sokaknál erősen coil whineosak a strixek.
Ti cserélnétek levegős strixre az ftw3 ultrát? (úgy hogy nem kerülne semmilyen felárba)
-
Az érzés hajnali kettőkor, amikor már egy hete várod hogy átvehető legyen a különleges vizes 80ti edigitalos strixed, már eltervezted hogyan építed be, erre visszaolvasod a topikban hogy ezt más is beszopta, mert az csak képen AiO, valójában meg levegős.. felbecsülhetetlen
hétfőn kiderül, de szerintem én is benyaltam látva a részletes leírást
edigital strix
-
omfgk
veterán
válasz
Ahogy azt írták, a procid édeskevés egy 3080-as mellé.
Sőt, már a 2080 mellett is proci limites lehettél Warzone-ban.
-
4264adam
veterán
válasz
i5 9400 kevés oda ahova szánod, 6 mag 6 szál. Legalább 6/12-re kell váltanod + ha Multi miatt a magas FPS kell akkor 4000Mhz ramok.
-
kozika1988
csendes tag
hello!!
remélem valaki tud segíteni..
Vettem egy 3080-at mert keveseltem a 2080 fps számát Warzone ban és valami egészen félre ment. Konkértan nem több lett az fps hanem kb akadozik a játék.
Legfrisebb driver PIPA
Új windows PIPA
Játék újratelepítés PIPA
mi lehet még a baj?
konfig:
750W Bronz táp ( esetleg ez kevés? )
2x8gb viper ram 3200mhz
i5 9400 proci
ssd-vel. -
adatfalo
senior tag
Igen, valószínűleg aluminium (2021-ben... egy felsőkategóriás kártya esetében... röhej), de ami még kiábrándítóbb, hogy mindez másfél hét alatt alakult ki (vagy hamarabb).
A Gigabyte weboldalán erről egy árva szó sincs egyébként. Ugyebár a nikkelezett felület is azt a célt szolgálná, hogy ne alakulhasson ki ilyesmi - főleg nem ilyen hamar. Láhtatóan homeoffice-ban tervezgettek Gigabyteéknál... -
adatfalo
senior tag
válasz
zebra_hun #29620 üzenetére
Az eddigi kutatásaim szerint:
BitsPower jó (vélemények közötti képek alapján)
Byski jó (videó alapján passzol)
EKWB nem jó (máshol van a tápcsati)
Alphacool nem jó (máshol van a tápcsati) -
adatfalo
senior tag
Már írtam a gyártónak, bár normális felület nincs ahol a garanciáztatás intézhető.
A https://member.aorus.com/global/productwarranty oldalról átküld ide: https://www.gigabyte.com/Support/Warranty itt meg azt írja, hogy a bolttal intézzem, ahol vettem. Ami meg spanyol honban van...
Ezért is írtam, hogy a posta is drága lenne, illetve nincs semmi garancia arra, hogy a kicserélt hűtőblokk jobban szuperálna az elődjénél. Ezek ellenére amennyiben visszírnak és azt mondják, hogy tudnak a hibáról és cserélik ha elküldöm, akkor ez irányba megyek. De ezek ellenére is inkább használnék egy valóban jó konstrukciójú vízhűtést hozzá! -
blu79
addikt
válasz
adatfalo #29616 üzenetére
Szia, a gyártóval nem próbálod gariztatni? Nekem is ilyen kártyám van, én regeltem a gyártóhoz. Ek Cryofule Cleart hasznalok, 3-4 hete hasznalom a kártyát nálam még ok
. Lehet a színes folyadék okozza, mert akinél láttam hasonlót, mind színes folyadékkal használta ....
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
A vízhűtéses topicból már páran tudjátok, hogy hogy jártam a GeForce RTX™ 3080 GAMING OC WATERFORCE WB 10G (rev. 2.0) (GV-N3080GAMINGOC WB-10GD) kártyámmal (utána olvasva vannak még így páran).
Próbálom gariztatni a kártyát, hogy kicseréljék rajta a vízhűtéses blokkot, viszont Spanyol országból van a kártya, így a kiküldés- visszaküldés összege, vagy kicserélik vagy nem problematikája. Ha pénzt kapok vissza rosszul járnék típusú gondok mellett még az is nyomja a vállamat, hogy ha vissza is kapom új blokkal, mi a garancia arra, hogy nem történik meg ugyan ez még1x (hiszen ugyan az az anyag, ugyan az a gyártástechnológia, blokk,stb).Ezért 3rd party blokk vásárlásán is gondolkozom! Viszont mivel ez a kártya alapból vizes így egyik gyártó se kérkedik azzal, hogy jó lenne rá az ő megoldásuk. Viszont ahogy látom ez refencia NYÁK-os kártya:
És így jó rá többek között (de kérlek javítsatok ki ha tévedek):
BitsPower
EKWB
Bykski
Alphacool
Az lenne a kérdésem, hogy ezek valamelyikével van tapasztalatotok? Melyik a leginkább ajánlott? Illetve a képen alapján tényleg referencia nyáknak tűnik?Előre is köszi!
-
laychi
veterán
válasz
Necro_Ramone #29598 üzenetére
-
zebra_hun
veterán
UV-al lehet kihozni is kicsit, vagyis elérni azt, amit a kártya tud.
Ez még egy igen gyenge hűtésű 1080ti, de elérte állandóan a 84C-t, majd leszabályzott. Muszály volt UV-t alkalmazni, de megérte.[link] 1 perctől az UV, hatalmas ugrás, mivel nem szabályoz le.
Ha meg valaki rekordokat akar döntögetni, akkor fixálni kell a frekit is, meg a villanyt is, ahogy a cpu tuningnál.
Ez látszik is a grafikonon, FS:
Semmi UV, csakis a Kraft ;) -
rumkola
nagyúr
3080 Asus TUF
0.8V@1725 alulfeszeléssel, maximális terhelésnél superposition extreme-ben és Forza 5 TESZTben is 100wattal eszik kevesebbet a VGA, cserébe 10% teljesítményvesztés van. Az a furcsa, hogy ez a fogyasztás különbség játékokban is kijön V-sync bekapcsolása mellett is 2K-ban, pedig ott nincs 100%-on hajtva a VGA, és alulfeszeléssel valamint gyári beállítással is FIX 60 fps van.
-
nexwo
őstag
Így akkor még sem annyira rémisztő a fogyasztás
Viszont GDDR6-nál mindig azt javasolják UV mellett, legyen +250 MHz beállítva, GDDR6X-nál ez mennyi többet hőt jelent? (ha egyáltalán valaki merte növelni, én személy szerint nem OC-znék)
-
nexwo
őstag
Ezeket az 200+ W-os undervolt eredményeket mások is megerősítik? [link]
pl 215W-on minimális minimális a teljesítmény vesztés. -
omfgk
veterán
válasz
Necro_Ramone #29600 üzenetére
Az amcsiknál szerintem már minden bontható karbantartási célzattal.
Right to repair.Vagy legalábbis bizonyos államokban ezek a matricák nem érnek semmit. Megcsesznék őket ha emiatt dobnak vissza egy rma-t.
Persze ha valaki a hátlap alatt szétkarcolgatta a PCB-t, akkor ugyanúgy kasza.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Linux kezdőknek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest