Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexwo
őstag
válasz
Necro_Ramone #29598 üzenetére
A matrica miatt ott kérdéses mert redditten volt aki arról számolt be hogy még az egyik csavart sem csavarta vissza mégis elfogadták a másik meg arról, hogy valahogy mégis elvesztette a garanciát. szóval ha van matrica jobb nem bántani.
-
nexwo
őstag
sajnos nem nagyon találok leírást de az EVGA FTW3 3080 vagy 3080 ti az 2.75 vagy 3 slott?
Szerk.:
[link] 2.75 elég volt csak a hivatalos oldalt megnézni -
nexwo
őstag
válasz
Necro_Ramone #29595 üzenetére
Asus esetén?
Hivatalos EVGA válasz: [link] -
nexwo
őstag
válasz
Necro_Ramone #29592 üzenetére
EVGA-nál nem, a hivatalos forumon is vannak moddingok.
Gainward és MSI-nél igen. -
laychi
veterán
válasz
Necro_Ramone #29592 üzenetére
Nem jár garivesztéssel, amennyiben nincs fizikai sérülés-
Illetve gigabyte-nál sem. -
Necro_Ramone
tag
Valaki tudja esetleg hogy ASUS és EVGA kártyáknál jár-e garanciavesztéssel az újrapadozás?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
skippper #29579 üzenetére
A legnagyobb probléma nem a 90-100 fok hanem, hogy ugrál. Tehát este vagy mikor nem megy a gép mondjuk szobahőmérsékleten van a cucc, bekapcsolod nincs terhelés alatt csak netezel stb +10fok, aztán játszol és HIRTELEN felugrik 100-ra majd játék után is gyorsan lehűl, nah ez ami kinyirja az anyagot. Terhelés nélkül ezért sem baj ha esetleg 50-60fokon van a gép mert akkor alacsonyabb az ingadozás, bár én is 30 fokos GPU és VRAM-okkal vagyok terhelés nélkül alap fan curve-vel , 50-60fokos lenne kikapcsolt ventikkel terhelés nélkül de jah tojok rá beállítani
A folyamatosan nagy hő ellen meg pedig jah hamarabb fárad a "kenő" anyag, paszta stb de maga a chip anyagába amúgy bajt nem kéne okoznia csak ha nem figyelsz idővel egyre jobban melegedni fog mert elöregszik a hővezető paszta vagy akármi. Ezért itt gyakran kell tisztitani, cserélni a padokat. -
4264adam
veterán
válasz
skippper #29582 üzenetére
Igen. Ha a fizikája érdekel akkor röviden a minél nagyobb hőmérsékleti differencia melegedés hűlés következtében gyengül a kémia kötés tehát hamarabb elenged a bga forrasztás (ciklikus tesz , sokk teszt ilyen neveken találod). Ha felmész YouTube ra es ahogy leírtad angolul látsz teszteket bányász GPU es új teljesítmény összehasonlításra.
intermetallikus réteg vastagodás évente is 1 mikron ezt gyorsabban eloidézed a hőmérséklettel, változással, ha egy bizonyos érték felé megy rideg és törékeny lesz (12-15 vagy felette) —> mehet forrasztásra és vagy jó lesz vagy nem
-
nexwo
őstag
válasz
Egyszerű fizika, kiszárad a pad, megkeményszik a paszta és így megnő a hőmérséklet.
Ezt orvosolni lehet ezek cseréjével, illetve lassítani a folyamatot alacsonyabb hőmérsékleten, a lényeg, hogy van egy maximális üzemi hőmérséklet, azon beül kell tartani mert akkor nem károsodik a chip. -
keIdor
titán
válasz
Élettartam csökkenés, ahogy írod. Egy éve van piacon a GDDR6X, nincs még kellő tapasztalat arról, hogy elmegy-e egyáltalán 10 évet.
Régebbi kártyáknál a vram szeret meghalni a leghamarabb, ha 90 fok alatt tudod tartani, biztos meghálálja. Általában egyik komponens se szereti, ha junction közelében van.
-
skippper
senior tag
válasz
4264adam #29581 üzenetére
Köszi a választ, azonban ezzel még mindig csak annál a trivialitásnál járunk, hogy az alacsonyabb jobb. Mitől lesz jobb? Megnő az élettartam? Miként teszi ezt, 100 fokon 10 év, 90 fokon 15 év? Romlik a teljesítménye, többet hibázik a ram, fagyogat?
Alapvetően arra lennék kíváncsi, hogy találkozott-e már valaki olyannal, hogy rommá bányászott használt kártya teljesítménye érezhetően rosszabb lett az újonnan vásárolt kártyánál, vagy esetleg garanciáztatni kellett 1-2 éven belül, mert elkezdtek hibázni/fagyogatni a ramok rajta. -
4264adam
veterán
nexwo:
a hotspot nem a memory junction. Minden vga-nak van hot spot hőfoka, de csak a 3080 és 3090 rendelkezik VRAM hőmérséklet mérővel. Na meg az EVGA 3070skipper:
Bányászat alatt 100°C felé is elmegy a memory juction, hőpadek cseréjével 20°C-ot is lehet nyerni. Jobb a minél alacsonyabb hőfok tartása -
skippper
senior tag
Van bármi irodalma annak amúgy, hogy milyen degradációt/problémát okoz, ha huzamosabb ideig 90-100 fok között van a memory junction? Eddig csak "én nem érzem jól magam, ha meleg" jellegű visszajelzéseket hallottam, amivel egyet tudok érteni, de jó lenne tényszerűen tudni, hogy hol a határ
-
warcat
veterán
válasz
Shkiz0 #29574 üzenetére
Bevallottan arra a helyzetre gondolok, ha már megvan a 3090, eladod a csilliós felárral ami itt Magyarországon divat
a nagy jólét miatt a hanyatló Nyugattal szemben, és az árából veszel friss ropogós 3090 Ti-t (amazonról, honnan máshonnan)
Nyilván az indulóár eldönti, az elején még elképzelhető hogy el lehet majd kapni mondjuk nvidia msrp +4-500 EUR áron, azt fedezheti.
-
nexwo
őstag
Na lassan ez a topik bővülhet a 3090 ti-al [link]
Egy kártya ami lehet senkinek nem lesz, de beszélni legalább tudunk róla. -
vdc
tag
Köszönöm mindenkinek. Elengedtem a kérdést.
-
nexwo
őstag
Egyébként az EVGA queue-ban én is benne vagyok: 12G-P5-3967-KR - 6/5/2021 1:59:58 PM PT és 10G-P5-3897-KL 1/24/2021 4:28:57 AM PT
Volt aki sorra került? Van valakinek Elit tagsága (mert ha igen akkor az a kérdés, hogy az evga.com és az eu.evga.com-on is elit-e? -
keIdor
titán
válasz
-=RelakS=- #29547 üzenetére
12x1 vagy 12x2, 24x1, 24x2…
-
Puma K
nagyúr
Most még nagy szám a 3090, de jövőre vagy utána következő években csak egy sokat fogyasztó melegedő x éves elektronikai cucc lesz.
Az a gond, hogy ennél a 3000-res szériánál nagyon megszaladt a fogyasztás.
Lehet persze később is alulfeszelni, újrapasztázni meg újrapadozni, de mikor az emberek nagyja nem is ismeri az MSI Afterburner-t amiben az alulfeszelést már meg tudná tenni akkor a többi kettő opció mennyire reális elvárás?
Ha játszol, akkor maradj a 3080 Ti-nél.
-
nexwo
őstag
3080 ti jobb ár/érték game-re mint 3090
3090 viszont jobb munkára (Blender, 3Ds Max mint a ár/érték Quadro)
Viszont két 3070 együtt Blender-nél erősebb, mint egy 3090 [link] -
warcat
veterán
Mennyiért vetted a 3080 Ti-d? Ha van egy jó vaskos számlád róla és elfogadják Evgánál ,akkor elég olcsón ki tudsz jönni a Step-Up-ból, majd el tudod adni a vadiúj 3090-et egy jó nagy összegért.(nem vagyok otthon 3090 piaci árakban de egy friss Evga bőven millió felett megy szerintem)
Külföldről még mindig beszerezhető 650-700k környékén egy jó hűtésű 3080 Ti, vagy megvárod az új kártyákat, személy szerint én zsebre raknám a különbséget
-
nexwo
őstag
3080 TI -ről 3090-re FTW3 -ról FTW3 Ultrára akkor éri meg ha nagyon jó szellőzés van a gépedben és 50e Ft-nál nem nagyobb a különbözet (kb csak annyival erősebb/pénz).
Ha mázlid van és az evga beszámmítja az eredeti vételárát a 3080 TI-nek (gondolom jóval drágábban vetted mint náluk szereplő ár + 27% áfa) és a saját vételárukat nézik a 3090-hez akkor nem lesz nagy ráfizetés.Viszont 3090-el nem bányásznak (annyira) csak ott ahol kell a konvektor mellé még fűtőtest.
(De arra készülj, hogy a következő generáció még többet fog fogyasztani, nem úgy van mint régen hogy 1080 ti aztán 2080 ti csak 250W FE értékkel a csúcskártya...) -
4K ultrában lehet pár % értelme, de azt neked kell eldönteni, hogy ezért cserébe megéri e a felár, és a többletfogyasztás.
(meg én mondjuk kicsit csalódtam is az EVGA-ban, ami a 4K/hdmi2.1 mizériákat illeti vele, plusz elég sok 3090 el is halálozott, ami szintén szinte kizárólag az EVGA-t érintette.) -
vdc
tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy EVGA 3080TI FTW3-am. A regisztrációkor jelntjeztem a Stepa up-ra és most jelezték, hogy sorra kerültem.
Az új kártya: EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING, 24G-P5-3987-KR lenne.
Árat még nem küldtek, de látjátok értelmét 3080Ti-ről 3090-re váltásnak?Eredetileg az volt a gondolatom, hogy mivel a 3090-es nem LHR-es könnyebben el tudom majd adni és akár az újabb genre cserélni.
Köszi
-
keIdor
titán
válasz
-=RelakS=- #29536 üzenetére
256bit-el tudsz csinálni 16GB-ot, 384-el nem.
-
ribizly
veterán
válasz
KAMELOT #29543 üzenetére
Kb annyi értelme lehet, hogy van mire felhúzni az MSRP árát és több marad a gyártók zsebében. Nem mintha ne mondhatná a gyártó, hogy innentől 2000$-on nyitunk mindent.
De amúgy az utóbbi időben több játékkal is találkoztam (pl. Halo Infinite, Warzone), amelyeket 1440p-n max-ra húzva kilógnék a 8GB-ból. Ettől még nem ez az optimális felhozatal az biztos. -
nexwo
őstag
-
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #29532 üzenetére
Nem sok értelme van. Ennyi erővel kiadhatták volna már elsőre is így.
-
-=RelakS=-
veterán
A 70ti miért 16GB, mikor az a gyengébb kártya?
Meg akkor lesz majd 3080ti v2 is mondjuk 14GB-al?
Nem elég, hogy szinte 256 cuda magonként van már egy processzor, még megfűszerezik 2GB-os lépésekkel i?
Kíváncsi lennék azért, hogy a háttérben mi van. Mert lehet morogni, hogy inkább gyártanának kevesebből többet, de lehet, hogy jó része a variációknak csak "selejt", kiradírozták a nem működő részt, és ne, vedd paraszt -
nexwo
őstag
válasz
-=RelakS=- #29532 üzenetére
én megvárnám mi sül ki belőle, eddig a 80 ti-s kártyák 11 GB-al jöttek, most csak 10 és jött egy sablon magyarázkodás: [link]
-
-=RelakS=-
veterán
3080 12GB
3070ti 16GB
nVidiánál le kéne már jönni a gombáról... -
nexwo
őstag
Valakinek van Asus turbo 3090-e? Csak új blowert tervezgetek (hűtő dizájn) és kéne vélemény.
-
intelke82
csendes tag
válasz
KAMELOT #29520 üzenetére
Rakerdeztem mar. Az ugyintezo semmit nem tud. Momdtam neki hogy akkor menjen el es kerdezze meg a felettesetol. Megkerdezte....semmit nem tud ott O sem mondani....Bar annyit elejtetett hogy szerinte penzvisszafizetes lesz...
A kartya hibaja: instant fagy a kep mar a jatekok menujebe par masodpercen belul. Hangja van a
menunek. Tudsz is kattingatni, de csak egy allo kepet latsz.
Bevittem ismerosokhoz infos boltba. Teszteltek ok is. Es itt jon a csavar az egeszben. Jatekok alatt ugyen ez naluk is, viszont a banyaba szepen es hibatlanul hozza az ethereum-ot. Ezert nem akarom "elherdalni" a kartyat....Csak en nem banyaszok.... -
blu79
addikt
válasz
tupacamaru #29522 üzenetére
Most frissítettem a legújabb Gpu-Z-re így már írja hogy Lhr....
-
MZsoltee
veterán
válasz
tupacamaru #29514 üzenetére
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
tupacamaru #29514 üzenetére
Azért konkretizálhatnád hogy mire gondol kedves költő
Most már látom, hogy a GPU-nál írja zárójelben.Otthon leszek ránézek az én kártyámra is, mert az tuti az de nem rémlik, hogy a GPU-Z írná.
-
warcat
veterán
válasz
DeathAdder #29511 üzenetére
Szerepel a kártyán is a szériaszámnál a KR, illetve azért csak beregisztrálta az evga oldalán a gari miatt, ott is pontosan fel van tüntetve a modell.
És a dobozon is rajta van, nálam van felesben egy Evga 3080 doboz, tessék a tetejéről (nagyon gyengék a fényviszonyok szóval olyan a kép amilyen)Ha még így is megy a hímez-hámoz az már gyanús lenne nekem, nem kell hozzá sok ész, hogy mekkora értékkülönbség van a non-LHR és LHR között.
3080 KR : mentes
3080 KL : záras -
Puma K
nagyúr
válasz
tupacamaru #29512 üzenetére
A GPU-Z nem írja ki.
-
tupacamaru
veterán
válasz
DeathAdder #29511 üzenetére
A GPU-Z-t azért csak ismeri. Az kiírja.
-
-
warcat
veterán
válasz
intelke82 #29507 üzenetére
A legtöbb gyártó ugyebár -legalábbis a garancia bolti része alatt- csak a viszonteladón keresztül fogad kártyát RMA-ra (olcsóbb).Kivétel ha pl csődbe ment.
Első körben mindenképp keresd meg őket, hogy a jelenlegi extrém helyzetre való tekintettel (hiába adná vissza a bolt a pénzed, nem tudsz kártyát venni rajta) foglalkoznának-e veled.
Kíváncsi lennék azért, hogy alza 'hivatalos' gyakorlata -e a pénzvisszafizetés a vevő kérése, igénye ellenére, vagy a bolti alkalmazott maga hajt a lóvéra.
Mindenesetre cserét simán lehet(ne) most is intézni, ugyanis a garanciális ügyekre kötelezően külön raktárkészletet kell fenntartania a gyártóknak, szóval az Alza meg is fogja kapni vagy a javított, vagy a teljesen új kártyát amit majd jól eladnak.
-
intelke82
csendes tag
válasz
tupacamaru #29506 üzenetére
Sajnos jóval olcsóbban vettem...
Gainward-nak írjak szerintetek, hogy ez a helyzet? -
intelke82
csendes tag
Sziasztok!
Garanciális ügyintézéssel kapcsolatban van tapasztalatotok? (zöld manós bolt)
Webshopjukban nincs elérhető kártya...
Szerintetek cserére tartanak kártyát, vagy pénzt adnak vissza?
Előre is köszi, ha van valakinek infója/tapasztalata ezügyben! -
Puma K
nagyúr
válasz
DeathAdder #29502 üzenetére
"identifying LHR models:
3070/3080 models
- ASUS – LHR will be marked as version 2 (ex - ROG Strix GeForce RTX™ 3070 V2)- MSI – LHR will be marked along with the SKU (ex - 3070 GAMING TRIO PLUS 8G LHR) just like ZOTAC
- EVGA – LHR will be marked along with the SKU as “KL” (ex - 8GB GDDR6 08G-P4-3080-KL). As facts, they have listed new 3060 Ti model along with “KL” + "LHR". Please refer https://www.newegg.com/evga-geforce-rtx-3060-ti-08g-p5-3663-kl/p/N82E16814487540?Item=N82E16814487540
- GIGABYTE - LHR will be marked as version 2 / rev. 2.0
- ZOTAC - LHR will be marked along with the SKU (ex - RTX 3080 Trinity LHR or ZT-A30800D-10PLHR) – this is a fact because go over to their website and you can see that https://www.zotac.com/product/graphics_card/all"
Forrás: [link]
-
Jún 8 vásárlású ftw3 u 3080 vajon már LHR-es lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile (ARPG)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest